PDA

View Full Version : poate "convorbiri literare"...

cineva care va...
03-10-2004, 02:23 PM
a fost vreodata cineva fericit din nimic? eu sunt, chiar din nimic...nu chiar din nimic,dar aproape din nimic, eu am asa un chef de viata, sunt plin de energie, afara e un soare nebun (zici
ca a venit primavara!), e cald, e frumos, simt in aer o atmosfera de
sarbatoare, de bucurie, fericire... normalca ceilalti nu vor observa nimic, nu inteleg de ce, sau observa dar nu vor sa
arate.
cred ca soarele a rasarit azi doar pentru mine, stie ca doar eu il voi admira,e soarele meu, daca mai vrea cineva, sa-si caute altu, al meu a rasarit in dimineata aceasta doar pentru mine si ma fut in gura celui care vrea sa mi-l ea, e poponar...
va multumesc mult pentru intelegere, acum nu imi ramane decat sa astept
pachetul, oricum azi...acum, nu cred ca am nevoie de ceva, am totul...
diseara ma duc cu niste jisuri intr-un club - nu vreau sa stau in
camin,e prea obositor, plictisitor, mirositor...futu-i in gura pe guvernanti...sau poate mai bine ma pish pe studentii care se imput in prostie...
am luat saptamana trecuta 5 pastile(codeina), cacat, nu sunt bune de
nimic (poate am luat putine?), nici macar burta nu ma durut, si eu care speram sa ma rup binisor...o padruga din liceu mi-a luat o cutie de romparkin (50 pastile),diseara vreau sa le incerc, daca nu sunt bune de nimic le arunc, sau poate nu? caroce, ma doare in pula de ceia ce gandesc altii..., ceilalti...eu...eu toata ziua citesc, m-am zaibit de atata citit, oricum nu mai gasesti ceva de calitate, doar drogati care incearca sa mai prinda un gand sters...da nu ma pot opri, nu
fac nici o pula, asa mai trece timpul...si trece chiar destul de
repede...timpul...
- Mai trage...
- A mai ramas...? - intrebare pusa cu o deosebita tonalitate ce exprima un nou val de fericire inexplicabila...

cineva care va...
03-10-2004, 02:27 PM
Casa parintilor mei mi-a lasat pleoapele in pamant dupa ce ei si-au luat
zborul spre ceruri (sau, dupa caz, liftul spre univers).
Dupa un timp, o lunga asteptare inventata de episcopia de rigoare a inceput
sa-i sape mormant. Cand mormantul a fost terminat si impodobit crestineste,
lunga asteptare si-a fluierat dulaul ortodox, dar el nu a vrut sa vina.
Vazand asta, asteptarea s-a mai lungit de suparare si mi-a trimis mie o
scrisoare, dat fiind ca sunt intaiul nascut (facandu-se ca nu tie ca am
fost dezmostenit in facto). Ca urmare, am tratat eu cu dulaul, i-am platit
niste bani, putin peste suma obisnuita la inmormantari (fiind vorba de o
casa), asa ca a acceptat sa oficieze slujba. in afara mea, a lungii
asteptari si a dulaului, la inmormantare au mai fost niste surori de-ale
mele, primarul si trei jurnalisti, ce cautau ei acolo? Nu stiu. Au necajit-o pe sora-mea si ea ea trimas in pizda masii. Si totusi hornul a ramas afara, dar nu am
observat asta decat dupa imbutelierea sicriului in pamant. Au inceput a se aseza
pe el pasari calatoare. Pentru ultima oara. cred ca au ramas multumiti. Dar oare asta conteaza acum? Au murit instantaneu, latindu-se la pamant in jurul hornului. Ceilalti au prins a-si face cruce, primarul a dat telefon la 069029129, a venit un ofiter si sapte soldati care au executat
hornul cu mitralierele. Poate din cauza mitralierelor, poate din cauze
neelucidate, cert e ca toti (minus eu) au primit Parkinson.
Aceea a fost ziua in care eu m-am lasat de Romparkin, iar surorile mele,
primarul, dulaul ortodox, trei jurnalisti, sapte soldati, un ofiter si o
lunga asteptare au inceput sa ia...

