PDA

View Full Version : Alexander

krown
12-22-2004, 01:05 PM
Inca nu l-am gasit, dar cum credeti, va fi ceva de capul lui, il va intrece Colin Farrel pe Pitt cu Troia lui.
Plus ca are pe langa el alte nume sonore Angelina Jolie, Val Kilmer, si pe Anthony Hopkins.
Eu dupa Gladiator si LOTR-uri astept filmele cu batalii cu sabii, sulite, topoare, arcuri cu mare nerabdare ( Troy, The Warriors of heaven and earth, Musa etc )
Sper ca filmul sa intreaca orice asteptare...

Ingula
12-22-2004, 05:36 PM
eu nu l-am vazut insa cei ce au facut-o au zis ca nici pe departe nu se compara cu Troy. Aparent, filmul se axeaza mai putin pe actiune si mai mult pe dezvoltarea caracterului lui alexandru...

[K]
12-23-2004, 10:43 AM
mie nici-odata nu mi-a placut Collin Farell... shy am auzit mai multe pareri referitor la Alexander shi nici una buna... shy nu cred ca poate sa fie vorba sa-l yntreaca pe Bradd Pitt...
TheWarriors of heaven and Earth? suna interesant...

Noah
12-24-2004, 09:05 PM
Evitam sa ma duc...
Tocmai pentru ca tot auzeam ca filmul nu e bun.
Acuma... tre sa spun ca e de un milion de ori mai bun ca TROY...
Pe mine, personal, tare m-o rupt.
Totul... E mult mai natural ca TROY, shi luptele alea...
Chiar m-am emotsionat...
Este un moment cand Alexander se ridica pe calul sau(adika calul se ridica in 2 picioare...) sh din fata un elefant face acelashi lukru(se luptau cu indienii)... Pai, scena asta nu se compara cu nimic...
Oameni bun, filmul merita vazut... O atmosfera imperiala sh prestatia lui Colin e de exceptie... Ca shi cea a lui Jared Leto...
De agelina Jolie eu cred ca pot sa tac...
Goo se...

alias
01-08-2005, 05:42 PM
basically, k sa citez bbc-ul, filmul trebuia numit 'Olexander', k sa va dati seama cat de coplesitor a fost impactul 'geniului' lui Oliver Stone.. filmul e rau de tot.. nici nu poate fi comparat cu Troy , daramite Gladiator...
k sa nu ma bag in adevaruri istorice, care , ne dam seama, nu vor putea nicicand fi suplinite de o pelicula, ma bag in ale filmului...
1. de ce Angelina Jolie (mama lui Alexander) vb cu un accent slavonic? de unde vine ea? Georgia? Novgorod? Ce dracu ar trebui sa insemne asta?
2. Nu am simiti nimic pentru caracterele din film.. directing the nota 2... doar momentul cu tanarul Alexandru imblinzind in cal 'salbaticit' m-a marcat emotional... cineva a mentionat scena cal v elefant.. de rasul gainilor, nimic mai mult..
3. eram foarte entuziasmata sa vad chimia dintre Alexandros si Hefaistos... daca va dati seama, recent, cele mai discutate scene cinematografice sunt cele care implica AMORUL homosexual (Bernal si Martinez in 'Mala educacion' , Pitt si.. oricine ar fi interpretat pe Patrocles in Troia)... pai Dezamagita din nou!! dialogurile imi starneau un ras jalnic.. si-au batut joc de talentul si frumusetea celor doi actori (Farrell si Leto) si i-au transformat in niste amorezi cheesy...
4.Dialogurile au fost foarte lungi si neimpresionante... replicile pareau neindeminatice si de tarie indoielnica...
5. FARRELL... mie mi se pare extraordinar, am vazut toate filmele in care e implicat (inclusiv cele dinaintea hollywood glory)... e un actor artizan, foarte dibace si o prezentza fermecatoare... dar trebuie sa recunosc cu nu a stapanit caracterul lui Alexandros... discursul lui din fata trupelor inaintea luptei este neinspirat(-nt), emotziile pe care le emana fata de tatal, mama si iubitul sau sunt neclare, necizelate...
6.scenele de lupta.. poate lumea nu-si da seama ca Alexandros a fost unul dintre cei mai iscusitzi 'generali' de razboi.. nu se portretizeaza iscusintza tacticii, etc ci doar one on one lupte care duc spectatorul in confuzie si te fac sa crezi: well, he better win, ca filmul nu e nici la jumate ...
7.castul a fost foarte bun, Cleitos a preferatul meu... Hefaistos a fost unica exceptie poate : Jared Leto rau de tot, in start parea mai mult o c.u.r.v.a decat barbatul care a cucerit inima lui Alexandros... spre final a progresat nitzel in statut...
cred ca mai am o multime de zis, dar ma rog.. oricum, filmele epice readuc in actualitate grandoarea anticilor...adica ar trbeui sa exibite un oarecare impact emotiv:uite la Marele Alexandros, luptand si murind pentru glorie si etc etc...
dar pentru toate rele il invinuiesc pe Stone, care a facut o treaba nasoala dintr-o poveste atat de legendara...

