Tema: Noul presdinte a companiei Teleradio Moldova-Artur Efremov.
Ce cred eu: am citit numai ce interviul din accente si sincer vorbind am ramas impresionata de atitudinea sa fata de problemele existente si schimbarilor care ar fi trebuit facute.
Comentarii: e primul interviu pe care l-am citit, nu aveam idee cine este si de unde vine, as dori mai multa informatie.. insa overall cred ca nu e rau, cel putin din punct de vedere economic.
redneck
08-16-2003, 01:05 AM
Nu-mi fac iluzii in ceea ce priveste persoana lui Efremov.
Efremov e rus si e in relatii apropiate cu Marc Tcaciuc.
Va promova politica moldovenist primitiva si rusopupincurista a partidului de guvernamant.
Pare mai destept ca Gonta si deci manipularea va fi mai profesionista si mai subtila.
Cate filme in l.romana ati vizionat la cinematograful Patria, condus de Efremov?
xx
08-16-2003, 01:12 AM
n-am nici cea mai mica idee cine ar fi Efremov asta, insa stiu ca de promis si de zis cuvinte frumoase ei toti is buni :)
Doomie
08-16-2003, 01:13 AM
cam dubios urmatorul paragraf (apropo, linkul este http://www.accente.com.md/interviu/)
"Eu nu apartin acelei categorii de oameni care ar lovi cu piciorul in oamenii ce au cazut deja. Ma refer la dl Gonta. Dlui a plecat la 14 iulie. Am fost corect si iam permis, conform Legii R. Moldova, in decurs de 14 zile, sa foloseasca si biroul, si automobilul de serviciu, si telefonul mobil, si toata structura teleradio."
despre filme in romana la Patria -- doar "Patul lui Procust"... este si o problema tehnica in ceea ce priveste acele filme: dublarea in romana a peliculelor occidentale pur si simplu nu se face, deoarece in Romania cinematografele folosesc subtitre. La o adica "Patria" ar putea sa ruleze si subtitre, dar cred ca nu prea sunt interesati sa cheltuiasca mai multi bani, luind in considerare ca au si asa profit destul de mare...
redneck
08-16-2003, 01:17 AM
Ba nu e problema tehnica. ci rusificare. Acelasi film il poti lua fie de la Moscova, fie de la Bucuresti. BTW, e mai corect sa folosesti subtitrele, decat sa traduci filmul asa cum o fac rusii.
xx
08-16-2003, 01:22 AM
dar n-o fac doar rusii, ci si nemtii, italienii, francejii, spaniolii, shamd :) Din contra n-am mai vazut nicaieri decat in .ro si .md filme cu subtitre :)
Si de ce e mai corect? Eu de exemplu as vrea sa ma concentrez la mimica, expresie, joc actoricesc, si alte nuante, pe cand cu cititul textului multe din astea iti scapa )
Doomie
08-16-2003, 01:22 AM
Ba nu e problema tehnica. ci rusificare. Acelasi film il poti lua fie de la Moscova, fie de la Bucuresti. BTW, e mai corect sa folosesti subtitrele, decat sa traduci filmul asa cum o fac rusii.
Nu este doar o practica moldoveneasca sau ruseasca aceasta dublare -- la fel se face si in Germania, apropo. Ce-i drept in germana :)
Mai depinde uneori si de legislatie -- din cite imi aduc aminte in Romania (si in Olanda) la un moment dat s-a interzis pur si simplu dublarea, cu exceptia filmelor pentru copii. Se incerca astfel impulsionarea si facilitarea studierii limbilor straine.
Doomie
08-16-2003, 01:23 AM
xx -- in Olanda si Finlanda e la fel (subtitre)
apropo, ati auzit ca Gonta pleaca intr-o misiune diplomatica in Franta? :) "Diplomatul" ideal, nu alta :)
xx
08-16-2003, 01:26 AM
xx -- in Olanda si Finlanda e la fel (subtitre)sarmanii :)
redneck
08-16-2003, 01:28 AM
dar n-o fac doar rusii, ci si nemtii, italienii, francejii, spaniolii, shamd :) Din contra n-am mai vazut nicaieri decat in .ro si .md filme cu subtitre :)
Si de ce e mai corect? Eu de exemplu as vrea sa ma concentrez la mimica, expresie, joc actoricesc, si alte nuante, pe cand cu cititul textului multe din astea iti scapa )
Depinde de viteza cu care citesti. Vocea actorului conteaza la fel de mult.
xx
08-16-2003, 01:31 AM
eu citesc destul de rapid, dar sunt unele filme cu unele monologuri care pur si simplu esti nevoit doar sa citesti.
Oricum, nu vreau sa apar faptul ca se iau filme de la moscova si nu de la bucuresti, pur si simplu imho e mai bine sa fie dublate.
