...cam peste vreo saptamina e Sf. Andrei...noaptea de pe 13 pe 14 decembrie.
e noaptea cand majoritatea fetelor nemaritate fac fel de fel de vraji pentru asi vedea ursitu iar baietii fura portile la casele acelor gospodari care au fete de maritat. (asa se face pe la sate, unde traditiile inca mai traesc).
Recunosc...an de an incerc sa fac si eu cate ceva...ori pun sub perna un pieptene cu o oglinda, ori aprind luminari....linga farfurii cu apa.... :lol:
Mai avem o saptamina.....hai sa ne aducem aminte tot felu de vrajitorii de felu asta....si sa le facem in noaptea respectiva....si apoi sa ne povostim cine si ce o vazut, visat...so on...
Mel
zopiryon
12-05-2003, 04:52 PM
ia nu shiti copkii si lasati vrajile intr'o parte...mai ghine...un masturbici...o bere un joint...decat prostii de astea
negru
12-05-2003, 05:56 PM
Zopi nu strika spektakolul !!! :-)
Melania
12-09-2003, 11:16 AM
...nu sunt vrajitoare..... :tu_mori:
dar de vreme ce poti si vrei sa faci vraji de ce sa nu le faci???
pe mine bunika ma invatat toate care le stiu....nu stiu daca am mostinit acest har de la ea.....Dar astai o putere sacramentala ce o au unii oameni de a oficia actele de cult.....
iaka de Sf. Andrei....ce am facut eu intrun an:
se pun 2 oglinzi mari una in fata alteia....prin parti se pun 2 luminari care se aprind....in mijloc la toate aceste se pune o farfurioara cu apa.....
...ceea ce se intimpla e ca in timp ce stai in spatele unei oglinzi, luminarile is aprinse.....in cealalta oglinda se oglindesc marginutele farfurii, care par a fi niste trepte.....
pai...daca tii dat sa iti gasesti ursitu....in mod "normal" tre sati apara ceva de felu unei umbre pe treptele ce se reflecta in oglinda....
Multa lume le considera astia niste prostii....posibil asa si este.....dar din an aceste acte de cult se fac....cine nu crede nici sa nu se apuce....
mai tarziu o sa povestesc o alta vrajatorie din asta.....
Ghitza cu truba
12-09-2003, 05:09 PM
avetzi grija cu vrajile sa nu va bantuie Radu prin somn, ca la cat se da el superviril si superman cine stie. si atunci o sa ramanetzi cu acest cosmar pentru totdeauna.
mel, nu si cum succesele? ai vazut vreun ursit pana amu??
Melania
12-09-2003, 05:52 PM
bai nu :lol:
Ghitza cu truba
12-09-2003, 05:56 PM
hyievaia vraja, treb sa inventezi alta.
Melania
12-09-2003, 06:05 PM
later va zic alta vrajeala....lack of time amu
KazeolNevozmojnii
12-10-2003, 04:29 PM
Pe mini nimi nu mats vazut prin jisurile-vrajile voastri? :)
Ghitza cu truba
12-10-2003, 04:50 PM
nu blya, numa pi Radu postoianno.
KazeolNevozmojnii
12-10-2003, 05:54 PM
Mlea, Trubocika, si teai legat tu di patan?
To la doctor, to in jisuri il baji..
Lara
12-14-2003, 12:20 PM
si nu merita ?
ai citit she poate sa scrie ? :crazy:
eu nu am mai dat peste asa un debbil parca nishiodata
Ghitza cu truba
12-15-2003, 04:11 PM
KazNev, eu fac experiente pe oameni. sa vad v kakom meste on slomaetsea.
eirene_md
11-29-2006, 08:52 PM
Din intimplare am gasit thread'ul shi mi-am adus aminte.
La lectiile de antropologie sociala, chiar saptamina trecuta am vorbit despre obiceiurile de Sf. Andrei care parese ca apare in cultura fiecarei natiuni de origine slava si in tarile ca Germania si Romania. Insa ma abat de la tema.
