Vreau sa vad daca forumishtii de pe moldova.net cred sau nu in D
MAFIA
01-28-2004, 04:40 AM
NUUUUUUUU
nici un fel de zeitati sau forte supranaturale cu toti dumnezeii vostri nu exista...
Evolutie
01-28-2004, 08:56 AM
Eu cred in existenta unui DUMNEZEU,sau a unei forte supranaturale.
Eu stau si ma gandesc cateodata la cei care spun,nu exista d-zeu,bun.....atunci noi fiintele umane,de unde am aparut?
Sa nu-mi spuneti ca ne tragem din maimute,ca ma duc sa-mi cer dreptul la o parcela in jungla.
Ca daca stam bine sa ne uitam,si acum exista maimute,care saracele nu mai ating stadiul de evolutie pana la a fi fiinta umana ca noi.
SANATATE!!!!!
zopiryon
01-28-2004, 12:57 PM
nu uita ca procesul de evolutie de la maimuta la om, a durat milioane de ai, pe cand istoria pe care o cunoastem noi e de cateva mii :wink:
asa gandeam si eu cand aveam 9 ani si credeam in d-zeu
cum n'ar fi, pare mai logica aparita omului de la maimuta, decat crearea lui decatre o forta ce nu poate fi explicata, sau existenta careia nu a fost, nu este si nu va fi demonstrata vreo data...
Evolutie
01-28-2004, 01:01 PM
Dar iar vin si intreb: De ce nu a mai evoluat nici o maimuta de la om pana in ziua de azi?
zopiryon
01-28-2004, 01:06 PM
intrebare e absurda, noi suntem produsul evolutiei de la maimuta, care o durat milioane de ani
GroSSu
01-28-2004, 05:59 PM
Produsul evolutziei maimutzi - OMUL
Produsul lipsei explicatziilor a proceselor din natura- Dumnezeu (Zeii)
Produsul lipsei unei cauze reale pentru incvizitze - Dumnezeu
Produsul slabiciunii omului de a infrunta greutatzile - Dumnezeu ("a hotarit astfel")
Produsul tendintzei unora de ai face pe altzii sa procedeza astfel lor - Dumnezeu
ETC.
^^^parerea mea .... partzial ...
GroSSu
01-28-2004, 06:03 PM
Desi nu pot sa spun ca a crede in Dumnezeu este un lucru negativ ... pur shi simplu cine nu-sh poate motiva altfel faptele sale bune, shi mustrarile pentru cele rele, nu are decit sa creada ... caci pentru cel ce crede -el exista, p/u cel ce nu - nici nu poate exista. A crede din frica - Paranoia.
jimosho
01-28-2004, 06:33 PM
explica-mi, te rog, ce inseamna a 'crede in dumnezeu' si iti raspund. eu, idiotul de mine, nu stiu ce inseamna asta...
GroSSu
01-29-2004, 01:25 PM
a crede - a fi incredintzat sau convins de un fapt, de existentza sau adevarul unui lucru. * A considera pe cineva altfel decit este in realitate. a-shi pune toata nadejda in cineva sau ceva. a avea o anumita credintza religioasa.
in -Indica interiorul spatziului unde are loc o actiune, unde se afla ceva, spre care are loc o miscare.
Dumnezeu - fiintza suprema in religiile monoteiste, creator shi cirmuitor a lumii, principiul fundamental al existentzii si al ordinii universale. Divinitate,zeu, din latina dom(i)ne deus
Gandalf
01-29-2004, 01:51 PM
intrebare e absurda, noi suntem produsul evolutiei de la maimuta, care o durat milioane de ani
N-ai de unde sa stii asta cu siguranta - e doar o teorie...
KazeolNevozmojnii
01-29-2004, 02:06 PM
Pentru ca sa crezi in Dumnezeu trebue mai intii sa stii cine sau ce ii asta...
Multi oameni acum cred ca exista atomi, electroni, si alte prostii marunte...
De ce ei cred in ele?
Eu as da alta intrebare: Ce v-ar face pe voi sa credeti in Dumnezeu?
KazeolNevozmojnii
01-29-2004, 02:12 PM
Presupunem ca ce zici e corect... si durata de milioane de ani = X.
Acum asa o intrebare:
X ani in urma au existat maimutse?
Daca da, de ce nici una din ele nu a devenit macar putin asemanatoare cu omul?
Evolutie
01-29-2004, 02:37 PM
"Ce v-ar face sa credeti in Dumnezeu?"
BIBLIA=dovada a lui Dumnezeu
Ca daca nu era Biblia sau oricare document care sa ateste existenta lui Dumnezeu,noi nu am crede acum in existenta lui.
KazeolNevozmojnii
01-29-2004, 04:51 PM
"Ce v-ar face sa credeti in Dumnezeu?"
BIBLIA=dovada a lui Dumnezeu
Ca daca nu era Biblia sau oricare document care sa ateste existenta lui Dumnezeu,noi nu am crede acum in existenta lui.
"Ce v-ar face sa credeti in Atom?"
Manualul de FIZICA = dovada a Atomului
Ca daca nu era manualul de FIZICA sau orice document care sa ateste existentsa atomului, noi nu am crede acum in existenta lui.
Evolutie
01-29-2004, 04:56 PM
"Manualul de Fizica=Dovada a Atomului"
"BIBLIA=dovada a lui Dumnezeu"
EXACT!!!!!!!!!
KazeolNevozmojnii
01-29-2004, 05:02 PM
"Manualul de Fizica=Dovada a Atomului"
"BIBLIA=dovada a lui Dumnezeu"
EXACT!!!!!!!!!
Manualul de Fizica ii o poveste frumoasa care fara dovezi prin nimic nu se deosebeste de biblie.. intselegi?
Dovada insa ii chiar si compul la care tu acum stai si care a fost creat cu ajutorul povestilor scrise in manual.
Evolutie
01-29-2004, 05:11 PM
Eu am alta impresie despre Biblie,una ca a fost schimbata si modificata dupa placul inaltelor capete bisericesti,a doua, nu chiar tot s-a introdus in ea,adica nu toate adevarurile la vremea respectiva.
Si a treia,eu consider ca Biblia este folosita in a controla masele de oameni,si la baza acestei carti sta mai mult FRICA.
Eu ma intreb,daca nu ar exista Biblia sau alt document care sa ateste existenta lui Dumnezeu,noi nu credeam decat in noi,si in puterea mintii noastre.
Si atunci fara existenta Bibliei,noi nu avem cum sa demonstram existenta lui Dumnezeu.
Noi traim intr-o lume a cauzei si efectului,nu ca da sau ia d-zeu dupa cum gandim,facem sau zicem in timpul vietii.
jimosho
01-29-2004, 05:46 PM
grossu: conform definitiei tale, eu stau in dumnezeu si cred:)
adica stau in interiorul unui principiu sau al unei fiinte... cand ma voi naste oare, daca-i pe asa? formularea intrebarii, 'tu crezi in dumnezeu?' presupune asadar, si o specificare: ce sa cred, stand in acest dumnezeu?
nu interpreta, te rog, postingul meu ca un atac asupra ta. pur si simplu limbajul nu-mi pare adecvat pentru determinarea anumitor realitati:) daca imi spui un sens al expresiei, gen 'a crede in dumnezeu=a considera ca veridica teoria creatiei lumii de o fiinta personala' ti-as putea raspunde... cu un nu stiu. pot spune si ca nici nu-mi prea pasa de cine a creat lumea, ci de felul in care functioneaza ea, cum poti fi tu insuti, cum poti gandi liber, cum poti stabili relatii reciproc avantajoase cu semenii tai, bazate pe iubire si cum poti fi fericit. existenta sau inexistenta lui dumnezeu imi par secundare in raport cu chestiile astea. sorry daca raspunsul nu te satisface:(
evolutie: mai mult sau mai putin de acord... dar numai cu ultimul tau mesaj...
