Dumnezeu este unul, fie că i se spune Allah, Brahman, Dumnezeu, Jehova, Absolutul...
Care este explicația existenței unei varietăți atât de mari de religii, de căi care conduc la EL?
Putem oare spune, ÎN MOD OBIECTIV, că NUMAI UNELE DINTRE ACESTE RELIGII CONDUC, ÎNTR-ADEVĂR, LA DUMNEZEU ?
Vă rog să vă argumentați punctul de vedere.
Figarou
12-11-2003, 02:01 PM
Adevaratul Dumnezeu este Zeul Indra.
IndraLord
12-11-2003, 02:17 PM
Foarte bine, Vali. Altă părere?
Figarou
12-11-2003, 02:58 PM
Parerea mea ca ar trebui sa fim mai toleranti cu religia altuia. Daca o criticam e posibil ca si el sa se lege de religia noastra. Sau de convingerile noastre religioase (cam tot pe acolo).
KazeolNevozmojnii
12-11-2003, 04:11 PM
Pentru a vorbi despre calea spre mintuire treb sa te intrebi da si mai este si mintuirea asta...
Cuvintul mintuire la mine personal sa asocieaza cu terminare... ;)
Numi place nici o religie din pol nici una nu duce la mine.
IndraLord
12-11-2003, 04:17 PM
Numi place nici o religie din pol nici una nu duce la mine.
Asta pentru că Mântuirea implică să renunți, mai înainte, la tot ce te mai atrage pe lumea asta, Țapule. Și, să fim serioși, tu NU VREI să renunți la nimic, dimpotrivă... :wink:
Figaro
12-11-2003, 04:24 PM
E probabil din cauza varstei. Tinerii nu prea sunt axati pe religie. Chestie de hormoni.
KazeolNevozmojnii
12-11-2003, 04:30 PM
Si citi ani imi dai? :)
IndraLord
12-11-2003, 04:34 PM
După cum vorbești, ai peste 40 de ani, Țapule.
Dar nu cred că vârsta are ceva a face cu felul în care un om gândește. Mai degrabă putem da vina pe cultură, educație și tradiție.
KazeolNevozmojnii
12-11-2003, 05:26 PM
Asta pentru că Mântuirea implică să renunți, mai înainte, la tot ce te mai atrage pe lumea asta, Țapule. Și, să fim serioși, tu NU VREI să renunți la nimic, dimpotrivă... :wink:
Pentru ce sa renunti la tot ce te atrage pe lume asta?
Lumea e asa de frumoata si minunata!!! :naroc:
Eu cred ca e mare pacat sa renunti la toate darurile lumii...
Daca eu as fi dumnezeu si as crea asa o lume frumoasa ca asta m-as gindi prost :evil: despre cineva care sar dezice complet de ea.
you feel me.. :ciupos:
zopiryon
12-11-2003, 05:31 PM
care mantuire ce'i cu voi ?
nu exista asa prostii...numa in carti...si la oameni prapaditi in cap...
KazeolNevozmojnii
12-11-2003, 05:33 PM
Cum care? Da Orgasmul si nui mantuire? :)
IndraLord
12-11-2003, 05:34 PM
Pentru ce sa renunti la tot ce te atrage pe lume asta?
Lumea e asa de frumoata si minunata!!!
Eu cred ca e mare pacat sa renunti la toate darurile lumii...
Daca eu as fi dumnezeu si as crea asa o lume frumoasa ca asta m-as gindi prost despre cineva care sar dezice complet de ea.
Un tată îi dă copilului său toate jucăriile minunate de pe această lume, încurajându-l să se joace cu ele. Copilul, însă, este cel care trebuie să decidă dacă vrea, în continuare, jucăriile sau dacă VREA SĂ ÎȘI CUNOASCĂ TATĂL, sursa tuturor acelor minunății.
KazeolNevozmojnii
12-11-2003, 05:41 PM
Si are tata meu cu tati vrajala asta? :-? Ia mai lasati - mi familia in pasi.
Tata daca vre la o pivi imi povesteste el despre dinsu tat si are di povestit.
Si ingenere tat are timpu sau... si de ce crezi ca eu ma jucam in jucariile mele fara tata... poate noi futbol jucam impreuna...
Da cite amante el o avut poate cindva si o sa aflu.. dar nici nu prea ma intereseaza..
IndraLord
12-11-2003, 05:44 PM
Velikolepnii otvet. :crazy:
Vsiotaki, ni vsio vsioravno, Kaziolicik. :cry:
zopiryon
12-11-2003, 05:45 PM
shtitzi la shi concluzie am ajuns...ca toate variantele astea cu religiile....ai nu gruz beshinay...si numa de tampesc degeaba
KazeolNevozmojnii
12-11-2003, 05:49 PM
shtitzi la shi concluzie am ajuns...ca toate variantele astea cu religiile....ai nu gruz beshinay...si numa de tampesc degeaba
:) Ce concluzie minunata!!! :)
Vladmr
12-12-2003, 06:59 PM
Mai, oameni buni, orice religie e un mormant!