Din cele relatate de profa, cea mai sigura metoda de a afla ursitul era pentru satul polonez urmatoarea: ( fetelor fiti atente)
La miezu' noptii goala:super: , cu hainele in mina (important!) va duceti shi va uitati in fintina, va vedeti ursitul shi apoi va imbracati shi va intoarceti in casa shi...nani. Asta insa in cazul in care baietii nu va fura hainele pe care le aveti in mina. Daca totushi vi le fura, nu puteti sa va imbracati in altele pina nu le recuperati pe cele pe care vi le-au furat. Altfel o sa fiti blestemate pe veci ( ai ai ai).
aha +....vestita "vraja" cu marul. Curatati un mar astfel incit coaja sa sa fie cit mai lunga va intoarceti cu spatele spre usha, aruncati coaajaa... shii... Forma in care s-a aranjat coaja trebuie sa arate mai mult sau mai putin ca o litera.....sau doua....sau 3....sau 4 :super: shi aste litere doamne shi domnishoare o sa fie literele cu care incep numele ursitilor :super:
( eu o sa am 3 soti hihi :he: ) aha...shi pe urma o sa devin calugarita ( da asta de-am mi-o ieshit din alta vraja).
Ce bine ca este Sf. Andrei, ca alftel de unde am shti noi, bietele, ce fel de soti o sa avem :dada: :na:
Arina
11-29-2006, 11:48 PM
da' se poate de facut vrajile si pe nou, si pe vechi? ...ca sa fim mai sigure?
eirene_md
11-30-2006, 01:01 AM
hi hihihihi, cum vreti :D daca va place, puteti shi de doua ori, insa se pierde "vraja" ;)
eirene_md
11-30-2006, 01:23 AM
Aha shtiti chestia cu bilete sub perna? ;)
Otilia
12-05-2006, 12:07 AM
Mie mi-a plakut aceea cu fintina, nu stie nimeni la Riskanovka unde este cea mai apropiata fintina, care sa contina si apa doritor? sau poate in vre-un liuk sa ma uit..eu in fiecare an vreau sa fac vraji si uit si ma trezesc ca am scapat Sfintul Andrei..stiam o vraja unde pui o farfurie cu apa si pikuri doua pikaturi de ceara de la doua luminari, una esti tu, alta un baiat la care te gindesti, si ele tipa se fugaresc prin apa si daca se prind apu tu ku barbatul cela o sa fii impreuna, dar daca nu - nu. Eu ma tem la miezul noptii sa pun oglinzi, luminari...singura n-as avea curaj, poate cu vreo prietena ( prea multe timpenii am auzit in copilarie cum iesea Pikovaia Dama din oglinda si tiria copiii duoa ea :D
Arina
12-05-2006, 12:14 AM
am scapat sf.andrei pe nou... tre ala pe vechi. Otilia, poate ne strangem si mergem la sauna... taman e sesiunea si sa ne mai relaxam. facem si vraji si de toate.
Otilia
12-05-2006, 12:19 AM
Davai!! :D, daca o sa fim mai multe va fi mai ka lumea, poate ne imbatam si iesim goale de akolo, cautind fintini..eu tot la asta ma gindesc..ca cum saracele fete recuperau de la baieti hainele..tre de mers la sauna. hotarit.
Arina
12-05-2006, 12:28 AM
de fapt... in ograda noastra este o fantana... {traiesc la bloc, dar, ca toti moldovenii care se respecta, am adunat cate un leut-doi-trei... si am facut o fantana...si inca cu motor... apa vine singura... a, deci asta nu e buna pentru vraji... oricum, mai la vale, este o fantana normala}...
oricum... sauna... chiar azi am mai vorbit cu o prietene buna despre sauna... ea a zis ca va cantacta o persoana care s-ar ocupa de organizare... maine-poimaine cred ca se pune treaba pe roate.
iulik
12-05-2006, 09:52 AM
Sauna sa fie cu oglinzi pe pod in "camera de odihna" ..... :D altfel nu se primesc vrajile .... ;)
Codrin
12-05-2006, 11:19 AM
Yo zic sa va linistiti cu orgiile astea prorocistice. Daca nu o sa sfarsiti arse pe rug ca orice vrajitoare veritabile care se respecta, o sa faceti aprindere de plamani tot invartindu-va goale in jurul fantanii in miez de decembrie si o sa ajungeti, vreti-nu vreti, in bratele vreunui amarat de medic generalist in locul chirurgului pe creier care va era ursit cu adevarat. :D
Otilia
12-05-2006, 11:51 AM
si te pomeneshti ca taman medicul generalist si era ursitul :)))
Codrin, relax, nimeni nu o sa alerge goale pe strazi..ar mai vrea pensionarii din dvorul lui Arina asa show:)
Arina
12-05-2006, 12:15 PM
in dvorul meu sunt mai multe familii tinere... mame si tati tineri - 30 ani (+/-)...copii mici... aaaa.... si langa dvorul meu s-a construit un mic super scump cartier... cred ca acolo este ceva de pescuit...
