PDA

View Full Version : Z&Z

Pagini : [1] 2 3 4 5 6 7 8

andriel
04-28-2001, 06:18 AM
Voi vorbiti pina si de Alla Pugaciova, dar uitati de Zdob si Zdub.. de ce?

andriel
04-28-2001, 06:19 AM
Parerea mea personala e ca zdobii sunt cea mai tare formatie din moldova. Da voi ce credeti?

kedd
04-28-2001, 09:52 PM
eu cred ca imi este rushine sa recunosc ca zdubiy sunt printre cei mai tari, shi in acelashi timp nici macar nu sunt moldoveni !
andriel - kiar nu te apuca URA cand ii auzi cu cat dispretsi skimonosesc ei limba noastra ?

dune
04-28-2001, 10:34 PM
Cum adica nu-s moldoveni, dapoi ciuvaku lider traieste la botanika prin zona lui Fodda acolo?

Doomie
04-28-2001, 11:19 PM
e de nationalitate rus, dar nu cred ca shia batut el joc de limba noastra.
Ashtia, moldovenii de la Gindul MItsei, cinta in engleza, moldoveni fiind...

solara
04-29-2001, 01:57 AM
sunt super!
si sa te legi de ei c-or fi vreo 3 rusi din 4 (sau 2), desi canta si-n romana, desi numele lor e in romana, mi se pare o prostie si-o exagerare.

kedd
04-29-2001, 02:24 AM
hai mai spunetsi ca AM FOST LA PADURE SHI AM BAUT JIN - e ODA adusa limbei romane ! :lol: sa fim serioshi ! da de rushi ei is rushi deaghinelea kiar shi daka traiesc la botanica !
pe de alta parte Gandul Matei au doar vreo cateva cantece in engleza - majoritatea sunt in romana, shi ei promoveaza o romana foarte literara (cu unele exceptsiy evident :lol:)
in rest ce sa zic - fara indoiala Z&Z sunt originali shi suna fain... insa romana lor [cenzurat]...
btw - ce parere avetsi de Graieshti Maldavineshti ? :lol:

Doomie
04-29-2001, 10:16 AM
"ministerul nu shtiu ce face cu **iele" tot suna literar? Gindul Mitsei are vreo 12 piese in total, din care citeva sunt in engleza, iar citeva sunt exceptii de la romana literara => nu mai mult de jumatate sunt in romana normala. Sa ne amintim ca Zdob si Zdub au facut un album intreg cu cintece destul de normale, imitind perfect "dialectul moldovenesc nu chiar literar de la sate"

PS: nu ca nu imi place gindul mitsei, pur shi simplu e ridicol sa ii acuzi de rusofonism, samd, cind chair interpretii moldoveni nu se straduie deloc sa se promoveze cu ajutorul limbei lor natale (aici pot da exemplu shi de "Shi zgheara" de Ricky Ardezianu :smile:

Doomie
04-29-2001, 10:19 AM
"Graieshte Moldoveneshte" nu trebuia sa fie emisiune radio. Asha ceva, dupa parerea mea, este inadmisibil. Se putea de facut pe undeva prin vreun bar de genul "abc" de linga Eliade (cine shtie, ishi da seama despre ce fenomen vorbesc :smile: ), dar numai nu la radio...Conceptul este bun, shi realizarea este buna, dar emisiune nu promoveaza nici o valoarea, nu facea nimic decit sa recruteze tot mai mulsi adepti ai "shi am baut jin/piva arc", devenid un fenomen deja in Chisinau...
Nu pot sa neg ca mi-au placut cintecele alea. Dar toate ishi au locul lor, shi cred ca locul pieselor era pe la "pliajul de la vadul-lui-voda"

dune
04-29-2001, 12:23 PM
totusi mi se pare ridicol sa-i judecam pe aceiasi zdob si zdub sau gindul mitei de faptul ca nu promoveaza limba romana literara etc., rusi ei sau nu de nationalitate deamu o devenit moldoveni, iar muzicelul si-l fac pe placul propriu asa cum vor, noi deamu avind ocazia sa-i ascultam sau nu daca vrem...

solara
04-29-2001, 11:40 PM
de ce ar trebui sa promoveze romana literara?
si de ce vi se pare atat de revoltatoare pronuntia lui iagupov? mi se pare suficient de buna, tipul vorbeste suficient de bine romana pt un ne-roman.
bassistul (mihai gancu) e roman.
pt albumul "tabara noastra" care a ajuns in romania sub numele de "zdubii bateti tare" - tot respectul.
cati dintre moldovenii care scriu aici vorbesc "romana literara" in viata de zi cu zi?
respect.

ps: si chiar daca erau toti rusi si ar fi cantat numai in ruseste, ar fi fost la fel de grozavi, dar n-ar fi auzit Ro de ei, probabil. ati ascultat "ptita", "izurudovan liudmi", "veselo jiveom"?

Doomie
04-30-2001, 10:36 AM
solara: o intrebare - cam cit de populari au fost Zdubii in Romania? Pentru ca in Moscova, dar shi la noi, evident, au facut mari mishcari sociale destul de mari :smile:

Thorax
05-01-2001, 12:56 AM
BAIIIIIIIIi aishtea is nishte impostori care o venit shi intradevar nio scos Rahatu (sorry de exprimare ) din tara shi lo azvarlit in tata Europa ,ca pe urma sa ne identifice cineva de undeva .....TI MENIA OSTAVILA!
Shi folcloru a-l folosi in asha mod barbar ni se pare o porcarie! Chiar shi la un post de radio din CJ au pus o piesa de ZZ in limba rusa shi dupa care au urmat comentariile shi rasul de sub mustatsa a DJ-eilor .....nu m-am simtit deloc Bine!

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Thorax pe 2001-04-30 15:57 ]</font>

andriel
05-01-2001, 07:26 PM
Oameni, ianinte de ai critica pe baietsii de la Z&Z, ganditsiva, catsi Moldoveni pleaca in delegatii oriunde in lume fara a avea geanta plina de cognac si vin moldovenesc pentru consumatie personala? Majoritatea. Eu aveam 15 sau 16 ani cand am fost prima data in strainatatea indepartata si tot aveam 2 cognacuri in geanta.. pentru orice eventualitate. Asa ca inainte de a da vina pe ei, ganditiva la faptul ca ei sunt foate reprezentativi.
Pontul cu rusizme, etc. Bai, daca si pe ei ii invinuitsi de faptul ca sunt rusi care ishi bag picioarele in cultura Moldovei, atunci halal de voi: asta se numeste paranoie.(keddy, in primul rind asta pentru tine :wink: ) Acel Gandu matsei sau cum se mai numeste, cat or fi ei de Moldoveni, au cantat la concertul partidului comunist.. le trebuie bani zicetsi? Halal bani au mai facut acolo.. lasatsi-o mai moale. Acum, numitsi-mi o grupa de muzica care sa fie iubita in Moldova, Rusia si Romania in acelasi timp? Tot la ce va puteti gandi sunt acele formatii din vest, nu? Guess what! Z&Z sunt iubiti in toate cele trei tsari. Eu cel putin gandesc ca asta doar le impune respect.

andriel
05-01-2001, 07:30 PM
Si keddy, since it was a personal question: Nu nu ma apuca ura pentru faptul ca incearca sa cante in romana, ba dimpotriva, stiind ca la inceputurile lor ei nu cunosteau romana deloc, ma apuca o stima si o mandrie ca limba mea natala este romana si ca acesti baieti au invatsat-o. How about that?

