PDA

View Full Version : Eminescu, poet national

Pagini : [1] 2

zeugeniu
11-12-2003, 10:38 PM
Eminescu scria:

DOINA

De la Nistru pân" la Tisa
Tot Românul plânsu-mi-s-a
Ca nu mai poate strabate
De-atâta strainatate.
Din Hotin si pân" la Mare
Vin Muscalii de-a calare,
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;
Din Boian la Vatra Dornii
Au umplut omida cornii
Si strainul te tot paste,
De nu te mai poti cunoaste.
Sus la munte, jos la vale
Si-au facut dusmanii cale;
Din Satmar pâna in Sacele
Numai vaduri ca acèle.
Vai de biet Român saracul,
Indarat tot da ca racul,
Nici îi merge, nici se indeamna,
Nici îi este toamna toamna,
Nici e vara vara lui
Si-i strain în tara lui.
Dela Turnu in Dorohoiu
Curg dusmanii în puhoiu
Si s-aseaza pe la noi;
Si cum vin cu drum de fier,
Toate cântecele pier,
Sboara paserile toate
De neagra strainatate.
Numai umbra spinului
La usa crestinului.
Isi desbraca tara sânul,
Codrul-i frate cu Românul –
De secure se tot pleaca
Si isvoarele îi seaca –
Sarac în tara saraca!
Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.
Stefane, Maria Ta,
Tu la Putna nu mai sta,
Las" Arhimandritului
Toata grija schitului,
Lasa grija Sfintilor
In sama parintilor,
Clopotele sa le traga
Ziua intreaga, noaptea intreaga,
Doar s-a indura Dumnezeu
Ca sa-ti mântui neamul tau!
Tu te inalta din mormânt
Sa te-aud din corn sunând
Si Moldova adunând.
De-i suna din corn odata,
Ai s-aduni Moldova toata,
De-i suna de doua ori
Iti vin codri in ajutor,
De-i suna a treia oara
Toti dusmanii or sa piara
Din hotara în hotara,
Indragi-i-ar ciorile
Si spânzuratorile!

dnd
11-12-2003, 11:48 PM
zeugeniu,zeugeniu...scria si nu numai el despre aceasta tema...din pacate putina lume intelege de ce ne asa de greu...(de altfel ti-or mai spune ca n-au ce pune pe limba...)

zeugeniu
11-13-2003, 11:03 AM
Asta a fost pentru moldovenistii care il considera pe eminescu poet national :)

Vedeti ce zice eminescu? ROMANI

Cat despre greu sau usor ... un singur lucru trebuie facut in Moldova ... ca la viitoarele alegeri sa castige un partid pro-european si democratic. Ah daca nu exista un asemenea partid ... facem unul :))

dnd
11-13-2003, 06:25 PM
Toti zic ca trebuie alesi doar tineretul,dar care ca nu avem nici un partid format din tineri

lia
11-16-2003, 04:17 AM
Tineretzea nu e un atu indiscutabil. Poate fi shi tanar, shi tot asha de prost ca Voronin sau Ostapciuk. Shi din contra, daca e un politician experimentat, dar care a facut dovada ca e deshtept, nu vad de ce nu l-ash vota.

dnd
11-16-2003, 02:27 PM
Am vrut sa zic ca multi asociaza tineretul cu "nepatat de ceva",curat, care nu face parte din fosta nomenclatura comunista...

vitalic sprinceana
11-16-2003, 03:00 PM
Tineretzea nu e un atu indiscutabil. Poate fi shi tanar, shi tot asha de prost ca Voronin sau Ostapciuk. Shi din contra, daca e un politician experimentat, dar care a facut dovada ca e deshtept, nu vad de ce nu l-ash vota.

m-ar interesa care sunt criteriile de calificare a unui politician ca prost???
sunt criteriile astea valabile pentru toti,sau numai pentru cei ce se afla de partea cealalta a barierei ideologice???sunt criterii obiective sau ..demagogie curata....?

lia
11-16-2003, 08:52 PM

m-ar interesa care sunt criteriile de calificare a unui politician ca prost???
sunt criteriile astea valabile pentru toti,sau numai pentru cei ce se afla de partea cealalta a barierei ideologice???sunt criterii obiective sau ..demagogie curata....?

Nu m-a referit la calitatzile de politicieni (dupa parerea mea, comunishtii nu sunt politicieni, ci marionete ale Kremlinului). M-am referit la IQ-ul persoanelor respective, care se vede din ceea ce spun shi ceea ce fac guvernantzii noshtri (shi aici shi-au spus cuvantul: scandalurile internatzionale, atacurile isterice la adresa Romaniei, declaratziile fasciste de genul celei facute de Stepaniuk "In tzara asta sunt prea multzi romani", graba cu care comunishtii se grabesc sa ideplineasca cea mai mica dorintza a Moscovei, de parca nu populatzia rm i-a ales, ci cea a Rusiei, bancurile involuntare produse, zilnic, de Tarlev, Stepaniuk, Varonin, Ostapciuk, Negutza, etc.).

Sunt de parere insa ca, in cazul comunishtilor, "shtacheta" trebuie coborata putzin, e nevoie de ceva indulgentza, ca altfel ei trec pe semnul "-", shi... nu e bine. :-x

P.S. Am auzit ca prin coridoarele parlamentului shi ministerelor de pe la noi se glumeshte: "Comunist" = "prost", dar masura prostiei e "o ostapciuka". Astfel, se zice asha: asta e "comunist" cat trei "ostapciuce"... Shi asta nu mai e banc, de ras, ci de plans... :(

nutu
11-17-2003, 09:21 PM
Eu ma intreb de ce moldoveni nu pot sa faca ca si georgieni,care au isit toti in strada ca sa protestese ?!

lia
11-17-2003, 09:27 PM
Pentru ca etalonul prostiei ("o ostapciuca") se pastreaza la noi, nu la ei. :(

vitalic sprinceana
11-18-2003, 11:11 AM
Nu m-a referit la calitatzile de politicieni (dupa parerea mea, comunishtii nu sunt politicieni, ci marionete ale Kremlinului). M-am referit la IQ-ul persoanelor respective, care se vede din ceea ce spun shi ceea ce fac guvernantzii noshtri (shi aici shi-au spus cuvantul: scandalurile internatzionale, atacurile isterice la adresa Romaniei, declaratziile fasciste de genul celei facute de Stepaniuk "In tzara asta sunt prea multzi romani", graba cu care comunishtii se grabesc sa ideplineasca cea mai mica dorintza a Moscovei, de parca nu populatzia rm i-a ales, ci cea a Rusiei, bancurile involuntare produse, zilnic, de Tarlev, Stepaniuk, Varonin, Ostapciuk, Negutza, etc.).

n-am vazut nicaieri vreo lista,sau catalog sau orice alta sursa unde sa fie publicate iq politicienilor...
unicul criteriu pentru a judeca actiunile unui politician este eficienta si reusita lui...iar faptul ca acum sunt la putere vorbeste ca comunistii,desi nu cei mai inteligenti,nu sunt nici cei mai prosti..
iar iq..am vazut in site-ul primului ministru cel putin citeva brevete de inventii,voronin se lauda cu citeva diplome de studii superioare...
nu stiu daca....
iar celelalte(atacuri isterice,etc0,nu e nici prostie ,nici inteligenta,e o simpla linie politica de care comunistii se conduc

lia
11-18-2003, 06:04 PM

n-am vazut nicaieri vreo lista,sau catalog sau orice alta sursa unde sa fie publicate iq politicienilor...
unicul criteriu pentru a judeca actiunile unui politician este eficienta si reusita lui...iar faptul ca acum sunt la putere vorbeste ca comunistii,desi nu cei mai inteligenti,nu sunt nici cei mai prosti..
iar iq..am vazut in site-ul primului ministru cel putin citeva brevete de inventii,voronin se lauda cu citeva diplome de studii superioare...
nu stiu daca....
iar celelalte(atacuri isterice,etc0,nu e nici prostie ,nici inteligenta,e o simpla linie politica de care comunistii se conduc

:hahaha: Nici nu ma ashteptam la altceva de la tine decat sa le iei apararaea idolilor shi tovarashilor tai de idei. Eu raman la parerea mea despre ei. Nu m-ai convins ca sunt deshteptzi.

