dupa cate inteleg, nu e un autor necunoscut...pentru majoritatea...in columbia cica considera cartile lui drept erotice...
vitalic sprinceana
12-18-2004, 09:46 AM
pe mine personal m-a intirgat tamina...si insula cu copiii...care mia-u adus aminte atat de golding, cat si de iuda din 'pasiunile lui cristos"...
MirK
12-20-2004, 02:50 PM
dupa cate inteleg, nu e un autor necunoscut...pentru majoritatea...in columbia cica considera cartile lui drept erotice...
Kundera n-are o singura metafora originala ; sintaxa e cam simpluta ; compune asa si asa : e lipsit evident de suflu ; il rascumpara o mica doza de umor pe ici pe colo. In rest, e un artist de mina a doua fara indoiala. Chiar si in privinta ideilor e cam slabut : n-am citit nimic la el care sa ma fi lasat pe koor.
In afara de asta, ironia si umorul lui Kundera cu privire la rinduielile comunistilor par a pacatui prin o anumita amnezie. Cehul asta frantuzit are tendinta, ca si romanasii nostri, de a da vina numai pe rusi, cica ei ar fi impus Eropei centrale comunismul, cu complezenta cinica chipurile (epizodul Ialta) a vesticilor. Kundera se face a uita ca elitele autohtone au contribuit cu multa osirdie la inradacinarea marxismului in propria lor tara. Kundera devine brusc amnezic : i s-a sters din memorie aderarea lui - entuziasta, zic unii - la partidul comunist in 1948.
Recunosc ca in asemenea discutii ar trebui sa plecam de la exemple concrete. Bine. Desfid pe oricine sa-mi citeze o pagina bestiala din Kundera.
vitalic sprinceana
12-21-2004, 08:09 AM
Kundera n-are o singura metafora originala
cu riscul de a fi banuit de gust comercial, sau criterii artistice inapoiate, consider ca metafora unde explica kitsch-ul, din "Невыносимая легкость бытия' e cel putin buna...
amorphyka
04-07-2005, 06:10 PM
the unbearable lightness of being ii popsa
dankat23
04-10-2005, 03:44 PM
zi-i pe romaneste: insuportabila usurinta a fiintei