PDA

View Full Version : Crestini vs "Codul lui DaVinci"

Pagini : [1] 2

gr8dude
05-18-2006, 10:59 PM
Mi se mai intimpla sa privesc uneori televizorul.. Si astazi am vazut un reportaj despre protestul reprezentantilor bisericii (filmul care urmeaza sa fie aratat publicului contine materiale care sunt cam 'neobisnuite').

Credeti ca preotii au dreptate, si ca filmul nu trebie sa fie aratat la cinema?
Credeti ca preotii care protesteaza au privit filmul, sau au citit cartea?

Am citit cartea, sper sa privesc filmul in acest weekend; consider ca acolo nu exista materiale care ar trebui sa duca la "calcarea identitatii nationale in picioare".

Husky40
05-19-2006, 08:51 AM
Nu consider ca preotimea are dreptate cerand ca lumea sa nu vada "Codul lui Da Vinci" (film care se va bucura de o si mai mare notorietate ca urmare a reactiei Bisericii). Nu mi se pare nimic periculos. Nici un om normal la cap nu are de ce sa se simta jignit ca apare un astfel de film (care are parte de o distributie cam prea buna pentru subiectul sau).

Pe de alta parte, eu nu am citit ceea ce consider a fi o carte slaba (si de care m-am saturat sa tot aud... in cazul "faimosului" scriitor chiar se potriveste "Nomina stultorum parietibus hoerent" - numele prostilor pe toate gardurile). Dan Brown nu a facut altceva decat sa scrie o carte in care a profitat de tendinta oamenilor de a inclina spre senzational: Maria Magdalena, sotia lui Iisus si alte tampenii. Mai mult, ideea asta nici macar nu este a sa, ci a altora => nici macar original nu a fost "marele" Dan Brown.

M-am saturat sa intru intr-o librarie si sa vad nspe mii de carti despre cat de fals este giulgiul din Torino, cavalerii templieri si Sfantul Graal, Adevarul din Codul lui Da VInci si alte asemenea tembelisme.

senarium
05-19-2006, 12:07 PM
consider a fi o carte slaba
Tu 1st citeshte-o apoi expuneti parerea! Tot asha ishi expunea parerea preotul ortodox Anatolii La ProTv trebuia sa vezi aceasta:-)))
Cartea e reusita cu toate ca nu e originala. De altfel si alte carti ale lui sint destul de bune..."Deception Point" spre exemplu (l-am citit in rusa deaceea nu stiu titlul roman al ei).

groparu
05-19-2006, 01:00 PM
Eu am citit-o si sint de acord cu Husky40: consider a fi o carte slaba...

kraft_natasha
05-19-2006, 02:21 PM
kartea nu e slaba - e accesibila shi ushor de citit

kit despre kirdul de popi - ce au ei ku filmu` nu inteleg, e doar o fiktiune...

adrenalina
05-19-2006, 02:22 PM
este o carte destul de slabuta pentru cei care gusta literartura de calitate... pentru cei care doresc o carte usurica, este exact ceea ce trebuie... un pic de actiune, de suspans, niste urmariri si niste sare si piper, care aici este data de Iisus si adevrata lui istorie.
daca este adevarat sau nu prefer sa nu discut, deoarece multa lume s-ar supara...

oricum Biserica isi baga nasul unde nu-i fierbe oala si nu face altceva decat sa dea notoritate mult mai mare filmului si mai ales sa intareasca unele credinte .... daca intelegeti ce vreau sa spun... altfel nu s-ar agita in halul asta...
oricum sunt penibili si inco data demonstreaza prostia celor care conduc Biserica.

militant
05-19-2006, 02:30 PM
http://chisinau.novopress.info/?p=233

Niste imagini.
Cred ca unicul lucru care l-a adus filmul este prilejul de a separa graul de neghina.

In primul rand Biserica nu a interzis vizionarea filmului. Insa, a condamnat pe cei care in mod constient au plecat sa vizoneze filmul.
1. Au platit bani
2. Au sustinut astfel difuzarea in continuare a peliculei.

Oare nu este asta o marsavie?

Fiecare care a fost la Patria este responsabil pentru pervertirea (stricarea la cap) a altor persoane.

18 Mai a demonstrat capacitatea Bisericii de a se mobiliza. Cei sute de tineri care au venit sa sustina Biserica (am intalnit pe unii care pur si simplu au renuntat la film si s-au intors acasa, vazand manifestatia) demonstreaza ca tineretul nu este cu totul "kon4enai", mai sunt si unii curati la suflet.

A fost ceva destul de frumos!

Cartea nu am citit si nici nu am nevoie, imi ajung sinopsurile la film, daq te apuci sa citesti tot gunoiu de pe pamant departe nu ajungi...

http://img210.imageshack.us/img210/5089/coddavinci6sr.jpg

groparu
05-19-2006, 02:39 PM
interesante poze, insa nu cred ca a meritat atata publicitate gratuita filmul...

adrenalina
05-19-2006, 02:39 PM
militant... imi pare rau sa iti spun, dar de asta si Moldova ii acolo unde ii... pentru mentalitatile astea de doi bani pe care tu le ridici in slavi... pe langa faptul ca imi vine sa borasc cand aud asa ceva... ce-i asa de frumos intr-o gloata de dobitoci spalati la creier??? lumineaza-ma si pe mine, ca nu prea inteleg...

ce pervertire ma omule??? ii prima data cand auzi de povestea asta??? parca nu s-au facut sute de emisiuni, s-au scris sute de carti si plus ca a mai fost un film tot asa blamat Jesus Christ Superstar... vezi sa nu faci stop cardiac cand il vizionezi... acolo Iisus face sex cu Maria Magdalena...

asa calm down... suntem o democratie... si avem dreptul sa vizionam ce vrem fara sa fim vinovati de nimic... propagnda asta ieftina imi aduce aminte de totalitarism si prostie.

kraft_natasha
05-19-2006, 02:41 PM
mdea... ka de obicei nu mai am nimik de adaugat la cele spuse de adrenalina...

...viteza konteaza

militant
05-19-2006, 02:58 PM
militant... imi pare rau sa iti spun, dar de asta si Moldova ii acolo unde ii... pentru mentalitatile astea de doi bani pe care tu le ridici in slavi... pe langa faptul ca imi vine sa borasc cand aud asa ceva... ce-i asa de frumos intr-o gloata de dobitoci spalati la creier??? lumineaza-ma si pe mine, ca nu prea inteleg...

ce pervertire ma omule??? ii prima data cand auzi de povestea asta??? parca nu s-au facut sute de emisiuni, s-au scris sute de carti si plus ca a mai fost un film tot asa blamat Jesus Christ Superstar... vezi sa nu faci stop cardiac cand il vizionezi... acolo Iisus face sex cu Maria Magdalena...

asa calm down... suntem o democratie... si avem dreptul sa vizionam ce vrem fara sa fim vinovati de nimic... propagnda asta ieftina imi aduce aminte de totalitarism si prostie.