Avem nevoie nu de religie, ci de mantuire!
De-alungul anului, celebram multe sarbatori religioase. Gasim ca omul firesc doreste sa fie religios, si din cand in cand, face multe lucruri crezand ca se inchina lui Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu ne invata ca a fi religios nu e acelasi lucru cu a fi salvat. E foarte posibil sa fii religios si sa n-ajungi in ceruri!
Textul nostru ne-nvata ca nu este salvare sau mantuire in nici un alt nume decat Numele lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Nu exista nici un alt nume sub ceruri prin care putem fi mantuiti. Ori esti mantuit prin Isus Hristos, ori nu esti mantuit si esti pierdut!
Pur si simplu, nu trebuie sa fie nici confuzie, nici contradictie. Sub ceruri in multe nume putem gasi religie, dar mantuire putem gasi numai intr-unul singur: acela e Numele lui Isus Hristos.
Preotii, proorocii, supunerea la autopedepse, si nici chiar rugaciunile nu te pot mantui, ci numai Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Serviciile religioasa, faptele bune, darniciile, si chiar lacrimile, nu au putere de a produce viata vesnica. Cuvantul lui Dumnezeu ne spune in I Ioan 5:11, 12, ca "Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata."
In general oamenii accepta a cunoaste despre viata de crestin, dar refuza sa accepte in inimile lor pe Hristos. Oamenii accepta sa lucreze pentru biserica, dar refuza sa se identifice cu pacatosul vinovat care are nevoie sa fie salvat. Oamenii accepta sa creada in principiile morale ale Cuvantului lui Dumnezeu bazate pe cele zece porunci dar refuza sa creada in lucrul Fiul lui Dumnezeu care prin moartea Sa le-a salvat sufletele. Deasemenea ii vine greu omului sa se odihneasca in aceasta credinta.
RELIGIA este inbunatatirea naturii omului.
MANTUIREA este primirea naturii noi prin acceptarea lui Isus Hristos ca Domn si Mantuitor personal.
Cuvantul lui Dumnezeu ne spune in Ioan 1:12 ca "tuturor celor ce L-au primit, adica celorce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu."
RELIGIA ne imbraca in haina propriei noastre neprihaniri (dreptati) dar proorocul Isaia ne spune ca neprihanirea noastra este ca o haina manjita inaintea lui Dumnezeu.
MANTUIREA ne imbraca in neprihanirea perfecta a lui Hristos care singura ne poate face acceptabili in fata lui Dumnezeu.
Cuvantul lui Dumnezeu ne spune in Tit 3:5 ca "El ne-a mantuit nu prin faptele facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin inoirea facuta de Duhul Sfint."
RELIGIA este lucrul omului pentru Dumnezeu.
MANTUIREA este lucrul lui Dumnezeu pentru om.
Isaia 53:6 ne spune ca: "Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor."
RELIGIA spune: Aduc ceva in mana mea.
MANTUIREA spune: Nu pot sa aduc nimic.
Efeseni 2:8, 9 spune: "Caci prin har ati fost mantuiti prin credinta. Si aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. "
RELIGIA este a ma increde in lucrul facut de mine.
MANTUIREA este a ma increde in lucrul facut pentru mine de Hristos.
Evrei 10:10 spune ca "prin aceasta voie am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, odata pentru totdeauna."
RELIGIA depinde de purtarea mea.
MANTUIREA depinde de credinta mea.
Faptele Apostolilor 16:31 spune: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta."
RELIGIA spune sa ne purtam cat se poate de bine.
MANTUIREA spune ca trebuie sa acceptam darul perfect al lui Dumnezeu.
Romani 6:23 spune ca "darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru."
RELIGIA depinde de suficienta caracterului.
MANTUIREA depinde de Jertfa de pe Cruce.
I Corinteni 1:18 spune ca "propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii; dar pentru noi, care suntem pe calea mantuirii, este puterea lui Dumnezeu."
RELGIA se straduieste sa aduca o jertfa.
MANTUIREA se increde in Jertfa Adusa.
Ioan 19:30 spune "Cand a luat Isus otetul, a zis: "S-a ispravit! Apoi Si-a plecat capul, si Si-a dat duhul."
RELIGIA se lupta sa te faca desavarsit.
MANTUIREA se reazama pe o rascumparare desavarsita.
I Petru 1:18, 19 spune "Stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati dela parintii vostri, ci cu sangele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana."
RELIGIA incearca sa ne aduca din intuneric la lumina.
