PDA

View Full Version : Satanismul

Pagini : [1] 2

Bad And Mad
07-17-2004, 07:14 PM
Deci... as dori sa va prezint o noua religie (la noi e noua, nu si in alte partzi), sau nu e chiar o religie,e un nou mod in care poti sa privesti lumea, va recomand aceste doua articole, din pacate sunt in rusa:

http://www.satanic.ru/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=165
http://www.satanic.ru/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=154

Daca nu atzi citit nici unul, atunci mai bine nu spunetzi nimic... fiindca satanismul nu e ceea ce apare in presa, ori in biblie...

Melania
07-20-2004, 12:05 AM
vreau sa intreb...finka nu prea imi dau seama.....voi cei ce urmati aceasta religie..in ce credeti? in satana? in dracu?

Bad And Mad
07-20-2004, 01:09 AM
Eu :) as fi vrut io sa fiu satanist, din pacate am fost educat in alt mod :(
Ai citit articolul? acolo e scris alb pe negru ca satanismul nu are nimic cu satan, si nu e o chiar o religie...
E un mod egoist de a privi lumea si de a merge impotriva principiilor prostesti ale societatzi de azi...

mxx
07-20-2004, 10:28 PM
am shi io o yntrebare :
WHAT FOR?

Bad And Mad
07-21-2004, 03:34 AM
MXX e o intrebare de baraj... raspunsuri sunt 0 si in acelasi timp mii...
Pentru un om cuminte/criminal, cu un caracter moale crestinismul e perfect, ai venit dupa slujba la biserca, ai stat 5 min. cu fundu-n sus, adica te-ai rugat lui Dumnezeu pentru iertarea pacatelor, tzi-a mai dat un preot (care cu nimic nu e mai sfint ca tine) vreo doua sfaturi pe care le mai tine minte din Biblia pe care o deschide doar de nuntzi si inmormintari, si te-ai dus acasa cu spiritu' impacat...
Citeste oricare din link'uri, nu-tzi fie lene, daca nu esti doar un om din turma o sa-tzi placa... sunt p'acolo si idei fasciste, dar toate ar duce spre o societate perfecta...

st
07-27-2004, 08:48 PM
acolo e scris alb pe negru ca satanismul nu are nimic cu satan, si nu e o chiar o religie...

asta este o minciuna - de altfel tipica satanismului, Satan nu se afisaza ca
ingerul cazut si pierzatorul slavei ceresti ci ca un promotor al libertatii
si al fericirii, insa fara indoiala ca numai cei intunecati ca el pot sa cada
in aceasta capcana

iata ce zice Wikipedia despre satanism: "Satanism is considered by
many to be a religion involving either the worship of Satan"

http://en.wikipedia.org/wiki/Satanism

E un mod egoist de a privi lumea si de a merge impotriva principiilor prostesti ale societatzi de azi...

societatea de azi merge tot pe principii sataniste, desi sunt mai subtil
exprimate. insa: avortul, desfranarea, minciuna si obsesia pentru placeri,
toate sunt lucrarea satanei, el se bucura cand oamenii traiesc in
intuneric si faptuiesc aceste pacate

jimosho
08-03-2004, 02:17 PM
2 copeici de la mine, care nu sunt satanist (sunt, mai curand, un sufi left hand path cu influente taoiste... suna a dracului de bine numele religiei mele, nu? :D ):
in primul rand, trebuie determinat ce anume poate fi considerat intr-adevar satanism. exista grupul lui lavey, referitor la care sunt linkurile date de bad and mad (apropo, pe acelasi site este, in rusa, cartea fundamentala a lui lavey, biblia satanica), care e o filosofie individualista ce-si trage inspiratia din nietzsche, crowley, ayn rand s.a.m.d. satan este vazut aici mai curand ca model arhetipal al libertatii de gandire decat ca fiinta intr-adevar existenta.

puncte forte:
- accentuarea libertatii individuale pe toate planurile, de la gandire la actiune si la sentiment
- o atitudine sanatoasa fata de arta, perceputa ca mijloc de extindere a conceptiei asupra lumii si de acces la inconstientul colectiv
- respectul total fata de viata umana, considerata cel mai mare dar oferit fiecarui om
- o conceptie asupra lumii suficient de flexibila si de lipsita de dogmatism

puncte slabe:
- uneori, anumiti satanisti accentueaza mai mult asupra distrugerii decat asupra creativitatii
- in sectele satanice intra, deseori, teenagers conformisti care vor sa para 'diferiti' de altii si cauta sa se identifice cu labelul social de satanist. doi de astia intr-un grup de studiu/loja satanista strica totul
- eu, in particular, acuz la satanism ceea ce numesc 'conditionarea iubirii': satnistii iubesc doar o anumita categorie de persoane, considerate 'demne de iubire', fata de o categorie mai mica sunt indiferenti si pe restul ii urasc, in timp ce eu cred in iubire neconditionata pentru toti
- dispretul nejustificat pentru alte religii (in special crestinism si wicca) manifestat de o buna parte din satanisti

in principiu, satanismul laveyan poate constitui o baza exceptionala pentru un sistem filosofic personal, cu o conceptie flexibila asupra lumii. pentru a realiza asta, trebuie, totusi, sa-l completezi cu foarte multe lucruri specifice anume tie, caci ceea ce propune lavey este, cred eu, insuficient. dar el nici nu pretinde ca prezinta o doctrina sistematica, pentru toti, ci schiteaza o chestie care sa fie utila pentru cei care vor sa gandeasca liber. defectele satanismului nu vin din doctrina, ci din anumite preferinte ale celor care o adopta. tipii astia sunt, in mare parte, conformisti, ratati, pozeaza, vor sa socheze si nu prea inteleg ceea ce a vrut lavey intr-adevar. daca in satanism vor intra mai putini asemenea tipi, satanismul va avea doar de castigat si ar putea deveni una dintre cele mai interesante religii de alternativa. cam asta cred eu... repet, nu sunt satanist si nici nu as vrea sa fiu, pentru ca imi repugna etichetarile. daca sunteti interesati, pot incerca sa comentez pe forum si alte curente sataniste, cum ar fi order of nine angels, satanismul sethian, sat/tan-ismul sau filosofia anumitor grupari gnostice. experienta mea cu satanismul, o spun de la inceput, s-a limitat doar la lectura textelor si comunicarea virtuala pe anumite forumuri. cunosc personal doar 3 satanisti 'autentici', asa ca nu vreau ca afirmatiile mele sa fie interpretate ca si cum ar fi 'na vsiu odessu' :D

jimosho
08-04-2004, 05:37 PM
ce se intampla, nimeni nu este interesat sa discute? sa mai bag informatie? va pare corect ceea ce am scris eu? hai sa discutam...

st
08-08-2004, 08:57 PM
ar fi multe de zis, insa vreau doar sa comentez unul din punctele
forte care le-ai enumerat: "o conceptie asupra lumii suficient de
flexibila si de lipsita de dogmatism "

tie ti se pare asta punct forte? adica fiecare nebun poate sa aiba
conceptia lui despre lume? de exemplu Hitler era un tip ok ca el
se credea Dumnezeu si ca credea ca nemtii sunt o rasa superioara?

