iaka voi ce zicetsi cand auzitsi oamenii zicand asha , de mine s-a apropiat o fata shi a spus incet asta, i-am spus sa se calmeze , dar ea parca nu ma auzea , dupa o discutsie de jumatate de ora , ea a spus ca deamu i-a trecut tot kkt-u' asta shi vrea totushi sa traiasca , straniu , dar am reusit cred , sa ii arat care e sensul vietsii ...
dune
04-30-2004, 10:29 PM
sensu vietii in jiumate de ora, tu fashi minuni :)
gila
04-30-2004, 10:33 PM
da, nu ... cred ca ea nu kiar serios a zis asta deoarece nu seamana a om deaista ... dar m-au shokat tare spusele ei , deaoarece ii mai mare decat mine cu vreo doi ani shi deamu vroia sa scape...
Natalia
04-30-2004, 10:34 PM
Mie de exemplu mi se pare ceva prostesc chestiile de genul: vreau sa mor, am sa ma sinucid, bla-bla-bla.. Eu cred ca aceste persoane vor sa atraga doar atentie..
Si eu am vorbit cu o prietena pe asa tema, care imi povestise ca si ea se ghindise odata la sinucidere, insa dupa ce a aflat cit de mult o iubesc pesoanele dragi ei (acesta ii si era intr-un fel scopul) s-a linistit, si de atunci nu s-a mai ghindit la asa ceva..
Altii spun ca daca o persoana vrea sa moara, trebuie sa o lasam in pace. Nu sint deacord. Cineve drag sa-mi spuna" tu, miine am de ghind sa mor" - iar eu sa stau sa ma uit la el fara a incerca sa-l fac sa se razghindeasca.
Eu nu as face-o niciodata. tin prea mult la viata mea :) , chiar daca citeodata e grea si nedreapta.
gila
04-30-2004, 10:39 PM
daca s-ar apropia un om pe care nu-l suportsi la tine shi ti-ar spune cuvintele astea tu ce ai spune...
Natalia
04-30-2004, 10:44 PM
La aceasta nu m-am ghindit ..
Cred ca un om simte cind cineva nu-l place, si nu cred ca cineva care vrea sa se sinucida ar spune fiecaruea: "Hey tu, stii ca vreau sa ma sinucid".. De obicei asa oameni nu spun la nimeni despre planurile lor, sau spun doar la persoanele in care au intradevar incredere...
Si cit de tare mi-ar placea acea persoana, cred ca totusi as incerca sa vorbesc cu el/ea..
gila
04-30-2004, 10:53 PM
eu prea tare imi iubesc viatsa ca sa spun cuiva asha ceva...
Valerika
05-01-2004, 12:28 AM
recunosc ca am incercat sa ma sinucid.........
dar.......acum cand ma gandesc la asta....mi se pare o prostie adevarata.
viatsa e atat de frumoasa.....atat de plina de placeri..dar si clipe de suferinta cand ti se pare ca nu mai este nimic de facut....insa din toate situatiile este o iesire........si viata nu ar fi interesanta fara asta.
acum....m-am invatat sa infrunt totul..cat de rau nu ar fi.....si m-am facut un fel de pohu.ista.....incerc sa nu atrag atentia la tot felul de chestii care provoaca suferinta.......dar sunt si o persoana foarte sensibila in acelasi timp....
combin aceste 2 calitati....si stiu cand si unde cum trebuie sa fiu, asta ma ajuta f mult........
dar niciodata sa nu vreti sa muriti...e cel mai mare rau lucru si pacat.......cat de rea nu ar fi situatia infrunt-o.......asa este viata cu tot felul de incercari din care sigur vei iesi si care te fac mai puternic.....
asa ca hai sa ne bucuram de viata.....
VIATA E FRUMOASA........mie imi place....doar trebuie sa stii cum sa o traiesti ...sau macar sa profiti de tot ceea ce este frumos si bun....si sa fii pregatit pentru orice surpriza.....
P.S. azi am auzit ceva ..sorry pentru expresie..nu e a mea
,,life is a b.it.ch...just f.u.ck it"
dune
05-01-2004, 04:36 AM
asta de la sine nu e o intrebare usoara, ii o chestie care apare permanent pentru ca intotdeauna avem dea face cu alte greutati, si intotdeuna tre sa luptam, sau sintem invatati sa luptam, un fel de instinct de supravetuire care ne mentine in viata desi uneori ne plingem de viata noastra si poate credem ca modu in care ne traim zilele e cam timpit si nu merita sa ne mai chinuim...
de fiecare data tre sa gasim un raspuns sau o explicatie daca vrem sa supravietuim, dar asta no sa ne fie de ajuns, pentru ca doar o sa ne mentina la nivelu supravietuirii - de asta uneori tre sa incercam sa ne privim viata direct in ochi si sa nu ne mai ascundem, tre sa vedem/gasim ceva mai mult decit un mic sens in toate celea ce se intimpla in fiecare zi, tre sa ne gasim un drum al nostru, ma rog, eu deja nishi nu mai stiu singur shi zic, dar chestia ii ca atita timp cit exista un punct constant de sprijin, putem sa incercam sa supravietum si sa dam valoare vietii noastre; atita timp cit punctu de sprijin ne lipseste, o sa ne intrebam la fiecare cotitura daca mergem in directia corecta si daca nu cumva am si gresit directia cu mult timp in urma...
care ar putea sa fie punctu de sprijin? pentru fiecare ceva aparte presupun - de asta si nu inteleg interventii tip mexx pe forum, un fel de cautatori ai justitiei, sau pur si simplu oameni care se bucura de anumite cunostinte, de un anumit avantaj asupra altora de care pot profita - exemplu demult clarificat, atit in filozofia antica cit si Biblie care poate fi mai usor inteleasa - sa arunce cu piatra cel ce e fara greseala, sa judece cel fara de 'issues', incearca sa gasesti acul in caruta cu fin, sa faci dreptate intro lume unde asa ceva nu exista, etc...
