Vorbeam recent cu un turc care s-a casatorit saptamana trecuta, shi il intrebam de traditsiile lor, shi am fost foarte shocat cand am realizat cat de similare sunt traditsiile lor de nunta cu traditsiile noastre. Shtie cineva de unde s-au luat traditsiile noastre de nunta?
zopiryon
06-18-2004, 10:15 AM
da-da-daaa , iaca eu familia vara trecuta am fost in turcia, si pentru 50$/om noi am participat la o nunta, era clar pakazuha da oricum, si kedd zishi drept, foarte tare seamana cu obiceiurile noastre, daca ne gandim ca noi suntem mai veki ca dansi, si obicieurile ar trebui sa fie mai veki, apu iesa ca ei de la noi o luat
vadim
08-06-2004, 01:52 PM
La o nunta de la noi au fost oaspetsi unul din germania shi unul din spanie, cind au venit ei la nunta i-au intreba de ce au venit in bludi shi-n adidashi dar germanul a spus ca la el acasa de unde e el nu consta cum eshti imbracat,dar ce cultura ai asta pentru iei e pe primul loc :roll:
gr8dude
08-06-2004, 06:36 PM
nunta moldoveneasca = un eveniment la care sunt citeva sute de invitati, dintre care cunosti doar membrii familiei tale cu care ai venit [mama tata sora\fratele], si in cel mai bun caz, poti cunoaste mirele sau mireasa.
in skimb toti te stiu pe tine
M. Kaag
08-06-2004, 07:33 PM
da-da-daaa , iaca eu familia vara trecuta am fost in turcia, si pentru 50$/om noi am participat la o nunta, era clar pakazuha da oricum, si kedd zishi drept, foarte tare seamana cu obiceiurile noastre, daca ne gandim ca noi suntem mai veki ca dansi, si obicieurile ar trebui sa fie mai veki, apu iesa ca ei de la noi o luat
Iaca ma tem ca tocmai contrariul e adevarat : turcaletii ne-au impus obicieiurile lor pe vremea cind se "latisera" peste noi. :lol:
De fapt, si melodiile noastre folclorice, in tot cazul o buna parte din ele, poarta o pecete orientala.
Asa a fost - si a ramas ? - moldovetele nostru : s-a adaptat prea usor noilor stapini. Cu exceptia unor scurte perioade, am plecat mai totdeauna capul in fata veneticilor. :wink: Bine, ne putem mingiia cu gindul ca n-am unicii in acest caz.
Gigolo
08-06-2004, 07:48 PM
"nunta" :tu_mori:
ma enerveaza nuntile... nu mai vreau sa fiu invitat la nici o nunta
majoritatea oricum divorteaza :tu_mori:
vadim
08-16-2004, 05:31 PM
divortsul tot e bun :-? care in ziua de azi divortsul este o moda la moldoveni :lol: :lol:
Ingula
08-16-2004, 10:59 PM
nunta la moldoveni=
1. inca un excuse sa ne mai imbatam odata
2. un loc in care toti trebuie sa isi arate rochiile noi( kiokea natasha are un outfit mai frumos ca babuska vera)
3. un waste de bani ( de fapt asta se aplica la toate nuntile).... vreo luna in urma am fost la o nunta in care s-au cheltuit in exces la $200,000.. what for se intreaba?
insa paina la urma mie imi place si nunta moldoveneasca, si obiceiurile cam salbatice.. si vinul alb din butoi :D
Doomie
08-16-2004, 11:28 PM
$200k? in Moldova? pe ce?!!
i0dus
08-17-2004, 12:06 AM
Pe cadouri, cred.
Ingula
08-17-2004, 12:12 AM
nu in moldova uai.. cu banii astea poti cumpara intreaga tara.. la NY.
moldovanka
10-22-2004, 12:08 AM
mie chiar i-mi plac nuntile noastre :D :P
dictionar
12-27-2004, 06:57 PM
Mai ales atunshi cind se dezbraca nireasa, shi apoi pe nire si pe nireasa ii imbraca cu tot felul de haine, pocrivali, oghealuri, prostiri, ii invalatusheshti pina mai ii inadusa, dar la kishioare li pune pahare, tigai, castruli, shi tat shi vrei ca sa aiba mai apoi shi vorghi tat satu'.