Sa spun sincer ca imi vine mult mai mult sa borasc cand se screme cineva sa demonstreze "cat de liber" este dand popoul la bataie.

Pervertire nu este altceva decat o manipulare si atunci cand cineva care este foarte suscebtibil la prostii (de genu' "codului") iar marea majoritatea sunt foooarte suscebtibili, mi se face chiar foarte sila cand se face trimitere la "modernitate", "democratie".

Vorbesti de "democratie" dar mi se pare ca daca cineva face publicitate, chemand la vizionarea filmului, de ce unii nu au dreptul de aface o contra-reclama?

Pot si eu sa ma revolt pe patronul patriei care a difuzat publicitate chemandu-ma la premiera (poate eu nu vreu sa vin!)

De ce atunci cineva se revolta atunci cand Biserica a chemat lumea sa nu vina la film?

Un bussinesman puturos este mai presus decat valorile national-crestine?

adrenalina
05-19-2006, 03:10 PM
imi pare rau ca voi cei crestini va simtiti atat de nesiguri in credinta voastra care se bucura de sustinerea a 2000 mii de ani, incat considerati ca un film amarat va putea schimba sau perverti, cum vrei tu, imaginea pe care o are Iisus... inseamna ca chiar avem de ce sa ne punem intrebari, noi aia paganii, care vrem sa vedem acest film... fara foc nu iese fum... asa ca...

si inca ceva, poti sa imi spui ce valori nationale lezeaza acest film??? de fapt, de cand MOldova are valori nationale... ma faci sa rad :))

linar
05-19-2006, 03:35 PM
Parerea mea...e ca e o prostie sa se creada ca un film ar putea distruge credinta oamenilor in Dumnezeu...si mai ales ce spune acum Biserica ..."sunt blestemati si numiti antihrishti cei care vor viziona acest film..."
sunt crestin-ortodoxa si mai trec si eu pe la Biserica...si aceasta reclama neagra m-a facut si mai mult curioasa ..deci...daca am timp merg sa-l vizionez...dar asta nu inseamna nicidecum ca voi deveni ateista....nu vad legatura... chiar nu o vad!
si daca intru intr-o biserica catolica sau intr-o moscheie ...inseamna ca la fel sunt blestemata?

khama
05-19-2006, 05:52 PM
cartea s-a presupus din start a fi fictziune... nimeni nu a afirmat ca ar fi adevarate lucrurile de acolo... sarmanu Dan Brown... o vrut sa faca sh el oleaka de kapika sh iaka shi s-o primit... preotzii din moldova cer revenirea la bunul simtz... Danny, cred ca e timpul sa-tzi faci operatzie plastica odata ce s-au sculat ashtia ympotriva ta...
yntr-un cuvant - totzi popii aia arata patetic yn fatza cinematografului...

dictionar
05-19-2006, 10:03 PM
Eu chiar vreau sa vad filmul. Am citit cartea si vreau sa vad si imaginatia altora. Filmul ramine a fi o arta, si ramine la discretia fiecarua sa creda ce-i place, iar popii, ceva nu erau intregi la cap, mai bine s-ar mai certa din cauza mitropoliilor.

Adrenalinam, ce ai tu cu valorile nationale ale Moldovei? Poate deschizi o tema si ne lamuresti si noua.

adrenalina
05-19-2006, 10:21 PM
dictionar nu am ce sa am cu ele... cum pot sa ma leg de ceva ce nu exista??? faptul ca sunt cativa oameni care au anumite valori, asta nu inseamna ca natiunea este caracterizata de ele. imi pare rau sa spun asta... si din pacate astfel de manifestatii nu fac decat sa acopere problemele majore cu care se confrunta MD... inca ceva de scris pt jurnalisti si astfel poate nu or mai vorbi de nivelul de trai scazut, de fluxul populatiei spre vest, de limba rusa omniprezenta... poate or scrie si ceva de bine... uite la noi se apara moralitatea cetatenilor... of,of,of... inca mai sunt oameni care inghit rahatul asta...

johann_moritz
05-19-2006, 10:27 PM
N-am citit cartea! Dupa prima pagina n-am mai putut indura atata mediocritate literara (Corut e un maestru al genului comparat cu Dan Brown). In schimb am vazut pe Discovery documentarul cu toate teoriile puse cap-la-cap de cei carora li s-a nazarit schema si pe care Dan Brown i-a copiat (am auzit ca unul dintre cei doi, cel care mai traieste l-ar fi dat in judecata ca sa-si adjudece o parte din "prada" luata de Brown de la cititori).
Ce sa zic, toata chestia e interesanta ca "mister", dar istoric vorbind e nula si a fost denuntata de mai multi istorici cu acte in regula. Se pare ca toata lumea si-a luat tzeapa de la un francez care se credea urmas al merovingienilor, care ar fi urmasi ai copilului Mariei Magdalena cu Iisus.

Cu toate acestea nu privesc cu ochi buni incercarea unor popi de a interzice filmul. Chestie de drept la libera exprimare.

militant
05-20-2006, 12:15 AM
Participarea oricarui crestin la aceasta vizionare reprezinta lepadare de Hristos, o grava perversiune duhovniceasca si solidarizare cu dusmanii de moarte ai Bisericii lui Hristos.

Participarea oricarui necrestin nu este altceva decat sfidarea nerusinata a tuturor crestinilor, nesocotirea valorilor de baza ale identitatii spirituale a bastinasior acestei tari, opunerea sa fata de tot ce sta la baza societatii noastre.

Aceastea au fost cuvintele exacte si nu pot sa nu le dau dreptate. Filmul nu a fost decat o incercare, adevaratii crestinii, care nu pot fi decat ce care apartin COMUNITATII CRESTIN ORTODOXE si respecta toate obiceiurile si traditiile crestine.
O simpla negarea a autoritatii bisericesti nu este decat o contestare a autoritatii Bisericii si lipsa unui respect fata de aceasta deci, nu este decat lepadare de calitate de membru a comunitatii crestine, de calitatea de crestin.
Credinta nu este o chestiune individuala, ea are un caracter social care vizeaza pe toti.

Un film nu poate distruge credinta in oameni? Oameni sunt diferiti, nu mi-ar place sa stiu ca din cauza ca am cumparat un bilet la film acesta va mai fi difuzat, deci neaparat va fi si o minte care "o va lua la stanga".

Mass-media in prezent nu asta face? Nu mass-media este cea care otraveste mintile oamenilor imbaxind mintea cu tot felul de prostii?

Asa ca nu-mi spuneti de nevinovatia filmului.
Este adevarat ca filmul este doar un element din intregul mecanism de distrugere a personalitatii umane.

Apreciez si respect curajul fetelor bisericesti de a infrunta "opinia publica" de doi bani pentru a preveni astfel de porcarii.

Asta este scopul Bisericii - salvarea sufletelor noastre, chiar daca nu o dorim.
Asta este functia ei si asta va fi.

Husky40
05-20-2006, 12:26 AM
kartea nu e slaba - e accesibila shi ushor de citit
Natasha, nu te supara pe mine, dar faptul ca este accesibila si usor de citit nu mi se pare neaparat un argument in favoarea valorii sale extraordinare. Din contra. Acum nu vreau sa ma intelegi gresit - o carte nu trebuie sa fie extrem de complicata pentru a fi geniala. Problema este ca domnul Dan Brown se bucura de o popularitate stupida, nemeritata. Cartile sale nu sunt geniale, ci... mediocre. Senarium, nu este nevoie sa citesti cartea pentru a ajunge la concluzia asta. No hard feelings, I hope. Ti-a placut cartea - ma bucur. Mi-au placut si mie destule carti... in ciuda faptului ca erau foarte slabe. :)

Militant: daca tie un film ca "The Da VInci Code" iti zdruncina credinta, imi pare rau de asa-zisa ta credinta. Acelasi lucru ca si in cazul caricaturilor lui Mahommed: vai de religia care se teme de niste caricaturi! Iar in cazul acesta - de o carte slaba si un film care pana la proba contrarie nu iese din tipare. Biserica inca nu s-a prins ca initiativele de genul "nu va duceti la codul lui da vinci" frizeaza ridicolul. Mai bine s-ar ocupa de deconspirarea fostilor colaborationisti aflati inca in sanul Bisericii si de infaptuirea dreptatii pentru Mitropolia Basarabiei. Desigur, este mai usor sa bati campii si sa pui la zid un film.

Eu sunt crestin ortodox, dar nu ma bat cu pumnul in piept din aceasta cauza (poate ma anunti si pe mine cum se impaca mandria asta cu morala crestina). Si ca sa imi termin ideea: nu ma simt amenintat de un film si de o carte relativ slaba.

groparu
05-20-2006, 12:27 AM
militante, cam aberezi in ultimul mesaj... dupa parerea mea, un adevarat crestin ortodox, nu ar trebui sa se lase manipulat de un film sau o carte; daca altzii usor isi schimba parerea in urma vizionarii/citirii (care este de fapt fictziune), inseamna ca era credintza lor doar o formalitate...

groparu
05-20-2006, 12:35 AM
Husky40, parca ai ghicit ce doream eu sa scriu :)

mmmro
05-20-2006, 10:36 AM
Ma poate ajuta cineva cu varianta electronica a cartii: Codul lui DaVinci?

gr8dude
05-20-2006, 11:46 AM
O poti gasi aici:
http://www.fictionbook.ru/ru/author/braun_dyen/kod_da_vinchi/

mmmro
05-20-2006, 11:57 AM
Multumesc, dar nu cunosc limba rusa, ar fi trebuit sa precizez.
Stie cineva si o varianta in limba romana?

kraft_natasha
05-20-2006, 12:14 PM
faptul ca este accesibila si usor de citit nu mi se pare neaparat un argument in favoarea valorii sale extraordinare. Din contra. Acum nu vreau sa ma intelegi gresit - o carte nu trebuie sa fie extrem de complicata pentru a fi geniala. Problema este ca domnul Dan Brown se bucura de o popularitate stupida, nemeritata. Cartile sale nu sunt geniale, ci... mediocre.

nu am spus ka e geniala...
hai ka shi "singur pe lume" e accesibila...

am citit`o, mi`a plakut, shi ce? nu citesk doar karti de tipul astora, dar dupa "zenobia" judek despre accesibilitatea kartilor altfel

Lanu
05-20-2006, 12:33 PM
Sunt un pic şocat, nu credeam că voi întâlni pe-aici chiar critici literari şi fanaţi religioşi.
Mă uit la poza de pe Novopress, prima, cea cu şiragul de preoţi, şi îmi zic că sau patronii cinema "Patria" au plătit mitropolitului Valoghea (ori mai ştiu eu cui) pentru o publicitate bună sau put şi simplu au avut un mare noroc de prostia cuiva. Aduceţi-vă aminte, de fiecare dată când e o premieră mai importantă "Patria" face acolo în faţă ceva pentru a promova filmul, de astă dată pentru reclamă acolo stau ....preoţii!!! Nu m-aş mira deloc dacă ei au fost minţiţi de mai marii lor şi au venit sincer crezând că de asta depinde salvarea miilor de suflete. La fel mulţimea de oameni simpli. Mă enervează, pentru că şi eu sunt creştin ortodox, dar asta nu-nseamnă că îmi pierd minţile în religie! Dacă vor să fie aşa de corecţi atunci las' să protesteze la orice film, căci toate promovează prostituţia, banditismul etc. Şi în genere să ceară lichidarea Hollywood-ului, a industriei cinematrografice şi de producţie a filmelor. Se crează impresia că se lovesc doi concureţi giganţi în lupta pentru stoarcerea banilor din bieţii oameni! Mi-e scârbă.

Multumesc, dar nu cunosc limba rusa, ar fi trebuit sa precizez.
Stie cineva si o varianta in limba romana?
O am eu, acuş o pun undeva pe Internet şi-ţi dau link-ul.
Eşti din/în Republica Moldova? Ca să ştiu dacă vei avea acces la Skynet-ul local.

mmmro
05-20-2006, 12:39 PM
Nu sunt din Moldova, dar sunt in Chisinau acum.
Nu am Skype-ul.

mmmro
05-20-2006, 12:41 PM
Scuze am inteles gresit. Nu stiu ce e Skynet.

Lanu
05-20-2006, 01:12 PM
mmmro, mai întâi o observaţie: decât să scrii două mesaje la rând mai bine îl editezi pe primul (vezi în dreapta oricărui mesaj de-al tău o pictogramă cu o foaie şi un creion). ;)

Skynet e un storage server moldovenesc. Iată am pus la ei cartea:
http://p4p.skynet.md/files/366/Dan%20Brown%20-%20Codul%20lui%20Da%20Vinci.pdf

militant
05-20-2006, 01:25 PM
dictionar nu am ce sa am cu ele... cum pot sa ma leg de ceva ce nu exista??? faptul ca sunt cativa oameni care au anumite valori, asta nu inseamna ca natiunea este caracterizata de ele. imi pare rau sa spun asta... si din pacate astfel de manifestatii nu fac decat sa acopere problemele majore cu care se confrunta MD... inca ceva de scris pt jurnalisti si astfel poate nu or mai vorbi de nivelul de trai scazut, de fluxul populatiei spre vest, de limba rusa omniprezenta... poate or scrie si ceva de bine... uite la noi se apara moralitatea cetatenilor... of,of,of... inca mai sunt oameni care inghit rahatul asta...

Daca n-am avea niste valori nationale demult am fi cazut la nivelul animalelor. Suntem o natiune cretin ortodoxa, deci avem un set de valori crestine care stau la baza Neamului.

Ce inseamna "sunt cativa oameni" care au valori? Valorile sunt generate de anumite relatii sociale, iar valorile sociale exista doar in cazul unor relatii intre membrii colectivitatii. Odata ce traim in comuniune avem aceleasi valori, alta e problema ca unii le respecta mai mult alte mai putin.
De aia si exista astfel de "devianti" ca ateii,criminali, narcomani, homosexuali, curve etc. care cred ca nu cred in nimic.

Lanu
05-20-2006, 01:28 PM
militant: "Sunt o natiune cretin ortodoxa"

Fii mai atent când scrii, mai ales chestii atât de măreţe. ;)

militant
05-20-2006, 01:53 PM
militant: "Sunt o natiune cretin ortodoxa"

Fii mai atent când scrii, mai ales chestii atât de măreţe. ;)

Hai mai scuzi atunci...

:):):)
Am corectat deja

adrenalina
05-20-2006, 02:36 PM
militant, eu de obicei nu vreau si nu pot sa discut cu oameni fanatici si se pare ca tu esti printre ei. nu pot sa zic ca pana acum m-am iritat, dar in ultimele tale mesaje esti de-a dreptul ridicol. ce valori omule are tara asta si mai ales ce valori da Biserica... o institutie permitata care se aude numai cand ii vorba sa interzica ceva, nu atunci cand ar trebui sa ajute si aline sufletele.
militant pe niste oameni dezlanati in idei si inapoiati mintal care se cred pe vremea Inchizitiei nu o sa ii respect niciodata. avem liberul arbitru, care tot Dumnezeu ni-i l-a dat si acum niste preotei amarati vor sa ne priveze de el si asta se intampla in secolul XXI....

plus ca Biserica este speriata... simte slabiciunea ei si faptul ca nu a facut eforturi sa tina pasul cu evolutia economica si sociala... simte ca influenta ei scade si nu stie cum sa balnaseze echilibrul... dar intoarcerea in evul mediu sigur nu o va ajuta... chiar ii pateaza imaginea si asa cam sifonata.

si acum militant, poti sa spui ca am spus blasfemie, ca sunt atee, treaba ta. insa doar atunci o sa discut cu tine, cand o sa incetezi sa vorbesti in maxime, in amenintari de genul ca o sa se pravaleasca cerul peste tine si o sa ai capacitatea sa porti o discutie normala.

dictionar
05-20-2006, 04:00 PM
Scuze am inteles gresit. Nu stiu ce e Skynet.
Tzi-o trimit eu prin email, da emailul, o am salvata in comp. ;)

johann_moritz
05-20-2006, 04:11 PM
Credinta nu este o chestiune individuala, ea are un caracter social care vizeaza pe toti.

Sa-mi fie permisa o rectificare: credinta este o chestiune individuala, care are si efecte care se manifesta in plan social. Caracterul sau social este dat de momentul istoric si cred ca occidentul, si de data asta plasez si Romania in spatiul asta, se afla intr-un moment istoric in care caracterul social al religiei a inceput sa paleasca.

gr8dude
05-20-2006, 05:58 PM
In engleza: http://www.fictionbook.ru/ru/author/braun_dyen/robert_langdon_2_the_da_vinci_code/

http://www.fictionbook.ru/author/braun_dyen/robert_langdon_2_the_da_vinci_code/brown_robert_langdon_2_the_da_vinci_code.html.zip

dictionar
05-20-2006, 07:01 PM
eu o am in romana :P Cine-o vrea trimiteti-mi adresele de email pe privat si voi avea bunul simt sa vi-o trimit ;)

animaluts
05-20-2006, 08:00 PM
http://p4p.skynet.md/files/368/Codul%20lui%20DaVinci.pdf iata cartea in limba romana cine doreshte poate s-o scoata ;)

Lanu
05-20-2006, 08:45 PM
dictionar şi animaluts, credeţi că cei interesaţi au scăpat link-ul meu din #29 ? :)

dictionar
05-20-2006, 08:50 PM
dictionar şi animaluts, credeţi că cei interesaţi au scăpat link-ul meu din #29 ? :)

L-am vazut si eu, dar nus'ce el;) strimba din nas, nici macar un ''multumesc'' nu a scris, :) eu am vrut sa fiu de ajutor, dar vad ca trebuia sa stau cuminte :)

animaluts
05-20-2006, 09:00 PM
oops,sorry, nu am citit atent ce era scris anterior, am vazut doar link-urile cu cartea in rusa shi in engleza ;)

anyway, e bine ca lumea sare la ajutor :)

Lanu
05-20-2006, 09:02 PM
Hm, da eu fără să mă gândesc credeam că e Ea şi nu El. :(
Dar "mulţumesc" mi-a zis, prin PM.

dictionar
05-20-2006, 09:12 PM
dar poate e ea ;;) nu am de unde sti.

dictionar
05-20-2006, 09:45 PM
iata si la un canal francez acum dezbateri pe tema aceasta :) tre' sa-mi amintesc franceza ca sa-i inteleg, in direct la ''kto '' imi pare mie ca asa :)

khama
05-21-2006, 12:18 AM
acu la bbc2 shi la channel4 yn marea britanie arata documentare pe tema asta... shi-i cu ei?

dictionar
05-21-2006, 12:28 AM
apu' nika nu-i cu ele, numa ca-i fac asociatzia: Dan Brown=down :D
Se rotesc in jurul problemei ca ceea ce e expus in carte, reprezinta fictiune, si aduc argumente care si mai de care.

Husky40
05-21-2006, 11:38 AM
Daca n-am avea niste valori nationale demult am fi cazut la nivelul animalelor. Suntem o natiune cretin ortodoxa, deci avem un set de valori crestine care stau la baza Neamului.

Ce inseamna "sunt cativa oameni" care au valori? Valorile sunt generate de anumite relatii sociale, iar valorile sociale exista doar in cazul unor relatii intre membrii colectivitatii. Odata ce traim in comuniune avem aceleasi valori, alta e problema ca unii le respecta mai mult alte mai putin.
De aia si exista astfel de "devianti" ca ateii,criminali, narcomani, homosexuali, curve etc. care cred ca nu cred in nimic.
Militant, poate candva o sa iesi din etapa "cuvintelor mari" si vei intra in lumea normala. NU stiu de ce, dar traiesc cu impresia ca nu se va intampla prea curand. Hai sa iti spun un secret: valorile crestine sunt aceleasi in toate tarile in care crestinismul este religie principala (da, domnule, chiar si ateii le respecta! s-ar putea ca si homosexualii...Brrr... ce gand oribil! nu-ti da fiori? :D ). In loc sa arunci anatema asupra devinatilor, mai bine te-ai uita in ograda asa-zisilor crestini. Ai auzit de ustasi? Mari credinciosi catolici, cica. Si cam cu ce ocupau, camarade? Masacrat.

mmmro
05-21-2006, 11:54 AM

Multumesc tuturor celor care s-au oferit sa ma ajute, scuze, dar ieri nu am mai stat pe internet prea mult.
Lanu, dictionar ... sa inteleg ca Dan Brown e o noua metoda de "agatat" ?

Lanu
05-21-2006, 02:44 PM
mmmro, folosim orice ocazie ca să nu cumva să treacă soarta (cu sânii goi) pe-alături. :sweet:
:D

partizan131
05-21-2006, 06:56 PM
Suntem o natiune cretin ortodoxa, deci avem un set de valori crestine care stau la baza Neamului.
Poate au spus-o si altii, dar o mai repet si eu - statul este separat de biserica, suntem o societate laica. Iar astfel de declaratii au miros de secol XIII.
De aia si exista astfel de "devianti" ca ateii,criminali, narcomani, homosexuali, curve etc. care cred ca nu cred in nimic. Niste carti de psihologie criminalista te vor ajuta sa intelegi aparatia deviantilor.

P.S. cretin ortodoxa sau crestin ortodoxa? cum ar fi corect?

Pufick
05-21-2006, 11:06 PM
pentru ce ce vor sa vada filmu...
http://torrents.md/details.php?id=13163

Vitalie
05-22-2006, 05:24 PM
PAce voua. Ce pot sa va spun in afara de ceea ca se ponegresc profetii nostri, Isus la Crestini, Muhammad la musulmani. Lumea merge spre Ziua Judecatii unde vor fi intrebati pentru faptele lor. Am mai vazut si un film despre Noe unde il arata teapan de beat.

De s-ar trezi lumea asta odata.

Sa pun spre exemplu si cei ce au luat I-l loc la Eurovision, niste matahale, altfel nu le poti numi. Animale din Iad.

Dumnezeu sa ne Ierte.

Lanu
05-22-2006, 06:09 PM
Aşa e Părinte. ;)

Iar dacă serios, atunci situaţia chiar e complicată. Omenirea se schimbă rapid. Biserica pierde şi puţinul control cel mai avea, începe să acţioneze isteric făcând greşeli după greşeli. Are nevoie de o reformă, urgent, poate că deja e târziu.

Husky40
05-22-2006, 06:35 PM
Vitalie, nu stii ce vorbesti atunci cand pui semnul egalitatii intre faptele lui Iisus si cele ale lui Mahommed...

corneli4ik
05-22-2006, 06:36 PM
well well.. vad ca se tot discuta shi se discuta..propaganda sau aberatzii..dar hai sa vorbim prin prisma celor vazute shi nu doar prin celor auzite..

am fost sambata la patria pentru "Codul lui Davinci" evident,..am fost cu oameni maturi, totzi provenitzi din oameni cu frica lui Dumnezeu in suflet.. shi ce credetzi ca s-a intampltat? Tot ok, film exceptzional, realizat super! pey da, se descopera o noua era acolo..dar asta e shi misiunea cartzilor..filmelor - de a ne scoate din realitate pt o perioada de timp shi de a ne duce in noi dimensiuni..ma rog - asta a fost din totdeauna..filmu nici intr-un caz nu se compara cu realitatea! am vizionat filmu shi tot creshtina am ramas !!!

inka ceva..dar cum ramane cu pornografia, filme despre homosexuali..thrilleruri, de ce nu se fac proteste impotriva lor?? sau deja s-a trecut peste..acum s-a ivit un nou loc vacant shi hop - preotzimea s-a agatzat de el !

johann_moritz
05-22-2006, 06:39 PM
inka ceva..dar cum ramane cu pornografia

Hands off woman! How dare you?

Fr3Zy
05-22-2006, 07:07 PM
Hands off woman! How dare you?:he: :he: :he: :he:

corneli4ik
05-22-2006, 07:20 PM
:P
Fr3Zy de`acord..mdeee

dixy
05-22-2006, 08:41 PM
Biserica Ortodoxă ştiu că e mai tolerantă şi poate lua o operă de ficţiune drept o operă de ficţiune. Biserica Catolică e mai fundamentalistă şi nu poate. Opus Dei l-a dat în judecată pe Dan Brown şi a pierdut. Culmea este că lui Dan Brown i se rupe de părerea Bisericii pentru că este evreu.

animaluts
05-22-2006, 09:16 PM
Dan Brown - evreu ? :) interesant.. credeam ca-i ateu..

anyway.. cel mai mult Biserica Ortodoxa din Moldova s-a revoltat, celelalte mai calm se atarna.. Biserica Catolica e shi normal sa fie revoltata, mai ales ca nu e prima carte a lui Dan Brown in care ea este criticata.

zeddo
05-22-2006, 09:38 PM
am ajuns sa vedem biserica, sa inceapa sa raspunda pentru ceea ce a ascuns... sau cel putin se va ajunge la acest punct. Religia este o creatie omeneasca.

dixy
05-22-2006, 09:41 PM
Da zeddo, de altfel religia e cam falsă. Religia creştină de acum nu mai e tot aia cu religia creştină dintre anii 1 - 100, cea originală. Până şi Biblia a fost modificată. Dar poate nu contează neapărat în ce crezi. Poate contează mai mult doar să crezi în ceva.

animaluts
05-22-2006, 09:51 PM
exact asta am spus shi eu, e important sa crezi in ceva.. ai o linishte suflteasca, so to say, transferi unele probleme in seama divinitatzii in care crezi, ai sperante, te opreshti de la unele vicii, etc..

Dumnezeu este, cred in asta, insa nu cred in chiar tot ce spune biserica, fiindca cate au fost modificate de acum 2000 de ani in urma.. mai ales pe timpul Inchizitiei cate s-au ars, cate s-au modificat..

johann_moritz
05-22-2006, 10:16 PM
Hands off woman!
Asta este ceea ce s-ar numi "scapare freudiana". Ups!

Lanu
05-23-2006, 12:47 AM
O, taman acum la National Geographic merge o emisiune despre creştinism, evanghelii, Maria Magdalena (presupun că nu cea de pe forum) etc.

zeddo
05-23-2006, 09:13 PM
Da zeddo, de altfel religia e cam falsă. Religia creştină de acum nu mai e tot aia cu religia creştină dintre anii 1 - 100, cea originală. Până şi Biblia a fost modificată. Dar poate nu contează neapărat în ce crezi. Poate contează mai mult doar să crezi în ceva.
Da dixy... mai bine cred in decat in ceea ce mi se ofera..poate vreau sa cred in butonul "Esc"...si il voi venera...

militant
05-27-2006, 03:28 PM

Oare ai destule cunostinte pentru a judeca cum tre si cum nu tre sa fie credinta?

Esenta crestimismului a ramas aceeasi. In ceea ce priveste crearea religiei de om...foarte nostim, de unde ma rog asa naivitate?

adrenalina
05-27-2006, 03:43 PM
argumenteaza... tu de unde dispui de date mai exacte decat de dixy... inclusiv tu esti naiv daca crezi ca tot ce ti se da pe tava este real ...

militant
05-27-2006, 06:47 PM
argumenteaza... tu de unde dispui de date mai exacte decat de dixy... inclusiv tu esti naiv daca crezi ca tot ce ti se da pe tava este real ...

Nu spun ca dispun de date mai exacte si nici macar nu am nevoie de ele. Imi pare a cineva care contesta ceva ar trebui sa motiveze si sa argumenteze de ce contesta crestinismul.
Se stie ca Biserica (indeosebi cea Ortodoxa) este foarte conservatoare, iar orice modificare chiar daca a si avut s-a adoptat in cadrul Sinoadelor Ecumenice. Nu inteleg de ce ar trebui sa demonstreze cineva ca mesajul lui Hristos a ramas acelasi si acel care contesta sa demonstreze valabilitatea atacurilor sale.

Inainte de a improsca cu noroi valorile crestine ar fi bine cel putin sa veniti cu niste argumente serioase si nu sa va limitati la un egocentrism si o supraapreciere individuala.

Crestinimsul este fundamentul societatii nostre si oricine contesta valorile crestine se separa de valorile nationale (sau sociale) prin niste speculatii idioate care nici nu sunt fondate cel putin.

Sunt sigur de una - Adevarul Absolut exista si este mai mult ca sigur ca omul nu va fi niciodata capabil sa-l cunoasca pe cale rationala.

kraft_natasha
05-28-2006, 07:29 PM
am privit ieri filmul... nika deosebit... un pseudo "national treasure"... pe alta tema... prea multa informatie p`ru kiteva ore... greu gindeshti, daka nu ai citit...

UnderTakeR
06-05-2006, 06:19 AM
Participarea oricarui crestin la aceasta vizionare reprezinta lepadare de Hristos, o grava perversiune duhovniceasca si solidarizare cu dusmanii de moarte ai Bisericii lui Hristos.

Participarea oricarui necrestin nu este altceva decat sfidarea nerusinata a tuturor crestinilor, nesocotirea valorilor de baza ale identitatii spirituale a bastinasior acestei tari, opunerea sa fata de tot ce sta la baza societatii noastre.

Aceastea au fost cuvintele exacte si nu pot sa nu le dau dreptate. Filmul nu a fost decat o incercare, adevaratii crestinii, care nu pot fi decat ce care apartin COMUNITATII CRESTIN ORTODOXE si respecta toate obiceiurile si traditiile crestine.
O simpla negarea a autoritatii bisericesti nu este decat o contestare a autoritatii Bisericii si lipsa unui respect fata de aceasta deci, nu este decat lepadare de calitate de membru a comunitatii crestine, de calitatea de crestin.

Un film nu poate distruge credinta in oameni? Oameni sunt diferiti, nu mi-ar place sa stiu ca din cauza ca am cumparat un bilet la film acesta va mai fi difuzat, deci neaparat va fi si o minte care "o va lua la stanga".

Mass-media in prezent nu asta face? Nu mass-media este cea care otraveste mintile oamenilor imbaxind mintea cu tot felul de prostii?

Asa ca nu-mi spuneti de nevinovatia filmului.
Este adevarat ca filmul este doar un element din intregul mecanism de distrugere a personalitatii umane.

Apreciez si respect curajul fetelor bisericesti de a infrunta "opinia publica" de doi bani pentru a preveni astfel de porcarii.

Asta este scopul Bisericii - salvarea sufletelor noastre, chiar daca nu o dorim.
Asta este functia ei si asta va fi.
================================================== ========
Nu te supara dar esti un dement si un incuiat cum poti sa spui asa ceva ?
Ia spune`mi tu mie de 2 mi de ani Biserica cate razboaie a dus cate milioane de oameni a ucis pentru ei si pentru credinta lor .. Razboaie peste razboaie crime peste crime inchizitia ...? de asta uiti ? sau cum ... Ai scri asa Participarea oricarui crestin la aceasta vizionare reprezinta lepadare de Hristos, o grava perversiune duhovniceasca si solidarizare cu dusmanii de moarte ai Bisericii lui Hristos.... Bine bine dar ca Biserica a ucis si torturat milioane de oameni aia nu e pervesiune grava ? In afara de Biserica numai Lagarele de concentrare au mai facut asa multe victime si nici macar ei .. sunt doar mici copii pe langa Biserica asta pe care o lauzi atata ..Inca ceva e o vorba in popor Nu fa ce face popa face zice .. De ce sa fac eu ce zice el cand el care ar trebuii sa stie mai bine nu face ... adica eu sa fac ce zice el .. hmm nu e spalare de creier asta nu e un fel de control .. Ia gandeste-te tu la asta mai asta.. desteptule ..

Frontist
06-05-2006, 06:29 AM
http://www.orthodoxphotos.com/readings/profetii/

citeste atent ! poate vei invata ceva!
Esti liber dar libertatea ta se limiteaza in dependenta de cunostintele inguste posedate, daca vrei libertate atunci o poti obtine numai prin revelarea credintei! POTO FI LIBER CU ADEVARAT DOAR CA FIU/FIICA A LUI HRISTOS!

DOAMNE ISUSE HRISTOASE MILUIESTENE PE NOI PACATOSII!!!

khama
06-07-2006, 09:21 PM
http://rapira.ru/uploads/pics/01052006-177.jpg

Frontist
06-07-2006, 10:32 PM
porcarii!!!
ai vrut sa demonstrezi ceva cu asta sau pur si simplu creerul tau se strica!
Cit rau e in om !!!

Fr3Zy
06-07-2006, 10:36 PM
§Poza mea itsi placea mai mult ,Frontist ? Hai ca daca ma rogi bine o aduc inapoi :D

khama
06-07-2006, 10:44 PM
frontist, am vrut sa demonstrez solitudinea barbatului din poza

Fr3Zy
06-07-2006, 10:57 PM
Frontist ,ce zici de avatarul acestei fetitse ? Eu mi-am dat seama din prima ca e o minune de fata ,tu ce crezi ? :Dhttp://moldova.net/customavatars/avatar27_5.gif

Frontist
06-08-2006, 12:13 AM
Sa inteleg ca asta e ocupatia voastra de baza da sinteti obsedati de fete , iar luind in consideratie toleranta fata de homosexual asi crede ca si de baieti nu va-ti da in laturi!
Nu sint obisnuit sa dau sfaturi si nici nu-mi place dar risc totusi poate asa pentru experiment : Spovediti-va poate o sa va ajute cel putin incercati ca sa vedeti cit e de greu ca sa spui toate pacatele cite le ai sau daca tot va teme-ti de slujitorii bisericii cel putin scrietile pe foie ... va rog sa ma iertati daca am indraznit a va da un sfat fara ca sa mi-l cereti!

khama
06-08-2006, 12:38 PM
cu pacatele fii pe pace, n-am probleme sa le zic, sa le scriu... le shtiu foarte bine, shi ma gandesc cum sa le perfectzionez... ganesc...
da tu ai vazut pe undeva mesaje despre tolerantza sau intolerantza mea sau a lu Fr3Zy fatza de homosexuali? ian sa vedem... tzypi dijiaba...

Frontist
06-09-2006, 09:50 PM
cu pacatele fii pe pace, n-am probleme sa le zic, sa le scriu... le shtiu foarte bine, shi ma gandesc cum sa le perfectzionez... ganesc...
da tu ai vazut pe undeva mesaje despre tolerantza sau intolerantza mea sau a lu Fr3Zy fatza de homosexuali? ian sa vedem... tzypi dijiaba...
sa perfectionezi pacatul adica sa-l adincesti da?
departe de tot merge-ti!

Kara
06-09-2006, 10:58 PM
[mesaj sters]

Kiara, ai un avertisment. Te-as ruga ca pe viitor sa te abtii de la astfel de "comentarii". Husky40

Husky40
06-10-2006, 12:56 AM
Da, dictionar, dictatori. Asta este, nu mi s-a parut mie eleganta propunerea lui Kiara. Ce ar fi sa te documentezi inainte de a te implica in discutie? Oh, si codrin, data viitoare - abtine-te.

Later edit: da, ai reusit sa citesti? Vai, ce rau imi pare ca v-am stricat bucuria de a invita pe unii sau pe altii la a se masturba!

Husky40
06-10-2006, 01:22 AM
Se pare ca nu prea ati inteles cum merge treaba: Codul lui da Vinci? Aaaa... si Kiara, multumesc pentru grija, dar nu e cazul.

Frontist
06-10-2006, 02:42 PM
Se pare ca nu prea ati inteles cum merge treaba: Codul lui da Vinci? Aaaa... si Kiara, multumesc pentru grija, dar nu e cazul.
Vad ca "Codul" isi face deja efectul!
As propune ca sa fie incheiat un topic cre nu are deja nici un sens!
sa imputit subiectul rau de tot!

Idol
06-10-2006, 02:54 PM
================================================== ========
Nu te supara dar esti un dement si un incuiat cum poti sa spui asa ceva ?
Ia spune`mi tu mie de 2 mi de ani Biserica cate razboaie a dus cate milioane de oameni a ucis pentru ei si pentru credinta lor .. Razboaie peste razboaie crime peste crime inchizitia ...? de asta uiti ? sau cum ... Ai scri asa Participarea oricarui crestin la aceasta vizionare reprezinta lepadare de Hristos, o grava perversiune duhovniceasca si solidarizare cu dusmanii de moarte ai Bisericii lui Hristos.... Bine bine dar ca Biserica a ucis si torturat milioane de oameni aia nu e pervesiune grava ? In afara de Biserica numai Lagarele de concentrare au mai facut asa multe victime si nici macar ei .. sunt doar mici copii pe langa Biserica asta pe care o lauzi atata ..Inca ceva e o vorba in popor Nu fa ce face popa face zice .. De ce sa fac eu ce zice el cand el care ar trebuii sa stie mai bine nu face ... adica eu sa fac ce zice el .. hmm nu e spalare de creier asta nu e un fel de control .. Ia gandeste-te tu la asta mai asta.. desteptule ..

First, esti o victima a spalarii de creiere, mare intelectual si pro modernist, ce privesti cu superioritate intelepcinea trecutului, ca de, pana la tine au fost numai prosti...

Draga, pis, babe! Pune mana pe carti! Studiaza, si vezi ce a insemnat de fapt inchizitia! Ceea ce spui tu, e o simpla apreciere gresita, ce a ajuns de proportii grotesti, datorita unora ca tine, pierduti, pentru care crestinism e doar inchizitie, si nu Ioan Chrisostomul sau sfantul apostol Pavel.
De ce nu cauti preoti dar cauti popi?
Desteptule!
Inchizitia era de fapt vointa poporului, adica democratie!
Nu erau linsati ereticii de papa, ci chiar de multimea nemultumita!
"Apoi ne-am dus pana la Consiliul din Beauvais, pentru a-i intreba pe episcopi ce trebuie sa facem", relateaza Guibert de Nogent, cunoscut ca un "critic ganditor independent" - liber-cugetator. El socotea ca mai multe persoane incredintate autoritatii sale fusesera invinuite pe nedrept de erezie. "Intre timp insa, temandu-se de lipsa de fermitate a clericilor, multimea de credinciosi a alergat din toate partile la inchisoare, i-a scos pe eretici afara cu sila, a aprins vreascuri sub ei si i-a ars, in vazul intregului oras.". Pentru a impiedica asemenea excese, papa Innocentiu al III-lea a cerut, la inceputul sec. 13, ca orice condamnare sa fie precedata de o cercetare amanuntita - inquisitio - investigatie judecatoreasca. Era obligatorie citarea a minimum 2 martori, acuzatii trebuiau audiati si, in cazul in care se caiau, erau pusi in libertate fara pedepse prea grele - ceea ce, atentie, in comparatie cu practica arbitrara a linsajelor, reprezenta un insemnat progres spre o intelegere rationala a principiilor de drept. Condamnari la moarte se pronuntau extrem de rar, in special contra recidivistilor: din totalul de 930 de sentinte emise impotriva ereticilor de catre faimosul inchizitor Bernard Gui intre 1308-1332, 9 sentinte se pronuntau pentru trimiterea in pelerinaj la locurile sfinte, 22 hotarau daramarea caselor ereticilor, 69 cereau deshumarea unor eretici deja decedati, 132 cereau portul unor vesminte de penitenciar, 143 impuneau prestarea diverselor munci in Tara Sfanta, 307 erau condamnari la detentie, iar 132 achitari. Numai in 42 de cazuri, Gui a dispus arderea pe rug. din toti cei 114 acuzati adusi in fata inchizitorului Jaques Fournier, episcop de Pamiers (cel care avea sa fie mai apoi papa Benedict 12), a carui activitate a fost atat de plastic infatisata de Emmanuel LERoy Ladurie, numai 5 au ajuns pe rug, si spre deosebire de procedurile tribunalelor laice, in procesele conduse de Fournier nu s-a folosit tortura. Fournier stia cum pot fi descoperite secretele celor chemati in fata instantei, in discutia purtata in cursul procesului... cu mult tact si rabdare. Acolo unde sesiza contradictii in declaratia unui martor sau observa neconcordanta intre depozitiile diversilor martori, nu avea liniste pana nu clarifica aceste inadvertente intr-un mod ce-l satisfacea pe deplin. Si era exigent, pentru ca dorea sa afle adevarul. (LeRoy Ladurie).
Mult-hulita Inchizitie spaniola a adoptat in multe privinte pozitii care, in contextul istoric respectiv, pot fi apreciate ca pozitive. Cei mai multi dintre inchizitori, printre ei numarandu-se juristi subtili, convingatori, rutinati, s-au dedicat misiunii pe care le-o incredintase Coroana, aceea de a apara religia si cutumele bisericesti, cu seriozitatea cuvenita si cu zelul necesar, dar totodata cu grija permanenta de a lua numai acele masuri care erau indispensabile.
Vanatoarea de vrajitoare, la ordinea zilei in tari "libere" ca Anglia si Olanda, n-a interesat vreodata Inchizitia spaniola, si nici devierele de comportament sexual; iar cenzura scrierilor socotite primejdioase a fost practicata de I. doar temporar, de teama influentelor protestante. Inca din timpul domniei lui Filip II, inchizitorii se multumeau cu interventii blande. Cine doreste sa combata ideile aberante, trebuie sa aiba mai intai posibilitatea de a se familiariza cu ele. Acesta era punctul de vedere , pe deplin rational, al Inchizitiei, pe care putini il impartaseau in Europa. Biblioteca de la Escorial dispunea de o bogata colectie de scrieri interzise, alcatuita pta fi studiata.
In Anglia de atunci, asemenea disidenti ar fi fost pur si simplu atarnati in streang.
Dupa cate ai vazut, procesele "inchizitorilor" erau cat se poate de corecte... si nu pot sa inteleg cum poti sa compari masacrele regimului comunist, cu niste chestiuni pe care nici nu le cunosti, dar sari sa le interpretezi, pt ca "asa ai citit tu pe net"...

adrenalina
06-10-2006, 03:00 PM
Inchizitia era de fapt vointa poporului, adica democratie!

permite-mi te rog sa ma sparg de ras cel putin 10 minute, ok? dupa care ia si citeste fraza asta de multe ori si ibcearca sa ii gasesti logica...

:hoho: :hoho: :hoho:

khama
06-10-2006, 03:12 PM
bay Idol, cu asha poveshti sa te duci la gradinitza sa le spui...

Idol
06-10-2006, 07:08 PM
te rog sa te spargi!
demos+kratos, puterea in mainile poporului, vointa poporului.

"cu asa povesti sa te duci la gradinita sa le spui".
cu asa gramatica, ti-ar trebui o palma la fund. vreau argumente. tell me what's wrong. maybe you are wrong. forget yourself!

romulus
06-11-2006, 04:52 PM
Este dureros sa vad ca exista oameni care au asa mare ura pe Biserica incit sunt in stare sa prolifereze minciuni despre Dumnezeu si Biserica!
Dar de ce ma mir daca acum 2000 ani au fost oameni care chiar pe Insusi Fiul lui Dumnezeu L-au Rastignit . De ce ar fi astazi diferit?

ka_sasha
06-12-2006, 01:42 AM
...dar poate totushi nu kiar toate kestiile au fost niste fabulatii in "Codul lui Davinci"?

militant
06-12-2006, 12:10 PM
Este dureros sa vad ca exista oameni care au asa mare ura pe Biserica incit sunt in stare sa prolifereze minciuni despre Dumnezeu si Biserica!
Dar de ce ma mir daca acum 2000 ani au fost oameni care chiar pe Insusi Fiul lui Dumnezeu L-au Rastignit . De ce ar fi astazi diferit?

Nu este neaparat o ura fata de Biserica (nu poti sa urasti ceea ce nu cunosti) mai degraba este vorba de ignoranta si de o supraapreciere a propriei persoane, acesti daca se pun cu coarne in gard asa raman...
Daca savantii au spus in perioada sovietica ca Dumnezeu nu exista ("stiinta doar a demonstrat, nu?") atunci "toti is prosti si noi atei destepti", in rand cu savantii.

Unii sunt atei pentru ca asa le este mai convenabil (asa este uneori e natura omului - o prostituata de doi bani), daca nu crez poti sa arzi in popou, sa bai, sa te dorghezi, sa furi, sa te droghezi fara sa-ti pese de cei din jur, exceptie fac "extremistii" si "fundamentalistii nebuni", "irationali", "anacronici" si alte "cuvinte al fel de strashnice", iaka sha!

Daca economia de piata iti cere sa fii ateu, asa masele o sa faca, "sa traiasca ghini" vor toti :)

`romEo
06-13-2006, 11:02 AM
Film ca toate filmele :Putina fantezie,psihologie,filozofie.Si multe noutati de care nici nu am stiut .Spre exemplu imaginea din Tabloul Ultima Cina-cu semnul femeii si a barbatului..:) e super,da de cei care cred ca filmul are ceva legatura cu biserica si influenteaza negativ asupra psihicii crestinilor si nu numai ... nu am sa le zic ca sunt cam totomaci :)

kraft_natasha
06-13-2006, 01:12 PM
ar trebui totushi sa le zici...

militant
06-14-2006, 05:24 PM
Asa de de.bil uneroir e omul, a ajuns atat de murdar incat nu-i pasa atunci cand sunt batjocorite cele mai inalte valori si apreciaza tot rapanul si gunoiul,. Rade si se bucura ca un nerod cand cineva ii improasca onoarea de crestin cu r.a.hat.
Trist

khama
06-15-2006, 01:00 AM
da daca e ateu, atunci yi e paralel pentru ca nu are ce sa-i fie bajocorit...

SpinulAlb
06-15-2006, 06:19 AM
Cred ca preotii ar trebui sa se revolte zilnic pentru ca filme care abunda de violenta si scene sexuale se deruleaza mai fiecare zi, filme ce jignesc onoarea crestina
codul da vinci insa a fost montat fiindca succesul ii era asigurat numai datorita controversiunilor care le va provoca, fiindca scenariul si filmul in general este prost
imi amintesc de reactia musulmanilor la desenele celea lui mahomed.
va imaginati ce ar fi daca s-ar monta un film asemanator despre mohamed?
toti canadienii se indignau cum de au permis ziaristii din danemarca sa jigneasca onoarea musulmana si toti editorii ziarelor din canada tipau in gura mare ca nu vor publica reprezentarile lui mahomed caci jignesc pe musulmani.
nici o remuscare insa cu privire la codul - publicitate si aplauze mai in toate ziarele.

Wednesday
06-15-2006, 08:42 AM
sunt de acord cu tine doar intr-o privintza:
filmul e chiar prost facut, o multitudine de clicheuri, aproape la orice scena serios ma gindeam "i know i've seen this before"
unica distractie era cind oamenii din primele rinduri in care a trebuit sa stau si eu (sala era arhiplina) au tipat totzi odata la momentul cind silas a sarit pe langdon :))) iar restul salii murea de ris de noi... :)
am vizionat filmul impreuna cu fiica unui preot :) asta tot era moment amuzant :) adica de fiecare data cind ma intorceam sa vad fatza ei :) pina la urma am convins-o ca ea poate crede in ce vrea ea si eu in ce vreau eu si filmul poate prezenta ce vrea el sa prezinte :) e bine atunci cind oamenii isi dau seama de aceste lucruri (spre deosebire de unii care au scris mai sus aici) :) atunci stii ca ai de a face cu un om destept cu care poti avea un argument destul de fun .. fara morala..fara critica.. fara 'save your soul until it's not too late' etc :D

Wednesday
06-15-2006, 08:53 AM
Daca savantii au spus in perioada sovietica ca Dumnezeu nu exista ("stiinta doar a demonstrat, nu?") atunci "toti is prosti si noi atei destepti", in rand cu savantii.

de ce numai in perioada sovietica? :hoho:

militant
06-15-2006, 11:12 PM
Pentru ca adevarata sursa a ateismului se afla in educatia sovietica.

Idol
06-17-2006, 08:55 PM
hehe

Iarasi revin la spusele lui Tutea:
Diferenta dintre o baba cu picioarele murdare care se roaga in iserica la icoana Maicii Domnului si un om de stiinta, laureat al premiului Nobel ateu -
baba este Om si omul de stiinta dihor.
Mai bine de-atat nu o putea spune nimeni.

2008.