PDA

View Full Version : Analiza dezaprobarii....

SummerWind
08-30-2004, 02:46 PM
De ceva timp ma aflu in cautarea a tot felul de raspunsuri, de genul: Ce fac? Unde ma duc? Dar pentru ce? Are oare sens? O alta intrebare m-a intsepat ieri...

... priveam un film, si o fraza aruncata printre altele ma puse pe ganduri, si anume: de ce oare dezaprobarea unui strain intrece aprobarile a zece prieteni?

Si de ce suferim de pe urma unei afirmari spuse de un strain, necatand la aprobarea si la spijinul prietenilor si oamenilor apropiati. Oare nu ni s-a intamplat tuturor sa trecem prin astfel de situatii? Cand stii ca ai facut un lucru corect si toti prietenii si familia iti spun ca da, bravo, ai facut ceea ce trebuia sa faci, si cand colo, un oarecare domn sau doamna X apare de nicaieri si iti arunca in fatsa ca, de fapt, ai facut o prostie cand ai procedat cum ai procedat... De ce o astfel de situatie ne dezichilibreaza? Oare este vorba de neincrederea in sine ? de neincrederea in luciditatea si capacitatea proprie de a lua o decizie corecta si a sta in spatele ei? Ce este la mijloc? Sau e vorba de dezaprobare proprie? ce credeti voi?

[K]
08-30-2004, 03:06 PM
poate ca parerea unui strain e mai obiectiva....prietenii te accepta asha cum eshti, ynsa strainul e neutru fatza de tine...

SummerWind
08-30-2004, 03:10 PM
inseamna oare ca prietenii nu sunt obiectivi? dar nu te cunosc ei oare mai bine decat un strain, si iti pot sfatui sa nu cazi in propria capcana? oare nu sunt ei acei care ar trebuie sa-ti spuna adevarul, desi durerors, si tu capabil sa nu te superi/ ofensezi pe ei? ci s-al iai si sa-l folosesti in binele tau si al altilor?

[K]
08-30-2004, 03:12 PM
dar un prieten yn primul rand te apreciaza pentru plusuri.... strainului i se arunca yn ochi minusurile... un strain yntai verifica daca nu are minusuri mari persoana, apoi descopera plusurile...

SummerWind
08-30-2004, 03:44 PM
interesant punct de vedere, eu nu am vazut asa lucrurile.

gr8dude
08-30-2004, 10:15 PM
sunt de acord cu [K], adica strainul e mai obiectiv pentru ca nu are de cistigat/pierdut din aceea ca spune ceva.
este si un alt aspect: majoritatea actiunilor noastre le facem pentru ca societatea sa le observe. pentru ce ne imbracam frumos iesind in oras, pe cind acasa, in familie umblam in 'pantaloni rupti'? de ce uneori ne permitem sa vorbim mai agresiv cu parintii, si nu facem asa ceva cu un trecator din strada?

pentru ca opinia oamenilor random este foarte importanta, cu ajutorul ei ne construim o imagine a propriei identitati. evident ca mama spune ca esti 'bravo', iar tata zice ca esti 'cel mai din cei mai'.. cu astfel de info nu-ti poti crea o imagine despre propria persoana.. iata de ce atragem atentia opiniei strainilor... si pentru ca aceasta sa fie mai buna, ne comportam asa cum ne comportam.

SummerWind
08-31-2004, 12:05 AM
si ce facem atunci cand un strain ne raneste? cand de fapt toata lumea iti spune ca esti o dulceata de baiat/ fata, iar un potential prieten/ -a iti spune ca esti un rahat, ce faci atunci? atunci din depresie nu te scot o suta de prieteni cum te baga o singura fraza de-a alauia, nataraului. A? ce-i de facut atunci?

