PDA

View Full Version : in fata mortii...........

vitalic sprinceana
03-24-2004, 10:15 AM
interesant..ce simt oare mortii in ultimele clipe ale mortii lor..am vazut oameni morti,am vazut oameni vii,oameni murind,dar nimeni dintre ultimii nu a binevoit sa-mi spuna ce simte in clipa asta..si au plecat cu taina in mormant...simt oare deznadejde??sau frica?/sau pumnii crispati inseamna parere de rau????????????

dune
03-24-2004, 11:55 AM
eu as presupune ca lumea poate simti diferite chestii in fata mortii, cred ca starea asta depinde de modul in care iti traiesti sau nu viata si de modu in care gindesti si interpretezi lucrurile. presupun cai probabil ca lumea apartinind aceleasi culturi, sa zicem moldovenii, ar simti cam acelasi lucru in fata mortii sau poate si-ar pune aceleasi intrebari, daca ar fi cazul.

de multe ori auzim ca tre sa ne traim viata de parca fiecare zi ar fi ultima. e greu sa ne amagim, sa ne spunem ca miine nu vom mai fi desi sansa intotdeauna exista - cel mai important mi se pare e faptul ca pina murim tre sa invatam makar sa fim sinceri cu noi insine si sa ne cunoastem pe sine, de multe ori sintem prinsi intre ginduri si iluzii de tot felu care ne creaza o imagine falsa despre viata pe care o ducem. o potentiala moarte ar fi un moment de sinceritate si cu cit lipsa de sinceritate e mai mare cu atit mi se pare a fi mai dureros momentu respectiv, odata ce ajungi la ultima statie si tre sa cobori din troleibus dindu-ti seama ca toata calatoria a fost un fals, o prefecatorie, cred ca esti foarte aproape de-ati da serios cu pumnii in cap si poate ai vrea sa treci drumu sa iei urmatoru troleibus care duce in centru ;)

insa sunt doar presupuneri, mie mi-ar fi curios ce ne-ar zice lumea care a fost aproape de moarte intr-un fel sau altul, ce au simtit, sa incerc si eu sa-mi relaxez ideeile la tema...

vitalic sprinceana
03-24-2004, 12:10 PM
dune,cred ca atunci cind te intorci cu fata spre moarte,nu-ti pasa de modul in care ti-ai trait viata..la urma urmei asta e un lucru infim pe linga haul ce ti se deschide in fata..ce folos ca ti-ai trait viata bine,sau sanatos(sau zi-i cum vrei) daca toate astea RAMIN IN URMA TA, si tu pleci DINCOLO gol...

dune
03-24-2004, 01:24 PM
parca ai avea dreptate, e simplu zis dar iti inteleg punctu de vedere pina la punct. exista totusi dorinta de continuitate care poate trebuie luata in consideratie, tot ce a fost nu a ramas in urma pur si simplu, dar a fost cu un scop sau poate nu, depinde din nou de ceia in ce fiecare se increde...

noi doar pe parcursul vietii permanent ne uitam la noi insine si permanent incercam sa intelegem ce se intimpla si cum, incercam sa ne intelegem pe noi pentru a intelege modu in care traim si respectiv scopu nostru in viata. eu de multe ori is strasnic pierdut la capitolu ista de exemplu si uneori ajung la concluzii despre mine de exemplu care ma cam surprind, dar tot incerc sai dau mai departe, sa aflu tot ce pot afla sa nu sed in umbra gindinduma ca dupa umbra asta urmeaza o alta umbra, e pina la urma dorinta omului de a ajunge la un nivel superior, de a lasa lumea banalizata in urma, de a cistiga in lupta sa cu sine insusi...

de asta shi zishem ca considerind asta, momentu mortii mi se pare cel mai oportun ca omul sa se poata vedea pe sine insusi asa cum a fost si poate sasi dea in sfirsit seama de anumite adevaruri, nu pentru ca ele ar conta in sine ci pentru ca el scapind din padurea intunecoasa sa poata merge mai departe... ginduri confuze multe la mine, lucram la analiza unor mituri grecesti, sint niste chestii interesante aici, chestii care zic mult despre characterul omului in general, a oamenilor sau nu mai stiu, eu in orice caz ma regasesc destul de des printre linii ;)

vitalic sprinceana
03-24-2004, 02:04 PM
dune,admitind ca ai dreptate: cind ajungi in fata mortii si iti dai seama ca ai facut rau sau bine,si acum ai gasit adevarul...totusi intrebarea ramine sa atirne: ei si? la ce-ti foloseste cunoasterea asta cind tu te duci??
nu stiu,eu am impresia ca..in fine..iubesti,arzi in pasiuni,traiesti cu viltoare orice moment si hop! nimic...totul se evapora ca un fum..unde e rostul?? ai cautat intreaga viata legaturi,ai balansat intre bine si rau..si atunci..ce conteaza asta in fata mortii..nu e problema DUPA MOARTE,ci in fata ei,intre viata si maorte,acolo unde nu mai ai nici viata,dar nici maortea inca...adica atirni intr-un suspans..si te temi..si ti-a frica..si bine...ce e binele in asemenea caz,cu ce te ajuta faptul ca cunosti binele,cind moarte a te deposedeaza de cunostintele tale...care e rostula cestui bine,ccind in urma ta ramin o sumedenie de rai...nu stiu,eu am vazut un om murind..si..o lacrima a lui..o lacrima care cuprindea in ea aceasta cunostinta a binelui,a vietii,a soarelui..si..acea lacrima amara,poate sufletul acestui mort..s-a apropiat cineva si l-a sters cu o batista..simplu..a fost acel strigat de deznadejde,nu mai e...in locul lui...alb,palid,ochi inchisi..si nimic-nimic....

