Niciodata nu mi-am putut imagina ca pe lume sunt atiti oameni care vad un singur lucru, se gindesc la un singur lucru, dau totul pentru un singur lucru..... ----BANI.....
Cu parere de rau sint oameni ce cred ca numai banii aduc fericirea. NU-i asa...
Sunt multe altele pe lumea asta, frumoase,intr-adevar pretioase, care nu pot fi exprimate si schimbate in bani... :confuz:
negru
11-24-2003, 03:00 AM
e corect si sunt deacord ci tine, dar in viata reala banii iti ajuta sa exprimi si sa vezi lucrurile frumoase...
intr-o relatie sau familie unde este lipsa de bani la 90% eu cred ca trece si dragostea, cat de dureros nu ar fi!!!
joker
11-24-2003, 10:04 AM
shark, citind denumirea temei vad ca mai mult DISPRETUIESTI BANII decit oamenii ....
shark
11-25-2003, 01:37 AM
negru sunt de acord cu tine, dar multi oameni sunt schimbati anume de bani. intelegi ce vreau sa spun? adica odata ce se imbogatesc uita de toate: prietenie, dragoste, sentimente, bla, bla, bla.... se gindesc numai la averea lor si cum s-o protejeze, s-o mareasca, s.a.m.d.
shark
11-25-2003, 01:42 AM
joker, clar lucru ca dispretuiesc banii dar nu si oamenii!!! oamenii sunt cei care fac banii si nu invers. iti dai seama da?
iar despre femeia cea frumoasa si nestatornica pot sa spun acelasi lucru: le dispretuiesc!!! :x
NaE
11-26-2003, 03:48 AM
hmm Banii reptrezinta o valoare sociala...si fiecare decide daca e importanta sau nu pentru el..aceasta valoare......Iar sa zici ca dispretuiesti valorile cuiva....ar fi cel putin prostesc.
Dupa mine intrebarea cea mare este: Cum sa faci bani destui dar sa nu te dedici totalmente afacerii..? Si sa mai ramina timp si ptr famiilie,amanta, copii, parinti, prieteni......s.a.
Adica cum sa faci banii fara sa te faca ei pe tine..:)
shark
11-27-2003, 01:11 AM
---NaE eu nu spun ca dispretuiesc banii, ci dispretuiesc oamenii care considera ca banii sunt TOTUL si UNICUL SCOP si SENS al vietii lor. Oamenii care cred ca banii reprezinta FERICIREA.
Banii nu ii vor face fericiti.
Pentru a fi cu adevarat fericiti ei au nevoie de vise, planuri, idei, dorinte, sentimente, realizari, de o viata deplina (la urma urmei), iar banii sunt doar un mijloc, prin intermediul caruia toate acestea ar putea fi realizate...=> banii nu reprezinta o valoare.
---Cum sa faci bani destui dar sa nu te dedici totalmente afacerii..?
Cred ca daca esti destul de destept, inteligent si intelept - E POSIBIL!
---Tu consideri ca banii te fac pe tine?
NaE
11-28-2003, 03:28 AM
ok, te-am inteles, tu dispretuiesti pe cei ce nu mai vad nimik in jur de cit banii, si nu-i mai preocupa nici o intrebare in afara de capital.
Insa as constata ca astfel de oameni is mai rari ... de obicei ce ce vor bani stiu si pentru cei ii vor.. :)
Apoi am observat doua categorii de oameni ce tind nebuneste dupa bani:
1.ce-i ce au dus saracie cindva....
2.SI cei ce au fost injositi din cauza ca nu aveau destui bani...Si asa au ajuns sa lupte pentru banii care le-ar aduce respectu si autoritatea.
BOGATIA reprezinta o valoare sociala....cum sa nu?
NU te inteleg cind negi acest lucru simplu....argumenteaza...pls.
---Cum sa faci bani destui dar sa nu te dedici totalmente afacerii..?
Cred ca daca esti destul de destept, inteligent si intelept - E POSIBIL!
---Tu consideri ca banii te fac pe tine?[/quote]
Mai trebuieste un lucru foarte important pe linga cele spuse de tine ,pentru a face bani:
DORINTSA FANATICA PENTRU AI FACE.
intelegi?
:lol:Da de unde ai scos concluzia de la sfirsit?
NU, nu consider..... :)
xx
11-28-2003, 10:38 AM
care dispretuieste banii si vrea sa se desparta de ei, eu is gata sa-i ajut sa scape de poavara asta :)
vio
11-28-2003, 06:09 PM
Banii sau altceva (cariera, putere, orgoliul...), orce poate deveni periculos din momentul in care devine obsesie, cyd inrobeste ratiunea. De aici apar viciile omenirii care duc la nebunie.
Nimanui nu poate sa-i placa o persoana care vede in tot ce mishca doar bilete de banca, si daca s-ar putea privi dintr-o parte nici ea nu s-ar placea.
Facynd o deviere totusi rationala nu putem nega ca banii sunt hyrtie si valoare reala ei nu au, noi le-o dam, sunt inventati pentru a facilita schimbul de marfuri. dar totusi ei ne intunica ratiunea, si fac sa arate yntunecimea a iluminare.
Totusi sunt deacord cu Nae in privintsa "Ei au un scop".
La baza oricarei actiuni sta o motivatie, fie ea neconstientizata pina la urma, dar este. Mie nu-mi place fanatizmul. Persoanele care nu accepta o alta parere si cred cu incapatsynare in "Ii corect doar ce am spus, ce cred, ce fac eu!"
joker
11-28-2003, 06:16 PM
si eu sunt un fanat al muncii mele. fiecare din noi are un scop bine determinat in viata -unii cariera, altii familie, avutie etc. si unde nu te intorci- dai de valoarea banului...
shark
11-29-2003, 10:31 PM
Daca omul stie pentru ce are nevoie de bani e SUPER! Inseamna ca el are un SCOP, un VIS si are nevoie de banii acestia NUMAI pentru ca sa si-l realizeze. Intelegi NaE (si toti ceilalti)?
Eu am in vedere ca banii nu sunt de fapt ceea ce ne poate face FERICITI, ei trebuie sa apara pentru noi doar ca un mijloc, prin intermediul caruia fiecare din noi (fiecare in modul sau) sa devenim fericiti.
1.nu stiu ce sa-ti spun despre I-a categorie… probabil ca ai dreptate
2.da, banii aduc respectul si autoritatea, dar n-ai observat ca de foarte multe ori, oamenii dupa ce s-au “ridicat” se comporta cu cei mai saraci fix asa cum cindva s-au purtat si cu ei? Intrebarea este DE CE? Doar lor tot nu li era placut? De ce fac altora ceea ce nu le place lor insusi?
Deci (in asa cazuri) mai poti spune ca banii aduc respectul?
BOGATIA reprezinta o valoare, dar BANII – nu.
BOGATIA (spirituala, materiala) reprezinta fericirea, dar BANII – doar un mijloc (am scris mai sus). :roll:
Pentru a face orice lucru e nevoie de DORINTA. Stii cum se spune: “Nu exista nu pot,exista nu vreau"
negru
11-29-2003, 10:49 PM
bine tu zici ca prin mijlocul banilor devii fericit, atunci putem zice direct ca banii ajuta devii fericit daca-i cheltui cu cap, nu???
vio
11-30-2003, 12:41 PM
Nu intotdeauna banii aduc fericirea, dara de foarte multe ori lipsa lor aduc nefericirea.
Uite exista un roman destul de filosofic, exact la tema valorii, diverse valori umane printre care si banii, "Martin Iden" (sper ca nu am scris greshit) a lui J. London. O recomand, pentru a nu mai face descoperiri demult shtiute.
negru
11-30-2003, 05:09 PM
citim numaidecat !!!
knudddelll
12-01-2003, 01:27 PM
Dupa pererea ma este adevarat ca bani nu te fac fericit....insa fara bani este in ziua de astazi foarte greu sa fi fericit.
nu banul este ala car te face sa ai un zimbet pe buze, ci in primul rind siguratatea ca mine ai cu ce sa i-ti platesi costurile sie ca ai ce minca in, si in al doilea rind ca, daca ai banii, nu trebue sa te preocupi atit de ei, ci ai timp sa i-ti degusti viata....
NaE
12-20-2003, 04:38 PM
Daca omul stie pentru ce are nevoie de bani e SUPER! Inseamna ca el are un SCOP, un VIS si are nevoie de banii acestia NUMAI pentru ca sa si-l realizeze. Intelegi NaE (si toti ceilalti)?
Bãããã, nu fã din mine un elev....
Are u stupid or what?
Unde ai mai vazut tu oameni care sa zica ca le trebu bani da sa nu stie pentru ce ei lor le trebuiesc....?!?!?!?!?
Eu am in vedere ca banii nu sunt de fapt ceea ce ne poate face FERICITI, ei trebuie sa apara pentru noi doar ca un mijloc, prin intermediul caruia fiecare din noi (fiecare in modul sau) sa devenim fericiti.
NU stiu cum tu, da eu cind ma gindesc la bani imi imaginez lucrurile pe care as putea sa le fac/obtine cu ajutorul banilor. Banii se asociaza direct cu productul in care ii poti transforma....
2.da, banii aduc respectul si autoritatea, dar n-ai observat ca de foarte multe ori, oamenii dupa ce s-au “ridicat” se comporta cu cei mai saraci fix asa cum cindva s-au purtat si cu ei? Intrebarea este DE CE? Doar lor tot nu li era placut? De ce fac altora ceea ce nu le place lor insusi?
Mie mii clar de ce oamenii dupa ce se mai "ridica" se comporta la fel cu altii precum se purtau si cu dinsu pina nu demult...
PENTRU CA DACA, persoanei in cauza i s-a dat ceva foarte greu...si si-a rupt kuru pin a capatat statutul social mult dorit...DE CE cuiva acelas lucru (statut social) ar trebui sa i sa deie pe gratis? Fara ca sa se oboseasca delok....NU-I LOGIK!
BOGATIA reprezinta o valoare, dar BANII – nu.
BOGATIA (spirituala, materiala) reprezinta fericirea, dar BANII – doar un mijloc (am scris mai sus). :roll:
Dupa tine iese ca BOGATIA si BANII sint doua lucruri diferite?
KazeolNevozmojnii
12-21-2003, 10:01 PM
Bogatia si Banii is 2 lucruri diferite..
o sa scriu mai tirziu de ce eu asa cred.