PDA

View Full Version : Cutremure de pamant, 6.2 GRADE!!

imported_Adrenalin
10-28-2004, 12:46 AM
2004/10/27 20:34:20.0 45.0N 28.0E mb6.2 A: LED UKRAINE-MOLDOVA-SOUTHWESTERN

Cu 10 minute in urma a fost un cutrem foarte interesant.. Se pare ca totii au facut in patnaloni http://www.moldova.net/images/smiles/icon_rolleyes.gif

Cam prea des au inceput cutremurile.. Acesta e a 3-lea pe care il simt anul acesta.. Se apropie sfirsitul lumii cumva? ;o)

fakeru
10-28-2004, 01:30 AM
super o fost!! da de unde stii ca a fost de 6,2 grade?

imported_Adrenalin
10-28-2004, 02:16 AM
Nu.. 6.2 in Moldova n-o fost.. Da in jur la 5.5-6 ;)
http://www.emsc-csem.org/cgi-bin/ALERT_all_messages.sh?1
http://earthquake.usgs.gov/recenteqsww/Quakes/usqcck.htm

zorzonel
10-28-2004, 02:30 AM
ian kaliti-va, did u feel it?

http://pasadena.wr.usgs.gov/shake/ous/STORE/Xqcck_04/ciim_display.html

moldovanka
10-28-2004, 02:41 AM
cum asa?a fost in Moldova cutremur de pamint??? :o

fakeru
10-28-2004, 02:53 AM
unul tare de tot!!

zorzonel
10-28-2004, 03:06 AM
bai, vorbiti serios, a fost ceva simtibil?

fakeru
10-28-2004, 03:15 AM
simtibil?? eu m-am shuganit, shi nu numai eu. o fost je de 6,2 grade!!

fakeru
10-28-2004, 03:17 AM

Vasile
10-28-2004, 03:24 AM

Straniu, doi oameni mi-au confirmat - nu prea s-a simţit, era mai mic ca cel din 1990...

fakeru
10-28-2004, 03:30 AM
da, mai mic, dar oricum o fost destul de puternik ca sa te shuganesti!

zorzonel
10-28-2004, 03:36 AM
klar fa....

treb sa telefonez acasa

zorzonel
10-28-2004, 04:45 AM
am sunat, lumea doarme in pace nici nu vrea sa ridice telefonul

zorzonel
10-28-2004, 05:00 AM
vedeti ultima saptamana

http://earthquake.usgs.gov/recenteqsww/

[K]
10-28-2004, 08:53 AM
nifiga sebe, nu s-o simtzit.... o scuturat ghini... mi-ynchipui cum o fost pe la etaje....

shy la un minut-doua dupa cutremur cand yncercam sa sun pe cineva, ymi dadea busy network la voxtel... s-o apucat tatz de sunat....

Meta
10-30-2004, 11:59 AM
La mine-n liceu un baiat din cala paralela amurit de stop cardiac incercand s-o apere de cutremur pe sorioara lui de clasa a 2-a.. a luat-o in brate. si a murit. Astazi este inmormantarea.

Bad And Mad
10-30-2004, 02:51 PM
Metaliuga :( sa-i fie tzarina ushoara...
Da mie imi placuse sentimentul de la cutrmur, eu am mai nimerit de citeva ori in situatzii din astea, extreme shi imi plac emotziile stirnite de ele...

Melania
10-30-2004, 03:39 PM
despre cutremur....

demult nu mo scuturat asa....daca sincer....in noaptea cand a fost cutremuru am realizat cat de fricoasa si cat de isterica sunt......

eu eram singura in casa si deja adormisem....la momentu cand so nceput......na, mai intii asa parca putin mam ingrijorat da cand so nceput iarasi si mai tare...ap ni so nsheput durka.....imi imaginam tot felu de catastrofe asa cum arata la televizor ca casele se prabusesc, nevoie mizerie oameni ranati peste tot........am inceput sa pling, am sarit din pat mam pus linga usa, intro maina icoana, in alta mobilu si ma rugam la toate cerurile......mia fost asa de frica......credeam ca nu o sa se mai opreasca....mi sa parut foarte lung.....si ma gandeam cui sa sun sa zic ca ma tem.... :D in plus ca ma gandeam ca nu prea mii a muri numa in kilotei....mam gandit sa ma mbrac....si incepeam deja sa caut dublionka :D la momentu cand so terminat mie era frica sa ma bag iarasi in pat ...credeam ca o se mai repete......mam asezat si plingeam....
....shap o sunat puiu meu......