dune
03-24-2004, 03:49 PM
asta e trist. imi amintesc ca am citit mai inainte undeva ca viata o folosim pentru a aduna tot felu de obiecte si cunostinte care nu ne sint de nici un folos dupa aia. eu sint cam confuz la tema asta, nu pre stiu de unde so apuc si cum so intorc, insa totusi tind sa cred in general ca daca omu reuseste sasi urmeze drumu, daca omu nu se lasa batut de tot ce e negativ in juru lui, daca cauta sa inteleaga si de fiecare data cind cade incearca cel putin sa se ridice, atunci moartea nu mai e un obstacol, nu e poarta catre nimic, nu e ceia ce iti rapeste tot ce ai. tre probabil sa invatam sa ne indreptam afectiunea catre astfel de lucruri si sa ne intelegem pe noi insine intrun astfel de fel, undeva la mijloc intre rolu nostru social si personalitatea noastra, totu e un drum, asta e si misteru vietii, nu stim unde vom ajunge insa permanent ne este aratat ca nimic nu e asa cum ne pare noua, ca lucrurile au in sine alta esenta si ca noi prin intelegerea noastra limitata schimonosim adevarata esenta de multe ori concentrindune asupra formei si uitind de esenta...

viata in sine e o lupta, depinde de fiecare cum isi intelege lupta, probabil tre sa intelegem cit mai bine pentru ce luptam si daca gasim intradevar un lucru care pentru noi sa fie meritoriu si pentru care sa nu ne fie frica sa murim oricit de mult am tine la acel lucru/persoana atunci moartea nu e decit un pas, unul dintre atitia...

martie
03-25-2004, 01:38 AM
eu ma dindesc la moarte :au: ca la ceva mai mult de cit natural....in fata mortii m-as simti puternica ca sa ma nasc...dar cum n-am stiut de nasterea biologica..nu voi sti nici de asta...

vitalic sprinceana
03-25-2004, 08:17 AM
dune,viata e un drum....sau o lupta,nu conteaza cum o numesti....stii care e tragedia: drumul,lupta aici pe pamint e continuu,acolo insa....e sfirsit...daca viata a fost miscare,acolo e liniste si repaos.asa si cu lupta....ajungi dincolo si esti lipsit de cea mai buna arma a ta: speranta,si credinta intr-o schimbare....

catyusha
10-06-2004, 07:35 PM
credincioshii probabil simt frika...
pt ka nu shtiu unde o sa le ajunga sufletul..

vitalic sprinceana
10-08-2004, 05:59 PM
necredinciosii sunt si mai infricosati...fiindca ei nu stiu daca sufletul lor va ajunge in genere undeva....

catyusha
10-09-2004, 04:22 PM
Hmy...
cel mai rau e sa regretzi.. sau poate nu..

krown
11-23-2004, 11:14 AM
Simti ca ai belit-o ...... cu 2 degete...

krown
12-03-2004, 01:02 PM
Cum zicea un scriitor rus, mi se pare ca Iosif Brodskii, viata asta e naspa, si ai vazut cu ce se termina?

krown
12-13-2004, 11:07 AM
Aminteste-ti de moarte.... azi imi ziceam mie ca totul e in zadar, sau ca totul o sa fie bine... nu stiu cum e la voi in monmente de astea da eu pe mine nu ma cred nicodata si nici de altii nu ascult.

..... tre sa-mi deschid si io aici o tema , cred ca-i fur copywrightu melaniei , o sa se cheme... doua pere, sau doua nuci sau doua prune sau doua perje. sau doua c, nu ...
... eu sincer cel mai mult ma gandesc la moarte , am si vanatai din cauza asta... si nici nu-i alta tema de plans mai mult...
las-ca va fi totul bine. Sunt a 1223444534 dendrita a lui krown... daca io mor devine mai prost.
ma-am uitat prea mult la fight club

vadim
12-13-2004, 02:39 PM
spre exemplu eu cind mai n-am dat ortul popii nu simteam decit setea de apa si imi venea tare multe bancuri in cap, poate asta si m-a salvat? :D

flo
12-13-2004, 08:59 PM
necredinciosii sunt si mai infricosati...fiindca ei nu stiu daca sufletul lor va ajunge in genere undeva....

deja tremur de frica :wtf:
sa speri ca exista ceva dupa moarte e ok
dar sa fii convins ca exista o viata de apoi e o mare pacaleala ca sa nu zic prostie :)

krown
12-14-2004, 12:43 PM
spre exemplu eu cind mai n-am dat ortul popii nu simteam decit setea de apa si imi venea tare multe bancuri in cap, poate asta si m-a salvat? :D
.....Eu m-ai n-am murit de cateva ori, da de ficare data ma gandeam cum sa dau timpul inapoi si ce prost am fost.... cel mai tare in faza asta e ca vin toti si iti aduc portocale banane si nesuferitul de iaurt de fructe , ca sa nu ma stric la stomac.
Daca aflati ca afost un accident si a scapat doar un om, ala eram eu de fiecare data... eu am pe mine ( acum un moment de reculegere) 18 operatii pe maini si pe picioare ...
Cu toate astea sunt in stare sa bat 2 tipi mai zdarovaie decat mine.... cu parul :D

