Poligamia: Forma de casatorie aparuta o data cu sclavia patriarhala, intalnita si astazi la unele popoare de religie mahomedana, in care un barbat are dreptul sa se casatoreasca in acelasi timp cu mai multe femei; situatie in care se gaseste un poligam.
FreeMan
11-05-2004, 08:20 PM
sper ca n-o sa incepeti si voi cu acuze de tipul: esti rasist, islamofob, arabofob etc...
redneck
11-05-2004, 08:25 PM
Radu Midrigan, ce cauta aceasta tema pe forumul "Politica"?
Iti dau 15 minute ca sa alegi alt forum. In caz contrar mut aceasta tema pe forumul "Religie".
FreeMan
11-05-2004, 08:53 PM
discriminarea femeii tine numai de religie ?
sau de s-ar vota o lege care sa interzica/permita poligamia in Europa, nu s-ar transforma intr-o chestiune politica ?
Filip-Antonio
11-05-2004, 08:54 PM
discriminarea femeii tine numai de religie ?
sau de s-ar vota o lege care sa interzica/permita poligamia in Europa, nu s-ar transforma intr-o chestiune politica ?
În Europa poligamia nu este permisă, iar musulmanii care trăiesc în ţările europene se supun acestei reguli.
Vasile
11-05-2004, 11:23 PM
Iti dau 15 minute ca sa alegi alt forum. In caz contrar mut aceasta tema pe forumul "Religie".
nu-ţi pare că cam treci limita rezonabilului?
solara
11-05-2004, 11:38 PM
Te anunt, FreeMan, ca poligamie exista si-n Tibet unde o femeie se casatoreste si cu fratii sotului, chiar daca nu-i face mare placere.
Ce nevoie aveai de sublinierea pt popoarele musulmane? Cred ca nu e nimeni pe forum care sa nu stie ca inca e permisa in unele popoare musulmane; asa ca "boldurile" astea ale tale chiar dau de gandit, oricat de ne-rasist, ne-islamofob oi vrea tu sa pari :hehei:
redneck
11-05-2004, 11:41 PM
1. Nu-ti pare ca iti bagi nasul unde nu-ti fierbe oala?
2. Exista mesaje private.
3. Observ ca ai o tendinta de a devia tema discutiei.
4. "ca cam" si "filmuri" mi-au fost suficiente ca sa-mi dau seama cu cine discut.
Vasile
11-06-2004, 12:06 AM
1. Nu-ti pare ca iti bagi nasul unde nu-ti fierbe oala?
deloc. Stilul "sfatului" dat lui Raducu împreună cu "moderarea" ta (suprimarea mesajelor şi închiderea temelor fără nici un temei) mă face să-i apăr dreptul la exprimare chiar şi a lui Răducu
FreeMan
11-06-2004, 08:04 AM
Te anunt, FreeMan, ca poligamie exista si-n Tibet unde o femeie se casatoreste si cu fratii sotului, chiar daca nu-i face mare placere.
Ce nevoie aveai de sublinierea pt popoarele musulmane? Cred ca nu e nimeni pe forum care sa nu stie ca inca e permisa in unele popoare musulmane; asa ca "boldurile" astea ale tale chiar dau de gandit, oricat de ne-rasist, ne-islamofob oi vrea tu sa pari :hehei:
ce parere ai avea solaro despre poligamia "feminista"
cu alte cuvinte o femeie sa aiba dreptul de a avea mai multi soti (masculi bineinteles) ?
de ce numai masculii au acest drept (de a avea mai multe femei)?
nu crezi ca e vorba de discriminarea femeii ?
In Chisinau eu stiu un arab intr-un kebab house care are 3 femei (nu stiu daca asa ceva se legalizeaza), dar il putem numi "concubinaj"; doar ca acel mascul arab are 3 moldovence... si toate is slugi, is convertite la islamism, arabul cela cunoaste numai rusa si odata m-am adresat fetei in romana (stiam ca e moldoveanca, am auzit-o vorbind cu celelalte fete din harem romaneste ) Cind ma adresez romaneste( iar sotul e de fata intotdeauna) , ea imi raspunde ruseste (eu stiu ca e moldoveanca, am auzit-o vorbind romaneste) , eu insist si ii raspund iarasi romaneste... iar ea intodteauna insista sa raspunda ruseste tuturor clientilor care se adreseaza; ideea e ca arabii din MD (majoritatea) cunosc numai rusa, nu si romana (cel putin in "Shaorma Damasc" la Pan-Com, arabul nu o lasa sa vorbeasca cu barbati straini si va spun eu ca "is gelosi" acesti arabi, iar sa posede le e in singe, vrea neaparat sa stie ce vorbeste 'femeia lui' cu 'strainii'... ii interzice femeii sa-i raspunda unui barbat (trebuie sa-i permita el mai intii)... vrea numaidecit sa inteleaga si el ce vorbeste 'femeia lui' cu 'strainul' (eu fiind paginul/strainul in acest caz)... se teme ca as "insulta-o" sau as zice ceva in limba pe care el nu o cunoaste (anume romana), vrea neaparat sa stie si el...