Absu
03-10-2004, 03:00 PM
Vine ploaia shi cred ca soare nu va mai fi,soarele a fost sortit sa piara ptru ca nu mai avea ce incalzi,totzi se iubeau shi se iubeau atit de tare incit caldura lor a topit-o pe cea a soarelui.

martie
03-11-2004, 01:32 AM
fiindca ca soarele e pentru cei buni.....

vitalic sprinceana
03-11-2004, 08:57 AM
cea mai frumoasa descoperire pe care am facut-o a fost ca soarele rasare uite-as,fara " rationalizare", fara "motiv",adica pur si simplu rasare..oti de cite ori ma simteam nefericit,ratat , imi dadeam intrebarea: se simte oare ratat soarele care a fost condamnat sa lumineze planeta noastra atit de rea,e ratat oare mugurul care rasare in mijlocul crivatului????
...sunt fericit,adica aproape fericit ...caci in lume vad atitea lucruri fara sens,care exista doar pentru ca exista si nimci mai mult..ele nu au nevoie de nimic...soarele pur si simplu rasare...primavara pur si simplu vine..fara nici un sens...
de ce sa plingem atunci? de ce sa ma droghez ,cind drogul cel mai mare-viata- e intotdeauna in mine....

martie
03-12-2004, 01:31 AM
in toate este sens,baiete:in rasaritul soarelui soarelui,in sosire primaverii etc.in faptul ca te trezesti dimineata si incepe o zi noua......totul a fost creat cu un sens,ceea ce spui tu e aberant

vitalic sprinceana
03-12-2004, 02:00 AM
de ce sa fie aberant?? soarele nu are sens,el e pur si simplu soare...mugurul rasare fara sens,e pur si simplu mugur..asa e si cu roseata trandafirului: e fara sens,un sens poti sa i-l dai tu...dar ea nu are sens....
sens..ce cuvint strasnic..majoritatea nefericirilor oamenilor..vin de la faptul ca cauta SENS..

martie
03-12-2004, 02:18 AM
viata e sens,intelegi nimeni nu-l cauta el exista...

vitalic sprinceana
03-12-2004, 02:30 AM
viata nu e sens..moartea e sens..viata e ceva..neclar..un proces,mai mult nu se stie nimic....

martie
03-13-2004, 12:02 AM
ai dreptate,dar ma refeream la sensul vietii ca proces biologic.....princare trecem..........

vitalic sprinceana
03-13-2004, 09:16 AM
sensul vietii ca proces biologic..e moartea ce pindeste la fiecare colt...

martie
03-14-2004, 12:36 AM
adica procesul biologic e insasi viata...........

vitalic sprinceana
03-14-2004, 01:53 AM
da..si nimic mai mult..iar orice proces biologic are un inceput si un sfarsit..si un continut pe care poti sa-l dai daor tu....

martie
03-14-2004, 02:59 AM
eu insa sic ca moarte e viata,gindesc eu..

vitalic sprinceana
03-14-2004, 03:33 AM
nu cred ca negatia vietii ar fi tot viata...sau in limbaj mai simplu: ca negatia unui lucru e lucrul insusi...alltfel negatia nu are sens...viata e viata,moartea nu e viata..daca si maortea ar fi viata nu am vorbi despre doua lucruri diferite: am spune viata,si atit.....