Mirabela Iucu
12-14-2004, 04:30 PM
Era anul 2003 si eram in noiembrie...zburam cu masina spre Berlin pentru a ajunge la concertul pe care-l asteptam de ani de zile...la un moment dat calatoria ne-a fost intrerupta brusc si am dat ochii cu moartea...i-am spus ca nu vreau sa merg cu ea si mi-am revazut fragmente din viata...a fost cumplit...si totusi constientizam un singur lucru: ca nu e momentul sa se termine...ca nu vreau sa se termine...si ca nu este corect... :crazy:
Din fericire pentru mine nu s-a terminat...dar pentru sofer da... :cry:

flo
12-14-2004, 05:46 PM
krown, eu daca o sa sa mai ajung sa locuiesc in Chisinau o sa vreau sa ma aflu printre prietenii tai :D

vadim
12-15-2004, 01:37 PM
.....Eu m-ai n-am murit de cateva ori, da de ficare data ma gandeam cum sa dau timpul inapoi si ce prost am fost.... cel mai tare in faza asta e ca vin toti si iti aduc portocale banane si nesuferitul de iaurt de fructe , ca sa nu ma stric la stomac.
Daca aflati ca afost un accident si a scapat doar un om, ala eram eu de fiecare data... eu am pe mine ( acum un moment de reculegere) 18 operatii pe maini si pe picioare ...
Cu toate astea sunt in stare sa bat 2 tipi mai zdarovaie decat mine.... cu parul :D

cu parul? super da cu parul noi totsi putem bate dar cu mina goala e mai greu :crazy:

krown
12-15-2004, 04:46 PM
krown, eu daca o sa sa mai ajung sa locuiesc in Chisinau o sa vreau sa ma aflu printre prietenii tai :D
Apreciez.
Citiind asta mi-am dat seama ca cei care au fost cu mine prin accidente au iesit teferi (mnezeii mamii lor) , pt ca stateau in spatele meu. Eu am condus 10 ani (aproape pana mai ieri ) o motocicleta Triumph canadiana cadou de la bunicu' meu cu care am avut 3 accidente aproape mortale ( eu m-am nascut pana ce in 8 camasi norocoase) si alte vreo 10 marunte.
Cel mai naspa a fost in 2002 cand m-am lasat si de parasutism pt ca in urma lovirii din spate a unui BA3 am zburat regulamentar fara permis de pilot peste el, motocicleta a cazut cu volanul in spatele meu, rezultatul: fractura tasata de gradul II a vertebrei TH6 si 7 adica daca ma loveam cu una mai jos , numai puteam folosi picioarele si nici mainile.
insa fetelor sa nu credeti cxa nu pot exersa kama-sutra de la cap la coada.
.....
insa de motociclism nu ma las, da la parasutism si inainte de asta imi intrau picioarele in gat, ca nu prea puteam sa-mi arunc picioarele inainte ( stiti doar ca nici nu suna bine: cu picioarele inainte)

flo
12-15-2004, 04:58 PM
krown, cind o sa ajung regizor o sa fac un documentar despre accidentele tale.
daca te mai tine spinarea poate ma ajuti sa filmez unul live :hahaha:

vitalic sprinceana
12-15-2004, 05:20 PM
deja tremur de frica
sa speri ca exista ceva dupa moarte e ok
dar sa fii convins ca exista o viata de apoi e o mare pacaleala ca sa nu zic prostie

exista atatea lucruri neclare pe lumea asta...si imbecile..si nu cred ca asta e cea mai mare prostie..cea mai mare prostie e poate sa crezi ca exista moarte....

flo
12-15-2004, 05:50 PM
cel ma sigur lucru este moartea, dar e si cel mai fascinant :)
daca esti treaz cind mori, e cel mai puternic sentiment pe care il traiesti, dar si singurul despre care nu mai ai nici o amintire.
de abia astept sa mor :D

Mirabela Iucu
12-15-2004, 06:32 PM
Nu mai glumii cu asta Flo...crede-ma ca nu e un sentiment deloc placut sa depinzi de cateva secunde care s-ar putea sa fie ultimele :crazy:

flo
12-16-2004, 12:41 AM
eu nu glumesc, eu chiar astept sa se intimple.
mai curind sau mai tirziu. si din cauza ca nu vreau sa ratez cel mai important eveniment al vietii mele constiente murind in somn sau zdrobit de o macara, planuiesc sa-l provoc eu.

as vrea sa transfer aici o discutie cu unul din colegii de apartament. incercam sa gasesc metoda de sinucidere care mi-ar permite sa ramin cit mai mult timp in viata pentru a putea constientiza ca mor.
am ajuns amindoi la concluzia ca exista doar doua moduri de a muri, indiferent de multitudinea de cauze. fie mori subit prin distrugere totala, cade tavanul peste tine, explodeaza o bomba atomica la un metru de tine.
fie mori pentru ca singele care ajunge la creier nu mai este oxigenat, iar cind asta se intimpla pur si simplu lesini, adica iti pierzi cunostiinta. de abia dupa aia mori.
adica orice ai face nu poti fi prezent nici la propria-ti moarte :(
nu poti sa zici "Mor..." ci doar "Cred ca o sa mor"

sper sa am o moarte "buna" si sa aflu raspunsul la dilema asta. din pacate nimeni nu o sa afle ce am descoperit murind :D

Mirabela Iucu
12-16-2004, 12:46 AM
Poate pe heavenmoldova.net o sa ne povestim fiecare trairile din momentul mortii... :lol:
Iritant este ca moartea reprezinta etapa vietii pe care nu o poti controla...ca in rest ceea ce faci depinde de tine...finalul insa nu... :wink:

vitalic sprinceana
12-16-2004, 10:24 AM
cel ma sigur lucru este moartea, dar e si cel mai fascinant

exista o semnificatie dubla a cuvantului...moartea ca un moment care intrerupe viata si moartea ca durata vesnica a acestui moment..si e o confuzie vrebala la mijloc...moartea ca moment in care se intrerupe viata e doar un moment nimci mai mult..ea exista, dar cealalata maorte, ca durata, ca timp, ca nume al unei stari...e o prostie sa spui ca exista ceva, cand nu stii daca exista ceva..de asta moartea si exista, dar e si o prostie sa spui ca exista

flo
12-16-2004, 07:30 PM
imi pare rau dar nu inteleg :-?
moartea ca durata!? adica timpul scurs dupa ce murim si pina disparem?
sau poate timpul cit ceilalti se refera la noi ca fiind morti?