IONIX
01-10-2005, 12:38 AM
nu stiu cit este de aproape de adevarul istoric, dar filmul este cam slabut :roll: nu mi-a placut

krown
01-10-2005, 06:05 PM
Bre, da eu nu l-am vazut... sa-mi fac o parere

Sirb
01-22-2005, 07:20 PM
Eu l-am privit in Paris ... ii super filmul. Merci maĂźtre Oliver Stone. Stone si-a aratat inca odata latura "impresionista" de cel mai inalt nivel a talentului sau. Citeam undeva ca i s-a propus lui Pitt sa joace Hefaistos si lui Cruiz pe Alexandre - brrrr ...
Corect a facut ca s-a oprit la casting-ul "actual".
La un moment dat aveam impresia ca vad in paralel "tragedia" lui Napoleon - aceleasi complexe, aceleasi tradari, aceleasi ambitii, aceleasi "caderi" - humans ...
Stone pune accentul in film pe "formarea" caracterului si a personalitatii lui Alexendre inca din copilarie - un tata (Filip II) violent si orgolios, o mama (Olympia) posesiva, un profesor (Aristote) cinic.

Sirb
01-22-2005, 09:17 PM
Eu as imparti filmul in doua parti :

I Parte - formarea lui Alexandru ;

Copilaria
Adolescenta

a. Relatia lui Alexandru cu tatal sau Fillip II
Sarcasmul, cinismul, neincrederea si desconsiderarea lui Fillip II fata de fiul si-a a lasat amrenta sa in formarea lui

b. Relatia lui Alexandru cu maica-sa Olympia
Posesivitatea exagerata, intrigile, dragostea exagerata si necontrolata a mamei sale de asemenea a jucat un rol important in "cautarile" si framintarile lui Alexandre

c. Relatia lui Alexandre cu Aristotel
Aristotel care e considerat ca un parinte al francmasoneriei si a altor curente "iluminatoare" a pus baza "filozofiei" viitoare ale lui Alexandru "Ă* la "free your mind".

d. Relatia lui Alexandre cu Hefaistos
De fapt, unica persoana care efectiv nu ii cerea nimic in schimb ca tinuta si comportament, in care isi gasea refugiul era Hefaistos - et voila une belle relation.

Sirb
01-22-2005, 11:15 PM
II Parte - Cautarea de sine insusi

Cam "filozofic" a sunat insa asa am observat si i-am dat o interpretare a ceea ce a urmat dupa plecarea lui din Macedonia

a. Complexele lui Alexandre - refularea lor si compensarea pe cimpul de lupa - Cucerirea Babilonului - distrugerea lui Darius III - cucerirea de noi teritorii (nota* - se vede ca tipul suferea rau de tot)

b. Casatoria lui Alexandre cu Roxane - deceptie ( in comparatie cu ceea ce primea in copilarie din partea Olympiei, Roxane ii compensa doar 1/5)

c. Refugiul in "bratele" lui Hefaistos

d. Retrogradarea lui Alexandre - solitudine - retragerea (nota* - se vede ca nimic nu il mai satisfacea, de aia si lasa bratele n'jos in final)

Concluzie = ori el nimic nu a inteles din "invataturile" lui Aristotel ori Aristotel nu prea a vrut sa "intre in detalii" despre ceea ce cunostea.

