PDA

View Full Version : Ispita de a trai

greenFoX
12-12-2004, 10:06 PM
Daca ati fi pusi in situatia de a invita un om (fara a fi avut vreo experienta, bineinteles) de a trai pe acest pamant, ce i-ati spune? Cum l-ati ispiti?

Pesimistii sunt rugati sa nu scrie nimic, ca pierdem omu'.

IONIX
12-12-2004, 10:47 PM
:wtf: :wtf: :wtf: eu n-am inteles? vorbim despre Moldova sau Terra intreaga?

Melania
12-13-2004, 12:12 AM
super tema! kiar imi place

insa nu stiu exact ce as putea sai zic acelui om.....

o sa ma gandesc maine la asta!

KazeolNevozmojnii
12-13-2004, 03:32 AM
Depinde ce om. Ce experientsa, ce viatsa el a avut in trecut.

Mirabela Iucu
12-13-2004, 03:51 PM
Cred ca i-as spune ca merita sa vada cata prostie omeneasca se gaseste pe Terra noastra :hahaha:...reality show gratis...

catyusha
12-13-2004, 10:19 PM
hmy...Mira(yn kaz ka pot sa-tzi spun asha) ...
citeam ce ai skris...shi...ytzi dau dreptate...
dar...
oamenii nu au kred numai mizerie shi nefericire...

Mirabela Iucu
12-13-2004, 10:27 PM
Nu am spus ca au numai asta...am spus doar ca eu vad in asta o ispita tare mare ce nu merita refuzata :lol:

KazeolNevozmojnii
12-13-2004, 10:34 PM
Cred ca i-as spune ca merita sa vada cata prostie omeneasca se gaseste pe Terra noastra :hahaha:...reality show gratis...
El nu te-ar intelege...

GREENfox, despre ce ingenere disutam despre invitatia unui strain in moldova.
Sau invitatia unui om care inca nu a trait pe lumea asta?

Mirabela Iucu
12-13-2004, 10:35 PM
Poate ca m-ar intelege... :lol:

dune
12-13-2004, 10:45 PM
intrebarea ii se pare cum ai descrie viata asta pe scurt in doua propozitii simple... gruz :) ca omu sa te inteleaga in primu rind el tre sa fi trait altfel toata chestia asta nu merge.... de exemplu eu pot sai zic ca merita sa traiasca pe pamint numai pentru senzatia unei beri reci printre flori de liliac la o terasa in mijlocul verii sub cer senin si cintec de pasari... exemplu simplu, ciuvaku insa tre sa aiba cu ce asocia asa ceva, el riska sa nu inteleaga shi am eu in vedere pentru ca berea ceia pentru mine probabil ca inseamna mult mai mult decit jumate de litru de abureala iar pentru dinsu sens in activitate fizica nu exista, asa ca tre sa apelam la sufletu si inima respectivului si cum facem asta daca el no trait? tre sal identificam pe individ...

poate o alta intrebare mai simpla ar fi cum am convinge un american sa vina sa traiasca in moldova?

Ingula
12-13-2004, 11:43 PM
poate o alta intrebare mai simpla ar fi cum am convinge un american sa vina sa traiasca in moldova?

Draga Americane,
Vino si traieste in MOldova, iti va fi bine. PROMIT deoarece:

1. Pensia pe care ti-o ofera guvernul American si care nu iti ajunge nici de incalzire in the USA iti va face viata foarte compfortabile in Moldova.
2. Vei iesi seara la Green Hills( sorry. Suncity) si fetele vor sta in rand sa te cunoasca....ca esti American:)

ce altceva iti mia trebuie?

dune
12-14-2004, 12:38 AM
ironia vietii, ca sa shii moldovan de succes tre sa shii defapt american :)

ma mai gindesc. presupun ca inga are dreptate cu first hand experience si chestii dar totusi oare la asta se limiteaza bunatatea vietii estea? parca sheva altsheva lipseste... poate defapt in asta consta dorinta de a trai? in mister, in faptu ca te tinde spre ceva necunscut si de neatins poate...

vitalic sprinceana
12-14-2004, 08:39 AM
"Om" nu poate fi inteles in afara tereii deci, fie avem un mogli caruia ii spunem sa traiasca la noi, fie un extraterestru...in primul caz, il punem pe mowgli sa manince cartofi prajiti la mcdonald`s si va accepta sa traisca cu noi, in la doilea caz... il ducem pe extraterestru intr-o gradinita..pentru cateva zile..singur va hotari apoi daca merita sa ramana sau nu

greenFoX
12-14-2004, 11:07 PM
Ne clarificam acum.

super tema! kiar imi place

Mersi!

Depinde ce om. Ce experientsa, ce viatsa el a avut in trecut.

Nici un fel de experienta. Ca daca avea experienta putea sa decida si singur fara jutorul nostru.

Sau invitatia unui om care inca nu a trait pe lumea asta?

Da. Pt ca se presupune ca poate alege si alte lumi ale nu se stie caror vietati. Treaba noastra e sa facem in asa fel incat sa aleaga lumea asta.

ca omu sa te inteleaga in primu rind el tre sa fi trait altfel toata chestia asta nu merge....

O sa te inteleaga pt ca e om (dar, ca sa-i dau o definitie mai larga, zic ca poate intelege si oamenii) si astfel nu-i lipseste nimic din ce iti apartine si tie (afara de experienta). Mai mult, fiind un om special, el poate trai cumva experienta reprezentata prin cuvintelor tale (si totusi nu asa cum traim noi, caci noi le-am trait direct, iar el numai prin cuvinte). Asadar, intensitatea trairii sale si decizia sa va depinde direct de puterea cuvintelor noastre!

Cred ca asta e de ajuns pt definirea acestui om.
La treaba!

KazeolNevozmojnii
12-15-2004, 02:49 AM
Inchipueti si pricol apari pe lumea asta dintr-o vagina, esti mic, neputincios si nu tii minte nimic din ceea ce ai stiut pina acum.
Descoperi pentru tine un univers de simturi si sentimente noi.
Iti pare ca asta e unica lume, unica viatsa si tu esti unicul nerepetat, ales pentru ceva special. Si asta numai e inceputul. Cu timpul totul se face mai complicat si mai interesant. Nu stii ce te asteapta dinainte. Nu stii pe ce continent o sa apari sau de ce culoare o sa-ti fie pielea. Inveti lucruri noi te faci mai puternic, ai o multime de probleme interesante pe care poti sa le rezolvi.
Si cel mai important!! De la bun inceput ai acces nelimitat la sin de fata mare. :)

greenFoX
12-15-2004, 11:42 AM
"Om" nu poate fi inteles in afara tereii deci, fie avem un mogli caruia ii spunem sa traiasca la noi, fie un extraterestru...

Mai repet o data: acest om nu are nici un fel de experienta (Mawgli si extraterestrii totusi au avut - asa ca nu-i putem incadra in categoria fiintelor fara experienta). Sa mai adaug ceva: el nici macar nu se afla pe Pamant. Locul sau nu poate fi definit in termenii nostri. Este un loc neutru din care va pleca odata fiind hotarat de lumea unde va trai. Lumea fiind aleasa, va uita tot si se va naste ca un om obisnuit.

vitalic sprinceana
12-15-2004, 01:08 PM
pai las-sa citeasca bilbia....

IONIX
12-15-2004, 07:14 PM
pai las-sa citeasca bilbia....
eu am citit Biblia! ei si?

vitalic sprinceana
12-16-2004, 10:19 AM
mai citeste-o odata

dune
12-16-2004, 02:17 PM
cred ca faptul ca el nare nici o experienta e destul ca lumea asta sa i se para atractiva prin varietatea de experiente pe care i le propune... pentru acel care nu are nici o experienta cea mai mica dintre dinsele e destul ca sa atraga curiozitatea, shi are omu respectiv de pierdut pin la urma?

IONIX
12-16-2004, 03:28 PM
cam mult rau, urit si inuman exista pe lumea aceasta...

KazeolNevozmojnii
12-20-2004, 03:28 PM
cam mult rau, urit si inuman exista pe lumea aceasta...
Pentru ca sa stii ce e rau, urit si inuman treb mai intii sa stii ce e bun, frumos si uman. Da mujicu nu stie... asa ca lui oricum ii interesant.

dune - chestia ca sunt si alti concurenti care o sa-i propuna in alte lumi.
De ce anume el sa aleaga lumea noastra? ;)

semidia
06-27-2006, 04:26 PM
nu stiu ce i-as zice pe moment,l-as lasa pe el sa-si faca o parere despre lumea mea si apoi ar privi-o prin ochii mei:)

2008.