martie
03-14-2004, 03:48 AM
ma doare capul ....sa vorbim de altceva ca acus o sa mor

vitalic sprinceana
03-14-2004, 04:01 AM
ma doare capul ....sa vorbim de altceva ca acus o sa mor

dupa definitia ta,nu ai sa mori si ai sa traiesti mai departe..doar moartea pentru tine e viata..deci,capul sus :lol: :lol:

martie
03-14-2004, 04:07 AM
da,dar ma tem sa mor in viata,

vitalic sprinceana
03-14-2004, 04:09 AM
eu ma tem sa nu mor cu viata.a.dica sa ma duc in mormint sau pe lumea cealalta cu vreo bucata de viata...cred ca ar fi strasnic,as vrea acolo sa nu mai tin minte nimic din cele ce mi s-au intimplat acum....as trai cu aceleasi sperante,visuri,nadejdi,pacate mii de ani...ce tristete :crazy:

martie
03-14-2004, 04:16 AM
cind am studiat la liceu(calarasi)am avut un coleg mihai sprinceana si ave un frate mi se pare ca vitalie il chema

vitalic sprinceana
03-14-2004, 04:19 AM
:lol: :lol: el e unchiul meu...dar nu stiu ce legatura are cu tema...oricum nu cred ca ar dori sa moara,cu atit mai mult se gindeste la moarte....

martie
03-14-2004, 04:35 AM
are si inca cum,el tot vorbea prostii ,numai cite odata,dar nu era un dezamagit....ce el are nepoti?.............

vitalic sprinceana
03-14-2004, 04:41 AM
are..are si frati dar nu-i cheama vitalie...doar eu port numele asta...cit despre prostii...vorbesc prostii fiindca asta doar pot sa fac,adica intreaga lumea e o prostie: sau iti dai seama de asta,sau continui s-o faci pe desteptul....sa fii dezamagit uneori e un avantaj: nu do sperantele neindeplinite,visurile sparte in bucati..iar lacrimie fiind camaradul tau nu te mai surprind....

martie
03-14-2004, 04:45 AM
nu,dar stii cum cum altfel sa discutam,de eltfel tu crezi ca o fac pe desteapta....eu de fapt sint mai dezamagita decit poti crede tu...eu sint dezamagirea insasi.....

vitalic sprinceana
03-14-2004, 04:49 AM
nu te cred..dezamagirea insasi ar trebui sa fie dezamagita si de dezamagirea ei....adica,un fel de extaz,o incordare sufleteasca,un sentiment de pustiu care ,cit nu ar fi de straniu umple sufletul(scuze pentru paradox)...o stare de neliniste....sa stai la marginea ratiunii,si a sentimentului ,sa tii de mana tristetea si groaza si sa privesti inainte..sa vezi nimicul in fata,in parti,in sapte..si atunci,nu cunosti disperarea,nu o simti,ci o TRAIESTI....

martie
03-14-2004, 04:53 AM
tare mi-e cunoscut sentimentul acesta

vitalic sprinceana
03-14-2004, 04:56 AM
e cunoscut oricui care incearca sa iasa din dosul mastii de binecrescut...de moral...cind incepi sa practici scepticismul ca mod de viata,atunci nu ai cum sa nu fii dezamagit..cind te indoiesti de toate.chiar si de indoiala ta,ajungi la o disperare care cheama abisul,moartea, extazul..si apoi o mare prapastie sufleteasca,pe care incerci s-o umpli cu fel de fel de second-hand: profesie,hobby....

martie
03-14-2004, 05:01 AM
ATUNCI CE INSEAMNA DACA NU AM NICI UNA NICI ALTA...?

vitalic sprinceana
03-14-2004, 05:06 AM
inseamna ca ai ceva: cunostinta ca nu ai nimic..si asta e destul,intrucit e in stare sa te prabuseasca in praf,sau sa te ridice in cer..depinde de drumul ales..drumul spre sfinti si martirat e doar pentru cei ce sunt gata sa sufere,pentru ceilalti viata ofera destule alte momeli

martie
03-14-2004, 05:10 AM
JOCUL A FOST OFERIT DIN PARTEA MEA...EU SUNT DOCTORUL DAR TU PACIENTUL.....