In final, ne "trezim" cu o epopee. De fapt, drama unui om nefericit a fost ridicata "pe pedestal".

Stone oricum ii da personajului o culoare enorma de sensibilitate - am vazut persoane plingind in sala (mai ales la moartea lui Hefaistos).

Scenele intre Alexandre si Hefaistos nu mi se par deloc socante.

Stone a respectat in detalii cronicele de epoca, plonjati-va singuri si va veti convinge.

Nu comentez jocul actorilor - efectiv nu ma intereseaza si nu e cazul ; Stone nu e Scorsese de la care se cere o exigenta in jocul actorilor. Stone e un "impressionist", el imbata spectatorul cu senzatii si o face bine.
Superb film !

Sirb
01-22-2005, 11:26 PM
II Parte - Cautarea de sine insusi

Cam "filozofic" a sunat insa asa am observat si i-am dat o interpretare a ceea ce a urmat dupa plecarea lui din Macedonia

a. Complexele lui Alexandre - refularea lor si compensarea pe cimpul de lupa - Cucerirea Babilonului - distrugerea lui Darius III - cucerirea de noi teritorii (nota* - se vede ca tipul suferea rau de tot)

b. Casatoria lui Alexandre cu Roxane - deceptie ( in comparatie cu ceea ce primea in copilarie din partea Olympiei, Roxane ii compensa doar 1/5)

c. Refugiul in "bratele" lui Hefaistos

d. Retrogradarea lui Alexandre - solitudine - retragerea (nota* - se vede ca nimic nu il mai satisfacea, de aia si lasa bratele n'jos in final)

Concluzie = ori el nimic nu a inteles din "invataturile" lui Aristotel ori Aristotel nu prea a vrut sa "intre in detalii" despre ceea ce cunostea.

In final, ne "trezim" cu o epopee. De fapt, drama unui om nefericit a fost ridicata "pe pedestal".

Stone oricum ii da personajului o culoare enorma de sensibilitate - am vazut persoane plingind in sala (mai ales la moartea lui Hefaistos).

Scenele intre Alexandre si Hefaistos nu mi se par deloc socante.

Stone a respectat in detalii cronicele de epoca, plonjati-va singuri si va veti convinge.

Nu comentez jocul actorilor - efectiv nu ma intereseaza si nu e cazul ; Stone nu e Scorsese de la care se cere o exigenta in jocul actorilor. Stone e un "impressionist", el imbata spectatorul cu senzatii si o face bine.
Superb film !

krown
01-24-2005, 10:51 AM
Stiti ca Stone merge si el pe 33 ani ca si Alexander cand a...

Filmul desi a vrut sa treaca peste istorie a trecut aiurea fara sa-si ia macar avantaje din asta. Adica sa faca istoria proprie prin filmul asta...
Cel mai tare m-a enervat peruca lui Farell, bre mi s-a parut ca o sa-i cada de vreo 2-3 ori, atunci cand se certa cu Cleitos.
Si daca te gandesti ca Stone vroia sa faca istoria lui Alexander si pe cine a pus acolo un om plangacios, care nu se poate face ascultat, care nu poate raspunde cand este atacat, adica a desenat rolul unui om obisnuit , ma inchipui eu daca as fi regele lumii ce arogant as fi....
Insa nu-i asa Alexander pe langa faptul ca se cunostea foarte mult pe el ( invatase cunoasterea de sine) el stapanea situatia de fiecare data , succesul istoric atunci cand i-a infrant pe persi arata asta .
Ma intrebati de ce nu zic nimic urat despre dragostea dintre ell si Heff, nu... chiar si Aristotel a zis-o. La grecii antici dragostea dintre 2 barbati era cea mai inaltatoare dragoste.
Cea cu femeia era naturala si era o necesitate ...
Dupa niste istorisiri mai vechi Darius III cel Mare ultimul mare ahemenid avea o garda personala formata din 10000 cei mai buni ostasi si atunci cum p.m. s-a apropiat Alexandru cu 3 cai la o aruncare de sulita atunci la Granicus caci atunci cand el a atacat cu 40000 pe persi nu a fost batalia de la Gaugamela...
si inca o faza pe care putea sa o puna Stone... Alexandru dupa ce a tras o betie de pomina a dat foc palatului lui Darius din Persepolis, zicand ca vrea sa razbune arderea Atenei de catre Xerxes.
Si mai era o faza Alexandru zicea uite ba la astia , nu stiu sa citeasca, nu stiu sa- si faca case is barbari in pm lor ( adica cum ia invatat Aristotel) istoric insa sa stiti ca Darius III cel Mare a fost un protector al artelor, palatele lui din cele 2 capitale erau pline de basoreliefuri si scene si fresce fel defel , plu s ca in Iran a aparut prima data posta, adica transmiterea informatiilor cu cai.