MANTUIREA ne aduce din moarte la viata.
Ioan 5:24 spune ca "cine asculta cuvintele Mele, si crede in Celce M-a trimis, are viata vesnica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.
RELIGIA spune ca trebuie sa fim gasiti in casa lui Dumnezeu.
MANTUIREA spune ca trebuie "sa fiu gasit in El, nu avand o neprihanire a mea, pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu prin credinta.." Filipeni 3:9
E bine deci sa ne amintim textul "In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12
Dragul meu prieten, crezi ca esti un om religios sau unul mantuit? Daca esti doar religios, atunci vei pierde Cerurile si vei petrece eternitatea departe de Dumnezeu si de Fiul Sau, intr-un loc de chin. Daca tu esti mantuit, ai fagaduinta (promisiunea) vietii vesnice cu Dumnezeu si Fiul Sau.
Religia care satisface cele mai inalte cerinte ale lui Dumnezeu de intrare in Imparatia Lui vesnica.
Religia care satisface dorintele profunde ale sufletelor noastre si care ne aduce pacea constiintelor noastre vinovate.
Religia care stabileste legatura noastra cu Dumnezeu, rupta din pricina pacatosenie noastre innascute.
Religia care ne izbaveste din puterea pacatului si ne iarta de toate pacatele pe care le-am savarsit.
Religia care schimba caracterul omului si il sfinteste.
Religia care iti da speranta in ceasul mortii.
Religia care te salveaza de la plata inevitabila a pacatului.
EXISTA O ASEMENEA RELIGIE? MESAJUL CRACIUNULUI NE SPUNE CA, DA!
"ASTAZI IN CETATEA LUI DAVID, VI S-A NASCUT UN MANTUITOR, CARE ESTE HRISTOS, DOMNUL" (Luca 2:11)
ACEASTA ESTE RELIGIA DE CARE ORICE OM ARE NEVOIE! OMUL PACATOS ARE NEVOIE DE UN MANTUITOR!
jimosho
12-12-2003, 07:15 PM
nu ma prea intereseaza mantuirea perceputa ca ceva exterior vietii pe pamant. percep mantuirea ca faptul de a fi tu insuti si de a gandi liber in orice circumstante. in consecinta, mantuirea poate fi furnizata de orice sistem de gandire care te face sa gandesti liber si iti ofera valori sanatoase
peace & love,
jimosho
KazeolNevozmojnii
12-12-2003, 07:16 PM
Iaca asa... se gaseste cineva care face un copy paste de 3 km si strica tati malina... :tu_mori:
jimosho
12-12-2003, 07:19 PM
nu toti, KN:)
vezi postingul meu anterior, de ex:)
peace & love,
jimosho
jimosho
12-12-2003, 09:21 PM
vladmr: citeste, te rog, marele inchizitor, o fabulatie superba scrisa de dostoievski (daca n-ai citit-o inca) si exprima-ti, te rog, undeva pe forum, impresia. e una dintre bucatile mele literare favorite.
peace & love,
jimosho
ASD
12-19-2003, 02:08 AM
EXISTA O ASEMENEA RELIGIE? MESAJUL CRACIUNULUI NE SPUNE CA, DA!
"ASTAZI IN CETATEA LUI DAVID, VI S-A NASCUT UN MANTUITOR, CARE ESTE HRISTOS, DOMNUL" (Luca 2:11)
ACEASTA ESTE RELIGIA DE CARE ORICE OM ARE NEVOIE! OMUL PACATOS ARE NEVOIE DE UN MANTUITOR!
Asa este omul, are nevoie de Isus pentru a mostenii viata vesnica. Cat priveste replica: ["ACEASTA ESTE RELIGIA DE CARE ORICE OM ARE NEVOIE"], as face o completare. Omul nu are nevoie de religie, ci trebuie sa aiba credinta pe care a avut-o si Isus. Credinta lui Isus a avut-o toti credinciosii din vechime, si toti apostolii. Nu se arata nicaieri de ex. ca Abel ar fi fost ortodox, iar Avram catolic etcc. In Evrei 11 si 12 se arata ca ei au avut aceeasi credinta. Ar mai fi de scris..
In concluzie, si noi ar trebui sa avem aceeasi credinta.
Evrei 13:7 Aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire, si urmati-le credinta!
Deci cum zice: urmatile religiile si sectele pe care le-au practicat?
Sau zice sa urmam credinta[una singura] care au urmat-o ei.
Si asta nu o zice MESAJUL CRACIUNULUI, ci Biblia. Cat despre craciun orice om cu 8 clase stie ca este o sarbatoare necrestina[si asta chiar de la ora de religie-cazul meu], pe care apostolii si restul urmasilor lui Isus nu au tinut-o. In schimb au tinut-o altii inainte de nasterea lui Isus.