PDA

View Full Version : Catre musulmani - sunteti adeptii Jihadului?

Kory
09-15-2004, 12:36 PM
Mi-ar fi interesant, tinand cont de inmultirea terorismului in lume, daca sunteti musulman: care este atitudinea dumneavoastra fata de Jihad, si cum va raportati dumneavoastra personal la acele persoane care trag in copii?

Bad And Mad
09-16-2004, 03:16 PM
Dar de ce nu-i o varianta ca "ma doare in... trompa" ? :P mie chiar mii paralel, atit timp cit nu se atinge de noi...
Cititzi vechiul testament ori Talmut'ul evreilor (doar ca nu o sa-l gasitzi :) ) si o sa vedetzi ca bunul nostru Dumnezeu prin proroci tot ne indeamna sa omorim pe totzi care nu cred in el, pe eretici... :roll:

Kory
09-16-2004, 05:50 PM
mie chiar mii paralel, atit timp cit nu se atinge de noi...

Ti-i paralel ce? Ca se trage in spate la copii, sau se expldeaza trenuri? Nu inteleg raspunsul tau. Imi pare rau - lumineaza-ma.

Bad And Mad
09-17-2004, 02:55 AM
Gindeste pracitc, mii de oameni mureau pe timpuri, de la razboaie boli, alte chestii dar aceste morti nefiind mediatizate ramineau in umbra istoriei, astfel incit oamenilor le era indiferent motivul; cantitatea mortilor, pe cind acum, odata cu aparitia mass-mediei opinia publica isi baga nasul in lucruri care pe ele nu o privesc, si nu ar tribui s-o atinga sub nici o forma, cel putin din 2 motive:
1 Pe noi nu ne priveste; sa ne vedem de viatza noastra caci avem multe de aflat despre tzara noastra si multe de schimbat in ea inainte ca sa ne indreptam privirile spre orizont.
2 Noi nu suntem acolo si nu putem privi obiectiv situatia neavind informatzii despre anumite conflicte...
Ma scuzati daca v-am ofensat prin cinismul meu...

Kory
09-17-2004, 10:03 AM
Multumesc.

Vezi, atunci cand e vorba de anumite cataclisme naturale, boli sau ceva de felul acesta e una, dar subliectul care l-am lansat tine de cu totul altceva: de niste acte miselesti, indreptate impotriva oamenilor.

Vreau sa-mi exprim un gand: dupa parerea mea toate aceste acte teroriste de ultima ora il au ca autor pe Diavolul, deoarece el este iscusit in a face rau, iscusit prin metodele sale murdare de a amagi si actiona.
Su vad cum aceste metode devin din ce in ce mai... nici nu stiu cu sa le numesc, brutale si murdare. Nu?

Bad And Mad
09-17-2004, 09:32 PM
dupa parerea mea toate aceste acte teroriste de ultima ora il au ca autor pe Diavolul
Kory, mama, ti-e rau?
De fapt, am citit in noul testement (pot sa ma gresesc, el mie nu-mi prea place) ca sfirsitul lumii se va apropia cind la mormintul lui Isus se vor incepea razboaie...

Kory
09-20-2004, 10:03 AM
Mai sunt pareri?

Sam
09-20-2004, 04:33 PM
Cred ca terorishtii nu au o credintza, ei se ynchina dorintzelor sadice pe care le au shi terorishtii pot fi din ryndurile oricarei confesiuni religioase (deshi cred ca asta e doar yn vorbe yn fapte vedem ca e altfel)

Natalytza
09-29-2004, 04:34 PM
cred ca terorishtii nu sunt musulmani adevaratzi, cred ca se ascund in spatele religiei, shi folosesc religia ca pretext pt a ucide.

freejerk
09-30-2004, 11:34 PM
Nu toti musulmanii sunt teroristi. Desi Islamu educa teroristi, de n-ar exista Islamu 100% ca erau sa fie mai putini teroristi.

Bad And Mad
10-01-2004, 05:03 PM
Eu pe teroristi i-as numi adevarati islamisti... ei sunt ce-i care pastreaza inca sensul religiei! Doar si-n Biblie scrie sa ucidem cyrvele, homosexualii si altzii dar cine face asa?! dar daca va face pe ei ii vor numi credinciosi ori extremisti nebuni ?!