calugarita
12-05-2006, 01:07 PM
si eu vreau sa vrajesc.. de care vraji mai stiti? :D
promd
12-05-2006, 01:20 PM
_ mai bine ne'ai spune ce zice "religia" despre astea ? :super:
calugarita
12-05-2006, 01:41 PM
religia imi zice ca ai pacatuit mult in acest week-end. Dzeu nu iarta asa ceva! :D
Otilia
12-05-2006, 01:42 PM
hahaha..good point. Dar am inteles ca de Sf.Andrei nu e pacat sa ghicesti, si oricum multi o iau mai mult ca pe o joaca nu ca pe ceva serios.
Codrin
12-05-2006, 02:42 PM
Si-i clar de ce nu. :) La urma urmei cine era Andrei asta inainte de a fi sfintzit ? Un pescar care statea mult pe apa si cand se intorcea isi facea de cap cu tipele de la mal ? :p
Tare am impresia ca nici macar el nu s-ar supara rau de tot sa vada nitzica blasfemie cu fete goale alergand in jurul putzului si invocandu-i numele. :cool: Eu de aia nici nu cred in vrajile astea. Ce stie un sfant mascul ? El si-asa numai dupa padruji se uita daca se uita. O sfanta fumeie ar trebui intrebata despre barbati. ... Sfanta Andreea nu este ? :D ... In afara de Andreea Marin ca aia vi-i aduce cu tot cu soacre si cu familii. :super:
linar
12-05-2006, 03:34 PM
prea multe timpenii am auzit in copilarie cum iesea Pikovaia Dama din oglinda si tiria copiii duoa ea :D
otilia mi-ai adus aminte de pionerschii lagheri:D...cand se faceau tot felul de prostioare prin camere, inclusiv cu oglinzile, si cu gnomishi....:he:
promd
12-05-2006, 04:08 PM
religia imi zice ca ai pacatuit mult in acest week-end. Dzeu nu iarta asa ceva! :D
_ Ba chiar n'am pacatuit deloc .... ba din contra ...
calugarita
12-05-2006, 05:42 PM
eu sunt de parerea ca ai pacatuit.
Otilia
12-05-2006, 06:10 PM
linar :)) de acolo si tin si eu minte timpeniile astea, si pentru nimik in lume nu as sta singura in fata oglinzilor noaptea..de gnomishi iaka mi-ai adus aminte tu :)) da de Pikovaia Dama ma temeam cel mai mult ca imi povestise unul cind eram malaia, ca ea l-a tras pe prietenul lui cel mai bun in oglinda si l-a facut al el :P ...la moment bred dar atunci tremuram nevoie mare.
alyyy
12-10-2006, 08:12 PM
va mai zic si eu o vraja:)..
cica iei un pahar cu apa pe jumatate..si bagi un inel legat cu un fir d epar de la tine din cap..fara sal bagi in apa...si de cite ori se loveste inelul de peretii paharul;ui la anii aia te vei marita:)))
incerc si eu pe 13..bafta:))
eirene_md
12-11-2006, 12:42 AM
Aha, mi-am adus aminte inca ceva. Patru farfurii, sub fiecare cite un obiect: ceva iarba, ( nu importa de care fel :P) un crucifix, un inel shi din hirtie decupat un copil. Fiecare alege pe rind o farfurie. Crucifixul- terminati bietele de voi in manastire, inelu-dansam la nunta, iarba- raminete fete batrine ( ghiaaaata di mini, n-o sa ma "ieie" nimini :P:P) shi copilul- pregatiti pampersurile shi bani de analize ca sa stabiliti cine e taticul. :D
Codrin
12-12-2006, 08:59 PM
Sper sa nu se apuce prea multe de vraja asta. Iti dai seama ce aglomeratie de tipe va fi in manastiri daca tot a patra dintre ele va sfarsi acolo ? Nu vor mai dovedi calugarii cu atatea. .... Ce-i drept baieteii din cor vor rasufla in sfarsit usurati, ... ca le-au venit inlocuitoare. :D
Otilia
12-12-2006, 09:02 PM
Eu cred ca toate patru o sa se bata pentru inel, asa cum imi pare varianta cea mai acceptabila :)
Codrin
12-12-2006, 09:13 PM
Eu cred ca toate patru o sa se bata pentru inel, asa cum imi pare varianta cea mai acceptabila :)
Si o sa se tot bata ele asa pana o sa vina Frodo sa li-l fure si sa il arunce in lava vulcanului ca sa ramane toate ne...ursite. :super:
Otilia
12-12-2006, 09:20 PM
ce ginduri negre;)) bate-te peste gura:) ia zi tu mai bine, o sa pindesti fete goale miine noaptea pe linga fintinile Chisinaului?
