orice om si-a pus aceaste intrebari si cred ca nimeni nu a mai gasit un raspuns concret...altii zic ca tre de facut copii, casa, bani, masina, etc.... da pana la urma tot mori... da paradoxal e faptul ca toti ar vrea sa afle sensu ista, da nimeni nu vrea sa moara pentru al afla. ce credeti voi dre asta?
tequila
04-27-2004, 01:49 PM
interesanta intrebare
mai interesanta decit - definitzia dragostei (detschii sad)
eu traiesc pentru citeva motive
- pentru ca ma adus cineva pe lume si de atunci tot traiesc si traiesc
- pentru ca-i interesant
- pentru ca am sperante, visuri si planuri
- pentru ca alternative nu sunt
probabil ca mai sunt motive dar nu am timp sa ma gindesc! ;)
GroSSu
04-29-2004, 01:15 AM
existentza e p/u a exista mai mult p/u a intzelege sensu existentzei ... cine nu e de acord - sp^nzuratzi-va :lol:
Gruita
04-29-2004, 01:46 AM
faptu ca traiesti deatata ca teai nascut asta totusi nu explica sensul vietii si sensul existentei. e prea simplu.
animaluts
04-29-2004, 07:51 AM
paradoxal e faptul ca toti ar vrea sa afle sensu ista, da nimeni nu vrea sa moara pentru al afla..
iata asta-i o idee foarte rea, pentru asta de obicei ti puni in psihushca pi mult timp inainte.. ai rabdare si vei vedea..
daq sincer, viatza de apoi ii ultimu lucru cari ma fyti amu..
Melania
04-29-2004, 01:30 PM
da paradoxal e faptul ca toti ar vrea sa afle sensu ista, da nimeni nu vrea sa moara pentru al afla. ?
...debilitate mai mare nam auzit...ce te face sa crezi ca sensu vietii vine odata cu moartea? de ce nu accepti idea ca sensu il poti percepe si traind....?
Codrin
04-29-2004, 02:13 PM
Lupta e sensul vietzii .
Primul cuvant din definitie cuprinde orice alta notiune cu care ai putea sa o inlocuiesti pentru a avea o formulare filozofica la fel de totala .
cuprinde Dumnezeirea - lupta pentru mantuire si rai
cuprinde existentza seaca primara - lupta pentru supravietuire pur si simplu
cuprinde dragostea - lupta pentru a pastra , mentine , intari sau a face sa se nasca iubirea
cuprinde orice tip de realizare in orice plan material sau spiritual - mereu e vreo lupta de dat pentru ele ...
... te cuprinde pe tine tot ...
cand incetezi cu tatu lupta , nu iti mai pasa de rezultaul nici celei mai maxime { sau poate dimpotriva , dupa cum percepe fiecare absolutul } - minime confruntari ........ atunci de abia pierzi sensul existentei .
Si tot iti mai ramane o ultima lupta de dat : cea cu intunericul .
Caci lupta se prelungeste ca sa fii sigur ca ea e sensul , chiar dincolo de pierderea sensului .... si tzine cat tzine viatza .
GroSSu
04-29-2004, 10:56 PM
existentza a aparut de la ciocnirea intimplatoare a 2 molecule, shi cu timpu s-a ajuns shi la oameni. Bhiar unii din noi au aparut pe lume ditr-o simplu "zaliot" =intimplator => deoare suntem doar rezultatul a "pur shi simplu asha s-o poluct" nu tre sa facem nimic concret(sa avem scopuri shi chestii de acestea) ci pur shi simplu sa facem ce vrem > ANARHIA FOREVER ... sau daca chiar n"avetzi cu ce va ocupa> cautatzi sensu ... da eu cred ca ZRIA.....
solara
04-30-2004, 12:44 AM
Nu stiu care-i sensul existentei (banuiesc ca mantuirea/perfectionarea), dar stiu de ce traiesc eu: din curiozitate si din frica de a muri.
Gruita
04-30-2004, 01:34 AM
da paradoxal e faptul ca toti ar vrea sa afle sensu ista, da nimeni nu vrea sa moara pentru al afla. ?
...debilitate mai mare nam auzit...ce te face sa crezi ca sensu vietii vine odata cu moartea? de ce nu accepti idea ca sensu il poti percepe si traind....?
ba deloc debilitate! murind nimeresti in iad sau Rai, adica te faci prietem cuDumnezeu sau cu dracu.. prin urmare cineva dintre ei iti vor deskide secretul existentei omenesti. (asta dac este viata dupa moarte)
in caz ca nu exista viata dupa moarte..ap pi*detz cu tata sistema asta..atunsi voobshe tat e hernea
zopiryon
04-30-2004, 09:02 AM
ba deloc debilitate! murind nimeresti in iad sau Rai,
de unde stii asta ?
zopiryon
04-30-2004, 09:02 AM
ba deloc debilitate! murind nimeresti in iad sau Rai,
de unde stii asta ?
eu as zice ca murind, nimeresti in cosciug....si 2 metri sub pamant
_victor_
04-30-2004, 03:38 PM
ba deloc debilitate! murind nimeresti in iad sau Rai, adica te faci prietem cuDumnezeu sau cu dracu.. prin urmare cineva dintre ei iti vor deskide secretul existentei omenesti. (asta dac este viata dupa moarte)
in caz ca nu exista viata dupa moarte..ap pi*detz cu tata sistema asta..atunsi voobshe tat e [cenzurat]
Pai daca dupa moarte nu mai e nimic, atunci sensul e anume sa traiesti ... daca iti place viata. Insa daca consideri ca a nu exista e mai bine decat a exista in modul in care existi pui mana pe streang si inainte ...