GroSSu
01-31-2004, 02:46 AM
Difinitzia: din DEX (sensul cuvintelor)
Eu nu cred in big-D
shi chestia aia >>> BIBLIA=dovada a lui Dumnezeu
conform acestei logice => Star Wars = dovada a existentzei extratereshtrilor
sau Constitutzia RM = democratzie in Moldova :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Biblia e doar o carte, shi nu e nevoe de dovezi pentru a crede in bigD , doar crezi shi asta e - cea mai importanta dovada .
IndraLord
02-03-2004, 10:08 AM
noi suntem produsul evolutiei de la maimuta, care o durat milioane de ani
Esti sigur ca de la maimuta? Care maimuta, bre? Pai maimutele din ziua de azi ce au facut in ultimele cateva milioane de ani? Au stat pe loc? Au evoluat de la amoeba?
Deci zopiryon crede ca acum cateva milioane de ani erau niste maimute, care acum au evoluat in om, si erau si niste amoebe care acum sunt maimute?
Poate nu stiati ca oamenii de Neanderthal, specia umana dinaintea lui Homo Sapiens (care ar trebui sa fim noi :wink: ), aveau creierul mai mare decat al nostru. Si atunci unde e evolutia? Sau am evoluat din maimute diferite???... :lol: :lol: :lol:
E bine sa stiti, de asemenea, ca pana si Darwin, taticu' evolutionistilor, recunostea, intr-un tarziu, cu intelepciunea cea de pe urma, ca se cam inselase, si ca TEORIA sa (caci nu este decat o teorie, care se bazeaza pe unele presupuneri) scartaie rau de tat... :zzz:
Gandalf
02-03-2004, 11:37 AM
Presupunem ca ce zici e corect... si durata de milioane de ani = X.
Acum asa o intrebare:
X ani in urma au existat maimutse?
Daca da, de ce nici una din ele nu a devenit macar putin asemanatoare cu omul?
Tu nu intelegi lucrurile chiar corect.
In urma cu X ani au existat maimute, si din cauza conditiilor geografice, o parte au nimerit in conditii de savana/stepa si au fost nevoit sa supravietuiasca, prin urmare devenind oameni. O alta parte a ramas in jungla tropicala si normal ca nu au evoluat daca aveau de toata, si mancare si soare si o duceau bine...
De aceea in ziua de azi avem maimute si oameni.Cel putin asa zice darvinismul.
Tu probabil provii dintr-o maimutza nevazmojnaia :D
Normal ca maimutza din ziua de azi n-o sa evolueze. Nafig ei sa evolueze!Ce, o duce prost?In plus evolutia e ceva ce are loc timp de mii de ani, iar voi vretzi ca sa vedetzi maimutze evoluate. Uite daca ar exista anumite observatii, documente, lucrari privind anatomia maimutelor de acum 4 mii de ani(lucrari care nu exista), poate ca am putea sa incercam o comparatie...
Anyway...eu de exemplu cred in Dumnezeu.
KazeolNevozmojnii
02-04-2004, 08:23 PM
Da tipa tu intelegi lucrurile super corect? :)
Zisi ca timp de 1 million de ani conditiile pe pamint permanent erau aseleasi? Nu apareau greutati? Nu se schimba clima?
Si nici o monitsa nu o nimerit in savana sau in alte conditii ciotkie pentru a evolua spre homo? poati... poati... nu zic nica.. n-am de unde sa stiu...
GroSSu
02-07-2004, 01:22 AM
Pontu maimutzele sa evolueze in oameni? schi nu va ajunge 6miliarde? :lol:
Melania
07-04-2004, 06:14 PM
azi duminika ca mai in toate celelate mam dus la biserica...sami mai spal sufletu.....
intru..... lume putina aprind lumanari...ma rog.....totu ca e obicei....nimik deosebit.....
la un moment dat se aude un zgomot nebun...asa de parca podeaua ar fi sa crape.....ma intorc si ce vad.....3....
3 patzani (intentionat nam zis barbati sau baieti.....anume patzani)...imbracati toti in alb albui, cu barsetci, cu keile de la masina nu in buzunar da in maina cu brelocu atirnind.....cu niste aere de parca no intrat in biserica ci in cazino, siau cumparat luminari, da stiti de care? no sa ghiciti niciodata...din astia ca pt nunta sau pt cununie....mari groase si inalte .....ok....deja era ciudat sai vad acolo...dar am continuat sa ma rog.....
....trec 5 minute....zgomot...cearta....haos.....2 din ei il invatau pe al treilea sa faca cruce.....fiecare in felu sau...unu de la stinga la dreapta altu de la reapta la stinga, pritom numa cu 2 degete.,.....
nu stiu cum va imaginati voi tot asta....da eu una nu am mai putut sa ma concentrez la rugaciunile mele....(slaba de fire,mda)...ma uitam numai la ei..sa vad ce se mai intimpla.......
inca peste vreo 5 minute...stind toti intrun rind.....au inceput sa zica ceva....toti in soapta...ma uitam cum li se miscau buzele...uimitor de repede......si aveau o privire...nu din asta umila da ceva de felu "tak, eu ma venit la biserica sa ma rog, tiam cumparat si o lumnare....hai davai indeplinestemi dorinta kiar amu si kiar aici"....
bilbiitu lor o durat vreo 7 minute...dupa care cel din mijloc scoate din barsetca o foaie A4 si incepe sa inghine din ea......aistilalti 2 de pe la margine.....tare kiar foarte tare si concentrat il ascultau.....
buuun....
eu ies......
fac vreo 10 de metri de la catedrala.......ma uit iesa si ei....bucurosi strasnik......shi hai la impartit pomene pe la saracii care stau la intrare in biserica......unu scoate portmoneu si ii da la biata femeie 10 lei....va nkipuiti? asta pt dinsaii planu pt 2 zile.....
mam intors si mam dus.....cumso treminat idee nam.....amu eu ma intrebam....... ce nevoie si ce gand rau ia adus pe acesti 3 patzani cu barsetci la biserica si ce era scris pe foaia din care citea unul din ei......
S3ndaL3
08-09-2004, 05:44 AM
mdiaa... maimutse... dumnedzei... oamini lipsitsi de logica...
iaka vreau shi eu sa scriu cevai, dar nushtiu de unde sa incep shi unde sa termin... vreau sa-i fac pe totsi multsumits... asha-s yo...
oricum yo nu incerk sa va fak sa credetsi in ceva anume... credetsi mai bine in ceea ce atsi crezut pina acum... ;) vreau doar sa intselegetsi un lucru... sa crezi in existentsa lui Dumnezeu este foarte simplu, shi nu trebuie sa dispui de mari cunoshtintse... e dejuns sa ai mentalitatea unui om primitiv shi atit...