jimosho
08-08-2004, 09:25 PM
fiecare dintre noi are un propriu model asupra lumii. pur si simplu toate experientele pe care le-am avut ne creaza o viziune, un fel de filosofie personala. un anumit mod de a percepe. uneori, acesta viziune este total autonoma, alteori formata in baza conceptiilor altora. dar tot viziune asupra lumii se cheama. si de masura in care aceasta viziune este adecvata realitatii depinde succesul individului si adaptarea lui la societate. pur si simplu noi nu putem sa percepem toate lucrurile asa cum sunt ele 'de fapt', dar le interpretam, le trecem prin filtrul propriei noastre subiectivitati - astfel creand ceea ce eu numesc 'model asupra lumii'. ceea ce numes eu model 'corect' este cel care tinde catre o perceptie cat mai totala a lucrurilor care ne inconjoara, care include capacitatea de a admite ca, posibil, tot ceea ce ai gandit pana acuma poate fi gresit, tendinta catre stabilirea cu ceilalti a unor relatii reciproc avantajoase si capacitatea de a nu ridica la rang de 'adevar absolut' nimic in parte, pentru ca fiecare viziune isi are adevarul si justificarea ei. modelul lui hitler, de care vorbeai, este limitat si destructiv, asadar il percep ca fiind negativ. in schimb, satanismul dispune de o serie de trasaturi pe care le consider ca fiind corecte. diversitatea modelelor asupra lumii este cea care face lume sa fie frumoasa, si daca oamenii ar intelege ca fiecare are dreptul la o conceptie proprie asupra lumii, in limita in care nu afecteaza alt individ, ar disparea toate conflictele. iti inchipui, in schimb, ce s-ar intampla daca toata lume ar gandi la fel? n-ar mai exista individualitate, creativitate... intr-o asemenea lume eu m-as sinucide... sper ca am raspuns la intrebarea ta, st.

Bad And Mad
08-12-2004, 03:40 AM
fiecare are dreptul la o conceptie proprie asupra lumii, in limita in care nu afecteaza alt individ
Nu uita ca satanismul e bazat si pe egoism...
Sistemul comunism lucra pe acest principiu' am uitat cum se numea :(, ideea lui (in linii generale) era astfel:" ca omul sa se simta comfortabil in societate, are nevoie sa vada mai multi tipi la fel ca el" urmind aceasta regula ei nivelau pe toti...
jimosho
respect tzie ca gindesti cu capul clar uitind de toate stereotipurile...
Daca cunosti mai mult despre satanism te-as ruga sa mai scrii ceva despre slujitorii diavolului (stiu 100% ca avem o secta de-a lor si in Moldova)... cit despre blacksteri si poseri stiu singur :)

jimosho
08-12-2004, 04:39 PM
termenul de 'slujitori ai diavolului' imi pare un pic inadecvat. din cate imi dau seama, un satanist care se respecta nu si-ar asuma niciodata un asemenea titlu, pentru ca el tinde catre libertate, care include, pentru el, si eliminarea tendintei de a venera ceva. asta cel putin pentru satanismul in varianta lui lavey si pentru sat/tan. in ceea ce tine de order of nine angels, am impresia ca ceea ce numesc ei, mistic, 'respect fata de satan/ uniune cu satan' este o forma mascata de adorare. odata ce am pomenit despre ei, imi voi expune si parerea.
order of nine angels (ona) este o organizatie care si-a asumat, cred eu pe nedrept, titlul de 'satanism traditional' si care a fost proscrisa de 'templul lui set' pentru faptul ca admite sacrificiul uman. scopul pe care si-l propune ona este crearea unui 'nou om' (eu unul m-am saturat de termenul asta, pe care il propun si nazistii, si comunistii), fiecare dintre adepti trebuind sa faca tot felul de lucruri ca sa se depaseasca pe ei insisi, cu o atitudine care pare foarte influentata de nietzsche. pe langa asta, textele ona, spre deosebire de cele ale altor organizatii sataniste, abunda de expresii folosite in mistica, dar cu o nuanta 'intunecata': 'uniunea cu satan', 'calea de mana stanga' si asa mai departe. plus, mai adauga cateva nuante interesante preluate de la samurai si din texte filosofice calitative
puncte forte:
- faptul ca educa o personalitate puternica si cel putin isi propune ca scop eliberarea individului de conditionarile exterioare
- faptul ca, cel putin in textele teoretice, pe care le-am citit atent, vorbeste despre faptul ca intelepciunea se obtine intotdeauna prin experienta proprie, nu prin urmarea prejudecatilor
- si cam atat...
puncte slabe:
- faptul ca interpreteaza termenul de 'a te afla dincolo de bine si de rau' ca a face in mod constient ceea ce consideri ca fiind rau
- nu justifica in mod clar aspiratia lor catre rau si catre satan
- cu toate ca, in principiu, conform doctrinei lor, satan este perceput atat ca arhetip, cat si ca personalitate existenta intr-adevar, este mai mult privit ca personalitate autonoma, ceea ce face doctrina un pic cam incoerenta
- scopurile pe care si le propune sunt naziste si totalitare
- doctrina este prea autoritara, cu toate ca pretinde ca tinde catre eliberare individuala pe toate planurile
- deseori, este pur si simplu un crestinism de-a indoaselea, cu aceleasi puncte slabe ca si crestinismul, numai ca mult mai accentuate
- faptul ca dispretuieste alte cai, in primul rand crestinismul, dar si alte curente satanice
- promoveaza ura, agresivitatea, violenta, cultul fortei, egocentrismul exacerbat, raul produs in mod constient (sub paravanul 'relativitatii valorilor') si activitatile antisociale
- nu respecta viata umana, care este pentru mine si pentru multi cea mai mare valoare, odata ce accepta sacrificiul uman
cu alte cuvinte, o consider una dintre cele mai proaste cai religiose existente, doar un fel de paravan pentru satisfacerea dorintelor si necesitatilor conducatorilor sectei... cu toate ca anumite puncte din doctrina par intr-adevar seducatoare, valoarea lor este diminuata de celelalte. ona, de departe, este cea mai extremista grupare satanica oficiala/organizata. o respect prea putin, pentru ca are prea putine aspecte care sa rezoneze cu structura mea interioara.
cred ca urmatoarea postare (cand ajung data viitoare la calculator, maine sau poimaine) va fi despre gruparea sat/tan, care mi se pare un pic mai atragatoare decat ona...

vadim
08-16-2004, 05:40 PM
am avut o scurta unde irau insemnate 666 ce credeti despre aceasta

Bad And Mad
09-01-2004, 06:16 PM
Scurta Beton :lol: :-? Iar eu acum ascult "Burzum - Dominus Satanas" si ce e cu asta?
Tema la noi e alta, dar oricum o sa-mi spun parerea, chestia asta poate sa insemne 2 lucruri:
1 Esti poser, adica pozezi
2 Vrei sa te "prikalesti"...
Tu potzi si sa sacrifici lui Satan pisici si ciini, dar asta nu te va face satanist... cel putzin unul din cei LaVey'isti

freejerk
09-13-2004, 11:35 AM
Religia in general suge.

Bad And Mad
09-16-2004, 03:19 PM
freejerk
de acord cum spunea tatuca Marks: " Religia e un opium pentru popor", avea perfecta dreptate, e inca un mod de a controla masele...
Doar ca acum ma refeream la satanismul LaVey'an care nu e chiar o religie, e mai mult o conceptzie asupra vietzii...

anatas666
09-17-2004, 01:04 PM
yeah, in sfarsit tema mea preferata
despre satanism se poate discuta mult, dar sa vb cu lumea care cunoaste ceva
in primul rand sunt mai multe tipuri de satanism:

Tipuri principale:

1.Satanismul Modern
2.Satanismul LaVeyan
3.Satanismul Traditional
4.Satanismul Rebel

Tipuri universale:

1 Satanistii Notoriosi
2 Avocatii Diavolului
3 Satanistii Diabolici

Satanistii falsi

si in al doilea rand ar trebui discutate toate tipurile, problema este ca e mult de vb

Cand oamenii aud cuvantul "Satanism" se gandesc automat la sacrificii, torturari, Demoni si mutilarea animalelor. Cele unsprezece reguli Sataniste ale Pamantului se opun total uciderii animalelor fara rost sau pentru ritualuri.