Kory
10-01-2004, 05:21 PM
Doar si-n Biblie scrie sa ucidem cyrvele, homosexualii si altzii

...copii inclusiv?

Bad And Mad
10-04-2004, 09:23 PM
Kory, daca eu voi fi tata si baiatul meu va fi poponar, dupa Biblie eu-s dator sa-l omor aruncind in el pietre...
Mai copii mai cititzi Biblia, ca crestini cum suntetzi nu prea va putetzi argumenta spusele...

Kofi
10-05-2004, 10:15 AM
Kory, daca eu voi fi tata si baiatul meu va fi poponar, dupa Biblie eu-s dator sa-l omor aruncind in el pietre...
Mai copii mai cititzi Biblia, ca crestini cum suntetzi nu prea va putetzi argumenta spusele...

asta era porunca in Vechiul Israel. In Noul Testament, nu se mai cere sa ucizi pe nimeni. Din contra, se interzice sa ucizi. Iar despre poponari e scris simplu ca nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu.

Kofi
10-05-2004, 10:24 AM
In cea ce priveste islamul, trebuie sa distingem intre musulmani literalisti (acei care urmeaza coranul) si musulmani nominali (cei, care nu prea citesc coranul).

Musulmani literalisti sint posibili teroristi, luind in consideratie numeroasele indemnuri lui Muhamed scrise in coran de a ucide si de a supune pe necredinciosi. Cei nominali sint ceva mai pasnici.

Cu cit un musulman citeste mai mult coranul si istoria prorocului Muhamed, (care poate fi numit "primul terorist", deoarece a raspindit religia nascocita de el prin sabie), cu atit mai mare e sansa ca va merge sa ucida "infidelii" oriunde in lume. Ceea ce si se intimpla.

Aproape orice conflict in lumea contemporana e intre musulmani si un alt grup oarecare - iudei, atei, budisti, crestini, femei etc.

La fel, 90% din acte teroriste provin de la musulmani. N-am prea auzit de un budist sau daoist ucigind copii sau deturnind avioane in numele dominatiei religiei sale.

Bad And Mad
10-05-2004, 09:03 PM
Kofi, da, corect! Dar daca tu nu esti baptist, atunci tre' sa crezi si ceea ce scrie in Vechiul Testament, asa ca dai foiala, la rupt kururi de popnari ;)
Da tu ai auzit de evrei care sacrifica copii crestinilor doar pentru ca sa-si bata joc de sarbatoare noastra, Pastele? Chipurile imita moartea lui Isus Cristos pe cruce omorind un copil prin chinuri, astfel ca el sa fie mucenic. Merge vorba de radicalii evreilor, Talmutishtii...

Natalytza
10-05-2004, 11:20 PM
cate tampenii se fac din cauza religiei......nu pot sa cred

jimosho
10-11-2004, 02:13 PM
bad and mad: chestia asta cu evrei care ucid copii este nu mai mult decat o barfa. o barfa raspandita de crestinii din evul mediu, care ii considerau pe evrei 'slujitori ai diavolului' si incercau sa-i disrediteze pe cat posibil, uitand ca si mesajul lui isus s-a nascut intr-un mediu iudaic
la tema: depinde de interpretarea pe care o dai jihadului. nu sunt musulman, dar am studiat islamul suficient de bine. jihad inseamna, literal, 'efort orientat catre atingerea unui anumit scop'. astfel, in dependenta de interpretare, multi musulmani considera jihadul o lupta impotriva propriilor defecte, altii - un efort de interpretare si de aplicare in practica a coranului. teoretic, cel putin initial, jihadul militar era orienta contra triburilor care ii atacau pe arabii musulmani. un fel de lupta de aparare a propriilor principii. peste vreo cateva secole, insa, sensul originar a fost deturnat. dar, oricum, actele de terorism raman acte de terorism, condamnate de o parte din lumea islamica, acceptate de alta parte, dar nu se suprapun in nici un caz peste notiunea de jihad.

