PDA

View Full Version : The TROY

krown
02-23-2004, 01:14 PM
Un film ce o sa apara prin mai cu Brad Pitt, am auzit destule despre el , dar nu cred pana vad. Au dat-o acum cam toti pe sabii nu credeti?E despre cucerirea Troiei de catre greci, despre rapirea frumoasei Elena etc. Sunt costume frumoase sper si filmul sa fie frumos

[K]
02-23-2004, 02:37 PM
traileru am vazut, da putzin ce arata.... da vreau sa vad neaparat... a propos, orlando bloom parca s-a specializat pe filme cu taieturi , sabii, cel putzin ymi palce actoru....
da faza cu atatea trireme pe mare e cam umflata mi se pare....

krown
02-24-2004, 06:10 PM
Aha , cand am vazut prima data ziceam ca-s intr-un lighean, nu se miscau panzele deloc ( nici macar valuri mici)sa fi fost o greseala regizoreasca sau a tehnicienilor.

krown
05-09-2004, 01:37 PM
Iaca maine poimane am sa-l vad...

alias
05-09-2004, 07:31 PM
filmul asta tre' sa fie cea mia super productie a anului asta.. cu o gramada de actori frumosi si un subiect cat se poate de picant; toate astea spre marele orgoliu a grecilor care vor bate capu' la lume ca fetele lor is cele mai alese!!! (razboiul asta totusi a fost izvorat din lupta pentru o femeie.. grecoaica:)

dune
05-09-2004, 10:33 PM
eu ieri am facut un download la 'the troy' :) numai ca nu era the troy dar era 'helen of troy' ca pur si simplu calitatea filmului lasa atit de multe de dorit incit am zis cai imposibil sa fie filmu mai ales ca fotcile pe care leam vazut aratau mai bine ca filmu, asa ca fiti atenti, nu priviti helen of troy :)

krown
05-10-2004, 01:37 PM
Prea tarziu... l-am vazut...
ti s-a parut prost pt ca e cam vechi filmu, cu actori necunoscuti.

alias
05-10-2004, 02:17 PM
ma iertati, dar si mie mi s-a parut suspect ca erati atat de entuziasmati sa-l download, caci filmul de fapt nici macar n-a fost lansat...

dune
05-10-2004, 03:51 PM
cum adica no fost lansat? am impresia ca in sua ii lansat deja iar in europa se lanseaza pe 13 mai, adica joi...

alias
05-10-2004, 04:44 PM
indeed; se lanseaza la noi vineri!!!! :)
scuze pentru dezinformare

[K]
05-13-2004, 07:40 PM
Peter O'Toole a primit anu asta(daca nu ma greshesc) premiul Oscar pentru yntreaga sa activitate...
Da Brad Pitt parca nu mai ymbatraneshte! aici dupa cate am yntzales interpreteaza pe Ahile...shy tipaari 15 ani! Ia f shoke!

nu zi hop
05-14-2004, 11:34 AM
ieri (13 mai) a fost premiera filmului in franta. brad pitt cu fumei-sa au venit la festivlul de la cannes, care se desfasoara acum aici. maine ma duc si eu sa vad filmul desi am impresia ca-i slabuts ca subiect.

alias
05-14-2004, 01:08 PM
daca si filmu' asta e slabutz k subiect, pai nu stiu care e 'tare'... ce poate fi mai adecvat decat 'razboi' si 'dragoste' in zilele noastre de pierzanie? 8)

nu zi hop
05-14-2004, 04:06 PM
bun, eu inca nu l-am vazut si intr-adevar n-ar trebui sa trancanesc aiurea. sper sa ma duc azi sau maine sa-l vad si dupa asta o sa ma dau cu parerea.

nu zi hop
05-14-2004, 04:08 PM
wow, n-am stiut ca cuvintul "ayurea" poate fi cenzurat. dur!

alias
05-14-2004, 05:02 PM
forumul asta e cenzura intruchipata....
da, eu am citit deja atatea comentarii despre filmul asta ca am impresia ca l-am privit!!!! prin zona mea apare doar vinerea viitoare, am verificat acuma; ce inapoiere!!! Fracezii sa vada filmu inainte de englezi?!! Da cine se cred?!
va trebui sa mai stau pe jar exact o saptamana... dar de comentata tot voi comenta, chiar daca aiu.rea...
PS: introduce puncte in cuvinte, si e totul ok!!!

nu zi hop
05-14-2004, 05:16 PM
nice! multumsc pentru sfaturi utile :) . francezii vad primii filmul din cauza festivalului si sut tare mindri si fericiti. macar la capitolul asta sunt oleaca primii in europa.

krown
05-14-2004, 05:19 PM
Stiu ca in budapesta, si in bucuresti e azi premiera si maine in Warsaw, Cracovia

Ingula
05-14-2004, 07:03 PM
Imipare ca azi se lanseaaza in State.