PPL trezitsiva... Nu zburatsi prin nori, dupa ingeri sau dumnedzai... revenitsi la realitatea... deschidetsi okii... yo intseleg ca e greu pentru multsi dintre voi... dar nu aratatsi lipsa de intelect shi logica omeneasca...
cautatsi raspunsul citind cartsi de shtiintsa care demostreaza diferite lucruri prin dovezi realea... nu basme pentru copii cu fetsi frumoshi shi balauri...
credintsa in dumnedzei e foarte veche... de atunci cind omul nu shtia ca pamintul e rotund shi ca inafara de pamint mai exista o infinitate de planete...
credintsa in dumnedzei e pentru oameni "slabi"...
apropo de maimutse... nu cred ca atsi vazut undeva scris ca "omul a provenit de la maimutsa"... poate "cel mai indepartat stramosh al omului se asemana cu o maimutsa"... a fi maimutsa shi a asemana cu ea sint lucruri total diferite...
pentru Melania:
cum ai spus shi tu aceshti 3 patsani se credeau mari afacerishti cu bani in barsetka... de fapt ei nu aveau nimik in ea (in afara de cei 10 lei pe care ia dat "biatai femei", care de fapt nu era asha de saraca cum arata, caci pe linga ea au trecut toata ziua mai mult de 100 persoane care in mediu i-au dat cite 5 lei... dar in fiecare zi?) ce au citit de pe foaie? - puteau sa citeasca nishte rugaciuni... fiindca ei nu-s in stare sa memorizeze... asta este un adevarat "BIK MOLDOVINESK"
Malania... moldova e plina de astfel de "patsani"
incercatsi sa cititsi Biblia nu ca pe o carte sfinta dar o carte de istorie scrisa de mai multe persoane(oameni ce traiau cu multsi ani in urma, om ce avea o mentalitate diferita de a noastra), fiecare din ele expunindushi versiunea sa...
dianushka
08-29-2004, 12:37 AM
BIBLIA cind auziti acest cuvint va ginditi ca e vorba despre puterea lui D.Dar nu va dati seama ca noi oamenii existam de 2004 ani plus inca citeva sute sau mii iaintea erei noastre.
Pina a ajunge biblia pina in ziua de azi asa cum ati citit-o voi(ca eu nu am citit-o)ea a fost modificata de mii si sute de ori.Unii cum le ieseau lor altii cum lor,fiecare o scria ca sa-i iasa lui.
Dar voi ginditi-va normal de la ce ti se intimpla tie lucrurile rele?Voi credeti ca acui e vina?E doar vina voastra.Acestea pedepsile pentru ceea ce faceti voi(furati,curvariti,injurati,omoriti etc)si nu spuneti ca sunteti sfinti.
Dar ca omul provine de la maimuta e doar o teorie ca nu poate fi dovedita, chiar de ce nu evoluiazea maimutele azi?
Ce fel de conditii le-au facut sa se prefaca in om,ca nu aveau ce minca,dar oare maimutele din zoo Moldovei au ce minca,ca ele acolo mor de foame,de ce nu evoluiaza?
HA-A-A-A.
Chiar la televizor zilele acestea am privit o emisiune la televizor ca citeve maimute au fost duse pe o insula fara viata lasate fara mincare doar cu apa.Dupa ce au mincat tot de pe insula au ramas doar cu apa din ocean,insa dupa un timp au murit dar nu au evoluat...
De ce??????????????
Pentruca nu a provenit omul de la maimuta si gata.
Bad And Mad
09-01-2004, 06:57 PM
Da, Melanio, chestia asta chiar e inspaimintatoare :( Sau, ma rog, de ce si Bici sa nu se duca la biserica, oare ei au pacate mai putine ca noi? :)
Eu am o idee despre ceea ce putea fi pe foaie... Cind eram mai mic am vazut-o pe o colega de clasa, d'a mea cu o foaie pe care scrie o rugaminte, care chipurile, accentuez, chipurile a fost gasita in mormintul lui Isus, daca o citesi de 3 ori (daca nu gresesc) se implineste orice dorintza a ta... chestii de acest gen am citit in mai multereviste, eu cred ca anume asa ceva ei aveau pe acea foaie.
2 dianushka, nu fi ridicola, pentru a observa urmarile evolutziei e nevoie de mai mult decit de 10.000 de ani. Daca vrei sa afli raspunsul la toate aceste intrebari gaseste si citeste cartea "Evolutzia Primatelor" a carei autor e Charles Darwin... "E doar vina voastra" - ce vrei sa spui nu e si vina ta? ai fost cumva canonizata de biserica ortodoxa? Noi totzi facem o multime de pacate intr-o zi, problema e doar ca nu ne dam seama. Si dianushka, come down, nu traiesti in Sodom ori Gommora! Oamenii sunt astfel facutzi incit lor le pare ca vremurile pe care le traiesc sunt cele mai grele, dar crede-ma nu e asa, daca nu ma crezi studiaza istoria. Apropo de istorie tu ai idee citzi oameni au murit din cauza religiei Crestine? Cite mii de oameni au murit in timpul Sfintei Incvizitzii? (ma scuZatzi, nu stiu cum se scrie-n romina), acum adauga Cruciadele, care erau facute din dragostea de averi, dar se acopereau cu simbolul Sfintei Cruci, razboaiele purtate pina-n ziua de azi din cauza ca unii cristini au biserica, anglicana, altii ortodoxa, ori catolica...
Cit despre Biblie, eu respect doar Vechiu Testament, Noul e cu totul altceva...
P.S.
Eu socot ca doar pentru faptele din trecut biserica noastra nu merita a fi venerata, poate respectata, dar nu mai mult...
Natalytza
09-05-2004, 01:51 PM
cred in Dumnezeu, shi nu cred in biserici, preotzi shi chestii de genul asta, cred ca Dumnezeu e undeva in sufletul nostru...
dianushka
09-05-2004, 03:29 PM
natalytza sa stii ca sunt de acord cu tine,preotii in ziua de azi lucreaza in biserica nu pentru bani dar de cezut nu cred,ce folos ca sta si citeste din biblie o zi intreaga daca in sufletul sau se gindeste la cine stie ce.
Un preot care crede e nu are femeie,nu bea,nu fumeaza.....etc....
dar ai nostri si de trimas poate sa te trimata.
asaca scoateti concluzia.
Bad And Mad
09-06-2004, 12:38 AM
2 Natalytza: daca nu gresesc astfel cred si protestantzii :wink:
2 dianushka: chestia cu insuratu' e doar la catolici...
Sa scoatem concluzie?
O s-o fac pentru mine:
Crestem intr-un mediu corupt, astfel incit toate lucrurile urite care se intimpla au ajuns si la slujitorii domnului, care arfi tebuit sa fie niste intermediari dintre noi si D... :cry: Deci, rezulta ca nu potzi sa ai incredere nici in promotorii credintzei ? (suna fain nu :) )
In asa cazuri varianta optima ar fi sa-tzi bagi poala in tot ce a fost cindva sfint si sa ai incredere doar in tine si-n propriile fortze...
Natalytza
09-06-2004, 07:17 AM
cred ca dumnezeu shtie ce am eu in suflet shi in minte...cred ca din cauza ca nu mergi la biserica, nu mai nimeresti in iad
vadim
09-08-2004, 02:56 PM
cred ca dumnezeu shtie ce am eu in suflet shi in minte...cred ca din cauza ca nu mergi la biserica, nu mai nimeresti in iad
Dumnezeu stie toate ghindurile noastre si stie ce avem in suflet,(cred ca din cauza ca nu mergi la biserica, nu mai nimeresti in iad) dar despre asta nu sunt sigur ca daca nu mergi la biserica nu nimeresti in iad :o
Natalytza
09-08-2004, 03:43 PM
cred ca nu eshti persoana cea mai informata care poate sa dea raspunsuri la orce intrebare despre Dumnezeu, cred ca raspunsurile le gasim undeva...dupa ce murim.....( shi asta in cazul in care exista viatza de apoi)
Bad And Mad
09-09-2004, 11:26 PM
Sunt curios, Natalytza, spune-mi pe tine nu te inspaiminta gindul ca viatza dupa moarte nu exista (dupa Vechiul Testament, chiar nu exista)? Rezulta ca omul nu a facut sex, nu a luat droguri, nu a baut, nu a fumat, si nu a trait viatza pentru el (intr-un mod egoist) degeaba, doar el nu va fi rasplatit cu o vesnicie de trai in rai! oare pe tine acest lucru nu te inspaiminta? ori Dumnezeu itzi da putere sa treci peste tot :D ?
P.S.
Normal, eu n-am facut studii de teologie, dar nu cred ca ar fi pe lume un om competent care ar da raspunsuri la orice intrebare despre D...