Gruita
04-30-2004, 11:17 PM
bey victor, tu nu pre ai inteles. aici nimeni nu vrea sa se spanzure! eu doar incerc sa aflu pentru ce oamenii traiesc, caci eu nu prea gasesc o explicatie logica.
enunturi de genu: traiesc ca sa nu mor; sau traiesc din curiozitate; sau exist de aceea ca asa trebuie- sunt doar vorbe goale care nu dau un raspuns concret la intrebare.
unica sursa care da raspuns concret la sensu vietei este Biblia, care zice ca noi traim ca sal slujim pe El...prosta mie numi place raspunsul asta(si cred ca la multi nui convine).
_victor_
05-01-2004, 12:08 PM
Am inteles foarte bine. Chestia cu streangul am zis-o nu pentru cei care vor sa afle sensul vetii prin moarte ci pentru cei care nu vad sens in viata. Eu cred ca fiecare are pareri proprii despre sensul vietii. Si asta e foarte bine. Acei insa care vad sensul vietii in moarte nu prea ii inteleg. Daca e asa, atunci de ce sa mai traisti? Cat privete chesti cu bibila nici eu nu sunt deacord. Asa ca traiti si bucurati-va de viata si nu va bateti capul cu prostii :lol:
Gruita
05-02-2004, 12:05 AM
da di undi shtii ca toata viata nui virtuala si poate ca kiar suntem in matrix, si ceea ce gandim e doar un algoritm binegandit de cineva, fie kiar si de Dumnezeu, a?:)
_victor_
05-02-2004, 12:58 PM
de ce nu?
In asa caz ai prefera sa traiesti in afara acestui algoritm? Daca da, de unde stii ca in afara lui nu se afla altul si asa pana la infinit?
Gruita
05-02-2004, 02:49 PM
nu shtiu daca as prefera sa traiesc in afara lui.. dar vreau sa shtiu daca exista sau nu:)
imported_Hegemon
05-04-2004, 10:18 PM
YnchipuitsivA asha o situatsie: SA zicem cA eu am creat o simulare pe calculator. O simulare foarte completA. Yn ea existA entitAtsi care gyndesc shi care se yntreabA de unde au apArut. Programul ynsA ymi permite ca eu sA intervin dacA vreau. Ce credetsi cA o sA stau shi o sA mA gyndesc la veatsa lor de apoi! O sA am grijA de ei, o sA le dau legi bune, cei care porshesc yi trimit yn iad etc. Yn loc sA mA pricalesc cyt pot shi yn tAti modurile pe care o sA le gAsesc. Iak e shy-tsi ynchipuie cA dmz n-are shi faci shy are grijA de noi, shy miliardele de oameni mortsi ys sortatsi 01011001 (1-rai , 0-iad :) ). Sau shtii, kiar dacA yi drept, atunci el numa ne-o creat pt ai sluji lui? oau...
Caroci asta ar trebui sA scriu la religie, ynsA : eu sustsin ideea cA nu-i nici un sens! absolut nici unul!
.....asta dupA ce mi-am ynchipuit un univers imens, cum el evolueazA, shi, undeva apare viatsa, la ynceput se formeazA o biosferA, care evolueazA, yn care apar entitAtsi vii, care se yntreabA : :wink: NAFIGA MAI TRAIM? ... aceste entitAtsi ys tarmaznutye pt cA-s prea individualitAtsi, shi dupA un anumit timp schimbA biosfera yn care au apArut yn alta, care nu permite supravietsuirea lor, shi ei dispar :lol: , ynsA asta nu conteazA, cAci au apArut din nimic shi tot asha shi au dispArut, yn nimic, care-i diferentsa.
Gruita
05-05-2004, 12:57 AM
eu sustsin ideea cA nu-i nici un sens! absolut nici unul!
iaka eu la asa varianta nu mam gandit niciodata:( daca mas convinge ca nu este nici un sens in viata..precis m-as impuska in cap!!! :cry:
imported_Hegemon
05-05-2004, 08:29 AM
Da, shi de ce eu nu m-am ympushcat pyn amu?