[K]
05-14-2004, 11:28 PM
ieri (13 mai) a fost premiera filmului in franta. brad pitt cu fumei-sa au venit la festivlul de la cannes, care se desfasoara acum aici. maine ma duc si eu sa vad filmul desi am impresia ca-i slabuts ca subiect.

"nu zi hop" :lol:

do0my
05-15-2004, 02:00 PM
la noi se incepe pe 20.. pe 21 ma duk la sigur 8)

nu zi hop
05-15-2004, 02:52 PM
ieri totusi am reusit sa merg la "troy". era o coada...nu am ramas incintata. putea sa iasa ceva mai bun. scenele de lupta (esentialul, de fapt, in acest film) lasa de dorit chiar daca sunt si momente care impresioneaza (multimea de luptatori, scena cind ahile il doboara pe un urias dintr-o singura impunsatura de cutit). oricum filmul asta nici nu se compara cu braveheart sau chiar gladiator. din actori, mi-a placut tipul care l-a facut pe hulk. aici in film il intruchipeaza pe hector. a jucat bine si e si frumos pe linga toate. in fine, daca a vazut cinva trailerul "troy" sa considere ca a si vazut filmul, pentru ca cele mai intersante momente sunt concentrate in trailer.

p.s. pentru K: hop! :lol:

alias
05-15-2004, 05:07 PM
pai, si e Brad Pitt nud in film?
Cum e Diane Kruger??
Eric Bana e foarte charismatic, dar ma rog... Orlando?
ai uitat sa ne informezi cu detaliile cele mai apetisante!

nu zi hop
05-15-2004, 07:59 PM
Detalii apetisante?! De fapt nu prea sunt. Il arata pe Brad Pitt gol :crazy: , dar nu pina la capat... Pe fete, la fel, le poti vedea cu pielea doar de la spate, ori pina la genunchi, ori dupa ureche :) . Nu mai stiu despre ce detalii sa va vorbesc. Mai intrebati si voi, daca va intereseaza.

alias
05-15-2004, 08:26 PM
pai zi, e dragostea dintre Paris si Elena taietoare de minti si inimi? Au reusit sa redea ardoarea aia sau mai putin?
Cum e Peter o'Toole?
ti s-a parut o intruchipare veridica a Eliadei?Adica constructia personajelor? etc.. off, mai am de mancat unghii o saptamana...

nu zi hop
05-15-2004, 10:24 PM
:lol: :lol: mama draga! dragostea dintre Paris si Elena nu mi s-a parut taietoare. se pupa de vreo trei ori si mai impletesc vreo 3 dialoguri amatoricesti la inceput, cind Paris o fura de la barbatu'-sau. spre sfirsit, se potoleste pasiunea. iaca tot fun-ul si dragostea lor.
cind l-am vazut pe Orlando Bloom, am avut impresia ca i-au facut copy/paste din Lord of the Rings. aproape acelasi look (cu exceptia parului, care e negru aici) si aceeasi arma-arcul.
Diane Kruger (sa vezi ce bine forbeste in francea) e super-sexy insa unii mi-au zis ca ar fi putut alege o actrita si mai frumoasa pentru rolul asta. ma rog, pentru mie e ok.
de fapt tot filmul e centrat in jurul masei musculare a lui Pitt. asta e cu paru' oxigenat, ultra-bronzat, uns cu uleiuri pe corp si cu niste muschi cit casa.
ma tem sa-ti spun mai multe ca sa nu te influientez. cel mai bine e sa-l vezi tu singur. insa sunt sigura ca ai sa observi si tu atit momente bune cit si numeroasele lacune.
ieri, inainte de "troy", am vazut trailer-ul unui film nou "Godsent", care iese pe 16 iunie. pare a fi ceva interesant. un cuplu isi pierde unicul baiat de 7 ani intr-un accident si se decide sa-l cloneze. insa copilul clonat este bantuit de spiritul fratelui raposat in accident.