Esti foarte naiva si incapatzinata, imi spui te rog si mie ce virsta ai? asa, doar din pur interes :)
Natalytza
09-10-2004, 03:56 PM
Bad and Mad...daca nu ma greshesc, topicul se numeshte "credem sau nu in Dumnezeu" shi nu "ce credem despre Natalytza" parerea ta pentru mine nu inseamna absolut nimic.
daca incapatzanare pt tine inseamna sa-ti spui parerea, shi s-o mentzii pana la capat, pai atunci...da!! sunt incapatzanata, shi poti sa-mi zici asha cat vrei tu...ca n-o sa ma supar..:)
nu cred ca dupa doua mesaje scrise iti poti face o concluzie despre o persoana
daca asta e parerea ta pai sa fii sanatos atunci...ca eu tot cu parerea mea raman. ok? :)
by the way....citeshte mai atent mesajele mele...shi o sa vezi ca nu sunt atat de credincioasa precum crezi tu
shi asha ""din pur interes"" sa nu te intereseze varsta mea...ok?:)
Bad And Mad
09-10-2004, 11:54 PM
true, true... ok, peste faza cu virsta sarim, ea mie imi trebuia ca sa stiu cum sa-mi formulez gindurile astfel ca tu sa ma intzelegi... insa nu-ntzeleg de unde atita agresiunea intr-un om crestin ?! :P :lol: Incapatzinata eu te-am numit din motivul ca tu nu dai nici un argument ferm (pe cind Biblia de ele e plina, e de ajuns doar s-o studiezi), dar spui ca crezi in D, ignorezi argumentele mele, oare cum sa numesti asta daca nu incapatzinare...
Nu, nu pot sa spun nimic despre tine, eu nu te stiu, eu doar constatez factele...
OK, peace?! doar ca pe viitor as vrea ca sa te exprimi mai clar si mai argumentat, nu "eu cred in dumnezeu." si la intrebarea "de ce?" imi pare ca o sa-mi raspunzi "asa mi-au spus parintzii ca e bine" :-?
Natalytza
09-11-2004, 02:45 PM
peace!!...
da, cred in Dumnezeu...shi la intrebarea "dece?" raspund:
Cred in Dumnezeu pentru ca asha mi-au zis parintzii ca e bine..:) ok...
joke...
Dumnezeu pt mine inseamna sperantza, cred ca shi pentru majoritatea oamenilor, shi nu-mi trebe nici o biblie pt asta, pt ca nu incerc sa descopar tainele universului, sunt o muritoare de rand, care crede in ceva mai bun,
incerc shi eu sa fiu un pic mai optimista, cam asta e credintza mea.
La biserica am fost doar de cateva ori in viatza mea...shi nu pt a ma ruga. Oamenii s-au obishnuit cu ideea ca nu va cadea nimic "din pod" shi incearca sa-shi aranjeze viatza fara ajutorul lui Dumnezeu.
am citit undeva ( nu mai shtiu unde ) ca oamenii secolului 21 il urasc pe Dumnezeu, shi daca stau sa ma gandesc mai bine...poate l-ash ura shi eu, dar nu am motive...traiesc destul de bine ( cel putzin acum ), incerc sa fiu cu picioarele pe pamant, sunt gata pt orce lovitura...shi imi place asha...mie nu-mi trebe biblie...de biblie au nevoie oamenii care sufera, care simt nevoia sa creada in ceva ( cel putzin asha cred eu ), and who knows..poate o sa am nevoie shi eu de ea candva...
freejerk
09-13-2004, 11:32 AM
Nu cred in Dumnezeu pentru ca El nu exista.
Geneza umana este o tema fara sfarsit incat nimeni nu stie exact, cei care cred ca stiu zic ca Dumnezeu ne-a creat. Cineva acolo vroia o parcela in Jungla, pai dute in jungla :-)
Natalytza
09-13-2004, 11:54 AM
true shi asta...
pe tema asta poti sa discutzi mult shi bine. shi potzi sa auzi/vezi un milion de pareri diferite...anyway, shi daca Dumnezeu nu exista? credintza shi efortul nostru de a fi cat mai buni se duce drakului nu?
poate Dumnezeu exista doar in imaginatzia noastra?
freejerk
09-13-2004, 12:25 PM
poate Dumnezeu exista doar in imaginatzia noastra?
Poate exista in imaginatia ta si in a altora, numa nu in a mea.
Si ce efort ma rog ai depus asa supraomenesc incat sa-ti para rau?
Efortul de a fi cat mai bun nu se datoreaza lui Dumnezeu sau din cauza Lui, e o chestie de morala.
Natalytza
09-13-2004, 12:47 PM
probabil ai dreptate, shi sunt foarte putzini care cred ca tine...shi daca stau sa ma gandesc mai bine...pacat, lumea ar trebui sa gandeasca asha ca tine,
unii oameni isi interzic sa faca sau fac anumite lucruri doar in numele lui dumnezeu, think: daca musulmanii nu l-ar avea pe Allah, in numele cui ar ucide ei? cred ca viatza lor nu ar mai avea sens...tu nu crezi?
nu zic ca am depus super mult efort, dar am depus..shi poate tot efortul meu e o chestiune de morala? who knows
shi daca in imaginatzia ta nu exista Dumnezeu, Allah sau Budda..atunci ce exista in imaginatzia ta? sunt shi eu curioasa...
freejerk
09-13-2004, 06:54 PM
N-asi vrea ca toata lumea sa gandeasca ca mine, ar fi strasnic, toti sa faca aceleasi lucruri, nimic diversitate, etc. Ei da asta-i altceva deja.
Daca nu ar exista religie nu ar exista Allah, dar in general religia va fi intotdeauna. E ca si cum daca Hitler n-ar exista evreii l-ar inventa. Exact e chestia cu Dumnezeu. In toata istoria omenirii au existat fiinte supraomenesti, se vede ca asa e contruita psihica umana, Dumnezeu pentru multi este un adapost, pentru altii un sens pentru viatza, un motiv de a ucide, etc. Eu consider ca este posibil de a trai si fara Dansu, cum o fac eu. Musulmanii au putut fi crestini daca erau sa fie crestinizati mai devreme. Sa stii ca nu forta sau religia rezolva pana la urma confilictele ci omenia, si nu religia ne face oameni, da noi insane. Individul depinde foarte mult de societatea in care e educat.
Parerea mea este ca efortul tau este a fost un pic pe "ocolite", daca ai mers la biserica, inseamna ca ai facut-o pentru ca crezi ca e bine asa si te va schimba spre bine. Acest lucru l-ai putut fi facut facand bine la altii, etc.
Referitor la ultima fraza, vezi ce se intampla cu oamenii care cred in zeitati? inchipuie-ti ca la mine e cel putin ce e la tine inafara de Dumnezeu si inca multe de la mine :)
Natalytza
09-13-2004, 09:15 PM
am spus-o shi mai repet o data: cred in Dumnezeu pentru ca asha mi-au zis parintzii ca e bine....asta nu presupune ca tre sa merg la biserica...
in biserici shi preotzi nu cred shi nici n-o sa cred
putem discuta pe tema asta un secol shi sunt sigura ca nu vom gasi nici un raspuns, accept parerea ta..shi shtiu ca undeva ai dreptate, la fel cum accept shi parerile altora, cati oameni - atatea pareri..
Daca reusheshti sa traieshti fara Dansul, ma bucur pt tine, eu una n-ash putea...
freejerk
09-14-2004, 01:41 AM
De ce n-ai putea trai fara Dansu? Imi poti explica?
Faptul ca parintii ti-au spus asa sa faci nu inseamna numaidecat ca ei au dreptate.
