PDA

View Full Version : avantajul de a fi cioban...

Hercule
06-01-2004, 03:45 AM
sa ma ierte cuplul redneck-filea...
DAR.
Cu o saptamina in urma am strins de pe deal de la gradina mea din afara chisinaului (ghidighici) vreo jumate de caldare de capsune si am mincat pina m-a durut burta... degraba vin si ciresele...

azi a plouat (ieri mai bine zis ca e trecut de miezul noptii)... dar pentru ziua de miine: iarasi imi iau caldarusa si repede la strins capshunele ca se strica daca le lasi mai mult de citeva zile...

cum credeti... nu-i mai bine sa ne crestem noi propriile noastre capsuni, cirese, zmeura - asta inseamna vitamine si produse 100% naturale...
gradina mea are numai 6 ari ("sote" parca se zice pe ruseste pentru acei care nu stiu ce-i un "ar")... inafara de pamint nu mai am nica la gradina ceea... prea sint ocupat in orash (chisinau) sa-mi mai construiesc vreo coliba... dar nici nu-mi trebuie...
asa ca atita timp cit avem dealurile noastre in jurul chisinaului pe care ne crestem noi propria roada :wink: ?

Ii lasam dara in plata domnului pe boshorogii-obezi filea si redneck sa se indoape cu cartofii lor "prajiti" de la macdonalds facuti din carton si cu inghetata lor sintetica cu arome de "capsuni" artificiale...

:D

numai sa nu ii dea prin cap cuplului redneck-filea-liutza sa ma acuze ca as fi eu omul kremlinului (eu de cit timp le dau o intrebare simpla acestor intelectuali: pentru cine votez: PPCD sau Moldova Democrata (ca sa nu iasa invingatori comunistii, insa vad ca ei au luat apa-n gura)...

Ian spuneti-mi voi: chiar n-am voie sa-mi cresc capsunile si patlagelile pe dealul meu in gradina mea care are sase ari ...
cine stie... poate la batrinete parasesc chisinaul(orasul natal), imi construiesc vreo cocioaba pe dealul meu, aduc vreo potaie sa-mi pazeasca cartoafele sa nu mi le fure paznicii de acolo :wink:
poate urmez programul care il are pregatit redneck pentru mine... anume: urmez cursurile de cioban, imi cresc propriile mele oi (o sa am brinza si cas)... ma fac cioban adevarat (si nu doar vorbe)

vara: la furat mere, piersici si prune din livada de mai la deal (m-o impuscat odata cu sare paznicul cind aveam vreo zece ani... ei dar lasa am crescut mare si ma razbun eu)
Sh-apoi: mergi citeva zeci-sute de metri mai la vale de gradini si ai mai jos lacul ghidighici in care te scalzi vara... iarna prind peste la mamaliguta din porumbul crescut tot in propria-mi gradina...
ce ziceti: niste giste si gaini pe linga cocioaba sa am si oua anul imprejur?

lasa-l pe redneck sa se indoape la macdonaldsurile lui pline de boala vacii nebune...
Ce zici redneck: ai reusit tu sa stringi macar o caldare de capsuni anul acesta? Vezi ca te-am intrecut :D

pun niste custi si imi cresc niste iepuri... iarba si salcimi sint destui daca te ridici mai la deal de livada...

dar imi trebuie mai mult pamint oleaca daca vreau sa am si grajd si iepuri si cotete pentru pasari
iaca trebuie sa privatizez si pamintul de mai lai dreapta. doua familii de rusnaci care aveau gradini acolo au parasit acel pamint (au plecat din tara) si cresc acolo buruienele mari de un metru... vad ca nimeni nare nevoie de pamint la ghididghici (o ramas un cires de alt soi decit al meu in mijlocul buruienilor din care ma infrupt si eu)... cumpar eu acel pamint 2*6 ari si o sa am in total 18 sote... destul de mult... o sa-mi ajunga pentru provizii de iarna. Plus la asta - pescuitul in marea ghidighici(iarna pe ghiata), iepurii, gainile si gistele imi vor satisface pofta de carnivor pe care o am... brinza de oi, cirlanasi la paste...
Astea-s doar planuri: cresterea animalutelor - la batrinete cind ma voi retrage in cocioaba mea (cu acces Wireless la Internet sa-i fac in ciuda lui redneck care o aflat si el ce e internetul :lol: )

iaca agrisul (destul de acru inca) va fi comestibil degraba... pe urma coacaza si zmeura...

Va spun un lucru: nu-i redneck om de-al nostru daca nu-mi invidiaza recolta de capsuni si cirese care o am de-acum (cit si agrisul, zmeura, coacaza, visinile, caishii care le voi culege pe pamintul meu de 6 ari in decursul acestei veri); da redneck o gustat toamna must de-al meu facut din strugurii crescuti in acelasi ogor ?
Papusoi si cartofi copti vara in jaratec (sa te faci curajos - sa nu te temi de lupi)...

