PDA

View Full Version : Student la Medicina

Melania
12-12-2004, 01:21 AM
am nevoie de un sfat....

fratele meu e student la medicina...shii vine foarte greu...e mult de invatat...foarte mult! tot e noi....anatomia, biokimia...shap toata laboratoarele astia.....la care el nu rezista.....
nu ca ar fi slab......dar i se face rau.....
80% din colegii lui din grupa nu pot nici sa intre in salile unde se petrec laboratoarele....vomita, isi pierd cunostinta....au ameteli...

fratele meu de cand a facut admiterea la medicina....sa skimbat mult...se gruzeste...invata intruna dar oricum nui deajuns.....
in plus unele obiecte is predate in engleza..ceea ce face procesu de studiu si mai complicat.....

as vrea sal ajut,....dar nu stiu cum....
stiu ca daca mai continua tot asa...no sa reziste mult....

ce as putea face?

krumel
12-12-2004, 01:34 AM
Well..pastile ptr. memorie si retinere usoare (naturale daca se poate), cafea..tigari eventual..si noapte lunga in care sa poata invata in liniste.

IONIX
12-12-2004, 02:01 AM
cred ca depinde de dorinta lui de a invata :)

gr8dude
12-12-2004, 02:53 PM
el se va adapta singur. eu cind m-am dus in clasa 1-a tot am ramas shocat cind am vazut ca profa scrie pe tabla "tema pentru acasa".. dar ce sa-i faci...

il ajuti cu aceea spunindu-i ca mai departe in viata totul va fi si mai complicat.
acum el se uita in spate si vede liceul - si ride. [cel putin asa fac eu]. tot asa el cindva se va uita in spate si va vedea uni'ul de medicina si va ride in hohote ;-)

IONIX
12-12-2004, 03:07 PM
mdea, omul creste, se dezvolta, iar devine mai complicata :crazy: la fel si invatatura devine mai specializata :)

Ingula
12-16-2004, 07:30 PM
Melania,
NU FA NIMIC! Daca intr-adevar el este cel care doreste sa fie medic, atunci unica ce poti face e sa il incurajezi si sa ii spui ca eventual va trece si peste asta..Daca insa el nu mai dorestes sa se implice, atunci lasa-l sa plece, nu il face sa stea.
Si lasa-l sa citeasca sfatul lui graduate, e un sfat bun.

GroSSu
12-16-2004, 08:42 PM
1. Las sa ia un curs de lecuire cu Nootropil (daca nu ma greshesl, daca da ap am sa ma indrept ... peurma) pentru memorie .. ajuta ... am testato pe mine.
2. Sa se uite ceva filme de groaza .. de pe net ceva sadizm mai serios ..... dupa aia se va duce la laboratore cum shi ar privi Spokoiinii no4i malishi
3. m.m. sex ....
4. Sa se determine care obiecte sunt mai importante p/u el pe viitor ... in dependentza de specialitatea ce o va alege .....
...

solara
12-20-2004, 07:28 PM
Da` unde face el facultatea in engleza? :wtf: Si de ce li se face rau?
Lasa-l sa invete cat vrea, n-o sa-i strice. Regretul meu e ca n-am invatat destul :oops:
Rezista el, n-avea grija; iar daca nu rezista, o s-o lase mai moale cu invatatul pana la mediocru – cam cat sa ia nota de trecere.
(daca vrei sa-l ajuti, spune-i sa-si aleaga alta facultate ;) in asta isi mananca zilele degeaba, o sa ajunga doctor si n-o sa dea nimeni doi bani pe el, incepand de la niste mizerabili de functionari pana la cretinii din minister… Asa-i in Ro, nu cred sa fie mai bine in Md)

iuliancic
12-21-2004, 11:41 PM
cred ca depinde de dorinta lui de a invata :)
Sunt de acord cu aceasta, la noi in ansamblu danseaza 5 studenti de la medicina, si 2 care fac acum rezidentura, si parca se descurca 8) Si cum zice si conducatorul nostru care este medic si el, studentii de la medicina sunt foarte destepti si capabili .
Si cred ca fiecarui student la inceput ii este greu, dar cu timpul se obisnuieste.

IONIX
12-22-2004, 12:09 AM
ca atare tre de invatat la orice universitate, dar la medicina mai ales, deoarece acesti studenti sunt viitorii medici, in care oamenii isi vor incredinta viata :o
eu totusi ma tem oleaka de medicii tineri :( nu toti sunt cailicati :-x

Melania
12-22-2004, 08:56 PM
Ionix...ce fel de medici tineri? ca ei dupa atitia anui de invatatura si rezidentura....termina facultatea si delok nus tineri....ei deodata is profesori!
desi ma uit la fratele meu.....el inca tare multe no invatat da asa imbla prin casa de parca ar fi cel mai mare doctor a kisinaului...si daca ii calc halatu nu kiar asa cum trebu si dungile nu i le fac fix de 10 cm....ii scandal! tzipa si trinteste ca un doctor adevarat.

IONIX
12-24-2004, 07:06 PM
vezi sa nu te taie ca un medic adevarat :) ar pacat, esti o moderatoare atit de dragutza :P :wink:

Sniffer
01-16-2005, 10:42 AM
Melanie, las ca se descurca el. Inteleg perfect ca vreai sa-l ajuti, dar precum au sugerat si mai sus, cred ca ar trebui sa se descurce singur. Totusi si-a ales aceasta profesie si trebuie sa faca fata caci probabil stie ca o sa-i fie si mai greu in viitor. Studiile sunt studii, dar profesia de medic dupa ce va absolvi va fi mult mai dura. Cred ca constientizeaza acest fapt. Suportul moral cred ca conteaza cel mai mult aici.

2008.