Natalytza
09-14-2004, 08:21 AM
poate ca mi-e frica? shi daca parintzii mei au dreptate?
nu-ti pot da un raspuns mai concret pt ca nu sunt sigura de spun, nu pot afirma shi nu pot spune ca dumnezeu exista sau nu. asta e alegerea mea...shi cam atat
Bad And Mad
09-16-2004, 03:27 PM
Natalytza
probabil ca chiar tzii frica, poate te temi sa crezi ca chiar tu esti stapina pe soarta ta, si ca nimeni nu te conduce, ca tre' sa itzi asumi o mare raspundere, si sa fii gata sa raspunzi pentru faptele tale; Eu chiar nu vad sensul religii tale, tu crezi in D ca personalitate? ca despre un stapin acre a cerat in 7 zile lumea, ori ca pe ceva mai sus de orice, ca pe o personificare a binelui lumesc? ambele suint conceptii care nu se pot diviza; tu nu poti sa spui ca crezi in Dumnezeu, daca nu mergi la Biserica, nu te spovedesti, nu respectzi cele zece porunci ale lui Moise (si inca vre-o 200 care se intilnesc in Biblie), totusi daca ignorind aceste lucruri tu risti sa te numesti crestina, atunci ar fi bine sa stii ca acest lucru se numeste "ipocrizie"... cind pe zi faci 20 de pacate, apoi zici ca dumnezeu mi le va ierta nefacind nimic pentru asta...
freejerk
sunt de acord cu tine aproape 100 %;
Natalytza
09-16-2004, 06:06 PM
eu nu cred in D ca o personalitate care a creat lumea in 7 zile, ci ca pe o personificare a binelui lumesc, am scris undeva mai sus ca D poate exista doar in imaginatzia noastra, shi poate nu am dreptate.
sincer nu vad cum o persoana care poarta "numele" de preot are puterea sa-mi ierte mie pacatele, pe cand el are de 1000 de ori mai multe. In preotzi shi in biserici nu cred, shi poti sa ma numeshti ipocrita daca vrei, dar mai ipocritzi ca mine sunt preotzii, dar shi mai ipocrite sunt persoanele care fura shi ucid shi dupa aia merg la biserica sa li se ierte pacatele. ca sa vezi cat de ipocrita e biserica shi preotzii e deajuns sa studiezi istoria, uite aia e "ipocrizie".
Bad And Mad
09-17-2004, 03:05 AM
dar mai ipocritzi ca mine sunt preotzii, dar shi mai ipocrite sunt persoanele care fura shi ucid shi dupa aia merg la biserica sa li se ierte pacatele. ca sa vezi cat de ipocrita e biserica shi preotzii e deajuns sa studiezi istoria, uite aia e "ipocrizie".
:ciupel: :naroc:
Prin asta si s-a raspindit religia crestina prin toata lumea si in toate clasele sociale; orice timpit sinistru dupa omoara un om vine in biserica si stind cu fundul in sus 5 min. isi da seama ca toate pacatele iau fost iertate dupa religia lui, el doar s-o pocait :-? ...
Doar ca eu vreau ca tu sa realizezi faptul ca credintza ta in D nu e o religie, e o iluzie a ei.. nici nu stiu cum as putea-o numi; si nustiu daca tu te-ai putea numi crestina... Sa fi trait tu pe vremea incvizitziei te puneau sa mininci carbuni si sa bei apa fiarta pina nu incepeai sa spui ca crezi de azi inainte in el ca intr-o persoana existenta care a creat lumea in sapte zile; a stirnit potopu', a distrus Soddom si Gommora... :lol:
anatas666
09-17-2004, 01:37 PM
vad ca toata lumea e pacatoasa :)
eu deasemenea nu cred ca exista d-zeu sau ce naiba mai e, este inventat
de biserica sau oameni cu scopul de a cere ajutor (sa ne ierte pacatele), de a fi ghidati, si nu cred in toata povestea asta cu crearea lumii si ce dracu mai scrie in biblia aia
"Fa ceea ce vrei"
freejerk
09-19-2004, 06:51 AM
vad ca toata lumea e pacatoasa :)
... si ce dracu mai scrie in biblia aia
Pai citeste-o si ai sa afli ce e scris acolo, eu nu am citit-o dar tare asi vrea. Cand voi avea timp am s-o citesc numaidecat.
Natalytza vezi ca nu preotul iti iarta pacatele, dar Dumnezeu :-) Preotii sunt doar un fel de "intermediari", cat de pacatosi sunt ei toti stiu.
Daca tu nu crezi in Dumnezeu ca Acel care a creat lumea in 7 zile atunci tu simplu crezi ca exista un "supra-om" sau intr-o "energie pozitiva" deci nu poti spune ca este crestina crestina :-)
Natalytza
09-19-2004, 09:33 AM
pai nu sunt creshtina - creshtina, asta incerc eu sa spun
incerc sa spun ca nu cred Superman..:) cred in ceva superior oamenilor, ceva mai bun ca noi, asta e Dumnezeu pentru mine
Sam
09-20-2004, 04:37 PM
Mai mult cred ca este decyt ca nu este, sunt lucruri prea neexplicabile care nu-shi gasesc explicatzie yn logica shtiintzifica :crazy:
Natalytza
09-20-2004, 04:39 PM
shi care sunt alea?
Sam
09-20-2004, 04:42 PM
shi care sunt alea?
De ce fulgul de nea (daca shtitzi cum arata fulgul de nea) are asha o structura, sau desen mai bine ar fi sa-i zic (pyna acum nu s-a gasit o explicatzie shtiintzifica)
[K]
09-20-2004, 04:48 PM
baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay! ieri ne plimbam pe la Valea Morilor... shi de la o vreme yncepusem sa yntalnim tot mai multzi oameni yn cravate shi prost ymbracatzi dupa fashion style-u(tipa) actual. blea, si za hu.inea? merjem, mai merjem, ajiunjem la teatru de vara - congresul martotilor lu iehova! cand am vazt adunatura sheea de lume ni s-o facut greatza! bazariu! shede o laditza - tipa v pomoshi! (shy ynca yn rusa) shy vine o babutza shy baga 20 de lei! ia f shoke! sa ma tai! am ynconjurat noi teatru shela shy ne-am sibit de-acolo mai departe ca de-am ni-era rau de atmosfera sheea! tare nu iubesc asha fignea!
Natalytza
09-20-2004, 04:52 PM
:hahaha:
n-am ce zice...
Kory
09-20-2004, 05:43 PM
Eu cred ca exista Dumnezeu. De unde stiu? Cred!
Nu L-am vazut, dar am vazut lucrurile facute de El. Si ma asigur ca sunt minunate. Absolut toate.
Cat despre Natalytza, cred ca dansa il cauta cu inima ei pe Dumnezeu, si cred ca daca-L cauta - iL va gasi. Si o incurajez sa caute - si va gasi, sa bata - si i se va deschide. :)
Natalytza
09-20-2004, 06:04 PM
shi daca mi-ai zice unde sa bat, ar fi super
vitalic sprinceana
09-20-2004, 06:07 PM
Si ma asigur ca sunt minunate. Absolut toate.
foarte minunate...sa luam de exemplu omul...2 razboaie mondiale daor in ultimul secol..plus terorism, colonialism, simple omoruri in lant...si ura multa...multa...deci sunt foarte minunate lucrurile lui dumnezeu....
eu nu ma intreb daca exista sau nu....indiferent de existenta lui eu nu-l accept....nu-l accept pentru lacrimile copiilor de la beslan care au plans iar el nu i-a auzit..nu-l accept nici pentru miile si miile de mii de tone de lacrimi care se varsa in fiecare zi...