Hercule
06-01-2004, 04:05 AM
PS: am uitat sa adaog harbujii si zamosii dulci vara (dar fara sa omitem iernile cu muraturi: harbujeii si patlagelele murate in polobocul din beci care fara indoiala vor merge la maliguta cu peste si cu mujdei si brinza de oi ...

multe mai sint de spus... poate mai adaugati si voi cite ceva - sa am o batrinete cit mai putin plictisitoare... Ma fac padurar pe dealul meu si pazezc vara livezile cu pusca mea incarcata cu sare ?
Nu va temeti: nu voi fi singur-singurel! Imi vor tine companie fratii mei mai mici: catelusii si oitele... ;-)

madwolf
06-01-2004, 11:38 AM
Motiv mioritic, nu alta. :D O ramas ceilalti doi ciobanasi sa-ti faca complotul si tot ii dupa plan. ;)

Dar daca sincer, ai cam multe planuri pentru cele 6 are. ;)

Si ca sa adaug cate ceva la lista, eu propun sa te mai faci si vanator (va fi nevoie de ceva mai mult decat sare) si prisacar. ;)

NaE
06-01-2004, 02:04 PM
Ideia nu-i rea.,.. intre siinii naturii ( :lol: ) unii pot gasi si linistea. Mi-e tot imi place sa petrec timp in sau pe linga natura... doar ca mai mult de citeva zile/saptamiini nu pot rezista fara tehnologii.

lia
06-01-2004, 02:33 PM
numai sa nu ii dea prin cap cuplului redneck-filea-liutza sa ma acuze ca as fi eu omul kremlinului (eu de cit timp le dau o intrebare simpla acestor intelectuali: pentru cine votez: PPCD sau Moldova Democrata (ca sa nu iasa invingatori comunistii, insa vad ca ei au luat apa-n gura)...

Serios? :wtf: Da' eu creadm ca m-ai intrebat doar pe mine... Pai, Raducule, cine tzi-a spus ca eu sunt "intelectual"? Te-a pacalit! Vezi ca eshti ushor de pacalit... In plus, mai e timp... nu-mi plac raspunsurile univoce (de exe mplu, "PPCD shi punctum" - e prea ushor, shi ce e "ushor" nu ztine...). Imi palce sa despic firul in patru.

P.S. Shi mai ales imi place nostalgia asta din mesajele tale. Eu, in locul administratorilor, nu tzi-ash bloca accesul pe forum (doar te-ash ruga sa nu mai faci apologia fascismului shi a rusismelor, sa nu insultzi fetele, sa fii putzin mai echilibrat, ca de fapt eshti baiat bun, shtii shi tu... ;)). Sigur ca ash proceda la "gratziere" shi in cazul lui Filip Antonio - asta pentru ca sa existe o oarecare simetrie in Politica acestui Forum... :D

redneck
06-01-2004, 11:46 PM
Madwolf si Dune, sa inteleg ca ati devenit mai indulgenti cu individul radu midrigan, caruia de nenumarate ori i-ati interzis accesul pe forum?

Hercule
06-02-2004, 09:22 PM
mda... nu-mi invidiaza redneck recolta de capsuni si cirese...
gata, m-am suparat... :-?
ma duc la kebab house-ul de la pan-com sa beau un Ayran(cu usturoi si menta) si sa maninc un Kebab ("Shaorma Damask" se numeste localul)

globalistul primitiv redneck se mai indoapa inca la MacDonalds-urile cu cartofi prajiti din carton ? :wink:

Hercule
06-02-2004, 09:39 PM
PS: Solarcic: cind facem o intilnire sa bombardam cu oua MacDonalds-urile de pe traseul Chisinau-Iasi-Bucuresti ?

Cotetul meu de pe deal are prea multe gaini si se inneaca gradina in oua (oua care se strica fara rost)... decit sa le vind la piata la un pret mizer si sa se indoape rusnacii care prind in felul asta la putere :-? las-sa ramina impotenti rusnacii si sa-shi astimpere foamea cu tormoznaia jidkost' ...
Nu-i mai bine sa le ciocnesc de MacDonalds-urile care se fac vinovate de faptul ca m-am ingrasat cu 70 de kg in ultimii 3 ani ?

PS2: redneck: (tu esti mai capos oleaca) unde ma pot adresa in Chisinau ca sa dau in judecata reteaua de fast-food-uri MacDonalds din cauza caruia am devenit obez peste noapte. Stiu ca am tot dreptul sa-i dau in judecata caci nu m-au preintimpinat in nici un fel ca ma voi ingrasa(imbolnavi). Sau dreptul international imi interzice acest lucru?
Chiar nu te mustra constiinta ca din cauza acelora ca tine, multa lume (printre care si eu) isi reduce durata vietii grabind posibilitatea de a suferi cite un atac de cord ? :wtf:

Buuuuun va las eu... trebuie sa ma cobor din copac caci simt ca mi se rupe creanga de cires sub mine...
Apropo baieti: Starnet-ul care ofera internet wireless ( www.starnet.md )ruleste ! Ca sa pot avea vizibilitate/acoperire pe dealul meu de la ghidighici am fost nevoit sa anin antena in virful ciresului meu de pe cel mai inalt deal (pe care mi l-am privatizat)... ma aflu acuma in virful ciresului cu laptopul unit la bridge-ul de linga antena ... crengile sint prea subtiri insa si iaca aud ca trosneste parca ceva, trebuie sa ma cobor dara repede din copac caci ma tem sa pierd bunatatea de laptop nou-nout (inca nu mi-am scos ghipsul de la piciorul drept cind am cazut si am stricat saptamina trecuta celalalt laptot vechi de un an)...
Buuuun! apas dara eu pe send si ma cobor din copac (asta-seara merg in oras - 3 lei rutiera pina-n Chisinau; planuiesc sa-l intreb pe manager-ul de la localul "Shaorma Damasc" receta la Ayran (va spun un lucru: chisleacul meu pe linga Ayran-ul facut de turci si arabi e tare pacatos...
dar vedeti care-i problema care ma chinuie cel mai mult: reteta e secreta (si nu o spun ei orisicui) ca sa cumperi anume de la ei Ayran. Au o intelegere intre ei arabii sa nu comunice paginilor retetele caci risca sa ramina fara lucru :wtf:

2008.