Dar sa revenim la film.
Olympia .... de unde pana unde tuturor actorilor limba le mergea k lumea, da pe ea a invrednicit-o cu accent slav.
Stai ca tre sa plec to be continued

Sirb
01-24-2005, 11:13 AM
Lui Krown
"Si daca te gandesti ca Stone vroia sa faca istoria lui Alexander si pe cine a pus acolo un om plangacios, care nu se poate face ascultat, care nu poate raspunde cand este atacat, adica a desenat rolul unui om obisnuit " - pay asta si a vrut sa accentueze Stone, nu te teme nu s-a gresit deloc ...

Sirb
01-24-2005, 11:18 AM
Lui Krown
ce inseamna "invatase cunoasterea de sine" - lumineaza-ma si pe mine ; alors lĂ* tu m-a m'a intriguĂ© grave !!!

Sirb
01-24-2005, 11:21 AM
Din Krown luate :
- "pe langa faptul ca se cunostea foarte mult pe el"
- "el stapanea situatia de fiecare data" - vreau sa fiu si eu Alexandre !!!

Codrin
01-24-2005, 05:30 PM
Yugo, da cu "Alexandre"-ul tau ce-i ? Era gal ? :D
De fapt cred ca daca pronuntam tatzi linistiti Alexandru, fara sa schimonosim accente in fel si chip s-ar putea sa avem sansa sa fim cei mai apropiati de rostirea corecta a numelui in vechime . Asta din cauza ca traco-ilirii macedonieni aveau mult mai intense legaturi de rudenie lingvistica cu dacii decat cu grecoteii .
Si desi si l-au insusit grecii cum au facut cu Spartacus si cu multi altii care nu aveau nici o treaba cu ei, Alexandru, ca orice macedoneean simtea fatza de neamurile elene a caror cultura a adoptat-o probabil totusi doar o ura istorica cladita pe vechi frustrari pastorale.

Pe mine cel mai mult m-a deranjat vizual falaga . Tin minte si-acum ceva desene din vreo carte de istorie sau de pe Discovery, cu schema ceea cu sulitele scurte din fatza, cele tot mai lungi ce se sprijineau de cei dinainte cu cat era sirul de luptatori pozitionat mai in spate. Aici toate erau de marimi egale si indreptate voiniceste in sus dand o senzatia de padure egalitar comunista cu simboluri falice .

Film psihologic cu cautari de sine ? :D Ap' ashe si Tom si Jerry sunt reprezentari psihologice pline de dramatism ale soricelului cu o copkilarie nefericita, caruia nu i-a ramas decyt sa fure... si a motanului credincios ce isi face datoria fatza de stapana casei , indiferent de numarul de leziuni cu care se alege in urma fiecarei confruntari . 8)

Poate mai scriu sheva daca mai scrie alias - de dragul ei - dar altfel filmul asta nu merita efortul analitic . :P

Sirb
01-24-2005, 06:10 PM
"Alexandre III, fils de Philippe II de MacĂ©doine et d’Olympia, princesse Ă©pirote, est nĂ© Ă* Pella, capitale du royaume macĂ©donien en ~356. Il semblerait que l’entente entre les deux Ă©poux ne dura pas trĂšs longtemps, ce qui eut une influence dĂ©terminante sur la petite enfance d’Alexandre. En effet, jusqu’Ă* l’ñge de cinq ans, Alexandre fut principalement et uniquement sous la garde de sa trĂšs religieuse mĂšre. Originaire du royaume d’Épire, elle aurait Ă©tĂ©, comme la plupart des femmes de son royaume, pratiquante des rites orgiaques d’OrphĂ©e ou de Dionysos. Plutarque affirme qu’elle aimait beaucoup prendre part aux rites sacrĂ©s des dieux de la nature et qu’il lui arrivait souvent d’enrouler des serpents autour d’elle. Cette pratique, effrayante, ou du moins tĂ©mĂ©raire aux yeux des MacĂ©doniens, est la source mĂȘme du mythe de l’origine divine d’Alexandre."
Jean-Philippe Brochu