Bad And Mad
10-12-2004, 03:41 PM
imi cer iertare pentru off-top:
nu, in 185x in rusia a fost un caz arhicunoscut de sacrificare de catre evrei a unui copil. Atunci dupa porunca ministerului un profesor a scris o carte pe tema sacrificiilor efectuate de catre evrei, tema era abordata intr-un mod obiectiv... eu cartea am citito, daca vrei tzio dau si tzie. Acolo argumentat itzi arata ca nu e o birfa... sunt peste 100 de exemple concrete... la fel exista si Talmutul, ca si evreii care indeplineau poruncile din el../

jimosho
10-12-2004, 04:40 PM
inseamna ca a fost o chestie organizata intentionat pentru a-i discredita pe evrei. tu ai incredere in studiile patronate de guvern, bad and mad? :) mi se pare tare ciudat. oricum, iudaismul e o religie plina de viata care, cel putin in varianta contemporana, n-ar accepta sacrificiul uman. n-as crede in asta decat daca as fi eu cel sacrificat, lol... :crazy:

Bad And Mad
10-12-2004, 08:07 PM
Are importantza nu denumirea religiei ci modul in care o interpretezi, daca o minte bolnava de maniac singeros gaseshte o fraza pe placul lui in Biblie, el se va folosi de ea pentru a-shi justifica omorurile. Adutzi aminte de faimosul Charles Manson, care s-a prezentat ca membru a bisericii sataniste a lui LaVey... Cit despre carte... e faina si totul e scris intr-un mod care inspira incredere. Da, in acea carte sunt si citate din Talmut si lamurirea cum au aparut aceste idei. Daca sunt birfe, tu crezi ca evreii au fost de 2 ori izgonit din Frantza din motive pur politice, si folosind ca pretext jertfele? well, si mie mi-a venit aceasta idee :lol: . Nu stiu, nu cunosc principiile iudaismului, da imi inchipui ca tre' sa fie acolo un punct ca: "totzi de alta religie sa nu fie tratatzi la egal" altfel nu se putea el de neglijat urmind invatzaturile din Talmut, el trebuia doar amplificate. Nu te ingrijora nu vei fi sacrificat, sigur daca ai implinit deja 13 ani :wink: :crazy:

jimosho
10-12-2004, 09:35 PM
bad and mad, teoretic, evreii zic ca au fost poporul 'ales' ca sa aduca 'sfintenia' celorlalte popoare. cel putin asta e interpretarea oficiala. si nu prea cred ca 'sfintenia' asta e adusa prin distrugere :crazy: iar lipsa de calitate a cartii e ca in ea talmudului i se spune talmut... este-o diferenta, nu? si, ca sa vezi o chestie, intra te rog pe www.ournet.md/~ots si o sa vezi niste chestii... dupa asta iti scriu pe privat care e sensul lor real. iti scriu peste vreo cateva zile, pentru ca ceea ce o sa-ti spun sa nu interfereze cu impresia pe care o sa ti-o formezi.

Gigolo
10-12-2004, 09:37 PM
americosii/israelitenii sa-i maceasca pe arabeti/musulmani !
ne fut arabii femeile bre alkoolici si impotenti ce sinteti :tu_mori:

jimosho
10-12-2004, 09:49 PM
gigolo, teoretic tema discutiei e alta :crazy: da' daca asta e ceea ce te doare, n-am ce-ti face... nu sunt nici arab, nici musulman, ca sa ma ofer benevol sa ma strangulezi :lol: si mai am impresia ca esenta mesajelor tale e una singura: instigarea la ura. si e pacat ca se intampla si ca se permite asa ceva pe forum...