Bion
12-27-2004, 07:58 PM
Zato cynticu shela sub care se face tot procesu ista ii tare talkovyi, shi-i tare de jele... tukma tati fumeile boshesc...
Shapu pe urma se mai veleseshte lumea cind incepe numaratu banilor...
Shapu la zeama a doua zi dimineata...
Nu, caroce, ii tare vesel obicei, principalu sa nu shii printre miri, nu, shi po hodu, nanash :crazy:
Valerika
12-27-2004, 11:54 PM
nunta la moldoveni....
vii cu flori rupte din gradina, invelite in tselofan, pupi nirele si nireasa te ashezi la masa undi ii stii pi tati, si in capatu shela de masa vezi pi shineva shi striji in gura mare privet uai....
pe urma se inshep tosturile... de la felicitari pentru miri.... pana la tara noastra.... tipa ,,sa bem pentru Moldova" si pentru tot ce tine de ea.. apoi se incepe oleaca de politika, si se sfadesc cei cu idei opuse.... apoi iarashi beu pentru impakare..... shapu se incepe faza cu ,,uai tu pi mini ma uvajeshti?"
si mai critika oleaca varsta miresei sau cum este mirele, pana nu mai pot beau... ce-a mai ramas pe masa... shapu hai sa-i petrecem pe miri acasa....
la zeama la nanashi.... si iarashi bautura shi chef.... tat pi gratis
:)
smile...
09-08-2006, 10:09 PM
chiar ar ris citind ceati scris..astai nunta la noi..nu putem sa facem nimic
PiggyEFromHell
09-12-2006, 12:49 PM
Si ce e asa urat aici? Lumea se distreaza... fiecare o face cum vrea.
promd
09-12-2006, 01:24 PM
http://www.osudim.ru/gal/honda/DSCN3837.JPG
alejandro
09-12-2006, 02:08 PM
mie imi plac nuntile noastre,am fost la o nunta de olandeji....
mama ce plictiseala...aia nu stiu sa danseze...si vin la nunta cu..Atentie: 5 euro:he:
asta-i culmea,au salarii de 2000-3000 euro net si vin cu 5 euro sau chiar cu mainele in buzunare si-ti zic :geerfilicited (sau cam asa ceva felicitari in olandeza) si gata!
ce oameni...ce europa...
ps:voyage,super tare poza:he:
asta da nunta:D
apropo de poza de mai sus:he:
smile...
09-14-2006, 04:06 PM
si eu am spus ceva piggy..numi pare
am ris cami amintisem cu sunt nuntile la noi si nu de altceva..
zeddo
09-14-2006, 04:37 PM
nunta la moldoveni e chiar interesanta si plina de traditii specifice regiunii. Betia.. "Lupte martiale dupa lipeala cu paharul de vin", si alte,situatii penibile... sunt si ele fascinante..intr-un fel. Adevarul ca ele sunt precedate de unele ritualuri, obiceiriu frumoase...chiar si portul e diferit...asa cum si cumatria moldoveneasca are aspectele ei originale.
dictionar
09-14-2006, 10:13 PM
nunta la moldoveni e chiar interesanta si plina de traditii specifice regiunii. Betia.. "Lupte martiale dupa lipeala cu paharul de vin", si alte,situatii penibile... sunt si ele fascinante..intr-un fel. .
Si la cite nunti ai fost si ai vazut asa ceav?
Eu in viata mea am fost la 3 , ce sa-i fac, daca sint printre cei mai mari intre veri ? Vara trecuta o nunta am scapat a unui var. 2 nunti o fost la veri, una la unchi, si colegi sau prieteni care sa se casatoreasca nu am prins, au facut totul dupa ce am plecat :D.