poate sint eu ingust la minte sau prea concentrat doar pe experienta morti, adica ce se intimpla doar in acel moment

vitalic sprinceana
12-17-2004, 09:28 AM
da, moartea ca durata...ca durata a momentului care vine dupa ce se termina viata....si ca num al acestui moment..asta e confuzia

vadim
12-17-2004, 10:23 AM
ca in rest ceea ce faci depinde de tine...finalul insa nu... :wink:

sunt momente cind si de tine depinde finalul, vrei moarte usoara asau grea

Mirabela Iucu
12-17-2004, 10:36 AM
Eu ma refeream doar la faptul ca nu poti alege intre a muri si a mai fi in viata...cand e sa mori, te duci si gata :crazy:

vadim
12-17-2004, 11:02 AM
de plecat vom pleca dar unde vom ajunge :crazy:

krown
12-17-2004, 11:55 AM
M-ati facut sa scriu un vechi proverb sau ce-o fi el ( si Joe Black mi-e martor):
Singurele lucruri de care nu scapa nimeni e moartea si taxele.
Intrebarea este: stii ceva despre moarte?

Atunci ce p.m.

vadim
12-17-2004, 12:11 PM
dar despre taxe?

krown
12-17-2004, 01:08 PM
acum 3 ani cand am invatat conta la noi. Era vorba despre 127 de taxe si impozite de tot felul . sa ma corecteze cineva si sa ma updatateze

vadim
12-17-2004, 01:53 PM
lasane sa invatam si noi si pe urma mai vedem ce si cum

catyusha
12-20-2004, 06:14 PM
cea mai mare prostie sa krezi ka exista moartea?
:) la fel...exista 2 dimensiuni...
cea realista...adika...biologika...
shi...cea... filozofika sa zicem..
yn kare moartea nu reprezinta altceva dekyt ...trecerea yntr-o alta forma...poate...kalea spre un alt ynceput...
vorba sheia...a new begining always starts at the end...
sau...
vorbesk avioane...

flo
12-21-2004, 07:24 AM
eu nu vad moartea ca pe ceva tragic.
imbatrinirea e cel mai tragic lucru. din aceasta perspectiva moartea este un lucru necesar, o usurare.
dar poate ma insel, sint si oameni care imbatrinesc frumos si mor senin.
in orice caz, e cel mai fascinat lucru (cred ca ma repet :D ).

krown
12-21-2004, 01:47 PM
Despre moarte se discuta in basse voix. Ca sa nu ti se termine repede viata trebuie sa astepti moartea.
Eu daca as avea 3 vieti tot nu m-as multumi!!!

flo
12-21-2004, 06:50 PM
dar sa fii constient de toate in acelasi timp, altfel nu e interesant, e ca si cum ai avea doar una.
de aia sint dependent de imaginatie si-mi petrec mai tot timpul in imaginar. aici pot avea cite vieti doresc :D
dar ca orice drog chestia asta ma tine departe de singura viata reala.
well, nu le poti avea pe toate :hahaha:

krown
12-22-2004, 01:29 PM
Ca sa nu ti se termine repede viata trebuie sa astepti moartea.

Uite eu tot m-am gandit la ideea asta ( daca e idee) .
Pt ca de obicei asteptarea e grea , adica ti se pare lunga ( desi asa gandesc batranii pe la 70 ani) , insa daca ei din punctul de vedere obisnuit , cu cat astepti moartea mai mult cu atat traiesti mai mult .

viata asta pe mai multe planuri te face sa traiesti mai usor , desi ruptura asta de realitate deseori costa cam prea mult. imaginatia mea ma ajuta ca starea mea de veghe, sau visurile acide pe care le am din cand in cand sa nu ma duca de rapa in vreo clinica psihiatrica....
deci flo principalu sanatate si viata lunga pt experiente. Ca daca nu noi...

Mirabela Iucu
12-22-2004, 11:18 PM
atunci cand stai fatza in fatza cu Doamna cu coasa si depinzi poate de o secunda sau de o suflare...incepi sa apreciezi viata si sa nu te mai gandesti la moarte...ptr. ca ea oricum vine...fie ca vrem fie ca nu :crazy:
Eu am dat ochii cu Doamna si dupa ce am avut trairi inimaginabile i-am spus acesteia : now f.u.c.k. off... :wink:

flo
12-23-2004, 04:25 AM
fain ca ti s-a dat dreptul la ultima replica in chestiunea aia delicata.
daca nu e prea mult, ce fel de trairi ai avut atunci? psihologice, fizice?

Mirabela Iucu
12-23-2004, 05:57 PM
Mda...erau si fizice dara stea nu erau deloc placute...cat despre cele psihice...hmmm...astea au fost tare interesante.In cateva secunde mi-am revazut o parte din viata si am constatat ca mai am multe de facut...a fost strasnik trust me :crazy:

flo
12-23-2004, 07:31 PM
strasnic!?
au zisem ca mishto a fost adoptat in Paris, dar nu stiam ca strashnik e folosit in romania :D
cruta!

