PDA

View Full Version : Neuuronii vs principii

GroSSu
07-11-2004, 12:43 AM
Eu propud de a I discutata urmatoarea tema: Pierdem nervii sau cedam principiilor.

Ideia fundamentala a topicului este are sau nu rost din cauza nor mici probleme (care n csta 2 bani sa adesea nu costa nimic) sa va pierdetzi neuronii. In unele cazri pot aparea unele dezacorduri ce rezulta din natura incapatzinata a omului, care au la baza principii stupide si care nu sunt justificate logic … ele de la bun inceput neaga solutzionarea lor … are oare sens de a incerca solutzionarea acestora pierzind o multzime de neuroni (neavind mici un profit din solutzionarea acestora) sau mai bine cedam conflictul in cauza in favoarea oponentului – aparind in asha mod celulele nervoase … ce sigur shi asha lipsesc la multzi .. :) …
Ash vrea sa aflu – oare chiar merita de a pierde neuroni p/u principii intr-o chestie nu prea importanta.
Eu personal cred ca a ceda in unele cazuri insolutzionabile inseamna a cishtiga … unii pur shi simplu n merita de ami pierde nervii p/u ei … deshi cunosc multzi oameni care snt incapatzinatzi pina la sfirsit …..

Voi ce spunetzi???? ……..

Mirabela Iucu
07-11-2004, 11:17 AM
Atunci cand o persoana are anumite principii in care crede cu tarie este normal sa-si sustina teoriile :crazy:
Chiar daca acel principiu este o tampenie...daca eu cred ca asa e bine voi face intotdeauna tot ceea ce se poate ptr. a-l sustine...cativa neuroni in minus nu-mi vor afecta gandirea...cel putzin nu pe termen scurt :hahaha:
Atunci insa cand cel in fatza caruia imi sustin acel principiu e mai tampit ca mine...cedez...ptr. ca degeaba ma straduiesc... :crazy:

gr8dude
07-11-2004, 01:07 PM
depinde de oponent. daca e un om la care tin, nu mi-i greu sa deskid o paranteza si sa explic punctul meu de vedere, chiar daca vor fi victime. daca e un controller din troleu...... atunci nu cred ca face.

apropo, cine a spus ca 'se duc neuronii' atunci cind te calca cineva pe nervi?? eu sunt sigur ca la mine procesul dat decurge fara de pierderi de acest gen. deci problema nu e in pierderea neuronilor, ci in pierderea _timpului_

Ingula
07-23-2004, 08:11 PM
Ash vrea sa aflu – oare chiar merita de a pierde neuroni p/u principii intr-o chestie nu prea importanta.

Voi ce spunetzi???? ……..

nu, nu merita, insa oricum o facem

GroSSu
07-25-2004, 11:33 PM
shi totushi cred ca majoritatea utilizatorilor de pe md.net ^s p/u pastrarea neuronilor .... caci multora li e lene deja sa citeasca ceva teme mai cu sens shi sa se gindeasca sa scrie vre'un mesaj de mai mult de 1 rind .. care ar mai avea shi ceva sens ................

lenea vs principii :)

Mirabela Iucu
07-28-2004, 04:15 PM
Intorsatura asta e bine venita : lene vs principii...dar oare de lene nu scriem sau datorita rutinei care e devenit forumul pentru unii dintre noi ? dupa atatia ani si in familie lipseste comunicarea :crazy: sau sa fie lene ?

SummerWind
07-29-2004, 08:16 PM
dupa o exploatare intensiva a principiului ca totusi e mai importanta linistea si pacea intr-o cearta neimportanta, cred ca este important sa se vorbeasca deschis si verde inochi - cu persoana care merita (totusi tactul si diplomatia nu le dam la o parte). Restul lumii - nu as ezita o clipa sa ma scutez de discutii inutile, si in special demonstrandu-mi principiile. Cu toate ca reguli scrise nu sunt si aplicarea acestora difera de la un caz la altul, si ceea ce spun acum si aici nu inseamna ca in urmatoarea clipa cand am sa ma duc la GB sa fac cumparaturi si casieritsa nu imi va face reducere conform etichetei, eu am sa-i explic politicos ca a gresit! (Nu sunt agresiva) Dar natura umana este de o asa natura incat nu poate prezice cu desavarshire exactitatea actiunilor sale, nemaivorbind sa le prevada. Curios lucru este si faptul ca atunci cand raspundem la intrebari, de exemplu la cea pusa de mai sus, ne gandim la tipul de raspuns: cum am vrea noi sa procedam sau sa fim. si nu dam un raspuns ca o variabila statistica inversata din care rezulta cauza care ne-a predeterminat sa actionam cum am actionat si nu invers. Adica, daca facem o retrospectiva si ne aducem aminte de cate ori am intrat in conflict pentru apararea principiilor proprii intr-o discutie de o nimica toata si numai dupa aceea am tras concluzia sa nu mai pierdem enrgie in van... si din aceste experiente sa dam raspuns?