p.s. pofta buna la unghii :)

alias
05-16-2004, 02:49 PM
am citit si eu critici la adresa Diane Kruger, dar nu ca n-ar fi fost destul de frumoasa, ci ca e prea blonda!!! Lumea se astepta (nu-mi reamintesc insa daca in carte e blonda sau bruneta) la o tipa cu pletele negre si crete si nu la o Ileana Cosanzeana, care corespunde mai mult standardelor de frumusete 2004, si nu celor antice...
si s-a spus ca Orlando e mai mult un fustangiu (in rol) decat un barbat cuprins de vrajile dragostei adevarate...
well, cred ca ar fi bine sa nu mai scriu, ca deja imi ramane sa zic mai nimic dupa film.. sunt off 8)

[K]
05-17-2004, 01:26 AM
Eu pe Brad Pitt abia ashtept sa-l vad....da daca zici, hop, ca scenele de lupta sunt slabe aytunci..... se duce filmu pe branza, doar asta e cel mai important yn film!!!! care naibii dragoste? doar mushkiul lu brad pitt conteaza! :DDD yn fine, do0my, uai, nu uita sa ma iei shy pe mine pe 21.....

do0my
05-17-2004, 01:45 AM
]Eu pe Brad Pitt abia ashtept sa-l vad....da daca zici, hop, ca scenele de lupta sunt slabe aytunci..... se duce filmu pe branza, doar asta e cel mai important yn film!!!! care naibii dragoste? doar mushkiul lu brad pitt conteaza! :DDD yn fine, do0my, uai, nu uita sa ma iei shy pe mine pe 21.....
hmm... da tu ai meritat sa ai onoarea sa mergi ku mine la film?
apropo cine mai vre sa mai mearga?

[K]
05-17-2004, 01:50 AM
ia la dansu! shi-i de obraznic! asha deci? atunshi ma duc cu.....shtii tu cu shini ma duc! vo! iak sha, nna!

do0my
05-17-2004, 01:54 AM
]ia la dansu! shi-i de obraznic! asha deci? atunshi ma duc cu.....shtii tu cu shini ma duc! vo! iak sha, nna!
in caz ca te duci shtiu eu ku cine, eu poliubomu merg:)

[K]
05-17-2004, 01:57 AM
nu shtiu nu shtiu.....o sa te coste scump asta! :D yntai sa graiesc cu shtii tu cine, dupa asta mai graim! shy sa nu ynshershi sa mahlevuieshti cu shtii tu shini!

do0my
05-17-2004, 02:00 AM
tu dor ma shtii :)
fara mahleovshii shtiu eu ku cine nu se trece :)

[K]
05-21-2004, 09:22 PM
nu zi hop, uite pan amu am auzit numai: uai, ubiistvennyi, super, cool! numa tu-ni strishi dispozitzia ynainte de film!

do0my, maine la 20.30 sa-ni shii la lukoil kak milenkii cu shtii tu shini de manutza nna!

alias
05-22-2004, 04:00 AM
in Sfarsit!!!!
Well, hop, sa stii ca in ciuda comentariilor tale pesimiste, filmul asta are 8.5 din 10 de la mine..
foarte frumos; desi a trebuit sa las de la mine 'sperjurul' comis impotriva Iliadei: razboi de 3 saptamani in loc de 10 zile; Briseis nu il omoara pe Agamemon, Achileas nu intra in Troia cu tot cu cal etc.... insa de dragul inei imagini de ansamblu, mi-am calcat pe inima...
Eric Bana a fost extraordinar pentru ca si Hector e un caracter placut; cumpatat etc.. Bloom este si el foarte adecvat: Paris nu a fost erou, ci un arcash fustangiu... De Helen nu am ce spune: pe cat de importanta mi s-a parut,pe atat de stearsa a fost in film.... totusi, foarte frumoasa
Brad Pitt este extraordinar si el; sunt absolut neutra, nu fac pe mine la vazul lui, chiar si gol; insa obiectiv, a facut o treaba buna, chiar si cu accesele de aroganta, care insa nu au fost excesive...
faza cu Achileas tipand Hectooooorr sub zidurile Troiei: minunata, insa intinsa pana la iritare; imi venea sa ma ridic de pe scaun si sa ma bat cu Brad... :)
scenele de lupta au fost bune, nu pot compara cu LOTR, caci aci am inteles au fost vii, adica non-computerizate...
Voi cu cine tineati in scoala la mitologie? eu tineam, din motive neintelese, cu grecii :)
am prea multe de spus, dar voi reveni pe parcurs..
K si Doomy, nu-s moderator, insa va rog frumos, terminati cu interventiile voastre jargonice nelaloc... nimic personal, doar respect pentru Troya..