vitalic sprinceana
11-19-2003, 01:17 AM
Nici nu ma ashteptam la altceva de la tine decat sa le iei apararaea idolilor shi tovarashilor tai de idei. Eu raman la parerea mea despre ei. Nu m-ai convins ca sunt deshteptzi.

la moment nu prea am idoli,cu atit mai putin tovarasi...nici nu am vrut sa te conving ca sunt destepti,am vrut doar sa fiii consecventa in criterii..(un vis desart)..nu te-ai dus mai departe decit propaganda patriotarda si discurs ideologic..adica nimic mai mult decit o simpla demagogie..de prost gust...

redneck
11-19-2003, 01:24 AM
la moment nu prea am idoli cu atit mai putin tovarasi...nici nu am vrut sa te conving ca sunt destepti,am vrut doar sa fiii consecventa in criterii..(un vis desart)..nu te-ai dus mai departe decit propaganda patriotarda si discurs ideologic..adica nimic mai mult decit o simpla demagogie..de prost gust...
Tovarasul sprinceana, desi nu te-ai declarat adept al comunistilor, se vede de la o posta ca le sustii politica, in special politica socila, un populism desart in esenta sa. Cat priveste inventiile bombonarului din Bascalia, ma faci sa rad. Bine ca nu ai mentionat si cele trei facultati ale lui Stepaniuc.

lia
11-19-2003, 01:26 AM
Nici nu ma ashteptam la altceva de la tine decat sa le iei apararaea idolilor shi tovarashilor tai de idei. Eu raman la parerea mea despre ei. Nu m-ai convins ca sunt deshteptzi.

la moment nu prea am idoli,cu atit mai putin tovarasi...nici nu am vrut sa te conving ca sunt destepti,am vrut doar sa fiii consecventa in criterii..(un vis desart)..nu te-ai dus mai departe decit propaganda patriotarda si discurs ideologic..adica nimic mai mult decit o simpla demagogie..de prost gust...

Prost gust? Daca imi placea Ostapciuka ar fi insemnat ca am gusturi bune? :wtf: Propaganda e cam tot ce ai scris tu pe acest forum (cu mici exceptzii) - de la ideile tale moldovenist-primitive pana la apologia comunishtilor aflatzi azi la putere. Cat despre consecventza... ia uita-te tu: CARE e subiectul ce se discuta aici, shi daca vrei sa discutzi despre politicieni shi partidul tau iubit comunist, deschide un subiect nou, shi ashteapta cand voi avea shi eu chef sa discut la modul serios despre "meritele" lu' Valoghia cu mototzycla, Tarlea preAmaturu' care gandeshte cu..., Kekea Jenia filozoafa sau altzi posesori de IQ-uri admirabile din punctul tau de vedere. OK? :D

vitalic sprinceana
11-19-2003, 01:27 AM
oricum suna mai credibil decit realizarile imaginare ale marilor inteligenti ai opozitiei...care,eu cel putin nu le-am vazut nici publicate,cu atit mai putin iq in baza caruia lia isi permite sa faca comparatii..
cit despre populismul social,fiecare lucru are limite..dincolo de ele si drepturile omului sunt populism gol

vitalic sprinceana
11-19-2003, 01:30 AM
lia,dai dovada de...nu vreau sa spun pricepi si singura..te-am intrebat care sunt criteriile in baza carora iti permiti sa faci declaratii si constatari...tu vii cu lozinci si atacuri la persoana..nimic mai mult...si mai adaugi si obsesii moldovenist... ca sa pari mai credibila...
slab de tot..

lia
11-19-2003, 01:33 AM
oricum suna mai credibil decit realizarile imaginare ale marilor inteligenti ai opozitiei...care,eu cel putin nu le-am vazut nici publicate,cu atit mai putin iq in baza caruia lia isi permite sa faca comparatii..
cit despre populismul social,fiecare lucru are limite..dincolo de ele si drepturile omului sunt populism gol

Vad ca n-ai reisit sa citeshti tema aceasta: EMINESCU POET NATZIONAL!!! Ce are populizmu' lu'matai inteligentza opozitziei (nu shtiu care :-? ) cu... shtampila Primariei? :wtf:

vitalic sprinceana
11-19-2003, 01:35 AM
Vad ca n-ai reisit sa citeshti tema aceasta: EMINESCU POET NATZIONAL!!! Ce are populizmu' lu'matai inteligentza opozitziei (nu shtiu care ) cu... shtampila Primariei?

Poate fi shi tanar, shi tot asha de prost ca Voronin sau Ostapciuk
uite asta te-am rugat sa clarifici,nimic mai mult,fara discursuri si patos...

redneck
11-19-2003, 01:39 AM

Ce suna mai credibil, inventiile mecanicului amator Tarlev? Titlul de "Om al Planetei"?
Sa-ti spun cum se acorda acest "ttlu emerit"?

Orice persoana desteapta, ascultand discursurile lui Tarlev, Ostapciuc, Stepaniuc isi poate da seama ce IQ au aceste personaje. Apropos de poltica sociala si economica a comunsitilor, ce zici de majorarea pretului la paine cu 50-60% in weekendul trecut?

vitalic sprinceana
11-19-2003, 01:44 AM
Orice persoana desteapta, ascultand discursurile lui Tarlev, Ostapciuc, Stepaniuc isi poate da seama ce IQ au aceste personaje. Apropos de poltica sociala si economica a comunsitilor, ce zici de majorarea pretului la paine cu 50-60% in weekendul trecut?

discursurile le sunt intr-o limba straina lor..e si normal sa faca greseli..alta e problema daca ar trebui alesi in conditiile cind nu cunosc limba de stat..
o repet a mia oara,da-mi o lista cu iq tuturor politicienilor de la noi...si atunci sunt gata sa accept teza liei..nimic altceva nu doresc..
cit despre piine,e si normal,anul asta griul a rodut foarte slab,in bulgaria e acelasi lucru...
o guvernare de stinga nu e dumnezeu,asa ca daca s-a scumpit piinea nu cred ca e vina lor....sau cel putin nu e numai a lor

lia
11-19-2003, 01:58 AM
lia,dai dovada de...nu vreau sa spun pricepi si singura..te-am intrebat care sunt criteriile in baza carora iti permiti sa faci declaratii si constatari...tu vii cu lozinci si atacuri la persoana..nimic mai mult...si mai adaugi si obsesii moldovenist... ca sa pari mai credibila...
slab de tot..

Dau dovada de consecventza, spre deosebire de tine. Shi repet: daca vrei sa discutzi despre IQ-ul lu' Kekea Jenia, n-ai decat sa deschizi un subiect aparte, eventual sa faci un sondaj, sa vezi ce mai crede lumea despre "inteligentza" comunishtilor tai... :wink:

In ce ma priveshte, cred ca am tot dreptul sa-mi dau cu parerea despre IQ-ul unora care daca deschid gura, se tavaleshte lumea pe jos de ras: Stepaniuk, Ostapciuk, Tarlev, Varonon... (vezi ziarele Timpul, Jurnal de Chishinau, Accente... Asculta Europa Libera sau BBC... Sau vezi: http://www.yam.ro/forum/read.php?f=3&i=33514&t=33514&v=f)

"Crtieriile" care te intereseaza pe tine nu ma intereseaza shi nici nu cred ca ma vor interesa vreodata.... Dar, ma rog, potzi sa ashteptzi pana voi avea chef sa discut shi despre ceva inexistent (cum ar fi "crteriile in baza carora itzi permitzi sa faci declaratzii shi constatari" :wtf: ), nimeni nu-tzi interzice sa ashteptzi, mult shi bineeee.... :D

lia
11-19-2003, 02:02 AM

discursurile le sunt intr-o limba straina lor..e si normal sa faca greseli..alta e problema daca ar trebui alesi in conditiile cind nu cunosc limba de stat..
o repet a mia oara,da-mi o lista cu iq tuturor politicienilor de la noi...si atunci sunt gata sa accept teza liei..nimic altceva nu doresc..
cit despre piine,e si normal,anul asta griul a rodut foarte slab,in bulgaria e acelasi lucru...
o guvernare de stinga nu e dumnezeu,asa ca daca s-a scumpit piinea nu cred ca e vina lor....sau cel putin nu e numai a lor

1. "Teza liei"? :wtf: :wtf: :wtf: Care "teza"? Tu shtii ce inseamna "teza"? De simtzul umorului nici nu mai intreb, ca e lucru demonstrat ca moldovenishtii primitvi nu-l au: simtzul umorului e, genetic, exclus la cei cu IQ-ul mai mic decat numarul pantofilor. :D

2. Shi cu painea e... discutabil. Normal ca se scumpeshte. Problema e ca comunishtii au zis ca o vor face de 16 banutzi!!! Shi uite ce fac, de fapt :wtf: Mincinoshii! Apu' sa mai votatzi comunishti, oameni buni... :ciupos:

vitalic sprinceana
11-19-2003, 02:05 AM
Dau dovada de consecventza, spre deosebire de tine. Shi repet: daca vrei sa discutzi despre IQ-ul lu' Kekea Jenia, n-ai decat sa deschizi un subiect aparte, eventual sa faci un sondaj, sa vezi ce mai crede lumea despre "inteligentza" comunishtilor tai...

