Mi se pare ca aceasta calitate (spiritul de analizator) ar trebui sa fie cea in centrul atentiei a profesorilor de liceu cit si a elevilor......
As zice chiar ca anuma aceasta trasatura il infrumuseteaza si schimba pe om cel mai mult...asta desigur in cazul in care mai este prezenta si o capacitate de a verbaliza analizele sau trairile.....
P.s. Recent am facut cunostintsa cu o persoana la care apsenteaza ambele din cele doua lucruri (sau sint prezente in cantitati mici).... O priveliste mai jalnica demult n-am vazut..
zopiryon
01-06-2004, 12:31 PM
2p.s. da cand te uitai la tatele ei nu'ti pareau jalnice :wink: pentru orice kestie faine esti si un minus..asa ca...
NaE
01-06-2004, 04:24 PM
2p.s. da cand te uitai la tatele ei nu'ti pareau jalnice :wink: pentru orice kestie faine esti si un minus..asa ca...
ai dreptate....fiecare are anumite "minusuri" dar incapacitatea/nedorintsa de a-ti exprima sentimentele/opiniile in fata unui om e cel mai dureros "minus" ... simbolic vorbind...
creator
03-17-2004, 08:15 PM
Bine zici NaE, intr-adevar, asta e o caracteristica chee pe care ar trebui alesi profesorii si nu doar dupa cunostintele lor in materie. In occident, ca exemplu, fiecare profesor analizeaza elevul si are un dosar special in care scrie toate observatiile pe care apoi le trimite parintilor acelui elev cu tot cu note. La noi nu prea se intampla asa si nici in Romania, sau poate in tot estul europei e asa?
kedd
03-19-2004, 02:52 AM
shi ce exact doritsi voi sa fie profesorii in stare sa analizeze? dupa mine - cu cat mai putsina analiza a persoanei, cu atat o evaluare mai obiectiva a performantsei elevului/studentului.
tot dupa parerea mea diferentsa dintre acasa shi occident:
acasa: profu ishi face o impresie in prima zi in care te vede, shi dupa asta independent de performantsa te noteaza tot timpul la acelashi nivel (in dependentsa de cat de mult a fost impresionat sau dezamagit de elevul in cauza la prima lectsie)
in occident: potsi macar sa-l pupi in fund pe prof ca la examen el nici macar nu shtie care e lucrarea ta (asta in caz ca in general el e persoana care evalueaza examenul)
NaE
03-19-2004, 06:07 PM
Problema cea mare a sistemului nostru de invatsamint este ca nu se mizeaza pe dezvoltarea personalitatii elevilor ci pe predatu materiei. Cel care a tocit un capitol sh'ap a facut un eseu va fi evaluat la acelash nivel cu cel care va face o analiza ampla a subiectului.
Mi-am mai amintit de un gliuk a profilor si liceilor in genere:
"SUPRIMAREA ORICAROR MANIFESTARI EVIDENTE A PERSONALITATII ELEVILOR"
De ex: Cind mi-am facut un pircing in ureche si am venit la liceu, am crezut ca ma exmatriculeaza a doua zi, profii beleau ochii ca rotile de tractor si se speriau de mine, apoi au inceput sa faca glume pe seama mea, pina cind nu-ma frinsera si nu-l mai purtam...
Exact asa e cu orice alta manifestare a individualitatii, prin aspect sau idei/gindire.
creator
03-19-2004, 08:58 PM
NaE imi place semnatura ta noua :lol: , probabil sunt misogin convins, cel putin mi s-a spus o data :lol: .
Mai e problema creativitatii care ar trebui stimulata, ajutata. Si nu tocitu'.
Ingula
08-05-2004, 04:43 AM
e foarte important sa iti dezvolti spiritul de analiza prin lectura, gandire, schimb de elvi-asta in ceea ce tine de elevi.. profesorii insa trebuie sa fie obiectivi-aici kedd are dreptate..... ( chiar daca vii imi plac profii care sunt subiectivi, deoarece eu nu prea trebuie sa invat :D )...