Fiti Satanisti adevarati si sa vedeti prin prostie, minciuna si inselaciune. Inlaturati escrocii din calea voastra si sa nu iertati nici unul care va ies in cale.

Bad And Mad
09-17-2004, 09:51 PM
Eu socot ca nici o religie nu e buna (am spus am asta si postul de mai inainte)...
Dar Satanismul LaVey'an e alta poveste, omu' s-a staruit a ales cele mai bune idei, ritualuri, conceptii... Am mai mult respekt fatza de Satanisti Lavey'isti dekit fatza de adolescentzi care chinuie animale, incercid sa arate cit sunt de deosebiti...
Am discutat cu o prietena de'a mea, ea a spus ca a gasit prin net o sekta de satanisti, aici in MD... m-am mirat :wtf: ... nu stiu ce fel de satanism praktikau, insa precis nu de cel tip LaVey'an... :crazy:

zopiryon
09-18-2004, 09:31 AM
satanismu ai un crap tare mare, la fel ca si crestinismu

DEEPY
09-19-2004, 12:18 AM
Mai, satanishti sau nu, principalul nu credetsi in dumnezeu! :tu_mori:

freejerk
09-19-2004, 06:59 AM
Prostanaci si gata :) copii naivi. O sa le treaca chestia cu satanismul ca si cum trece adolescenta.

anatas666
09-20-2004, 12:37 PM
chiar e nevoie sa cred in d-zeu?
nu m-a ajutat cu nimik pana acum, si nu cred ca o sa ma ajute
poate ar trebui sa merg la biserica? :D

Bad And Mad
09-22-2004, 11:27 PM
freejerk
Nu uita ca unii oameni mor dobitoci :) ; Eu nu-s de acord...v-am mai spus, inainte ca sa va expunetzi parerea - cititzi acele 2 articole! :evil:

freejerk
09-23-2004, 02:22 AM
Atunci sa le fie tzarana usoara

DEEPY
09-27-2004, 11:05 PM
Oki... daca tu spu ca la noi asta o sa treaca, de ce la altsii nu o trecut??
Eu nus satanist dar nici nu cred in d-zeu, asha ca eu is ateist, shi tot timpul voi fi ateist...
eu cred in ded maroz shi in Sniguracika!

Kory
09-28-2004, 02:14 PM
Eu nus satanist dar nici nu cred in d-zeu

...dar avatarul tau ce imagine poarta? Sau vrei sa spui ca a nimerit din gresala acolo? :wink: Sau poate nu are sens? A?

deleanu
09-28-2004, 03:47 PM
Ce sa mai vorbim?!!...vad ca sunt multzi satanishti pe acest forum(majoritatea din ei fiind Rockeri ,Metalishti....)
Deci ajungem la conluzia Hard rockul=Satanism.....nu dejeaba Satana prin aceasta muzica te atrage la dansul....adica iti ea mintile!!....si deja oameni care au fost botezatzi,devin incetul-cu-incetul Satanisti!!!
Nu va jucatzi cu focul baietzi!!!potzi foarte ushor sa te arzi cu "chestia"asta.Satanismul e ca un blestem,la inceput te ridica in nouri,ca mai apoi sa te arunce in prapastie!!!

Kory
09-28-2004, 04:02 PM
conluzia Hard rockul=Satanism

nu cred ca-i chiar asa, fiindca ceea ce spurca piesa muzicala, o puctura, o fotografie... este continutul. Daca pui continut murdar intr-o muzica frumoasa, faptul acesta nu pastreaza curatenia primara a muzicii, ci mai degraba o intineaza. Si inversul...

Natalytza
09-28-2004, 10:32 PM
Ce sa mai vorbim?!!...vad ca sunt multzi satanishti pe acest forum(majoritatea din ei fiind Rockeri ,Metalishti....)
Deci ajungem la conluzia Hard rockul=Satanism.....nu dejeaba Satana prin aceasta muzica te atrage la dansul....adica iti ea mintile!!....si deja oameni care au fost botezatzi,devin incetul-cu-incetul Satanisti!!!
Nu va jucatzi cu focul baietzi!!!potzi foarte ushor sa te arzi cu "chestia"asta.Satanismul e ca un blestem,la inceput te ridica in nouri,ca mai apoi sa te arunce in prapastie!!!

:hahaha:

deleanu
09-29-2004, 07:44 PM
Probabil te-ai gandit vreo 3 orepana ai scris "Mega Mesajul"tau nu?
Chiar asa de prostalani?,mai sunte unii din voi?
Ca innafara de ((((( :roll: :wink: :x :o )))...nu va mai duce mintea sa scrietzi altceva????

Natalytza
09-29-2004, 08:04 PM
sincer....chiar m-am gandit foarte mult la mesajul tau...shi in afara de " :hahaha: " nu aveam ce zice
daca o sa te gandeshti mai bine la ceea ce scrii o sa-ti dai seama singurul prostalan eshti tu.
mai bine bag un smiley face decat sa scriu tampenii ( cum fac unii)...
shi daca nu-ti convine "Mega Mesajul" meu...te priveshte :)

jimosho
09-30-2004, 11:02 AM
anastas666: nu inteleg asa-zisele 'tipuri universale' pe care le propui... vrei, te rog, sa-mi explici?
deepy: exista si varietati de satanism ateist, stiai? care bat mai mult inspre filosofie si psihologie? despre astea ce parere ai?
deleanu: de ce anume e motivata atitudinea asta negativa fata de satanism? si cu ce este justificata afirmatia ta 'hard rock=satanism'? in afara de necunoasterea ambelor fenomene? incearca sa le intelegi, si vei vedea ca gresesti in ambele privinte, cred...
to all: mi-am facut un pic de timp si o sa mai bag niste materiale pentru discutie... peste cateva zile...

freejerk
09-30-2004, 11:31 PM
deleanu esti ilaric :) mai zi te rog ceva sa ma rad.
DEEPY pentru ca inca nu le-a trecut :)
Este in rusa o vorba "Maghila vseh ispravit".
Atunci de ce te prostesti cu avataru cela care reprezinta un semn satanic? imi explici? sau iti place cum arata? sa stii ca asta nu o sa faca mai batzos, asa cum esti asa si vei ramane.
deleanu da acei care asculta Moby sunt budishti? :ciupos:

Natalytza
09-30-2004, 11:38 PM
o sa zica ca shi aia sunt satanishti..:)

freejerk
09-30-2004, 11:42 PM
Nu ma indoiesc :)

DEEPY
09-30-2004, 11:47 PM
[b]DEEPY pentru ca inca nu le-a trecut :)
Este in rusa o vorba "Maghila vseh ispravit".
Atunci de ce te prostesti cu avataru cela care reprezinta un semn satanic? imi explici? sau iti place cum arata? sa stii ca asta nu o sa faca mai batzos, asa cum esti asa si vei ramane. :ciupos:

Cu avatarul nu ma prostesk!! da, sunt deacord ca e un semn satanic, dar prin el eu vreau sa conving poporul sa fie mai realist, adica god doesen't exist!!!!!!!!!! Poate voi credetsi ca eu ma prostesk, da intradevar nu e asha!!!!!!!
in ziua de azi e prea greu sa crezi in d-zei...
tre sa contezi doar pe puterile proprii
in fine - omu l`a creat pe dzeu si nu dzeu pe om motiv fiind: evitarea hausului

freejerk
09-30-2004, 11:50 PM
DEEPY ai zis "adica god doesen't exist!!!!!!!!!!"
Pai daca crezi ca Dumnezeu nu exista asta nu inseamna ca trebuie sa fii satanist :) Fii simplu ateist.