Mirabela Iucu
12-25-2004, 12:52 AM
Ei na...nu e prea folosit aici...dar m-am molipsit eu...si chiar suna bine :lol:

flo
12-27-2004, 07:57 PM
mira, nu retrai :D
ca am zis si eu doar asa. atita timp cit vorbesti bine o limba, poti folosi cite slanguri vrei

Mirabela Iucu
12-27-2004, 10:17 PM
Mda...thx Flo ptr. permisiune :lol:

flo
12-28-2004, 12:11 AM
uite ce fata bine crescuta
stie sa zica multumesc cind ii se da ceva :D
si ca sa revenim la tema, fata asta sigur o sa ajunga in rai :D

Mirabela Iucu
12-28-2004, 11:55 AM
:hahaha:...daca un simplu thanks sterge toate tampeniile...apoi clar ajung in rai :hahaha:

flo
12-28-2004, 07:47 PM
nu e chiar asa simplu. un thanx iti sterge toate pacatele, dar asta inseamna ca nu mai ai voie sa pacatuiesti. dumnezeu o sa te ierte si inainte de a muri, dar dupa ce mergi in fata lui o sa inceapa sa-ti numere de cite ori te-a iertat. daca numarul e tare mare tot iadul te paste, daca e rezonabil stai o tura in purgatoriu si daca esti cuminte te baga si pe tine in rai. unde e mare plictiseala :D

Mirabela Iucu
12-30-2004, 03:03 AM
Nu mi-a placut niciodata plictiseala...si cu suguranta "jos" ammai mult prieteni... :lol:

zorzonel
01-05-2005, 04:51 PM
imi cer iertare dar nu cred ca as fi putut reda in romana textul care urmeaza, dar merita atentie

335. Π*Π°Π·Π²Π΅ колдовство осознаниС Π±ΡƒΠ΄ΡƒΡ‰Π΅Π³ΠΎ? Π*Π°Π·Π²Π΅ магия ΡƒΠ·Π½Π°Π²Π°Π½ΠΈΠ΅
Π½Π΅ΠΈΠ·Π±Π΅ΠΆΠ½ΠΎΠ³ΠΎ? КаТдая рСлигия, ΠΊΠ°ΠΊ связь с Π’Ρ‹ΡΡˆΠΈΠΌ, Π½Π°Ρ…ΠΎΠ΄ΠΈΡ‚ слова ΠΎ
нСсказуСмом ΠΏΠ΅Ρ€Π΅Ρ…ΠΎΠ΄Π΅ Π² ΠœΠΈΡ€ Π’ΠΎΠ½ΠΊΠΈΠΉ Но Π·Π΅ΠΌΠ½ΠΎΠ΅ сознаниС всС-Ρ‚Π°ΠΊΠΈ сохраняСт
всС чувства, ΠΊΠΎΡ‚ΠΎΡ€Ρ‹Π΅ находятся Π² ΠœΠΈΡ€Π΅ Π’ΠΎΠ½ΠΊΠΎΠΌ, хотя Π±Ρ‹ ΠΈ ΠΏΡ€Π΅Ρ‚Π²ΠΎΡ€Π΅Π½Π½Ρ‹Π΅.
Π‘Π°ΠΌΡ‹ΠΉ ΠΌΠΈΠ³ ΠΏΠ΅Ρ€Π΅Ρ…ΠΎΠ΄Π° Π² Π’ΠΎΠ½ΠΊΠΈΠΉ ΠœΠΈΡ€ ΠΈΠΌΠ΅Π΅Ρ‚ Π²ΠΈΠ΄ головокруТСния, Ρ‚ΠΎ ΠΆΠ΅ самоС, ΠΊΠ°ΠΊ
ΠΏΡ€ΠΈ ΠΎΠ±ΠΌΠΎΡ€ΠΎΠΊΠ΅ ΠΈΠ»ΠΈ Π½Π°Ρ‡Π°Π»Π΅ ΠΏΠ°Π΄ΡƒΡ‡Π΅ΠΉ. Π—Π°Ρ‚Π΅ΠΌ ΡΠ»Π΅Π΄ΡƒΡŽΡ‰ΠΈΠ΅ чувства зависят ΠΎΡ‚
подготовлСнности сознания, Π²Π΅Ρ€Π½Π΅Π΅, ΠΎΡ‚ Π*Π³ΠΎ ОгнСнного. Если сознаниС Π±Ρ‹Π»ΠΎ
ΠΎΠΌΡ€Π°Ρ‡Π΅Π½ΠΎ ΠΈΠ»ΠΈ тускло, чувства Π½Π΅ ΠΌΠΎΠ³ΡƒΡ‚ ΠΏΡ€Π΅Ρ‚Π²ΠΎΡ€ΠΈΡ‚ΡŒΡΡ ΠΏΡ€ΠΈ Π½ΠΎΠ²ΠΎΠΌ состоянии.
Π’ΠΎΠ³Π΄Π° наступаСт Ρ€ΠΎΠ΄ Π·Π°Π±Ρ‹Ρ‚ΡŒΡ ΠΈΠ»ΠΈ Π΄Ρ€Π΅ΠΌΠΎΡ‚Π½ΠΎΠ΅ Π±Π»ΡƒΠΆΠ΄Π°Π½ΠΈΠ΅. БостояниС Π½Π΅ ΠΈΠ·
приятных. ΠšΠΎΠ½Π΅Ρ‡Π½ΠΎ, Π½Π΅ Π³ΠΎΠ²ΠΎΡ€ΡŽ ΠΎ ΠΌΡ€Π°Ρ‡Π½ΠΎΠΌ состоянии прСступников ΠΈ ΠΏΠΎΡ€ΠΎΡ‡Π½ΠΈΠΊΠΎΠ²
- ΡΡƒΡ‰Π½ΠΎΡΡ‚ΡŒ этих Ρ‚Π΅Ρ€Π·Π°Π½ΠΈΠΉ нСописуСма. Но здСсь Π»ΡƒΡ‡ΡˆΠ΅ Π³ΠΎΠ²ΠΎΡ€ΠΈΡ‚ΡŒ ΠΎ
возмоТностях свСтлых. Π’Π°ΠΊ, Ссли Агни Π±Ρ‹Π» ΠΏΡ€ΠΎΠ±ΡƒΠΆΠ΄Π΅Π½ ΠΏΡ€ΠΈ ΠΆΠΈΠ·Π½ΠΈ ΠΈΠ»ΠΈ Π·Π½Π°Π½ΠΈΠ΅ΠΌ,
ΠΈΠ»ΠΈ ΠΏΠΎΠ΄Π²ΠΈΠ³ΠΎΠΌ ... чувства, Ρ‚ΠΎ ΠΎΠ½ Π½Π΅ΠΌΠ΅Π΄Π»Π΅Π½Π½ΠΎ ΡΠΎΠ²Π΅Ρ€ΡˆΠΈΡ‚ Π²Π΅Π»ΠΈΠΊΡƒΡŽ Ρ‚Ρ€Π°Π½ΡΠΌΡƒΡ‚Π°Ρ†ΠΈΡŽ. Как
истинный Π‘Π²Π΅Ρ‚ΠΎΡ‡, ΠΎΠ½ ΡƒΠΊΠ°ΠΆΠ΅Ρ‚ Π½Π°ΠΏΡ€Π°Π²Π»Π΅Π½ΠΈΠ΅, ΠΊΠ°ΠΊ свСтоносный Π³Π΅Π»ΠΈΠΉ, ΠΎΠ½ вознСсСт
Π² ΡΡƒΠΆΠ΄Π΅Π½Π½ΡƒΡŽ сфСру. Он, Ρ‚Π°ΠΊ Π½Π΅ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ‚Π½Ρ‹ΠΉ Π² ΠΆΠΈΠ·Π½ΠΈ Π·Π΅ΠΌΠ½ΠΎΠΉ, становится
руководящим Π½Π°Ρ‡Π°Π»ΠΎΠΌ Π² ΠœΠΈΡ€Π΅ Π’ΠΎΠ½ΠΊΠΎΠΌ. Но Π½Π΅ Ρ‚ΠΎΠ»ΡŒΠΊΠΎ ΠΎΠ½ свСтит Π² Π’ΠΎΠ½ΠΊΠΎΠΌ ΠœΠΈΡ€Π΅,
ΠΎΠ½ прСдстоит, ΠΊΠ°ΠΊ ΠΏΡ€ΠΎΠ²ΠΎΠ΄ ΠΊ сущСствам ΠΎΠ³Π½Π΅Π½Π½Ρ‹ΠΌ. Π‘Π΅Π· Агни нСльзя ΠΏΡ€ΠΈΠ½ΡΡ‚ΡŒ ΠΈ
ΠΏΡ€ΠΈΠΎΠ±Ρ‰ΠΈΡ‚ΡŒΡΡ ΠΊ Π‘Π²Π΅Ρ‚Ρƒ ΠœΠΈΡ€Π° ОгнСнного. ΠžΡ‚ΡΡƒΡ‚ΡΡ‚Π²ΠΈΠ΅ проявлСнного Огня Π΄Π΅Π»Π°Π΅Ρ‚
слСпыми Π±Π»ΡƒΠΆΠ΄Π°ΡŽΡ‰ΠΈΡ… Π΄ΡƒΡ…ΠΎΠ². ΠœΡ‹ Π²ΠΈΠ΄ΠΈΠΌ ОгнСм ΠΈ восходим ПламСнСм. НСт Π΄Ρ€ΡƒΠ³ΠΈΡ…
Π΄Π²ΠΈΠ³Π°Ρ‚Π΅Π»Π΅ΠΉ ΠΈ ΠΏΠΎΡ‚ΠΎΠΌΡƒ Π±Π»Π°Π³ΠΎ Огонь-познавшим!

