PDA

View Full Version : Da/Nu

GroSSu
09-04-2004, 01:58 AM
ideea este de a vb d/e chestia aia cu "spune repde da sau nu" .... o folositzi sau nu ... merge sau nu ... shi daca da - facetzi intodeauna ceea ce vi se spune sau nu ....

ps. : MELL eu am facut asha cum ai spus. ;) 8) shi cred ca am procedat :-? foarte corect . :ciupos:

Arina
09-04-2004, 01:09 PM
mi-i pofig

gr8dude
09-04-2004, 02:11 PM
eu nu aplic asa ceva asupra celor cu care discut.. consider asta un fel de "insulting one's intelligence"...

si daca cineva imi zice asa ceva mie... in majoritatea cazurilor singur devine 'victima', primind acel raspuns pe care nu-l vrea ;-)

GroSSu
09-05-2004, 04:29 PM
yo dude ... eu vorbeam d/e solutzionarea intrebarii prin intermediul unii persoane neutre ... absolut inenplicata in cauza ce urmeaza a fi solutzionata ...... dar sa intrebi pe o persoana da/nu av^nd in vedere "sa-tzi dau in bot acum?" nu este deloc normala caci dupa propria mea experintza va spun ca in marea majoritate a cazurilor 70% se zice da ... fii om serios ... hatia .......... po**u

gr8dude
09-06-2004, 06:11 PM
heh, eu am inteles altfel, iata citeva exemple:
de pronuntat repede si semi\agresiv

mama: maninci acum cu noi, da sau nu?

seful: programul va fi gata peste 2 ore, da sau nu?

prietenul: tak shi, mergem la disco, da sau nu?

idea: in dependenta de caz, nu dispui de destule date ca sa ajungi la o concluzie, iar cineva vrea sa scoata din tine ceva cu forta.. exemplul cu seful si programul.. daca el singur n-are idee ce fel de prog vrea, iar un programmer normal va intreba multe detalii despre ceea ce urmeaza sa faca.. neavind info destula, NU ARE CUM sa raspunda la intrebari de tip da\nu.

acest tip de intrebari pot fi utilizate la manipularea unui om, in constiinta 'victimei' se creaza o graba, o panica.. ceea ce duce la luarea deciziilor incorecte..

iata ce am inteles eu, si iata la ce se referea raspunsul meu.

2008.