....ce iti sopteste interioru? ce te face sa intelegi?
intuitia de multe ori e o buna dovada a unor lucruri pt care dovezi reale nu ai...doar ca simti .... simti ceva ce te framinta.....te leagana ca pe o frunza in copac....
hai sa vedem ..cum stam cu intuitia...
eu in a mea am incredere....si cred ca ea in mine! :lol:
vitalic sprinceana
06-28-2004, 03:20 AM
eu nu am incredere in intuitia mea..vesnic ma tem si imi zic: si daca ma inseala...poate de asta sunt timid... de cele mai multe ori se intampla exact asa cum simteam eu,dar...asta nu -mi serveste ca invatamant,caci data urmatoare ma las din nou ademenit in capcana scepticismului...poate intuitia e o legatura,ultima a naturii cu noi...poate e unicul lucru inca natural din robotul in care ne transformam..in lumea sta in care totul se programeaza, in care matricea cotidianului e creata demult, pe coastele si odemintele generatiilor de stramosi morti, intuitia e cea care ne aduce aminte de trecutul nostru,bun rau..dar in sanul naturii...as vrea sa cred ca intuitia nu e ceva irational,nici rational,nici suprarational..e ceva transcendent care traverseaza si rationalul,si irationalul deopotriva..ceva care le imbina pe ambele...
Melania
06-28-2004, 03:31 AM
odata un preot mia zis ....ca intuitia astai soapta Domnului.....si depinde de noi daca suntem in stare sa o auzim si sa o percepem sau nu.....
insa eu sunt de parerea ca intuitia mai tine si de psihologie...si de capacitatile fiecaruia din noi sa analizam obiectiv circumstantele....
vitalic sprinceana
06-28-2004, 03:40 AM
insa eu sunt de parerea ca intuitia mai tine si de psihologie...si de capacitatile fiecaruia din noi sa analizam obiectiv circumstantele....
mel,analiza obiectiva exclude intuitia,caci ea e un factor subiectiv...analiza obiectiva e : a sti. analiza subiectiva,adica intuitia e ; a simti, a trai...
cel putin asa cred eu
Melania
06-28-2004, 03:46 AM
da....perfecta dreptate.....cam se bat cap in cap....da eu ma refeream la faptu ca insusi intuitia intrun fel e alimentata de tot ceea ne e in jur si tot ceea ce percepem.....
ca daca nu ar fi asa......daca nu neam baza pe aceasta analiza (subiectiva obiectiva cum o fi ea) intuitia sau cel sentimentu asta nu ar mai aparea...
hai mai bine sa ne gandim ce factori exteriori duc la "formarea" la "trezirea" acestei intuitii in noi....
vitalic sprinceana
06-28-2004, 03:52 AM
eu cred ca intuitia, inr-un fel sta inaintea analizei..de multe ori, simt lucrurile cu mult inainte de a ma gandi la ele...verbul a simti sta,cel putin asa sunt eu, inaintea verbului a gandi....mai intai ma apuca nsite indoieli su certitudini,apoi incep sa ma gandesc la ceea ce se intampla si fac analiza....adica dezghioc fiecare sentiment intuitiv,il presor si-l trec prin sita cunostintelor si fac concluzia....poate pierdem in procesula sta,dar schimband ordinea...am pierde capacitatea de a gandi...care,la sigur e utila
Melania
06-28-2004, 03:55 AM
aha.....cand esti in fata unei situatii noi....intii intuitia shap vine ratiunea din urma...
cum e cum cotidianul?
vitalic sprinceana
06-28-2004, 03:57 AM
cum e cum cotidianul?
:crazy: nu prea am inteles ce doreai sa intrebi
Melania
06-28-2004, 04:01 AM
:lol: :lol: :lol: suntem obositi....hai la culcare.....despre asta vorbim maine
vitalic sprinceana
06-28-2004, 04:03 AM
celor care doresc sa doarma..noapte buna...eu mai raman..incerc sa mai fur de la viata cateva ore..o sa am cand dormi..acolo..dupa lume..dupa timp...de asta prefer sa ma scol mai devreme sa ma culc mai tarziu...eeeh, azi o sa insel din nou natura cu cateva ore.... :lol:
Melania
06-28-2004, 04:11 AM
bun....hai so ducem pin la capat shap ne culcam...intrebare cu cotidianu....iti ziceam ca e firesc ca intuitia e acel nr 1 care ne apare intro situatie noua....deacord sau nu?
amu...intrebare era...dar intro situtia de zi cu zi?....absolut obisnuita....pe ce se axeaxa intuitia ? nu pe informatia pe care deja o cunoastem ?
vitalic sprinceana
06-28-2004, 04:14 AM
la sigur..e imposibil sa apara fara informatie...adica informatia sunt obiectele ce nis e dau, de cele mai mult eori realitatea insasi sau o parte a ei..iar intuitia e acea legatura pe care....nu stiu cine in interiorul nostru o leaga de ele...e veriga care strange faptele intr-un bloc unic,pentur ca pe urma sa vina analiza sa le macine incet-incet si sa scoata noi adevaruri...
Melania
06-28-2004, 04:17 AM
nu iaka vezi...ceea ce si trebuia de demonstrat!
vitalic sprinceana
06-28-2004, 04:21 AM
la sigur e asa...dar nu-mi pot explica neincredrea in intuitie..poate e cauza rationalismului care suna mai prestigios decat fortele obscure din sufletul omului..poate e incomoditatea psihicului in raport cu lumea ce se vrea ordonata...poate e un semn al mortii intuitiei...
Melania
06-28-2004, 04:30 AM
da copiii? ca doar pina la o virsta nu sunt in stare sa constientizeze prea bine multe lucruri.....atunci ce ii conduce pe ei? intuitia? eu intreb, nu afirm!
vitalic sprinceana
06-28-2004, 04:35 AM
nu stiu, poate e acel germene de instinct natural intalnit la animale,care pe urma este nimicit sau izolat de ratiune....