Sirb
01-24-2005, 06:12 PM
"Parfois en contradiction avec les valeurs religieuses inculquĂ©es par sa mĂšre, Aristote lui apprit l’art de raisonner logiquement et de penser scientifiquement. Il lui apprit Ă* philosopher."
Jean-Philippe Brochu

Sirb
01-24-2005, 06:49 PM
Lui Codrin,

referitor la afirmatiile tale "asta din cauza ca traco-ilirii macedonieni aveau mult mai intense legaturi de rudenie lingvistica cu dacii decat cu grecoteii ". Macedonieni nu au fost traco-iliri.

"Située dans le Nord de la GrÚce actuelle, la Macédoine est l'une des régions pélasgiques antiques. La langue parlée est alors l'un des nombreux dialectes grecs, cependant, dÚs l'époque du roi Archélaos (fin du Ve siÚcle av. J.-C.), la langue officielle de la cour et de la chancellerie macédonienne devient l'attique."
Rérérence : http://fr.wikipedia.org/wiki/Alexandre_le_Grand#Enfance_et_.C3.A9ducation

partizan131
01-24-2005, 11:20 PM
IMHO film de nota 7. S-a vrut sa se arate framintarile marilor eroi, insa majoritatea a retinut relatiile homosexuale ale lui Alexandru. M-au dezamagit bataliile, foarte slab. Nu mai vorbesc de ultima lupta-Alexandru nu a luptat cu elefantii, or armata sa a ajuns "doar" pina in Pakistan, de fapt tot India pina nu de mult. Doar cind am auzit numele lui Lisimah m-am dezmortit un pic.
Mai bine astept "Dacii" la televizor.

Codrin
01-25-2005, 10:01 AM
Sirb, dar pana si in filmul multlaudat de tine apare un macedoneean din Ilyria. Crede-l pe Stone daca nu ma crezi pe mine . ;)

N-are rost amu sa intram intr-o polemica cu link-uri, caci pentru oricare al tau influentat de propaganda greaca eu gasesc altul al unor istorici dupa mine mai informatzi. Exista o diferenta intre cultura elenistica a clasei conducatoare si limba bastinasa, fara scriere, a populatiei de rand . E un intreg fenomen istoric, aista de disociere a limbajului pe clase, care s-a extins mult dupa perioada antica . A fost la un moment dat chiar un mare rege germanic care spunea ca germana e facuta doar sa o vorbeasca grajdarii . Istoria, mai mult decat orice stiinta, e influentata mereu de diferite interese . ... Asa ca nu ne ramane decat sa credem fiecare in varianta ce ni se pare personal mai sustzinuta de dovezi istorice materiale sau culturale.

In plus pe mine unul chiar nu ma impresioneaza mutarile estea de frantzuzisme de pe un site pe altul . De ce nu incerci sa zici ceva cu cuvintele tale ? Iti garantez ca le voi considera ca au aceeasi valoare ca a celor ce au facut tot felul de culejeri de info la gramada . La urma urmei nu sunt nici ei decyt niste oameni care au aceleasi surse de informatii ca si noi . Nici unul nu a trait perioada aia ca sa devina expert absolut . Cand scrii acolo Jean-Philippe Brochu eu pot sa ini inkipui un francez betziv care isi cystiga si el o paine usoara insirand aberatzii . Nu e ca si cum mi-ai aduce un act definitiv la finalul caruia scrie : " Semnat : Dumnezeu ! " 8)

krown
01-25-2005, 10:16 AM
Megas Alexandros sau Iscander cum l-au numit barbarii ( intelegandu-se cei ce nu erau greci)...
De ce am zis ca alexandru "invata" 8) cunoasterea de sine? Pt ca Aristotel i-a fost invatattor cam de pe la vreo 10 ani una, si care singur se conducea dupa 2 principii : cunoasterea de sine si invingerea de sine....