alias
05-22-2004, 04:00 AM
erata : am vrut sa zic 3 saptamani in loc de 10 ani... :) lol

[K]
05-22-2004, 12:14 PM
alias, care jargoane? shi cu tzini? spamu shela nu la tema? da, sorry ca asha a ieshit....
anyway, eu am tzinut tot timpul cu grecii...shi ymi place Ahile, chiar daca pe dansu l-o zamacit(cu atat mai mult ca-l jioaca Bradd Pitt, ador actoru asta)... atitudinea asta partinitoare fatza de greci vine shi din filmul Odisea de andrey konchalovski... acolo ei tipa tot au participat la darmarea Troiei...

dune
05-22-2004, 01:38 PM
mie filmu mio parut a fi destul de politic pina la urma desi nu pot sa zic ca am tinut cu grecii mai mult din principii decit din alte motive... grecii mi se par asa cum apar in filmu ista o adunatura de regate sau orase-stat sau cum vreti sa le zisheti sub tutela lui Agamemnon, cum zishe Hector in film, subordonate zgirceniei si dorintei de putere a unui singur om, fara alt scop de a lupta decit acela ca fie numele lor sa ramina peste veacuri sau pur si simplu pentru a-si mentine pozitia in imperiul lui Agamemnon...

baietii din troy nu au fost nici ei pre straluciti de asta nu pot sa zic ca as tsine cu dinsii, mai simplu ar fi de ales intre anumite persoane si eu cred ca as merge cu Hector decit cu Achile sau oricine altcineva...

alias
05-22-2004, 04:30 PM
Vreau sa ma adaog ca Achileas a fost interpretat foarte bine.. Nu-mi prea imaginam ce poate face Brad Pitt in rolul asta, insa a redat de minune setea lui de glorie, razvratirea (nu in sens homo, chiar daca s-a evitat a pune punctul pe i), egoismul, dar si curajul, fair-play...
m-am si bucurat ca nu au fost introdusi in cast oameni de culoare.. daca ati observat, din motive de 'egalitatae' rasiala, baga cate un negru peste tot unde e loc si unde nu e loc.. (chiar si in 'The Passion' au introdus unu la curtea imparatului 'de6alat') Bravos Hollywoodului de data asta...

krown
05-24-2004, 07:08 PM
...Filmele nu redau istoria, ele o infrumuseteaza...

[K]
05-25-2004, 03:57 PM
Am fost shi eu finally.... NU am ramas asha cu gura cascata ca la Gladiator, dar mi-a placut mult filmu.... yl sorbeam din ochi pe Bredd Pitt.... nu ma puteam opri din ras cand yn prima batalie el nici nu venise pe campul de lupta.... Mi-a placut mult lupta dintre Achile shi Hector! A fost facuta bine.... era straniu koronnyi udar a lui Achile - sarea shi lovea yn spate de sus... da e frumos filmu'....Yl vreau yn engleza! Ca dublarea de la cinema niciodata nu mi-a placut

do0my
05-25-2004, 08:45 PM
Khama a fost ceva interesant dupa ce eu am plecat? :oops:

krown
05-25-2004, 10:35 PM
Filmu e film intotdeauna... asa ca nici nu m-am asteptat sa redea toata Odissea cu ochii lui Homer. Stiam de mult cam ce e de capul filmului. stiam ca au lucrat la detaliile istorice.
Au ales ce-i mai important (chiar durata - 3 saptamani);( au ales doar primul si ultimul dintre fii lui Priam , 50 la numar);( batalii de tipul celei de la inceput, cand Pitt sare cu sabia la gat, au fost mai multe)
si au ales sa pastreze actualitatea ( Agamnemon chiar era un hegemon, si in realitate)
Hector ar fi trebuit sa fiu un tip mult mai solid ( dupa legende) , dar cine stie.
Elena din Sparta ( din Troia) e frumoasa.
Alexandru (Paris) tot trebuia sa fie mai solid, ( sora lui {nu-mi aduca aminte cum ii zice } prezisese ( avea darul asta) ca din cauza lui Troia o sa cada, asa ca Priam i-a poruncit unuia sa-l ucida , ala insa la lasat , asa ca a fost crescut de niste ciobeni, si astia de la stana is facuti da nu bloom.

