PDA

View Full Version : un chat,macar primitiv, pe forum

gr8dude
10-31-2004, 12:35 PM
probabil ca ati fost in situatiile cind trimiteti un mesaj privat cuiva din membrii forumului, si primiti un reply practic instantaneu.. apoi trimiteti un alt mesaj.. toate mesajele sunt mai scurte decit un sms :-)
cu alte cuvinte - oamenii trebuie sa-si spuna cite ceva, insa mesajele private nu sunt forma cea mai eficienta.
si deseori se intimpla ca unul din useri e cu icq, altul e cu msn, sau cu yahoo, si nici unul din ei nu vrea sa cedeze :-) sau poate ca ar ceda cineva din ei - insa nu se pricepe la download & installation, etc.

e posibil de alcatuit o sectiune unde sa fie un chat cu cei care sunt la moment online si pe forum? avantajele:
-nu se umple inboxul cu mesaje private care contin cite un cuvint sau cite un smile
-comunicarea e realtime
-totul se face chiar aici, fara ca sa deschizi un alt program
-daca exista o tema mai populara pe forum, cei care sunt online pot alcatui mini-dezbateri, fara ca sa flood'uiasca cu mesajele lor agresive temele forumului.

nu stiu cum se face asa ceva, dar am vazut cindva diferite php scripturi care sunt free si trebuie doar sa faci citeva operatii copy\paste (asa scria acolo) ca sa le instalezi si sa le vezi in actiune.

principalul este ca userii sa nu uita ca forumul este FORUM, iar chatul este CHAT.

Melania
10-31-2004, 02:05 PM
mie nu prea imi suride idea....dintro parte da tu ai dreptate...ca numai te kinui uneori cu privatele......si chatu in cazu dat ar fi mult mai simplu...dar problema cea mare dupa mine ar fi ....ca lumea ar putea sa treaca doar la chatuit uitind astfel de forum...si asta nu e bine!

solutia....hotmail, yahoo MSN.....

imported_Adrenalin
10-31-2004, 03:04 PM
Da.. Am vazut si eo un asa script.. Da aicea inafara de php tre de mai implicat niste tehnologii..
Se poate de limitat la un shoutbox(tipa asha intr-o parte.. da oricum tre de dat refresh ca sa vezi ce mai nou)..

coolgreetings
10-31-2004, 03:23 PM
Eu tot is pentru ideia aceasta!
>Desi ideia aceasta a fost o data aplicata cand s-a deschis un canal al forumului pe mIRC...insa nu a iesit nimic...

gr8dude
10-31-2004, 04:19 PM
problema IRC'ului e aceea ca pentru aceasta iti trebuie un IRC client. scopul principal al chatului [la care m-am gindit eu], e sa fie independent, sa nu trebuiasca sa instalezi nimic.. doar click - si gata..

si ar fi de dorit ca sa fie folosite aceleasi date de login-pass ca pe forum, ca nu cumva unii sa pretinda ca sunt altcineva.

solutia....hotmail, yahoo MSN.....
nu e solutie. inchipuie-ti ca esti la cineva in ospetie si acolo nu sunt instalate aceste programe. sau esti intr-un inet cafe si nu poti sa adaugi accountul tau, etc..

.ca lumea ar putea sa treaca doar la chatuit uitind astfel de forum
e mai bine atunci cind lumea face chat din forum, da? pe mine ma irita tot shitul care se petrece prin partile noastre. cmon, cu totii stim ca exista useri care converteaza intr-un face-to-face combat practic orice tema.
iata de ce chatul nu e chiar atit de rau

[K]
11-01-2004, 09:38 AM
eu ys ympotriva, chaturile omoara forumul. Pentru asta exista Yahoo, MSN(copyright, Melania) icq, jabber, AOL shi ... privatele!

coolgreetings
11-01-2004, 01:13 PM
Cine va avea de scris pe forum o va face in continuare....cine s-a cam saturat, va cauta altceva...deci cred ca chatul este binevenit.