Am fost la 3, asa cum am scris mai sus, dar la nici una nu am vazut sa sa ia la bataie, sau sa certe din cauza gradelor de alcool, ce si-au facut actiunea.
Eu punctul cu luptele martiale dupa ce s-a baut nu-l sustin, nu am vazut - nu cred, iaca asa....
Nude Pink
09-14-2006, 10:31 PM
eu nu sunt de acord, nuntile noastre sunt frumoase, dar deja depinde de fiecare cum shi-o face si totul depinde de cultura organizatorilor.
ziceti ca nuntile la moldoveni sunt asa si altfel, dar de fapt daca esti invitat la o nunta unde totu-i frumos si bine, nu cred sa iasa lumea in patru labe de beti ce s-au facut sau sa dea dovada de porcism.
si in ultimul timp in moldova anume felul asta de nunti s-a abordat (ma refer la astea organizate bine), nu zic ca oamenii au renuntat la traditii, pur si simplu traditiile noastre nu constau in faptul ca sa bem pentru toti din sala ca sa ne tirim dupa aia pe brinci sau sa dezbracam mireasa si mirele si sa umblam cu cratitele, cum multi dintre noi cred, traditiile constau in felul nostru special, al moldovenilor de a se distra, dansatul horei, basmalutei etc.
sunt multe, si nunta se primeste la un nivel inalt daca e organizata corespunzator!
PiggyEFromHell
09-17-2006, 06:11 PM
eu nu sunt de acord, nuntile noastre sunt frumoase, ...
...nu cred sa iasa lumea in patru labe de beti ce s-au facut sau sa dea dovada de porcism...
Ah ce momente fericite, imi aduc aminte de o dovada de porcism de nota zece. Ce timpuri, cata distractie:)
...sau sa dezbracam mireasa si mirele si sa umblam cu cratitele, cum multi dintre noi cred, traditiile constau in felul nostru special, al moldovenilor de a se distra, dansatul horei, basmalutei etc...
Nu prea am participat la dezbracarea miresei. Preferam sa particip la dezbracarea fetelor de onoare (sau cum se mai spune) si nu poti sa faci astea in acelas timp, trebuie sa faci jertfe...
Spencer
09-17-2006, 07:55 PM
Stiti ce mi place mai mult la o nunta?
"Di la dumniedzau mai mult, di la noi mai putin".. si incep a se arunca toti cu bani in stanga si n dreapta. :D .
Sarut
10-06-2006, 06:05 PM
Iata in toamn asta am fost la 3 nunti!
La prima am stat pina la jumate de nunta si apoi am kemat un taxi si mi-am vazut de treaba...la a doua a fost destul de bine dar la atreia a fost pur si simplu super! Foarte mult desigur a depins de organizare si de locul in care s-a desfasurat nunta! Imi plak nuntile la moldoveni......la ultima nunta EL a fost de origine suedeza si el a ramas foarte surprins de nuntile care se organizeaza la noi! I-au plakut foarte mult!
Ivan Vasilivitsch
10-09-2006, 09:36 PM
Sa intreaba cui nui place nunta moldoveneasca? Clar ca west - europenii is impresionati de metoda de a sarbatori o nunta la noi : la moldoveni nu se sarbatoreste cu Pomes frites si cirnaciori nunta! Si pe linga tot bunul care este pe masa inca si o miresa in toata legea! Da west europenii ce au? nici tu mireasa normala, nici obicei si inca te duci cu stomacul gol acasa!