Si chiar acuma m-am gandit: oare daca ar fi ele dublate si de romani, s-ar pune oare cele romanesti la patria? :)
Doomie
08-16-2003, 01:31 AM
nu sunt de acord ca dublarea este ceva mai bun ca subtitrele:
1) in 99% dublarea este cu mult mai rea. Nici o traducere nu va putea reda subtilitatile limbii, care sunt atit de importante in filme. La fel dublarea nu poate sa redeie si intonatia, tembrul vocii cu care se spun cuvintele. Subtitrele, fiind si ele o traducere, nu pot sa inlocuiasca originalul -- dar cel putin nu pierzi vocea originala!
2) daca stii limba originalului, atunci e un mod ideal de a insusi mai multe din punctul de vedere al perfectionarii cunostintelor.
eu cred ca Patria ar face o treaba cu mult mai buna daca ar avea jumatate din filme cu subtitre in romana si jumatate cu dublare (in oricare limba doresc ei). Tocmai pentru ca nu au facut asa, eu ma duceam in Chisinau la filme la "Cinema Club" :)
xx
08-16-2003, 01:33 AM
Doomie, eu nestiind engleza, subtilitatile, nuantele si insusirea ei nu ma intereseaza. Iata intonatia si timbrul - da, sunt deacord, e un dezavantaj :)
Ce-i drept, la astea noi (felurite matrixuri, xmeni etc) nici nu prea cnonteaza, insa la cele vechi un dublaj rau reduce filmul mai pe jumate :)
Doomie
08-16-2003, 01:34 AM
invata engleza -- iti va fi de folos :) (nu numai in contextul filmelor...)
redneck
08-16-2003, 01:35 AM
Dublarea vs subtitrarea (o fi asa cuvant in l.romana?) poate fi discutata pe forumul Cinematograf.
Faptul ca la cinematograful "Patria" 90% (daca nu mai mult) din filme erau in l.rusa nu-mi lasa iluzii in ceea ce priveste persoana lui Efremov.
kedd
08-16-2003, 05:08 AM
referitor la subtitrare: concluzia mea este ca in EU - in toate tsarile in care filmele sunt subtitrate - lumea vorbeshte liber engleza, pe cand tsarile care dubl'eaza filmele - nu cunosc engleza aproape deloc. este vreo tsara in EU care ar contrazice aceasta ipoteza ?
dar vad ca discutsia a deviat de la persoana dlui Efremov la problema subtitrarii ;-)
Efremov e rus si e in relatii apropiate cu Marc Tcaciuc.
din cate shtiu eu parintsii lui sunt "moldoveni", sau cel putsin unul din parintsi (in caz ca eu ceva nu am intseles ;-))
printre altele, mai tsine minte cineva incidentul cand lui Artur ia fost interzis accesul in TRM shi a fost arestat? cred ca asta era pe vremea cand era reporter la ORT Moldova...
petru
08-16-2003, 06:34 PM
Stiu ca Efremov vorbeste cu subalternii de la TVM in romana.
felicia
08-16-2003, 08:27 PM
Care romana? L-ati auzit cum vorbeste romaneste? Un cuvint pe minut! Nu cred. El gandeste ruseste si traduce in romana.
redneck
08-16-2003, 08:59 PM
Stiu ca Efremov vorbeste cu subalternii de la TVM in romana.
Si Stati vorbeste in romana ...
Ingula
08-17-2003, 07:22 AM
pe mine m-a uimit profesionalismul sau...din puncy de vedere economic cred ca are idei foarte bune, cel putin teoretic
Gandalf
08-17-2003, 12:40 PM
NU m-ash grabi sa cred ca Artur Efremov e reformatorul si pragmaticul care vrea sa para. Sa vedem cum vor evolua lucrurile.
Cat priveste subtitrarea si dublarea filmelor - eu sunt pentru subtitrare, deoarece mi se pare ca dublarea intr-un fel "omoara filmul". mie imi place sa vad dialgorgurile, reactiile, sentimentele reale, fie ele si in engleza.
Aatata timp cat nu imi este greu sa fiu concentrat si la subtitre si la film nu o sa prefer dublarea.
redneck
08-19-2003, 06:14 AM
Pomul dupa roade se cunoaste.
Ma tem ca Efremov e in livada Moscovei.
kedd
08-19-2003, 04:04 PM
cum demonstrezi teoria provenientsei de la livada Moscovita ?
redneck
08-20-2003, 05:51 AM
1. A fost promovat in acest post important de catre "jiniralu' varonin"
2. La reteaua cinematografelor "Patria", unde Efremov era menager, toate filmele (cu mici exceptii) au fost si sunt in l.rusa.
Mai sunt si alte zvonuri, dar nu le iau in serios.
kedd
08-20-2003, 11:14 PM
1. Pai sunt si multi alti demnitari politici care au fost promovati de tusovka "jiniralu' varonin" shi care nu sunt necesar din livada moscovita.
