PDA

View Full Version : pilde si povesti despre sentimente

Lara
11-29-2003, 01:32 PM
nu mai stiu unde am auzit istoria, sau daca am citit-o dintr-o carte sau dintr-o revista :

erau doi bolnavi, ce nu se puteau misca din pat, in acelasi salon de spital
unul era la fereastra si celalalt nu .
se intelegeau bine. cel de la fereastra mereu ii povestea celuilalt ce privea pe acolo : un parculet inflorit cu perechi de indragostiti sarutandu-se, copii ce se gioaca si multa lume vesela ce se plimba .

intr-o zi cel de la geam a avut un atac, si in timp ce medicii se chinuiau sa il resuscite, cel ce nu era la fereastra s-a gandit : "ce bine-ar fi sa moara"
desi il indragea, desi se intelegeau atat de bine, el a gandit asa .
caci voia sa ii ia locul in patul de la geam, ca sa poata vedea si el tooate minunile acelea, caci se saturase sa priveasca doar tavanul si peretii salonului .

si pacientul de la fereastra a murit chiar in acea noapte

dimineata, cand se schimbau asternuturile, el l-a rugat pe ingrijitor sa il mute in patul de la fereastra .
acesta s-a aratat destul de mirat, dar nu a avut nimic impotriva si l-a mutat in locul mortului

bolnavul sa uitat prin fereastra prin care a dorit atat de mult sa priveasca .
si a inceput sa planga

caci pe fereastra nu se vedea decat peretele vechi al cladirii de vizavi

xx
11-29-2003, 04:31 PM
zbura odata o vrabie iarna, si a inghetat, si a cazut. a trecut pe acolo o vaca, si s-a balegat peste vrabie. amu, vrabia in balegar s-a incalzit, si a inceput a ciripi. o vulpe, trecand pe alaturi, a auzit ciripitul si a mancat vrabia.
morala:
nu-ti e dusman acel care te baga in rahat
nu-ti e prietent acel care te scoate din rahat
si ultima: shezi in rahat - pai nu ciripi.

KazeolNevozmojnii
11-29-2003, 06:11 PM
mi se pare ca ultima e asa: shezi in rahat, tii cald, tii bine si nu te vede nimeni - pai nu ciripi

Lara
12-04-2003, 09:25 PM
dupa moarte un om sta alaturi de Dumnezeu si ishi contepla drumul in viatsa care ii apare ca un sir de pasi pe nisipul unei plaje .
alaturi de pasii lui, paralel cu urmele sale, pe intreaga perioada a vietsii vede urmele pasilor Domnului insotindul

dar cand ajunge la cea mai grea parte din viata sa, observa ca doar un sir de pasi a mai ramas in nisip
Doamne, il intreaba pe Dumnezeu cu lacrimi in ochi, de ce tocmai atunci in cele mai grele momente, tu nu ai fost alaturi de mine ? cum tocmai atunshi ai putut sa ma parasesti ?

dar Dumnezeu raspunde : ashelea pe care le vezi, fiul meu, sunt urmele mele numai, caci pe tine te purtam pe bratse

xx
12-05-2003, 11:00 AM
2 indragostiti au hotarat sa se insoare. Cand totul era gata, in ultimile zile, mirele stand in casa socrilor, observa cum sora mai mica a miresei ii face ochi dulci, si observa ca in ultimul timp ea isi arata pasiunea fata de el, se apleaca mereu astfel incat el reusea sau vada totul pe sub fustita scurta, etc. Si asta cateva zile. In ultima zi inainte de nunta, el vine in casa socrilor, si o gaseste acolo pe sora mai mica. Ea ii zice: "imi placi foarte mult, vreau sa fac dragoste cu tine"> El nu putea scoate un cuvant. Ea iarasi "odata, doar o singura data, vreu sa faci dragoste cu mine, nu va afla nimeni si va fi prima si ultima data. Uite eu acuma ma ridic la etaj, si tu trebuie numai sa vii si sa ma iei" Ea se ridica pe scari cu mini-ul ei scurt, odata ajunsa sus isi scoase chilotii si ii arunca jos. El, la fel de uimit, fara sa scoata un cuvant, iese din casa si se indreapta spre masina. Afara il vede pe socru, care cu lacrimi de bucurie in ochi, ii zice: "suntem foarte bucurosi ca ai trecut micul nostru test, acuma stim sigur ca esti cel mai potrivit sot pentru fata noastra".
Morala: tineti-va mereu prezervativele in masina :))

Fox
12-05-2003, 11:25 AM
:hahaha: Super!

Codrin
01-15-2004, 11:19 AM
E un e-mail ce mi l-a trimis odata o fiinta foarte draga si care m-a impresionat mult . Sigur ca nu-i facut de ea { era dintr-o chestie de genul - trimite asta la cat mai multi prieteni si daca se intoarce la tine , inseamna ca prietenii tai te iubesc cu adevarat } , poate ca l-a mai trimis si altora zeci , cu sau fara semnificatia amoroasa pe care mi-a sugerat-o mie . ..... Dar in contextul in care l-am primit , si in betia de melancolie in care eram scufundat pe atunci , povestea asta chiar mi-a parut extraordinar de frumoasa si plina de semnificatii .

De-atunci n-am mai parcurs-o ca sa nu stric amintirea senzatiilor unei zile in care am recitit-o de nenumarate ori , cu privirea umeda si tampa a bovinei palite intre coarne cu maciuca distrugatoare a sentimentalismului ....... Fac copy/paste cu ochii inchisi ... 8) ... :

despre iubire

Era odata o insula, unde traiau toate sentimentele si valorile umane:
Buna Dispozitia, Tristetea, Intelepciunea si cu toti
ceilalti, Iubirea. Intr-o zi sentimentele fura anuntate ca insula
sta sa se scufunde, si isi pregatira navele si plecara. Doar Iubirea
ramase pana in ultimul moment. Cand insula fu pe punctul sa se scufunde,
Iubirea decise sa ceara ajutor.
Bogatia trecu pe langa Iubire cu o barca luxoasa si Iubirea ii zise:
Bogatie, ma poti lua cu tine? Nu te pot lua, caci e mult aur si
argint in barca mea si nu am loc pentru tine. Iubirea atunci se hotari
sa ceara ajutorul Orgoliului care trecea pe-acolo
intr-o superba nava, Orgoliu, te rog, ma poti lua cu tine?' , Nu