Meta
10-30-2004, 04:39 PM
la inceput eu credeam ca ma gliuceshte..... am crezut ca cineva a deskis usa de la mine din camera si sa facut curent.. si de aia sa tremurat un pic scaunul.... (eu eram la comp).. dupa asta iar m-o "scuturat"...... nu m-am speriat.. mi s-a parut kiar un pic amuzant.. asha adrenalina.. fain.. dar dupa cazul de la mine din liceu.. mi-am dat seama ca nu este totul chiar asha de amuzant.....
sa-i fie tarana usoara .... Vlad era un baiat asha de linishtit.... cumine.. nici nu-mi vine sa cred ca a murit....cand am fost ieri acasa la el cu flori si cu o lumnare.. si cand l-am vazut cum statea intins in secriu... nici nu-mi venea sa cred ca este el..... ca a murit.... cu toate ca nu il cunosteam prea bine... moartea lui m-a afectat foarte mult...... imi pare foarte rau ca azi nu am putut sa m aduc la inmormantare :(

Renegatul
10-30-2004, 05:48 PM
pe mine tot cutremuru m-o trezit dar eu am ramas in pat, mi-era somn, am adormit mai departe ... mi-o placut chiar cum s-o cutremurat casa... dar o durat asa de putin... nica pont... pacat ca n-o fost mai puternci... din pat nu m-am sculat caci eram somnoros si am adormit la loc :D

Bad And Mad
10-30-2004, 11:55 PM
Metaliuga, Ce mai asemanare eu tot eram la comp in acel moment...
Acum m-am uitat in "Jurnalul de Chisinau" acolo e un articol despre acel baiat... da... trist... Se pare ca baiatul participa la olimpiade, avea medalii... o mare pierdere pentru genofond... in timp de atitzia timpitzi traiesc shi se bucura de viatza :-?

Meta
10-31-2004, 12:34 AM
Acum m-am uitat in "Jurnalul de Chisinau" acolo e un articol despre acel baiat... da... trist... Se pare ca baiatul participa la olimpiade, avea medalii... o mare pierdere pentru genofond... in timp de atitzia timpitzi traiesc shi se bucura de viatza :-?

Ai dreptate, el se ocupa cu karate.. sau ceva de gunul asta.. el trebuia sa slabeasca 4 kg. pentru a putea participa la un campionat..... nu manca.. se ocupa foarte mult.. statea cate 4 ore in sala de forta ..... de aia era foarte slabit.. mai ales ca avea probleme cu inima.

.... multi oameni care nici macar nu merita sa fie numiti oameni.. traiesc.. in timp ce un baiat atat de bun..... a murit......... foarte trist!

Renegatul
10-31-2004, 08:57 AM
da cum o murit colegul cela al tau ? doar nu s-o aruncat pe fereastra...

Natalytza
10-31-2004, 08:58 AM
a avut stop cardiac din cate am intzeles eu

Renegatul
10-31-2004, 10:11 AM
cum poti sa faci infarct dintr-un cutremur eu nu-nteleg... :roll:
cit de tare trebuie sa te sparii ca sa ti se opreasca inima ? :-?