....
Insa personajele si-au intrat in rol aproape perfect.
...
Sa va spun de ce toti tineati cu grecii: cand se vorbea de Troia ( pe la scoala) se vorbea despre Ahile , despre Ulise, despre aproape toata Grecia ( mareata )
...
Atunci cand venise Ulise sa-l ia pe Pitt la lupta, credeam ca ma'sa o sa faca ca-n legenda

alias
05-26-2004, 04:04 AM
toti colegii mei de clasa tineau cu troienii... eu una tineam cu grecii.. acu aflu ca majoritatea erau de partea elenilor.. whatev...
altceva; de ce Odiseu=Ulise? De ce a fost nevoie de tradus numele eroului, iar Odiseea a ramas tot Odisee... am incercat sa obtin raspunsuri de la greci, insa astia nici n-au auzit de termenul 'Ulise' in viata lor;
alta chestie; m-am uitat pentru a doua oara la Troy si am observat o neglijenta; rasaritul soarelui pe plaja .. din sud; cand de fapt, e bine stiut lucrul ca soarele rasare de la .. rasarit, deci de la est! La fel k si in Titanic; some people never learn...
Agamemnon era hegemon, insa filmul asta i-a exagerat lacomia si intentiile(oricum a murit de mana femeiasca!)... atat timp cat primesti ceea ce iti ofera Troy, este o ilustrare epica superba; cautand insa toate desuurile, observi scapari intentionate sau de care-or fi ele..
si cu obiceiul de acoperire cu monede a ochilor celor morti: sunt sigura de prezenta acestui obicei la romani si respectiv.. catolici; nu-mi amintesc exact de Iliada, dar am impresia ca la greci monedele se puneau pe gura...

[K]
05-26-2004, 05:59 PM
do0my, tat caifu o fost dupa shi tu te-ai dus! :D

krown
05-26-2004, 06:04 PM
Ei de-acum te-ai luat si tu de toate. Filmu' ca tot filmu' - cu greseli, insa frumos.
Odiseu=ulysse a fost denumit de romani, ca si toate zeitatile lor. Troia in genere se afla pe coasta turca, adica era cu fata spre Grecia, Agamnemon era iti spun cam cum era in film.
Grecii puneau moneda in mana , ca sa i-o dea lui Charon, sa-i treaca Styxul cu luntrea. Insa s-ar putea sa fie influientele popoarelor marilor (hititii, puneau moneda in ochi)

krown
05-26-2004, 11:20 PM
DA-Troia e un film bun. E mai degraba solid decat inspirat si nu e nici pe departe atat de cutremurator ca Iliada ( ascultati-l pe Homer:
"...Cum nu sunt fiara eu insumi te fac bucati sa te rup si cu pofta/ Carnea ta vie s-o-nghit, sa rascumpar cruzimile tale (...)/ Au sa te-nfulece-ntreg daor cainii si corbii pe tine."

alias
05-27-2004, 01:53 AM
krown, am observat si eu harta in film, si oricum soarele ala rasare de unde nu trebuie!
in ciuda 'mofturilor' mele, am mai zis, cred ca Troy este un film epic foarte si foarte bun.. aduc argumente de ce nu e perfect..

Valerika
05-27-2004, 07:40 PM
azi am vazut si eu filmu.........
taree super.......!

do0my
05-28-2004, 12:01 AM
miine merg inka odata sal vad de data asta pina la urma :)

gr8dude
05-31-2004, 09:41 AM
am privit si eu; ce sa va spun... war 's hell. in zadar mor mii de oameni.

despre film - da, e facut bine, oamenii lupta, asculta zeii......si dialogurile sunt interesante si ai ce invata din ele.

despre evenimente - fuck it, life is NOT fair! consider ca Paris este cel mai mare timpit\loser\coward\ din toata istoria asta.
si nici n-as spune ca dragosta dintre el si Elena era atit de wow! poate ca si era (dar nu era 'reprezentata' corect); in orice caz cea dintre Ahile si fiica regelui Troiei parea mult mai intensa (imho).

un lucru m-a impresionat, si anume toata treaba asta cu respectul si onoarea. cindva oamenii erau educati... si traiau intr-o lume in care respectul adversarului este un fenomen atit de normal ca si respectul unui prieten apropiat.

da... war 's hell

do0my
05-31-2004, 10:34 PM
lam privit pina la sfirshit... mia placut.. 8)

Codrin
06-09-2004, 09:31 AM
Mi-a placut mult .