DEEPY
09-30-2004, 11:52 PM
pai eu ces???
eu is ateist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-x

freejerk
10-01-2004, 12:00 AM
Dupa iconite si imagini asi spune ca vrei sa ne arati ca esti satanist :) ma bucur ca nu esti

deleanu
10-01-2004, 03:38 AM
dA!!! neuronii unor rockeri de pe forum,ii potzi numara pe degete!!!
Sincer !atata prostie,pe bune ca nu am vazut de mult!!!

Natalytza
10-01-2004, 07:08 AM
serios? asha gandesc eu, si nu ma refer la rockeri...

freejerk
10-01-2004, 03:08 PM
delenu care prostie?

Bad And Mad
10-01-2004, 05:18 PM
mai deleanu, de-ai sti citzi dobitoci asculta alte stiluri de muzica nu te-ai mai anina de rock...
Eu stiu un black metalist, ii place mult Emperor si My dying Bride, eu nu am acelasi gusturi in muzica, dar ne intelegem de minune, e o persoana erudita, inteligenta. Eu stiu un om care asculta pop, si la fel e o persoana placuta... la urma urmei e doar muzica!
Imi spui si mie de unde atita antipatie fata de rockeri ?!
Cit despre pentagrama intoarsa a lui DEEPY, nu vad nimic in ea rau, dupa ea si semnatura lui eu am inteles ca ii place back metal'ul, adik' il caracterizeaza.
jimosho
pai, iata eu-s satanist- ateist =) , astept urmatoarele articole !

DEEPY
10-01-2004, 05:56 PM
Heh... UVAJAIU :D numai ca eu nu ascult black, cum... il ascult numai ca rar de tot. Eu ascult grind, dar in general sa ascultat shi papsa eu oricum eram ateis!

[K]
10-03-2004, 04:40 PM
Bad and tare Mad, ap eshti ateist sau satanst sau ambele? ca este oleaca de diferenta... da tu precis eshti satanist sau asta numa pentru imidj? fiindca satanismul e o chestie foarte serioasa shi daca afirmi asha ceva....

Bad And Mad
10-04-2004, 09:18 PM
io's teenager, stii cum sintem noi la aceasta virsta frageda ? :D
Eu sunt ateist, si inca unul convins... dar cu conceptziile satanismului LaVey'an sunt de acord in mare parte (cu aproximatzie 80%), sunt impotriva ritualurilor satanistilor fie ca e vorba de sacrifirea unei pisici de catre niste oameni cu idei limitate, care asteapta ca Diavloul/satan/lucifer se va ridica din abis shi ii va mingiia pe cap spunindu-le "Maladetz", sau fie ca e vorba de ritualurile inofensive inspirate de cele a masonilor pe care le practica biserica satanista din America... Aceste chestii imi put a religie, iar dupa parerea mea ea exista pentru oameni slabi si iresponsabili... sau pentru a controla masele...
Satanist nu ma pot numi, nu-mi pot asuma aceasta responsabilitate... Dar daca jimosho imi va face favoarea si va poveste despre satanismul ateist, atunci posibil voi realiza ca el corespunde conceptiilor mele...

Bad And Mad
10-04-2004, 09:19 PM
io's teenager, stii cum sintem noi la aceasta virsta frageda ? :D
Eu sunt ateist, si inca unul convins... dar cu conceptziile satanismului LaVey'an sunt de acord in mare parte (cu aproximatzie 80%), sunt impotriva ritualurilor satanistilor fie ca e vorba de sacrifirea unei pisici de catre niste oameni cu idei limitate, care asteapta ca Diavloul/satan/lucifer se va ridica din abis shi ii va mingiia pe cap spunindu-le "Maladetz", sau fie ca e vorba de ritualurile inofensive inspirate de cele a masonilor pe care le practica biserica satanista din America... Aceste chestii imi put a religie, iar dupa parerea mea ea exista pentru oameni slabi si iresponsabili... sau pentru a controla masele...
Satanist nu ma pot numi, nu-mi pot asuma aceasta responsabilitate... Dar daca jimosho imi va face favoarea si va poveste despre satanismul ateist, atunci posibil voi realiza ca el corespunde conceptiilor mele...

Natalytza
10-04-2004, 10:32 PM
Bad and Mad..da catzi ani ai tu? ca sunt curioasa.... eshti teenager?
din cate shtii eu teenagerii sunt copii pana ating varsta majoratului, adika de la 11 - 18 ani la noi in Moldova shi de la 11-21 in SUA
eshti teenager??

DEEPY
10-04-2004, 10:35 PM
Bed and mad, fara avocat nu raspunde!!!!!!!!! :lol:

Natalytza
10-04-2004, 10:38 PM
shi tu Deepy, nu potzi citi?
e "Bad" adika rau , da tu ce-ai scris? "Bed" ?
adika "pat"?

DEEPY
10-04-2004, 10:41 PM
Am greshit...! :lol: dar shi bed se poate de spus..! pat shi rau.. suna bine!

Natalytza
10-05-2004, 06:36 PM
aha....shi ce-ti mai ramane sa zici....

Bad And Mad
10-05-2004, 09:06 PM
D-le Judecator, eu protestez! Refuz sa raspund la aceasta intrebare! si apoi adutzi aminte ce mi-ai raspuns tu mie la asha intrebare ;)
P.S.
Nooo, mai copii faza cu patul nebun sackssss... io's rau si nebun...

Natalytza
10-06-2004, 10:21 AM
mah.....lasa protestele ca nu eshti la judecata..
daca nu vrei sa raspunzi la intrebare atunci imi ramane sa presupun:
1. Eshti teenager ( shi nu vad nimic rau in asta)
2. ai folosit cuvantul fara sa shtii ce inseamna, shi nu eshti teenager
care presupunere s-o aleg?

Natalytza
10-06-2004, 10:23 AM
Refuz sa raspund la aceasta intrebare! si apoi adutzi aminte ce mi-ai raspuns tu mie la asha intrebare ;)

La mine te referi???

Bad And Mad
10-06-2004, 10:31 PM
1 Sunt teenager, normal ca nu e nimic rau, dar sunt oameni mai complexati si cind afla ca vorbesc cu cineva de o virsta mai mica au o astfel de reactie : "fugi d'aici mucosule"
2 Da tzie itzi spuneam...
3 Ca sa nu zica moderii ca facem off-top, am sa spun ceva la tema : VIVA EL DIABLO :crazy: :D :lol:

Natalytza
10-06-2004, 11:26 PM
2 Da tzie itzi spuneam...

argumenteaza

Bad And Mad
10-07-2004, 12:29 PM
pai nu mai tzii minte ce mi-ai raspuns cind te-am intrebat virsta ta?

Natalytza
10-08-2004, 07:48 AM
aaa...da da...sorry atunci,, am uitat de chestia asta
te asigur ca nu sunt teenager

jimosho
10-09-2004, 09:48 PM
bad and mad: extazul tau in fata satanismului imi aminteste de ceea ce am simtit eu cand am descoperit budhismul :) cu toate ca acum nu ma consider in totalitate budhist, imi amintesc de vremurile alea faine... sper sa dureze pasiunea asta a ta...
continui cu materiale despre diferite curente. imho, cel mai fain tip de satanism este cel numit sat-tan. este singurul curent satanic bazat pe experienta mistica (ok... poate si lavey a avut nmiste experiente interesante). se bazeaza pe niste chestii foarte interesante din sanscrita> in sanscrita, 'sat' inseamna existenta, iar 'tan' inseamna devenire. este un curent eclectic, care nu afirma ca ar aduce ceva nou, ci doar ca furnizeaza o interpretare mai tapana a altor curente, care exista inca de la aparitia omenirii. este foarte influentat de tantra, vedanta si gnosticism, dar merge, in anumite privinte mai departe decat astea. el pur si simplu considera aceasta 'existenta', fondul subtil al tuturor lucrurilor, baza lor, singura realitate despre care nu se poate spune ca 'exista' ci doar ca 'este' ca fiind 'intunecata', iar intunericul il percep ca fiind sinonim cu 'vidul' budhist. imbinarea de cuvinte 'sat-tan' ei o interpreteaza ca semnificand manifestarea aceste existente absolute. spre deosebire de gnostici, care opuneau existenta manifestarii, ei le considera acelasi lucru, le considera aflate in armonie, ca doua fete ale aceleiasi monede. exprima toate chestiile astea intr-un limbaj foarte poetic. au luat niste lucruri foarte bune din niste sisteme foarte interesante, le-au asimilat si se bucura de viata - iata avantajele lor. singurele defecte pe care le vad la ei ar fi anumite interpretari un pic fortate - dar asta o poate observa doar un specialist. in principiu, ei sunt foarte liberi si lipsiti de dogmatism, foarte profunzi in gandire si plini de bucurie de viata. acum tre' sa plec, contiunui maine.