Bad And Mad
10-13-2004, 06:45 PM
jimosho, nu prea am intzeles sensul la ceea ce vrei tu sa faci... adik eu citesc parerea celor care au scris site'ul apoi tu imi scrii parerea ta (care in viziunea ta e cea corecta) pe privat si eu trag concluzii?! :crazy:
Gigolo, Datzi-ash m.u.i.e. ce draq cautzi tu aici :evil: aici e tema Religia nu "Arabii si tradititziile lor in arta sexului", shi in general, las-ai sa ne fu.ta moldovencele, daca-s proaste, principalul e sa-mi lase mie macar una :lol:

jimosho
10-13-2004, 08:19 PM
bad and mad: da :D singurul caz in care garantez ca viziunea mea e cea corecta e cea referitoare la site-ul asta :lol:

Filip-Antonio
10-25-2004, 09:31 PM
Da tu ai auzit de evrei care sacrifica copii crestinilor doar pentru ca sa-si bata joc de sarbatoare noastra, Pastele? Chipurile imita moartea lui Isus Cristos pe cruce omorind un copil prin chinuri, astfel ca el sa fie mucenic. Merge vorba de radicalii evreilor, Talmutishtii...

Credeam ca aceasta calomnie nu mai are trecere in anul 2004. Iata insa ca se mai gasesc gogomani ca sa o creada. Observi ca iti acord beneficiul indoielii si te consider doar gogoman, deci nu antisemit. Pana la proba contrarie.

Filip-Antonio
10-25-2004, 09:37 PM
http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/myths/mf15.html

victor.stam
10-26-2004, 05:48 AM
Cat priveste evreii...... Nu am citit cartea sus mentionata, dar stiu cazul de la Kiev inca pe timpul Imperiului tarist (sf.sec. 19), unde au fost invinuiti niste evrei, de ucidere o unui copil si folosirea lui in riturile lor religioase (pastele). Pana la urma rusii si-au cerut scuze ..... nimic mai mult decat o simpla aberatie.......... Nu sunt 'ingeri' evreii ,dar nici chiar 'canibali'....
Vorbind de arabi .... sunt moderati si cei dogmatici. Teroristi se iau din cei dogmatici dar uneori au suportul si celor moderati. Terorismul lor se ia mai mult din conflictele politice interne si internationale. Cazul palastinian e cel mai elocvent. Daca nu ar fi fost problema palestiniana , unde SUA ar fi fost de partea tarii agresoare si ocupante , poate nici nu ar fi fost 11/09. Alt exemplu e cel al Iranului, unde islamistii fundamentalisti au venit in Iran ca o rasplata pentru regimul dictatorial al lui Pah Levi (marioneta anglo-americana) . Cazul Afganistanului - lupta lui Shah Mosud si a lui Mulla Omar(+Bin Laden) nu a fost altceva decat o lupta pentru putere in tara , desi ambii au fost mujahedini, si au dus Jihadul contra trupelor sovietice. Astazi se vorbeste despre terorismul in Iraq- dar fiecare vede ca nu e altceva decat o arma de lupta contra unor greseli politice internationale. Cecenia - terorismul cecen nu e altceva decat un mijloc de presiune politica contra Rusiei ( recunoasterea independentei la inceput , si in prezent la eliberare Ceceniei de sub ocupatia rusa) Spania- presiune pentru a scoate trupele spaniole din Iraq. Exemple pot continua la nesfarsite......Bosnia si Herzegovia, Sudan (Darfur,Rwanda), Tripolitania s.a.

Amestecam conflictele politice internationale (arabo/ occidentale) +diferentele cilivizationale si culturale+ efectele reactionare ale globalizarii si democratizarii arabilor = Terorism Arab-Islamic