Natalytza
09-20-2004, 06:09 PM
vitalik: :ciupel:
Natalytza
09-20-2004, 06:12 PM
Dupa cum ziceam mai sus: oamenii secolului 20/21 il urasc pe dumnezeu, cu toate ca cred in existentza lui
Mirabela Iucu
09-20-2004, 08:06 PM
Fiecare individ are dreptul de a alege daca crede sau nu...in ce crede sau in ce are nevoie sa creada :crazy: ...asa ca nu va mai certati daca exista sau nu ca oricum nu veti afla niciodata adevarul :lol:
Natalytza
09-20-2004, 08:10 PM
aici lumea nu se cearta, doar ishi spune parerea
Mirabela Iucu
09-20-2004, 08:19 PM
Zau tu ? :lol:
Natalytza
09-20-2004, 08:22 PM
zau
Mirabela Iucu
09-20-2004, 08:23 PM
Ai dat un raspuns plin de curaj :wink:
As vrea sa stiu ce v-a determinat sacredeti ca exista D-zeu...de unde si pana unde feeling-ul ca el e... :crazy:
Natalytza
09-20-2004, 08:53 PM
citeshte shi tu de la pagina 1, shi poate o sa gaseshti raspunsul...sau poate nu
Mirabela Iucu
09-20-2004, 08:57 PM
Poate ca am citit si nu am gasit...sau poate ca trebuie sa fiti mai expliciti ca sa va inteleaga ceilalti...sau chiar voi :crazy:
Melania
09-20-2004, 09:45 PM
E ca aeru.
Nu-l simtim, nu il vedem, dar fara el n-am putea trai, n-am putea rasufla.
Asa e si cu Domnu. Avem nevoie de el pentru a trai.
Mirabela Iucu
09-20-2004, 10:04 PM
Asta e buna explicatia Mel...si aici ajung la vorba mea : fiecare avem nevoie sa credem in ceva ptr. a putea traii...doar ca acel ceva e diferit de la individ la individ :crazy:
DEEPY
09-20-2004, 11:31 PM
He-he... da prikini, eu nu cred in nimic shi traiesk! :P 8)
Shi p\u ce de crezut in ceea ce nu vezi, simtsi, etc. De ce dar nu credetsi in mosh craciun! Nimeni nu l-a vazut! de ce nu credetsi in el??
Hiii??? :evil: :tu_mori:
Mirabela Iucu
09-20-2004, 11:35 PM
Daca te consideri ateu ar trebui sa stii ca si astia cred in ceva...si anume in : faptul ca nu cred in nimic :crazy:
Natalytza
09-20-2004, 11:50 PM
I'll tell you that I have nothing to tell....
fara comentarii...e alegerea voastra...
DEEPY
09-20-2004, 11:54 PM
Corect... alegerea e a noastra! Pur shi simplu noi suntem mai realishti ca voi... voi avetsi o fantastica mai mare. Asta desigur e foarte bine. Potsi sa te atmazuieshti la parintsi mai ushor... Compuneri scrii mai ushor...
Dar vrau sa spun parerea mea : 3 :crazy: 0 % din cei care cred in dumnezeu cred doar p\u faptul ca altsii cred in el!
Natalytza
09-21-2004, 12:27 AM
Bravo tzie...sper sa fie alegerea corecta, shi daca va fi - n-o sa ma mai "atmazuiesc", o sa ma bucur pentru tine.
ya sa-mi zici tu mie...nevermind, am vrut sa te intreb ceva dar....oricum n-o sa-mi potzi raspunde, tu doar nu ai "fantastica"!!.... shi nici compuneri nu poti scrie.... hmmm..pacat :roll:
Kory
09-21-2004, 11:50 AM
E-he, baieti...
DEEPY a spus ca:
He-he... da prikini, eu nu cred in nimic shi traiesk!
Shi p\u ce de crezut in ceea ce nu vezi, simtsi, etc. De ce dar nu credetsi in mosh craciun! Nimeni nu l-a vazut! de ce nu credetsi in el??
Hiii???
Draga DEEPY, pentru a declara ca Dumnezeu este Acela prin Care traim (parafrazez spusele din mesajele de mai sus), trebuie sa experimentezi prezenta lui Dumnezeu. Pe cand daca zici ca Dumnezeu nu exista, asa cum ti-ar placea tie, atunci e OK - traesti cum vrei, faci ce vrei si nu porti nici o raspundere. Oricum ai o singura viata si faci vreu cu ea. Dar daca Dumezeu exista si noi acceptam existenta Lui, lucrul acesta ne obliga sa ne raportam la acest Dumnezeu: sa tinem cont de sfintelia Lui de statul Lui de suprem Judecator si sa traim viata respectand normele stabilite de El. Daca nu ne raportam: e raspunderea noastra. Si, vezi, suntem liberi sa alegem. Nu vine Dumnezeu cu bata si se inpune violent, nu. Avem libertatea de a alege.
Avem libertatea de a alege ce sa credem. La gradinita, la scoala, la facultate, in familie am fost invatati ca provenim din maimute, sau se inventeaza tot felul de ipoteze privind provenienta noastra. Unii afirma una, altii - alta, dar noi decidem ce sa credem. O alta parte se sune ca am fost creati de un Dumnezeu infinit si perfect. Am primit o identitate, de a avea calitati pe care le are El (vointa, emotii, etc.). Iar frica si departarea noastra de Dumnezeu se datoreaza pacatului (pacat - un cuvant arhaic, care atat de rar se intalneste azi), si revoltei omului impotriva lui Dumnezeu.
Dumnezeu accepta sa credeti ce vreti! El nu raspunde de crezul vostru. El e suveran. De ceea ce credeti raspunzi TU PERSONAL.
Pentru Natalytza:
Spuneai ceva de felu: dac-as sti unde sa bat (unul din mesajele anterioare). Iti sugerez ceva: nu atrage acentia la afirmatiile din acest compartiment al Forumului: ele pot fi multe si bune. Ceea ce cred eu e ca Dumnezeu insusi bate la usa inimii tale si te cheama la o relatie vie cu tine. El e dragoste. El L-a jestfit pe Fiul Sau Isus Hristos pentru ca El nevinovat find, sa moara in locul fiecaruia din noi. In Isus Hristos e iertare si acceptare. El este "avocatul" nostru inaintea Judecatorului Dumnezeu. Accepta ca El din dragoste pentru lume a ales calea crucii si a suferit moartea. Si apoi, crezand aceasta simplu - spune-i lui Dumnezeu in rugaciune ce crezi.
Sa traesti in veci!!!
freejerk
09-21-2004, 12:27 PM
Kory esti sectanta cumva?
Eu cand cred in ceva am dovezi, in cazul lui Dumnezeu nu exista asa ceva. Nu poti sa-l compari pe Dumnezeu cu aerul care exista dar fara care nu poti exista. Vezi ca aerul exista, asta e demonstrat :) dar Dumnezeu nu. Eu nu asi vrea ca oamenii sa creada in ceva absurd cum este Dumnezeu si sa ajunga ca musulmanii, asta e PACAT. Daca ai privit filmul "Devil`s Advocate" acolo Al Pachino are o fraza pe care o respect mult, un fel de:
"Cine este Dumnezeu al vostru? El isi bate joc de voi impunand diferite reguli prostesti pentru veselia lui, bunaoara: Look, but don`t touch. Touch, but don`t taste. Taste, but don`t swallow!!!". Asa e si cu regulele bisericii, poti sa le urmezi dar nu stii daca are vreun sens toate astea si daca va avea vreun rezultat. Rezultatul poate fi ca vei innebuni :) sau vei ajunge ca tampitii astea de martorii Ehova, si multi altii.