Roxana aia trebuia sa fie o fata frumoasa si cand cole ce pm era cu tatoasa aceea cu niste buze muncite.....
Stone a vrut sa arate starile si trairile personajelor si nu a vrut numaidecat sa arate ca-s doar niste oameni :) da niste great oameni...

Da stiti ca Alexandru a atacat getii si a iesit la pauza scor egal, iar generalul Zopyrion(cel care a ramas in locul lui Alexandru cat asta a fost plecat) a mancat o mama de bataie de la geti, muica .....

Codrin
01-25-2005, 10:27 AM
Hai sa zicem ca nu erau de cultura elenistica , nu incepe si tu cu Alexandru grec . :D Intr-adevar etichetarea de barbari nu avea nici un sens peiorativ in vremea aia desi in film de cate ori aparea cuvantul aveai impresia ca asistai la un dialog despre evrei intre doi generali nazisti . :)

I-auzi Zopi ce-o patzit Zopyrion . :lol: Ai stiut de asta cand ti-ai luat nick-ul ? L-ai ales anume ca sa reamintesti evenimentul ? 8)

Daca tin minte la Alexandru a fost o contracarare a invincibelor falange cu busteni si trunchiuri de copaci in flacari rostogolite la vale . Ingenios poporu dacic ... de mititel . :D

zopiryon
01-25-2005, 10:31 AM
Eu despre zopiryon am citit in dictionar, si acolo scrie ca e generalu lui macedon, care o cucerit teritoriu romanie de azi, oricum nu asta e motivu pt care l'am ales..

codrinele, nu vrei sa ma scoti de pe bloked ? :lol:

Sirb
01-25-2005, 12:26 PM
Lui Codrin,
nu vreau sa intru in dezbateri referitor la identitatea macedonienilor din acea epoca, singur te vei convinge daca vei cauta mai atent - asa pentru tine ; a propos chiar astazi am mai verificat inca o data si din toate sursele reise ca Macedonienii erau niste populatii hellénophone - repet nu vreau sa m-ai dau nici o referinta de faptul de a nu fi calificat de "conglomerat de frantuzisme fara valoare".

Nu am intrat la aceasta categorie ca sa ma "impun" la capitolul originea Macedonienilor.

Referitor la film -

a/ Mi-i indiferent ca lui Farel ii cadea peruca, ca Jolie era falsa in unele secvente, ca din cauza prafului ridicat aproape ca nu se vedea nimic ce se petrece pe "cimpul de bataie" - am primit o enorma placere in decursul a trei ore si respectiv mi-am data parerea mea asupra filmului.

b/ Posibil ca am fost foarte subiectiv cind am comentat filmul si stiu de ce - acest subiect Alexandru + Aristotel l-am "rugumat" de mai multa vreme inainte de a aparea filmul lui Stone si dupa ce am iesit din sala nu am fost dezamagit de acea IMAGINE creata de mine a lui Alexandre - voila.

alias
01-25-2005, 02:29 PM
din toata incaierarea asta de argumente, doar vreo cateva m-au satisfacut k descoasere de film...
cam risc sa ma repet, mi-am zis toate impresiile in mesajul initzial... Nu intzeleg cum Sarb a s-a bucurat de legenda filmului, cand personajele erau lipsite de verva si spectatorul lasat rece la dramele si fericirile lor..
E abusrda pur si simplu lauda adusa lui Stone.. a creat un film epic fara moment culminant cu 3-4 scene ok (mi-am amintit de cea care s-a portretizat: Alexandru cu cap de leu, sorbind alcoolul din cupa :de nota zece)
cat despre dragostea dintre Hefaisotos si Alexandru: e posibil sa fi fost grandioasa si nobila la grecii antici (nici vorba ca era hetero, ba la sigur erau bi), in film insa era scancita si miorlaita... pe bune, relationshipul crucial a fost distrus virtually beyond recognition...
am privit filmul o luna in urma: efectele sunt vagi...