Gigolo
10-26-2004, 08:20 AM
Cat priveste evreii...... Nu am citit cartea sus mentionata, dar stiu cazul de la Kiev inca pe timpul Imperiului tarist (sf.sec. 19), unde au fost invinuiti niste evrei, de ucidere o unui copil si folosirea lui in riturile lor religioase (pastele). Pana la urma rusii si-au cerut scuze ..... nimic mai mult decat o simpla aberatie.......... Nu sunt 'ingeri' evreii ,dar nici chiar 'canibali'....
Vorbind de arabi .... sunt moderati si cei dogmatici. Teroristi se iau din cei dogmatici dar uneori au suportul si celor moderati. Terorismul lor se ia mai mult din conflictele politice interne si internationale. Cazul palastinian e cel mai elocvent. Daca nu ar fi fost problema palestiniana , unde SUA ar fi fost de partea tarii agresoare si ocupante , poate nici nu ar fi fost 11/09. Alt exemplu e cel al Iranului, unde islamistii fundamentalisti au venit in Iran ca o rasplata pentru regimul dictatorial al lui Pah Levi (marioneta anglo-americana) . Cazul Afganistanului - lupta lui Shah Mosud si a lui Mulla Omar(+Bin Laden) nu a fost altceva decat o lupta pentru putere in tara , desi ambii au fost mujahedini, si au dus Jihadul contra trupelor sovietice. Astazi se vorbeste despre terorismul in Iraq- dar fiecare vede ca nu e altceva decat o arma de lupta contra unor greseli politice internationale. Cecenia - terorismul cecen nu e altceva decat un mijloc de presiune politica contra Rusiei ( recunoasterea independentei la inceput , si in prezent la eliberare Ceceniei de sub ocupatia rusa) Spania- presiune pentru a scoate trupele spaniole din Iraq. Exemple pot continua la nesfarsite......Bosnia si Herzegovia, Sudan (Darfur,Rwanda), Tripolitania s.a.

Amestecam conflictele politice internationale (arabo/ occidentale) +diferentele cilivizationale si culturale+ efectele reactionare ale globalizarii si democratizarii arabilor = Terorism Arab-Islamic

americoshii/israelitenii trebuie sa-i maceasca in continuare pe arabi !!!

Filip-Antonio
10-26-2004, 11:52 AM

Textul de mai sus demonstreaza confuzia din capul celui care l-a scris si oricum lipsa lui de lecturi solide. E greu de crezut ca l-a citit pe Samuel Huntington. Iar chestia cu omorul ritual "o simpla aberatie" dovedeste ca habar n-are de nivelul antisemitismului in tara care a inventat cuvantul "pogrom". Obsevati si perfidul "Nu sunt 'ingeri' evreii ,dar nici chiar 'canibali'...." De asemenea imbecilitatea justificatoare a atacului de la 11/9 asupra WTC prin conflictul oalestinian. Ignorantul uita ca primul atac asupra WTC a avut loc in 1993, cu cateva luni inaintea semnarii acordurilor israelo-palestiniene de la Casa Alba.

Pe Bin Laden si Internationala Islamista ii doare in cot de palestinieni, ei au scopul declarat de extindere a islamului pe intreaga planeta. Si pana atunci nu vor inceta sa foloseasca violenta. Crezi ca iordanianul Abu Musab Al Zarqawi macelareste mulsulmani irakieni pentru ca ar fi aliatul fostului regim secular Saddam Hussein?

Mai citeste, ca ai grave lacune de documentare.

victor.stam
10-26-2004, 09:13 PM
Sincer , caut cartea lui Huntington , dar intotdeauna e ocupata (la Nationala), daca imi vei da sa o citesc sau macar un link la opera data iti voi ramane recunoscator.
Cat priveste pe Abu Musab Al Zarqawi ..... el duce lupta terorista impotriva armatelor americane si impotriva civililor care colaboreaza si simpatizeaza cu guvernul marioneta american - Iyad Allawi. Sigur, de pe urma terorii lui Zarqawi au de suferit simpli ceteteni ai Iraqului si cei straini , dar dupa considerentele radicalilor ei lupta contra ocupantilor si propriilor tradatori iraqieni....... In fiece razboi exista asa ceva, este un lucru inevitabil

Filip-Antonio
10-26-2004, 09:23 PM
Sincer , caut cartea lui Huntington , dar intotdeauna e ocupata (la Nationala), daca imi vei da sa o citesc sau macar un link la opera data iti voi ramane recunoscator.
Cat priveste pe Abu Musab Al Zarqawi ..... el duce lupta terorista impotriva armatelor americane si impotriva civililor care colaboreaza si simpatizeaza cu guvernul marioneta american - Iyad Allawi. Sigur, de pe urma terorii lui Zarqawi au de suferit simpli ceteteni ai Iraqului si cei straini , dar dupa considerentele radicalilor ei lupta contra ocupantilor si propriilor tradatori iraqieni....... In fiece razboi exista asa ceva, este un lucru inevitabil

Evident dai dovada ca nu pricepi nimic. Zarqawi si Internationala Islamista lupta impotriva americanilor (si a britanicilor, indienilor hindusi, australienilor, negrilor africani nemusulmani, rusilor ortodocsi) si au luptat imediat dupa 24 septembrie 622 A.D. pentru ca Dar-el-Islam trebuie sa invinga Dar-el-Harb.