In ce ma priveshte, cred ca am tot dreptul sa-mi dau cu parerea despre IQ-ul unora care daca deschid gura, se tavaleshte lumea pe jos de ras: Stepaniuk, Ostapciuk, Tarlev, Varonon... (vezi ziarele Timpul, Jurnal de Chishinau, Accente... Asculta Europa Libera sau BBC... Sau vezi: http://www.yam.ro/forum/read.php?f=3&i=33514&t=33514&v=f)

"Crtieriile" care te intereseaza pe tine nu ma intereseaza shi nici nu cred ca ma vor interesa vreodata.... Dar, ma rog, potzi sa ashteptzi pana voi avea chef sa discut shi despre ceva inexistent (cum ar fi "crteriile in baza carora itzi permitzi sa faci declaratzii shi constatari" ), nimeni nu-tzi interzice sa ashteptzi, mult shi bineeee....

nu vreau sa discut despre iq al nimanui ,tu ai inceput s-o faci prin niste afirmatii nefondate,argumentate cu..se vorbeste,etc...si daca nu te intereseaza criteriile in baza carora faci prosti pe unii,atunci nu mai deschide gura...cheful ca si prostia nu e indreptatire...

lia
11-19-2003, 02:06 AM
Dau dovada de consecventza, spre deosebire de tine. Shi repet: daca vrei sa discutzi despre IQ-ul lu' Kekea Jenia, n-ai decat sa deschizi un subiect aparte, eventual sa faci un sondaj, sa vezi ce mai crede lumea despre "inteligentza" comunishtilor tai...

"Crtieriile" care te intereseaza pe tine nu ma intereseaza shi nici nu cred ca ma vor interesa vreodata.... Dar, ma rog, potzi sa ashteptzi pana voi avea chef sa discut shi despre ceva inexistent (cum ar fi "crteriile in baza carora itzi permitzi sa faci declaratzii shi constatari" ), nimeni nu-tzi interzice sa ashteptzi, mult shi bineeee....

nu vreau sa discut despre iq al nimanui ,tu ai inceput s-o faci prin niste afirmatii nefondate,argumentate cu..se vorbeste,etc...si daca nu te intereseaza criteriile in baza carora faci prosti pe unii,atunci nu mai deschide gura...cheful ca si prostia nu e indreptatire...

Aha, corect... :D NU ziceam eu ca moldovenishtii primtivi nu au simtzul umorului? :ciupos:

vitalic sprinceana
11-20-2003, 01:03 AM
. "Teza liei"? Care "teza"? Tu shtii ce inseamna "teza"? De simtzul umorului nici nu mai intreb, ca e lucru demonstrat ca moldovenishtii primitvi nu-l au: simtzul umorului e, genetic, exclus la cei cu IQ-ul mai mic decat numarul pantofilor.

2. Shi cu painea e... discutabil. Normal ca se scumpeshte. Problema e ca comunishtii au zis ca o vor face de 16 banutzi!!! Shi uite ce fac, de fapt Mincinoshii! Apu' sa mai votatzi comunishti, oameni buni

ca de obicei,cind nu ai ce spune torni zoi in capul celorlalti..ti-am spus cit de mult ma intereseaza moldovenismul de orice fel...cit despre prostie,iq,pantofi,etc... nu cred ca are sens sa discut pe marginea unor isterii care ascund lipsa de .....
de ce sa fie discutabil cu piinea,voronin nu e dumnezeu,nu cred ca cineva e vinovat ca anul asta griul a roidit prost de tot...

lia
11-20-2003, 01:08 AM
. "Teza liei"? Care "teza"? Tu shtii ce inseamna "teza"? De simtzul umorului nici nu mai intreb, ca e lucru demonstrat ca moldovenishtii primitvi nu-l au: simtzul umorului e, genetic, exclus la cei cu IQ-ul mai mic decat numarul pantofilor.

2. Shi cu painea e... discutabil. Normal ca se scumpeshte. Problema e ca comunishtii au zis ca o vor face de 16 banutzi!!! Shi uite ce fac, de fapt Mincinoshii! Apu' sa mai votatzi comunishti, oameni buni

ca de obicei,cind nu ai ce spune torni zoi in capul celorlalti..ti-am spus cit de mult ma intereseaza moldovenismul de orice fel...cit despre prostie,iq,pantofi,etc... nu cred ca are sens sa discut pe marginea unor isterii care ascund lipsa de .....
de ce sa fie discutabil cu piinea,voronin nu e dumnezeu,nu cred ca cineva e vinovat ca anul asta griul a roidit prost de tot...

Voronin nu e dumnezeu" :wtf: Judecand dupa cum il aperi tu pe aici, incepusem sa cred ca pentru modlovenishtii primitivi Varonin (shi clica lui de fascishti) tzine loc de Dumnezeu. :roll:

redneck
11-20-2003, 01:11 AM
Tov. Spranceana, citeste acest articol http://www.jurnal.md/articol.php?id=785&cat=1&editie= si poate vei intelege ce are in vedere Lia.

lia
11-20-2003, 01:14 AM
Cine, sitalic sprinceana sa intzeleaga? :D Moldovenishtii nu citesc, in primul rand, in al doilea rand, chiar daca citesc, ei nu intzeleg. Dovezi sunt cate vrei pe forum... :(

vitalic sprinceana
11-20-2003, 01:15 AM
ai gesit total eu nu apr pe nimeni..tu ai invinuit,te-am intrebat care-ti sunt dovezile,te-ai incurcat in insinuatii....ce-as mai dori de la tine..decit sa-ti vina cheful...adica cel ami strasnic argument la tine...

vitalic sprinceana
11-20-2003, 01:19 AM
Cine, sitalic sprinceana sa intzeleaga? Moldovenishtii nu citesc, in primul rand, in al doilea rand, chiar daca citesc, ei nu intzeleg. Dovezi sunt cate vrei pe forum...

of,of te-ai dus atit de departe cu elucubratiile tale incit...nu mai am ce spune...
nu sunt printre cei ce iubesc sa-si scoata la iveala pretinsa inteligenta,asa ca consider discutia incheiata...

redneck
11-20-2003, 01:22 AM
of,of te-ai dus atit de departe cu elucubratiile tale incit...nu mai am ce spune...
nu sunt printre cei ce iubesc sa-si scoata la iveala pretinsa inteligenta,asa ca consider discutia incheiata...
Nu ai ce scoate la iveala. Ti s-a aratat asta si pe yam.ro

lia
11-20-2003, 01:25 AM
ai gesit total eu nu apr pe nimeni..tu ai invinuit,te-am intrebat care-ti sunt dovezile,te-ai incurcat in insinuatii....ce-as mai dori de la tine..decit sa-ti vina cheful...adica cel ami strasnic argument la tine...

Am invinuit? De ce? De IQ mic? :D Tare ridicol mai eshti. Pai nimeni nu e devina ca e prost, vitalic: daca Dumnezeu nu i-a dat minte, omul ce vina are? Nici prin gand nu mi-a trecut sa-l invinuiesc pe tov. Varonin.