vitalic sprinceana
03-14-2004, 05:12 AM
da,ca intr-un teatru al absurdului...dar in viata lucrurile sunt inversate,nu e clar cine e doctorul si cine e pacientul..iar uneori,doctorilor le lipseste exaltarea pacientilor...

martie
03-14-2004, 05:17 AM
OPRESTETE ...OAMENII SUNT DIFERITI.....DIFERENTA TA DE EI E URRRRA

vitalic sprinceana
03-14-2004, 05:19 AM
ura??? eu nu urasc..nu pot.nu-mi ajunge seva in suflet..imi cheltui energia sufleteasca pentru lucruri mult mai importante..e usor sa urasti..de altfel asta e cel mai usor...mai greu e sa ierti,mai greu e sa intelegi..mai greu e sa traiesti cu alul si negru..in tine..si sa te rizi la ingeri pentru naivitatea lor...

martie
03-14-2004, 05:26 AM
SUFLET LA TINE...!?LA TINE E VID,DAR SA NU INCEPI A SCRIE:VID E.....

vitalic sprinceana
03-14-2004, 05:28 AM
vid e continut ce nu e continut,e gol plin de gol,deci nu mai e gol..liniste e cuvint ce nu e cuvint,aci rostirea lui sparge linistea...ce e suflet??? e ceea c cred eu ca este,sau e altceva???sau e o comoditate in care ma scufund ca sa scap de vesnicele intrebari; cine sunt,unde ma duc..?

martie
03-14-2004, 05:30 AM
EU CE TI-AM SSPUS?...

vitalic sprinceana
03-14-2004, 05:32 AM
a spune e cel mai usor,dar in afara de vorbe goale..la urechea celuilalt nu ajunge nimic....experienta mistica de tot felul,extazul sau indoial nu pot fi cimunicate,altfel am fi fost u totii sfinti..raminem asadar in umra cuvintelor: straini intr-o lume straina....

martie
03-14-2004, 05:35 AM
INCEPE SA-MI PLACA ,CRED CA DE ASTA AVEAM NEVOIE MULTUMESC,

vitalic sprinceana
03-14-2004, 05:39 AM
daca as sti eu de ce am nevoie...ehhhh :lol:

martie
03-14-2004, 05:41 AM
NU STIU PENTRU-CA M-AI FACUT SA RID PE PARCURS....SI M-AM SIMTIT BINE...

vitalic sprinceana
03-14-2004, 05:44 AM
ai ris?/ ma bucur.. e reactia cea mai aecvata,sa rizi chiar si in fata mortii,nu e atit de usor..sau sa rizi in fata prostiei,a disperarii,numai ca nu oricine poate sa o faca...

martie
03-14-2004, 05:47 AM
E UNICUL LUCRU CE-MI REUSESTE....STII MA CHEAMA NECESITATILE BIOLOGICE.....REVIN...NU PLECA....

vitalic sprinceana
03-14-2004, 05:49 AM
sunt aici....iar tu pleaca dupa chemarea naturii.... :lol: :lol: mai stii,paote si in asta exista ceva....

martie
03-14-2004, 06:00 AM
ESTE,POATE...AM IESIT PUTIN AFARA SI AM VAZUT LUNA PE JUMATATE...E O LINISTE NEBUNA..DAR CIND AM SPUS ASTA IN GIND..O BOARE DE VIND MI-A ADIAT IN FATA...

vitalic sprinceana
03-14-2004, 06:04 AM
la noi e zapada..o zapada ratacita,pierduta parca undeva in lumea noastra care asteapta deja primavara..o zapada obosita,si calda..atit de calda....

martie
03-14-2004, 06:18 AM
PACAT CA IARNA ACEASTA NU AM SIMTIT GERUL PE OBRAJII MEI...SI ZAPADA...IN SUFLET...

