'alchimistul" - Coelho...
goala, uscata, searbada, ieftina...usoara ca un ARLEQUIN...istorie de succes in stilul lui Napoleon Hill sau Deil Karnegie...daca cineva vrera sa-si piarda timpul, o recomand
Ingula
12-15-2004, 05:42 PM
Orice carte merita de a fi citita, chiar daca ajungi la concluzia ca a fost o pierdere te timp. Chestiile ce tin de gusturi personle nu pot fi argumentate ( asa cum ai cerut mai sus). Mie nu imi place Salinger cu Catcher in the Rye, imi pare o carte lipsita de valoare si o pierdere de timp, insa nu cred ca pot justifica aceasta afirmatie. Tine doar de convingerile mele.... poate ca ar trebui sa reformulam intrebarea: ce carti acceptate de multi, personal le considerati o pierdere de timp?
IONIX
12-15-2004, 07:12 PM
filosofia irationalistilor romani
zap.
12-15-2004, 07:32 PM
bai vitalik shi vrai tu, ca alchimistul, ca shi 11 minute al lui Coehlo sunt mai mult romane de bulevard!
zap.
12-15-2004, 07:47 PM
bai vitalic da shi tu sfatui!!
Mirabela Iucu
12-16-2004, 12:26 AM
Eu nu am intalnit inca o carte care sa spun canu merita citita...
Au fost carti care nu m-au impresionat...carti care nu mi-au placut...carti care m-au intrigat...dar nici una despre care sa spun ca nu merita citita... :crazy:
Gandalf
12-16-2004, 01:59 AM
Toata literatura pupincurista din perioada comunista - astea-s cartile care nu merita citite(sau cel putin...pot fi apreciate pentru umor...)
Da...a fost copil si Lenin...
Da...a fost si el scolar...
Si-n ghiozdanul lui pe vremuri
A purtat abecedar!
A rostit cuvintul mama
Si cu drag l-a repetat
Iar din mijlocul padurii
Mamei flori i-a adunat.
Un ceai si o coaja de piine
Ruga sa-i aduca grabit
La masa intre carti adincit
Sta Lenin cu gindul la tine
Am deviat putin de la tema...nu am putut sa ma abtin... :ciupos:
vitalic sprinceana
12-16-2004, 10:07 AM
Tine doar de convingerile mele.... poate ca ar trebui sa reformulam intrebarea: ce carti acceptate de multi, personal le considerati o pierdere de timp?
nu cred. ideea dupa care ma ghidez e: exista carti dupa lectura carora te simti ca dupa un act sexual nereusit..si un sentiment al unui timp pierdut...
vitalic sprinceana
12-16-2004, 10:09 AM
Toata literatura pupincurista din perioada comunista - astea-s cartile care nu merita citite(sau cel putin...pot fi apreciate pentru umor...)
aici aportul deosebit l-au adus Gheorghe Voda si "leniskaia kuznita", grigore Vieru si "in april in april"
vitalic sprinceana
12-16-2004, 10:16 AM
mai departe pe lista mea stau operele Barbara de Angelis, pe care le-am citit cu ocazia unui studiu despre feminism...mare prostie, clisee ieftine, descoperiri de doi bani...pe scurt carti pentru cei care nu au unde sa-si piarda timpul...daca doriti sa aflati care sunt "diferentele' dintre barbati si femei, cum sa seduci barbatii, ori alte asemenea tampenii scrise cu pretentii de lucrari stiintifice...go on
vio
12-16-2004, 10:17 AM
"ofica...
avriva
12-16-2004, 04:46 PM
eu nici nu memorizez cartzile care nu merita de citit..:) literatura de bulevard cred ca nu merita citita in toate cazurile..:)
ptr mine literatura proasta e ceea care nu-mi trezeste interesul..
