ce faceti cand aveti a criza de nervi....cand sunteti foarte enervati?
eu de ezemplu in asa cazuri rup creioane....si-mi trece putin
mai pot bea si o cafea...sau sa strig la cineva........
cateodata merg si-mi iau un ,,Parlament" ... dar ,fara sens caci dupa ce il deschid...incerc doar una... si il arunc........
iata asa ma mai calmez eu.........
[K]
04-18-2004, 09:11 PM
chiar ajuta? eu pana nu dorm nu ajuta nimic..... poate o bere, dar sa beau bere de fiecare data - asha junge falit!
Valerika
04-18-2004, 10:00 PM
da..dar pana adormi....tot oleaca te chinui..:)
dar dupa parerea mea cam de fiecare data gasim ceva nou pentru a ne trece crizele......dar pe mine( v-am spus deja) ma ajuta ruptul creioanelor...vot....
asta intamplator a descoperit la lectia de fizica...cand eram foarte inervata si suparata.......pe un prieten.......atunci am rupt un creion( fara ca sa vreau) pe care il tineam in mana, eram asa de furioasa.,.iar dupa ce am mai rupt odata.......mi-a trecut. :lol:
interesant ce metode folositi
gila
04-18-2004, 10:53 PM
iaka eu beu un pahar cu kefir shi-mi trece...
zopiryon
04-18-2004, 10:56 PM
bag muzica la max :rock_liv:
[K]
04-18-2004, 11:57 PM
muzica la max tot ar fi o idee ynsa nu e globala...... ynsa toate acestea duc la actziune - muzica tare, ruptul creiaonelor..... simtzi o nevoie sa sparg un perete la moment - de ce? de ce asha o reactzie?iar dupa ce dai cu pumnul yn perete yn masa, shi doare te simtzi mai ushurat.... chair daca simtzi o durere, te lasa nervii.....
Valerika
04-19-2004, 06:18 PM
iata va mai spun o metoda de a mea....
ascult muzica clasica....bethowen, bach, mozart, vivaldi........tot asa
pe langa linishte ofera si o placere....
[K]
04-19-2004, 10:26 PM
numai nu muzica clasica! de acord aici cu zopi, daca este sa fie muzica sa fie ceva turbata shi taaaaaare~!
GroSSu
04-20-2004, 12:31 AM
Eu nu fac nimik... ADUN ... shi mi se pare ca curind va eshi :tu_mori: :tu_mori: :tu_mori:
dune
04-20-2004, 12:37 AM
trebu probabil de inshercat de mentinut un ritm constant a vietii asa ca sa reusesti sa nu te inevervezi in situatii limita. eu daca se intimpla ca dubesc apoi de obicei mai culc sub niste ritmuri mai adormitoare, un alanis unplugged sau un tracy chapman mai romantic, sau ma sui pe bicicleta si fac doua cercuri in jiuru casei desi mam convins ca suparat pe bicicleta nu tre de mers...
Valerika
04-20-2004, 12:48 AM
intradevar...cand esti inervat..mai bine stai cuminte....
dar...ideea cu romantismul e super......o practic si eu.
Ingula
04-20-2004, 03:10 AM
Dupa un training accelerat de un an in hell house, i mastered ther art of tranquility.. sunt foarte putine lucruri care ma pot scoate din sarite si daca ajung vreoadata la limita, repede ma calmez cu idea ' de ce ma enervez eu oare pe un prost'.. aceasta atitudine de bitchy-superiority ma calmeaza momentan... paina la urmatoarea criza peste vreun an.
NaE
04-20-2004, 01:51 PM
Yeah, Ingula! Am luat si eu asa cale de vo doi ani... e mult mai simplu, si destept sa nu te enervezi de cit sa cauti solutii.
vadim
08-21-2004, 11:40 AM
cind ma enervezi din pacate ma matiresc :-? si pe urma imi pare rau ca am vorbit cu maturi uneori imi mai farim pumnii de pereti dar saptamina trecuta am palit cu pumnul in tastatura si au zburat citeva clape acei din birou cu mine au afighit dupa ce a fost o liniste timp de vre-o 5 minute......sau fumez tsigara dupa tsigara pina ce vad ca nu-mi iese fumatul pe ochi dar intotdeauna ma starui sa nu ridic mina la acel care ma inervat.........cu toate ca nu e chiar asa de usor sa te aptii
zopiryon
08-21-2004, 01:55 PM
zabivesc bongu si :ciupos:
Sam
08-21-2004, 03:15 PM
De regula yncep sa creez un lantz logic a celor yntymplate pentru ami da seama de ce m-am enervat, daca este o prostie ma linishtesc de la sine, dar daca a fost cu adevarat ceva serios some spirt cu kinley shi peste o jumatate de ora tzii yntr-un loc de tot ce se yntympla yn lumea asta :)
SummerWind
08-24-2004, 07:56 PM
Mai, da voi sunteti linistiti! eu, daca sunt enervata iese foc si para din oricine si orice. Fac un sir inumarabil de fapte si actiuni, pe care a doua zi le regret de nu mai pot, dar deja nu se poate de schimbat nimic. Atunci cand ma enervez, e ca un mikidutsa in mine care se trezeaste si face rau, da nu asa ... da inca de asta kak pobolinee sdelati. si kreioane nu rup, da niste idei makiavelice imi vin de ranesc pe toti apropiatii, apoi ma duc si imi cer iertare. In copilarie totul mi se ierta pentru ca imi ceream iertare si eram copilash, acum primesc poshapke sanatos si fara mila, de n-o pot duce, ca unul din categoria celor durduliii din box. Da mie a doua zi imi pare rau ca m-am aprins.. da damu trenu dus a fost... Presupun ca nu pot sa ma controlez. Iar faza cu fumatul unui pachet de tsigari una dupa una si imbatatul damu nu ajuta, asa ca am renuntsat....