Care ai fost cu dezinformarea ca scenele de lupta nu is bine facute ? Mie mi-au parut excelente , cel putzin cele terestre .
Bine , nu chiar la fel de realiste ca inceputul de la Gladiator , oliak s-a exagerat mai ales cu stilul de lupta a lui Ahile . Prea aducea a arte martziale moderne dar tucmai pentru ca era nevoie sa fie mai rapid si mai plin de trucuri tehnice decat ceielalti ca sa cystige mereu , mi-a parut justificat faptul .

Flota , intr-adevar cum atzi scris deja , cam dezamagitoare . Si straniu ca o cetate la mare ca Troia nu parea sa aiba o viatza portuara , niste corabii proprii , niste instalatzii de incarcare/descarcare { fie shi la nivel antic } de incendiat de catre cuceritori :) ....nika . Doar o plaja al carui sistem de aparare era organizat ca a celor din Normandia la debarcarea americanilor , chiar ma asteptam cand ajungeau corabiile aheie sa li se desfaca partea din fatza ca a unui transportor amfibiu blindat shi sa napadeasca din burta lor soldatzii direct pe plaja .

A fost perfect ca Ahile nu avea nici o picatura de morala in afara onoarei razboinice . Un personaj mai plin de calitatzi decat era deja ar fi devenit siropos .

Nu m-au deranjat abateriile de la ilustrarea Iliadei , atata vreme cat am scapat de interventziilwe directe ale zeilor in lupte . Poate ca fara ei si ar fi durat tri saptamani in loc de zece ani razboiul , Alias . ;) De fapt nime habar nu are cyt a tzinut , nu exista prea multe marturii istorice credibile din timpul cela .

Ce m-a lovit ca o blasfemie a fost insa ideea de Grecia . Era epoca regatelor cetati , patriotismul era limitat local . Pur si simplu nu se inventase filozofic conceptul cum ca toti vorbitorii unei limbi asemanatoare fac parte din aceeasi natiune si au o onoare comuna . Trebuia sa mai treaca cateva mii de ani pentru asta . :crazy: Existau dialecte , existau obiceiuri total diferite - unele mai apropiate de ale dusmanului decyt de ale aliatului { asta si apropo de unde punea fiecare monedele pentru trecerea Styx-ului} , .... Pur si simplu nimeni nu putea inca sa gandeasca asa cum o faceau uneori personajele filmului , in termeni de simtz patriotic .

Frumoasa interpretarea lui Odiseu , actorul ala pur si simplu parea ca emana inteligentza shi fara sa spuna vreo replica cu adevarat geniala .

A fost interesant si cum s-a pastrat si ideea de calcai a lui Ahile , in afara mitologiei . Celelalte sagetzi cu care a fost ciuruit de fapt si le trasese afara din piept , a ramas doar cea din calcai . ... Si s-a nascut legenda ....

Deasemenea in film e ilustrata mult mai poetic si clar decat in scrierea care l-a inspirat , morala esop-iana cu :

" Eu ce-am ucis shi leii sa ma sting
In miseleasca panza de paing "

- cu lasul Paris in rolul paianjenului misel din fabula

krown
06-09-2004, 04:07 PM
Ei si tu acum... Atunci intr-adevar nu era ideea unei Iliade unite, insa grecii dupa evreii foloseau ( adica actionau) conceptul de diaspora, adica se evidentiau dintre alte popoare ( triburi) ca se aliau rapid impotriva unui dusman comun .
Si-apoi ia de coada vreo istorie de-a lor ( oricare) sa vezi ce obiceiuri aveau grecii ( atunci inca nu era conceptul asta) :wink: in legatura cu monedele alea
Si apoi eu n-am remarcat ca Odisseu sa fi aratat ca emana inteligenta pe urechi

( In Iliada se spunea ca cine calca primul pe pamantul Troieii cade mort si odisseu a calcat el primul , doar ca pusese scutul jos ) eu ma asteptam sa fie asa..
insa imi pare bine Codrine ca esti obiectiv in mare

Codrin
06-09-2004, 05:12 PM
Da , nu m-a platit nime nici sa denigrez nici sa ridic in slavi filmul . :D
Cum spuneam , mie mi-a placut ....adica chiar m-a prins actiunea si nu am vrut nici o secunda sa se termine mai repede sau sa fie mai scurt decat era .