totu pina la urma se rezumeaza intro incercare de a gasi acel punct de sprijin, lucru de care devenim constienti la un moment sau altul, si probail niciodata nu e prea tirziu, pentru ca invatam sa ne apreciem viata la orice moment asa cum este ea, si sa speram ca la orice astfel de moment exista ceva frumos de care sa ne aninam, care sa ne mentina speranta, insa asta e temporar, si speram la mai mult, speram la ceva constant, poate chiar etern, ceva de care sa nu ne mai facem griji, sa uitam de tot si sa traim asa cum vrem, fara interventia lumii din jur; o multime de ginduri incurcate aici, ramin sa fie descurcate mai tirziu :)
Melania
05-01-2004, 01:17 PM
.....de ce sa negam faptu ca mai fiecare din nou odata si odata a trecut prin situatii in care ..ne venea sa murim.....si ca multi ..poate kiar prea multi la greu am rostit aceste cuvinte....."vreau sa mor".....
pina la urma....spunind asta....nu prea ne referim anume la moarte....ci la o stare in care sa nu am mai simti greutatea problemei ce ne macina in acel moment....
....nu vi sa intimplat asa? ba da...si no sa cred pe nime care o sa zica nu.....zici "vreau sa mor" dar subintelegi "nu mai vreau probleme....am obosit.....nu mai vrea sa sufar.....and so on"....
cersim ajutor astfel......cerem atentie.....indulgenta.....ne strigam durerea.....nimik altceva....
si daca intradevar am vrea sa murim....am faceo....in liniste si pace...
Melania
05-01-2004, 01:22 PM
....am inteles ceva....
....atunci cand vrei sa mori......kiar mori "partial"......durerea (sau tot ce te kinui atunci) iti omoara o particica din suflet.....
ce poate fi mai groaznik?
vitalic sprinceana
05-02-2004, 07:33 AM
da eu stau si ma gandesc: cand sinucigasii explica motivele spun: m-am saturat de lume,nu vreau sa vad pe nimeni,nu vreau sa stiu de nimeni...si in clipa finala...lasa totusi un biletel cu fel de fel de explicatii, de parca lumea pe care el a respins-o, o sa-i atraga atentie..de ce oare e asa???
gila
05-06-2004, 11:13 AM
ei acolo scriu motivul p/u care au decis sa faca aceasta fapta...
vio
05-07-2004, 09:43 AM
Mie zile intregi si nopti imi treceau pe astfel de explicatsii... dar bine ca s-au terminat... ma obosesc cind vad oameni disperatsi... si nu mai vreau sa-mi stric capul cu probleme inutile...
De fapt pot sa am si eu asa momente, insa doar la shokuri mari de tot.
Ma gindeam ca daca s-ar intympla o mare nenorocire cu mine ash putea ginde si eu asa... dar ma gindesc deja la prostii..
Ingula
05-07-2004, 07:38 PM
Oamenii care vor sa moara, sa se sinucida, give me a break.... eu nu am rabdare si compasiune pentru ei.. cat de complicata e viata celor care voe sa moara? Intotdeauna se poate si mai rau si daca eu pot atunci pot si ei.
Nicoada nu va exista justificare in aceatsa actiune, and dont bullshit me imposibilitatii de a gasi sensul vietii.
lia
05-09-2004, 01:03 AM
:-? E o problema de inteligentza, probabil, e nevoie sa intzelegi ca sensul vietzii e insashi viatza...
amelie
05-09-2004, 11:57 PM
cat de mult nu ti-ai spune ca exista oameni care o duc mult mai rau ca tine, sunt astfel de momente cand nu te gandesti la aceasta si iti vine sa iti bagi piciorul in toate...
din punct de vedere teoretic, pare cat se poate de simplu sa scapi de ideea sinuciderii: sa te gandesti ca sunt oameni "mai tristi ca tine"... realitatea e putin alta, si in momentele grele, de obicei, nu te mai poti gandi la aceasta. atunci te gandesti numai la tine. gandurile suicidale pot aparea doar in cazul cand iti este atat de rau, incat te vezi pe tine ca fiind centrul universului, atunci cand nu te mai gandesti la altii.
deci, iarasi, ideea ca sunt alti oameni care sufera mai mult ca tine pare de-a dreptul aberanta in momentele de criza...
Mirabela Iucu
05-13-2004, 12:43 PM
Pana nu demult nu credeam ca fiecare om are momente in viatza in care spune sau gandeste ca vrea sa moara...am constatat insa ca exista si astfel de momente...totusi...atunci cand stai sa cugeti la scopul existentei tale si la cei din jurul tau care te iubesc si care nu trebuie sa sufere ptr. ca tu te-ai saturat sa faci fatza problemelor...o sa ajungi sa te auzi spuanand : vreau sa traiesc :crazy:
Melania
05-13-2004, 01:07 PM
cuvinte de aur Mira
Mirabela Iucu
05-13-2004, 01:40 PM
Este doar purul adevar...sau adevarul pe care eu l-am simtit pe pielea mea :crazy:
catyusha
01-12-2005, 11:05 PM
shj pyna la urma se yndeplineshte dorintza...
kiar ma gyndeam...
kynd spunem... "sa tzi se ymplineaska toate dorintzele bla bla"...
nu toate dorintzele ar trebui sa se yndeplineaska...
`Nightwish`
01-13-2005, 12:28 AM
moartea nu poate fi inteleasa decat daca viata este simtita ca o indelungata agonie, in care moartea se imbina cu viata.Moartea nu este ceva in afara, ontologic diferita de viata, deoarece moarte ca realitate autonoma de viata nu exista
catyusha
01-13-2005, 10:23 PM
People fear death even more than pain. It's strange that they fear death. Life hurts a lot more than death. At the point of death, the pain is over
amorphyka
01-25-2005, 09:22 PM
nu shtiu...
nu shtiu...
nu vreau sa shtiu
orikum o sa se termine... dar de ce sa decida altcineva momentul?
we're our own gods.. so...
i see nth wrong in suicide..
crs
01-27-2005, 11:39 AM
Mira eu nu sint intrutotul de acord cu tine. Daca vrei sa mori cu adevarat nu-ti mai pasa de cei din jur. Iar daca-ti pasa te duci undeva unde sa nu fii gasita de numeni dupa ce mori eventual rogi pe cineva din germania sa le trimita o ilustrate in care sa le zici ca te-ai maritat cu un taran de acolo (taran in germania are alt inteles decit la noi). Apropiatii tai nu vor mai primi nici un semn de la tine dar te vor crede undeva intr-un loc cald, eventual vor fi "deranjati" ca ai uitat de ei.