Am glumit pe seama prostiei comunishtilor, asha nevinovat, asha cum imi place sa glumesc shi pe seama ineptziilor moldovenishtilor care scriu pe forum.... fara nici un gand rau, zau!!! :roll: Iar tu ai sarit indata sa-l aperi pe saracul Valoghea (normal, cum sa rabde un moldovensit ca cineva sa faca glume pe seama stapanului?)..... :ciupos: Lasa, vitalic: ii mai cumpara fishioru-su Oleg o "mototzycla", shi-i trece supararea "prezidentulu' moldav"... Nu mai fi shi tu asha... hipersensibil.

vitalic sprinceana
11-20-2003, 01:27 AM

???????????????

vitalic sprinceana
11-20-2003, 01:29 AM
Am invinuit? De ce? De IQ mic? Tare ridicol mai eshti. Pai nimeni nu e devina ca e prost, vitalic: daca Dumnezeu nu i-a dat minte, omul ce vina are? Nici prin gand nu mi-a trecut sa-l invinuiesc pe tov. Varonin.

Am glumit pe seama prostiei comunishtilor, asha nevinovat, asha cum imi place sa glumesc shi pe seama ineptziilor moldovenishtilor care scriu pe forum.... fara nici un gand rau, zau!!! Iar tu ai sarit indata sa-l aperi pe saracul Valoghea (normal, cum sa rabde un moldovensit ca cineva sa faca glume pe seama stapanului?)..... Lasa, vitalic: ii mai cumpara fishioru-su Oleg o "mototzycla", shi-i trece supararea "prezidentulu' moldav"... Nu mai fi shi tu asha... hipersensibil

da,stiu modul asta de argumentatie: ei sunt prosti ca asa le-a dat minte dumnezeu..ferice de noi ca noua ne-a dat...
uf,..mi se face sila...

redneck
11-20-2003, 01:38 AM

???????????????

Ce nu-ti este clar? Ai fost luat in suturi dupa ce ai comparat CNN si Moldova Suverana, dupa ce ai numit PPCD-ul partid extremist si multe alte ineptii.

lia
11-20-2003, 01:40 AM
Am invinuit? De ce? De IQ mic? Tare ridicol mai eshti. Pai nimeni nu e devina ca e prost, vitalic: daca Dumnezeu nu i-a dat minte, omul ce vina are? Nici prin gand nu mi-a trecut sa-l invinuiesc pe tov. Varonin.

Am glumit pe seama prostiei comunishtilor, asha nevinovat, asha cum imi place sa glumesc shi pe seama ineptziilor moldovenishtilor care scriu pe forum.... fara nici un gand rau, zau!!! Iar tu ai sarit indata sa-l aperi pe saracul Valoghea (normal, cum sa rabde un moldovensit ca cineva sa faca glume pe seama stapanului?)..... Lasa, vitalic: ii mai cumpara fishioru-su Oleg o "mototzycla", shi-i trece supararea "prezidentulu' moldav"... Nu mai fi shi tu asha... hipersensibil

da,stiu modul asta de argumentatie: ei sunt prosti ca asa le-a dat minte dumnezeu..ferice de noi ca noua ne-a dat...
uf,..mi se face sila...

Modul meu de a argumenta este asha cum este. In acest caz insa nu am ce sa argumentez. Ori la moldovenishtii primitvi shi glumele trebuie argumentate?

vitalic sprinceana
11-20-2003, 01:43 AM
Ce nu-ti este clar? Ai fost luat in suturi dupa ce ai comparat CNN si Moldova Suverana, dupa ce ai numit PPCD-ul partid extremist si multe alte ineptii.

cea mai buna metoda de a argumenta o teza e de a incerca sa adeveresti opusul ei..doi: zarva ce s-a ridicat...a parut ca de obicei o galagie patriotarda lipsita de vre-un continut...inca ceva:n-am fost contrazis,doar invinuit,murdarit..exista diferenta..

vitalic sprinceana
11-20-2003, 01:45 AM
Modul meu de a argumenta este asha cum este. In acest caz insa nu am ce sa argumentez. Ori la moldovenishtii primitvi shi glumele trebuie argumentate?

da,ai dreptate..nu ai ce sa agumentezi ca nu ai chef..asta ti-e marele argument..sau ca e gluma..un altul

lia
11-20-2003, 01:53 AM

da,ai dreptate..nu ai ce sa agumentezi ca nu ai chef..asta ti-e marele argument..sau ca e gluma..un altul

Vitalic, te faci mai prost decat eshti... Zau, de parca cineva te-a intrebat pe tine "pe ce ce criteri" ai postat glimele despe Bush? pai, pe aceleashi "criterii" - libetatea de expresie - am postat shi eu glumele mele despre IQ-ul lui Varonin, tarlea, Ostapciuc shi altzii.. Ce nu tzi-e clar aici? Daca vrei sa discutzi filosofie, alege shi tu ceva ce MERITA sa fie discutat. Deshi, sa fiu sincera pana la capat, eu n-am timp pentru prostiile tale. Am discutat destul cu tine pana acum, asha incat sa-mi dau seama: ca vorbeshti de obicei fara a avea habar de ceea ce spui, nu judeci logic, eshti un partizan prea sentimental al comunishtilor, moldovenist shi romanofob - probabil din lipsa de lecturi suficientte shi din din proasta cunoashtere a limbii romane... No offence!

vitalic sprinceana
11-20-2003, 01:55 AM
la altceva nici nu ma asteptam...eu sunt romanofob...hihihi cit de nostim suna...eu pur si simplu incerc sa nu fiu..nici un fel de fob,un lucru pe care n-ai sa-l intelegi niciodata...
ah,da..si lecturi insuficiente...of,lauda-ma gura ca nu are alcineva cine s-o faca...

lia
11-20-2003, 02:00 AM
la altceva nici nu ma asteptam...eu sunt romanofob...hihihi cit de nostim suna...eu pur si simplu incerc sa nu fiu..nici un fel de fob,un lucru pe care n-ai sa-l intelegi niciodata...
ah,da..si lecturi insuficiente...of,lauda-ma gura ca nu are alcineva cine s-o faca...

Ceea ce declari tu acum este infirmat de mesajele tale pe acest forum (shi pe yam.ro, dupa cum a zis Redneck).

vitalic sprinceana
11-20-2003, 02:04 AM
da,stiu..cind vaca are ochelari verzi si soarele i se nazare verde..cind judeci doar in dichotomii e si normal sa vezi la tot pasul moldovenisti...si romanofobi..

lia
11-20-2003, 02:25 AM
da,stiu..cind vaca are ochelari verzi si soarele i se nazare verde..cind judeci doar in dichotomii e si normal sa vezi la tot pasul moldovenisti...si romanofobi..

Nu, dar daca cineva il apara de nishte glume ("perfect constitutzionale!, btw) pe un bou ca Varonin, e semn ca... "vaca" respectiva e cu ochelari roshii. :ciupos:

P.S. Ce au moldovenishtii ashtia de tot apeleaza la animalul sfant al Indiei? Ah, da e "orignea lor sociala sanatoasa"! Cum era sa uit: pascutul vacilor e semnul de nobletze al moldovenishtilor...

zeugeniu
11-20-2003, 12:18 PM
Vitalic, rusofon drag. Daca nu esti romanofob ia spune esti de acord cu acuzatiile aduse de politicienii tai dragi la adresa Romaniei?
Si mai mult decat atat, esti de acord cu ce zice Eminescu, poetul national al moldovenilor:

De la Nistru pân, la Tisa
Ca nu mai poate strabate
De-atâta strainatate.
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;

Eu nu inteleg cum au avut tupeul acei pretinsi politicieni (tovasul Varonin si ai lui) sa declare ca Romania si Moldova si-ar disputa vezi doamne pe Eminescu, Alecsandri sau Stefan cel Mare.

