Ce spuneti voi despre activitatea Moldtelecomului? Este o activitate benefica sau nu prea pentru dezvoltarea retelelor internetului pe teritoriul Moldovei ?
http://books.from.md
http://iulik.from.md
<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: iulik pe 2001-05-24 03:40 ]</font>
radium
05-24-2001, 06:26 PM
benefica in dezvoltarea retselei shi negativa pentru buzunarele noastre :grin:
iulik
05-24-2001, 07:44 PM
Radium tu zici ca-i benefica. Hmmmm
Comenteaza dar te rog evenimentele cu CallBack-ul si ce cu IP telefonia ca sa nu mai vorbim de cele ce se petrec la moment.
radium
05-24-2001, 09:45 PM
ei lasa... IP telefonia ceea! :smile: sau sunai lu bunicutsa? glumesc...
intradevar, restrictsiile cu privire la prets... totul vine de aici: eu asta shi ziceam rau pentru buzunarul nostru. acel ce nu are de unde nu are :sad:
iulik
05-24-2001, 09:53 PM
Hmmmmm Radium sa stii ca ma uimesti.
Presupun ca tu nu te uiti de loc la pretz.
Tu stii ca Moldtelecomul este monopol in telecomunicatii ???
Si tu stii ca in tarile stii tu care monopolul este interzis prin lege ??
Ada-ti aminte de scandalul de la Microsoft ??
:smile:
radium
05-24-2001, 10:26 PM
iaca na! tu shtii ca eu sunt foarte indignat din cauza pretsurilor de la moldtelecom...
shi sunt de acord cu tine in privintsa asta, doar ca tu ceva nu ai intslees corect in spusele mele :lol:
Doomie
05-25-2001, 12:44 AM
ideea este ca un om care primeshte MACAR un cosh minim de consum (1000 de lei pe luna) nu ishi prea poate permite internet acasa... shi asta e rau
Picardul
05-25-2001, 07:54 AM
Mda... E trista situatia, da dupa cum se stie in tarile sarace ale estului europei domeniul telecomunicatiilor e unicul sector economic care aduce venituri... de aici si ne exploateaza ei pe noi asa si nu putem sta pe dial-up , dar si linia inchiriata e cam scumpa asa ca ei special fac asta stiind ca userii obisnuiti nu vor avea alta alegere (fiind practic condamnati) si se vor baga la net folosind serviciul de telefonie public...
iaca america mai zic si eu: platesti odata pe luna abonamentul si poti tine ocupat telefonu toata ziua si respectiv sa stai pe internet 24/24 ...
Sartoris
05-25-2001, 12:20 PM
Iaka e bine unde e asa...dar la noi nu e :sad:
ce sa-i faci ?
trebuie sa faci eonomie si la telefon :smile:
Radium...tu vorbeste mai putin cu prietenele tale....si mai lasa timp si pentru Internet...macar 2-3 ore pe saptamina :smile: :smile: :smile: lol
ok....situatia cu Internetul la noi e cam grea...dar daca vrem...mai lucram..mai cistigam bani....si totul e ok (sper)
iulik
05-25-2001, 12:23 PM
Oameni buni, nu va abateti de la tema !!!
Rion
05-25-2001, 01:31 PM
da, moldtelecom ,cu sa zic, e un mare dusman al tuturor userilor care net-uiesc. Cum o zis iulik ne-o luat callback-ul si ip telefoni si amu ei singuri fac reclama cu ip telefonie lor.
<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Rion pe 2001-05-25 04:34 ]</font>
iulik
05-26-2001, 03:39 PM
Eu as spune ca aici este vorba despre unele sfere de influente de pe urma carora se construesc unlele 'cocioabe' :smile: prin imprejurimile Chisinaului, ca sa nu mai spunem despre multe multe altele !!!
Moldavskii Bussines !!! :smile:
madwolf
05-30-2001, 09:08 AM
cat timp moldtc este monopol, dreptate nu va fi!
amin
iulik
06-12-2001, 02:05 AM
Asta nu va fi la infinit !!! :lol:
Picardul
06-12-2001, 03:44 AM
Haideti sa cream o comunitate pe internet - "Anti-moldtelecom".
In romania exista CAIR - comunitatea abonatilor internet romania - partener direct cu anti-romtelecom. Trebu de facut si un protest in Moldova.
iulik
06-12-2001, 01:46 PM
Da picardul, terbuie da facut asa o organizatie si daca o tot facem atunci eu ma pun presedeinte :lol:
::[xupypr]::
02-01-2002, 11:35 PM
..iulik mai a$teapta putin cu pre$identia :grin: ..hai mai bine sa formulam mai bine ceea ce vrem ( daca ma i vrem )..$i ingeneral cred ca tre de creat nu "Anti-MoldTelecom" ci "Anti-Monopol" ..
iulik
02-04-2002, 09:41 AM
Da cine e monopolist in domeniul telecomunicatiei ??? :wtf:
02-04-2002, 11:47 AM
TELECOMUL !!! nu $tiu daca $i oficial, dar neoficial la sigur !
iulik
02-04-2002, 12:48 PM
Poi despre asta si vorbeam
TRiX
02-04-2002, 08:55 PM
ideea cu Anti-MoldTC/Monopol e chiar foarte buna, dar, realitatea nu cred ca ne va permite -> prea sunt toti implicati, si nu vor sa piarda gaina cu oua de aur :smile:
apstudio
02-22-2002, 01:38 PM
Moldtelecom va fi ... poate sahsi schimbe doar denumirea in alta :smile:
Asta daca vor fi cumparatsi de cineva...dar telecomul se dezvolta shi el...nu sta pe loc...
iulik
02-22-2002, 06:41 PM
Deci ideia ar fi nu anti telecom si anti politici telecomuniste ... :wink:
apstudio
02-22-2002, 06:46 PM
Da !!! Iaka asha ar merge...