Kory dar chiar ideea ca exista ceva supranatural e ceva fantastic, intelegi? e mit, e poveste, tu ai vazut vreo data cum cineva zboara sau preface din apa in sange sau chestii de astea, daca asta ar fi adevarat atunci ar fi trebuit sa vedem mult mai multe lucruri fantastice decat le vedem azi, si anume nimic. Tu iti inchipui ca el sta acolo sus la o masa si mangaindu-si barba se uita la noi si se rade? Biblia are unele lucruri scrise care merita sa fie luate in seama, dar te asigur ca daca religia nu ar exista omenirea ar trai mult mai bine, asta e 100%
Natalytza nu trebuie sa bati nicaieri. Ai sa bati pana nu vei ajunge in vreo secta, e oribil. Traieste-ti viatza normal, nu cauta pe nimeni, oricum daca El exista te va gasi :)
Mai mult ca precis Dumnezeu este o imaginatie a noastra, cineva a inceput-o si amu toti se intreaba exista El sau nu. Cand o sa-l vad cu ochii mei o sa cred, pana atunci ma simt foarte liber fara Dansu.
Natalytza
09-21-2004, 03:03 PM
freejerk mersi de sfat o sa-l iau in consideratzie, true e ceea ce zici, shi te respect pt asta.
atata doar ca ma irita persoanele care se cred mari shi tari: cica "nu cred in nimic shi traiesc" sau cica "nu am fantastica" pfff..las-o mai moale, daca nu crezi in nimic ( shi nu ma refer la credintza in D ) atunci inseamna ca pur shi simplu nu traieshti..( poate ma inshel who knows )
Natalytza
09-21-2004, 03:47 PM
foarte minunate...sa luam de exemplu omul...2 razboaie mondiale daor in ultimul secol..plus terorism, colonialism, simple omoruri in lant...si ura multa...multa...deci sunt foarte minunate lucrurile lui dumnezeu....
eu nu ma intreb daca exista sau nu....indiferent de existenta lui eu nu-l accept....nu-l accept pentru lacrimile copiilor de la beslan care au plans iar el nu i-a auzit..nu-l accept nici pentru miile si miile de mii de tone de lacrimi care se varsa in fiecare zi...
Kory! tu cum explici chestia asta de mai sus? ce explicatzie crezi ca da Dumnezeu in cazul dat?
Kory
09-21-2004, 04:23 PM
feejerk intreba:
"
Kory esti sectanta cumva?
Raspuns: Depinde ce subantelegi cu termenul de sectant(a). Daca e sa privin din punctul de vedere, foarte raspandit pe la noi si care este bine udat de biserica ortodoxa - da. Dar intr-adevar sunt un simplu crestin. Daca mai vrei detalii - evanghelic.
si inca...
Eu nu asi vrea ca oamenii sa creada in ceva absurd cum este Dumnezeu si sa ajunga ca musulmanii, asta e PACAT.
Dar in ceva de felul... "teoria evolutiei", "extraterestri" si mai stiu eu ce crezi foarte usor? Aceste teorii, daca vrei, sunt religia ta, sunt ceea in ce crezi tu. Ei bine: eu cred ca sunt creat de o mana divina, inteleapta si foarte iscusita, si n-am provenit din maimute. :-?
Daca ai privit filmul "Devil`s Advocate" am privit doar fragmente, fiindca e unul dintre multele filme de ulima ora care sunt anticristice, vulgare si murdare in esenta lor. Asa filme nu face sa le iei in serios, dar mai bine sa le eviti chiar. ...murdaresc sufletul.
"Cine este Dumnezeu al vostru? El isi bate joc de voi impunand diferite reguli prostesti pentru veselia lui, bunaoara: Look, but don`t touch. Touch, but don`t taste. Taste, but don`t swallow!!!". Stai, ca aceasta interpretare nu este adevarata. Este o inventie a ta? Sau ai preluat-o de undeva? Cred ca tu n-ai incercat cel putin sa intri in esenta poruncilor si voiei lui Dumnezeu. Stii ce? Daca vrei incearca s-o faci si cand vei avea o revelatie, discutam. :)
feejerk zica ca:
Kory dar chiar ideea ca exista ceva supranatural e ceva fantastic, intelegi? e mit, e poveste, tu ai vazut vreo data cum cineva zboara sau preface din apa in sange sau chestii de astea, daca asta ar fi adevarat atunci ar fi trebuit sa vedem mult mai multe lucruri fantastice decat le vedem azi, si anume nimic.
Da-mi voie si mie o intrebare: dar tu l-ai vazut pe Hitler? Daca nu, inseamna oare acesta ca el n-a existat? Nu, evident. Tot asa e cu credinta mea in Dumnezeu: El este independent de faptul credem noi in El sau nu. Cat despre supranatural: te inconjoara in fiecare zi, uite cu luare aminte la ceea ce te inconjoara si mediteaza putin la aceasta.
Tu iti inchipui ca el sta acolo sus la o masa si mangaindu-si barba se uita la noi
feejerk, ia ce te mai inseli. Ce stupida e inchipuirea ta despre Dumnezeu. N-am ce adauga...
te asigur ca daca religia nu ar exista omenirea ar trai mult mai bine, asta e 100%
Si aici as putea sa nu fiu deacord. Ai vazut multi crestini (nu am in vedere crestini nominali) distrandu-se prin bordeluri, sau blamnd, dau junghiindu-se, sau apostrofand s.a.? De cine-s pline puscariile? De oameni care au novoie de Dumnezeu. Crestinii sunt pentru tine o piatra de poticnire, si inteleg de ce. Probabil te irita faptul ca ei nu iau parte unele lucruri care, probabil (!), le practici. Posibil ca nu-ti place ca ei nu injura, cum o fac altii. Inteleg ca nu-ti convine, fiindca te simti intr-un fel umilit si rusinat, nu? Contrazice-ma, daca nu-i asa.
Si apoi, n-am avut si na-m nici o intentie sa-l convertesc pe cineva la vre-o "secta". Doamne fereste. Natalytza este presoana matura si capabila sa decida singura. Asa este, Natalytza?
Domnul sa va binecuvanteze pe toti. :D :D :D
Natalytza
09-21-2004, 04:30 PM
asa este Kory, dar la intrebarea mea dece nu vrei sa raspunzi?
vreau sa vad ce argumente imi aduci..
freejerk
09-21-2004, 05:33 PM
Kory ai inteles perfect intrebarea despre secte, si ai admis ca esti sectanta, pacat ca te-ai pierdut de tanara. Sa stii ca tu crezi orbeste, fanatic daca vrei si orice nu voi spune stiu ca nu are sens pentru tine. Oricum iti voi raspunde la intrebari.
Ai zis ca nu ai degand sa convertesti pe nimeni la secta ta, eu nici nu am spus ca ai degand sa faci asta, presupun ca ai spus-o din cauza ca cu asta majoritatea timpului te ocupi. Chiar daca nu tu atunci colegii tai de breasla asa fac. Imi spui te rog pentru ce ei bat la usa tuturor cu intrebari stupide de genu "Ce stii despre Dumnezeu"? Am o avut un coleg la facultate, cineva la bagat intr-o secta de asta cu deviza invatatura prin religie, matinca CARP se numea, de fapt tot un drac. N-a mai ajuns pana la finele anului, da la examene nici atat. A vorbit un coleg cu dansu si el a spus ca nu mai are incotro...
Nu vrei sa crezi ca rpovii de la mainuta nici nu trebu, ca nici eu nu cred in asta, nu cred ca ne-au adus extraterestrii de pe marte sau din alta parte. Atat cat timp aceasta problema este deschisa si nu are un raspuns vor exista multi care vor specula pe seama ei. E ca si cum te-asi intreba cine a fost primul "oul sau gaina", eu asi spune ca nu stiu, da tu ai zice ca Dumnezeu. Eu zic clar ca nu stiu pentru ca nu am dovezi, si e "stramb" sa afirmi ceva ce nu stii.