Asta a fost defapt scopul acestui topic.

lia
11-21-2003, 05:47 PM
Vitalic, rusofon drag. Daca nu esti romanofob ia spune esti de acord cu acuzatiile aduse de politicienii tai dragi la adresa Romaniei?
Si mai mult decat atat, esti de acord cu ce zice Eminescu, poetul national al moldovenilor:

Ca nu mai poate strabate
De-atâta strainatate.
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;

Eu nu inteleg cum au avut tupeul acei pretinsi politicieni (tovasul Varonin si ai lui) sa declare ca Romania si Moldova si-ar disputa vezi doamne pe Eminescu, Alecsandri sau Stefan cel Mare.

Moldovenishtii il "iubesc" pe Eminescu, dar ignora tot ce a spus Eminescu cu privire la identitatea noastra. Mai degraba ar reinterpreta unele idei ale lui Eminescu in favoarea xenofobiei care e specifica moldovenishtilor primitivi decat sa accepte teza lui Eminescu: daci sau romani... "Suntem romani shi punctum". So.... degeaba ashteptzi ca Vitalic sa-tzi raspunda.

vitalic sprinceana
11-21-2003, 09:42 PM
Nu, dar daca cineva il apara de nishte glume ("perfect constitutzionale!, btw) pe un bou ca Varonin, e semn ca... "vaca" respectiva e cu ochelari roshii.

P.S. Ce au moldovenishtii ashtia de tot apeleaza la animalul sfant al Indiei? Ah, da e "orignea lor sociala sanatoasa"! Cum era sa uit: pascutul vacilor e semnul de nobletze al moldovenishtilor...

da,suna frumos..cind nu mai ai ce spune..ii incriminezi celuilalt ca paste vacile...sau ca e colhoznic...acelasi lucru...

vitalic sprinceana
11-21-2003, 09:44 PM

Ca nu mai poate strabate
De-atâta strainatate.
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;

si daca e de la nistru pin la tisa...ce cautau ai nostri dincolo de nistru in 1992????? turisti???

vitalic sprinceana
11-21-2003, 09:46 PM
Moldovenishtii il "iubesc" pe Eminescu, dar ignora tot ce a spus Eminescu cu privire la identitatea noastra. Mai degraba ar reinterpreta unele idei ale lui Eminescu in favoarea xenofobiei care e specifica moldovenishtilor primitivi decat sa accepte teza lui Eminescu: daci sau romani... "Suntem romani shi punctum". So.... degeaba ashteptzi ca Vitalic sa-tzi raspunda

tare iti mai place sa vorbesti despre identitate...de altfel ar fi frumos,daca ai pricepe ce e...asa..confunzi identitate politica si culturala,le substitui cind si unde doresti,fara sa sesizezi nici o diferenta...pacat ca nu-ti dai truda sa-l citesti pe iorga,pe cel care il recomandezi entuziasmata....dar...oricum..pa

lia
11-21-2003, 10:24 PM
Moldovenishtii il "iubesc" pe Eminescu, dar ignora tot ce a spus Eminescu cu privire la identitatea noastra. Mai degraba ar reinterpreta unele idei ale lui Eminescu in favoarea xenofobiei care e specifica moldovenishtilor primitivi decat sa accepte teza lui Eminescu: daci sau romani... "Suntem romani shi punctum". So.... degeaba ashteptzi ca Vitalic sa-tzi raspunda

tare iti mai place sa vorbesti despre identitate...de altfel ar fi frumos,daca ai pricepe ce e...asa..confunzi identitate politica si culturala,le substitui cind si unde doresti,fara sa sesizezi nici o diferenta...pacat ca nu-ti dai truda sa-l citesti pe iorga,pe cel care il recomandezi entuziasmata....dar...oricum..pa

Ce vrei sa spui cu Iorga? Ai citit tu la Stati ca Iorga ar fi zis ca suntem moldoveni "shy tocika" shi nu "romani si punctum"? :D

N-ai raspuns la intrebare. Intrebarea era clara, shi nu era vorba nici de identitatea politica, nici de cea culturala (pe care le incurci tu shi moldovenihtii tai), Eminescu vorbeshte de identitatea noastra etnica.

Deci, am avut dreptate: modlovenishtii fug ca dracul de tamaie de cuvantul "roman". Aceasta renegare shi "ura pentru tot ce e romanesc" este cu atat mai ridicola, cu cat unii se dau drept romani, atunci cand ishi incep propaganda moldovesnista pe forumuri.... :ciupos:

lia
11-21-2003, 10:32 PM

Ca nu mai poate strabate
De-atâta strainatate.
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;

si daca e de la nistru pin la tisa...ce cautau ai nostri dincolo de nistru in 1992????? turisti???

Shtii bine ce cautau. Dar ca un moldovenist, evitzi sa raspunzi la intrebare, incercand sa deturnezi subiectul.

zeugeniu
11-22-2003, 12:57 AM
Raspunsul lui vitalic nu a avut sens !! Ciudat lol

vitalic sprinceana
11-22-2003, 01:27 AM
Ce vrei sa spui cu Iorga? Ai citit tu la Stati ca Iorga ar fi zis ca suntem moldoveni "shy tocika" shi nu "romani si punctum"?

N-ai raspuns la intrebare. Intrebarea era clara, shi nu era vorba nici de identitatea politica, nici de cea culturala (pe care le incurci tu shi moldovenihtii tai), Eminescu vorbeshte de identitatea noastra etnica.

Deci, am avut dreptate: modlovenishtii fug ca dracul de tamaie de cuvantul "roman". Aceasta renegare shi "ura pentru tot ce e romanesc" este cu atat mai ridicola, cu cat unii se dau drept romani, atunci cand ishi incep propaganda moldovesnista pe forumuri....

da.noi le incurcam..alt raspuns nici nu asteptam..identitate etnica..suna interesant,si ...comic..si mai ales absurd..mi-ar fi interesant sa incerci sa-l definesti..la sigur o sa ratezi...de altfel cu iorga e clar:spune ca exista o comunitate culturala,dar nu exista nici un fel de idee de unitate nationala politica in spatiul romanesc..pina la mijlocul secolului 19..

vitalic sprinceana
11-22-2003, 01:29 AM
Shtii bine ce cautau. Dar ca un moldovenist, evitzi sa raspunzi la intrebare, incercand sa deturnezi subiectul

nu,nu stiu ce cautau..daca e numai de la nistru pin la tisa...

vitalic sprinceana
11-22-2003, 01:30 AM
Raspunsul lui vitalic nu a avut sens !! Ciudat lol

stiu,asteptai sa sar asupra lui eminescu sau altceva..de altfel te-am intrebat ceva..

zeugeniu
11-22-2003, 01:57 AM

Cine sunt ai tai? rusii sau uncrainenii? daca da atunci ei erau acolo pentru ca e tara lor. Daca te referi la romani, romanii nu au fost la stanga nistrului pentru ca a intervenit armata rusa. Eu inca sunt curios, de ce in Transnistria( unde 40% din populatie cica sunt 'moldoveni' ) conduc numai rusii? Majoritatea populatiei de acolo nu are nici un fel de drepturi???

Moldovenistii astia sunt ciudati rau!!! V-au deportat rusii prin siberia si v-ati intors acasa fara jumate de creier sau ce?

lia
11-22-2003, 01:59 AM
Ce vrei sa spui cu Iorga? Ai citit tu la Stati ca Iorga ar fi zis ca suntem moldoveni "shy tocika" shi nu "romani si punctum"?

Deci, am avut dreptate: modlovenishtii fug ca dracul de tamaie de cuvantul "roman". Aceasta renegare shi "ura pentru tot ce e romanesc" este cu atat mai ridicola, cu cat unii se dau drept romani, atunci cand ishi incep propaganda moldovesnista pe forumuri....

da.noi le incurcam..alt raspuns nici nu asteptam..identitate etnica..suna interesant,si ...comic..si mai ales absurd..mi-ar fi interesant sa incerci sa-l definesti..la sigur o sa ratezi...politica in spatiul romanesc..pina la mijlocul secolului 19..de altfel cu iorga e clar:spune ca exista o comunitate culturala,dar nu exista nici un fel de idee de unitate nationala

da.noi le incurcam..

Bine ca recunoshti ca eshti un moldovenist primitiv. Un inceput de onestitate din partea ta.

identitate etnica..suna interesant,si ...comic..si mai ales absurd..

Suna absurd pentru ignorantzi. Este un termen foarte uzitat.

mi-ar fi interesant sa incerci sa-l definesti.