"povestea cu cocosul orsu" se includea la aceasta categorie .. am incercat s-o citesc shi nimik.. doar 3 pagine.. proasta..
vitalic sprinceana da ce spui de restul cartzilor scrise de Paulo Coehlo? am o prietena care afirma ca e foarte comercial shi nu merita sa-l citesti
vitalic sprinceana
12-17-2004, 08:52 AM
coelho...ii pun semn de egalitate cu ARLEQUIn...si gata
vitalic sprinceana
12-17-2004, 08:58 AM
cat despre "povestea cu cocosul rosu" mie mi-a placut...ca mozaic satiric...
nikita
12-17-2004, 03:57 PM
Coelho... Cartile lui nu fac doi bani, dupa ce le citesti ramai cu senzatia ca ai fost insultat si folosit. Nici o idee geniala, nimic inovator. Doar daca vrei sa citesti ceva si sa nu pui in miscare nici un neuron poti apela la Coelho. :roll:
catyusha
12-17-2004, 07:35 PM
hmy...
shi kynd te gyndeshti ka e cel mai bine vyndut "skriitor" portughez...
pakat...
ce nu merita sa fie citit...
ymi apare yn minte yn mod total nesurprinzator ..Sandra Brown...
cartzile pentru femei frustrate shi nesatisfakute yn plan sexual...
cartzile pentru barbatzii urmashi lui Narcis...
cartzile...
sunt ...atytea...
Noah
12-17-2004, 08:59 PM
Dupa parerea mea sh a altor savanti vestiti ca mine, orice carte merita citita...
vitalic sprinceana
12-18-2004, 09:32 AM
mai departe as pune o serie ..."prostii... pentru fiul meu amador'...o serie a editurii arc...eu nu am putut rezolva o dilema: sau acest amador e un oligofren, sau tatal sau e dus cu pluta...coelho in varianta stiintifica....
shi kynd te gyndeshti ka e cel mai bine vyndut "skriitor" portughez...
logica pietei, care e totusi mai altfel decat cea a artei
catyusha
12-18-2004, 08:49 PM
nu la asta ma refeream...
piata...o reprezinta oamenii...
shi rezultatele sunt...triste...
vitalic sprinceana
12-19-2004, 09:16 AM
piata o reprezinta oamenii...sia rta tot oamenii...pacat ca nu sunt aceeasi oameni....
catyusha
12-20-2004, 05:49 PM
Ynsa exceptziile sunt cele kare kreaza frumosul shi ....impresioneaza...
kiar trist...sa te bukuri de ceva ce ar trebui sa fie destul de obishnuit...
dar...
fara uryt...kiar ka nu am m-ai vedea frumosul..
avriva
12-22-2004, 04:28 PM
vitalic sprinceana ce spuneai tu "prostii... pentru fiul meu amador" a scris fernadando savater.. shic unosc coelctia aia de cartzi.. maika-mea spune ca sunt foarte bine.. shi chiar merita citite..:
eu doar le-am rasfoit.. uite shi mi-au placut.. e filozofie ptr liceeni.. merita shi asa tre sa-i fie ca cele care merita
catyusha sandra brown..:) cunosc.. mi se pare ca am citit ceva de ea.. daca cineva are timp foarte mult poate citi shi asa ceva
Ingula
12-22-2004, 05:29 PM
eu nu cred ca sandra brown se incadra in categoria " carti mentionate ce nu merita a fi citite".... tema se referea mai mult la carti cat de cat recunoscute pentru valoarea lor literara??? popularitate pentru diferite parti ale societatii????... sandra brown nici nu merita a fi considerta ca o analiza in aceata tema.... insa paina la urma, si ea merita a fi citita de cei care sunt fanii ei.
vitalic sprinceana
12-23-2004, 09:03 AM
vitalic sprinceana ce spuneai tu "prostii... pentru fiul meu amador" a scris fernadando savater.. shic unosc coelctia aia de cartzi.. maika-mea spune ca sunt foarte bine.. shi chiar merita citite..:
eu doar le-am rasfoit.. uite shi mi-au placut.. e filozofie ptr liceeni.. merita shi asa tre sa-i fie ca cele care merita
nu stiu cum poate sa-ti placa o carte pentru ca ai rasfoit-o..eu le-am citit si nu mi-au placut...
KazeolNevozmojnii
01-15-2005, 03:20 AM
pentru ca tie nu ti-a placut o carte nu inseamna ca altcuiva nu o sa-i placa...
acelasi alchimist poate fi o revelatie pentr cineva... da cartile mai complicate pe aceiasi tema sa nu aiba nici un sens pentru el...
si alchimistul chiar merita sa fie citit anume din cauza ca multi deja lau citit si cind te intilnesti cu o fata, deja e mai mare probabilitatea ca o sa ai despre ce sa discuti cu ea... :)
Desigur sunt carti periculoase care contsin idei distructive, sau iti spala creerii dar si aceste carti pina la urma merita sa fie citite pentru ati largi orizontul...