daca nu m-am facut clara, va rog sa ma contraziceti. A fost o observatie general aspura naturii umane... sau neumane...

zorzonel
08-01-2004, 02:42 PM
nu stiu ce ai patit tu grossu concret, dar cam ai generalizat tema. mai bine era sa ceri sfaturi pentru lucruri concrete ce s-au intamplat cu tine. ca sa nu-ti 'pierzi' neuronii iti propun sa ignorezi 'oponentii' mai slabi ca tine, cauta oponenti mai puternici, daca tot iti place sa gandesti si sa tai firul de par in patru. iti dau un exemplu - de ce sa sari la bataie la unul de varsta mai mica sau complectie mai firava - apuca-te de un spetznaz si incearca sa-l dobori.

inca una - in discutii nici odata sa nu incerci sa te arati ca esti cel mai destept, deoarece cei din jur cred la fel despre persoana proprie, mentine flacara discutiei, dar nu o stinge prin a te impotrivi, nici odata nu stii de ce ti-a venit aceasta persoana in cale si ce poti castiga cu ea, dar nici nu incerca sa acumulezi cat mai multe trofee sau sa castigi cu absolut toate persoanele...

SummerWind
08-02-2004, 12:40 PM
ce se ascunde sub trofee? si care e faza cu trofeele astea? am mai auzit de la o cunostinta de-a mea axata pe teama de a cadea in plasa cu trofee. si de ce ar trebui sa ne fie teama de a discuta lucrurile deschis, fara a ne sinchisi si a nu pretinde nimic, nici ca esti mai destept/ desteapta decat altii, dar nici mai putin prostuts/ a. si care e problama daca esti mai bun in arta oratorica cand ajunge discutia la o tema demna de discutie sa reusesti sa-ti convingi interlocutorul? Iar daca e o discutsie intre prieteni se poate de discutat la fel, fiindca se stie ca nimeni nu va abuza de nimeni si nu e vorba de un duel verbal, ci mai degraba de impartasire a cunostintelor si ideilor.

Adevarul e ca eu nu vad nici o problema in a admite ambele ca sunt mai desteapta sau prostutsa in orice subiect care se prezinta. pentru ca in urmatoarea discutie situatia poate fi inversata si pentru ca noi toti avem un bagaj de cunostinte diferit. Si, daca a admite ca esti mai bun inseamna a declansa o lupta - sorry, eu nu accept asta - mai bine pastrez tacerea absoluta! nu ma intereseaza deloc!

nu vine oare teoria cu trofee de la o persoana care vede in lucruri trofee? si e nesigura pe sine? si pe situatie?

Sper sa nu te simti atacat. Zorzonel, pentru ca nu este, ci sunt curioasa sa stiu de unde vine istoria cu trofeele si care e problema cu ele, si pentru ca tu ai fost acela care a atins subiectul, tsi-am adresat tsie mesajul.

zorzonel
08-10-2004, 11:01 AM
Dulce Vant de Vara

Trofee sunt nu doar bune cum sunt printre ele si de cele nu tocmai placute. Cum ar fi ca asediezi un oras si dupa ce l-ai cucerit observi ca orasul e pe jumatate distrus, ruini si flacari. Trofeul in acest caz e putin util in perspectiva imediata.

Sa luam discutia, care 'iti nimiceste neuronii'... Conflictul, dupa parerea mea, apare cand interlocutorii nu sunt complementari, si crede-ma asta este o chestie fundamentala, pe care nu o poti schimba. asta ar fi similar cu manipulatii cu codul genetic - nu poti sti ce consecinte vei avea. ei bine revenim la 'discutie' - aceasta diferenta 'by default' intre persoane incetul cu incetul intr-un dialog pune accentele si virgulele in locuri diferite, si asta iarasi vine din faptul ca suntem diferiti la nivelul mostrelor si sabloanelor de gandire si logica. din acest motiv eu cred ca este prea abuziv fata de propria persoana sa te inflamezi la fiecare 'ineptie' (din punctul nostru de vedere) rostita de celalalt subiect al procesului de comunicare, cu alte cuvinte de interlocutor. In asa cazuri, inaintasii nostri, veniti de acolo de unde s-a nascut vesnicia, spun asa - rabdare si tiutiun. deci rabdare... logic ar fi ca nu merita sa te aprinzi pe loc gol dat fiind diferentele congenitale...