zorzonel
01-05-2005, 04:54 PM
338. Π’Ρ€ΡƒΠ΄Π½ΠΎ ΠΎΡ‚ Π·Π΅ΠΌΠ»ΠΈ ΠΎΠ±Ρ€Π°Ρ‚ΠΈΡ‚ΡŒΡΡ ΠΊ ΠžΠ³Π½Π΅Π½Π½ΠΎΠΌΡƒ ΠœΠΈΡ€Ρƒ. Но Ρ‚Π°ΠΊΠΆΠ΅ Π½Π΅Π»Π΅Π³ΠΊΠΎ
ΠΏΠΎΠ΄ΠΎΠΉΡ‚ΠΈ ΠΊ Π·Π΅ΠΌΠ½Ρ‹ΠΌ сфСрам ΠΎΡ‚ Π’ΠΎΠ½ΠΊΠΎΠ³ΠΎ ΠœΠΈΡ€Π°. Π*Ρ‚ΠΎ ныряниС ΠΌΠΎΠΆΠ½ΠΎ ΡΡ€Π°Π²Π½ΠΈΡ‚ΡŒ с
Π²ΠΎΠ΄ΠΎΠ»Π°Π·ΠΎΠΌ. Как Π²ΠΎΠ΄ΠΎΠ»Π°Π· Π΄ΠΎΠ»ΠΆΠ΅Π½ ΠΎΠ΄Π΅Π²Π°Ρ‚ΡŒ тяТСлый доспСх, Ρ‡Ρ‚ΠΎΠ±Ρ‹ ΠΏΡ€ΠΎΡ‚ΠΈΠ²ΠΎΡΡ‚Π°Ρ‚ΡŒ
давлСнию ΠΎΠΊΠ΅Π°Π½Π°, Ρ‚Π°ΠΊ ΠΈΠ΄ΡƒΡ‰ΠΈΠΉ Π½Π° зСмлю Π΄ΠΎΠ»ΠΆΠ΅Π½ ΠΎΠΊΡ€ΡƒΠΆΠΈΡ‚ΡŒ сСбя тяТкой ΠΏΠ»ΠΎΡ‚ΡŒΡŽ.
ΠœΡƒΠ΄Ρ€ΠΎ состояниС Π½ΠΎΠ²ΠΎΡ€ΠΎΠΆΠ΄Π΅Π½Π½ΠΎΠ³ΠΎ, ΠΊΠΎΠ³Π΄Π° ΠΎΠ½ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚ постСпСнно ΠΏΡ€ΠΈΠ½ΡΡ‚ΡŒ Π½Π° сСбя
Π·Π΅ΠΌΠ½Ρ‹Π΅ тягости. НС ΠΎΠ΄Π½ΠΎ сСмилСтиС трСбуСтся, Ρ‡Ρ‚ΠΎΠ±Ρ‹ ΠΎΠ²Π»Π°Π΄Π΅Ρ‚ΡŒ Π·Π΅ΠΌΠ½Ρ‹ΠΌ
сущСствованиСм, ΠΏΠΎΡ‚ΠΎΠΌΡƒ слСдуСт Ρ‚Π°ΠΊ Π±Π΅Ρ€Π΅ΠΆΠ½ΠΎ ΠΎΡ…Ρ€Π°Π½ΡΡ‚ΡŒ явлСниС Π΄Π΅Ρ‚Π΅ΠΉ.