zorzonel
08-25-2004, 09:34 AM
SW
nu merita sa te transformi in nucler weapon din moment ce ai ocazia si consideri ca aceasta este unica solutie la momentul si situatia data. incearca o singura data sa te gandesti ca maine va trebui sa fii in situatia jenanta si stupida sa iti ceri iertare de la partile vatamate si iubite - penibil foc, cred ca asta este un alt efort superomenesc daca e sa vorbim de nervi schimonositi si arsi la rug de tabara...
ladna, va spun, sistemul nervos este o retea (plasa) care capteaza si acumuleaza energia din exterior (eter) pentru a face posibila existenta corpului omenesc. va dati seama ce irositi in van?
SummerWind
08-25-2004, 11:13 AM
Ponimaeshi!... Z! tot asta asa si este cand stai linistit cu fundul pe scaun, dar cand rabzi, rabzi si iar rabzi si intr-un moment cineva te-a calcat pe coada, nu te mai ajuta nimic. Eu de fapt sunt rationala pe cat se poate, dar in unele momente rationalitatea astea echivaleaza cu prostia si rautatea car iese. Desigur sunt o mie si una de metode de a te elibera de energia negativa. Cand eram mai mica, ma duceam si spalam in baie, ca nora aia care spala camasha soacrei. Iar acum (cand mashina de spalat face treaba), imi spun filosofic ca toatea astea nu conteaza, si nu merita sa faci efortul de a te implica emotional cu distrugeri de forte si nervi. Cine shtie ce surpriza iti mai pregateshte viata (una kuda pohuje), da tu stai si incerci sa demonstrezi ca negru nu-i alb numai de aceea ca negrul ala e negru pentru tine. Mori de vant nu alta.,..
vadim
08-25-2004, 02:41 PM
cu toate ca stiu ca de la nervi se iau diferite boli dar totusi ma inetvezi mau departe,cu toate ca stiu ca celulele nervoase nu se restabilesc :-?
zorzonel
08-25-2004, 05:12 PM
SW
daca cineva totusi te-a scos din echilibru - asta inseamna ca el iti stie punctele tale vulnerabile, sau poate tu singura le-ai expus ca se scarpina orice paduche de ele. eu acum vorbesc ca si autorul frazei experientia est magistra vitae de aia poate privesc calm anumite situatii. astazi de pilda am mers sa iau bon de plata de la ambasada ungariei pentru banii pentru viza, deoarece ieri am fost cu capu in straista. si crezi ca mi l-a dat. nu! tupeista, urata ce este ea de alohtona!!! cu alte cuvinte am papadit la 105 euro la contabilitatea organizatiei la care lucrez. si uite ca ma tin calm, caci numai asa o sa gasesc solutia optima.
si stii ca am gasit-o. anul trecut am luat aceste bonuri si sunt la contabila. si am sa iau sa le fac la comp si fac si stampila la imprimanta color si le dau contabilei :wink:
SummerWind
08-26-2004, 03:06 PM
mi-a placut fraza cu scarpinatul paduchiului. Cred ca este un drob de adevar in asta. :)
mda, e corect ce spui. Insa ce faci atunci cand crezi ca iaca, iaca, asta e ceea ce ai cautat toata viata si tre sa te lupti pentru fericirea ta, cu spuma la gura?! O lasi sa treaca numai pentru a-ti pastra pacea interioara? Unde-i lupta pentru propia fericire, pentru interesele proprii? Lasam sa se treac fara noi si ne umplem de frustrari cu duiumu'?
eu nu stiu care-i varianta ideala. Inainte eram mai emotionala si a dracului de impulsiva, acum... ca in bancul ala cu evreul care trecea frontiera ilegal si l-au prins. La care el raspunse : Uje nikto nikuda ne idiot! ;)
Sventlana
09-16-2006, 04:53 PM
metoda de a scapa de nervi si a va relaxa
Relaxarea este o modalitate psiho-fiziologica de depasire a crizei de adaptare.In mod normal, o minte care este supusa in continuu unui efort considerabil va avea de suferit de pe urma acestei presiuni.Iata mai jos o metoda de relaxare in 5 pasi simpli, foarte eficienta, care te poate ajuta intotdeauna:
1. Imagineaza-ti ca te afli la munte, langa un izvor.
2. Pasarile se aud ciripind in aerul rece si curat.
3. Nimic nu te poate deranja aici - nimeni nu cunoaste locul tau secret.
4. Sunetul unei mici cascade creaza un fundal sonor linistitor.
5. Incearca sa-ti imaginezi cu claritate figura persoanei pe care o tii cu capul sub apa.
dictionar
09-16-2006, 05:04 PM
5. Incearca sa-ti imaginezi cu claritate figura persoanei pe care o tii cu capul sub apa.
:lola: :lola: :lola: deja numai asa voi face :lola: :lola:
Insa nu te poti enerva mereu din cauza oamenilor, uneori si din cauza unor situatii anumite
Burduff
09-16-2006, 08:49 PM
da' aishea tot is nervii???
sa ma enervez sau sa nu ma enervez asta-i intrebarea :hmm::astept:
nu, azi nu ma enervez!!! :iubesc::na:
:super:
-oby-
09-17-2006, 12:27 AM
nu ai in general de ce sa te enervezi
solara
09-17-2006, 01:05 PM
Nu se enerveaza nimeni pe 2 teme. P-asta o inchid.