Codrin
12-12-2006, 09:29 PM
Doar prin imagini de satelit sau daca imi trimit drujii sa faca niste poze. :D
Dar daca mi-ai spune langa care fantana ai fi tu goala, eu si tunel prin solul planetei cu iesirea direct acolo as sapa ca sa ajung la timp sa te vad. :vino:
Da' ursitele astea se pot falsifica ? Adica daca vrea unul sa reiasa ca el e alesul, poate face vreun aranjament sau vreo mituire, ceva ? :contemplez:
Otilia
12-12-2006, 09:33 PM
Doar de sa te bagi tu in fintina si sa-ti scoti mutra din apa cind vor veni fetele :D , este sansa sa creada ca esti imaginea ursitului.
Codrin
12-12-2006, 09:35 PM
Mda, atunci mi-ar fi sortita o blonda. :p
Arina
12-12-2006, 09:45 PM
caci numai asta si meriti...
Codrin
12-12-2006, 09:49 PM
Hey, deam trecem deja la blesteme. :na:
De ce nu se pune un inel sub fiecare farfurie ca sa fie toate multumite ? Masculi sunt mai multi decat locuri la manastire. :D
Arina
12-12-2006, 09:51 PM
da, intr-adevar... seamana a blestem... in special, stiind ca Otilia, eu si altele nu suntem blonde.... :p
Otilia
12-12-2006, 10:40 PM
Arina, multi oameni mi-au spus ca Sf.Andrei e de pe azi pe miine..aaa!!! sau totusi e de pe 13 pe 14?
devisnikul trebuie de facut miine urgent dar, ca cu sauna nu stiu daca reusim,
Codrin, ce rost ar mai fi de ghicit daca s-ar pune doar inele sub farfurii?;)
Codrin
12-12-2006, 11:54 PM
Dar ati putea asa sa va schimbati ursitii-ntre voi. :hoho:
Arina
12-13-2006, 12:17 AM
habar n-am cand e sf.Andrei... n-am nici un neam Andrei... au un drug. poate il voi felicita.
nu vrajesc nimic, ca nu are sens... daca e de-a oaia, e de-a oaia... daca e de-a vaca, e de-a vaca... si gata.
la sauna oricum vreau.
Otilia, daca nu ninge pana in ianuarie?
Codrin, daca ceva, vii la noi la munte?
Otilia
12-13-2006, 12:47 AM
O sa ninga iti promit;) Iata eu am examen miine si am invatat un bilet din 26, super! cred ca maximum ce o sa fac azi, o sa pun o creanga de busuiok sub perna si o sa vad ce ninune o sa-mi mai apara in vis.
alyyy
12-13-2006, 02:05 PM
ufffff...iaca am intirziat...si eu care vroiam sa fac ceva vraji:)..credeam ca azi seara....
iaca na:)).........
militant
12-13-2006, 04:08 PM
ufffff...iaca am intirziat...si eu care vroiam sa fac ceva vraji:)..credeam ca azi seara....
iaca na:)).........