Gunner
05-01-2001, 07:39 PM
In primul rind Andriel un mic detaliu l-ai gresit. Zdob si Zdub nu sunt iubiti in 3 tari da 2 si Rominia nu e printre ele, asta ti-o spun la sigur ca am invatat acolo. Si al doilea comentariu; nu cred ca limba folosita de zdob si zdub se poate numi romina!

andriel
05-01-2001, 08:10 PM
Gunner, acum bu stiu care are dreptate cu Romania, ca eu la AUBG am multi studenti din Romania(peste 50) si majoritatea sunt fani mari a Zdobilor iar Draga otee se da aproape zilnic de cateva ori pe Atomic... asta cam inseamna ca is populari si ascultati, deci iubiti in Romania..
Iar despre ceea ce vorbesc ei, ash zice ca pentru cineva care nu are romana ca materna, vorbesc o limba foarte buna.. ca altfel, nu stiu ce te face sa zici ca nu vorbesc bine. Ei nu vorbesc bine pentru niste romani din nascare. Pentru niste rusi care au invatat aceasta limba la 20 de ani abia.. vorbesc foarte bine.

-Andriel.

kedd
05-01-2001, 08:29 PM
fara suparare dar ceia ce vorbesc ei e moldoveneasca mai degraba decat roamana :wink: well - nushtiu poate deama so invatsat sa vorbeasca nici nu zic...

andriel
05-01-2001, 08:52 PM
Well, depinde ce numesti tu moldoveneasca, eu de exemplu snu shtiu ca sa existe asa limba at all..

solara
05-02-2001, 12:08 AM
repet intrebarea: de ce trebuie sa vorbeasca romana literara??? sau de ce e gresit ca folosesc graiul moldovenesc?
si va mai zic o data: si melodiile in rusa sunt grozave!
cat despre cum s-au folosit de folclor: asta e chestie de gust, nu trebuie sa aprecieze oricine si e absurd sa ne certam pt asta.

iar pt faza cu comentariile DJ-ilor din cluj: fraatee!! e tipic, de ce sa te agiti?? asa-i romanul! mai mult ardelean (sau moldovean sau oltean sau ce vreti voi) decat roman. asa fac toti misto de cei din alte zone. de multe ori se intrece orice masura (si basarabenii venitit in Ro stiu despre ce vorbesc). daca stai sa te uiti in gura oricui, iti pierzi viata de pomana.

Thorax
05-02-2001, 07:14 PM
Sa nteseleg Solarel ca mi-ai raspuns numai mie? Eu am dezgust de ce se intampla in zona asta istorica (balcanica ) deoarece se incearca sa se plagieze orice din occident
shi iese o branza foarte ridicola.....faceti ceva original!!! ca deja cararea ii batatorita.....folcloru e o chestie buna dar asta nu inseamna ca tre sa asculti gica petrescu non stop! Da referitor la la ceea ce iubesc studentii basarabeni in Ro asta se poate discuta shi in alta parte...la o tema aparte ! Ei iubesc chefurile shi vodeara !
ceea ce nu ne face fata la tots ! :sad:
Chiar astazi mult iubitu nostru coleg Tarata
o fost dubit de o explozie de invidie shi ura
a profului de istorie meduevala,ura fondata pe muzuca stilu shi modu de viatsa ce-l duc basarabenii aici!

Thorax
05-02-2001, 07:22 PM
Shi nu vai mai credeti asha de integrati in societatea lor ca dijiaba ....is diferente de psihologii! Noi am veniut aishi sa vedem cum se mai invata shi sa nu credeti ca shineva cu bratele deschise te va primi la serviciu!
Un plus mai exista shi invidie intre colegii dragi care sunt nemultumiti ca analfabetii de basarabeni au bursa mai mare!!! shi ca ne intretine statu roman....asta ma dispera :sad:

solara
05-02-2001, 11:22 PM
asta cu bursa basarabenilor sustinuti de statul roman nu e de discutat aici, dar iti zic ca Ro mai sustine si alti studenti (arabi din orient). si ei au bursa mare, cu mult mai mare decat ajutorul social oferit de acelasi stat roman romanilor, beneficiaza de aceleasi reduceri ca si noi. problema se pune de ce cetatenii romani au burse asa mici, nu de ce cetatenii altor tari au burse mai mari.

Thorax
05-03-2001, 06:57 PM
Oricum
....eu ma simt leva aici ca tre sa te ascunzi ca eshti basarabean shi cand le zici ca eshit din MD deodata devin palizi shi mutsesc !!
cu o privire de tip :te_tai: .....iaka

andriel
05-04-2001, 01:15 AM
Oricum, ca sa revenim la tema Z&Z.. Thorax, zici ca aici se tot copie din vest. Da Zdubii de la cine au copiat? Cine o mai facut muzica de rock cu elemente de folclor moldovenesc? Daca asta nu este originlitate, atunci ce este?

radium
05-05-2001, 05:05 PM
Thorax - degeaba spui ca Z&Z formatsie rea! Eu ash zice ca au stil propriu care poate concura
plus la asta: despre gusturi nu se discuta
:tucel:

Arina
05-05-2001, 07:14 PM
oameni buni, zdob si zdub au de toate cele bune bune. Toti s-au nascut si au trait si traiesc in Moldova, deci is moldoveni. si-au petrecut copilaria in Strasheni-ei poate mai bine cunosc obiceiurile si traditiile moldoveneshti decit multi dintre noi.
acum si tobosharul este din familie de moldoveni.
la fel nu inteleg de ce ar trebui sa cinte in l. romana literara.
si in general ce importanta au toate acestea? principalul e ca muzica lor ne este aproape de suflet, ne da energie pozitiva.
Muzica e o limba universala, de aceea multor oameni care nu cunosc nici rusa, nici romanam le place ZSZ. sint oameni care au aflat de existenta Moldovei numai datorita ZSZ. asa ca mindritiva de ei, ascutati muzica buna si trageti hora!

iuliana
05-06-2001, 12:25 AM
parerea mea e ca z&z sunt prima formatsie care a incercat sa faca ceva nou si interesant in muzica moldoveneasca, iar noua nu ar trebui sa ne fie rushine de limba care o vorbesc, nu noi suntem vinovatsi - asha a vrut istaoria.
z&z sunt cei mai buni reprezentantsi ai muzicii noastre - ceea ce ne deosebeshte de altii

andriel
05-06-2001, 04:04 AM
Ca bine mai ziceti arinel si dzinica.. :smile:

Picardul
05-06-2001, 04:47 AM
oricum, z&z e unica formatie profesionista adevarata din Moldova... Muzica Z&Z-ului e facuta sa fie ascultata in Romania (ultimul album "tabara noastra") si rusia (primul - cel cu piese rusesti si numai una "hardcor moldovnesc")... pe posturile FM din chisinau nu se da Z&Z, iar pe canalele de televiziune de cablu din Ro (aTOMIC tv, McM Romania) se da Zdob & Zdub si cei din Romania pasionati de hardcor asculta mai mult Z&Z decit o fac cei din Chisinau . Entertainmentul si showbiz-ul/muzica in romania e la un nivel cit de cit apreciabil si sa da multa muzica romaneasca buna , iar Z&Z-ul face parte din asta... Vorbea unu despre zdob si zdub (un bucurestean), ca cica ii place si asculta fara ca macar sa stie ca-i formatie basarabeana... aici piesele din albumu "tabara noastra " sunt cel putin ascultate si videoclipurile (de ex: mai vechiul "draga o tee" sunt date la canale de televiziune de tip Music &TV romanesti), pe cind la chisinau ce posturi exista care sa dee clip-uri? era poate odata o emisiune rockvagon care ultima data o vedeam difuzata pe TV21 da amu nu stiu ce se mai face... asa ca baietii de la Z&Z si-au impus muzica si in romania, aici asa ceva fiind cel putin ascultat si videoclipurile lor fiind cel putin urmarite.
In ceea ce priveste alte formatii moldovnesti mai "vechi": snails, flying postman, cuibul, axident sint la nivel de licee si muzici ascultate prin cluburi care dau si ei vreo 2 concerte la inceputu primaverii cind se aduna lumea la parcu de la lacu comsomolistilor .. mai mult nu pre misca de loc.. o fost si un catarsis prin 99-2000, dar au murit si n-o venit cu idei noi ... ce mai era? aha : gindu mitei cu o piesa data vara trecuta si in rest fiecare asculta ce-i place si poate sa-si grabuiasca niste mp3-uri pe comp. si sa asculte 10 ani la rind postmans , snails, axident si utopia si sa zica ca-s cei mai tar etc, nefiind la curent cu muzica care se da si se asculta cu adevarat pe tv, fm etc

radium
05-07-2001, 07:06 PM
la noi in sat la club is dansuri... :tucel:

andriel
05-08-2001, 06:55 AM
Acum ca s-a creat o impresie generala despre cine sunt Zdobii si ce canta ei, propun sa trecem la discutia urmatoarei teme(tot aici caci e Z&Z related):
Ce se aude despre scoaterea urmatorului album si cum asteptati sa fie? :3man:

Picardul
05-10-2001, 01:34 AM
cred ca urmaturu album o sa aiba inclusa piesa "primavara vine-n casa, primavara vine-n sat, primavara vine-n cap"
URA!
deaseme-ni urmatoru album tre sa contina shi o piesa in rusa pe care o vad des la postu bucurestean TV Sigma. Un videoclip in care ei cinta si pe o arena mare imbracati in haine lautaresti, imbla noaptea pe strada etc...

Doomie
05-10-2001, 05:04 PM
"videli noci" se numeshte shi a facut acest cintec mari ravagii prin clasamentele din Rusia (dar shi in MD)

Arina
05-10-2001, 05:26 PM
cu al III-lea album ei franeaza. trebuia sa iasa la sfarsitul lui Martie, inceputul lui aprilie, dar au probleme cu FeeLee records, probabil ca se vor duce sau s-au dus deja la alta companie de inregistrari. In album nu e precis ca va intra "videli nochi" (am inteles ca cei ramasi de la Kino sau Anita Tsoi nu vor sa permita nici unui muzicant sa includa in albumul lui vreo piesa de-a lui Victor Tsoi). In rest vor fi "Primavara", "Mamaligamania", "Tsigany i NLO(ozn)"(in l. rusa), una istrumentala(motivul luat din Ciuleandra), "Tractorul", "Nunta de pe Marte", "Ciobanashul" si inca 3-5 (nu mi le aduc aminte).
Danga(menegerul ZSZ) mi-a spus ca se planifica un concert ZSZ, in mai, la teatrul verde.

Picardul
05-11-2001, 06:22 AM
Patsani: da de ce pe albumu care-i din Chisinau unde denumirea pieselor e cu kirilitsa, piesele:
1. Tabara Noastra,
2. Muzica
3. Ti menea ostavila
sint in rusa?

Iar pe caseta din bucuresti pe care o cumpara romanii: "Tabara Noastra" si "Muzica" is in romana? In locul piesei a 3-a e o alta dar cu aceeasi melodie care se numeste: "vai sh-amar de capu meu" . de ce au facut unul si acelsi album in doua variante:
1. varianta de chisinau
2. varianta care e ascultata de cei din Romania
Pe phun.md e varianta de chisinau shi deci nu pot asculta piesele "Vai sh-amar de capu meu" , "Tabara Noastra" , "Muzica" in romana;
Va asigur pentru cei care n-ati ascultat cintecul "Tabara Noastra" da ati ascultat "Nash Tabor" ca primu-i cu mult mai frumos.

Leppard
05-11-2001, 10:23 PM
Baiatu', tu de marketing ai auzit? Muzica, chiar si rock-ul a incetat sa mai fie pur si simplu creatie... din pacate. E afacere... Ca sa intelegi mai bine :smile: pot sa-ti spun ca in industria auto de exemplu, marii producatori utilizeaza denumiri diferite pentru diferite piete (aceeasi marca se numeste diferit in diferite state sau chiar continente)...

warlex
05-12-2001, 02:58 PM
eu cred ca intradevar Zdubii sunt forta principala a muzicii noastre

Picardul
05-13-2001, 03:33 AM
Da pusti tibea Zamolxis uslyshyt!

Thorax
05-17-2001, 09:47 PM
De tip iaka shi specificu nostru ...cu ulutishala care pe noi ne impresioneaza...!!
Iata shi explicatia... la dragostea Z&Z..:smile:
Rusofili nu alta !

alias
05-17-2001, 11:23 PM
ok..
cineva spunea de vodeara si nu stiu ce...
sa asculti muzica Z&z e buna pentru asa ocazii.. si nu ma intelegeti gresit.. e muzica de " tusovka", precum spun romanii...
si ei sunt recunoscuti ca primii din cele doua state romanesti ce promoveaza hardcorul, sau cum se scrie?
nu mi se par super-artisti, dar au ei ceva care ma indeamna totusi sa ma mandresc cu ei decat sa zic ca-s rai:)

Ianici
05-18-2001, 10:07 AM
Pe 2001-05-01 10:39, Gunner a scris:
In primul rind Andriel un mic detaliu l-ai gresit. Zdob si Zdub nu sunt iubiti in 3 tari da 2 si Rominia nu e printre ele, asta ti-o spun la sigur ca am invatat acolo. Si al doilea comentariu; nu cred ca limba folosita de zdob si zdub se poate numi romina!

mai intai de toate Z&amp;Z canta romana cu dialect basarabean asta daca nu ai stiut-o in al doilea rand trebuie sa le dam cat de cat respectul baietilor de la Z&amp;Z pentru ca ne promoveaza cultura O sa-mi replicati ca "Am fost la padure si am baut jin" - este o cultura. Respect pentru cei care nu au fost niciodata la padure si nu au baut jin. Bravo. Z&amp;Z sunt de altfel unica formatie din moldova care fac muzica buna.