Eu nu vad ca sens al vietii insasi viata. Eu cred ca viata nu are nici un sens, sau cel putin nu l-am descoperit eu. Cum adica sa fie viata sensul vietii. De obicei marea majoritate a "lucrurilor" pe pamint merg dupa "cauza si efect". Deci un lucru nu poate fi si cauza si efect in acelasi timp (e parere personala).
Fr3Zy
02-16-2005, 03:03 AM
Sa vrei sa mori si sa te gindesti sa te sinucizi is 2 lucruri tare diferite .... vrei sa mori atunci kind lumea pe care tsi-ai construit-o de kind te tsii minte in jurul tau se ruineaza si ai impresia ca nu mai are sens sa construiesti alta .. Se mai intimpla si asha ..si nu e din cauza ca vrei sa atragi atentsia ...eu nu am zis la nimeni ca vreau sa mor ..si atentsie aveam si asha suficienta ... insa e tare greu sa ramii fara acea ultima meteahna din cutia Pandorei ...Sperantsa ....Serios ,e greu
Sniffer
02-18-2005, 04:01 PM
Aici ar fi o tema larga de discutie, caci totul e relativ. Traiesti pentru ca ai un scop oarecare, iti zidesti o lume a ta, spre care tinzi si o perfectionezi. Cind la un moment dat totul se darima in jurul tau, stii ca ai pirdut timpul (anii in sir) in zadar si ai tendinta de a opri durerea cauzata de refuzul de a intelege de catre constiinta acel esec fie conditionat sau nu de un factor extern sau intern prin o idee de sinucidere. Unii privesc negativ la tot pisajul, pecind altii vad in sus metionatele actiuni o a doua sansa, un nou inceput. Pentru cine si cum... ar mai fi multe de spus.
Fr3Zy
02-18-2005, 06:28 PM
Aici ar fi o tema larga de discutie, caci totul e relativ. Traiesti pentru ca ai un scop oarecare, iti zidesti o lume a ta, spre care tinzi si o perfectionezi. Cind la un moment dat totul se darima in jurul tau, stii ca ai pirdut timpul (anii in sir) in zadar si ai tendinta de a opri durerea cauzata de refuzul de a intelege de catre constiinta acel esec fie conditionat sau nu de un factor extern sau intern prin o idee de sinucidere. Unii privesc negativ la tot pisajul, pecind altii vad in sus metionatele actiuni o a doua sansa, un nou inceput. Pentru cine si cum... ar mai fi multe de spus.
Hmmmm .........Da oleaca din optimismul tau .......
Sam
02-19-2005, 07:17 PM
Da iaca eu vreu sa mor, dar numai acum, sunt sigur ca peste 10 minute n-am sa mai vreau, dar eu nu vreau sa ma sineucid, oamenii care fac acest lucru sunt nishte "slabashi" :roll:
catyusha
02-19-2005, 10:10 PM
If there is life after death than there's no death and if there's no death there is no life...
freek
02-20-2005, 05:03 AM
auzi domnita da tu cum crezi care este sensul vietii ... alternosfera...slon ....yellow...si compu de acasa?
iaka tu ai scopuri... :demon:
freek
02-20-2005, 05:05 AM
iaka voi ce zicetsi cand auzitsi oamenii zicand asha , de mine s-a apropiat o fata shi a spus incet asta, i-am spus sa se calmeze , dar ea parca nu ma auzea , dupa o discutsie de jumatate de ora , ea a spus ca deamu i-a trecut tot kkt-u' asta shi vrea totushi sa traiasca , straniu , dar am reusit cred , sa ii arat care e sensul vietsii ...
iaka tu gila care vezi senzu vietii?
alternosfera
black
yellow
compu?
ce huinea!
Meta
02-20-2005, 12:33 PM
iaka tu gila care vezi senzu vietii?
alternosfera
black
yellow
compu?
ce [cenzurat]!
:wtf:
freek, crede-ma ca gila are scopuri mari in viata. si daca umbla pe la yellow si black in weekend asta nu inseamna nimik.. ash ca ar fi mai bine sa taci.... daca nu shtii.... :-x
zopiryon
02-20-2005, 12:36 PM
gila are scoupuri mari ? ce vrea sa faca sa conduca lumea ? :lol:
catyusha
02-20-2005, 08:18 PM
alternosfera nu-ni plashi...
de restu...de ce sa nu ma bookur atyt timp kyt exista shi atyt timp kyt asta nu e un obstakol pentru a-mi realiza planurile pentru viitorul apropiat?
e o kestie de tzine de prioritatzi...
amorphyka
02-24-2005, 08:09 PM
da viatsa paliubomu n-are nici un sens nika....
pontu ii s ni-l vnushim noi
sh kiar bravo lu gila daq merji treaba.... rexpect :)
tot vreu sa mor, da` rupe ashteptatu ista al unui moment nedefinit in timp.... shi n-am sa-l strik ku nimik....
deshi nu m-ash supara pe cel care m-ar ucide :D i'd think i'd pay him, somehow, eventually
zorzonel
02-25-2005, 10:22 AM
asta e din cauza depresiei...
MirK
02-25-2005, 08:17 PM
Mi s-a umplut curu de lacrimi...
Z1ldj1an
03-01-2005, 09:48 AM
to zorzonel: shi depresia are influientsa, dar mai mult depinde de caracterul omului yn cauza... synt oameni care le ajunge o picatura de indignare shi tot yn momentul cela yshi pun capat zilelor :) poveste tragica dar realista....
da yn general normal ca orice om are momente cynd nu mai vrea sa traiasca, pentru ca simte ca calca pe meleaguri necunoscute mintsii proprii shi acel "nou" depreseaza, din cauza simtsului de neputintsa de a trece peste acele bariere (lucruri "noi").... desigur ca asta poate shi sa treaca, poate sa fie alinat, poate sa se mentsina la un nivel, da poate shi sa fie destrus de catre dragostea cuiva fatsa de omul yn cauza.....
ynchei cu fraza: "Iubitsi-va lume, dar daca vretsi chiar tare sinucudere, nu va opreshte nimeni. Nu am fost creatsi de zei, pentru ca zeii nu presupun sinucidere yn creatsie...."
Z1ldj1an
03-01-2005, 09:54 AM
o yntrebare la totsi
care-i scopul ganiojului vostru la gila??? yn primul rynd socot inutil de a "ynvatsa" pe cineva sa traiasca, mai ales pe forumuri sau prin prietenie.... "viatsa" (practica de viatsa) ynvatsa pe oameni, nu oamenii pe oameni.... shcoala sh universitatea MUST DIE doar din cauza iasta... incorectitudinea ideii redate depinde de cum o percepe "studentul" shi yn primul rynd de cum o percepe ynsashi "profesorul".... nu exista oameni egali, deci shi cunoshtintse egale nu pot exista....
lasa-tsi sa aiba omul parerea sa...
la urma urmei, datsi sa NU FIM COMUNISHTI!!!
Z1ldj1an
04-04-2005, 12:10 PM
hmy....
cum moare o stea asha moare shi un topic aici pe forum..... straniu univers de culegeri de idei shi cugetari..... univers yn care stelele nu sclipesc mult timp.....
Sirb
04-04-2005, 01:24 PM
Bay Z1ldj1an, da ce te-a apucat asa disperarea ; nu te implica "Γ* fond la caisse" in subiect si totul va fi okey ...
Z1ldj1an
04-04-2005, 01:43 PM
nushtiu de ce m-am apucat.....
m-o apucat sh gata.... poate ca e timpul sa ma apuce..... shtii cum e - fiecare eveniment la locul shi timpul sau.....
asha.....
Sirb
04-04-2005, 01:49 PM
Nu are rost fratine sa te impici asa in ceea ce e "lumesc", mai mare timpenie nu poate exista ; totul ii ca apa, totul trece, se duce, chiar si gindurile tale de astazi miine ti se vor parea invechite ... insa cum spuneai tu undeva in acest topic, "humans" nu au DREPTUL sa dea sfaturi cum sa actioneze si sa procedeze la alti "humans" ... a propos, eu de asemeni detest scolile, universitatile, doctrinele si ... ma opresc aici ca ceea ce voi spune va fi prea hard
Z1ldj1an
04-04-2005, 02:12 PM
hard things do not scare me, daca e asta ce ai vrea sa concretizezi.
deci, roll it, bro :)
Sirb
04-04-2005, 02:17 PM
Sa stii ca apreciez cum gindesti :D ...
Z1ldj1an
04-04-2005, 02:22 PM
multsumesc pentru sustsinere :)
Sirb
04-04-2005, 02:39 PM
Delireaza frate :lol: ... ai potential enorm ... hai mai "da-mi apa la moara", de ce urasti universitatile si "invatatorii" ? "Humans" au nevoie de "invatatori" ????
Z1ldj1an
04-04-2005, 02:57 PM
yn primul rynd (sorry ca eu asha strict, dar yn fine) nu shtiu ce ynseaman cuvyntul "a delira".
de ce urasc "ynvatsatorii'? hmy... Schopenchauer spunea ca fiecare om e nascut yn natura. e primit om ca "om" doar yn societatea umana. restul e animal ca shi toate animalele. cel mai bine animalele ynvatsa de sinestatator pe parcursul vietsii, obtsinynd astfel experientsa (pe care o yntseleg yn profunzime). ynsa ynvatsynd pe cineva, asta ca cum ar fi dresarea unui animal. omenirea shi-a batut ideea, de utilitate a lucrurilor pe care le ynvatsa de la shcoala shi universitate (shi yn general din greshelile altcuiva shi experientsa altcuiva), yn cap ca cuiul de unica folosintsa (care nu poate fi scos altfel decyt prin deteriorarea materialului yn care e ynfipt) yn lemn de stejar. e imposibil de transmis experientsa proprie cuiva shi invers, cineva nu ne poate transmite experientsa proprie, mai ales daca ynca nu e utila. pentru ca omul, ca orice animal are nevoie de propria experiensta shi nu de "mura yn gura" shi yndrumari. sfaturile ar trebui tolerate, dar yn nici un mod nu trebuie sa apara nevoia de a le urma yn complet.
a doua e ca, de la percepere shi pyn la explicare este o distantsa mare. dar ynca o distantsa similara e de la explicare shi pyna la perceperea explicarii. aceste distantse shi nu ne permit transmiterea completa nu numai a experientsei, dar shi a multor lucruri.
omul doar yncearca sa faca acest imposibil yn ceva real shi posibil, pentru ca sa nu-i fie plictisitor yn viatsa.
viatsa e o plictiseala.
ne plictisim doar de aceea ca ne-a dat natura logica shi minte.
cyt despre ynvatsatori shi profesori, nu am nimic personal contra fiecaruia din ei. shi-au ales asha mod de viatsa atunci poftim primitsi shi critica respectiva cu respect.
"one can't do scrambled eggs without braking them" just as a teacher can't be a teacher if he isn't criticised....
Sirb
04-04-2005, 03:02 PM
Un sens al cuvintului "a delira" e (dupa mine) "free your mind", fara constrinferi, fara complexe ... :ciupos:
Z1ldj1an
04-04-2005, 03:04 PM
thnx :)
Sirb
04-04-2005, 03:11 PM
"cyt despre ynvatsatori shi profesori, nu am nimic personal contra fiecaruia din ei. shi-au ales asha mod de viatsa atunci poftim primitsi shi critica respectiva cu respect." - vad te ai staruit sa te tii de linia asa numita "obiectiva" si neutra ... Dupa parinti (adica in perioada copilariei) un aport foarte mare in crearea personalitatiii unui "humans" o au invatatorii, si mai tirziu profesorii.
Cum pe la sate majoritatea invatatoarelor erau babute (cu 7 clase de la romani :lol: ) frustrate, pudice si limitate (care puratu numai fuste din alea lungi "v kletochku" "Γ* la scotieni") - acum inchipuieti in clasa un tip care incearca sa nu fie de acord (conform unei logici cit de cit aparte de cit al "Anei Andreevna") ce valuri de batjocora si ura se varsa pe copilul ala. EU ... am asistat la asa scene (tipii nu mai vroiau sa mai deschida gura in vecii vecilor). Si ... in continuare m-am intilnit cu cazuri si mai dramatice, insa de data asta pe pielea mea, la universitate (Cluj-Napoca, dupa aia Bucuresti, Lyon III, Paris XI) ...
Z1ldj1an
04-04-2005, 03:22 PM
asta e o parte din viatsa mea de fapt :roll:
deaceea shi am numai note nesatisfacatoare la semestre. pentru ca nu ynvats. de ce nu ynvats? pentru ca nu gasesc util ceea ce ynvasts la moment. daca tare trebuie sa shtiu teorema lu Pitagora sh aplicatsiile ei (spre ex.) ap deschid cartea sh citesc, c doar nu yn fiecare zi ma yntylnesc cu calcularea unei lature a triunghiului.
pur shi simlpu, predarea e prea specifica pentru perceperile copilului. socot ca sfatul ar fi cea mai buna forma de a-l ynvata pe cineva. numai prin sfat potsi sa-i atragi atentsia omului spre un lucru necunoscut, ca mai apoi el sa faca investigatsii singur. ca daca tare are sa-i trebuiasca cuiva sa faca ceva concret, s-a apuca shi o va face. (cei care nu fac lucrurile singuri (nu din neajuns de myini sau ceva de tipul asta) sunt oameni inutili yn primul rynd lor ynshishi.)
Arina
04-04-2005, 03:23 PM
asa o impresie mi se creeaza ca tineretul astazi e depresiv. am fost si eu in anumite stari, dar de murit n-am vrut.
eu mi-am dat seama ca e mult mai usor sa zici ca totul e "galima" si sa-ti para ca asa e, decat sa te iai in mani si sa-ti fie cat de cat bine sau macar normal.
as zice mai multe, dar ma duc la lectii :lol:
Z1ldj1an
04-04-2005, 03:24 PM
da... sh numai prin experientsa proprie potsi ynvatsa shi percepe ceva cu adevarat shi yn profunzime.
Z1ldj1an
04-04-2005, 03:31 PM
eu mi-am dat seama ca e mult mai usor sa zici ca totul e "galima" si sa-ti para ca asa e, decat sa te iai in mani si sa-ti fie cat de cat bine sau macar normal.
(o zic fara intentsii de discriminare)
ash zice ca aici se regaseshte diferentsa yntre logica femenina shi masculina. cynd femeia nu gyndeshte (pentru ca nu are de fapt cu ce gyndi, nu i-o dat natura, nu-i facuta pentru a gyndi) shi se leapada de lucruri grele numai prin fraze shi vorbe de tipul "yi galima sh leva", neintrynd yn subiectul acelui lucru "galimyi". da pentru ce sa intri? ca sa potsi sa te descurci data viitoare, adica ca sa nu fie "galima" data viitoare. "galima" yn lume e tare mult, sh daca nu obtsii experientsa yn rezolvarea ei/lor devii restryns sh limitat la faptul ca acea "galima" doar exista shi te manynca de viu.
pyn la urma din cauza asta sh murim, deoarece e "galima"....
Z1ldj1an
04-04-2005, 03:33 PM
prin urmare, se vede shi concluzia femeiasca. a gyndi pentru o femeie e depresiv sh deseori rupi bashnea fara s-o puna la loc :)
Sirb
04-04-2005, 03:36 PM
Oooooo ... Arina a aparut ... :crazy: "Hei, Sirbule, - klak-klak doua palme peste fata - trezeste-te ; te va crede lumea de maniac-pervers[/i]."
"[/i]
Z1ldj1an
04-04-2005, 03:40 PM
mdeas....
Sirb
04-04-2005, 03:43 PM
"mdeas..." - nici un fel de mdeas :wink: ; lui "humans" ii place sa se atasheze de ceva ...
Sirb
04-04-2005, 03:49 PM
Nu, tu acolo cu logica feminina te ai descarcat "po polnoy programe". Tu stii 1/2 (minimum) din barbati gindesc la fel ... "HUMANSSS"
Z1ldj1an
04-04-2005, 03:58 PM
:) barbatsii ys totsi la fel, sh femeile ys toate la fel. numai ca fiecare din ei yshi schimba aparentsa pe parcurs de viatsa din cauza ca nu synt acceptatsi yn "triburile", "gintsile", "tusofshili" shi alte orynduiri social-umane; sh din cauza ca yshi urmeaza careva scopuri yn viatsa, adica:
vre un barbat sa futa pi shiniva cari yi plashi, da vedi ca-i paros sh uryt, el numaidecyt sheva o sa faca ca sa-shi atinga scopul. la fel sh la femei, vor sa atraga publicu masculin (femenin e atras numai pentru a se blatui shi a se critica, fix ca la barbatsi) ap fac sheva ca sa-shi atinga scopul.
toate astea-s lucruri naturale shi normale, numai ca totsi vor "sa ascunda muntsii yn oceane"...
Z1ldj1an
04-04-2005, 04:01 PM
daca priveshti la discovery ce spun despre animale shi relatsiile yntre ele, pai fix-fix yi sh la oameni. oamenii nu difera de animale din punctu ista de vedere. pur shi simplu oamenii au imaginatsie, care o folosesc shi o arata diferit, dar cu acelashi scop.
