PDA

View Full Version : cartile

Valerika
07-13-2004, 11:38 PM
la ce ele ne ajuta?
exemple de urmari foarte bune ale citirii unei carti....
in genere ce influenta poate avea o carte asupra unui om...

zopiryon
07-14-2004, 09:45 AM
apu tu citeste una si'ai sa vezi :D

Mirabela Iucu
07-14-2004, 10:33 AM
Oare cultura generala nu isi are radacinile in citit ?ca sa nu mai vorbesc despre usurinta de a te exprima si puterea de a purta o conversatie... :crazy:

Laura
07-14-2004, 06:34 PM
O carte nu te ajuta sa porti o discutie, ea doar te informeaza, iti da multe , multe senzatii , este un dialog , este o chestie de fapt personala ,si fiecare interpretea fiecare personaj in modul in care corespunde propriilor trairi din momentul lecturii. Nu cred ca o carte citita iti da puterea de a purta o conversatie. sau sa te exprimi mai bine. Pur si simplu unii , din lipsa de imaginatie si lipsa de indentitate copiaza starile unor personaje despre care au citit. iar asta e deja fals , e artificial. Asa ca cartile sunt necesare , extrem de necesare , dar nu tre sa devii de la o zi la alta un personaj de-al lui dostoievcki,, maine de-a lui Kafka, poimaine de -a lui Geothe

sirico
07-18-2004, 09:22 PM
:roll: Daca nu devii intr-o zi un personaj de al lui Dostoievschi, in alta de al lui Kafka samd, atunci de ce sa mai citesti? Lecturile sunt bune, pentru ca te ajuta sa te transpui in lumea autorului, sa traiesti experienta lui, fara ca aceasta sa te afecteze pe tine in viata reala, asa cum l-a afectat pe el. Sunt o scoala mai buna decat oricare alta, si un gen de sfaturi pe care le urmezi mult mai usor, pentru ca iti sint date cu talent (vorbesc de cartile bune, nu de cele fara har).

zeddo
09-13-2006, 06:41 PM
pentru altii cartea este doar o pasiune, asa cum poate fi meditatia, artele vizuale...

Spencer
09-14-2006, 10:03 AM
Beletristica stimuleaza imaginatia pt unii, pt altii este un refugiu, o lume in care pot uita de problemele realitatii. Eu cred insa ca spre deosebire de filme, cartea ii ofera neofitului posibilitatea de a si crea propria lume, propriile personaje(chiar si ca infatisare, port), ii ofera posibilitatea de a se situa in postura de observator si astfel il stimuleaza sa faca comparatii, analogii cu lumea reala, interpretari proprii. Un veritabil "Dumnezeu" in lumea pe care o reprezinta cartea...

link
11-13-2006, 03:44 PM
de la cari a inceput totul!

2008.