PDA

View Full Version : Creierul - o enigma descifrata

gr8dude
12-13-2004, 05:16 PM
http://www.gutenberg.net/dirs/1/1/7/5/11756/11756-r.zip

cartea este super interesanta, si super deosebita de ceea ce am citit pina acum.
veti afla principiile de functionare a creierului. [desigur ca cartea reprezinta parerea autorului]
in orice caz, eu sunt de acord cu dinsul. :-)

ceea ce e descris in carte nu descrie procesul propriuzis.. adica "impulsul vine de la neuronul A la neuronul B si printr-o retea de neoroni impulsul ajunge la picior" etc... nu, descrierea data este una abstracta, bazata pe logica.

veti afla ce este iubirea, ce fac visele, cum gindim noi. cum gindesc animalele... cum gindesc alti oameni, ce este constiinta......

eu am ramas adinc impresionat. iata de ce va recomand si voua cartea data.

sper ca teoria autorului va deveni mai populara, astfel incit comunitatea sa efectueze mai multe studii in 'directia' data.

adelina_sexy
12-28-2004, 06:23 PM
Omule....cui ii pasa de creier....ce se discuta acum cel mai mult este filmul recent vazut la PATRIA alturi de o tipa super sexy..care isi rujueste buzele la fiecare 5 minute,o masina decapotabila-super trasnet- care a fost curind vazuta pe strazile colbaitului Chisinau....sau dezbateri la tema 'azi bem Spicusor' sau 'Perfect'???'

Crezi ca ii intereseaza visele..constientul..???HAHA..cum sa nu...hm...

Moldovanul e conservatist...nu stie nimic...dar nici nu trebuie...

Sam
12-29-2004, 12:23 PM
Interesant subiect creierul numai ca noi gandim despre el shi intelegem valoare sa gandind doar cu cele maximum 4-5% care le utilizam la moment :lol:

c001 h4x0r
01-08-2005, 10:37 PM
iaka eu am scos-o astazi si am intseles ca la mine formatsia este probabil mai mult umanista. :))

la sfirshi.t autorul spune ca unui cu o formatie umanista ii va fi foarte greu sa intseleaga ce-i scris in carte. rau ca nu este o _carte_ in sens adevarat, ci este o teorie expusa pe capitole. imi pare cam plictisitoare ca mod de abordare, dar probabil ca-i interesanta ideea.

mi-a parut putin complicata, nu shtiu daca am s-o citesc pina la urma... :lol:

][akep
01-27-2005, 11:24 PM
Interesant subiect creierul numai ca noi gandim despre el shi intelegem valoare sa gandind doar cu cele maximum 4-5% care le utilizam la moment

Interesant daca ar folosi cineva macar 25% ce ar ci cu dansu :) cred ca ar procesa dual core in limbaj tehnik vorbind...

PS: Dude, ne faci si noua un rezumat la cartea ceia, ca ni-i lene tari sa citesk :D

gr8dude
01-28-2005, 10:49 AM
nu omule, ca e mult de scris.
mai bine faci scroll random si citesti paragrafele cu un titlu care iti pare mai interesant - asa vei afla mai multe ;-)

vadim
01-28-2005, 05:39 PM
Moldovanul e conservatist...nu stie nimic...dar nici nu trebuie...

nu judeca moldovenii dupa tine ca nu toti sunt la fel, mai sunt si de aia cui le trebuie cunostinte noi si care stiu cite ceva................ si nu se ghindesc toti numai la bautura................. :roll:

zopiryon
01-29-2005, 12:40 PM
cand spui moldovenii is asa, ai in vedere mare ei majoritate, caci nu pot fi toti intr'un gand, si de aia ea are dreptate

2008.