zorzonel
01-05-2005, 04:55 PM
340. ΠŸΠΎΡΠ»Π΅Π΄ΡƒΠΉΡ‚Π΅ Π·Π° Мной; ΡƒΡΡ‚Ρ€Π΅ΠΌΠΈΡ‚Π΅ΡΡŒ ΠΊΠΎ МнС, Ρ‚ΠΎΠ»ΡŒΠΊΠΎ Ρ‚Π°ΠΊ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ ΠΏΠΎΠ½ΡΡ‚ΡŒ
Π±ΡƒΠ΄ΡƒΡ‰Π΅Π΅. Π§Ρ‚ΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ½ΠΎ ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΏΠΎΡ‡Π΅ΡΡ‚ΡŒ Π‘ΠΈΠ»Π°ΠΌ Π‘Π²Π΅Ρ‚Π»Ρ‹ΠΌ? МоТно ΠΎΠ±Π½ΠΎΠ²ΠΈΡ‚ΡŒ Π²Π΅Ρ€Ρƒ, ΠΊΠ°ΠΊ
Π½Π΅ΠΏΡ€Π΅Π»ΠΎΠΆΠ½ΠΎΡΡ‚ΡŒ. НС ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΠ΄Π½Π° Π²Π΅Ρ€Π°, которая Π½Π΅ Π²Π΅Π΄Π΅Ρ‚ всю Тизнь. Π£ΠΊΠ°Π·Ρ‹Π²Π°ΡŽ Π½Π°
страны, ΠΊΠΎΡ‚ΠΎΡ€Ρ‹Π΅ утСряли ΠΏΡƒΡ‚ΡŒ; машина Π΅Ρ‰Π΅ двиТСтся, Π½ΠΎ Π±Π΅Π· обновлСния
сознания ΡƒΠΆΠ΅ Π½Π΅Ρ‡Π΅ΠΌ ΠΆΠΈΡ‚ΡŒ. НовоС сознаниС ΠΏΡ€ΠΈΠ΄Π΅Ρ‚ лишь ΠΎΡ‚ Π΄ΡƒΡ…Π°. Новая сила
ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚ ΡƒΠΊΡ€Π΅ΠΏΠΈΡ‚ΡŒΡΡ Ρ‚ΠΎΠ»ΡŒΠΊΠΎ Π·Π½Π°Π½ΠΈΠ΅ΠΌ ΠœΠΈΡ€ΠΎΠ² Π’Ρ‹ΡΡˆΠΈΡ…. НакоплСния Ρ‚Π°ΠΊΠΈΡ… Π·Π½Π°Π½ΠΈΠΉ
укрСпят Тизнь. МоТно ΠΎΡ‚ΠΊΠ°Π·Π°Ρ‚ΡŒΡΡ ΠΎΡ‚ самого Π½ΡƒΠΆΠ½ΠΎΠ³ΠΎ, Π½Π΅ думая ΠΎ Π±ΡƒΠ΄ΡƒΡ‰Π΅ΠΌ.
НуТно ΠΏΡ€ΠΈΠ½ΡΡ‚ΡŒ всС ΠΏΠ΅Ρ€Π΅Ρ…ΠΎΠ΄Ρ‹, ΠΊΠ°ΠΊ ΡƒΠ»ΡƒΡ‡ΡˆΠ΅Π½ΠΈΡ. Один ΠΏΠΎΡ€Ρ‹Π² мысли пСрСнСсСт
Ρ‡Π΅Ρ€Π΅Π· ΠΏΡ€ΠΎΠΏΠ°ΡΡ‚ΡŒ. Π”Π°ΠΆΠ΅ казалось Π±Ρ‹ самоС Π½Π΅ΠΈΠ·Π±Π΅ΠΆΠ½ΠΎΠ΅ зависит ΠΎΡ‚ качСства
мысли. Π£Ρ‚Π²Π΅Ρ€ΠΆΠ΄Π΅Π½ΠΈΠ΅ мысли ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚ Π΄Π°ΠΆΠ΅ ΠΈΠ·ΠΌΠ΅Π½ΠΈΡ‚ΡŒ Π²ΠΎΠ·Π²Ρ€Π°Ρ‰Π΅Π½ΠΈΠ΅ Π½Π° Π—Π΅ΠΌΠ»ΡŽ. ΠžΠ±Ρ‹Ρ‡Π½ΠΎ
Ρ€Π°ΡΡΠΌΠ°Ρ‚Ρ€ΠΈΠ²Π°ΡŽΡ‚ Π’ΠΎΠ½ΠΊΠΈΠΉ ΠœΠΈΡ€, ΠΊΠ°ΠΊ пассивноС состояниС. Но ΠΎΠ½ΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚ Π±Ρ‹Ρ‚ΡŒ Π½Π΅
Ρ‚ΠΎΠ»ΡŒΠΊΠΎ пассивным, Π½ΠΎ ΠΈ Π°ΠΊΡ‚ΠΈΠ²Π½Ρ‹ΠΌ. Если Π½Π° 'НСбС, ΠΊΠ°ΠΊ Π½Π° Π—Π΅ΠΌΠ»Π΅', Ρ‚ΠΎ Π·Π½Π°Ρ‡ΠΈΡ‚ ΠΈ
Ρ‚Π°ΠΌ ΡΡƒΡ‰Π΅ΡΡ‚Π²ΡƒΡŽΡ‚ условия ΠΊ Π²Ρ‹ΡΡˆΠΈΠΌ достиТСниям. ΠœΡ‹ Π½Π΅ Π΄ΠΎΠ»ΠΆΠ½Ρ‹ ΠΌΠ΅Ρ€ΠΈΡ‚ΡŒ лишь
срСдними ΠΌΠ΅Ρ€Π°ΠΌΠΈ. Если срСдняя ΠΌΠ΅Ρ€Π° ΠΌΠ΅ΠΆΠ΄Ρƒ воплощСниями Π±ΡƒΠ΄Π΅Ρ‚ Π΄ΠΎ сСмисот
Π»Π΅Ρ‚, Ρ‚ΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚ Π±Ρ‹Ρ‚ΡŒ ΠΌΠ΅Ρ€Π° сСми Π»Π΅Ρ‚ ΠΈ Π΄Π°ΠΆΠ΅ Ρ‚Ρ€Π΅Ρ… Π»Π΅Ρ‚. Π‘Π°ΠΌΠΈ кармичСскиС условия
гнутся ΠΏΠΎΠ΄ ΠΌΠΎΠ»ΠΎΡ‚ΠΎΠΌ Π²ΠΎΠ»ΠΈ. Π’Π° ΠΆΠ΅ ΠΌΡ‹ΡΠ»ΡŒ Π±ΡƒΠ΄Π΅Ρ‚ Π»ΡƒΡ‡ΡˆΠΈΠΌ ΠΎΠ³Π½Π΅-Ρ…Ρ€Π°Π½ΠΈΡ‚Π΅Π»Π΅ΠΌ.
НСопалима ΠΌΡ‹ΡΠ»ΡŒ! Π§Π΅Π»ΠΎΠ²Π΅ΠΊ, исполнившийся Π²Π΅Ρ€ΠΎΡŽ - ΠΌΡ‹ΡΠ»ΡŒΡŽ, Π΄Π°ΠΆΠ΅ Π½Π° Π—Π΅ΠΌΠ»Π΅
тСряСт Π² вСсС. Π’Π° ΠΆΠ΅ ΠΌΡ‹ΡΠ»ΡŒ Π²Π΅Π΄Π΅Ρ‚ ΠΊ Π’Ρ‹ΡΡˆΠΈΠΌ ΠœΠΈΡ€Π°ΠΌ. Π§Π΅Π»ΠΎΠ²Π΅ΠΊ, Π²Ρ‹Π±ΠΈΡ‚Ρ‹ΠΉ ΠΈΠ·
равновСсия, просит ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚Ρƒ покоя. Π*Ρ‚ΠΎΡ‚ ΠΏΠΎΠΊΠΎΠΉ Π΅ΡΡ‚ΡŒ Π½Π°Π³Π½Π΅Ρ‚Π΅Π½ΠΈΠ΅ Π²ΠΎΠ»ΠΈ. Π‘Π΅Π· Π²ΠΎΠ»ΠΈ
Π½Π΅Ρ‚ ΠΈ Π²Π΅Ρ€Ρ‹. Π’Π°ΠΊ ΠΌΡ‹ Π²ΠΎΠΎΡ€ΡƒΠΆΠ°Π΅ΠΌ ΠΎΡ€ΡƒΠΆΠΈΠ΅ΠΌ свСтлым.