jimosho
10-10-2004, 07:42 PM
continui cu niste chestii interesante despre sat/tan. in primul rand, majoritatea religiilor pun, in ceea ce tine de experientele corporale, mai mult accent pe suferinta decat pe placere. rolul placerii experientelor corporale este oarecum trecut cu vederea. cateva religii depasesc tampenia asta. dintre ele face parte si sat/tan. odata ce cunoastem lumea anume prin simturi, prin perceptie, si o organizam prin ratiune, simturile sunt si instrumentul nostru esential de perceptie a realitatii de ordin superior. cunoasterea divina (intunecata, in termenii sat/tan) este o forma transmutata de cunoastere carnala. o trecere a ei la un alt nivel, prin anumite tehnici speciale. primul principiu de transmutare este implicarea totala in actiune, implicare care te face 'sa uiti de tine', adica de rolurile pe care ti le-a impus societatea, si sa devii pe deplin tu insuti (adica, in termenii lor, sa-ti manifesti esenta intunecata). aceasta stare genereaza o fericire inexprimabila. in principiu, s-ar mai putea spune multe despre sat/tan dar acuma, cu un joint interferand intr-un mod extrem de placut cu creierul meu, mi-i prea lene sa scriu :D daca imi va aparea cheful mai tarziu, s-ar putea sa continui. in orice caz, sat/tan este o conceptie moderna care valorifica foarte multe conceptii si lucruri care au fost intelese si practicate din cele mai vechi timpuri, in tot felul de curente interesante, cum ar fi religiile de mistere. dar exagereaza un pic atunci cand afirma ca ar fi in intregime traditionali. este, probabil, cea mai moderna religie/sistem religios existent acum, facand apel extrem de mult la sensibilitatea omului modern. cred ca urmatorul subiect (sorry pt ca incep sa vorbesc ca un profesor la curs, dar a devenit deja un fel de deformare profesionala :) la mine la faculta vorbes ore in sir, intrand in dezbateri cu profii, asa ca e firec ca atitudinea asta sa intre tare profund in mine) va fi gnosticismul, daca n-am chef sa mai vb mai mult despre sat/tan... cred ca daca ar fi la noi o loja de-a lor, as intra in ea...

jimosho
10-10-2004, 07:50 PM
a, bad and mad, apropo de satanismul ateist. asta inseamna combinarea filosofiei lui lavey cu cea a ateismului, pur si simplu... stii tu, prostia - cel mai mare pacat s.a.m.d. dar chestia asta nu ma prea atrage, e prea pesimista pt gustul meu... :crazy:

Bad And Mad
10-10-2004, 07:53 PM
jimosho, multzumesc, e placut cind cineva te intzelege :wink:
offf, nu e facuta religia asta pentru capul unui moldovan simplu ca mine luat de la sapa :(
cu un joint interferand intr-un mod extrem de placut cu creierul meu, mi-i prea lene sa scriu
Te intzeleg ;) imi parea si mie ca ceva ai ci nu e curat... :lol:

Bad And Mad
10-10-2004, 08:10 PM
probabil pentru mintea mea de tzaran simplu varianta cu satanismul-ateistic e optima, asa ca fratzi demoni fitzi gata sa primitzi in rindurile voastre un nou satanist :evil: :crazy:

jimosho
10-11-2004, 01:53 PM
ce sa fie 'necurat'? :wink: totul e foarte bine pus la punct, cu accentul pus pe cele mai mici detalii, fara a se pierde nici o frunzulita de substanta :) si mi-am facut o teorie, conform careia iarba este sacramentul originar al multor-multor religii, inlusiv crestinismul si zoroastrismul. asa ca totu-i foarte curat si placut. si, nu in ultimul rand, religios... :crazy:

Bad And Mad
10-12-2004, 03:49 PM
jimosho :D lol. Cit despre teoria ta... pare a fi un mod inconstient (sau cine stie, poate si constient) de a lamuri/indreptati folosirea unei substantze narcotice ilegale... Sta in baza crestinismului? poate daca in trecut popa in loc de tamie afuma cu canabis :crazy: . Religios, a? :) da, am aflat recent ca shamanii ciukcilor intrau in transa dupa ce beau urina renilor care in acea perioada mincau licheni (ori ciuperci, nu mai stiu) halucinogene :crazy:

jimosho
10-12-2004, 04:28 PM
e o chestie pe deplin constienta, cred eu :D
si, apropo, stiai ca tamaia are proprietati halucinogene? ref. la crestinism si iarba: in israelul din sec I i.e.n. - I e.n. se folosea pe larg cannabisul, in scop religios. sa zicem, majoritatea viziunilor profetilor, afirma unii specialisti (pe care eu ii cred) au fost sub cannabis. si nu prea cred ca isus (care, la urma urmei, a fost un ciuvac tare fain, pe care nu l-a inteles nimeni, si mai cred ca a acceptat sa fie crucificat pt ca s-a saturat sa tot predice idiotilor :lol: ) s-ar fi dat inapoi de la o experienta noua. in principiu, cred ca orice religie se bazeaza, initial, pe experienta mistica provocata fie de practica mistica (de multe ori), fie de halucinogene (de foarte multe, as putea aduce zeci de exemple, de la misterele din eleusis la zoroastrism) fie de o partida de sex tapan :crazy:
si, a propos de samanii ciukoti, nu ar fi fost oare mai simplu sa consume pur si simplu psylocibe, amanita, ayahuasca etc., ca si colegii lor de breasla din alte parti?
* intrebare retorica, isi zice jimosho, oftand trist *

Bad And Mad
10-12-2004, 08:12 PM
Cit am fumat iarba, halucinatzii inca n-am avut :o . Cred ca starea de transa se poate de atins si fara astfel de substantze :wink:
Probabil nu shtiau de efectul ciupercilor, ori administrarea lor in stare lichida e mai putzin periculoasa :lol:
Amanit? ce e ala? Iata de unde a aparut secta de amanitzi :crazy:

jimosho
10-12-2004, 09:28 PM
bai, da... :crazy: se poa' de atins prin tare multe chestii, numa' ca trebuie sa stii cum... iar referitor la iarba, exista tipuri care provoaca halucinatii de kici in kur si dai din coate :lol: , dar si tipuri care pur si simplu te fac sa te simti bine sau sa te gruzesti. in fine, la efectul ierbii se adauga si predispozitiile celui care o consuma. a propos, iarba a fost descoperita acum vreo 15-20 mii ani de samanii din orientul mijlociu, care stiau ei ce stiau :crazy:
iar despre ciuperci stiu toti shamanii. nu prea cred ca aia beau urina de ren doar din considerente simbolice :D preferand-o celei a altor animale...
iar amanita muscaria este o ciuperca halucinogena, identificata cu mana care le aparea israelitilor in desert...