gr8dude
08-31-2004, 04:37 PM
>si ce facem atunci cand un strain ne raneste?
aici trebuie sa te re-educi. faptul ca o vorba rea a unui strain te afecteaza este problema ta, si nu a strainului. cu timpul te adaptezi si nu atragi atentie.
dar oricum, aici e o discutie mai lunga.
un strain autentic - un om de pe strada 100% necunoscut nu va spune nimic.
cum am mai mentionat, noi aproape intotdeauna facem totul pentru public, astfel incit ratingul nostru in societate sa fie cit mai bun. pentru stainul autentic tu TOT esti un strain autentic, deci un astfel de strain nu se va anina de tine, temind-se de ceea ce vor spune alti straini autentici.
un strain nestrain este de fapt un cunoscut care are ceva impotriva ta. eu stiu o mie de astfel de mudashi, care au un iq ca la o farfurie de aluminiu, si care niciodata nu pierd ocazia sa spuna ceva mai 'iute'. sa atragi atentia ca ei nu fac asta atunci cind sunt singuri, ci numai in cazurile cind sunt prezenti si alti mudashi cu iq ca la o farfurie de aluminiu. pentru acesti oameni binele are o alta semnificatie, si ei considera ca ratingul lor creste atunci cind ei insulta pe cineva. este simplu, trebuie sa bagi kishioru' in toata afacerea asta. nu atrage atentie, si nici nu incerca sa faci reply.
nu-ti face griji, exista minimum 10 oameni care cu placere ar asista la inmormintarea ta. prin aceea ca suferi - le faci pe plac ;-)

>atunci din depresie nu te scot o suta de prieteni cum te baga o singura fraza
>de-a alauia, nataraului. A? ce-i de facut atunci?
bai omule, cum adica sa ajungi in depresie de la asa ceva? de pe care planeta esti?

SummerWind
08-31-2004, 05:22 PM
>bai omule, cum adica sa ajungi in depresie de la asa ceva? de pe care >planeta esti?

a, eu sunt de pe planeta unde in toti oamenii este ceva bun, numai trebuie sa stii sa scoti la iveala partea aia.

Pur si simplu m-am oprit si am stat prea mult pe un loc sa caut partea buna in cineva si cam ne-am stuchit sufletu'.... si am scos prea putin bun si mai mult ....

si pe planeta mea toti sunt inteligenti, chiar si oamenii cu pareri diferite sunt inteligenti si pot sa-si rezolve conflictele. Si eu cred in asta si cu asta traiesc. Si mi-o dat peste caciula la fel de tare cum cred, la fel de tare incearca sa-mi dea in nas ca nu este totul asa cum cred eu.
Si va trebui sa trec peste momentul asta, pentru ca credinta mea nu a murit numai a ramas neinteleasa de un altul - asta e tot.

iata unde traiesc eu!

p.s. cand te c... unul in prezenta la o turma - sentimentul imi e cunscut - nu ma trece vant rece, dar cand e numai unul si unul in care crezi ca vezi un prieten, iaca atunci mai rau....
dar, cum zicea Zorzonel: rabdare si tiutiun! viata ne pregateste multe surprize, trebuie numai de deschis ochii!

zorzonel
08-31-2004, 09:00 PM
summer wind

nu poti face pe placul celor din jur, strani, chiar inclusiv parinti, ca dealtfel sa nu te transformi in clovn - pana la urma esti o individualitate si trebuie sa-ti formezi propria coloana vertebrala...

parerea altor din jur nu este obligatorie spre executie, doar in situatia ca cineva e suspusul tau si esti obligat sa o faci ca de altfel iti pierzi serviciuil...

alta, prea simpla, cheia se potriveste doar cu o singura broasca si nu cu toate... persoana care a reusit sa te ofenseze ti-a dat de stire ca exista optiuni de luat in consideratie, dar nu pentru a-ti remodela constiinta si constitutia psihica intr-un sfert de ora, asta este imposibil, din experienta proprie... dar totusi, daca e un sfat util, ia-l in biblioteca si apoi o sa-l testezi, important in toata chestia asta sa nu fii prea labila, cap te transformi intr-o reptila primata...

2008.