din alta parte mai este o chestie - are dreptate acela care poate convinge

www.cbi.ro
08-13-2004, 07:14 PM
Mai am nevoie di dinshii. Mii nu-mi plac sherturile. Eu nu vreu sa ma shert. Eu zic o data, di, 2 ori, di 3 ! Daca interlocutorul nu prishepi, ceasu rau ! Ii problema lui. Eu mi-am facut datoria de shetatzean fati di interlocutor si mi-am expus punctul di vederi. Chiar daca am dreptati sau macar cred ca am dreptati eu renunt la discutie. Imi iau jucariile shi-s dus. Si stau eu si ma lupt cu morili di vint ? Da pentru she ? She-s eu ? Personaj di roman ?

Mirabela Iucu
08-14-2004, 11:04 AM
E si asta o atitudine...din pacate nu toti stam asa de bine cu puterea de a ne controla nervii...si atunci reactionam :lol:

zorzonel
08-16-2004, 09:35 AM
si inca

exista faze ale zilei si a saptamanii. de obicei spre finele zile, saptmanii, nu prea ai forte ca sa opui rezistenta, nici sie, nici aluia, si te poti inflama de la orice, chiar poti declansa un scandal din nimic...

Codrin
08-18-2004, 01:37 PM
Grossuletz , puiu , da' neuronii nu se pierd in conflincte principiale . Doar se antreneaza . :wink:

Mirabela Iucu
08-19-2004, 09:17 PM
Mi-a placut replica ta Codrin :lol: ...si ma gandeam cum sa fac sa-mi mai antrenez cativa neuroni...ca doar e timpul Olimpiadei :crazy: ..simt ca se cere performantza si la capitolul asta :hahaha:

www.cbi.ro
08-19-2004, 11:19 PM
Si eu cred ca la un conflict se antreneaza neuronii. Invetzi sa rezisti si sa lasi prostii sa o tina pe a lor. De ce credetzi voi ca am ajuns imun si am stapinire de sine cum zice Mirabela ?

Care e conceptul de baza ? Simplu. E o regula care pentru mine e sfinta ! Sa nu te certi. Intorc spatele si plec atunci cind nu am cu cine discuta. Urasc sa ma cert.

Mirabela Iucu
08-20-2004, 10:29 AM
Si la performanta asta ai ajuns in urma unui indelung antrenament...nice :crazy:
Eu deja mi-am propus sa ma antrenez puternic in sensul asta...ca peste 10 ani sa fiu o persoana calma si anti cearta... :lol:

SummerWind
08-24-2004, 08:03 PM
Mie imi place pozitia lui cbi.ro - foarte clar 1, de doua ori, de trei ori ii spui omului si dus ai fost. cui trebu... aiureli..

e mult mai complicat cand tsii la persoana si dansa nu are cum sa te inteleaga si punctum, dar asta e cum spune Zorzonel depinde de ceva congenital acolo.... presupun ca shabloanele dupa care am fost facuti la nascare erau de la diferite fabrici, si de acum macar da-te cu capul de perete ca nu ajuta! shi, vrei tu, nu vrei, be Gheorghe aghiasma. cel mai rau e atunci cand stii ca ai dreptate, si interlocutorul are gargauni si capacitatea sa te inteleaga, dar totusi nu poate pentru ca are alte scheme dupa care traieste... iar eu cu ale mele de alb-negru, vrei-nu vrei, optiuni multe nu am... si ori e asa, ori e altfel... amuia, de fapt ma doare in basca, dar e numai si numai pentru ca ma doare capul de explicat si presupun ca cu catsiva pumni de neuroni voi avea mai putsini, dar cel putsin am incercat sa fac pace si sa-mi explic pozitia

Aaz
09-23-2004, 05:50 PM
in cazul cu o problema care nu costa 2 bani - important e sa nu uiti anume acest fapt shi ca conversatie este pentru have fun altfel ajungi sa crapi cuiva teasta din cauza ca americanii nau gasit arme nucleare in irac :)

in caz ca e serios si e cearta daca vb cu un om la care tii - important e sa nu uiti anume ca tineti unu la altul mult mai tare decat la ceea ce se pune in discutie .. daca tu sau el incepe a uita - stop discutiei, vb mai tarziu, la rece. sigur cand nu vrei sa tipi la el/ea asha dlea profilactiki :hm:

2008.