Z1ldj1an
04-04-2005, 04:08 PM
de ce m-am descarcat? pentru ca am asha parere shi nu vreau sa neg asta. dac-o neg sau n-o arat ap reiese ca i'm faking. I HATE FAKENESS!!! deaceea spun lucrurile cum le vad shi le percep, sa fiu primit dupa naturalitatea prorpie shi nu dupa aparentsa shi relatsii superficiale (care des ys socotite ca the TRUE ones).
Z1ldj1an
04-04-2005, 04:11 PM
o leaca am deviat de la tema principala "vreau sa mor...", da nu-i nica.... om continua cu moartea yn alta data, ca deam nu mai vreu sa mor :)))
Sirb
04-04-2005, 04:14 PM
Oamenii mai sint "imbibati" de egoism, gelozie, timpenie, parano, schizofrenie, zgircenie, MINDRIE, ORGOLIU ... lista e lunga
Z1ldj1an
04-04-2005, 04:20 PM
ymbibarea iasta nu-i naturala, sa nu crezi :) ea se obtsine pe parcursul vietsii. cum traieshti - asha sh eshti :)
Arina
04-04-2005, 04:20 PM
Z1ldj1an, m-a apridilit :lol:
nu voi comenta, dezbate nimic, mi-i lene :zzz:
Z1ldj1an
04-04-2005, 04:22 PM
:) np
poate yn alta zi :)
Sirb
04-04-2005, 04:24 PM
Mai oameni buni, eu am impresia ca ne am dezbatut de la tema Topicului ... si numai este lumea chiar asa in culori cenusii ... si Arina e fata super :wink: ... eu o sterg (am multe de facut)
Z1ldj1an
04-04-2005, 04:26 PM
de Arina nu zyc nica rau. da sh sa zyc nu pot, ca o shtiu prea putsin ca sa-mi permit asha ceva.
la general doar se poate de concretizat lucrurile :)
Arina
04-04-2005, 04:27 PM
Sirb, de unde ai luat ca sunt fata super? eu nu-s de acord :P :lol:
Z1ldj1an, da' noi ne cunoastem?
in general, nu pot sa zic de nimeni nimic atat timp cat nu-i cunosc si in realitate.
Z1ldj1an
04-04-2005, 04:31 PM
to Arina:
de cunoscut nu ne cunoashtem, de asta sh zic ca shtiu prea putsine ca sa-mi pot permite ceva sa spun.
lucrurile generale sunt lucruri care nu se schimba, sh de ele se poate de discutat "cyt yn lung atyt sh yn lat", de aceea shi se numesc GENERALE :)
Z1ldj1an
04-04-2005, 04:33 PM
lucrurile generale nu pot fi aplicate yn cazul cynd discutsi de ceineva/ceva concret. da cynd ai de exemplu sa caracterizezi o rasa de oameni/animale sau ceva de tipul ista, cautsi ce au ele toate yn comun shi mai apoi le clasifici, pe parcurs de viatsa, intryng yn mai multe detalii.
amelie
04-05-2005, 12:25 AM
asa o impresie mi se creeaza ca tineretul astazi e depresiv. am fost si eu in anumite stari, dar de murit n-am vrut.
:lol:
mie imi pare ca poti sa spui asa ceva numai cand iti este bine... atunci cand iti este chiar rau, nu poti face nimic... tre sa treaca ceva timp, ca sa-ti revii... vorbele cu "luatul in maini" nu ajuta...
la urma urmei, e aiu.rea de tot sa-ti fie permanent bine... e nevoie de crize de astea adevarate, care te mai trantesc la pamant shi-ti deschid ochii la multe lucruri... cred ca in situatiile de criza vezi adevarul cel mai bine...
principala chestie, e sa fie cu masura totul... multa depresie tot strica...
Z1ldj1an
04-05-2005, 09:21 AM
mdea, ys deacord cu amelie. criza te pune yntr-o situatsie cynd vezi lucrurile mai real. daca shezi permanent yn criza potsi sa evitsi moartea, pentru ca shtii permanent cum arata realitatea shi potsi sa te fereshti de majoritatea lucrurilor ce cauzeaza decesul. desigur ca nu de toate te potsi feri, dar de staruit tot trebuie :)
Arina
04-05-2005, 09:34 AM
amelie, apoi tocmai de aceea, pentru ca am vazut cum e atunci cand mi-i rau, cum eu sunt atunci, ce fac etc., nu-mi place, da' am fost in situatii grave, dar aproape nimeni nu stie de asta (lumea nu trebuie sa vada suferinta cuiva), dar in mani poti sa te iai, caci sa astepti sa treaca...nu va trece, caci nu trece, trebuie singur, prin vointa si prin lupta sa faci sa-ti fie cat de cat asa cum vrei.
poti sa fi super mare ganditor, sa meditezi, competezi, si in atunci cand poti trai normal din punct de vedere social.
asta pur si simplu trebuie sa accepti si sa faci, dar daca nu crezi in puterea proprie, in zadar.
eu cred in om. omul e puternic. si cand imi va fi foooarte rau data viitoare, tot asa voi crede si ma voi stradui sa fac sa-mi fie normal sau chiar bine.
ce discursuri motivationale tin eu aici :lol:
Z1ldj1an
04-05-2005, 09:44 AM
da Arina :) tsii, shi bine faci, ca doar pentru asta e alcatuit forumul.
acum nu vreu sa mor.... da gruzu la puteri......
well.... till next time....
Liuba
06-25-2006, 09:05 AM
Tare-i ciotcos baietul ista, Z1ldj1an ... mmmm
Bambucha_juice
01-25-2007, 01:20 PM
Eu ma gandesc la treaba asta de mult timp... Si am zis totusi sa trec peste toate necazurile fara sa recurg la astfel de gesturi!! Dar intre timp am luat un BAC am ajuns la facultatea pe care mi-o doream!! Si am picat la 2 examene!!Sunt un mare ghinionist orice as face orice as cumpara mie trebuie sa mi se intample ceva! Mereu am ghinion si ma lupt cu acest ghinion de multi ani!! Si acum as vrea sa mor! dar sa nu ma sinucid ci sa ma calce o masina ceva!!
alyyy
01-25-2007, 01:24 PM
esti nebun..........cum sa-ti doretsi sa mori????
si eu n-am mare norok,,nici eiu nam de toate macar decentu...si mi-mi mai merge porst.....da nu mam gindit vreodata la moarte......