Gruita
05-05-2004, 10:27 PM
poate undeva in subconshtient totushi speri ca nu traieshti fara sens si ca pana la urma vei afla adevarul :roll:
imported_Hegemon
05-08-2004, 01:11 AM
Nu , pur shi simplu exist, kiar daca fara sens, totushi exist, shi atunci de ce sa nu exist, iata acum nu e nici un sens ca sa fac sa nu exist!
tequila
05-10-2004, 11:05 AM
atunci cind omu incepe sa se jeleaska singur pe sine (cum o faceti voi Gruitza si Hegemon) pai atunci e torba!
cum fara sens?! voua ce vii pofig daca azi ploua sau e soare, daca e primavara sau e iarna, daca avetzi mma sau nu avetzi, daca betzi cafea sau cei....? sensu e fiecare clipa in fiecare alegere care o faci, sensul e in tine insutzi pentru TU esti viatza si sensul vietzii tale. :D
si cititzi mai putzina SF despre lumea virtuala!
imported_Hegemon
05-10-2004, 11:40 PM
Uite, eu am argumente pt teoria mea, ynsA de la tine n-am auzit nici un argument!
tequila
05-11-2004, 11:04 AM
eu n-am vazut argumente la tine ci numai idei nastrushnice :crazy:
Gruita
05-12-2004, 12:53 AM
atunci cind omu incepe sa se jeleaska singur pe sine (cum o faceti voi Gruitza si Hegemon)
faptul ca eu caut un sens in viata mea asta nicidecum nu inseamna ca ma autojelesc!!
doar ca fac diferite presupuneri, care din pacate sunt cam sumbre!
imported_Hegemon
05-12-2004, 11:47 PM
Ei bine, primul shi principalul argument! : dacA nu s-a gAsit yncA nici un sens ynseamnA cA el nu-i!!!
NaE
05-13-2004, 12:29 PM
Sens este, vrea cineva sa-l vada sau nu. Si el consta ca fiecare din noi prin faptu ca traieste e condamnat la sensu vietii sale, si anume de a contribui la evolutia OMENIRII.
Un exemplu banal:
prin faptu ca scuipi juvacika pe drum, il faci pe altu sa se giondeasca la formula chimica a substantei care ar dizolva guma de pe asfalt... s.a.m.d.
Majoritateaa din noi vor avea copii si familii, despre binele acestui lucru nici nu mai vb.
Bineinteles ca aportul in dezvoltarea omenirii adus de Einstein si adus de baba vera, maturatoarea din curtea universitatii mele e monstruos de diferit, cert insa este ca ambii fac sau au facut ceva bun pentru toti.
anina
05-26-2004, 09:51 PM
Hi
Viata fara de moarte-egzista.
Ma refer la faptul ca in unele momente ale vetii mele inteleg unele lucruri care ma framinta, ca degzeplu:
Duminica mi-a venit un gind, ca toti oamenii sunt frati, au provenit de la unuul sau doi oameni, baza speciei omenesti.
Este cum un organism care incepe de la 2 celule vii, active si in timp evaluiaza. Si respectiv noi murim intro forma dar continuam sa traim in alta forma( ca de egzemplu-copii nostri)
Si fiecare celule evaluiaza reesind din genele pe care le detin(o programa bine prestabilita, ca la calculatoare), daca pe parcursul vietii ei au aparut careva facturi respectiv se schimba si directia de viata......
Mai pescurt: Traieste fiinca esti o parde a universului (care este ideala si bine gindita), si nu uita sa ai grija de tine.
Hercule
05-26-2004, 11:54 PM
omul provine de la monitza
imported_Hegemon
06-06-2004, 10:12 PM
cert insa este ca ambii fac sau au facut ceva bun pentru toti.
Ar fi bine ca totsi sa faca ceva bun pt restu, ar fi cu totu alta lume :)
asta ar arata ca bine reciproc jur ymprejur, cam asha ar trebui sa arate shi mileniul trei, cu tehnologiile shi performantsele civilizatsiei noastre , suntem ynca yn urma atyt timp cyt mai exista valuta!
sau... ce bine ar fi ca inteligentsa unei persoane sa fie reprezentata de culoare pielii => verde -foarte deshtept (ca la extratereshtri), roshu - mediu shi sur - prost :)) :)) :))
gr8dude
06-08-2004, 12:23 AM
sensul vietii este 'inainte' (caz general)
daca trecem la particular, atunci fiecare om are sensul lui.
al meu, pina cind este sa fac asa ca cei care vor exista dupa mine (in special copiii) sa aiba un trai mai decent decit cel dus de mine.
stiti, consider ca viata e ca o functie recursiva... scopul acestei functii este sa returneze o valoare, care apoi va fi folosita de aceeasi functie, pentru a returna o alta valoare pentru aceeasi functie..... (cine stie - intelege) :-)
spazmalgon
06-11-2004, 10:30 PM
to hegemon: mai discutam peste 5-6 ani si despre sensu vietii si despre salariul minim(daca-ti apare vreun copil mai devreme,discutam mai devreme)
to gruita: pot sa te ajut (cu-mpuscatu) :D
tre sa incerc si asta :tu_mori:
macar voi putea sa schimb nicku:gruita-killa