Arina
05-19-2001, 03:28 PM
noul site http://www.zdob-si-zdub.com

Vladd
05-19-2001, 09:25 PM
Ei noroc si voie buna!!!

Ce pot sa spun si eu??? Una o spun de la inceput: Zdubii sunt foarte mari muzicieni si punctum. Si aici in SUA se asculta!!! Cineva (american!) aici chiar isi scrie teza legata de Zdubi!! asa ca respect!!!!
Si ca limba lor romana (si nu altfel!) nu e perfect ca la bucuresti. Si nu ar trebui sa fie - ca l.romana vorbita la bucuresti (de dambovitieni!)tare cu mult rahat frantuzesc si englezesc s.a.m.d. au infasurat-o.
Zdubii canta o limba vorbita de voi (basarabenii) la chileala:) - ca si mine de altfel; de oameni simpli; si ce e rau in asta???. Sadovianu a vorbit si a scris dialectul moldav pana la moarte. Si francezii nu se inteleg Sudul cu Nordul:) - si nimeni nui acuza ca nu vormesc l.frantuzesca de la Paris.
Uite cam asa. Zdubii ne arata pe noi tuturor, si acum macar ei(ce ne recunosc) stiu sa te arate pe harta lumii cat de cat:).
Si cred ca nu sunt toti niste prosti - cei milione care e asculta pe Zdubi???!!!
Dar ca cineva a dat din nas cand a ascult Zdubii - treba lor. Zdubii au cantat in olanda si Ungaria (si in alte multe locuri) - unde au fost apreciati la valorea lor!!!

Asa ca botu jos capu' sus; pana la os:)

obrega
05-19-2001, 11:07 PM
Cit despre Gindul Matei, aia chiar ca si-au batut joc de romana (nu mai amintesc de seria 'graiesti maldavinesti'), Cotlete cu goroh si desantzata poveste e lui Na(i)e (mititel dar tare-n ... alea) sint grave erori pe care numai participarea lor in concertele electorale pt pcrm le poate intrece. Zdobii au cintat cu o saptamina inaintea Holografului pentru PPCD, dar nu pentru asta ii respect, pentru ca au stiut sa speculeze si promoveze elemntul national fara a fi cu singe romanesc si fara a-si bate joc de romana.
Unele dintre primele lor cintece sunt pe muchie, aproape scandaloase, cei din gindul pisicii au trecut departe peste, evident, orbiti si ademeniti gresit de calea care i-a dus la succes pe primii.

Picardul
05-22-2001, 05:24 AM
obrega: defineste te rog termenul de romana literara si termenul de "rom-anesc" pls.
Faptu ca dialectu nostru moldovnesc difera de cel vorbit in bucuresti este spre bine! Insasi romana (moldo-valaho-ardeleana) s-o format prin invazia latinilor in Dacia (populatia din regiunea arcului carpatic s-o numit daci); la noi (la geti si tirageti) o ramas getii liberi; Mai apoi acesti geti la rindu lor o fost influentati de limba si cultura dacilor romanizati; Ca se deosebeste graiul nostru de acel muntean e spre bine! :grin: ;
Desi ei (valahii) nu pot intelege acest lucru , no tre sa-l intelegem si sa ne respectam cultra si graiul si ideea de "graeshte moldovneshti" eu tari o respect; URA!
PS: doamne fereste daca te gindesti ca eu is un anti-unionist! eu vreu ca moldova, valahia si transilvania sa fie un singur stat mare si puternic iar limba sa se numeasca moldo-valaho-ardeleana sau altfel , da nici intr-un caz "romina";
Cand au faurit unirea principatelor in loc sa dea denumirea tarii de Dacia ori de
Moldova au dat denumirea de Romania care inseamna tara tiganilor Romei,deci o
mare rusine pentru un popor atat de vechi ca al nostru,dar nu-i nimic istoria
se repeta si vom avea noi grija sa reparam greseala din trecut. Suntem cam 13
miloane de moldoveni pe fata pamantului asa ca avem destui oameni sa lupte si
sa moara pentru cauza noastra dreapta.

zeidrik
05-22-2001, 12:03 PM
[quote]
Pe 2001-05-21 20:24, Picardul a scris:
>>Cand au faurit unirea principatelor in loc sa dea denumirea tarii de Dacia ori de Moldova au dat denumirea de Romania care inseamna tara tiganilor Romei,
Pe ce te bazezi? Adu niste surse de informare ca nu te credem...

>>deci o mare rusine pentru un popor atat de vechi ca al nostru,dar nu-i nimic istoria
se repeta si vom avea noi grija sa reparam greseala din trecut. Suntem cam 13
miloane de moldoveni pe fata pamantului asa ca avem destui oameni sa lupte si
sa moara pentru cauza noastra dreapta.
Poti sa incepi chiar tu... Si care totusi este cauza voastra cea dreapta? Oamenii sa lupte si _sa moara_? Poate totusi esti un agent dezinformator?

Picardul
05-23-2001, 03:03 AM
<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Pe 2001-05-22 03:03, zeidrik a scris:

Pe ce te bazezi? Adu niste surse de informare ca nu te credem...

[/quote]

Ce surse de informare? Populatia din Muntenia si Oltenia de azi pe vremuri se numea vlahi iar tara -> Tara VAlahiei ; Ideea de Tara Romaneasca era ca o inlocuire a ideii de "tara valahiei" ; de ce ? Pentru ca nobilii ungurasi din acele vremuri asa au binevoit sa porecleasca neamul valahilor (pentru ca tot in regiune traiau multi tigani ajunsi sclavi care o ajuns din India in bazinu Mediteranei);
Zeidrik: oare tu nu stii ca tiganii din Europa se numesc "romi", "romanasi" ? Oare tu nu stii ca "rom-anesc" inseamna tiganesc? OAre tu nu stiai ca Romania are drept radacina "rom" ? Crezi ca e o coincidenta? OAre tu nu stiai ca atunci cind au ajuns tiganii la Roma si o spurcat neamu italienilor, italienii si-au schimbat denumirea din romani in italieni (la fel cum era antica denumire a triburilor indo-europene - "italici" si peninsula s-o numit din antichitate Italia) De ce italienii (care erau urmasii imperiului Roman n-o dorit sa poarte acelasi nume cu veneticii care o ajuns acolo din India si si-o schimbat numele? )si spaniolii care o fost si ei latinizati o fost asa de destepti si nu o purtat denumirea urmasilor tiganilor romei, iar Valahii au luat aceasta denumire? Asa au fost porecliti din afara! Oare tu nu stii ca asa-zisii "romini" de la sud de dunare din Bulgaria se numesca si astazi singuri pe dinsii Vlahi? Ei nu vor sa impoarta acelasi nume cu tiganii din europa;