Bambucha_juice
01-25-2007, 02:45 PM
Pur si simplu mam saturat de 4 ani incoace sa ma tot lupt cu ghinionu asta pe care il am!! Numai pb in familie!! Nu ma pot acomoda cu viata asta in care traiesc!! Simt ca ma lupt degeaba!
Bambucha_juice
01-25-2007, 02:48 PM
Nu am nici curaj sa ma sinucid!! Am incercat dar parca nu pot!! M-am gandit ca poate loveste o masina din greseala!! Si nu cred ca o sa imi para rau!!
mih@el@
01-25-2007, 03:09 PM
se intimla totusi dar asa ceva cind ai probleme si intradevar parca vreai sa mor dar trece asaca tre sa iubim veata si sa nu ne dazam pe moarte ca ne scapa de probleme!!1
kraft_natasha
01-25-2007, 03:27 PM
oho... shi tu ai probleme... de alt ordin
alyyy
01-25-2007, 03:35 PM
:).....da da.pot sa ghicesc...da ma retin:)
militant
01-25-2007, 08:40 PM
Nu am nici curaj sa ma sinucid!! Am incercat dar parca nu pot!! M-am gandit ca poate loveste o masina din greseala!! Si nu cred ca o sa imi para rau!!
Deobicei scopul final al sineucigasilor nu este moartea insasi ci dorinta de a simti compatimire, una reala sau imaginata. Asta e, in realitate cand iti spui ca vrei sa te sineucizi in realitate pur si simplu simti o insuficienta de comunicare si dragoste din partea cuiva. Tre pur si simplu sa incerci sa gasesti pe cineva care sa te sustina, o persoana, un grup de prieteni in care poti sa te increzi si langa care poti sa te simti bine. :)
calugarita
01-25-2007, 08:44 PM
Eu ma gandesc la treaba asta de mult timp... Si am zis totusi sa trec peste toate necazurile fara sa recurg la astfel de gesturi!! Dar intre timp am luat un BAC am ajuns la facultatea pe care mi-o doream!! Si am picat la 2 examene!!Sunt un mare ghinionist orice as face orice as cumpara mie trebuie sa mi se intample ceva! Mereu am ghinion si ma lupt cu acest ghinion de multi ani!! Si acum as vrea sa mor! dar sa nu ma sinucid ci sa ma calce o masina ceva!!
stii... asta da de inteles ca esti introvert.. extrovertii de obicei daca au in cap asa idei, a doua zi cand se trezesc deja se gandesc la altele uitand ca doar ieri vroiau sa moara....
ti-ar trebui mai multa comunicare.. la urma urmei nu ai prieteni cu care sa discuti? sau nu poti discuta despre problemele tale? uite si la alte puncte de vedere... nu te gandi ca totul e asa de rau... ce zici?
Deobicei scopul final al sineucigasilor nu este moartea insasi ci dorinta de a simti compatimire, una reala sau imaginata. Asta e, in realitate cand iti spui ca vrei sa te sineucizi in realitate pur si simplu simti o insuficienta de comunicare si dragoste din partea cuiva. Tre pur si simplu sa incerci sa gasesti pe cineva care sa te sustina, o persoana, un grup de prieteni in care poti sa te increzi si langa care poti sa te simti bine. :)
militant, esti gretos. punctul tau de vedere este tupeist si banal ... de fapt nu ma mir, toti politicienii si drugul tau krasnii la fel scoate brasoave din astea.
compatimire? lasa tu jalea la o parte.. nestiind ce are omul dat pe sfulet, nu scoate asa concluzii vajnice.
militant
01-25-2007, 08:51 PM
militant, esti gretos. punctul tau de vedere este tupeist si banal ... de fapt nu ma mir, toti politicienii si drugul tau krasnii la fel scoate brasoave din astea.
compatimire? lasa tu jalea la o parte.. nestiind ce are omul dat pe sfulet, nu scoate asa concluzii vajnice.
Nu este un "punct de vedere" este o opinie a psihologilor.
m_c_B
01-25-2007, 09:12 PM
la tema:
iaca mi-o venit in minte un cintec de la "FARA ZAHAR"
Cand va veti hotari sa va sinucideti sa chemati televiziunea..
solara
01-25-2007, 09:15 PM
militant, aia e opinia psihologilor referitoare la o parte dintre sinucigasi (anume la aia isterici). Nu e valabila si pt depresivi.
militant
01-25-2007, 09:39 PM
In sutinerea primei supozitii vine si teoria lui Durkheim despre sineucideri, adik rata suicidala se afla intr-o stransa legatura cu perioadele de ANOMIE, sau slabire a controlului social in perioadele schimbarilor sociale spontane. Daca sa luam in consideratie ca normele se manifesta in cadrul relatiilor sociale putem spune ca anume RELATIILE slabe (sau in genere inexistenta lor) provoace suicidul. Acest lucru cel mai vizibil este la genul femenin.
Ultimul exemplu: acum o saptamana, daca nu gresesc, o politista a incercat sa sa-si puna capat zilelor cu un pistol sunand inainte de asta o gramada de-a lume pentru a povesti ce intentioneaza sa faca. Poate era ea isterica, dar vezi ca astfel de suiciduri sunt caracteristici pentru majoritatea femeilor.
Oare stilul clasic de inghitire a pastilelor nu vorbeste despre o frica in fata mortii?
Bambucha_juice
01-26-2007, 01:09 AM
Probabil este o dorinta a mea pe moment!! Am citit ce a-ti scris voi mai inainte si m-am gandit mai bine!! Nu merita sa ma sinucid pentru doua restante pe care le am la facultate!! Bineinteles mie mi s-au acumulat mai multe probleme in ultimii 4 ani!! Sunt din fire un tip pesimist si vad numai negru in fata!! Nu pot gandi pozitiv!! Am cercat si nu am reusit!!