PiggyEFromHell
11-01-2004, 09:27 PM
Daca ar fi cineva care sa se apuce de acest lucru, eu zic ca e o idee buna sa existe si un web-chat pe site-ul acesta. Si nu cred ca ar omora formul cum zic unii. Exista o sumedenie de portaluri care au si chat si formuri si nu se afecteaza reciproc.

Pe chat nu discuta toti odata ci 3-4 care sunt activi la acel moment. Iar refresh-ul il face scriptul JavaScript sau oricare altul asa ca nu tre' sa te chinui.

Mirabela Iucu
11-01-2004, 11:06 PM
Nu vad rostul...din cauza asta se cheama "forum" si nu "chat"...chat-urile sunt in alta parte... :crazy:

Sam
11-02-2004, 12:09 PM
Eu niciodata n-am fost deacord cu chat-ul pe forum. mai ales ca site-ul asta presupune doar forumul care este esenta sau mai bine zis este ceea pentru ce lumea vine aici :crazy:

lia
11-02-2004, 02:07 PM
Ba da, cred că un chat ar rezolva problema voplenţei verbale şi a spamului de tot felul. Chiar dacă cineva va face chat şi pe forum, moderatorii vor fi atenţi şi vor muta discuţia devenit ă irelevantă pe forum pe chat...

www.cbi.ro
01-04-2005, 12:40 AM
Asta este ca fiscalitatea de 16% aplicata de guvernul lui Basescu. E foarte greu de estimat impactul. Poti vedea numai daca experimentezi.

Experimentatul, inseamna realizarea lui. E vorba sa construiesti fara sa distrugi ce exista, adica e mai simplu decit in cazul fiscalitatii.

In cazul fiscalitatii un sistem fiscal va fi inlocuit cu un altul cu asumarea riscurilor dar si a avantajelor ce vor decurge din schimbare.

Aici e mai simplu. Daca statitstica ar arata un efect pronuntat negativ pe o perioada de un a sa zicem s-ar putea desfinta. Este evident de ex. ca chatul va avea impact negativ asupra forumului. Este insa la fel de adevarat ca cei care vor dori sa publice lucruri interesante o vor putea face. Forumul poate va avea mai putine posturi noi, dar procentual, vor predomina cele valoroase care au fost scrise de cei interesati de discutii serioase.

S-ar putea face un sitem de publicare a discutiilor din chat astfel incit acestea sa poata fi citite si de altii. Efectul ar putea fi chiar interesant. Forumul este format din posturi dar o discutie este cu totul altceva.

Ce ziceti voi de asa idee, immm ?

Melania
01-04-2005, 12:54 PM
nu!

coolgreetings
01-04-2005, 02:53 PM
Mel, whay not?
De ce esti asa incapatinata? Oare n-ar fi mai rational de ascultat ce spun si ceilalti useri...ca doar nu numai tu scrii pe forum..ci si o intreaga comunitate...

animaluts
01-04-2005, 03:21 PM
eu-s impotriva ! chat-ul ar distruge forumul de tot ;) prin asta shi e bun forumul, ca nu e chat :)
personal am vazut cum au evoluat lucrurile dupa ce s-a introdus un chat pe un forum care exista de mult timp si rezultatul a fost destul de rau..

[K]
01-04-2005, 04:27 PM
S-ar putea face un sitem de publicare a discutiilor din chat astfel incit acestea sa poata fi citite si de altii. Efectul ar putea fi chiar interesant. Forumul este format din posturi dar o discutie este cu totul altceva.

Ce ziceti voi de asa idee, immm ?

sheava sheava aishi este... asta cum ai posta logu unui canal de pe mirc pe o pajina...

Virys_D
01-04-2005, 05:24 PM
s-ar putea..
sunt sumedenie de free code, in php, java, perl shi toate impreuna!
la Lucrarea de licentza am lucrat asupara la un portal ce cuprindea site, forum, email-server, shi chat!
shi ce e mai interesant e ca lucra! :)
8)

2008.