Apoi: Nefiindu-le de-ajuns valahilor ca singuri pe dinsii se considera tigani, crezi tu oare ca e normal sa-i porecleasca si pe ardeleni si pe moldoveni tot asa? Tara Moldovei e veche de cind ea iar poporu nostru tot asa; ne-am numit dintotdeauna moldoveni; si de ce crezi ca toti moldovenii , ardelenii si valahii tre' sa poarte acelasi nume de "romin" ?? Pentru ca valahii il poarta ? Da de ce nu invers? De ce sa nu-i poreclim noi pe dinsii moldoveni si sa se numeasca Moldova Mare? Stii de ce? Pentru ca in inima Munteniei s-o constituit regatu in epoca moderno-contemporana si de moldoveni s-o folosit si jandarmu tigan rumin in '18-40 o facut prapad din Moldova noastra dintre carpati si nistru
PS: eu tot asa anu trecut nu stiam de unde vine ideea de romin si ma consideram si eu romin , dar am gresit; am consultat literatura si istoriei si am aflat adevaru ca in realitate sunt "vlahi" s VAlahia dar nu "romici" ; In rest eu is pro-unionist si vreu sa ne unim cu fratii nostri ardeleni si valahi!
TRAIASCA DACIA MARE!

[/quote]

Picardul
05-24-2001, 07:25 AM
Hai sa lasam balta discutiile despre pro sau anti moldovenism si deasemenea sa uitam despre tziganiada si problema lor in valahia fratilor nostri si sa revenim la subiectul threadului;
Pentru inceput iaka un link: http://www.music.ro/artisti/zdobsizdub/

solara
05-25-2001, 12:51 AM
cat de frumos se copiaza la noi sau la rusi, uite ca nu stiu care-i creierul.... articolul de la adresa de mai sus e ABSOLUT IDENTIC cu unul de pe situl "polygon" (polygon.cool.ru), chiar in aceeasi limba. puteau macar sa-l traduca....cred ca romanii au fost dobitocii care l-au copiat, avand in vedere ca intreg situl romanesc e in romana, in timp ce cel rusesc are varianta in engleza. atata lene n-am mai vazut. greu e, frate, sa traduci un articol amarat si sa schimbi putin topica frazelor.....de parca nici n-ar fi trecut prin scoala, cand orice elev facea un "referat" copiind texte in diagonala.
ca sa nu mai zic ca la index s-a strecurat o gresala (asa e cand nu ai prea des de-a face cu buchiile si cand nici nu-ti mai revezi "creatia" inainte de a o afisa in fata intregii lumi) "zdob si zdup".

Picardul
05-25-2001, 05:55 AM
ce poti sa le faci?
Plagiatori... insa in felu asta cei din romania se pot informa pe site-ul lor romanesc si sa afle si ei istoria formarii grupului si oleaca de biografie a carierei zdubilor (ca nu l-au tradus e altceva)... si ce sa le faci daca in loc de zdub o scris "zdup" ? ... Analfabeti nu alta... Hahaha

Doomie
06-03-2001, 10:38 AM
sincer, M-AM ZAKALIBIT sa aud ca Zdob si Zdub sunt nishte plagiatori! Shi de la cine copiaza ma?! ia zi-mi pe cineva care a mai facut asha ceva la noi in Moldova!

solara
06-03-2001, 11:28 PM
pai asa, radium draga, ai putea spune si despre bregovic ca-i plagiator.
ia vezi, nu cumva si enescu o fi?

nu compar muzica culta cu rockul zsz, ci gestul de a se inspira din folclor.

o fi cumva vreo legatura intre atitudinea ta si etnia unor zdubi?

iar_eu
06-07-2001, 05:04 PM
ce sa mai zik si eu. in ce priveste sursa de inspiratie a zdobilor - e clar,sunt unici in asta si bravo lor...dar obrega draga?!ce cauta aici gandul matei(la aceasta tema)...oare asta vrea sa insemne ca daca iese o formatie(rock...spre exemplu)din necunoscut si nu iti convine tie atunci tre sa le gasesti motive peste motive agatandu-te neaparat de z&z,lasa ma sa creasca si acesti baieti sa stie lumea ca avem in tara pe langa paduri cu jjjin...si goroh cu cotlete!

Picardul
06-11-2001, 03:43 AM
lume: da cine o zis ca zdubii sint plagiatori?
si unde e measjul lui radium despre care solara vorbeste?

poate ca eu am venit cam tirziu si nu-nteleg...
cind s-o vorbit mai sus ceva despre plagiere, pai e vorba de site-ul
http://www.music.ro/artisti/zdobsizdub/

, site despre care eu si solara am zis ca cei care l-au construit au luat informatia exact cum este de pe un site rusesc.

solara
06-13-2001, 12:10 AM
picardule, lasa, uita, ca mesajul ala (despre care vorbesc io) semnat radium nu era scris de radium, ci de cineva care-i stia parola si a fost sters de moderatori dupa ce s-au lamurit.

Picardul
06-13-2001, 02:04 AM
Vreau sa va spun ca 24 iunie e obligatoriu de venit la concertul z&z !
Mai jos spusele lui Mihai - basistul:

"
Albumul nostru AGROROMANTICA o se chintam la
festival Fete lea Music in Chisinau pe data 24 iunie.
Intilnim se ne Zdubim!!!!
"

Picardul
06-13-2001, 02:10 AM
Si inca ceva, prezentrea albumului in romania de la sfirsitul lui iunie, iaca mai jos si mesajul:

De la Mihai (Chisinau)
E-mail: zdob@cuibul.com
Salut tuturor ! Suntem gata cu albumul.Prezentarea albumului in Romania va avea loc la sfirsitul lunei iunie.
Si va fi asa cum il doriti.

Artur
06-13-2001, 03:21 PM
ce sa va spun?
zdobii au talent.. dar pot mai multe si (parerea mea) putine piese cu adevarat bune printre care si (videli noci) care nu-i a lor... Le urez bafta.

iar_eu
06-14-2001, 06:08 PM
...DAR sansa la perspectiva o merita fiecare,nu?

Picardul
06-15-2001, 01:28 AM
sa revenim la subiect: concertul! ce nu va pasa? Va fi prezentarea noului album. Eu merg precis. Sint sigur ca chiar la deschiderea albumului o sa se vinda si casete cu noul album. Tre de cumparat. Cine mai vine la concert pe 24 ?

hip_hop
06-29-2001, 06:32 AM
eu...am fost

dikii
07-01-2001, 12:45 AM
bah,fratilor despre z&z pot spune doar ca-s buni.in rest,muzica lor imi trezeste un oarecare sentiment de mindrie.ca sint din moldova,cu toate ca-i asa de prapadita(numai la momentul de fata).