Sventlana
10-10-2006, 01:01 PM
vest-evropenii nu prea au nunti..ar trebui sa luam exemplu de la dinshii
alejandro
10-11-2006, 11:31 AM
nu au,daca invitatii vin cu o planta cadou,or aduc 5 euro ...
link
11-13-2006, 03:40 PM
am fost de citeva ori la nunti!totul e SUPER ca noi nunti nu fcae nimeni!in aceste nunti este ceva miraculos?
link
11-13-2006, 03:41 PM
am fost de citeva ori la nunti!totul e SUPER ca noi nunti nu fcae nimeni!in aceste nunti sunt ceva miraculos?
eirene_md
11-20-2006, 12:15 AM
Mie-mi place obiceiul cu "rapitul" miresei. Am asistat la asa ceva, minunat lucru. Cit despre cit de minunate sunt nuntile moldovenesti- pur si simplu nu pot sa nu fiu de accord. Insa nu-mi place un lucru. 'de la dumnezeu mai mult, del a noi mai putin" xum a spus Spencer- siiiii.......se incepe minunata competie cu titlul " cine da mai mult". Shap pe urma " Ian uite uai Vasile, ca Ionel o dat mai putin, da ii neeeam uaaai". Shap de-am de alta data, Ionel shtie ca tre sa-i intreaca pi tatz, ca sa nu-l mai vorgheasca nimeni.
ELENAmd
06-24-2007, 01:44 PM
Ce minciuna a mai zis Neamtul "ca e importanta cultura":)
pai asta e cultura lor de a merge la o sebare in adidashi sau chear in paltaloni scurti ca cind or merge la plaja:)
Pentru ei e important sa manince vreo ceva si BERE cit mai multa daca e posibil:)
:) in Moldova pe cadouri 200 000$:):):)
da sunt total deacord cu tine eu locuesc in Belgia dar nu e nimic diferent intre nuntile de Hollanda si Belgia:)
plictisitorrrr merg si in adidasi si in ce vrei numai nu ca lumea:) sigur sunt si ok inbracati dar nu toti:)
de bani nici nu mai zic
ces
07-01-2007, 08:34 PM
Spre exemplu mie nu-mi place traditia cu strinsul banilor, si ca trebuie invitate toate nemurile mai bine o nunta asha cu cei mai apropiati o sa fie si mai placut si mai bine !!!! Da asta e doar parerea mea.
kraft_natasha
07-01-2007, 10:08 PM
eeeeeeeeee, dap` asta e shi poanta principala a nuntii :D
Antimatter
07-02-2007, 02:28 AM
ceea ce ma irita la nuntile noastre e ca muzica e intratit de tare ca tre sa urli ca persoana din vecinatate sa te auda...iar a doua zi esti ragusit nu pentru ca ai chiuit, nu nu, ci pentru ca ai "vorbit"!
Crazy4LifeTime
07-02-2007, 11:00 AM
da iaka eu nu pot s sufar tamadaua sheea..la tati nuntzili dzic asheleash anicdoati,aseleash povistiri shi o mai vadzut ii pi la alti nuntz,pi la nunta fishiorului lu cari ministru o fost..sh numa tampenii di tzai rushini k ei dat microfonu sh ei mai dat sh bani sh lai shinstit s vorgheask asha prostii la kri poati rad numa lelea marusa sh kiokea ileana..sh mai pi la urma s imbata sh tamadaua sh kiar k itz vini sal iei la bataie..sh dak ai sh u sheva gradi kiar k il iei la pantofi in gura,sau ma rog..adidash..aishea deamu ficari cu "trendu":) lui..
Antimatter
07-02-2007, 11:32 AM
Crazy, ei nai fost tu la nunti cu MC bengos! sint cadri carei dau cu improvizu.
apropo un banc in privinta nuntilor:
un tamada cu experienta de lucru a fost chemat sa lucreze la o nunta f bogata.Nanasul ia dat un microfon de asta micut care vine agatat de ureche.A inceput seara, toti se distreaza, etc etc.Tamadaua il ia pe nanas intro parte sii zice ca asa si asa nu e deprins cu gadgeturile astea, ca el toata viata avea un microfon in mina si asa ii este cu mult mai comod. Nanasul ii zice ca nui problema ii da un pahar cu samapnie si ii zice sa umble asa cu el prin sala, chipurile e microfon.OK!
cam pe la sfisitul nuntii, nanasul roaga MC-ul inca o data sa felicite tinerii insuratei. Tamadaua se scoala, cu paharu in mina, si zice: "deci sa inchinam inca o data paharele pentru acesti frumosi tineri, Valera si.....si...." pune mina pe pahar si intreaba deun muzicant: "cum o cheama pe sosca asta?"
zbang
07-02-2007, 11:54 AM
ceea ce ma irita la nuntile noastre e ca muzica e intratit de tare ca tre sa urli ca persoana din vecinatate sa te auda...iar a doua zi esti ragusit nu pentru ca ai chiuit, nu nu, ci pentru ca ai "vorbit"!