zorzonel
01-05-2005, 04:57 PM
341. Из Π’ΠΎΠ½ΠΊΠΎΠ³ΠΎ ΠœΠΈΡ€Π° ΠΎΠ±Ρ‹Ρ‡Π½ΠΎ ΠΌΡƒΡ‚Π½ΠΎ Π²ΠΈΠ΄Π½Ρ‹ очСртания Π·Π΅ΠΌΠ½Ρ‹Π΅. ΠŸΡ€ΠΈΡ‡ΠΈΠ½Π° Π½Π΅
Ρ‚ΠΎΠ»ΡŒΠΊΠΎ Π² плотности Π·Π΅ΠΌΠ½ΠΎΠΉ атмосфСры, Π½ΠΎ ΠΈ Π² Π½Π΅ΠΆΠ΅Π»Π°Π½ΠΈΠΈ ΡΠΌΠΎΡ‚Ρ€Π΅Ρ‚ΡŒ. Π’ΠΈΠ΄ΠΈΡ‚ Ρ‚ΠΎΡ‚,
ΠΊΡ‚ΠΎ Ρ…ΠΎΡ‡Π΅Ρ‚ Π²ΠΈΠ΄Π΅Ρ‚ΡŒ. Но Π΄Π°ΠΆΠ΅ Π² Π·Π΅ΠΌΠ½Ρ‹Ρ… ΠΏΠΎΡ‚Π΅ΠΌΠΊΠ°Ρ… Π½ΡƒΠΆΠ½ΠΎ Π½Π°ΠΏΡ€ΡΠ³Π°Ρ‚ΡŒ Π·Ρ€Π΅Π½ΠΈΠ΅, ΠΈΠ½Π°Ρ‡Π΅
говоря, Π²Π»ΠΎΠΆΠΈΡ‚ΡŒ ΠΌΡ‹ΡΠ»ΡŒ Π² Π³Π»Π°Π·Π°.

2008.