"Mnje interesno". In romana se zice "Ash fi curios", "ma intereseaza", "curios"...

la sigur o sa ratezi

Ia un dictzionar de termeni sociologici. sau cauta pe Internet, ca gaseshti shi cateva surse serioase. Zau! E un lucru elementar. Nu definitzia e ceea ce se discuta de catre specialishti, ci modul de a trata problema.

de altfel cu iorga e clar:spune ca exista o comunitate culturala,dar nu exista nici un fel de idee de unitate nationala

Ai shi citate din Iorga sau numai din Vasile Stati? Dupa parerea ta(sau a lui Stati), Iorga se refera la "unitate politica" sau la "unitate natzionala"? Asta ca sa fie clar despre ce fel de identitate te-ai apucat sa vorbeshti aici.

redneck
11-22-2003, 02:01 AM
Moldovenistii astia sunt ciudati rau!!! V-au deportat rusii prin siberia si v-ati intors acasa fara jumate de creier sau ce?

Din pacate rusii au deportat elita nationala din Basarabia, nu moldovenistii. Moldovenistii au fost creati pe loc, in Bastardostan. Unii din ei primesc si burse de la recunoscatorul guvern comunist.

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:02 AM
Cine sunt ai tai? rusii sau uncrainenii? daca da atunci ei erau acolo pentru ca e tara lor. Daca te referi la romani, romanii nu au fost la stanga nistrului pentru ca a intervenit armata rusa. Eu inca sunt curios, de ce in Transnistria( unde 40% din populatie cica sunt 'moldoveni' ) conduc numai rusii? Majoritatea populatiei de acolo nu are nici un fel de drepturi???

ai mei..ai mei sunt toti cei care au plecat atunci la nistru sa apere..."integritatea", "suveranitatea", etc....adica basarabeni de-ai nostri...unde au murit cu duiumul...

inca unul cu molodvenistii....poate mai cautati si spioni..nu de alta,dar vad ca bateti recorduri stahanoviste la "descoperit" moldovenisti de tot felul...

zeugeniu
11-22-2003, 02:03 AM
Lia, omul asta (vitalic sprancenatul) nu pare sa aiba o continuitate in idei. Nu vad de ce insisti sa porti o discutie cu el. Chiar nu merita atentie.

lia
11-22-2003, 02:05 AM
inca unul cu molodvenistii....poate mai cautati si spioni..nu de alta,dar vad ca bateti recorduri stahanoviste la "descoperit" moldovenisti de tot felul...

:hahaha: Vitalic se mira ca lumea vorbeshte de moldovenishti. Sa nu-mi spui ca de 10 ani de zile n-ai citit nici o carte (sau macar un articol) despre moldovenismului primitiv!

lia
11-22-2003, 02:07 AM
Shtii bine ce cautau. Dar ca un moldovenist, evitzi sa raspunzi la intrebare, incercand sa deturnezi subiectul

nu,nu stiu ce cautau..daca e numai de la nistru pin la tisa...

Nu shtii sau te faci a nu shti ca shi dincolo de Nistru sunt romani? Shi ca li se incalca drepturile elementare la invatzatira shi la folosirea alfabetului latin? Nu ma mira ipocrizia ta.

zeugeniu
11-22-2003, 02:09 AM
Bine mai vitalic, atunci raspunde-mi la intrebarea: De ce 40% din populatia transistriei nu au nici un cuvant de spus si sunt condusi de rusi? Aceiasi rusi cu care te simti tu aproape.

Si mai ales, de ce tu faci propaganda pentru idei introduse de rusi (cum ar fi existenta unei natiuni 'moldovenesti' diferita de cea romana). Cred ca stii ca aceasta aberatie e inventie ruseasca respectand dictonul 'Divide et Impera'. Si daca tu esti moldovean ... felicitari pentru limba romana pe care o vorbesti oarecum bine.

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:10 AM
Bine ca recunoshti ca eshti un moldovenist primitiv. Un inceput de onestitate din partea ta.
nu,nu recunosc..am spus-o cu sarcasm...sau poate...ah,da uitasem marii patrioti au simtul umorului...cred ca eu am incurcat ceva...

argumentare tipic...moldovenista...e un termen foarte utilizat..adica toti zic asa..de ce sa n-o fac si eu...

"Mnje interesno". In romana se zice "Ash fi curios", "ma intereseaza", "curios"...

nu,mie mi-e interesant..asa un interes care umple toata constiinta,care umple sufletul...simt interesul ca pe o placere...ca pe o emanatie din mine..

Ia un dictzionar de termeni sociologici. sau cauta pe Internet, ca gaseshti shi cateva surse serioase. Zau! E un lucru elementar. Nu definitzia e ceea ce se discuta de catre specialishti, ci modul de a trata problema.

da,un dictionar..de la cei care umbla cu dezul suntioara altceva nici nu se astepta...e greu sa-si puna minte la treaba..pentru ei exista identitate etnica..nimic mai mult...habar nu au ca identitatea in primul rind e o sinteza de elemnte politice,economice si culturale,si apoi sa vada interactiunea lor..ei stiu una:identitate etnica,si o folosesc pentru toate..adica ca panaceu universal

Ai shi citate din Iorga sau numai din Vasile Stati? Dupa parerea ta(sau a lui Stati), Iorga se refera la "unitate politica" sau la "unitate natzionala"? Asta ca sa fie clar despre ce fel de identitate te-ai apucat sa vorbeshti aici.

eu nu umblu cu citate..pot sa-ti dau surse..atit...iorga vorbeste de unitate politica...iar stati...habar nu am

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:11 AM
Lia, omul asta (vitalic sprancenatul) nu pare sa aiba o continuitate in idei. Nu vad de ce insisti sa porti o discutie cu el. Chiar nu merita atentie.

altceva nici nu speram...cind nu ai ce spune..celalalt e de vina..

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:12 AM
Vitalic se mira ca lumea vorbeshte de moldovenishti. Sa nu-mi spui ca de 10 ani de zile n-ai citit nici o carte (sau macar un articol) despre moldovenismului primitiv!

ti-am mai spus ca nu ma intereseaza nici un fel de moldovenism..nu vreau s-o repet...

lia
11-22-2003, 02:13 AM

Eu nu insist. Dimpotriva, sunt plictisita, pentru ca am mai discutat despre toate acestea cu el. Shi ai observat bine, e incoerent (shi demagog).

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:13 AM
Nu shtii sau te faci a nu shti ca shi dincolo de Nistru sunt romani? Shi ca li se incalca drepturile elementare la invatzatira shi la folosirea alfabetului latin? Nu ma mira ipocrizia ta.

romani sunt si in bulgaria si in serbia..nici acolo nu sunt tratati cu flori...deci..argumentul tau e nevalabil

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:15 AM
Bine mai vitalic, atunci raspunde-mi la intrebarea: De ce 40% din populatia transistriei nu au nici un cuvant de spus si sunt condusi de rusi? Aceiasi rusi cu care te simti tu aproape.

Si mai ales, de ce tu faci propaganda pentru idei introduse de rusi (cum ar fi existenta unei natiuni 'moldovenesti' diferita de cea romana). Cred ca stii ca aceasta aberatie e inventie ruseasca respectand dictonul 'Divide et Impera'. Si daca tu esti moldovean ... felicitari pentru limba romana pe care o vorbesti oarecum bine

am zis eu undeva ca exista o natiune moldoveneasca diferita de rusi???poate pleci la oculist,sau te inveti sa citesti...iar cu rusii...ma simt aproape

zeugeniu
11-22-2003, 02:16 AM
Eu sunt nou pe aces forum, nu imi vine sa cred ce citesc. Omul asta chiar e anti-romanesc si pro-rusesc? Cum de stie limba romana?

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:17 AM
si ma mai simt aproape cu toti cei care sunt lipsiti de shizofrenie nationalista,obsesii moldoveniste si asa mai departe...

redneck
11-22-2003, 02:17 AM
am zis eu undeva ca exista o natiune moldoveneasca diferita de rusi???poate pleci la oculist,sau te inveti sa citesti...iar cu rusii...ma simt aproape
Deci moldovenii si rusii sunt la fel, nu-i asa tavarisci sprinceana?