Sirb
01-25-2005, 05:41 PM
Alias,

"E abusrda pur si simplu lauda adusa lui Stone" - WOAW, nu am inteles ???
Nu ti se pare ca exagerezi ? Fiecare are OPINIA SA ? Da sau nu ?

alias
01-26-2005, 04:54 PM
nu fac atac la dreptul tau la opinie, cred ca e timpul sa trecem peste complexul dreptului la opinie... Exista factori obiectivi care nu pot fi supushi opinizarii, k spre exemplu soarele rasare de la est...
chestia obiectiva in cadrul dat e ca chiar daca 'Alexander' are ceva vivid in el, nu e datorita lui Oliver Stone.. fazele la care regizorul trebuia sa exceleze si fazele la care aportul lui este exclusiv au fost cele care au facut din pelicula data un film ratat(depistarea momentelor triviale pentru ilustrarea formarii caracterului lui Alexandru, lupte lipsite de energie, un Alexandru care pare mult prea uman si insclavit slabiciunilor sale pentru a cuceri jumate de lume or whatev),...
Maverickul si unghiurile alternative de filmare fin Natural born Killers nu isi au locul intr-o poveste epica...

Sirb
01-27-2005, 11:33 AM
Lui Alias,
"Exista factori obiectivi care nu pot fi supushi opinizarii" - fii serioasa ... in arta e un sacrilegiu sa te impui cu factori obiectivi. Nu sintem aici pentru a calcula distanta dintre Luna si Pamint la NASA.

Eu nu recunosc si nu dau doi bani pe asa numita "obiectivitate" sau "subiectivitate" cind interpretez un tablou (Film = Tablou).
Fiecare vede ce vrea, prin prisma prostiei sale, perversitatii sale, complexelor sale, tristetei sale, imaginatiei sale (primeste placere sau detesta) - si asta-i unicul domeniu unde nimeni nu se impune, chiar autorul nu are dreptul sa i-si dea opinia.

Mi-a aduc aminte in scoala profa de literatura ne impunea sa invatam pe de rost "comentariile literare" a asa numitor critici literari - de ce ? - asa prevede programa literara ...

alias
01-27-2005, 06:24 PM
sa nu transformam chestia intr-un duel, nu cred ca este locul potrivit.. totushi nu vad nici un fel de overlapping esentzial in viziunea ta a tabloului comparativ cu a mea.. cand arunc o privire vad doar o frustrare si nu un contra-argument... nu vividez parerea ta, atata tot.
Cand privesti tabloul, iti rezervezi dreptul sa poti afirma ca negru e alb? Bunaoara, cum poti spune ca scenele de lupta au fost reushite cand au fost mai sterse k in orice alt film epic?Ce 'reushit' ai vazut tu acolo? ilustreaza-mi ca eu is plina de absurditatzi si atunci mai discut cu tine de-ale filmului...

krown
01-29-2005, 12:22 PM
:crazy:
Ce ziceti facem un film? eu voi fi un bun actor, am lucrat in asigurari de viata 2 ani, asa ca....
in rolul lui Fat-Frumos - krown
in rolul Ilenei Consanzeana -krown
in rolul calului -krown
in rolul lui krown - [K]
codrin va fi scenarist el se va ocupa si cu documentarea asupra ideii si tot el ne va da replicile care vor fi celebre
alias vrei sa fii regizoare? hai , stiu ca asta vrei... te las ( tu ai sa fii the big bro..sister)
sirb tu ai sa-i caci pe toti, tu esti criticul aspru... insa mai ai o insarcinare tu trebuie sa le arati actorilor cum sa-si lustruiasca caracterul... sau cum sa se comporte ca niste oamnei obisnuiti, fara fite de VIP-uri
mango o sa ne spuna ce-o sa fie mai bun filmul sau cartea....
`Nightwish o sa numere mortii in cinematografe...
Melania o sa ne spuna ce o sa invatam din filmul ista...
cnvm32 o sa-si umple HDD cu filmul nostru si n-o sa-l stearga nicodata de acolo....
cosmo_girl trebuie sa se laude la toti ca asta e ultimul film vazut de ea....
partizan131 il va scrie pe cd si-l va da la toti, ca nu-i merge dial-upul
si
dnd o sa vrea sa faca din el cel mai bun serial....
Si [K] o sa spuna la toti , uitati-va bre la filmu' ista, cel mai bun film la ora actuala,el o sa fie back voice, ca soundtracku' ma tem sa il incredintez, da ma mai gandesc....

Ce ziceti, e greu ?