+1 (mesajul e prea scurt, asigura-te ca mesajul are cel putin 5 caractere:-))
Otilia
07-02-2007, 03:02 PM
Crazy, ei nai fost tu la nunti cu MC bengos! sint cadri carei dau cu improvizu.
apropo un banc in privinta nuntilor:
un tamada cu experienta de lucru a fost chemat sa lucreze la o nunta f bogata.Nanasul ia dat un microfon de asta micut care vine agatat de ureche.A inceput seara, toti se distreaza, etc etc.Tamadaua il ia pe nanas intro parte sii zice ca asa si asa nu e deprins cu gadgeturile astea, ca el toata viata avea un microfon in mina si asa ii este cu mult mai comod. Nanasul ii zice ca nui problema ii da un pahar cu samapnie si ii zice sa umble asa cu el prin sala, chipurile e microfon.OK!
cam pe la sfisitul nuntii, nanasul roaga MC-ul inca o data sa felicite tinerii insuratei. Tamadaua se scoala, cu paharu in mina, si zice: "deci sa inchinam inca o data paharele pentru acesti frumosi tineri, Valera si.....si...." pune mina pe pahar si intreaba deun muzicant: "cum o cheama pe sosca asta?"
eu am auzit ca ar fi fost caz real in Moldova, numai ca o facuse "oaie" si nu era cu paharul de sampanie in mina..
am fost eu odata la o nunta moldoveneasca de milioane ;)
era intr-un sat, in scoala unde invatase mireasa...a venit tot satul, mirele s-a imbatat si a inceput a numara banii adunati pe la jumatatea nuntii, in public.
Cind si-a dat seama ca nu-si intoarce "investitia ", s-a enervat rau si a inceput a rupe banii si a arunca cosulete cu biscuiti in nuntasi :) so cute.
mireasa a inceput a plinge, el urla ca vrea divort...I had too much fun :D..cel mai trist e ca eu le facusem cunostinta, tare galimii Amur din mine
Ruxanda
07-02-2007, 11:05 PM
:D Oh my God....
Iaca o sa merg si eu degraba la o nunta, dar acolo o cica o sa fie civilizat (restaurant scump si tot felul de ponturi la moda)... Ei, civilizat o sa fie pana cand o sa se imbete toti ca porcii si o sa inceapa sa darame localu'...
Eh... I can't wait! :D
PS: La nunta ultima data am fost "long long time ago" si tot ce tin minte e ca am mancat o sumedenie na haleavu si ca am dansat pana'n zori... nothing special... :)
Nikulea
02-25-2008, 10:09 PM
Salut! Sunt noua aici.Dar as vrea sa cer un sfat.Eu traiesc in Canada si in august ne pregatim de nunta.Sotul e canadian dar vrem nunta sa aiba si traditiile noastre.Cine poate sa ma ajte cu ele si o descriere.Eu o sa incerc sa adaptez citeva ca si canadienii sa inteleaga si sa se distreze. Pentru ca din partea mea nunai mama mea o sa fie. SI ica ceva-stie cinva de unde pot sa download muzica nationala? Mersi!!!
Kara
02-25-2008, 11:32 PM
Ei shi traditii..
Iaka este deopilda asa o traditie buna la noi ca jiucatul prostirii..pe prostire trebuie respectiv sa fie pata clasica de sange, semn obligatoriu de dezvirginare in noaptea nuntii....daca pata nu-i prezenta, mirele are voie sa faca ce vrea cu tine, inclusiv sa te prostituieze la turci si arabi..