Despre chipurile personajelor nu prea am zis nimik , shi nici nu cred ca e prea corect sa faci asemenea analize cum s-au inceput pe paginile celalalte . Pana una alta pui sa joace actorii pe care yi ai in prezent , rezultatul evolutiei fizice a omului de-a lungul veacurilor . :hehei:

Sigur ca Odiseu emana mai degraba un tip de intzelepciune anglo-saxona , mai calma decat cea mult mai colerica de tip extrem sudic . Adevaratul Ulise , daca a existat , probabil ca era un omuletz agitat , cu nas coroiat , de un metru cinzeci { in general oamenii erau mult mai putini inalti in vechime , nici o armura din Evul Mediu nu depaseste de exemplu decat in cazuri foarte rare un metru saptezeci } . Sau sigur { cum a remarcat Alias } ca Elena { ca si Ahile de altfel } era mult prea balaie si germanic-hollywoodiana - dar in film a fost justificata alegerea ei { bine , eventual puteau sa gaseasca o blonda mai talentata :) } de impresia de frumusetze exotica adusa de peste mari shi tzari pe care o lasa printre femeile mai aproape de tiparul meditareneean , ce populau Troia cea recreata .
Apoi mai erau in ambele tabere si conducatorii de osti barbosi , incepand de la Menelaus , Ajax si terminand cu ultimul organizator al rezistentzei troiene , care pareau chicatzi direct din Brave Heart-ul lui Gibson , doar accentul scotzian si-l pierdusera insa mutrele shi parca si kilt-urile le ramasasera la fel . :)

Deci , eu prefer sa nu vad toate astea , nici alte mici scapari cand un film imi place .
Ca sa privesc exact cum au fost evenimentele in realitate , o sa astept sa se inventeze masina timpului . 8) Pentru o ecranizare a unei celebre epopei , " Troy " a fost o reusita totala . :D

krown
06-09-2004, 11:22 PM
Am vrut si eu sa par un critic de film care nu se impiedica, asa ca am luat filmu' de cur si dai si dai cu el de pamant sa iasa perfect data viitoare daca bineinteles regizorii s-or uita pe moldova.net :P

alias
06-12-2004, 03:56 PM
draga Codrine... imi pare rau ca nu mai pot participa la crearea unei ambiante precoce pentru dezvoltarea rgumentului tau... dar m-am referit la Troy de prea multe ori, shi nu doar pe moldova.net, deci nu mai sunt capabila sa sortez ce mi-a scapat si ce nu... anyway, ce-ai scris tu nu-mi starneste controverse, adica e fair enough, mult mai enjoyable decat ce s-a scris pe the day after tomorrow.. asa ca daca mai ai impresii, sa stii ca io le citesc.. :)

Codrin
06-14-2004, 10:11 AM
Nda ... problema cu discutiile astea e ca dupa doua zile de la vizionare itzi trece cheful de skimbat impresii , chiar te uitzi cu oarecare jena in spate la explozia de entuziasm sau criticism de imediat dupa . :) ... Probabil ca doar cei ce il vad pe cd sau caseta vor mai trynti analize proaspete , d-amu .

O sa incerc sa te prind din urma la " The Day After Tomorow " dar presimt ca pana o sa-l privesc eu tu deja ai sa sari la altul shi mai nou . .... Shi astfel ca , asemeni insotzitoriilor lui Odiseu ce nu au avut intelepciunea sa isi infunde urechile cu caltzi , tot voi inota in adancurile marii pe urma cyntecului sirenei si a darei tukma acoperita de ape , facuta de unduirea cozii ei elegante . :D

krown
06-18-2004, 05:23 PM
http://www.resursadefun.ro/gi21_Troia.htm

alias
06-18-2004, 06:14 PM
uite ca io nu observai momentul asta... ma obligi sa maimerg o data la cinema; nu se poate sa-mi fi scapat

Mirabela Iucu
07-05-2004, 11:55 PM
Am vazut in sfarsit si eu filmul...si in mare marte mi-a placut.
D-soara Kruger e tot mai frumoasa...si are fatza expresiva...in rest ce sa spun...actori super talentati in film :crazy:

2008.