Va spun: acea moldoveanca nu-mi raspunde niciodata decit daca ii permite sotul sa raspunda, sa poarte o discutie acea moldoveanca pur si simplu nu are dreptul, iar de raspuns imi raspunde intotdeauna ruseste desi eu ma adresez in romana (iar de-ati sta sa ascultati cum vorbesc intre ele acele moldovence, adica romaneste, apoi v-ati convinge ca am dreptate ) "Shaorma Damasc" de la Pan-Com; a nu se confunda cu Shaorma Number 1 (tot de la Pan-Com, unde arabul e unul venit din Romania si vorbeste romaneste/arabeste cu femeile din haremul lui)
Arabul de la "Shaorma Damasc" vorbeste ruseste/arabeste cu femeile din haremul lui pentru ca n-a trecut prin Romania inainte de a veni in Moldova (Moldova care este un stat ex-USSR)... ne dam bine seama dara ca arabii si rusii reprezinta cea mai mare amenintare a Europei.
si mai aflam din acest exemplu ca limba rusa e inca Lingua Franca in statele post-sovietice, oricit de mult ar vrea sa se amageasca liutza ca in statele din ex-URSS lingua franca este franceza sau engleza, adevarul e cu totul altul (cu toate ca e dureros pentru ea) . In statele post sovietice daca se aduna un gruzin, un lituanian si un kirghiz astia vor vorbi ruseste si nu englezeste cum a vrut sa le impuna liutza (din snobism). Adevarul doare intotdeauna.
Bad And Mad
11-06-2004, 11:28 AM
Ca sa nu spunetzi ca e off-top voi afirma : "Poligamia Rulezzz, shi ash vrea shi eu ca orice mascul sanatos citeva neveste".
"ca cam" si "filmuri" mi-au fost suficiente ca sa-mi dau seama cu cine discut.
Adik' ? "ca cam" shi "filmuri" itzi ajuta sa intuiezi IQ'ul persoanei?
solara
11-07-2004, 12:13 AM
Oho, Bad&Mad, te afunzi, omule :)
FreeMan, umbla vorba c-ai fi Midrigan; asa ca pana nu treci pe haloperidol n-ai ce sa vorbesti cu mine!
lia
11-07-2004, 12:19 AM
Oho, Bad&Mad, te afunzi, omule :)
FreeMan, umbla vorba c-ai fi Midrigan; asa ca pana nu treci pe haloperidol n-ai ce sa vorbesti cu mine!
Cum adică, Solara? Mai ai îndoieli? Păi Omul nostru Slab s-a reînregistrat îndată după ce a fost blocat contul său precedent şi a revenit exact cu acelaşi mesaj, excat la locul de unde "plecase" Renegatul...
Ingula
11-07-2004, 02:05 AM
Raspuns la raspunsul lui Free Man:
Poligamia exista si este acceptata in lumea musulmana( majoritatea ei). Mie personal imi pare ca e o situatie foarte abuziva pentru femeile musulmance care -S-AU NASCUT IN ARABIA SAUDITA, DE EXEMPLU si nu au o alegere in viata. Insa hai sa vorbim despre Moldova si fetele moldovence: nu prea ma "arunc" sa le salvez de la poligamie. Ele nu s-au nascut in religia musulmana ci si-au ales-o de bunavoie. Free Man, de ce ar trebui sa ma uit la arabi ca o amenintare pentru Europa?... le-au impus ei pe moldovence sa isi schimbe religia si sa devina sclavele lor? Prea putin probabil. Ca si orice alta alegere, consecintele are part of the deal. So live with them.
Ma uit la fetele care au devenit sclave ( acelea care intr-adevar s-au inscavit) si imi pare rau de ele.... nu de sitatia lor cat de faptul ca SI-AU ales modul asta de viata.
ARABII NU SUNT the evil of MOLDOVA in aceasta privinta. Asa ca " NE NADO".
Vasile
11-07-2004, 07:47 PM
Ele nu s-au nascut in religia musulmana ci si-au ales-o de bunavoie...... le-au impus ei pe moldovence sa isi schimbe religia si sa devina sclavele lor?....SI-AU ales modul asta de viata
nu-i chiar corect ceea ce spui. Ele n-au ales de bună voie, dar de nevoie. Deoarece n-au ce mînca, deoarece n-au unde lucra, deoarece n-au ce face...
Pe de altă parte, se lasă deseori prostite de nişte tipi ce se prezintă ca "bogătaşi veniţi de departe". De fapt, de cele mai dese ori ei sînt săraci lipiţi pămîntului (pentru ţara lor şi pentru occident) şi vin în RM pentru că nu au putut pleca în altă parte.
Am întîlnit odată în Paris un negru ce studia în RM şi avea în RM aere de "fecior bogat de ministru". El lucra în Paris cîteva luni pe an la negru ca hamal şi apoi o făcea pe bogatul în RM
ARABII NU SUNT the evil of MOLDOVA
exact
Ingula
11-07-2004, 11:04 PM
nu-i chiar corect ceea ce spui. Ele n-au ales de bună voie, dar de nevoie. Deoarece n-au ce mînca, deoarece n-au unde lucra, deoarece n-au ce face...
Pe de altă parte, se lasă deseori prostite de nişte tipi ce se prezintă ca "bogătaşi veniţi de departe".
De cele mai multe ori fetele nu sunt tarancute de la Truseni care nu au ce manca, ci individe care isi pierd timpul in Sun City cu scopul de a intalni un arab.
Iar de faptul ca ei sunt cam saraci-cu asta sunt de acord.. de accea e si sad ca se lasa prostite de ei.... Insa paina la urma, tot pe ele cade vina propriei alegeri-trebuiau sa deschida ochii mai bine.
crs
01-25-2005, 11:43 AM
poligamei este si cind o femeie ere mai multi barbati.sint si cazuri cu romani de-ai nostri care s-au casatorit de mai multe ori (era o data un roman pe la tv ce se casatorise cu 10 femei - si le iubea pe toate :D - dar asta fara a divorta de vreuna din ele). Dar eu cred ca poligamia nu se refera strict la "actele legale de a fi casatorit" ci la relatiile cu mai multi parteneri (depinde din ce punct de vedere privim lucrurile), asa ca ramine de discutat...