Bad And Mad
10-13-2004, 06:40 PM
iar amanita muscaria este o ciuperca halucinogena, identificata cu mana care le aparea israelitilor in desert...
Mai da chiar asha... laso sulei :crazy: cum draq? saracii evrei au crapat ciuperci halucinogene 40 de ani? si totzi moshnegii au murit de la peredoza, pina si Moise? :wtf: :lol:

Natalytza
10-13-2004, 07:23 PM
acuma imi dau seama cum Moise vorbea cu Dumnezeu.....

jimosho
10-13-2004, 08:22 PM
bad and mad: nu cred ca de peredoz :crazy: amanita e asha, mai mild decat altele...
natalytza: abia acum ti-ai dat seama :lol: ? majoritatea experientelor religioase sunt provocate de droguri, cel putin la fondatori... sau de experienta mistica, la care se poate ajunge si prin tot felu' de chimicate...

Natalytza
10-13-2004, 09:04 PM
ce bine ca sunt interzise drogurile...de altfel era plina lumea de proroci shi Moisei

jimosho
10-15-2004, 10:54 AM
natalytza: drogurile deschid o poarta catre inconstientul colectiv, catre tot ceea ce reprezinti tu cu adevarat. asta e ceea ce fac ele. insa functia a ceea ce condideri tu 'drog' - adica ceva care altereaza perceptia - poate fi indeplinita de aproape orice. mai ales de o ideologie. mai ales de o religie. dar asta depinde de tare multe chestii.

Natalytza
10-17-2004, 10:34 AM
ma duc sa ma droghez...:)

jimosho
10-18-2004, 01:48 PM
intai de toate, tre' sa stii cu ce si de ce :crazy: ...
postu asta nu e in nici un fel o incitare la consumul de droguri, ci o simpla trecere in revista a unor practici prezente in toate culturile lumii, odata ce discutia a ajuns la tema asta :D
in general (si asta nu e numai parerea mea) drogurile functioneaza ca un fel de declansator pentru anumite circuite din mintea noastra, in general inactive sau latente, nemanifestandu-se la intreaga lor valoare. dandu-si seama de chestia asta, anumiti practicanti ai unor sisteme religioase (majoritatea drogurilor extrase din plante au fost folosite initial ca si catalizator al experientei mistice) au inceput sa experimenteze cu drogurile, incepand, sa zicem, cu ceaiul si terminand cu salvia. dar era important nu atat consumul de droguri, cat starea la care se ajunge prin ele. o stare care poate fi folosita pt tare multe scopuri, de la literatura de calitate, cum scria morrisson, pana la meditatii si ritualuri magice, cum facea crowley. e o stare alterata de constiinta, cum ar fi, sa zicem, hipnoza (folosita pe larg in 'religia lumii contemporane', psihanaliza.) avantajul ei e ca la ea se poate ajunge prin simpla ingerare a unui preparat, fara chinul unor practici de tip yoga. foarte important este, in contextul asta, acel 'set and setting' de care vorbea tim o'leary, adica atitudinea si starea in care le consumi. adica folosirea drogurilor ca instrument pentru extinderea (sau limitarea) perceptiei. chestia asta nu trebuie confundata cu consumul trivial de droguri, pentru ca are o valoare toatal diferita si este realizata intr-un scop total diferit. daca va intereseaza niste informatii mai detaliate despre asta, puteti cauta cartea lui robert anton wilson 'prometheus rising' (o aveam pe undeva in format pdf). esential este a se ajunge la o anumita stare si a o folosi la maximum pentru profit pe tare multe planuri. daca va intereseaza, mai explic :) pentru asta intru eu aici, nu? ca sa impartasesc ceea ce stiu si sa ascult ceea ce au altii de impartasit cu mine :wink:

Natalytza
10-19-2004, 04:08 PM
nu vreau sa shtiu cu ce shi dece..:) pt ca ceea ce am scris mai sus a fost o gluma..:) poate nu chiar reushita, anyway, nu am de gand sa ma droghez din simplu motiv ca nu vreau sa-mi declanshez nici un circuit in mintea mea...ma multzumesc cu ceea ce am :)

referitor la satanism, religie shi droguri..:) nu prea am ce adauga, cred ca s-au spus destule aici, doar sunt curioasa...daca se afirma ca oamenii se drogau pt a medita sau intra in contact cu dumnezeu, diavolul shi nushtiu mai cine, atunci se pune intrebarea: cine garanteaza ca ceea ce au vazut/auzit "drogatzii" nu a fost doar o halucinatzie, shi daca a fost o halucinatzie atunci se pune la indoiala existentza lui dumnezeu/diavolului, shi daca spunem ca dumnezeu/diavolul nu exista, atunci care e scopul topicului shi ce cautam noi aici?

jimosho
10-19-2004, 06:07 PM
scopul e sa spunem lucruri interesante :crazy:
iar halucinatia este , de fapt, un contact cu anumite arhetipuri din inconstientul individual sau colectiv, asa ca experientele fondatorilor au, cred eu, valoare chiar daca ar fi niste 'simple' halucinatii. faza e sa determinam pt cine au ele valoare :crazy: pentru ca tipii aia se pot confrunta fie cu niste mituri personale, carora sa le dea o coloratura religioasa, fie cu niste chestii universale, valabile pt toti... asa ca po liubomu tre' de analizat :lol: [/i]

Natalytza
10-19-2004, 06:37 PM
ok..hai sa spunem lucruri interesante:
shi daca topicul se numeshte "Satanism" ce reprezinta satanismul pt tine? o halucinatzie, un mit personal sau o chestie universala?

jimosho
10-19-2004, 07:57 PM
ok...
in primul rand, eu nu sunt satanist si satanismul nu e una dintre chestiile care sa ma pasioneze in mod deosebit, mai mult decat alte curente (cu toate ca imi pare ca n-am mai scris la nici o tema atatea mesaje :D ). ceea ce imi place la satanism e ca nu divzeaza omul intr-o parte 'buna' si una 'rea', cum o fac majoritatea religiilor (stiu ca simplific prea mult). un alt lucru care imi place la satanism este deschiderea catre experiente noi. in acelasi timp, imi place modul in care sunt reevaluate aici senzatiile corporale (sa zicem, asa-zisele 'orgii' satanice sunt nu orgii banale, ci o reevaluare si sacralizare a sexualitatii, consumul de droguri nu este nici el o drogare triviala, ci o chestie facuta speial si constient, pt a accede la planuri mai profunde ale existentei). in plan doctrinar cel putin, satanismul mai este si foarte 'cu picioarele pe pamant', o nuanta care le lipseste multor religii contemporane. plus, mai este si foarte coerent si tolerant cu convingerile individului. e si foarte individualist, ceea ce pt un tip cu preferinte anarhiste si situationiste ca mine este exact ceea ce trebuie :wink: . toate aceste elemente pot fi foarte bine inglobate intr-un sistem personal. dar mai este si fata intunecata a monedei (cea pe carre satanismul incearca sa ne faca s-o acceptam, pt ca ea exista peste tot, inclusiv in noi insine, si nu putem s-o negam pt ca altfel nu am mai putea percepe plenar lucrurile): poza, fatada, incercarea de a gasi o justificare pt anumite instincte, ura, pasiunea pt distrugere lipsita de finalitati creative. dar astea sunt mai mult nuante individuale ale unor participanti, in concluzie, imi place satanismul, nu si majoritatea satanistilor, si il consider util din foarte multe puncte de vedere. te imbogateste. cam asta e atitudinea mea.

