Cum il definim?... Se transmite ereditar sau se dezvolta? Cind, cum si de ce il folosim... ?
vitalic sprinceana
06-28-2004, 05:12 AM
daca rasul e expresia simtului umorului..atunci cel mai probabil e ereditar..copii mici rad...fara a intelege " bancurile" noastre
Ingula
06-28-2004, 06:37 PM
simtul umorului se dezvolta pe parcursul vietii.. este conditionat de imprejurarile si ituatiile in care ne afla si felul in care ne traim viata.
cel putin pentru mine asa e.
alias
07-02-2004, 05:08 PM
Nae, te-ai aventurat intr-un quest psihologic si mai nu stiu de care si vrei sa le afli pe toate intr-o zi ... si inca ti-ai gasit unde, pe forumu' nostru! Vrei sa citesti lumea dupa mers si dupa scris si dupa ras.. Iti dai foarte bine seama ca lumea nu poate articula pareri satisfacatoare la toate dilemele care te framanta...
ce anume determina o persoana cu simtu' umorului? cat rade sau cat povesteste? :wink:
gr8dude
07-03-2004, 03:28 AM
simtul umorului se dezvolta pe parcursul vietii.. este conditionat de imprejurarile si ituatiile in care ne afla si felul in care ne traim viata. 100% yep.
de asemenea depinde mult de oamenii care se afla la moment in jurul tau. unii oameni cred ca eu sunt seriozitatea in sine, iar altii considera ca cind eram mic mi-a cazut o caramida in cap si de atunci rid intotdeauna ;-)
nu, cred ca risul NU este expresia simtului umorului. unii oameni rid pentru ca sunt prosti, sau doresc sa lase impresia ca au simtul umorului.
simtul umorului nu se 'masoara' in abilitatea de a spune anecdote 'frumos si cu efect'. aici avem 2 ramuri, deci 2 exemple [chiar cunosc asa oameni]
a. unul spune anecdote.. da' cum nu se kinuie, nimeni niciodata nu ride pentru ca... nu stiu de ce.. cred ca it aint funny :-)
b.altul nu stiu cum le spune, ca aproape intotdeauna se incurca si uita idea la momentul crucial.
si mai exista o arma foarte eficienta, aplicabila in unele situatii, stiti voi in care: sa nu rizi la glumele cuiva [chiar daca e funny].
asa ca simtul umorului "poate, si va fi folosit impotriva noastra" ;-)
si simtul umorului NU se masoara in numarul de smile'uri utilizate.. sunt unii oameni, jizaz kraist, care pun cite-o paranteza la fiecare colt.. crezind ca-s J. Seinfeld... in aceste situatii deam' nici nu mai atragi atentie fragmentelor unde CHIAR e ceva hazliu.
p.s. consider ca apogeul evolutiei pe scara umoristicii este abilitatea de a... have fun by yourself