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:18 AM
Eu sunt nou pe aces forum, nu imi vine sa cred ce citesc. Omul asta chiar e anti-romanesc si pro-rusesc? Cum de stie limba romana?

te-am rugat sa-ti comentezi afirmatiile de mai sus...nimic mai mult...iar iluziile ..poti sa ti le lasi pe mai incolo...

zeugeniu
11-22-2003, 02:19 AM
Natiunea moldovenesca e o inventie ruseasca nu mai veche de 191 de ani. Nu e ceva real. Daca tu crezi in gogomaniile alea ... nu stiu ce sa mai zic.

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:19 AM

Deci moldovenii si rusii sunt la fel, nu-i asa tavarisci sprincena?

sub aspect biologic,da....

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:20 AM
Natiunea moldovenesca e o inventie ruseasca nu mai veche de 191 de ani. Nu e ceva real. Daca tu crezi in gogomaniile alea ... nu stiu ce sa mai zic.

mai baietel,ti-am zis eu undeva despre natiune moldoveneasca????????????

zeugeniu
11-22-2003, 02:21 AM
Vitalie draga, romanii de pe ambele maluri ale prutului au trait impreuna timp de mii de ani. Cum de ai ajuns tu sa te crezi strain de noi?

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:22 AM
Vitalie draga, romanii de pe ambele maluri ale prutului au trait impreuna timp de mii de ani. Cum de ai ajuns tu sa te crezi strain de noi?

sa pling????
am negat eu undeva asta??sau vorbesti singur???

zeugeniu
11-22-2003, 02:23 AM
mai baietel,ti-am zis eu undeva despre natiune moldoveneasca????????????

Atunci ce esti tu? un roman care se simte aproape de rusi?

zeugeniu
11-22-2003, 02:24 AM
Citat:

sa pling????
am negat eu undeva asta??sau vorbesti singur???

Atunci explica-te. Ce esti tu? roman, moldovean, oltean sau rus?

lia
11-22-2003, 02:25 AM

romani sunt si in bulgaria si in serbia..nici acolo nu sunt tratati cu flori...deci..argumentul tau e nevalabil

Shi ce daca sunt? Fac obiectul atentziei ca minoritatzi natzionale, pentru ca sunt pe tritoriul statelor respective. Cei din Transnistria, formal, inca mai fac parte din Republica Moldova, pe care te lauzi atat ca o iubeshti. Deci, era de competentza autoritatzilor de la Chishinau sa le paere drepturile, in 1992. Altfel, Tighina e dincoace de Nistru, daca nu shtiai. Shi e la fel, supusa faradelegilor separatiste.

P.S. Vad ca revii la discutziile mai vechi. Tzi-au zis shefii sa reincepi propaganda moldovenist-primitiva pe acest forum? :D

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:25 AM
Atunci ce esti tu? un roman care se simte aproape de rusi?

nu imi place sa tin predici...cine sunt eu? greu de spus,sunt un om fara identitate "etnica" adica unul care fuge de asta..nu vreau sa fiu rus,nici roma, vreau sa fiu om..atit...nimic mai mult...

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:29 AM
Shi ce daca sunt?

argument in stilul liei,ei si ce daca sunt..eu nu am chef.. :lol:

Fac obiectul atentziei ca minoritatzi natzionale, pentru ca sunt pe tritoriul statelor respective. Cei din Transnistria, formal, inca mai fac parte din Republica Moldova, pe care te lauzi atat ca o iubeshti.

n-o iubesc,te inseli..cel putin asa cum este acum..impartita in lagare:rusi-separatisti,bolsevici,moldovenisti,romani,,apoi..f el de fel ..si nicaieri oameni...

Deci, era de competentza autoritatzilor de la Chishinau sa le paere drepturile, in 1992. Altfel, Tighina e dincoace de Nistru, daca nu shtiai. Shi e la fel, supusa faradelegilor separatiste.

era...nu stiu de care si a cui competenta..dar tinind cont ca armata a 14 era acolo...si un sinucigas nu ar fi facut prostia asta...
P

.S. Vad ca revii la discutziile mai vechi. Tzi-au zis shefii sa reincepi propaganda moldovenist-primitiva pe acest forum?

nu revin la nimic,nu am la ce reveni

zeugeniu
11-22-2003, 02:30 AM
nu imi place sa tin predici...cine sunt eu? greu de spus,sunt un om fara identitate "etnica" adica unul care fuge de asta..nu vreau sa fiu rus,nici roma, vreau sa fiu om..atit...nimic mai mult...

Esti un HOMO SOVIETICUS ... imi pare rau atunci. Inteleg ca e greu pentru oameni ca tine si voi inceta sa te mai provoc la discutie.

redneck
11-22-2003, 02:30 AM
Atunci explica-te. Ce esti tu? roman, moldovean, oltean sau rus?

Iti spun eu ce este: mancurt

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:31 AM
Iti spun eu ce este: mancurt

rednec,o fraza pentru autobiografia ta...

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:33 AM
Esti un HOMO SOVIETICUS ... imi pare rau atunci. Inteleg ca e greu pentru oameni ca tine si voi inceta sa te mai provoc la discutie.

esti primul pe care il vad...ce vorbeste de unul singur..apoi mai da si verdicte..ce sa-ti spun...crede ce vrei...prombela e ca sunt in primul rind homo,celelalte poti sa ti le economisesti....

zeugeniu
11-22-2003, 02:33 AM
Apropos, eu sunt dobrogean si sunt mandru de limba mea dobrogeneasca :). Am invatat limba romana ca pe a doua limba straina, dupa cea aromana!! lol

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:36 AM
Apropos, eu sunt dobrogean si sunt mandru de limba mea dobrogeneasca . Am invatat limba romana ca pe a doua limba straina, dupa cea aromana!! lol

fii sanatos..

lia
11-22-2003, 02:37 AM
nu,nu recunosc..am spus-o cu sarcasm...sau poate...ah,da uitasem marii patrioti au simtul umorului...cred ca eu am incurcat ceva...

argumentare tipic...moldovenista...e un termen foarte utilizat..adica toti zic asa..de ce sa n-o fac si eu...

nu,mie mi-e interesant..asa un interes care umple toata constiinta,care umple sufletul...simt interesul ca pe o placere...ca pe o emanatie din mine..

da,un dictionar..de la cei care umbla cu dezul suntioara altceva nici nu se astepta...e greu sa-si puna minte la treaba..pentru ei exista identitate etnica..nimic mai mult...habar nu au ca identitatea in primul rind e o sinteza de elemnte politice,economice si culturale,si apoi sa vada interactiunea lor..ei stiu una:identitate etnica,si o folosesc pentru toate..adica ca panaceu universal

eu nu umblu cu citate..pot sa-ti dau surse..atit...iorga vorbeste de unitate politica...iar stati...habar nu am

Da, tu umbli cu falsuri shi citate din surse dubioase.

iorga vorbeste de unitate politica...

Pai, shi atunci ce rost are sa contrapui parerea lui iorga aici? Cine a vorbit de unitatea politica in acest context? Am spus ca e vorba de identitate etnica shi culturala! Ah, da am uitat ca tu nu cunoshti lucruri elementare shi ca nu trebuie sa ashtept coerentza din partea ta... :hahaha:

da,un dictionar..de la cei care umbla cu dezul suntioara altceva nici nu se astepta...e greu sa-si puna minte la treaba..pentru ei exista identitate etnica..nimic mai mult...habar nu au ca identitatea in primul rind e o sinteza de elemnte politice,economice si culturale,si apoi sa vada interactiunea lor..ei stiu una:identitate etnica,si o folosesc pentru toate..adica ca panaceu universal Raspuns de ignorant desigur. Itzi dezvaluie incoerentza shi mai mult. Oricare ai pretinde tu ca ar fi trasaturile "etnice", deci recunohsti ca shtii de existentza termenului "identitate etnica"! :D

Intzeleg... :( dar nu potzi sa fii intersat fara sa fii shi agramat? :roll:

Ignorantza moldovenist primitiva se pretinde a fi shi elitara, pe langa toate!

am spus-o cu sarcasm

Acum tzi-a aparut simtzul umorului? :hahaha: Pana mai ieri nu pricepeai bancurile depre Varonin, tarlev shi ostapciuk... Ce metamirfoze... Felicitari! Pe cat timp tzi-a parut simtzul umorului?

