PDA

View Full Version : Donnie Darko

mxx
06-27-2004, 04:21 PM
shini o vazut filmu ista shi cum v-o parut?
iaka eu colectsionez pareri :
shi idee shi shi morala ats luat voi din el?

sa zik de mine, este cel mai bun film facut de cand s-a inventat cinematgrafu' yncoa...

alias
06-27-2004, 09:51 PM
da eu am scris un mesaj anterior la nu stiu care subiect referitor la Donnie Darko, exprimandu-mi perplexitatea in fata succesului....
iti zic pretentiile mele:
a)ce dreaqu era cu iepuroiul ala? Era real sau in mintea unui schizofrenic? inteleg ca filmul trebuie sa fie messed-up, dar nici chiar pana la absurd
b) Drew Barrimore nu-si putea gasi un rol mai neadecvat: inteleg ca investise bani in film, dar nici a se bage cu sila nelaloc nu e nevoie...
c) asta e un cult film si m-am mirat ca a fost aclamat de toti cei ce pledau impotriva cultului (nu poti scoate invataminte din filmele cult, ele sunt doar 'gruzovye' cum s-ar exprima unii, si eu de data asta, caci nu rezistai)
d) unica chestie de nota 10 a fost interpretarea lui Donnie, caracterul lui starneste simpatie , mila dar si respect in acelasi timp; zambetul lui timid dar si indrazneala in reactii sunt fenomenale
e)ce trebuia sa 'acquire' io din filmul asta?

mxx
06-28-2004, 12:56 PM
De fapt, cred ca filmu asta spune tare multe...
Shi nu cred ca filmu asta e facut de dragul banilor, deci nu s-a pus accentu' pe actori vestitsi sau efecte speciale...
Ideea e ca viatsa are un nmers al ei...shi ca no matter exista sau nu Dumnezeu, de la bun ynceput ea yshi alege un drum...si yntotdeauna asta este calea cea mai ratsionala ... deci daca tu vei yncerca s-o ei pe alta carare, nu vei face decat mai rau...
Yn seara aia motoru' trebuia sa cada peste el...astfel ynsa traia mama shi sora lui...Shi kiar daca, fie shi ajutat, fie shi psihopat, el (conshtient sau nu) a yncercat sa skimbe putsin lucrurile...shi cand de fapt ar fi trebuit sa fie mort, el traia....shi yntorcea totu' pe dos...
Yl admir ca personaj...A ales sa moara pana la sfarshit...Putsini din noi am gasi acest curaj...Sa te culci shtiind ca vei muri noaptea asta...
Referitor la interpretarea eroului principal sunt 100% de acord, zambetu ala ironic shi misterios nu putea fi redat mai bine...
Coloana sonora a rupt capu!!!

alias
06-28-2004, 01:29 PM
nu mi s-a parut Donnie un erou genuin, adica faza cu eroismul nu a fost exclusiva..
nu mentionai de buget sau ceva de genul asta; ci de prezenta inadecvata a lui Drew Barrymore, care este si executive producer
si totusi, nu mi-ai zis de iepuroi 8)

mxx
06-28-2004, 02:11 PM
pai...a fost imaginatsia lui de fapt...
totushi, acesta veni din viitor...el doar a fost omorat de donnie...
astfel , fank(iepuroiu'), a venit yncercand sa skimbe unele lucuri shi sa se salveze pe sine :)
parerea mea...

[K]
06-30-2004, 12:30 PM
da shi film aista? e vechi sau cum? hai ca m-atz intrigat oleaca...vreu sa-l vad

mxx
06-30-2004, 03:33 PM
Nu ai vazut Donnie Darko?
:)
Yl am eu daca vrei...yn engleza...sunt shi subtitre(la dorintsa ) :)

[K]
06-30-2004, 05:28 PM
Da nu nafgi? o! super! da cum fashim? eshti yn new kishington city? tak, pa hodu degraba a sa shie bere la corturi la teatru....potzi sa vii cu cd-u?

mxx
07-01-2004, 04:31 PM
Locul, ora shi ziua shi eu an sa shiu :) cel putsin am sa fac tot posibilu :)

Daca ymi mai spui shi cum te recunosc ap vashe

catyusha
08-03-2004, 12:24 AM
Mie mi s-o parut ka rupe...

gr8dude
08-11-2004, 05:16 PM
am privit ieri filmul, consider ca este foarte bun.

este destul de complicat, deci nu pot afirma ca am inteles totul.

astfel , fank(iepuroiu'), a venit yncercand sa skimbe unele lucuri shi sa se salveze pe sine
hmm.. incep cu aceea ca mie mi s-a parut ca era Frank :-)
mai pe scurt, iepurele era din viitor, el i-a aratat ca exista aceste 'canale' ale vietii prin care trecem noi.. si anume un astfel de canal l-a adus pe Donnie la pistolul cu care el mai apoi a omorit omul cu masca iepurelui. eu daca as fi iepure, in nici-un caz nu as face asa ca sa fiu impuscat ;-)

trebuie sa recunosc ca Frank este nu mai putin bravo decit Donnie.. acesta a avut curajul sa se culce stiind ca va muri, iar Frank a avut curajul sa-l directioneze la pistol -> la propria moarte.. [teoretic din motivul ca el era de parerea ca destinul nu poate\trebuie sa fie schimbat]

oricum.. multe detalii ramin neclare.. cine a calatorit in timp?
iepurele? nu, pentru ca el de fapt aparea in halucinatiile lui Donnie
Donnie? el n-a facut nimic decit sa urmeze indicatiile iepurelui.

cert este faptul ca cineva totusi a modificat timpul, pentru ca la urma el a schimbat cite ceva si lucrurile au evoluat altfel..

ce sa spunem despre Roberta Sparrow? ea a scris o carte.. astepta o scrisoare.. poate ca exact acea scrisoare pe care i-a trimis-o Donnie?

mda.. daca are cineva o idee proaspata, rog sa ma lumineze..

Noah
11-16-2004, 02:15 PM
:crazy: super film :)

Frank asta era yn imaginatsia lui, de fapt. Cu asta sunt de acord.
Iar calatoria aia in timp a fost intr-adevar o fapta de-a dreptul eroica.
Mai ales cind el spune(in scrisoare) ca :

Sometimes I'm afraid of what you mide tell me... Sometimes I'm afraid that you'll tell me that this is not a work of fiction. i can only hope that when the sky will open up, i'll be happy, because there will be so much to look forward to...

asta rupe.

shy ynka faza aia ... mai exact dialogu cu mama lui... cynd el o yntreaba :

-how it feels like to have a wacko for a son?
-it feels wounderfoul...

este pe departe the best movie i've ever seen...

krown
11-18-2004, 03:40 PM
eu cand am aflat ca e asa un film bun,m-am dus sa-l dau jos, doar ca in graba am dat jos si am privit Donnie Brasco

Noah
03-26-2005, 04:49 PM
Donnie Darko nu-i Donnie Brasco. El yi Donnie Darko. Poate nu drujeshti el oliaka cu Selisovetu da zato yi Donnie Darko :)

ciubz
06-23-2006, 09:18 PM
good movie
good soundtrack

2008.