PDA

View Full Version : Catedrala Sagrada Familia din Barcelona,

Gandalf
11-03-2004, 08:20 PM
A auzic careva de aceasta bijuterie arhitecturala?

http://barcelona-online.by.ru/architect/sagradafamilia/sf.shtml

Filip-Antonio
11-03-2004, 08:51 PM

De auzit a auzit multă lume, e una dintre cele mai faimoase catedrale din Europa, unii au şi văzut-o...

Vasile
11-04-2004, 03:52 AM

Şi am fost. Dar de ce pui link-uri în rusă? Chiar n-ai reuşit să scoţi rusoiul din cap? Mai ales că n-are rusu' nici în clin nici în mînecă cu Gaudi şi opera sa..

Filip-Antonio
11-04-2004, 12:26 PM

Şi am fost. Dar de ce pui link-uri în rusă? Chiar n-ai reuşit să scoţi rusoiul din cap? Mai ales că n-are rusu' nici în clin nici în mînecă cu Gaudi şi opera sa..

Eu m-am abtinut sa spun asta, a remarcat Vasile mankurtizarea.

Gandalf
11-04-2004, 08:29 PM
Eu am trecut demult peste frustrarea rusofoba agresiva, shmekerilor si ingorantilor ce sunteti.

Filip-Antonio
11-04-2004, 08:53 PM
Eu am trecut demult peste frustrarea rusofoba agresiva, shmekerilor si ingorantilor ce sunteti.

Într-adevăr trebuie să fii ori ignorant, ori rusopupincurist ca să citezi un site rusesc cu privire la "La Sagrada Familia".

Vasile
11-05-2004, 05:32 AM
Eu am trecut demult peste frustrarea rusofoba agresiva

Şi din cauza asta citeşti din zor în ruseşte? Şi nu acolo ceva Tolstoi sau Dostoevski, dar despre SagradaFamilia?

Gandalf
11-05-2004, 11:42 AM
Ho!Hold your horses!....

Ce daca citesc ruseste?Da, citesc ruseste, si 12 scaune, si Soljenitsin, si Copii Arbatului, etc., si articole de pe Internet?Asta ma face automat un mancurt?

Filip-Antonio
11-05-2004, 02:01 PM
Ho!Hold your horses!....

Ce daca citesc ruseste?Da, citesc ruseste, si 12 scaune, si Soljenitsin, si Copii Arbatului, etc., si articole de pe Internet?Asta ma face automat un mancurt?

Sagrada Familia e în Barcelona, în Catalonia, Spania. De Gaudi ai auzit? Mai citeşte şi altceva decât situri ruseşti unde poţi afla despre "Ghitler". Da, eşti un mankurt.

Vasile
11-05-2004, 03:55 PM
si articole de pe Internet?Asta ma face automat un mancurt?

Mankurt poate nu şi poate nu în cazul dat, dar totuşi... În general citirea surselor ruseşti te face să faci ceea ce vreau ruşii - să vezi lumea în ruseşte, cu informaţie filtrată şi prin prisma propagandei lor
-----------------
traducerile (în rusă) des sînt surprinzătoare. Dacă ai timp, vezi http://www.nikolaenko.ru/Text-new/1scs-12.htm
De fapt, Nikolaenko mai are 2 texte despre traducerea cărţilor istorice în rusă la :
http://www.nikolaenko.ru/text-5/translation1.htm
http://www.nikolaenko.ru/text-5/translation2.htm
-----------------

Gandalf
11-05-2004, 05:27 PM

Mankurt poate nu şi poate nu în cazul dat, dar totuşi... În general citirea surselor ruseşti te face să faci ceea ce vreau ruşii - să vezi lumea în ruseşte, cu informaţie filtrată şi prin prisma propagandei lor
-----------------

Dubitabil....Oamenii se impat in 2 categorii - cei care citesc si cred, si cei care citesc si nu se lasa manipulati...
Oricum...merci ca imi porti de grija..., dar cred ca ai partial dreptate(nu zic ca nu ai dreptate, ci doar partial).
Eu personal citesc pe Internet Moldova Suverana in fiecare saptamana, iar asta nu inseamna neaparat ca ii cred.Pur si simplu ma informez, sau ma amuz de ce prostii pot sa scrie unii.

Filip-Antonio
11-05-2004, 05:31 PM

-----------------

Dubitabil....Oamenii se impat in 2 categorii - cei care citesc si cred, si cei care citesc si nu se lasa manipulati...
Oricum...merci ca imi porti de grija..., dar cred ca ai partial dreptate(nu zic ca nu ai dreptate, ci doar partial).
Eu personal citesc pe Internet Moldova Suverana in fiecare saptamana, iar asta nu inseamna neaparat ca ii cred.Pur si simplu ma informez, sau ma amuz de ce prostii pot sa scrie unii.

Aici e o chestiune de logică elementară: dacă vrei să ştii ceva despre Sagrada Familia, du-te pe un site catalasn sau spaniol. Şi-ţi recomand un exerciţiu de dezmankurtizare: încearcă să te abţii timp de o lună să mai acceseszi situri ruseşti. Să vezi ce bine o să-ţi facă.

Gandalf
11-05-2004, 05:40 PM
:D :D :D :D

Cunoasterea limbii ruse, eu o percep ca un avantaj, si nu ca pe o povara.

Si cred ca as fi un fraier daca m-as dezice de ea, ca limba straina.