De fapt sensul filmului "Devil`s Advocate" e foarte clar si in final binele castiga, diavolu pierde. N-ar strica sa-l privesti, eu in original l-am privit. Filmul nu murdareste sufletu deloc. Acea interpretare e din "Devil`s Advocate".
In privinta poruncilor, eu incerc unele dintr-asnele (din acelea 10 transmise prin Moise) sa le urmez, da tu pe careva precis le incalci.
Intrebarea cu Hitler e o prostie, eu nu l-am vazut, dar am vazut filme si poze cu dansu, e un idiotizm sa intrebi asta. Ce supranatural ma inconjoara pe mine? imi explici? sau poate imi deschizii ochii la o sesiune de Ehovizm? Sa-ti spun eu ce e minune, o minune este cum un tanar refuza sa se drogheze, minune e cum un copil prefera sa invatze decat sa mearga la fumat cu prietenii, astea sunt miracole Kory.
Ceea ce am spus nu este imaginatia mea despre Dumnezeu, am spus doar nu de o singura data ca nu cred ca EL exista, am presupus ca asta este imaginatia ta despre Dumnezeu.
Ai vazut tu multi crestini... pe naiba ai vazut ca esti oarba/orb. Ceea ce am spus eu despre faptul ca daca religia nu ar exista lumea ar fi mai fericita inseamna faptul ca nu ar exista atatea razboaie din cauza religiei, atatea conflicte, eu dispretuiesc pe acei "crestini" din bordeluri precum si tu ii dispretuiesti. Nu mi-i rusine de ce zic sau ce fac, nu incerca sa-mi atribui unele caracteristice pe care nu le detin.
Si nu te fa asa desteapta si profetica, eu sper sa-ti dai seama degraba ca faci o greseala fiind sectanta.
Eu niciodata nu am avut nimic contra religiei, eu o respect pentru binele adus de dansa, respect oamenii care au credinta, crestinismul ne-a salvat tzara si neamul de multe ori pe parcursul istoriei, insa sarlatani de genu sectei in care esti tu membra aduc numai rau si orbesc oamenii care nu sunt psihic orientati.
Am privit odata o emisiune despre aceste secte religioase in care prezentatorul era un psiholog, si la intrebarea care secta este cea mai periculoasa el a raspuns:
"Secta in care au nimerit neamurile si prietenii vostri".
Kory
09-21-2004, 05:48 PM
asa este Kory, dar la intrebarea mea dece nu vrei sa raspunzi
Care intrebare, Natalytzo? Mi-ai dat o intrebare concreta?
Crede-ma nu fug de a raspunde la intrebari.
Kory
09-21-2004, 05:50 PM
feejerk, sunt "el", nu "ea".
Acus corectez profilul, pe urma vorbim.
Natalytza
09-21-2004, 05:52 PM
Kory! tu cum explici chestia asta de mai sus? ce explicatzie crezi ca da Dumnezeu in cazul dat?
asta era intrebarea, shi daca nu fugi de raspunsuri - raspunde
numai nu-mi spune ca "tot raul e spre bine" asha gen de raspunsuri nu accept
freejerk
09-21-2004, 05:58 PM
Kory o sa spuna ca omul e de vina :)
Kory
09-21-2004, 06:03 PM
Simt ca e intrebare privicatoare.
cand am spus ca sun minunate aveam de fapt in vedere frumusetele care ne inconjoara: acel Soare, care rasare in fiecare dimineata si apune in fiecare seara. Baieti si fete, pentru ce sa de descriu pe toate: le vedeti singuri daca vreti. Daca vreti.
Dumnezeu, Natalytza, a creat totul perfect. Ia spune-mi a creat El arma de razboi. A fost oare in nascocit oare el mitraliaera si bomba atomica? Cum crezi? Este vinovat oare dumnezeu de razboaele si faradelegile care se petrc in lume? E o intrebare tie.
freejerk
09-21-2004, 06:05 PM
Kory rezulta ca El este vinovat daca a permis omului acest lucru sau daca ne0a facut asa incat sa putem crea mitraliere si razboaie.
Natalytza
09-21-2004, 06:09 PM
Kory? da cine atunci? ok, omul a creat bomba atomica shi toate chestiile astea, pai nu Dumnezeu le-a permis oamnenilor sa le creeze? ya zii!!!...
daca e asha de puternic, dece nu a facut ceva in privintza asta...
asta cum o argumentezi
freejerk: ai dreptate, a dat vina pe oameni
Kory
09-21-2004, 06:17 PM
Draga feejerk,
da de la bun inceput sa te rog sa nu ma confunzi cu "Martorii" lui Iehova, si nici cu cei de la "CARP". Nu am nici o legatura cu ei si n-am degand sa am.
Kory rezulta ca El este vinovat daca a permis omului acest lucru sau daca ne0a facut asa incat sa putem crea mitraliere si razboaie
feejerk, parca ai spus ca nu crezi in existenta lui Dumnezeu? Atunci de ce vii cu asemenea intrebari?
Totusi sa nu ma consideri obraznic :), voi incerca sa-ti raspund.
Dupa cum am spus-o mai sus, Dumnezeu a pus in noi trasaturi caracteristice caracterului Sau: una din ele fiind vointa. Nu suntem marionete, manitulate printr-o telecomanda. Suntem liberi. Suntem liberi de a alege: binele sau raul, ascultarea sau neascultarea. Alegerea ne este pusa in fata. Spune-mi, poti tu invinui parintii pentru faptul ca ai devenit un narcoman? (nu lua in serios aceasta, e un exemplu aiurea). Totusi?
Kory
09-21-2004, 06:19 PM
Nalatytza, vezi mesajul de mai sus. Poate vei gasi un raspuns acolo.
freejerk
09-21-2004, 06:24 PM
Kory eu nu ti-s drag ai inteles?
CARP, neCARP, Iehova, adventisti tot un drac am zis.
Tu esti prost sau te faci? Eu intreb explicatia ta nu faptul cred eu sau nu. Am zis ca tu crezi orbeste.
Kory
09-21-2004, 06:35 PM
Bine, n-am sa-ti spun "draga", am sa-ti spun "ma".
Ma feejerk, ti-ai cam iesit din fire?
Eu intreb explicatia ta nu faptul cred eu sau nu. Am zis ca tu crezi orbeste
insemna ca n-ai inteles nimic, si-mi pare rau. :(
freejerk
09-21-2004, 06:38 PM
:) Nu, inseamna ca afirmatia care am spus-o la inceput, si aume faptul ca cu tine nu are sens de vorbit este adevarat.
Kory
09-21-2004, 06:42 PM
:-?
freejerk
09-21-2004, 06:46 PM
Am zis ca esti dus.
Natalytza
09-21-2004, 06:53 PM
Nalatytza, vezi mesajul de mai sus. Poate vei gasi un raspuns acolo.
hmm...nu gasesc....
asha prefera sa mi-l mai scrii o data
Kory
09-21-2004, 06:55 PM
Gresesti, nu eu sunt dus.
si la drept vorbind nu parerea ta ma face ceea ce sunt. Parerea ta subiectiva, si stiind ca esti un simplu om (poate nu esti prea matr, sau poate e treaba in convingerile tale, s.a.), accept ceea ce crezi despre mine. Inpresia ta ai facut-o pe baza a ceea ce crezi (sau nu crezi) tu. Si aceasta nu afecteaza in nini un fel adevarata mea identitate.
[K]
09-21-2004, 07:02 PM
si la drept vorbind nu parerea ta ma face ceea ce sunt. Parerea ta subiectiva, si stiind ca esti un simplu om (poate nu esti prea matr, sau poate e treaba in convingerile tale, s.a.),
adica noi suntem un simplu om, iar tu ce eshti? ne luminezi shi pe noi ce faptura se ascunde yn tine. shy huineaua asta nu are a face cu varsta, ci cu cat de palit eshti la cap...