PDA

View Full Version : Dictionare

gr8dude
06-15-2004, 02:48 PM
cine stie unde pot sa cumpar un DEX second hand? sau un alt dictionar tot atit de bun?

ar fi mai bine daca ar exista o versiune electronica.. pentru ca nu m-am deprins sa operez cu cartile :-)

ultima mea descoperire e aceasta: www.free-soft.ro
puteti sa copiati for free dictionarul Everest. versiunea completa are vre-o 80mega. e un dictionar en\it\de\sp\fr\ro, destul de bun. nu e atit de comod ca Lingvo, dar te adaptezi repede.

si in genere, acei din voi care se ocupa cu traducerile de orice fel, ce 'instrumente' folositi? (excludem magic goody si promt :-) eu am in vedere traduceri serioase)

cnvm32
06-17-2004, 02:44 AM
cine stie unde pot sa cumpar un DEX second hand?
in spate la dom piciati eti un bazar di carti b/u.
la jd langa perehod tot sunt multi.

amelie
06-17-2004, 06:04 PM
DEX- http://dexonline.ro/

s-a mai postat de multe ori adresa asta, dar poate cineva nu stie inca.

lia
06-17-2004, 07:20 PM
Pacat ca au fost shterse temele vechi. :( Nu mai gasesc linkurile catre dictzionare online pe care le postase aici Doomie, Redneck shi altzii... Ar fi bine ca administratorii sa-shi tzina promisiunea de a pune pe forum temele shterse... multe dintre ele erau foarte de utile...

Cioroiul
06-17-2004, 10:02 PM
Ca pareri ai de Babylon (http://www.babylon.com/)?
Eu personal utilizez Babylon-Pro de vre-un an shi sunt impresionat de lucrul lui. Este o mica,mica problema - el nu e degeaba, dar daca trebuie la gat potzi sa-l cumperi ca nu e chiar asha de scump :) , dar daca trebu tare shi cu banii stai rau :-? atunci potzi gasi shi leacuri (leacuri potzi gasi pe site de genul www.nnm.ru) ... dar shi dar ... itzi trebuie tare tare tare shi nici leacuri nu gaseshti atunci ne putem face "drugi" :D shi sa-tzi dau ceea ce am eu

gr8dude
06-17-2004, 10:34 PM
mm.. nu-mi convin dictionare online..

trebuie sa fie un program independent.. internetul uneori e online, alteori e offline... :-)

babylon, din cite am inteles, tot e online..

pina acum foloseam Lingvo, si cred ca e perfection itself. ergonomic, usor se adauga dictionare noi.. acum traduc mult in romana, si -mi trebuie un dictionar explicativ.

deci voi cauta un DEX linga gara feroviara.

Cioroiul
06-17-2004, 10:52 PM
cine ţi-o povestit aşa poveşti că el e numai online? şi cum poţi să descuţi despre un lucrul care nu cunoşti?

E corect că el e un dicţionar online, dar majoritatea glosarelor poţi să le faci download şi să le foloseşti offline. Eu cu mare succes îl utilizez la domiciliu

Dacă mai apar neclarităţi mai scrie :)

gr8dude
06-17-2004, 11:33 PM
am zis 'din cite am inteles', evident ca nu am inteles totul dintr-o data.

intrebari:
- traduce in\din romana?
- cit ocupa indexurile? [sau treaba pe care trebuie s-o copii ca sa lucreze offline]
- daca lucrez offline, care features se 'pierd'?
- daca il comparam cu Lingvo... care-s diferentele principale?

Cioroiul
06-18-2004, 11:37 AM
am zis 'din cite am inteles', evident ca nu am inteles totul dintr-o data.
ei bine sper ca nu te-am ofensat ...
intrebari:
- traduce in\din romana?
traduce ... sunt mai multe dictzioare (glosare) free pentru Babylon, generale cu cu tematica specifică ... plus la aceste sunt multe glosare pe diferşi termini
- cit ocupa indexurile? [sau treaba pe care trebuie s-o copii ca sa lucreze offline]
ele ocupa diferit in dependenţă de volumul informaţiei care-l posedă, în continuare voi descrie volumul utlitei:
însăşi produsul ocupă 7.37 MB, care conţine în sine implicit dicţionarul English-English (dicţionar explicativ)
Glosaraele (mai degrabă pachetul de instalare a lor) ocupă foarte difers începând de la 24KB - cel tehnic, până la 1,05 MB cel Român-Englez-Român
- daca lucrez offline, care features se 'pierd'?
se pierde unica posibilitate de aţi mai multe variante la cuvânt-ul cautat, caci lucrând online el caută în dicţionarele "Subscribe", în caz de necesitate caută în toate dicţionarele online care le cunoaşte.
În rest el caută în dicţionarele care-s menţionate şi sunt offline.
Are înca următoarele features: conertor a unităţilor de măsura
- daca il comparam cu Lingvo... care-s diferentele principale?
E greu să compar căci demult nu am utilizat lingvo, dar cred că lingvo cu mult mai bine lucrează cu expresii

Babylon are un features tare uzual (e.g.: un cuvânt care nu-l cunoşti duci mouse-ul de asupra lui şi apeşi Middle Button la mouse (acestea sunt setările de la mine) ele determină cuvântul şi-l traduce, cel mai frumos lucrul că citeşte cuvântul din orice sursă, chiar desen sau numai desen, căci el analizează sursa ca o imagine

are un neajuns care c-am greu îl suport - nu poţi copia din Babylon nimic, adica dacă ţi-o tradus ceva şi doreşti să copii traducerea să o utilizez în altă parte, atunci nu se va primi nicicum :(

iata câteva screenshot-uri ...
Primul
http://victor.scorpan.com/images/moldova.net/babylon1.JPG

Al doilea
http://victor.scorpan.com/images/moldova.net/babylon2.JPG

Baftă

2008.