Am auzit despre conectarea la internet fara dial-up deci si plata pe telefon dispare. Eu vorbesc despre conectare prin retelele electrice
madwolf
05-30-2001, 08:47 AM
retele electrice?! unde ai vazut asa ceva?
descrie mai detaliat...
Rion
05-30-2001, 08:43 PM
madwolf am citit in jurnalu "Internet" numaru nustiu care scrie ca este posobil de a te conecta la internet prin priza. Trebu numa mai multa aparatura. Pui un server la o electro stantie conectat la T1 sau T3, apoi prin priza te conectezi la server si esti forever onlain. Da eu sa-ti lamuresc putin despre tehnologie din cite am inteles eu. Curentul electric se transmite la o anumita frecventa, iar datele pot fi transmise la o alta frecventa fara a incurca unui altui . Viteza e destul de mare, undeva la 2 mb/s da nu-i precis. Asta nu e tot stii progrema Сети de la TB-6 acolo o spus ca in moscova deamu conecta userii prin sistemul de incalzire ( batereile si tevile ) . Dper ca te-am lamurit. :smile:
madwolf
05-30-2001, 09:55 PM
da da :smile:
dar personal nu as incerca, e prea periculos...daca ceva se muteste ramii cu dintii in tastatura :smile:
cat priveste cu conectarea de calorifer :ciupel: :hahaha:
parca-l vad pe keddisor scotind provotca de la vecinel si unindu-l la dansu :smile:
sau hackuiala....te conectezi cu sirma de poarta vecinului :smile:
Crush
06-02-2001, 12:58 PM
Am auzit si eu despre connect prin retelele electrice, mi-a zis un prieten din germania ca el foloseste asa ceva si viteza e destul de mare, pretul nu-i ridicat insa echipamentul necensar e destul de scump.
Am mai auzit si despre internet prin Televiuziunea de Cablu, mai precis prin cablul acestei televiziuni, dar iarasi modemul costa la vre-o 700$.
Doomie
06-03-2001, 11:44 AM
voi uitati de doua aspecte:
1. faptul ca in Moldova providerii noshtri nici prin gind nu au sa treaca la asha ceva
2. da daca prin aceeashi linie de curent electric vine un fulgerash mititel?:)
madwolf
06-04-2001, 12:32 AM
ce ziceam eu? :smile: la noi chestii de tip 'fulgeras' sunt destul de dese..... si te trezesti ca deodata ai un apetit animalic fata de tastatura :smile:
madwolf
06-04-2001, 12:34 AM
ps. odata o astfel de chestie ma lasat fara m/b, procesor, video card. (pe timpurile cand PII abia aparuse si eu aveam un 266 pentru care lucrasem mult)...a fost pacat mare atunci...mai ales ca eram in moldova...
Rion
06-05-2001, 01:18 PM
Oameni buni nu va speriati ca viti ramine cu paru sus de la curent. Cei care o alcatuit acest mod s-a gindit shi la asta. O pu ei ceva de aparare. Cu aceasta tehnologie inscimp nu plateshti telefonu. Shi inca nu inteleg ceva Cine traieste la blocuri ceste supreincarcare nu este blocata de electrostantie. Shi apoi Back Ups? ce ziceti?
madwolf
06-05-2001, 05:55 PM
backupul e bun lucru, bun lucru pina la un moment. in fata mea o ars un motherboard si un bloc de alimentare care era pe backup.
nu stiu ce brand era dar precis nu APC.
acasa am APC si pina ce nu mi-a creat probleme, in plus comunicarea cu linuxul este perfecta :ciupel:
iulik
06-07-2001, 10:10 AM
Salut.
Eu mai oameni buni v-as spune ca sunt o multime de metode de conectat la internet
De exemplu eu sunt conectat prin lan simplu si am 10 mb/s pina la provider in plus am 2 adrese IP reale.
Dar pot sa va spun alta metoda, care, cred eu se va raspindi in fiitotul apropiat la noi.
Au aparut niste sa le spunem asa placi de retea, care lucreaza pe linia de telefon, si care permit transfer de pina la 5 Mb/s in SUA ele costa pina la 70$ si cu toate astea poti vorbi si la telefon concomitent.
Asa tip de conexiune nu e mai buna ?? ce credeti voi?
madwolf
06-07-2001, 10:47 AM
da vre-un site ceva sa vedem si noi descrierea. am auzit desigur dar nu am citit prea multe.
radium
06-07-2001, 10:48 AM
ce interesant... :smile:
va asigur ca la noi in Moldova daca shi va aparea asha ceva, totuna vor zmulge $ de la noi...
privitsi chiar la Telecom... daca in alte tsari e gratis asha ceva la noi tarifele sunt prea infricoshatoare...
asta e!
Adi
06-07-2001, 11:39 PM
iulik, metoda despre care ai zis se numeste DSL (cu adrese de IP dinamice sau statice) si este destul de raspandita in SUA in ultimul timp. Viteza poate ajunge si la 7M pentru cleentii ce fac business, pentru acasa deobicei se da la 640K (oficial 640 dar pe ici colo ajunge la populatie pana la 1M,viteza de 640 fiind garantata !). Se poate vorbi la telefon fara probleme ....
Mai este o metoda care este si mai populara in SUA, cea prin cablu tv. de la http://www.roadrunner.com care ajunge pana la 2M transmisie/receptionare (viteza nu este garantata si depinde de accesul simultan al mai multor utilizatori de pe aceiasi banda).
:cool:
<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Adi pe 2001-06-07 14:42 ]</font>
iulik
07-06-2001, 09:04 PM
se poate de conectat shi prin Radio Modem, dar aparatura e prea scupa in comparatie cu Preturile fatastice ale moldtelecomului :smile: