PDA

View Full Version : Portal de web-design

radium
04-30-2001, 08:14 PM
Ce credeti despre crearea unui portal de web-design? Unul care ar reprezenta Moldova...

sus
04-30-2001, 09:02 PM
e o ideie buna dar trebuie o realizare foarte buna fiindca in caz contrar o sa ne rada lumea. :sad:

radium
04-30-2001, 09:10 PM
aceasta shi ash dori sa fac. :grin:

sus
04-30-2001, 11:33 PM
OK
eu cel putin am incredere in voi si sa stiti ca sunteti printre primii care doresc sa faca asa ceva si deja au facut cate ceva pe webul moldav.

Ce pot sa va spun :smile: SUCCES
si daca va pot ajuta cu ceva atunci o voi face cu ma re placere.

dune
05-01-2001, 11:37 AM
ce idei pentru acesta ai: flash, tabele sau html simplu?

radium
05-01-2001, 11:39 AM
posibil flash intro...
in rest ma gindesc sa fie tabele shi bazat pe php... facem?
PS. dune: mai ales ca se apropie concursul de web-design organizat de Soros

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: radium pe 2001-05-01 02:40 ]</font>

sus
05-01-2001, 09:56 PM
Si ce informatie va contine el si sper sa fie in rom? sau poate ma gresesc?

imported_vitalie
05-11-2001, 03:37 PM
Salut tuturor

referitor la portal de web-design - as dori sa particip si eu la conceperea lui / daca dati vreo sedinta anuntati-ma.

radium
05-11-2001, 10:36 PM
ok vitalie, daca ceva apare te anuntsam.

sus
05-15-2001, 10:49 PM
As vrea sa stiu cam pentru cind se preconizeza lansarea lui?
Cu sincer il astept cu nerabdare si sa nu iutati de vitalie caci are de spus si el cate ceva in acest domeniul

radium
05-19-2001, 02:11 PM
salurel, lansarea acestui portal trebuie cred sa se faca pentru o integrare mai buna a web-designului din Moldova. Deshi cu acest lucru ar trebui sa se ocupe companii de tipul DNT [de ex. proiectul design.md], e prea mica influentsa...
speram ca intre timp sa apara dorintsa de a face ceva a tinerilor designeri shi programishti.

Rion
05-20-2001, 12:27 AM
Radium, ai a ideie foarte bune shi care merita de realizat. cred ca o sati iasa totul bine ca toate siturile facute de tine sint minunate, shi cred ca si acesta o sa iasa bine.
daca ai nevoie de ajutor adreseazate.iti ofer shi eu ajutorul ca toti ceilalti :smile:. da sincer chiar vreau sa vac parte chiar cu putina mea cunoastere a Web Disignului.

Alteia
05-20-2001, 07:43 PM
ce ynseamna "o integrare mai buna a web-designului din Moldova"?

Crush
05-21-2001, 12:39 PM
Daca aveti nevoie de ajutor, apelati si la mine, sunt interesat in dezvoltarea astfel de proiecte.

Cit despre design, optez sa fie un html simplu cu tabele, flash cit mai putin si cu cit mai mult gust.

Si ma intereseaza ce fel de informatie ati dori sa publicati pe site?

Poate facem un catalog de web-desingneri din Moldova ca un potential client strain sa intre pe site, sa se uite in portofoliile fiecaruia si sa aleaga cu cine ar vrea sa lucreze? Cred ca e o idee destul de buna.

Astept raspunsuri.

Rion
05-21-2001, 08:35 PM
Crush ideia cu foto e buna chiar tare buna, dar nu inteleg de ce un html simplu. Cu flash e cool. da trebu shi altceva nu numai html cu flash

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Rion pe 2001-05-21 11:36 ]</font>

radium
05-22-2001, 08:56 AM
deci asha eu ma gindesc ca totul sa fie sub forma de forum pe de o parte shi cu tutorials, download-uri pe de lata parte :smile: ce zicetsi?

Crush
05-22-2001, 05:19 PM
Nu vad pentru ce ar mai trebui un forum cind in net sunt prea multe, dar idea cu tutorials, help-uri si download-uri e destul de buna.

radium
05-22-2001, 06:27 PM
ma gindeam sa fie sistemul de votare sa zicem... shi sa fie topul celor mai bune site-uri, lucrari grafice... trebuie de gindit

Crush
05-23-2001, 04:37 PM
Trebuie :smile:

radium
05-23-2001, 07:19 PM
cred ca imi va lua toata vara acest lucru...
de ce spun asta?
deoarece din pod ca de obicei vor apararea zeci de critici care ma vor zdrobi :grin: ...
ei sa speram ca totul va reushi

Rion
05-24-2001, 05:47 PM
Radium nu te mai necaji atita, nu cred ca tu o s-al faci chiar atit de rau, chiar cred ca va ieshi foarte bine. despre critici nu te nelinisti ca vor fi defecte sau nu tot va trebui sa accepte portalu caci va fi unic in Moldova

Philopoemen
06-10-2001, 12:43 AM
Pai va spun si eu toate chestiile care vreau sa le spun:

1) Flash doar intro, nu mai mult, maximum poate sa fie si o animatie cel mai sus pe flash4, dar de la ea sa nu depinda ceva din design, adica butoane sau linkuri.
2) In primul rind pentru un astfel de proiect trebuieste si suport, cum a spus si Radium, DNT, Relsoft, Riscom, si cine mai este pe acolo, deoarece este un proiect de classa inalta, si nu poate fi condus doar de niste "freelancers". Trebuie sa fie influenta.
3) Nu cred ca este o idee buna cu portfoliile la toti designerii, deoarece o sa fie alesi doar cei de sus, si site-ul se va preface intr-un simplu "jobs.com", ceea nu cred ca este avantajos.
4) Chestia cu tutorials merge, cu downloaduri nu stiu.

Cred ca pur si simplu de facut ca "gallery" si doar cu linkuri la site-urile facute (si care merita acolo sa apara). Cam aceasta a fost, dar in rest, cum si am zis, daca ziceti "sa reprezinte MD" atunci aici fara un nume ca "DNT project" sau "supported by DNT" nu o s-o trageti departe...

radium
06-10-2001, 12:46 AM
vom vedea, poate vom zmulge un suport de la cineva, ma voi ocupa mai intii de cautarea unui sponsor, deoarece nu prea am placre s-o fac din buzunar propriu, maiales daca e vorba de DNT :lol:

Loter
06-10-2001, 10:43 AM
Flash Flash, ati vazut vre'un portal grand care ar folosi flash??? Mai bine invatati Java, e mai folositor, si nu incarca pagina ca flashu.
Ideea este buna, si de ce vreti ca va faca pagina designeri din Design.md, chiar nu putem sa stringem o echipa, sa facem ceva de valoare, oare e asa de greu?
[damn]

radium
06-10-2001, 10:56 AM
Loter: eu nu shtiu cum tu, dar observ tot mai multe siteuri in care este macar un element flash....
de ce e asha? flash-ul e foarte mic dupa dimensiuni comparativ cu alte situri bazate pe gif-uri, jpg-uri... + se face un optimize enorm la mp3. :smile:
cit despre acele site-rui de 300Kb cred ca in java nu ai face asha ceva niciodata.

Acum exista o tendintsa spre site-uri interactive, shtiu ca e prezent un oarecare neagtivism fatsa de produsele macromedia insa deja nu cred ca este o cale de intoarcere. flash-ul ishi are locul sau in design-ul mondial. Cit despre portal numai logotipul, bannerul va fi in flash, restul va fi HTML simplu...

Doomie
06-10-2001, 11:04 AM
loter - poate java shi nu "incarca pagina" insa gruzeshte compul po strashnoi sile :smile:

radium - flash e net inferior java in ceea ce priveshte functionalitatea shi ceea ce se poate de facut cu el. Personal nu am vazut nimic realizat in flash ce nu s-ar putea de facut in Java. Dar sa nu uitam ce limbaj puternic de programming este ultimul...

radium
06-10-2001, 11:15 AM
Doomie: pina ce nu am vazut nimic special in Java in afara de meniuri, stelutse, etc...
de exemplu Action Scriptu e net superior Java din mai multe considerente: el efectueaza o simbioza dintre grafica-muzica-programming :smile:
nu zic ca Java e rea: nu e pagina cara sa n-o fac fara a utiliza vre-un Java script... insa chestiile pe care le afce ea nu pot fi facute in ea sunt, la fel shi in flash... sunt chestii care nu pot fi facute, iar in Java - poftim!

Philopoemen
06-10-2001, 12:21 PM
Hey baieti
hai sa nu vorbim despre java, si nu confundati java cu javascript. Javascripturile is bune, si eu tot le folosesc! Dar nici "pod strahom smerti" nu am sa bag JAVA in vreo pagina de'a mea!
Iar chestia cu Flash, banerul si logo merge, in rest nu mai trebuieste nimic.
Radium, este un dizavantaj pentru flash:
nu intra in Windows Pack. Adica omul singur trebuie sa-l instaleze. Si, oameni normali ca noi il au instalat, si vers. 5, iar altii nici 4 n-au. Ca de exemplu net cafe's, si altii care intra prima data pe net de acasa.
Care sta doar pe mirc, dar el totusi vrea sa vada ceva bun. Si in loc de flash la dinsu o sa apara (_+_) (pentru cei ce nu au inteles, sorry)!!!!

:cool:

radium
06-17-2001, 01:00 PM
am inceput lucrul asupra portalului...
deja am nishte versiuni beta:
http://flash.moldova.net
privitsi shi spunetsi ce parere avetsi...
poate imaginea trebuie sa fie mai simpla, mai subtsire... comunicati-mi

Savelie
06-19-2001, 12:42 PM
E bine, dar copilul i-mi aminteste de site-urile oficiale a organizatsiilor europene de caritate sau ceve de genul asta . As incearca un logo mai concret si mai mic ca volum care sa-i suporte pe vizitatori pe toate paginile . Nu accentua cuvintul 'design' atit de mult .

Dar oricum imi place.

radium
06-19-2001, 04:47 PM
OK, voi incerca mai multe versiuni pina voi gasi un aperfecta pentru site-ul dat... oricum, gama de culori cred ca e deja bine aleasa, ramine de lucrat un pic la design shi restul deja va fi in formatsia :grin:

iulik
07-04-2001, 08:07 PM
<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Pe 2001-05-01 02:39, radium a scris:
posibil flash intro...
in rest ma gindesc sa fie tabele shi bazat pe php... facem?
PS. dune: mai ales ca se apropie concursul de web-design organizat de Soros

[/quote]
Mizezi la cei 1000$ pushi in joc de Soros pentru I loc ?? :smile: Eu nu as fi asa naiv ca tine.

2008.