vitalic sprinceana
03-14-2004, 06:21 AM
eu am inotat in zapada,m-am cufundat in frig..era atit de frumos...la noi a nisn frumos..adica foarte frumos si mult..parea ca s-a spart cerul..si eu ma sarutam in zapada ca nebunul,de parca luea se sfirsea si imi sfisiam dragostea,o sorbeam ca un setos

martie
03-14-2004, 06:25 AM
NU MI SPUNE CA IMI PARE RAU SI MAI TARE.....

vitalic sprinceana
03-14-2004, 06:29 AM
nu stiu..nu vreau sa-ti para rau..mie imi parea bine..dansam cu iubita mea in ritmul dansului fulgilor,ii prindeam in palme si apoi desenam pe zapada alba dragostea...adica incercam s-o desenam,i..nu se primea nimic..apoi ne sarutam in toata intindera asta alba...

martie
03-14-2004, 06:35 AM
IUBITA TA TOT E MICA SI REA?

vitalic sprinceana
03-14-2004, 06:37 AM
da, e mai rea decit mine....adica...e un om obisnuit,dezamagit si trist.....infinit de trist..

martie
03-14-2004, 06:38 AM
SOTUL MEU E VESEL SI DIFERIT PE ZI CE TRECE......

vitalic sprinceana
03-14-2004, 06:40 AM
cred ca e placut sa ai alturi un om vesel intotdeauna...cel putin iti poate sluji ca un model de a trata viata....

martie
03-14-2004, 06:43 AM
NU,EL E VESEL CU CEI DIN JUR,DAR CU MINE E PLICTISITOR....

vitalic sprinceana
03-14-2004, 06:47 AM
hm..vesnica problema..nu vreau sa expun pareri vizavi de sortile altora,imi ajunge ursita mea...poate fatu ca e vesel cu altii e o masca,sub care se ascunde altcineva?..nu stiu..nu vreau sa continui,nu am dreptul

martie
03-14-2004, 06:49 AM
AI DREPTUL..DAR DESPRE MINE AI DREPTUL SI VREAU S-O FACI ,POATE EU SUNT DE VINA ..TU CUM MA "VEZI"

vitalic sprinceana
03-14-2004, 06:52 AM
nu stiu cum te vad...e prea putin timp te cunosc si nu cred ca as putea sustine ceva cu tarie...cred ca vina nu e egoista,adica nu locuieste doar in cineva,problema e sa-ti vezi partea ta de raspundere; e usor a spune - e nu e aa cum doresc..incearca sa-l transformi,asta cere incredere,si multe altele,necunoscute mie..

martie
03-14-2004, 06:55 AM
PROBLEMA E CA DOI ANI A FOST AICI ,DAR EU IN MOLDOVA LA STUDII,EL S-A SHIMBAT PREA MULT CA SA MAI POT FACE CEVA....

vitalic sprinceana
03-14-2004, 06:58 AM
alternativa intotdeauna exista..alegerea ne e data,e in noi..depinde de tine,vrei sa mergi pina la capat sau nu....

martie
03-14-2004, 07:01 AM
AVEM O FETITA DE 3ANI,NU AM CURAJUL SA IAU O HOTARIRE

vitalic sprinceana
03-14-2004, 07:07 AM
rodica,rezolvarea problemei e in tine..actionezi intr-un mod fiindca urmaresti anumite teluri,sau te pazesti de aparitia unor consecinte nefaste....asta e comportare rationala..cheia e in tine,sau - sau ,pentru mine e ceva strain(nu sunt in situatia ta),pentru tine poate e o tragedie...nu stiu..tu esti cheia,tu esti si mijlocul..si jertfa...

martie
03-14-2004, 07:11 AM
IN GENERAL CE NU AJUNGE PENTRU A LUA O HOTARIRE?????????????

vitalic sprinceana
03-14-2004, 07:17 AM
dorinta, credinta,iubire,durere,disperare, ratiune,extaz....si multe altele....apoi e prea multa frica,prea multa rusine,prea mult conformism
noapte buna,rodica.... :zzz: ne vedem..adica nu stiu cind..cred ca maine seara o sa vin pe o vreme..fugi sa dormi ca se suara sotul,incalzeste-l poate de asta are nevoie....