O alta traditie cel putin la fel de frumoasa si interesanta este jiucatul kastrulii in care se colectioneaza leii de la invitatz...si e bine sa fie filmat fiecare ce pune si cat pune, intru evitarea introducerii in kastrule de catre unii de katlete, tampoane sau prosto hartii...... Mai e si aia cu furatul miresei, asta e deobicei momentul cand mireasa e furata de catre ex, si e pus nostalgic ultimul betishor..
...sau mai e spre sfarsit si imbroboditul miresei si zombificarea ei in baba...ele sunt desigur mult mai multe traditii, eu insa am incercat sa ti le redau pe cele mai importante..
:-)
dictionar
02-26-2008, 02:17 AM
of Kara :D... Am fost eu la o nunta unde rudele din partea mirelui, dupa ce unu acolo o ''furat'' mireasa (s-o dus ea singura :) ), spuneau ca o luat-o pentru scurt timp si i-o pus un betzisor, tatzi cycau mireasa, saraca sy marita inca din cauza ca era gravida, nirili tot asa... Cea mai importanta traditie la nuntile noastre e: numaratul banilor :D, ca la inmormintari pomenile si shi o fost pe masa...
Ariane
02-26-2008, 05:30 AM
Of, ma marit shi eu degraba, tot nu cu un Moldovan. Shi tot ma gindesc cum sa combin traditiile mai bine, dar tot ma ingrijorez ca la lume nu o sa le placa "casha" aceasta. 50% din oaspeti o sa fie Moldoveni, 50% Americani... Furatul miresei precis ca o sa facem, o sa dansam cred ca eu cu el un dans choreographed moldovenesc, o sa avem sticle de vin shi rachiu pe fiecare masa numaidecit, multa multa mincare.
Stringirea banilor in castrule shi dezbracarea miresei precis ca nu o sa facem.
A, mai este un oboicei. Mireasa saruta o felicitare (buzele cu ruj sa fie), shi apoi alte multe femei tot saruta felicitare ceia, shi la sfirshit mirele tre sa ghiceasca care sint buzele sotiei lui!
FogDucker
02-26-2008, 07:53 AM
Salut! Sunt noua aici.Dar as vrea sa cer un sfat.Eu traiesc in Canada si in august ne pregatim de nunta.Sotul e canadian dar vrem nunta sa aiba si traditiile noastre.Cine poate sa ma ajte cu ele si o descriere.Eu o sa incerc sa adaptez citeva ca si canadienii sa inteleaga si sa se distreze. Pentru ca din partea mea nunai mama mea o sa fie. SI ica ceva-stie cinva de unde pot sa download muzica nationala? Mersi!!!
Bunvenit!
Daca faci nunta in Canada, s-ar putea sa fie mai greu un pic cand e vorba de obiceiurile de acasa, dat fiind faptul ca nord americanii sunt ceva mai incuiati si nu prea vor intelege ritualul/sau nu se vor simti bine. Depinde si cine este nasul.
Chiar daca locuiesc in Canada de multi ani, mi se pare ca nuntile, la noi(RO/MD) sunt mai faine. Sincer am fost la mai multe nunti in Moldova decat in CA.
Angeli
02-26-2008, 11:38 AM
Nikulea, lasind la o parte sarcasmul, sa-ti spun eu o traditie care-mi place mult. Si anume, ruptul in doua a unui colac mare, frumos impodobid, pentru a vedea cine o sa fie "boss-ul" in casa: Tu ori El... Ei, dupa care, din colacul asta frumos si gustos se servesc oaspetii la nunta...
Unele mirese intentionat rup o bucata mai mica din colac... De, barbatul sa fie shef pi zdanie...
O alta traditie haioasa este jucatul gainii in fata nasilor. Respectiv, nasul tre sa dea bani pt gaina...:)
Chestiile cu prostirea, cearsaful sau pernutele, si neaparat pata rosie, e cam demodat obiceiul...