Intai citeste-le pe Huntington, dar si pe Bernard Lewis (Islam in Crisis) si apoi ai sa-ti dai seama ce gogomanii ai scris.

Bad And Mad
10-27-2004, 12:45 AM
Observi ca iti acord beneficiul indoielii si te consider doar gogoman, deci nu antisemit
Sa shtii ca-mi faceai o mai mare onoare/placere daca ma numeai antisemit decit gogoman... Sa fii sigur ca mie la fel imi creeaza o deosebita satisfactzie sa te numesc dobitoc shi sa-tzi aduc aminte ca eu nu ma refeream la persoane concrete, shi prin acel mesaj (adresat mie) tu ma provoci la un conflict deschis, ai grija...

Filip-Antonio
10-27-2004, 11:19 AM
Observi ca iti acord beneficiul indoielii si te consider doar gogoman, deci nu antisemit
Sa shtii ca-mi faceai o mai mare onoare/placere daca ma numeai antisemit decit gogoman... Sa fii sigur ca mie la fel imi creeaza o deosebita satisfactzie sa te numesc dobitoc shi sa-tzi aduc aminte ca eu nu ma refeream la persoane concrete, shi prin acel mesaj (adresat mie) tu ma provoci la un conflict deschis, ai grija...

Gogomane, daca iti face placere sa te numesti antisemit, ai tu grija, ca asta e la marginea penalului.

victor.stam
10-27-2004, 11:38 PM
Ataca ideea si nu persoana.....astai tot..........vorbim totusi de islam pe acest forum.
Daca vreai sa incepi cu etichetarile nai decat sa incepi cu Mobutu.....ca va sta bine :wink:

Filip-Antonio
10-28-2004, 12:20 PM
Ataca ideea si nu persoana.....astai tot..........vorbim totusi de islam pe acest forum.
Daca vreai sa incepi cu etichetarile nai decat sa incepi cu Mobutu.....ca va sta bine :wink:

Ideea este ca e vorba de un conflict civilizational. De aceea iti recomand cu caldura sa citesti Samuel Huntington, Bernard Lewis sau Srdja Trifkovic.

Gene
11-20-2004, 12:34 AM
Priviti reportajul din Falloojeh (Iraq) si spuneti-mi, cine-s teroristii?
http://left.ru/2004/falloojeh/index.html

][akep
12-03-2004, 06:39 PM
De fapt religia musulmana este o religie agresiva prin definitie... diferenta intre musulmani este ca unii sunt fundamentalisti iar altzii moderatzi... iar terorismul provine din mahomedanii dogmatici..avand de multe ori suportul celor moderatzi...cum a zis si victor.stam ...

Jihadul asta al lor va continua mai departe fara a putea fi oprit... cred yo...pentru ca asta e esentza religiei lor \"lupta impotriva necredinciosilor\"... Ar fi o solutzie acest \"proiect a lu\' peshte\" amerikan de demokartizare a Orientului... insa e greu de crezut ca va avea succes... uitand-ute la etapele Iraq si Afganistan...
Iar cat priveste Orientul Apropiat aici iar e situatzie fara ieshire.. mai ales dupa moartea lui Arafat... va urma o perioada si mai fierbinte pentru Israel si \"krasha\" lor amerikana..mai ceva decat in vremea \"legendarului\" conducator palestinian...