martie
03-14-2004, 07:24 AM
IL INCALZESC DESTUL...ASTAZI MI-AM LUAT LIBER....

vitalic sprinceana
03-14-2004, 04:25 PM
putina caldura in plus pentru un barbat nu strica..cum n-ar fi e si el suflet.... :lol: :lol:

martie
03-14-2004, 11:58 PM
pai da,cum avea sa ne gasim satenule,

martie
03-15-2004, 12:03 AM
hai sa ne scrim la tema mea "amintiri din copilarie",despre amintirile dinscoala...

vitalic sprinceana
03-15-2004, 12:47 AM
nu am nimic impotriva..amintirile comune sunt intotdeauna mai placute....

martie
03-16-2004, 11:38 AM
ajuta-ma te rog sa inteleg cam ce s-ar putea intimpla cu un om care declara ca toti din jur il irita si casa si locurile....dar la propunere scimba-ti locul la fel asa se va intimpla...

cineva care va...
03-16-2004, 01:20 PM
pizda masii...
tocmai a plecat troleul si urmatorul vine abia peste zece minute lungi si goale, daca va veni...cind in sfisit soseste urci, te asezi si incepi sa privesti in sus si-n jos si-n stinga si-n dreapta si totusi de ce dracu' le e frica oamenilor sa se uite unii la altii? sau de ce cind se holbeaza cineva la tine te gindesti ce-o fi vrind si asta de la mine cind poate el nu face decit sa (te) priveasca...nu e nici o fata cit de cit frumosa prin preajma asa ca iti privesti reflectia deformata in geamul de vis-a-vis. ce se intimpla cu parul meu? Oare de cand nu l-am mai spalat? parca ar avea asta vreo importanta...se beleste o pizda mica la mine, imi zambeste apoi isi intoarce privirea rusinoasa, futu-i pizda masii de curva...usile se deschid si urca bomjul cu mainile arse. si fata e la fel. unde naiba se duce zilnic, la aceiasi ora? Da, stiu, e cea mai cretina interbare posibila dar nu ma pot abtine sa nu mi-o pun de fiecare data cind il vad...unde ne ducem cu totii - in pizda masii...iar seara ne vom intoarce negresit. numai sa nu uitam...
e luni?
da, azi de dimineata pana seara e luni, maine va fi marti...
multumesc...e 12?
e aproape unu!
wow, intarzii, poate nici nu ma mai duc...aceleasi ore futute, oare mai rezist...rezist la toate, rezist de obicei, de ce sa n-o fac si acum...o.k. ma duc pana-n cer si ma intorc la a treia pereche, sper doar sa nu fie prea departe cerul...zburati cu atentie...lovitura...vine? oricand vine, in orice situatie, imprejurare sau circumstanta...e unicul lucru care niciodata nu se lasa asteptat...incerc sa mai fac ceva...dar...ceva e schimbat, fiecare lucru isi schimba locul si forma, de fapt o fac si oamenii, dar asta a incetat sa ma mai mire, toti avem cate doua sau chiar mai multe fete, toata lumea o stie si nimeni n-o recunoaste...nici ala care o inseala pe aia, spunandu-i cat e de perfecta pentru dansul si ca o va iubi mereu, iar ea ca proasta n-are nici o indoiala...ii place siguranta, fuge de dezamagiri...si ajunge...unde? - e un pumn de pastile si adio realitate cruda ca m-am saturat de tine si nu mai vreau sa te vad...am obosit...vreau sa dorm...spuneti-i ca a fost unica dragoste din viata mea...si...moare. Moarta!
cum e ultima statie? si de ce oilor nu m-ati trezit la timp ca mie imi trebuia in centru, si acum ce fac? ma fut in gura voastra

cobor "din cer" si incep sa te caut, promit...

2008.