PDA

View Full Version : ce fel de useri suntem?

alias
06-28-2004, 04:07 AM
am gasit taxonomia userilor si am incercat sa selectez crucialul la fiece categorie..
as vrea sa va identificati pe voi, dar si pe alti useri... no offense pentru nime!!!!

Taxonomia userilor :

1. lurker : acesta citeste forumul, dar posteaza rar, de obicei mesaje scurte, ; majoritatea userilor incep prin a fi
lurkeri

2.lemming: majoritatea userilor unui forum sunt lemmingi; rareori au multe de spus sau pareri bine definite; de obicei posteaza mesaje gen 'si eu'

3. sheba: coplesitori de juicy; au de obicei un grup de admiratori care se lingusesc pe langa el: admiratorii recurg la atacul oricarei persoane care exprima o opinie diferita; shebbas nu ataca primii nicicand, ci contra-ataca; vb des despre emotii si utilizeaza numele celorlalti useri cand li se adreseaza; utilizeaza multe adjective 'florale' si semne exclamatorii

4.Gerties : moto-ul lor ar fi: sorry pentru post-ul meu f lung, insa nu avui vreme pentru unul mai scurt ; sufera de diaree verbala; vb mult fara a spune ceva (in forma scrisa, desigur)

5.core dumpers : adora detaliul; un mesaj gen : 'ma simt nasol' va fi comunicat intr-o forma destul de extinsa, gen 'am baut 7 beri dupa care am luat si ceva votka si am si privit un film rau , deci nu prea am chef de postari etc'; mesajele lor sunt mai scurte decat cele apartinnad gertilor, insa umplute cu chestii irelevante

6.lame loser : astia au mereu probleme si crize psihice: cauta mereu simpatie dar nu urmeaza nicicand sfaturile celorlalti useri si reapar pe forum in cateva saptamani cu aceeasi problema si cu aceeasi sete de simpatie

7.optimisti convinsi : vad doar jumatatea plina a sticlei si ataca pe oricine care nu o face sau care ii acuza de optimism exagerat (de obicei cu mesajul: ai o problema omule); le lipseste simtul umorului si se supara usor

8.monomaniac : are tendinta sa transforme orice subiect intr-un debate despre o chestie care ii preocupa exclusiv, chiar daca este nelaloc (eg : sexo-maniaci, religie-maniaci etc)

9.guru wannabe : stiu tot despre toate, au solutii la toate dilemele de pe forum; cea mai hazlie faza sunt duelurile dintre doi guru wannabes; obsedati de jargon: nu-si dau seama insa ca cei care sunt familiari cu sistemul google.com pot emite aceleasi idei

10.control freak: au mereu dreptate : nu gresesc nicicand; dar nu se implica nicicand in de facto discutii , fiind prea ocupati proclamandu-si dreptatea neconditionat; daca este challenged , paraseste topikul

11.news junkies: sunt obsedati sa posteze primii despre orice stire , inainte ca altcineva pe forum sa fie la curent; posturile de obicei includ : ia vedeti, luati aminte etc

12.frequent flyer : obsedati de numarul de postinguri pe care-l fac; de obicei nu prea au viata inafara forumului

13. cool dude: hippie wannabe; posteaza la topikuri rasuflate; fac mult zgomot dar nu le prea pasa de solutii reale

14.resident cynic :sunt cinici referitor la orice este postat; nu sunt simpatizati de nime ci abia tolerati, nicicand apreciati; dar sunt foarte utili pentru coordonare intre userii tip 1, 2, 3, 4, 5

NaE
06-28-2004, 12:41 PM
Cool topic. Am observat ca unele categorii capatau trasaturi de temperamente pe care le putem intilni in viatsa.

Daca ar fi sa ma identific cu vre-unu din tipuri... cred ca ar fi o mixtura din mai multe... sau poate ca am avut mai multe perioade in care eram diferit... unele avind ceva comun cu categoriile descrise...

Alias, tu le-ai facut?

dune
06-29-2004, 12:54 PM
eu tot incerc sa inteleg unde mas situa si probabil undeva intre citeva categorii, cite sheva din 7, 9 si 10 in ashelasi timp... dar clasificarea ii interesanta :)

Sam
06-29-2004, 03:18 PM
Eu am vazut yn toata treaba asta chiar o ierarhie, sau mai bine zis o posibila evolutzie a persoanei nou -noutze intrate pyna la un cool dude, care din nostalgie mai posteaza yn teme ce au fost uitate de luni yntregi sau poate chiar ani :crazy: Eu cred ca ys optimist pyna la idiotism :lol:

gr8dude
06-30-2004, 02:39 AM
pe mine nu ma gasesc aici. cum si in cazu' lui NaE, am in mine cite ceva din citeva, dar simt ca exista o categorie care e facuta special pentu mine - crazy muthafu**a :-)

am mai propus cindva un sistem propriu de clasificare, care era aproximativ tot asa, numai ca acolo m-am focusat mult asupra flooderilor. in popor ii mai numesc "trolls"

dan_the_man
06-30-2004, 03:26 AM
trolls= "chiuvashii" cu nas lung si ascutit? ;)

alias
07-01-2004, 03:04 AM
pai nici nu se presupune ca te identifici cu o singura categorie...
io sunt probabil nitel 9 insa cu pretentii la 14!

Sniffer
07-01-2004, 11:31 AM
Frumos inceput de topic, desi e interesant cum de la o simpla clasificare,desi e neconturata clara,caci oricine are caracteristicile sale, au inceput membrii forumului sa se identifice personal in baltoaca de idei.

Pentru a ma alatura,dupa o prima analiza, as alege ceva combinat intre 7 si 1.

P.S. "baltoaca" cu sens metaforic, no offence !

2008.