Eu cred ca nimeni nu s-ar vozmuri daca pretsurile ar fi normale...calitatea cea mai buna shi plus la asta viteza normala :smile:
iulik
02-22-2002, 07:07 PM
vozmui sau nu ???
Eu am cunostinte in romania ca r mi-au spus ca romtel;ecomul le acorda careva inlesniri, nu ca la noi careva bete-n roata ... :sad:
apstudio
02-22-2002, 08:17 PM
Da !!! Asta tocino...vopshe Telecomu ista a nostru ii levii de tot in privintsa inlesnirilor...fac nishte chestii ca pe urma sa suga bani din oameni cit mai multsi...
iulik
03-07-2002, 12:19 PM
Se oare ca pyna pe 5 Aprilie 51% din actiunile MT vor fi scoase la licitatie, cum credeti, dupa aceasta cum se va schimba atitudinea MT fata de noi, userii obisnuiti ?
andriel
03-07-2002, 01:30 PM
Iulik, totul depinde de cumparator. De fapt eu unul as pune la indoiala privatizarea MoldTelecom-ului anul acesta (daca urmaresti presa la tema din ultimii doi trei ani - nu ca as face-o cu regularitate pentru orice tema dar am avut un final paper la public policy semestru asta despre telefonia in balkani) - mai multe indicatsii spre faptul ca acest lucru se va intimpla in prima 'quarter' a 2003. Pe de alta parte insa, putsini in Noiembrie 2002 vedeau adunare natsionala in Martie 2003.
In orice caz, experientsa Balkanilor arata ca uneori privatizarea grandului telefoniei natsionale merge mai bine iar alteori mai rau. In toate cazurile insa ceva-ceva pute in proces (in special la 'fratzi' cu grecii;). In moldova celui ce privatizeaza, i-as recomanda inainte de a semna sa iasa la o ceashka de cafea cu Don Ignacio Ibarra sau cu Herr Michael Kortenbusch - cred ca ar afla destule kestii interesante despre 'obisheiuri la moldoveni.'
Cam asta pentru moment.
`Cheerz,
-Andrei.
<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: andriel pe 07-03-2002 12:30 ]</font>
iulik
03-07-2002, 02:59 PM
Pe 2002-03-07 04:30, andriel a scris:
De fapt eu unul as pune la indoiala privatizarea MoldTelecom-ului anul acesta
Andriel, eu nu vb in dodii uite mai jos :
"Moldtelecom"-ul va fi scos la vanzare dupa 5 aprilie
Banca austriaca Raiffeisen Investment AG, care este consultantul financiar al Guvernului pentru privatizarea "Moldtelecom"-ului, urmeaza sa prezinte, pana la 5 aprilie curent, toate documentele necesare pentru privatizarea acestei societati, comunica MOLDPRES.
Surse de la Departamentul Privatizarii au relatat agentiei ca dupa prezentatrea documentelor corespunzatoare va fi anuntat concursul international pentru privatizarea "Moldtelecom"-ului.
Aceleasi surse au mai aratat ca expertii bancii Raiffeisen Investment au expediat propuneri pentru participare la concurs mai mult de 100 de companii de peste hotare, printre care sunt si societatile nationale de telecomunicatii din Franta, Italia, Germania, Austria.
Anterior, Nicolae Gumenai, director general al Departamentului Privatizarii, declarase presei ca Raiffeisen Investment se incadreaza in graficul de elaborare a documentelor necesare pentru privatizarea "Moldtelecom"-ului, precizand ca la vanzare vor fi scoase 51 la suta din actiunile acestei societati.
Gumenai a mai spus ca ofertele participantilor la privatizare vor fi date publicitatii la timpul cuvenit, potrivit conditiilor concursului, specificand totodata ca sunt deja companii din Rusia, Germania, Statele Unite care se intereseaza de privatizarea "Moldtelecom"-ului.
Directorul departamentului n-a dorit sa faca pronosticuri vis-a-vis de suma pe care statul mizeaza s-o obtina de pe urma vanzarii pachetului de actiuni, aratand ca valoarea acesteia va depinde de conjunctura pietei si ofertele propuse.
Anterior, reprezentanti ai Guvernului declarasera ca pachetul de actiuni ale statului in "Moldtelecom" SA poate fi vandut cu 150 mln dolari SUA. -0-
andriel
03-07-2002, 04:42 PM
iulik, daca citesti mai atent, vezi ca eu nu bat capul. In tsara noastra multe se anuntsa insa nu intotdeauna chestiile se indeplinesc. Ca recenta dovada este declaratsia lui Tarlev ca ar detsine dovezi cum ca Smirnov finantseaza miscarile anti-comuniste din Chisinau. Tu chiar crezi in asta? Pai uite aproximativ cu aceiasi incredere ma uit si eu la anuntsul despre privatizare. Desigur in ambele cazuri avem ambii pareri tehnic subiective caci nu detsinem dovezi obiective care ar contrazice comunicatele respective. Insa nici eu si nici tu nu avem nevoie de asa dovezi, nu?
`Cheerz,
-Andrei.
iulik
03-08-2002, 12:12 AM
Andriel pe undeva ai dreptate, dar nu se cmpara ce am spus eu cu ce ai afirmat tu .. :wink:
Oricum fara asta e imposibil, doar daca ca prin minune or sa mai stee mai mult timp comunistii la guvernare si daca le da in cap sa treaca la economie planificata, in caz contrar tot il vor privatiza pina la urma ....