Anonymous
10-08-2001, 06:35 AM
Eu cred ca Zdob si Zdub nu schimonosesc romana,ci din contra,reflecta limba romana asa cum se vorbeste ea pe la noi.
Muzicelul sa si-l faca ei pe placul lor,dar sa nu uite sa se mai 'dreseze' si dupa placul si gusturile ascultatorilor,ca oricum fara noi,fanii lor, ei n-ar exista.
Exact,nu stiu daca exista vreun moldovean care sa vorbeasca perfect de tot romaneste, am in vedere sa nu foloseasca rusisme si cuvinte schimonosite.
Eu nu cunosc pe cit sunt de vestiti Zdob si Zdub in Romania,dar imi amintesc ca am vazut de Revelion la TVR1 un clip cu ei(era vorba de 'Haitura-Colind de Anul Nou').Asta deja vorbeste despre ceva,ca nu mai ajungeau Zdob si Zdub asa simplu pe Televiziunea de Stat a Romaniei!
Mi-a placut ideea cu -Formatia iubita in trei tari consecutiv:Rusia,Romania,si Republica Moldova.Se pare ca formatia Zdob si Zdub formeaza o mica punte de trecere intre ele.
Limba romana,ca si multe alte limbi,are mai multe dialecte,dintre care face parte si dialectul moldovenesc;sa nu inventam deci o limba aparte-limba moldoveneasca,fratilor;sa fim seriosi,asa ceva nu exista!
Zdob si Zdub sunt intr-adevar originali,si daca veni vorba de cum sunt ei ascultati in vest,-pot sa spun despre francezi:acestia au auzit de ZsZ si chiar se difuzeaza Dansuri sau Intro-Joc pe la discoteci;de-ati sti ce mindra eram cind auzeam difuzindu-se aceste cintece!
Am auzit si eu ca fac ravagii Zdubii prin Rusia.Cica rusoaicele neintelegind ce cinta ei acolo,fredoneaza 'draga o tee',etc,iar apoi ii intreaba pe moldovenii nostri de acolo:"I kak eto perevoditsea?",si sarmanii baieti incep sa depene firuri despre "curge izvorul,griul rasare,/acolo pe unde trec urmele tale..."
Hai noroc in lumea zdubilor!

coolgreetings
11-02-2001, 02:00 PM
chiar daca Am vazut ca cineva a mai spus asta eu doresc sa mai spun odata zdupii suunt cei mai tari din moldova si una din cele mai iubite formatii din rusia

Brad Pitt
11-03-2001, 06:54 AM
Aga, synt de acord, Zdubii synt cei mai tari.
Zdob si Zdub RULEZZZZ!!! :smile:

Arina
11-03-2001, 07:06 AM
in alta parte parca ai spus ca hip-hop rulez :smile: ori la tine toti rulezzz ? :smile:

Brad Pitt
11-03-2001, 07:22 AM
Arina, nu stii expresia?
Imi pare rau :smile:
Eu as putea sa spun ca si OSAMA RULEZZZ, nu?
:smile:

zap.
11-17-2001, 11:26 PM
de ce nu se poate de gasit cintecele a Z&z pe internet.daca se poate spunetsimi pe ce site.

Arina
11-20-2001, 01:02 AM
mp3 sau cuvintele si acordurile?

iaca ZsZ se fac movie stars, se vor filma in urmatorul film al lui Emir Custuritsa, vor avea rolul unei grupe de tigani

si iaca ce stire e pe site-ul lor:
Pe 19 noiembrie la Televiziunea Nationala Roman Iagupov a participat la filmarile emisiunii despre istoria piesei "Draga Otee". Muzica pentru aceasta piesa a fost compusa de cunoscutul Iurie Sadovnic pe versurile poetului Grigore Vieru. Pe parcursul ultimilor 20 de ani aceasta piesa a fost interpretata de cele mai mari staruri ale muzicii moldovenesti: Iurie Sadovnic, Anastasia Lazariuc si Roman Iagupov (Zdob si Zdub). I. Sadovnic si Roman au facut schimb de ultimile sale albumuri. Si nu este exclus faptul ca in scurt timp fanii Zdubilor vor auzi "Doina Haiducului" in interpretarea lui I. Sadovnic , iar admiratorii creatiei lui Iuie Sadovnic vor audia piesele dumnealui cintate de Roman Iagupov.

snoopy
11-21-2001, 06:46 PM
Arina deamu o devenit expert yn chestia data :smile:

Deathrow
01-05-2002, 03:23 AM
Z&amp;Z sunt maladtzi sau ridikat aproape de la zero.
Inainte daca il intrebai pe un rus cine-s ei iti raspundea ca nu stie dar acum itsi spune toata biografia lor

ArVi
01-05-2002, 04:02 PM
Buna dimineatsa tsara.

Intr-adevar baietsii de la ZSZ fac ravagii, sunt originali, se scriu in parametrii marketului autohton si regional, iar daca e sa vorbim de faptul place nu place e o chestiune de gust. Traim in democratsie (fie ea si sub comunisti) si avem posibilitatea de a alege ce citim, ce privim, ce ascultam (ghini ca inca se mai transmit canalele romaneshti prin cablu la chisinau)
asha ca people, ZSZ sunt bravo, fiindca au reusit sa faca ceea ce altii nici nu o pot, dar cu aere de mare star.

coolgreetings
01-06-2002, 12:42 AM
Stiti eu acuma sunt in Austria si am luat cu mine acolo un CD de alor Z&Z(Agroromantica).Leam dat la unii austrieci sa asculte muzica lor si stiti nu lea placut(am ramas socat)

Doomie
01-06-2002, 12:45 AM
shi, la o adica, la ce te ashteptai tu? sa sara in sus sub ritmurile la "Draga o tee"?
gusturile nu se discuta, iar vesticii sunt destul de conservativi in ceea ce priveshte muzica shi nu prea accepta inovatii de genul unei formatii dintr-o tsara despre care au auzit numai.

Deathrow
01-06-2002, 01:07 AM
Mda sunt dezamagit.
Austriecii n-au un gust bun

coolgreetings
01-06-2002, 01:13 AM
Am fost dezamagit si eu mai ales ca eu le-am spus ca asta este ce mai buna grupa de la noi din Moldova

Deathrow
01-06-2002, 11:30 PM
Poate austriecii cei asculta un alt stil de muzika

delta
01-08-2002, 05:41 PM
Pe 2002-01-05 15:42, coolgreetings a scris:
Stiti eu acuma sunt in Austria si am luat cu mine acolo un CD de alor Z&Z(Agroromantica).Leam dat la unii austrieci sa asculte muzica lor si stiti nu lea placut(am ramas socat)

si mie nu mi-a placut agroromantica. este prea comercial, in comparatie cu albumul lor precedent. plus ZZ si-au schimbati si directorul ceea ce a influentat!

coolgreetings
01-08-2002, 06:00 PM
da eu nu am vazut nici o schimbare in muzica Z&Z-pului si sa-ti spun drept albumul acesta(Agro...) mia placut foarte mult(cei drept gusturile nu se discuta.)Nai cei face fiecare cu muzica lui

Doomie
01-08-2002, 06:01 PM
delta - tre sa intelegi ca ZZ s-au mutat de la "underground"-ul moldovenesc de la Black Elephant la participarea la tot felul de "Nashestvie" prin Moscova. Noii manageri vor ceva care sa aduca cit mai mult profit - shi continuarea la ceea ce au facut ei in al doilea (sau mai ales in primul) album nu va aduce aceeashi $$$/euro ca shi "Tsigane i inoplanetiane", sau mai shtiu eu ce.

oricum baietii inca imi plac. dar albumul e inferior "Taberei Noastre".