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:37 AM
nu stiam ca limba aromana e una straina... :lol:
am rasfoit citeva reviste aromane,si nu mi-au lasat impresia asta...

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:42 AM
Da, tu umbli cu falsuri shi citate din surse dubioase

stiu sunt foarte dubioase sursele..de exemplu; nicolae iorga"istoria ideii unitatii nationale a romanilor",1915

Pai, shi atunci ce rost are sa contrapui parerea lui iorga aici? Cine a vorbit de unitatea politica in acest context? Am spus ca e vorba de identitate etnica shi culturala! Ah, da am uitat ca tu nu cunoshti lucruri elementare shi ca nu trebuie sa ashtept coerentza din partea ta...

inca o data habar nu ai ce e aia identitate si cu ce se maninca..identitatea"etnica" cuprinde in sine elementul cultural...si air habar nu ai ce sunt notiuni subordonate si echivalente...

Raspuns de ignorant desigur. Itzi dezvaluie incoerentza shi mai mult. Oricare ai pretinde tu ca ar fi trasaturile "etnice", deci recunohsti ca shtii de existentza termenului "identitate etnica"!

odata ce l-am luat in ghilimele...tare mult ii recunosc existenta...

Ignorantza moldovenist primitiva se pretinde a fi shi elitara, pe langa toate!
in logica asta se cheama substitutie a tezei..daca nu stii..ti-am spus despre modul tau de a argumenta nimic mai mult..vezi ca nu am inceput sa-ti dau calificative...

lia
11-22-2003, 02:49 AM
Shi ce daca sunt?

Fac obiectul atentziei ca minoritatzi natzionale, pentru ca sunt pe tritoriul statelor respective. Cei din Transnistria, formal, inca mai fac parte din Republica Moldova, pe care te lauzi atat ca o iubeshti.

n-o iubesc,te inseli..cel putin asa cum este acum..impartita in lagare:rusi-separatisti,bolsevici,moldovenisti,romani,,apoi..f el de fel ..si nicaieri oameni...

Deci, era de competentza autoritatzilor de la Chishinau sa le paere drepturile, in 1992. Altfel, Tighina e dincoace de Nistru, daca nu shtiai. Shi e la fel, supusa faradelegilor separatiste.

era...nu stiu de care si a cui competenta..dar tinind cont ca armata a 14 era acolo...si un sinucigas nu ar fi facut prostia asta...
P

.S. Vad ca revii la discutziile mai vechi. Tzi-au zis shefii sa reincepi propaganda moldovenist-primitiva pe acest forum?

nu revin la nimic,nu am la ce reveni

ba da, reiei aceleashi prostii pe care le-ai mai scris acum cateva luni. Nici macar original nu eshti. Nu tzi-au dat shefii o tema noua?

"]Shi ce daca sunt?

Nu shtii diferentza dintre o intrebare shi argument? Ce facutate zici ca ai facut? Unde? In Bulgaria? Clar... :hahaha:

Deci, zici ca nu-tzi iubeshti "Patria"? Sau ai in veder ca Patri ata nu e Republica Moldova?

P

E discutabil. Sunt de acord ca a fost o grehseala. Dar tu ai adus acest subiect ca contraargument la teza desore "de la Nistru pan'la Tisa". Ceea ce a fost inca o dovada de lipsa de logica din partea ta.

vitalic sprinceana
11-22-2003, 02:55 AM
ba da, reiei aceleashi prostii pe care le-ai mai scris acum cateva luni. Nici macar original nu eshti. Nu tzi-au dat shefii o tema noua?

daca interlocutorul ar fi fost original,poate scoteam si eu vreo istorie inedita..asa,numai surse "dubioase",ignorant,etc

Deci, zici ca nu-tzi iubeshti "Patria"? Sau ai in veder ca Patri ata nu e Republica Moldova?

nu,eu nu am patrie,cel putin in sensul vostru...patria mea nu cere ura ..adica este una inchipuita...

E discutabil. Sunt de acord ca a fost o grehseala. Dar tu ai adus acest subiect ca contraargument la teza desore "de la Nistru pan'la Tisa". Ceea ce a fost inca o dovada de lipsa de logica din partea ta

nu,pur si simplu m-am aparat..voi asteptati sa sar asupra lui eminescu..dar nu am facut-o....mai ales ca eminescu il scoateti doar atunic cind e convenabil..nimic nou sub soare...

redneck
11-22-2003, 03:00 AM
nu,eu nu am patrie,cel putin in sensul vostru...patria mea nu cere ura ..adica este una inchipuita...
"Moi adres Sovietskii Soiuz", nu-i asa sovieticus?

nu,pur si simplu m-am aparat..voi asteptati sa sar asupra lui eminescu..dar nu am facut-o....mai ales ca eminescu il scoateti doar atunic cind e convenabil..nimic nou sub soare...
Politrucul kolhoznic mai e si paranoic.

redneck
11-22-2003, 03:01 AM
Apropos, profesorii tai de la politologie stiu ce aberatii debitezi pe internet?

vitalic sprinceana
11-22-2003, 03:02 AM
"Moi adres Sovietskii Soiuz", nu-i asa sovieticus

moi adresa planeta zemlya...

Politrucul kolhoznic mai e si paranoic.

nimic original..am impresia ca creierul tau e in greva pe timp nelimitat...

lia
11-22-2003, 03:02 AM

daca interlocutorul ar fi fost original,poate scoteam si eu vreo istorie inedita..asa,numai surse "dubioase",ignorant,etc

E discutabil. Sunt de acord ca a fost o grehseala. Dar tu ai adus acest subiect ca contraargument la teza desore "de la Nistru pan'la Tisa". Ceea ce a fost inca o dovada de lipsa de logica din partea ta

1.Shi cine te-a pus sa discutzi cu "interlocutorul neoriginal"? Puteai sa nu "te aperi", daca nu potzi fi shi origial. :)
2. Parca ziceai ca-tzi iubeshti Patria... Acuma nu o mai iubeshti... Cat despre ura, presupuneri de moldovenst primitiv. Negand identitatea romanesca a moldovenilor din rm, ii urashti de fapt, la fel cum ii urashte iubitul tau Stepaniuk, atunci cand zice ca suntem prea multzi. Nu te0am auzit sa te revoltzi pentru astfel de rpostii. Otzi oeshi din fire numai atunci cand aduc argumente care demionstreaza cinshtiintza de sine a romanilor basarabeni.
3.N-a ashteptat nimeni sa "sari asupra lui eminescu". Ma gandeam ca poate ai prins la minte shi nu vei nega ca "Suntem romani shi punctum". Dar m-am inshelat.

vitalic sprinceana
11-22-2003, 03:05 AM
Apropos, profesorii tai de la politologie stiu ce aberatii debitezi pe internet?

eu nu am profesori..sunt autodidact..prefer sa gindesc singur

vitalic sprinceana
11-22-2003, 03:07 AM
1.Shi cine te-a pus sa discutzi cu "interlocutorul neoriginal"? Puteai sa nu "te aperi", daca nu potzi fi shi origial.
2. Parca ziceai ca-tzi iubeshti Patria... Acuma nu o mai iubeshti... Cat despre ura, presupuneri de moldovenst primitiv. Negand identitatea romanesca a moldovenilor din rm, ii urashti de fapt, la fel cum ii urashte iubitul tau Stepaniuk, atunci cand zice ca suntem prea multzi. Nu te0am auzit sa te revoltzi pentru astfel de rpostii. Otzi oeshi din fire numai atunci cand aduc argumente care demionstreaza cinshtiintza de sine a romanilor basarabeni.
3.N-a ashteptat nimeni sa "sari asupra lui eminescu". Ma gandeam ca poate ai prins la minte shi nu vei nega ca "Suntem romani shi punctum". Dar m-am inshelat.

lia,umbli cu vorbe de imprumut...am negat undeva identitatea romaneasca a moldovenilor,sau poate suferi de halucinatii????

2008.