Natalytza
10-19-2004, 10:14 PM
hmm...interesant punct de vedere...
eu nu prea shtiam multe chestii despre satanism...shi de pe topicul asta am aflat destule, pana acuma din toata descrierea pe care ai facut-o tu pot sa afirm ca:
satanismul este o chestie absolut acceptabila ( adika depinde cum o iei, daca mai adaugi la satanism shi putzina obsesie/fanatism, you lose control). Satanismul se refera la religii, dar nu este o religie aparte, adika daca crezi in Dumnezeu corespunzator crezi shi in satana, sau viceversa

and I guess that's all I need to know...

problema e ca multzi confunda satanismul pe care l-ai descris tu, cu satanismul itself, adika acel pe care il vedem in biblie..:), eu ash mai spune ca ceea ce ai descris tu e mai mult ateism decat satanism...ma rog e parerea mea...

jimosho
10-20-2004, 12:02 PM
nat, nu este obligatoriu sa crezi in dumnezeu ca sa crezi in satana, si nici viceversa. sa zicem, pt iudaismul clasic raul (satana) nu este o entitate personificata si independenta, ci ceva care depinde de om si de liberul sau arbitru, in nici un caz o creatie sau un adversar al divinitatii. la fel si pt lavey, existenta lui satan nu implica existenta unei divinitati superioare 'bune': satan este in primul rand, dupa lavey, un arhetip, arhetipul creatorului si revoltatului, nu o entitate. asa ca asta e un pic mai dificil de afirmat...
in rest, sunt de acord cu tine si ma bucur ca anume asta ai inteles :wink:

Natalytza
10-20-2004, 04:32 PM
ok..:) ma bucur ca parerile noastre aproape coincid..:)

Bad And Mad
10-22-2004, 12:40 AM
jimosho
Mai bine concretizai despre care satanism vorbeai, altfel fata o sa fie putzin derutata cind va afla ca sunt shi satanishti care nu-s chiar asha de albi shi pufoshi :) Shi inca ceva, dupa cite shtiu eu Satanismul LaVeyan nu accepta drogurile...
2 Natalytza
problema e ca multzi confunda satanismul pe care l-ai descris tu, cu satanismul itself, adika acel pe care il vedem in biblie..
Biblia e ceva mai complicat de cit pare... Satanismul LaVeyan propaga libertatea individului, egoismul shi satisfacerea propriilor nevoi/pofte indiferent de consecintzele pentru altzi oameni, oare Diavolul din Biblie nu e personificarea acestor lucruri? a placerilor carnale, instinctelor primitive shi a haosului?
Nu sunt pentru promovarea satanismului in mase! Un satanist (nu vorbesc de poser'i ca blackster'ii shi goth'zii care se numesc satanishti fiindca e o parte a image'ului lor) printre creshtini e ca un lup printre oi, dar daca totz sunt lupi? :-?

jimosho
10-22-2004, 10:28 AM
bad and mad, e nevoie de o mica specificare. daca nu ma insel, lavey zice sa nu jignesti sentimentele oamenilor la care tii... si este totusi o diferenta... totusi, el zice sa alegi in mod tare constient pe cei la care sa tii, sa-i alegi anume pe cei care merita chestia asta. si nu vorbeste de satisfacerea tuturor poftelor si dorintelor, pentru ca majoritatea nu sunt o expresie a ceea ce suntem noi cu adevarat, ci niste conditionari sociale...

Bad And Mad
10-27-2004, 12:51 AM
jimosho, oricum tu ai intzeles mesajul postului meu precedent. Ei, shefu, cind sa ashteptam urmatoarea invatzatura despre urmatoarea religie? :roll:

jimosho
10-28-2004, 04:10 PM
magia ceremoniala contemporana e bine? si diferentele ei fata de satanism? sau sa vb intai despre gnoza?

Bad And Mad
10-30-2004, 01:38 PM
magia ceremoniala contemporana e bine?
Desigur =)
Dar odata ce tema e satanismul m-ar interesa o intrebare: " existentza satanismului in evul mediu, daca exista in forma care-l cunoastem acum (shtiu ca nu e asha :) ) ori doar secte imprashtiate prin diferite orashe ale lumii...

AllEyezOnMe
10-11-2006, 03:21 PM
Bai dupa threadul asta am aflat si yo unele newsuri satanism, si sa intzelegem ca nici dreaku, nu-i ashe de negru pe cat se zice :)....

Cred totusi ca curentul satanist (anume curentul) este latura negativa de manifestare a ateismului ... sunt totusi 2 tipuri de oameni: cei care CRED(intr-un Dumnezeu oricare ar fi el + Satan care se pare ca tot poate fi incadrat pentru unii) si cei care NU CRED sau ateii... si o analiza a argumentelor aduse de ultimii se cam intrepatrund cu ideile satanismului "luminat"...

Next post > no comment...

Aliona
10-12-2006, 12:17 AM
Satanismul nu are nimic in comun cu satan?

Mi se pare ca cineva pe acest forum bate cimpii!!!

Protestez contra protestatarilor!!!

SEMNELE TIMPULUI!!!
www.credo.ro

VoroninHasAids
10-16-2006, 05:44 PM
Mă bag şi eu.
Există sataniştii tradiţionali, nonegoişti, şi satanişti laveyeni, care nu au nici o legătura cu Santa.

Problema cu SANTAnismul laveyan :
O religie foarte egoistă. Egoismul este o crimă împotriva naturii
Lavey a plagiat la greu de la alţi autori, Nietzsche, Crowley, etc.

Şi satanismul tradiţional există de pe vremea iudeilor. Iudaismul a fost creat pentru a stârpi satanismul.

Bad And Mad
10-19-2006, 12:31 AM
Și satanismul tradițional există de pe vremea iudeilor.
Curios, ai dovezi?
Iudaismul a fost creat pentru a stârpi satanismul.
Din perspectiva crestina asa si este, Dumnezeu a intervenit pentru a starpi paganismul (in crestinism nu se face mare diferenta dintre paganism si satanism, ambele fiind considerate rataciri ale diavolului), dar imi pare ca ai vrut sa zici altceva?
IMHO, daca satanismul traditionalist a si existat in antichitate, evolutia crestinismului la scara mondiala i-a intrerupt continuitatea si l-a anihilat.

VoroninHasAids
10-19-2006, 06:08 PM
da, deoarece ce ştim noi astăzi ca Satan exista în Africa, Pakistan, unele părţi din India.

QoderoBay
10-21-2006, 04:10 PM
Satanismul este rău sau bun? Cine este Satan?
În Daoism Universul este împărţit în 28 de lumi, pământul este lumea a 18. Mai sus sunt lumile spirituale, raiul, mai jos e iadul creştinesc. Fiecare lume îşi are câte un conducător. Astfel lumile 15-18 sunt conduse de către Iama (sau Satan, Scaraoţchi, Mamon, Lucifer). El este cel mai strict şi cel mai corect dintre toţi zeii, adică la el nu poţi să te duci cu vreo mită ca să-ţi şteargă Karma. Acest Iama este zeul care permite omului să treacă în lumea spirituală, sau îl întoarce pe pământ, (sau în Iad, pentru sufletele foarte rele). Iama are slujitori, care conduc aceste lumi, şi totodată el conduce pe draci. La fel ca pe pământ, în acele lumi există anumite legi, şi dacă dracii încalcă aceste legi ei sunt pedepsiţi de către Iama.

Şi acum, dacă unii oameni pe pământ se închină lui Dumnezeu pentru a lucra în lumea mai superioară, alţii au tot dreptul să se închine lui Satan, şi astfel vor lucra ca slujitori ai lui Satan. Aceşti slujitori nu sunt nici buni nici răi, ei nu creează nici nu distrug, ei doar aduc sufletele la locul unde trebuie să fie, pe pământ, în iad, sau le conduc la trecerea spre Rai.
Un Satanist adevărat niciodată nu va distruge pe pământ, nu va ucide, nu va provoca durere oamenilor. Ei la fel evoluează spiritual, atunci când intră în contact cu lumile inferioare, uneori poate chiar mai repede decât cei care intră în contact cu lumile superioare, pentru că informaţia din Iad pentru noi e mai simplu de înţeles decât informaţia din Rai, cu o vibraţie mai înaltă. Ei devin echilibraţi faţă de schimbările din jurul lor, devin mult mai puternici, la fel cum evoluează şi ceilalţi practicanţi, dar drumul lor e mai rapid.