::[xupypr]::
01-08-2002, 06:03 PM
Z & Z is cool foreva !! :grin:

coolgreetings
01-08-2002, 06:06 PM
da !!! asta am zis si eu ::(xupypr):: Cei drept nam zis-o dar cred ca se subantelegea :grin:

::[xupypr]::
01-08-2002, 06:10 PM
yo man, please, use eather "Hirurg" or "::[xupypr]::", but not ::(xupypr)::, ok ?

coolgreetings
01-08-2002, 06:21 PM
am vrut sa fac asa cu este numele tau real dar la mine tastatura este austriaca sau germana si nu prea stiu cum sa le instalez semnele aceste.Pentru viitor gasesc eu o solutie.Insa revenim la tema.

Desperado
01-08-2002, 11:43 PM
As vrea la inceput sa spun ca Zdob & Zdub imi plac, dar nu tot timpul, adica depinde de circumstante (vezi mai jos). Iar primul lor album imi place TOT TIMPUL!!! :smile:

In primul rind as vrea sa spun ca Z&Z nu este nici pe de parte pionerul (pervootcrivateli) pe meleagurile muzicii pe care o fac ei acuma nici macar in spatiul CSI-lui. Prin urmare, originilatea lor ar putea fi pusa sub un oarecare semn de intrebare. Doar toti stiti de formatia Vopli Vidopleasava din Ukraina, ei cu mult inaintea zdubilor au aparut si muzica lor deasemenea are motive folclorice. Macar un exemplu: cintecul "Vesna" al grupei VV de acum era hit, pe cind Tabara Noastra inca nici nu aparuse (daca vreti mai aduc exemple). Cintecul "Dansuri" de pe acelasi album TabNoas a Z&Z, este doar o COPIE mai buna chiar ca la xerox :smile: a cintecului "Tantsi" de aceeasi Vopli Vidopl., ar fi foarte greu de numit acest cintec macar "cover" versie, cum e "Videli noci" a lui Tsoi. Scripca (solistul si liderul de la VV) intr-un concert in direct la "Nashe Radio" a spus ca Z&Z au incalcat drepturile de autor.

La inceput ei au facut adevarat furor, DAR - uneori te saturi de atita Z&Z! A venit momentul cind e nevoie si de altceva. S-ar putea de ripostat, chipurile Offspring fac de mai mult de un deceniu acelas punk al lor, dar acest "stil - prikoliala" al lui Z&Z nici nu se compara cu punk-ul lui Offspring sau Green Day. Demonstratie: in 1999, cintecul lui Z&Z - "Zdubi igraiut veselo i gromko" in chart-ul anual de la "Nashe Radio www.chart.ru (sper ca stiti de asa post, aici se spune ca este ROCK! ) au ocupat locul 12, avindu-i in urma (locul 13) chiar pe DDT!!!. Z&Z in 1999 se mentinusera cu cintecul lor in chart 10 sapt., iar apogeul a fost locul 5. Nici in 2000, nici in 2001 ei nu au mai aparut in chart-urile finale nici cu un alt cintec! Si nu ca au fost mai rele, ci ca lumea se cam satura. Pe cind Offspring au ramas unii dintre cei mai cooli!

Despre faptul ce cultura ei duc. :idee: Posibil chiar ca in cintecele lor, ei ne IRONIZEAZA pe noi ca nu stim a vorbi literar (poate ca stim, dar nu dorim). ALIAS a spus ceea ce gindesc si eu: ca muzica lor actuala e de "tusovca" (cu unele exceptii).

Am auzit (tot la radio, in rutiera) ca Iagupov si Co sunt de acord ca "Agroromantica" a iesit cam prea comerciala, adica "popsovaia", si respectiv vrea sa schimbe ceva, sa treaca la ceva mai "jestka". Ii inteleg: WE NEEDED MONEY!!!

Cam atit ... pe scurt.
Hai :chitara:

Despre Gindul Mitii, cred ca ar trebui o noua tema.

:rock_liv: :rock_liv: :rock_liv:

P.S. Apropos :te_tai: :???: ce are in mama dracului... (sorrrry!) acea Anita Tsoi cu Victor Tsoi, afara ca numele de familie a lor e acelasi? (cred ca nu-mi ajung smile-uri pentru ce simt acuma in legatura cu decalaratia Arianei:
Arina ...sau Anita Tsoi nu vor sa permita nici unui muzicant sa includa in albumul lui vreo piesa de-a lui Victor Tsoi

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Desperado pe 08-01-2002 23:20 ]</font>

Doomie
01-09-2002, 12:24 AM
Demonstratie: in 1999, cintecul lui Z&Z - "Zdubi igraiut veselo i gromko" in chart-ul anual de la "Nashe Radio www.chart.ru (sper ca stiti de asa post, aici se spune ca este ROCK! ) au ocupat locul 12, avindu-i in urma (locul 13) chiar pe DDT!!!. Z&Z in 1999 se mentinusera cu cintecul lor in chart 10 sapt., iar apogeul a fost locul 5. Nici in 2000, nici in 2001 ei nu au mai aparut in chart-urile finale nici cu un alt cintec!

hm. nu fryna. ei au luat locul intii la 'ciartova diujina'/chart.ru cu "videli noci", pentru citeva saptamini in 2001. au fost prima formatie nu din rusia care a reushit acest lucru.
informeaza-te inainte de a afirma ceva

paka

Arina
01-09-2002, 05:51 AM
Desperado, Anita Tsoi e vaduva lui Victor Tsoi, fosta sotie, mama copilului lor.

Desperado
01-09-2002, 12:45 PM
Draga Doomie, eu nu frynez, ci tu ai gindit cam gresit ! N-ai inteles ce am avut in vedere! Nu am spus ca nu au luat nici un loc in chart-urile zilnice! Daca ai intrat pe www.chart.ru ai observat asa o ramura ITOGI 1999 ITOGI 2000 si ITOGI 2001, adica totalurile pe acesti ani!!! Totalurile la toate diujinele din acesti ani! Anume in totaluri ei nu au intrat! Ideeea este ca lumea in acesti ani a primit mai multe albume de calitate superioara ex: ARIA, DDT, SPLIN, SMISLAVIE GALIUT., etc. Adica, a aparut o concurenta seriaoasa, iar unii fiind oleaca saturati de Z&Z se indreapta spre altceva!