[K]
01-29-2005, 12:34 PM
da de reclama shini a sa se ocupe? da de soundtrack?

zopiryon
01-29-2005, 12:54 PM
eu fac soundtracku :D

[K]
01-29-2005, 12:58 PM
io a sa bag filmu pe dvd shy o sa shiu distribuitor oficial.... shy pe urma-l rippuiesc shy-l bag pe P2P ... hi hi hi

krown
01-29-2005, 05:57 PM
Si Zopiryon va face soundtrackul si dc cineva sare la bataie ai dam cu paru'

Sirb
01-30-2005, 12:17 AM
Krown,

ador nebunia ta 8)

partizan131
01-30-2005, 02:11 AM
krown-imi sugerezi sa fac publishing :D fii atent, shei ca mini rup kushul de obicei

Sirb
01-30-2005, 08:55 AM
Krown,

idea cu "filmul" nu ii rea de loc - trebuie de pus in practica chiar pe forum - incepind de la scenariu pina la decor. A propos, pot sa dau o mina de ajutor la decor - pictez asa din cind.

Insa eu nu am terminat cu caracterizarea filmului "Alexandre" - care inca ramine pentru mine o revelatie a anului 2004 - revin asta seara asupra filmului lui Stone.

krown
01-30-2005, 08:37 PM
Nimic din ce poate sa faca un om nu mi-e necunoscut... stiu sa filmez cu camera profesionala , stiu sa fixez trenurile pt camere , dc a vazut cineva filmul Azumi cred ca pot si asa ceva :) , pot sa machiez pe cineva sa fac din baba o fata ƣùƣă, pot face personaje pe calculator dc nu ne descurcam, pot face cascadorii in special pe motocilceta, pot sa scriu pe orice tema, pot sa fiu in pielea oricarui personaj, pot sa faac banii pt a produce filmu, pot sa fac totul , bre , totul intelegi ............ da ma fu.te o lene , si-apoi toti cred ca pot sa faca ce pot si io, dc nu ii invat, care nu vor cu paru' pe ei

Sirb
01-30-2005, 11:47 PM
Krown,

propun sa facem pentru inceput pe forum un concurs pe cel mai psychedelique scenariu (de scurt metraj) intr-o anumita situatie data : ex. stai in bar cu "friends" si fumezi hashish - intri konkret in transa ... la un moment dat pleci la wc (pentru nevoi) si adormi pe colac (buda) ; din "oboseala". Te trezesti ... e ora 04h00 dimineata (barurile se inchid la 01h00 in France) ... nimeni nu-i in local ... usa e inchisa pe dinafara ... esti singur inauntru cu tot arsenalul de sticle alcoolice si ... in jurul tau se aude banda sonora din "natural born killers" ... si nimeni in bar ...

krown
01-31-2005, 08:02 PM
Si dupa aia iei sticla de Jack Daniel's si.....
da-i cu ea in geam sa iesi afara....

AllEyezOnMe
02-06-2005, 09:56 AM
yeasterday i saw it. Super historichal film like the troy and gladiator 8)

Sam
02-09-2005, 05:38 PM
Nu mi-a placut de loc filmul, din 3 ore de film doar 30 de minute de action, eu il priveam la cinematograf shi la una din scenele banale numai tzin minte care ca erau multe shi oribile lumea pur shi simplu a inceput sa rada, deshi era un moment destul de serios dupa scenariu, nici nu-l putem compara dupa valoare cu Troy cu atyt mai mult cu Gladiator :roll:

Noah
02-12-2005, 02:53 PM
Dupa cum a spus shi Oliver Stone, scopul lui nu a fost sa arate realitatea .. sau istoria...
Scopu' omului a fost sa faca un film bun, interesant, care sa impresioneze... iar eu cred ca a reushit.
Numa ca m-o dezamagit tare Collin Farrel.. Erau invitati la "Tout le monde en parle" (Stone, Farrel shi Jolie)... shi... asta a trantit o fraza de genul :
before this film i thought Alexander was russian...

:)

Omu' asta oare shkoala a facut? Nia by in loku lui yni era rushine sa spun asta :)

Dinkolo de asta. Filmul e tare bun shi... dupa parerea mea, de 10 ori mai bun ca Troy shi Gladiator la un lok...

2008.