Sataniştii care distrug, nu cunosc adevăratul drum al Sataniştilor, ei doar îşi satisfac dorinţa lor de distrugere.

to keep in mind:
Un copil întreabă pe bunicul său:
Cop. - Ce înseamnă bine şi rău
Bun. - În fiecare om trăiesc doi lupi, unul iubeşte şi crează, iar altul urăşte şi distruge, şi toată viaţa aceşti lupi se bat între ei.
Cop. - Şi cine câştigă în final?
Bun. - Cel pe care Omul îl hrăneşte.
(mi-a povestit-o un prieten)

Spencer
10-21-2006, 08:35 PM
Lucifer > cel mai iubit inger al Lui.....
NU poarta coarne, nu e hidos, nu e deformat.... este > PERFECT. Numele lui inseamna "purtator de lumina".
Dumnezeu il iubea asa de mult incat i a conferit libertate transcendentala si o intelepciune deosebita... In fine, Lucifer s a revoltat si s a opus Creatorului... Exact cum unul dintre titani ne a adus focul, Lucifer ne a adus... modernitatea :) .
Ar trebui oare sa i fim recunoscatori?

Bad And Mad
10-22-2006, 07:09 PM
Exact cum unul dintre titani ne a adus focul, Lucifer ne a adus... modernitatea .
Mi-a placut ideea =]
Insa dupa Biblie el nu numai a adus, dar ne-a si lipsit de ceva... de viata vesnica.
Ar trebui oare sa-i fim recunoscatori?

Spencer
10-22-2006, 07:57 PM
hai sa l intrebam pe johann moritz ... el o sa ne spuna ca vesnicia e plictisitoare.... :)

AllEyezOnMe
10-27-2006, 10:07 PM
Rusia - cuibul satanismului

Sunday 2 October 2005 | Religie and Social | Email | Print
In luna iulie a acestui an, in apropierea satului Lujki, regiunea Moscova, a fost descoperit cadavrul unui baiat in varsta de 12 ani. Pe mainile si picioarele acestuia au fost observate niste traume stranii, urme de tinte pe maini si picioare. Mai tarziu s-a constatat ca copilul fusese rastignit de maini si de picioare de un copac si maltratat. Mai tarziu s-a descoperit ca acesta impreuna cu alti cinci copii plecase la scaldat. Soarta celorlalti copii nu este cunoscuta nici pana in ziua de azi.
Aceasta crima, legata de disparitia misterioasa a copiilor din Rusia, este a treia din ultimele trei luni.
Astazi, pe teritoriul Rusiei, activeaza circa 15 secte sataniste. Una dintre primele si cea mai mare din ele este ?Ingerul Negru?, infiintata in 1974, in orasul Tveri. Aceasta miscare a luat proportii, spre sfarsitul anilor ?70 raspandindu-se in aproape toate orasele mari ale URSS. In prezent, cele mai mari secte activeaza in Moscova, Sanct-Petersburg, Tveri, Voronej si Iaroslav.
Conform unor date ale expertilor in domeniu, in Rusia numarul satanistilor se ridica la cateva mii de persoane. In februarie 2004, la granita regiunilor Moscova si Tveri, au fost retinute patru persoane cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca acestia faceau parte din secta ?Ingerul Negru?. Tinerii, la ordinul Consiliului (Organul Superior de conducere a satanistilor), in timpul ritualului de sacrificare, au omorat un tanar de 16 ani.
Tinerii au recunoscut ca in timpul ritualului, victima a fost rastignita pe o cruce, i-au fost taiate venele, iar mai tarziu si capul. Dupa ?distractie?, ramasitele tanarului au fost duse in padure si ingropate.
Ritualul de sacrificiu ? este cel mai crud si cel mai raspandit obicei al sectelor sataniste. Asasinarea unei persoane este considerata de acestea ca un bilet de trecere in cealalta lume. Numarul de omoruri ritualice, infaptuite in Rusia, creste din an in an, multe din victime fiind considerate ?disparute fara urma?. Conform statisticii militiei rusesti, astfel de crime sunt, in cea mai mare parte, neelucidate.
De obicei, sectele sataniste isi creeaza propriile lacasuri de cult. Acestea se gasesc in cea mai mare parte, intr-o poiana din padure. Locul este ?sfintit? printr-un ritual unde este folosit trupul gol al unei persoane. In timpul ritualului, persoanele tipa, rad, se rotesc pana la sleire, se imperecheaza, organizeaza orgii. La anumite ritualuri sunt sacrificate fiinte umane.
In alte cazuri, biserica satanista reprezinta o cladire, de obicei, bordel sau striptease-club. Primul etaj este rezervat orgiilor sexuale, al doilea etaj are o camera rezervata ritualurilor, iar la etajul trei se gaseste un oficiu obisnuit cu calculatoare si tipografie.
In orasul Tveri, la periferie, exista o asemenea biserica satanista, iar in cimitirul parasit din Padurea ?Unu mai?, se aud, deseori, tipete si urlete neomenesti. Crucile de pe mormintele cu fotografii de copii, ai caror ochi sunt arsi cu tigari, nu mai mira pe nimeni.
Potrivit analizelor, satanistii sunt influentati de filmele de groaza si de literatura satanista.
Cei mai periculosi pentru societate sunt considerati satanistii religiosi, care sunt grupati in niste organizatii bine structurate si organizate. O atentie aparte o merita si ?satanistii negri?. Acestia sunt reprezentati de un grup mic de oameni, urmasi fideli ai vechilor ritualuri satanice. ?Satanistii negri? practica, intr-un mod extrem de serios, diverse forme de ocultism.
O alta organizatie vestita este ?Ingerul Negru?. Aceasta reprezinta o ramura a Asociatiei Internationale a Adeptilor lui Lucifer.
Membrii sectei ?Ingerul Negru? sunt divizati in doua categorii: ucenicii si slugile. Slugile (Satanei n. r.) sunt cei care slujesc la masa neagra si conduc organizatia. Din randurile acestor slugi este aleasa o ?preoteasa?. Acest lucru se face pentru ca la satanisti exista credinta in faptul ca femeia este mai apropiata de Satana decat barbatul.
Mesele negre sunt impodobite cu lumanari negre, pentagrame, biblia satanista, sau, altfel zis, rugaciunile inversate. Pentru inceput, organizatia recruteaza membri, care sunt alesi din randurile studentilor si profesorilor din Universitatea de Stat din Tveri. Un alt loc, de unde sunt vanati potentialii membri, il reprezinta Clinica de neurologie aflata pe strada Furman din Tveri.
In ?vremurile bune?, aceasta secta avea in componenta sa circa 700 de persoane. In ultimul timp, insa, organizatia a inregistrat un declin usor.

QoderoBay
10-29-2006, 01:34 PM
Mda, Rusia şi aşa are multe probleme, dap încă şi Sataniştii se înmulţesc.

Am auzit că în Chişinău sunt 2 biserici Sataniste. Poate cineva să-mi spună unde se află? Aş vrea să intru şi eu într-o sectă de aceasta :) Poate mă vor lumina :)

Sventlana
10-29-2006, 02:01 PM
malaghiets si huineaua asta crezi c-are biserika?
satanishtii sigur is prin canale,case parasite au luminari si fac sex anal.

2008.