MAMA MIA!!! :wtf: Arina! Nu m-am asteptat de la tine la asa ceva,Desperado, Anita Tsoi e vaduva lui Victor Tsoi, fosta sotie, mama copilului lor
atrage atentia la ce spune Doomie:SA TE TE INFORMEZI INAINTE DE A VORBI !!! :hahaha: Greseala ta o fac o multime de oameni NEINFORMATI.
PE VADUVA LUI TSOI O CHEAMA MARIANA TSOI, IAR PE COPIL SASA, DACA VREAI, ITI DAU 1 TONA, NU, 1000 TONE DE LINK-uri LA PAGINI DESPRE VIKTOR TSOI!!! Anita Tsoi, spre atentia voastra, este o cintareata de estrada (popsnea) rusa, cu ochii ingusti, si cam grasuta. Poti sa-ti scoti citeva pe mp3, dar nu cred ca vrei sa-ti cheltui timpul, locul pe HARD-ul tau pretios si banii pe asa ceva :smile:. Ea cinta cintece ca: Poliot, ceva cu oblaka... :smile: www.chords.ru/archive/Anita/index.shtml

Informatie EXTRA-COOL, MEGA-STUFF despre CE AUD si gasesc rusii in muzica lui Z&Z. DOAMNELOR SI DOMNILOR, Urmeaza cintecul Zdubii bateti tare, pe acorduri, podberit de un rus http://www.chords.ru/archive/Zdob/index.shtml

Overdrive with svistulka

E5/A5 .... G#5

E - Кажется там один раз будет авриация этого аккорда
Хай здоб ши здуб
Бате доба дела пут
Батру пець шлу васка гей
Дам фоялыку скигней

Хай здуб ши здобе
Й полог куль наре до
Ватру й не хуна кугне
Суль не буде куги ей

Грай здоб ши здуб
Ей два доба пыну рух
Харцу я лыпыла кун
О босяре вольтер нух

Хай здуб ши здоб
Тинуй ли мий сын дибров
Hахрест кум бирым бурде
Хай стрыгаться - гаме ХЕЙ! :hahaha: :grin:

sorry pentru textul in rusa.

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Desperado pe 09-01-2002 14:21 ]</font>

Django
01-09-2002, 02:39 PM
aoleu :grin:
Z&Z cika e cea mai tare formazie (cred ca nu hip-hop) din Rusia in 2001. lucreaza p/u rush', unde se vind, dar is moldoveni si macar citeodata se aude ca 'moldavskaia grupa...", de altfel alte realizari mai slab :sad:
pin'la urma mai mult + dekyt -

delta
01-09-2002, 06:57 PM
FOR: Desperado
eu imi dau seama ca "zdobii batuti" sunt populari... dar cel putin pune acordurile pina la capat i.e. cu tot cu perebor!
http://www.chords.ru/archive/Zdob/zdub.txt

FOR: Django
sa nu zicem ca toata moskova se tusuia sub "videli noch'" intepretat de Z&Z si ei au ajuns cea mai de succes formatie din Moldova care inca promoveaza idealurile plaiului nostru mioritic in stil avangardist (wow!)

coolgreetings
01-09-2002, 10:27 PM
lor shi promovat ei(ideealurile mioritice) dar nu pe mult timp (cred eu)

Desperado
01-09-2002, 11:37 PM
Ce ati spune despre pretul biletelor la concertul lui Z&Z la BlakEleph (nu tin minte pe ce data) cind ei prezentau progarama unde pentru prima data la noi cintau cover-ul la cintecul lui Tsoi "Videli noci"? Mi se pare ca fusese de 70 lei, pe cind la ACVARIUM cu BG - 50 lei. Ce-i drept, Acvarium fusese inaintea crizei din august '98 cind dolarul era 4 lei si capishi. Dar - atunci, daca nu gresesc, concertul unei formatii de tipul The Snails, Raketobili costa undeva 10-15 lei (acuma ei costa 30- 40 lei). Deci, daca dolarul a cresut de 3 ori,
respectiv si concertele au cresut de 3 ori. Deci BG ar costa 150 lei (plus-minus 20). Desigur calculele sunt foarte abstracte, dar am putea sa ne conducem un pic. Nu credeti :smile: ca diferenta intre aceste 2 formatii e MULT mai mare decit 80 lei (150-70=80)(aproximativ 6$), fie chiar si 100 lei. Ideea este ca - Z&Z au avut cam un pic de ... :hm: sa-i spunem asa (cu toate ca e prea dur) mania velicia.

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Desperado pe 09-01-2002 22:41 ]</font>

coolgreetings
01-09-2002, 11:43 PM
da de shi ii dur(mania velicia), Z&Z chiar sunt cam crutaie,videteli ei cam mult timp au stat la MOskva shi au multi fani.

Arina
01-10-2002, 12:23 AM
ai dreptate Desperado, imi cer iertare. :grin: nu stiu de ce in minte mi s-a memorizat ceea ce am spus. si inca eu rock-ul rusesc am inceput sa-l ascult mai mult vreun an si ceva in urma, asa ca nu stiu bine ce si cum in viata fiecarui, dar cand am vorbit la aceasta tema despre Victor Tsoi, ma auzit chestia la TV sau radio si din greseala mi s-a intiparit in minte Anita Tsoi

in privinta concertului lui Zdob si Zdub, costa 80 de lei si eu inca atunci am scris o scrisoare mare lor, ocaryndu-i, si mi-a raspuns Danga: "Acest concert de Simbata este un concert neplanificat si aunci
controlul pretului biletelor nu este in competenta muzicienilor
Dar este veste buna ca se planifica un concert in luna mai la teatrul
verde unde cred ca biletele vor fi mai accesibile".

delta
01-10-2002, 01:57 PM
ideea este ca cei 80 MDL nu vin in intregime in buzunarul Z&Z, ci cred eu chiar mai putin de jumatate. e chestie de aparatura (va aduceti acum aminte cind Lukoil a organizat concert pe piata? va placut sunetul?), personal de ingineri si transport, publicitate si alte chestii.

dar in esenta nu cred ca sala a fost libera... ultimul concert la Black Elephant ei l-au avut la sf. lui noiembrie si chiar si atunci cererea era mare... cu greu de iti puteai gasi bilete. din economie stim ca daca pretul de echilibru este la intersectia Cererii si Ofertei i.e. pretul putea fi cu mult mai mare!!! indiferent de ar fi el exprimat in USD, deja Euro, DST la puterea de cumparare sau nu si alte nebunii monetare!

bobo cool
01-14-2002, 02:00 PM
unde gasesk ji yo "videli nocy" mp3 for free?

coolgreetings
01-14-2002, 07:57 PM
ei tu vrei chiar tat fara bani ? :grin:

Original Sin
01-15-2002, 11:50 PM
Eu putin intarzii dar iata ce scria intr-o revista Ro despre "Zdubii bateti tare":"Sunt cateva piese bune dar in afara de ele albumul nu prezinta altceva decat concertele de pe scenele obscure de la Tiraspol sau Balti". Iata ce faima avem noi! Si cine spunea ca ei sunt apreciati? La general Ro-ii se orienteaza spre house si dance...Despre Z&Z pot sa spun ca au facut o treaba buna cu "Tabara noastra",iar despre Agroromantica - comercial cum s-a mai spus...Si ma enerveaza bateristul asta nou...

Arina
01-16-2002, 02:29 AM
pe cineva daca "enerveaza" ceva - sa ieie niste calmante

2008.