Am un grup de prieteni si inca numeros!! Oricum am intrat in depresie nu mai pot manca, nu mai pot dormi!!
Bambucha_juice
01-26-2007, 01:11 AM
stii... asta da de inteles ca esti introvert.. extrovertii de obicei daca au in cap asa idei, a doua zi cand se trezesc deja se gandesc la altele uitand ca doar ieri vroiau sa moara....
ti-ar trebui mai multa comunicare.. la urma urmei nu ai prieteni cu care sa discuti? sau nu poti discuta despre problemele tale? uite si la alte puncte de vedere... nu te gandi ca totul e asa de rau... ce zici?
Mersi calugaritza pt incurajare!! M-ai pus pe ganduri!
promd
01-26-2007, 01:23 AM
as vre sh eu sfatu la vreo calugatitza :D ca ma gruzeste cineva amu sh vreu s mooooooooooor :ciupos:
calugarita
01-26-2007, 01:38 AM
Probabil este o dorinta a mea pe moment!! Am citit ce a-ti scris voi mai inainte si m-am gandit mai bine!! Nu merita sa ma sinucid pentru doua restante pe care le am la facultate!! Bineinteles mie mi s-au acumulat mai multe probleme in ultimii 4 ani!! Sunt din fire un tip pesimist si vad numai negru in fata!! Nu pot gandi pozitiv!! Am cercat si nu am reusit!!
Am un grup de prieteni si inca numeros!! Oricum am intrat in depresie nu mai pot manca, nu mai pot dormi!!
Mersi calugaritza pt incurajare!! M-ai pus pe ganduri!
nici o problema, daca vrei putem iesi la un suc, sa mai discutam... eu sunt extroverta, dar am avut de a face cu introvertii..si inteleg foarte bine situatia ta de acum..si deloc nu tii usor daca sincer... si de fapt e foarte greu sa explici la un introvert ca lucrurile nu sunt asa de negative.. curaj :) viata e frumoasa. doar sa o privesti din alt punct de vedere ca acum :glomp:
as vre sh eu sfatu la vreo calugatitza :D ca ma gruzeste cineva amu sh vreu s mooooooooooor :ciupos:
pe tine nimic nu te mai ajuta. ai agravat situatia la culme. super ai agravat-o. te-ai bagat in personal. mi-ai citit posta. asta deja nu se iarta. asa ca sinucide-te. eu inca te voi ajuta.
Bambucha_juice
01-26-2007, 12:05 PM
Calugaritza cred ca miam revenit!! Pot sa iti spun cu mana pe inima ca nu merita sa mori pt nimic!! Am citit mesajele tale de incurajare!! Poti sa imi zici de unde esti?
In plus nu merita sa te sinucizi pentru 2 restante la fac pe care le poti da oricand si le poti lua oricand!! Am vazut ca altii au probleme si mai mari si nu vor sa moara!! Asta este probabil ca sunt un ghinionist si un prost!! :-(
K_libra83
01-26-2007, 01:30 PM
........Sunt un mare ghinionist orice as face orice as cumpara mie trebuie sa mi se intample ceva! Mereu am ghinion si ma lupt cu acest ghinion de multi ani!! Si acum as vrea sa mor! dar sa nu ma sinucid ci sa ma calce o masina ceva!!
........Sunt din fire un tip pesimist si vad numai negru in fata!! Nu pot gandi pozitiv!! Am cercat si nu am reusit!!
Vrem sau nu, noi sintem ceea ce gindim...am fost si eu in locul tau, n-am avut curajul sa ma adresez la vre-un psiholog sau psihiatru, dar am rascolit internetul in cautarea unei iesiri din situatia in care m-am bagat......mai apoi am dat de asta click here (http://sviyash.ru/?d=tesis&DId=21) si apoi am citit prima carte a lui Alecsandr Sviyash (ΠΠ»Π΅ΠΊΡΠ°Π½Π΄Ρ Π‘Π²ΠΈΡΡ (www.sviyash.ru)) ΠͺΠ°Π·ΡΠΌΠ½ΡΠΉ ΠΠΈΡ - ΠΊΠ°ΠΊ ΠΆΠΈΡΡ Π±Π΅Π· Π»ΠΈΡΠ½ΠΈΡ ΠΏΠ΅ΡΠ΅ΠΆΠΈΠ²Π°Π½ΠΈΠΉ, m-a facut sa inteleg multe lucruri. Poate gasesti si tu ceva util.......
Bambucha_juice
01-26-2007, 07:00 PM
Pot sa va pun si voua o intrebare?
Voi toti de pe forumul asta sunteti din Moldova?
Eu sunt din Romania! Si eram atat de suparat si dominat de ganndu mortii incat am dat search pe google si am gasit forumul vostru! De altfel un forum superrrrr!!!
solara
01-26-2007, 07:19 PM
calugarita si voyage, continuati-va aberatiile pe teme de chat, lasati-o p-asta in pace daca nu puteti spune ceva la subiect.
militant, ce vrei sa demonstrezi? ca femeile sunt mai isterice decat barbatii (statistic)? sunt, si ce? statistic sunt mai multe tentative de suicid esuate in randul femeilor decat in cel al barbatilor, fie pt femeile sunt mai demostrative decat barbatii (si isi anunta intentiile sperand sa fie salvate), fie pt ca din teama recurg la metode mai putin eficiente. Tot statistic s-a observat si ca femeile prefera mortile "domoale" (supradoza de medicamente), iar barbatii pe cele violente (spanzurare, impuscare). Si ce-i cu asta? Ti se pare ca ai descoperit apa calda?
Poate nu lipsa relatiilor sociale provoaca suicidul, ci atat suicidul cat si lipsa relationarii sunt manifestari ale firii. Poate au amandoua aceeasi cauza si nu-s una cauza celeilalte.