Gene
12-04-2004, 12:29 AM
Si nu tot ce arata la televizor, e adevarat.
Locuiesc intre musulmani si parerea mea difera de propaganda de care sunteti influentati.
Iata ce zic ei:
Lupta cu raul, ce ne inconjoara, se numeste "micul jihad".
Dar cel mai important e "marele jihad" - lupta cu raul din noi.
Acelasi Bin Laden ca si alti 40000 de "mojahezi" au fost pregatiti de americani in Pakistan si Afganistan. Cat timp ei "lucrau" impotriva Uniunii Sovietice, erau "buni". Acum, au devenit "teroristi".
Scop: Razboiul informational.
Primul exemplu:
Jugoslavia, 1999. Slobodan Milosevici era cel mai mare "terorist", musulmanii-albanezi - "buni". Oare credea cineva, ca in Europa va fi razboi? Cine va explica din punct de vedere "civilizat" bombardamentele din Serbia si tot ce s-a intamplat dupa aceasta?
Rezultat: In Kosovo n-a ramas aproape nici un serb. Au fost distruse peste 40 de biserici si manastiri ortodoxe. Puterea e in mainile mafiei albaneze, pretins "musulmane".

Gene
12-04-2004, 01:44 AM
Urmeaza musulmanii.
Ce rau au facut talibii in Afganistan?
Astept raspuns.
Rog sa nu repetati cliseele propagandiste in stilul ecranizarilor lui Tolkien.

crs
01-25-2005, 11:30 AM
eu nu stiu de ce nu analizati problema si din punctul de vedere al unui musulman iar terorismul de care ziceti nu cred ca are prea mare legatura cu religia (sa nu zic de motivatia sa in Irlanda de Nord). Am vazut un interviu (in Iraq) - impropriu zis interviu; practic era "trairea" unui localnic: "singele acesta (era o pata cam de 1,5m pe peretele casei lui - sau ce mai ramasese din ea) e ab copilului meu care avea 5 ani! mi-au omorit familia!" (americanii-normal). Cu ce au gresit ei? Crdeti ca barbatul respectiv (destul de tinar - doar avusese un copil de 5 ani) ii va ierta vreodata pe americani (+celelalte natiuni aliate)? Eu cred ca acesta se va transforma in teroristul cel mai dur daca ar avea ocazia. El nu mai are pentru ce trai. In sufletul lui nu e decit ura - o ura imensa. Dati-i o bomba si va fi un kamikadze reusit.
Nu stiu cine pe cine vrea sa distruga musulmani pe crestini sau invers. Eu unul imi amintesc de pe la istorie de niste Cruciade care dupa cite tin minte nu erau facute de musulmani. Credeti ca noi sintem mai presus ca ei? Eu nu cred. Iar teroristii in marea lor parte sint persoane bine motivate, dar care nu vor zice "am facut-o pt. fiul meu" ci "am facuto pt. credinta mea". Eu unul, daca mi-as pierde tata familia - mai ales sa le ramina singele pe peretii locuintei ca sa-mi pot aminti zilnic acest lucru - nu cred ca as astepta sa fiu "racolat" de vreo grupare, cred ca as lua-o in log cit mai repede in "dulcele gust al razbunarii".
Acum eu nu cunosc cum cunoasteti voi situatia din Cecenia dar nu vad de ce rusii nu le lasa autonomie, ca dupa cite am inteles asta vor si oricum teritoriile "lor" tot de ei sint controlate, iar acum se observa o cadere a granitelor lumii si nu o ridicare.
Pentru cine nu a vazut va recomand sa urmariti filmul lui Michael Moore - Farenhait 911 si cred ca o sa va schimbati parerile.
In ziua de azi sintem condusi de mass-media si in ultimul timp se observa o trecere a acesteia la anumite influente de anumite parti ale baricadei. De ce in SUA Al-Jazera nu are drept de emisie? Doar ei sint democrati, nu? Canaienii i-au dat drepr de emisie pe teritoriul lor, europenii la fel.
Sau ca sa punem altfel problema de ce canadienii nu se tem de terorism? Normal, daca nu s-au implicat in treburile altor state. Americanii s-au dus in IraQ pt. a-i elibera de dictatura. Cred ca i-au eliberat. Ce mai asteapta? Sau au uitat pt. ce s-au dus?
Eu cred ca teroistii nu au culoare religioasa, eu cred ca teroristii ni-i facem noi.

2008.