PDA

View Full Version : Gala filmului romanesc contemporan

redneck
11-19-2004, 08:52 PM
Zece pelicule vor fi prezentate la Chisinau in cadrul Galei filmului romanesc contemporan
19 noiembrie 2004

In perioada 19-29 noiembrie, la Chisinau se va desfasura Gala filmului romanesc contemporan, editia a doua, informeaza MOLDPRES, cu referire la un comunicat al centrului "Odeon".
Pe parcursul a 11 zile, la cinematograful "Odeon" vor fi proiectate cinci filme artistice de lung metraj si alte cinci pelicule de scurt metraj, realizate in Romania in ultimii doi ani. Filmele respective reprezinta comedii sau drame, intre care "Milionari in week-end", "Orient express", "Italiencele", "Examen", "Maria", "Scurt circuit".

Scurt-metrajele selectate pentru gala au fost premiate in cadrul unor festivaluri internationale de la Cannes (Franta), Geneva (Elvetia), Venetia (Italia), Berlin (Germania).

Deschiderea oficiala a galei va avea loc astazi la "Odeon", ora 17.30. In urmatoarele zile, filmele vor fi proiectate cu incepere de la orele 13.00. 15.00, 17.00, 19.00 si 21.00.

http://www.azi.md/news?ID=31817

Natalytza
11-19-2004, 08:59 PM
"Maria" -i super...l-am vazut deja..:) merita sa-l vezi

krown
11-20-2004, 02:26 PM
Filmele de care zici tu, redneck sunt f bune, doar ca uite ce am auzit io:

La Chişinău se desfăşoară Gala Filmului Românesc

21 noiembrie 2003

Opt filme artistice, relizate in Romania in ultimii doi ani vor fi prezentate la Chisinau intre 21 si 30 noiembrie curent, in cadrul Galei filmului romanesc contemporan.
Constantin Pirtac, directorul Centrului de Cultura "Odeon" din Chisinau a mentionat la inaugurarea manifestarii ca evenimentul este dedicat Zilei Nationale a Romaniei, 1 decembrie.

Ion Taranu, consilier al Ambasadei Romaniei in Republica Moldova a subliniat ca pe parcursul anului curent filmele romanesti au participat la peste 100 de concursuri si gale internationale, unde au cucerit 17 premii. Potrivit lui Taranu, comedia "Occident" a participat la Festivalul International de Film de la Cannes, iar drama "Maria", a carei premiera va avea loc astazi la Bucuresti, a obtinut doua premii internationale.

--------------------------------------------------------------------------------

20 noiembrie 2003

Timp de zece zile, la Chisinau vor fi demonstrate 8 productii cinematografice in cadrul Galei Filmului Romanesc contemporan. Proiectiile vor avea loc in perioada 21-30 noiembrie, la Cinematograful “ODEON”, fiind organizate de Ambasada Romaniei in Republica Moldova si Centrul National de Cinematografie de la Bucuresti.

Gala va fi deschisa oficial la 20 noiembrie, cu prezentarea in premiera pentru publicul chisinauian a filmului “OCCIDENT” (participant la Festivalul de la Cannes, 2002), in regia lui Cristian Mungiu.
In cadrul Galei, vor mai fi prezentate “Marfa si banii” (2001) de Cristi Puiu, “Dupa-amiaza unui tortionar” (2001) de Lucian Pintilie, “Filantropica” (2002) de Nae Caranfil, “Furia” (2002) de Radu Muntean, “Binecuvantata fii, inchisoare” (2002) de Nicolae Margineanu, “Maria” (2003) de Catalin Netzer si “Examen” (2003) de Titus Munteanu.

De Orient expres, Italiencele si Milionari de weekend ( filme din anu' asta) nu scrie, da cine stie

deleanu
11-21-2004, 12:29 AM
azi am fost la filmul "Italiencele",aceasta productzie mai mult se refera la traficul de fiintze umane si la viata romanilor din Oltenia.
Regizorul francez a dorit mai mult sa arate ce societate degradata exista in satele romaneshti,iar oltenii sunt aratatzi mai ceva ca in bancuri!!
Dar in acelashi timp se mai arata shi sufletismul oltenilor, care nu poate fi intalnit la totzi romanii. Cred-ca face sa vedetzi si acest film,fiindca nu o sa regretatzi......cei drept nu prea se intelege tot ce se vorbeshte,deoarce totzi actorii vorbesc intr-un dialect Oltenesc si vorbesc foarte rapid!!!

Doomie
11-21-2004, 02:45 AM
"Dialectul" fiind folosirea perfectului simplu?

deleanu
11-22-2004, 10:49 PM
Oamenilor!!mai ales cei din Chisinau!!!duceti-va la Odeon pana pe 29 noiembrie ca nu o sa regretatzi!!Spe exemplu eu acum seara am fost la "Milionarii de Weekend"si mi-a placut mult.Poate mai mult ca....este prezenta shi mafia Basarabeana in acest film! Duceti-va si nu-o sa va para rau!!biletul pentru orice film e de 10 lei!!
P.S-Apropo...l-am vazut shi pe Nicu Tzarna!vocalistul de la "GM",care era "cam" beat!...ei!da' nui nimic strashnic!!si el e om :ciupos:

[K]
11-23-2004, 07:53 AM
principalul ca e Mafia Basarabeana... sincer, am impresia ca pentru tine altceva nu conteaza....

2008.