Anyway, si la noi, nuntile organizate cu gust, sunt destul de interesante.
Principalul ingredient, creativitate cit mai multa.
Vorbea lumea aici de vest-europeni, ca cica se duc in blugi si sneackersi... Poate, unu sau doi. Cite nunti si alte evenimente, ex. germane, cunosc, nu prea am vazut asa tipani. Bunul gust e si la ei important.
La ei e altfel decit la noi, nu neaparat mai bine sau mai rau...
Umbreon
02-26-2008, 12:41 PM
Adica la tine prostia cu gaina e de bun gust ? :D
Angeli
02-26-2008, 03:35 PM
Pentru cine e prostie, pentru cine - traditie...
Umbreon
02-26-2008, 03:44 PM
Nu e acelasi lucru ? :D
maron
10-09-2008, 01:56 PM
Ei shi traditii..
Iaka este deopilda asa o traditie buna la noi ca jiucatul prostirii..pe prostire trebuie respectiv sa fie pata clasica de sange, semn obligatoriu de dezvirginare in noaptea nuntii....daca pata nu-i prezenta, mirele are voie sa faca ce vrea cu tine, inclusiv sa te prostituieze la turci si arabi..
O
:-)
vb serios???? eu in zilele noastre numai la tigani am mai auzit asha ceva..fara suparare :">
anonymus_xxx
10-11-2008, 08:35 PM
ador nuntzile de acasa ...am fost la o nunta la englezi .........bine eii au numito nunta ...eu ash numio .....o petrecere data la restaurant unde nimeni nu se cunoashte cu nimeni shi unde totzi vb despre lucru shi toata loomea dansa pe muzika hip hop..........plictisitor
cipslim
11-17-2008, 02:56 PM
Nunta la Moldoveni e prilej de reamintire a traditiilor. Numai la nunti se mai joaca hora, sarba si batuta.
cam asta e timelineul :
la 12 la primar, la semnat condamnarea s'dupaia cu alai la imbracau miresii, iertaciune, sarba miresii, rupera colacului, ETC ETC depinzand de regiune.
Dupaia se merge la Cununie la Biserica si dupaia la masa.
La masa se intampina cu sampanie, vin gustarile, se primesc miri, nasi si parinti cu alai si vine antreul. dupaia incepe balul, ceva muzica asortata pana se incalzeste olecuta populatia si se abtiguie mosnegii si incep sa se auda voci de genul:" Bre da baga si o sarba de a noastra ca de aia dau 200 de euro(pumn in masa)". Eee.... ci sa va mai spun de aici nu se mai stie om cu fimeie de atata invalmashala si zbuciumare, cad tablourile de pe peretz de atata tropait, de largesc nodurile de la cravate, se deschid camasile, se rup tocurile, si se bea pana nu se mai stie nici unde erau locurile originale. Dupa vro 2 ore de zbucium, alertati ca lautarii au deja ochii bulbucati de atata suflat in instrumente si se cam clatina . se linisteste atmosfera ca vine masa.
Dupa masa ceva dansuri si se fura mireasa. Aia de fura mireasa vin sa negocieze si sunt pusi pe poante ca sa incurce mirele. Da vine nanasul si-l scoate si le zice bai pentru 3 baxuri de sampanie gasesc io dau pe nevasamea ia mai ducetiva. Pana la urmas se negociaza si se aduce mireasa:bravoooo, uraaaa, aplauza,mars pe fundal, pupaturi si deodata incepe o sarba sau batuta. Mai apoi hora mare, hora in 2 parti etc.
la sfarsit se dau banii si se dezbraca mireasa dupa care se trimite cu tot alaiul acasa nu inainte totusi de dansul gainii.
Unele intamplari imi scapa ca am fost pe pst de socru mare si toata lumea a vrutsa bea cu mine asa k nu am avut timp de vizionat prea clar ce se intampla.
Asta e cu nunta Moldoveneasca, mai vesela nunta nu este nicaieri in lume.