O sa mai fie iarasi Sfantul Andrei pe 30 Decembrie :)
Codrin
12-13-2006, 04:18 PM
Plin de fetitze care vor sa-si strice surpriza uitandu-se in pachetele de cadouri inainte sa vina Craciunul. :D ... Lasa ca asa, daca nu stii sigur care ti-e ursitul, poti inca un an sa faci sex cu mai multi fara sa fii considerata curvulitza, ci una care studiaza piatza sa vada cine i se potriveste definitiv. :)
Arina, neaparat. :vino: Daca alegeti muntele meu norocos deja si bun de ghid sunt. :cool: Sa nu cumva sa incepeti ceva prin vreo cabana fara mine. Vreau sa fiu printre voi de la prima limbutza pana la ultimul spasm. :p
alyyy
12-13-2006, 04:33 PM
si daca deja am cercetat piata:)? si miam gasit produsul ce miar conveni?:))
Codrin
12-13-2006, 04:39 PM
atunci roaga-te sa nu fii facut vreo alta vrajile celea si sa fie de fapt ursitul ei :super:
Otilia
12-14-2006, 05:39 PM
Da eu am visat !! Un barbat smolit, inalt si frumos ;0
Sper sa nu fie vre-un tigan :))
Arina
12-14-2006, 06:27 PM
wai, daca e tigan cu scaun la cap... e bun :)
promd
12-14-2006, 08:36 PM
_ ... visati, visati, visati ;))
Arina
12-14-2006, 08:39 PM
mai bine visam, decat cu unu' de-alde tine...
promd
12-14-2006, 08:40 PM
_ sii? que passa? Solo sonrisa :ciupos:
link
12-19-2006, 04:08 PM
Melania dupa mine ceea ce ai enumerat tu nu sint vraji pur shi simplu nishte iluzii in care lumea nostra crede!ca sa faci vraji trebuie un anumit antrenament moral,dupa mine!
Whitneywhiteman
05-11-2007, 03:28 AM
Sounds like games, but it's fucked up.
EU personal nu miash baga nasu in ce surprize aduce viatsa. IN plus, dracu are un singur agreement - itsi ofera ceva ca satsi ieie de 10 ori mai mult in skimb.
Si fenomenu ista ca orce fata ii predispusa sa sara peste cal prin vraj, ma face sa le dispretuesk. Be honorable, don't sell yourself.
Kisska
12-10-2007, 11:16 PM
Fetelor, peset doua zile iar e sf.ANDREI visam si anul asta ursitul?
Mariancik
12-10-2007, 11:17 PM
Buna la toate fetele,eu va sfatui sa faceti alt ceva ca e interesant ---dupa ora 12 noaptea iesiti din casa fara sa vorbiti cu nimeni si luati o piatra ,va duceti la o fintina si o puneti pe coltul din stinga al ei si reveniti in casa fara sa vorbiti cu nimeni ,ca de nu se strica vraja,dupa asta va culcati si spune-ti in ghind ca vreti sa va visati ursitu' ,in vis trebuie sa se apropie un baiat si sa ia piatra de pe fintina si cel ce o va lua va fi ursitul.Eu personal cu mare frica am facut treaba asta si parca tot normal ,dar ca am visat totusi ca cineva a luat piatra ,da cind sa-l vad mai bine la fata-----hop si ma trezesc si iaca asa si traiesc si pina azi.Gata.
Mariancik
12-10-2007, 11:18 PM
Mai mai mai da nu mai visam noi nimik,da BAIETII DE CE NU SE VRAJESC????
Otilia
12-13-2007, 03:14 PM
Prietena mea l-a visat pe Steven Seagal (lucky b*tch:)), eu am visat un mosh, asa ca mai bine revin la ursitul din visul de anul trecut.
alta prietena a visat un camin intreg :D
Arina
12-13-2007, 03:40 PM
who's that bitch cu caminul....? :D sa se imparte si cu mine!!!
gr8dude
12-13-2007, 04:06 PM
Propun sa se faca un concurs: "cea mai wow" [vraja]. Concurentele vor descrie ce vraja au facut, si care a fost rezultatul (ex: pe cine au visat).
Descrierile cele mai reusite vor fi premiate*. Eu as citi cu placere o scurta istorie care sa fie hazlie, neobisnuita, si bazata pe fapte reale. Nu e neaparat sa fie cu un sfirsit fericit, asa ca, fetelor, puteti participa chiar daca l-ati visat pe (eh... nu vreau sa stric ratingul cuiva) PacMan, sau o broasca, sau o mîţă vitregă...
*
Otilia
12-18-2007, 06:06 PM
deam la anul greatdude :)
Adrita
12-18-2007, 10:20 PM
chiar nimeni, nimeni nu a raspuns nimik? a? cum asa?