Natalytza
10-31-2004, 10:14 AM
daca era slab de inima, shi era singur cu sora sa acasa, s-a speriat mai mult pentru sora sa, decat pentru el...

lia
10-31-2004, 02:38 PM
2004-10-29 12:18:11 Adolescent din Chisinau, mort in urma unui atac de panica in timpul seismului
Miscarea seismica produsa in Romania miercuri, in jurul orei 23:35, s-a facut simtita, de asemenea, si pe teritoriul Moldovei. Aici, un adolescent din Chisinau a murit ca urmare al unui atac de panica. Autoritatile au comunicat ca Vladimir Sloninov a facut stop cardio-respirator. El se afla in locuinta sa, intr-un bloc situat in plin centrul capitalei moldovene.Potrivit unor date preliminare, in orasul Chisinau, seismul a fost estimat la 5,6 grade pe scara MSK – 64, in sudul republicii 6,5, iar la nord – 4 grade. Scara MSK constituie o scara de 12 grade si fixeaza efectul in masa al cutremurului si nu magnitudinea, ca scara Richter. Capitala Moldovei are trei zone de seismicitate, care oscileaza de la 6 pana la 8 grade. In timpul ultimului cutremur considerabil, care s-a produs la 30 august 1986, din cauza fisurilor si alunecarilor de teren, la Chisinau au fost afectate 1700 de edificii. /Gardianul/

Meta
11-01-2004, 12:40 AM
...

Meta
11-01-2004, 09:29 PM
http://asachi.moldnet.md/index4.html

Renegatul
11-01-2004, 09:42 PM
tot nu-nteleg cum poti sa mori de infarct din cauza unui cutremur :wtf:

lia
11-01-2004, 10:20 PM
tot nu-nteleg cum poti sa mori de infarct din cauza unui cutremur :wtf:
Pentru asta trebuie să ai inimă, Răducule...

Meta
11-01-2004, 11:21 PM
el se ocupa cu karate.. sau ceva de gunul asta.. el trebuia sa slabeasca 4 kg. pentru a putea participa la un campionat..... nu manca.. se ocupa foarte mult.. statea cate 4 ore in sala de forta ..... de aia era foarte slabit.. mai ales ca avea probleme cu inima.

.... multi oameni care nici macar nu merita sa fie numiti oameni.. traiesc.. in timp ce un baiat atat de bun..... a murit......... foarte trist!

zorzonel
11-10-2004, 10:09 AM
in japonia iar a fost cutremure, pe 4 si pe 6 noiembrie, sunt jertfe

mxx
11-10-2004, 08:12 PM
of...cutremurul...
am deasupra(adika la etaju 6) 4 fete cucuiete
iar eu ascult rock yn fiecare seara shi ele nu pot dormi...so...de fiecare data fac ceva ca sa ma faca sa inkid muzika..ori suna la usha yntr-una, ori bat yn calorifer...stuf..
pe la 23.30, atunci cynd s-a yntymplat, ascultam guns 'n roses la volum electrizant...
cynd am auzit bum-urile alea am crezut ca au ynceput sa sara toate patru ca eu sa ynkid muzika...
nu prea m-am deranjat shi am dat mai tare :)
abia cynd au ynceput sa umble peretsii ca nishte perdele mi-am dat seama ca de fapt e un cutremur...
m-am sperait numai din cauza unui gynd : ma gandeam ca daca a lumea a shi intreprins ceva, demult au facut-o...adika toti sunt deja yn sigurantsa...
am vrut sa ajung la bucatarie sa-mi iau motanul, dar unde... nici sa merg normal nu puteam, m-a "catait" tare frumos...:)
am fost de-a dreptul shokat, mai ales ca a fost primul cutremur de care am trecut conshtient, realizynd ce-i asta...
sper sa nu se mai repete...

avriva
11-19-2004, 06:15 PM
ei nici eu nu m-am sculat din pat cind a fost cutremurul ala mare de 6.2..:) da vad ca unii nici in timpul cutremurului nu lasa mobilul shi compul..:0 may ce depedenetzi mai suntetzi...
trist ca a muirt o persoana..
a pe 17.11.04 a mai fost un cutremur pe la amiaza.. in ultimul timp tot numai de cutremure avem parte.. fitzi cumintzi.. concluzia..shi nu hitzinatzi pamintul..

IONIX
11-20-2004, 11:32 AM
nu se mai desface pamintul :hehei:

2008.