Vasile
11-05-2004, 05:58 PM

Da, este un avantaj, chiar destul de mare. Dar dacă citeşti în majoritate surse ruseşti, devine, fără să-ţi dai seama, o povară

da, asta-i bine (şi eu citesc Olvia-press). Dar, în cazul cu SagradaFamilia ai dat informaţia ca fiind veridică, puteai să dai măcar site-ul oficial http://www.sagradafamilia.org/

Filip-Antonio
11-05-2004, 06:11 PM
:D :D :D :D

Problema e nu că o cunoşti, ci că te bazezi aproape exclusiv pe surse ruseşti. Mankurtizare tipică.

Bad And Mad
11-06-2004, 11:04 AM
V-atzi abatut mult de la tema... Dar sa-mi spunetzi va rog, oare e vreo diferentza radicala intre informatzia care e pe site'ul oficial al catedralei ori pe cel rusesc? Nu cred ca acolo pot fi infiltrate idei de propaganda comuniste :)
Eu-s de acord cu Gandalf, in cazul de fatza limba rusa e un avantaj. Shi nu-ntzeleg de ce facetzi atita zarva, de parca s-a inchinat in fatza bustului lui Lenin? :-?

Vasile
11-06-2004, 04:21 PM
Dar sa-mi spunetzi va rog, oare e vreo diferentza radicala intre informatzia care e pe site'ul oficial al catedralei ori pe cel rusesc? Nu cred ca acolo pot fi infiltrate idei de propaganda comuniste :)
site-ul prezentat de Gandalf are doar o mică pagină consacrată catedralei. Evident nu cred că are propagandă..

Eu-s de acord cu Gandalf, in cazul de fatza limba rusa e un avantaj
Prin ce e un avantaj??? în cazul de faţă e un dezavantaj deoarece s-a oprit la mica descriere rusească fără să caute nişte surse mai complete în altă limbă (engleză sau spaniolă)

Bad And Mad
11-07-2004, 01:02 AM
e un avantaj in caz ca nu cunoashte alte limbi. O limba cunoscuta nu cred ca va fi vre-o data in plus...

lia
11-07-2004, 01:17 AM
e un avantaj in caz ca nu cunoashte alte limbi. O limba cunoscuta nu cred ca va fi vre-o data in plus...

Da, numai dacă această "cunoaştere" nu determină "uitarea" altor limbi (în special a celei materne)... :wink:

so what?!
02-08-2005, 11:36 AM

sunt de acord cu tine.
"Sagrada Familia" mi-a placut foarte mult. Mi-a placut de asemenea Parcul Guell precum si parcul cu fontanele colorate, super!
M-a impresionat Muzeul lui Picasso, dar casa lui Guell, in schimb, nu mi-a facut impresie cine stie ce....
Si cartierul "las ramblas" e un viavai noaptea - mai ales de revelion, cind am fost eu.
catalana e mai greu de inteles.
hasta luego.

MirK
02-18-2005, 06:56 PM
Sagrada Familia... cred ca a fost cea mai crunta deceptie estetica pe care am avut-o in ultimii ani. In 2001 merge deci Mircea sa vada ditamai catedrala, despre care a citit, a vazut reportaje, a auzit de la prieteni multe descrieri admirative. Ajunge Mircea in fata acestui simbol of the Unfinished si ramane masca : partea construita de Gaudi a fost profanata de o adunatura de porci absolut lipsiti de gust. Arhitectii moderni, sub pretextul ca planurile de constructie ale lui Gaudi s-au pierdut, si-au dat frau liber imaginatiei lor de calugar beat : fatada veche a catderalei desfigurata de decoruri ridicole, baltate mai dihai decat fusta unei tigance, statui plasate d-amboulea, ai fi zis ca tipii au fost crescuti in secta "Adeptilor asimetriei cu orice pret". Daca vulturii ar fi avut simtul artisticului, cred ca ar fi cazut asfixiati din strafundurile cerului la aceasta priveliste a prostiei arhitecturale postmoderne. Un amestec atat obraznic de stiluri te aduce in pragul apoplexiei. E ca si cum Britney Spears ar canta, cu chilotii trasi intre buci, un de Ave Maria sub acompanimentul orchestrei filarmonice de la Berlin. Ingrozitor. Nu mai vorbesc de faptul ca spatiul in jurul catedralei e prost organizat : nu exista o perspectiva buna sub nici un unghi, casele sunt prea aproape de catederala ceea ce face ca trebuie sa stai mereu cu capul aruncat pe spate pentru a avea o privire cat de cat de ansamblu. Cei cu grumazul fragil sa se abtina de la vizita.

solara
03-06-2005, 12:33 AM
In 2001 merge deci Mircea sa vada ditamai catedrala, despre care a citit, a vazut reportaje, a auzit de la prieteni multe descrieri admirative..
... nu exista o perspectiva buna sub nici un unghi, casele sunt prea aproape de catederala ceea ce face ca trebuie sa stai mereu cu capul aruncat pe spate pentru a avea o privire cat de cat de ansamblu

In reportaje, in atlase si ghiduri arata altfel?

MirK
03-07-2005, 01:36 PM
Pai astia care fac reportajele se vor fi catarat pe acoperisurile si balcoanele caselor din vecinatate, eu insa n-am avut tupeul sa escaladez cladirile din cartier. :-)

solara
03-07-2005, 10:53 PM
Aham, n-am fost atenta cand scriai de perspectiva, credeam ca ti s-a parut prea inghesuita (ca o biserica de cartier).
Dar "amestecul de stiluri" nu aparea si-n ghiduri/reportaje?
(n-am vazut-o pe viu)

2008.