2. Da, el avea functia de director al retelei cinematografelor "Patria", insa nu shi functia de "proprietar".
shi daca tot vorbim de pom si livada - il cunosc pe tatal lui Artur, in casa caruia se vorbeste romana.
redneck
08-20-2003, 11:27 PM
1. Postul de presedinte al companiei Teleradio-Moldova e de o importanta deosebita pentru comunisti. Deci nu cred ca comunistii ar acepta o persoana cu viziuni contrare lor.
2. Si Stati vorbeste romana, dar este un moldovenist primitiv romanofob si prorus.
Sa vedem ce actiuni va intreprinde Efremov.
kedd
08-21-2003, 04:18 AM
sa vedem, dar nu cred ca-r fi cazul sa facem comparatii cu Stati :D
Victor Prohnitchi
08-21-2003, 05:40 PM
Cred ca doar dupa ce va trece o anumita perioada de timp vom putea spune cu certitudine cu cine e si de cine e sustinut noul presedinte al Companiei, ma tem sa nu o luam prea repede cu critica sau cu lauda,...
mie personal, Efremov nu-mi da nici o speranta de schimbari in viitorul apropiat... si chiar daca ele vor fi, doar de mica anvergura
cezara
08-23-2003, 12:27 AM
Nu va inteleg, oameni buni, parca n-ati fost nici o data la cinema la Patria si n-atsi vazut ca e numai in rusa tot. Shi personalul, shi reclama, totul!
kedd
08-23-2003, 01:23 AM
cezara eu cred ca tu scapi cu vederea un element (sau doua) foarte importante:
1. In Chisinau majoritatea populatiei este vorbitoare de liba rusa
2. Ceea ce tine de reclama, considerand ca 80 shi ceva la suta din business'ul moldovenesc e in mainele vorbitorilor de limba rusa - cam la ce te ashteptsi ? chestia cu reclama a fost demult rezolvata inca de pe vremurile cand se planuia introducerea unei legi cu privire la "limba de stat" shi "publicitatea". atunci reprezentantsi ai oamenilor de afaceri au zis: "80 la suta Vs. 20 la suta ... na... I dont think so..." :lol: shi cu asta sa terminat, sau sa "rezolvat" problema...
cezara
08-23-2003, 01:36 AM
apai... shy sy dzyk.... asta shy va face Efremov al tau din Teleradio-Moldova! 80% - limba rusa. Ca e om "di afaceri", "je"! Asta vretsi - asta avetsi.... :tu_mori:
kedd
08-23-2003, 04:29 AM
ce propui ? "Ceomdan, Vokzal, Rosia!" ?
Doomie
08-23-2003, 04:31 AM
kedd, de ce inciti lumea la ura iter-etnica? ;)
PS: j/k, dar cam e "off-topic" intrebarea...
redneck
08-26-2003, 09:52 PM
ce propui ? "Ceomdan, Vokzal, Rosia!" ?
Desigur, cea mai buna metoda de aparare este atacul.
Remarc o atitudine similara cu cea manifestata de rusofoni atunci cand majoritatea pupulatiei din RM (ma refer la romani, inclusiv si la cei ce se declara ,gresit in opinia mea, moldoveni) revendicau dreptul la limba de stat sau cereau rusofonilor sa invete l.romana. In clipa cand ii spuneai unui rusofon sa invete l.romana, te numea fascist,nationalist si iti reamintea fraza mentionata de kedd.
cezara
08-26-2003, 10:25 PM
Kedd, de respectarea proportsionalitatsii orelor de difuzare in limbile minoritare n-ai auzit? Deci, dupa parerea ta, nu avem decat sa acceptam sa ne rusifice cu fortsa, pentru ca nu cumva sa fim banuitsi ca.... "cemodan, vogzal..."? Nici nu ashteptam sa ne zica rushii ceva, ne dam singuri cu ciomagul in cap? Ce sa-i faci? Asa e moldovanul, nu-i da obiecte grele sau ascutsite.... :evil:
redneck
09-24-2003, 02:27 AM
Adresati intrebari intervievatului Artur Efremov, presedintele Companiei TELERADIO-MOLDOVA.
Intrebarile se vor receptiona pina la 2 octombrie 2003. Interviul va fi publicat la data de 12 octombrie 2003.
http://www.azi.md/iv?iv=73&lang=Ro
redneck
10-15-2003, 11:20 PM
Chișinău, 15 octombrie, INTERLIC. Compania “Teleradio-Moldova” va fi reorganizată în companie publică a audiovizualului cu denumire omonimă pe calea lichidării. După cum transmite agenția INTERLIC, acest fapt este prevăzut în inițiativa legislativă a deputaților în Parlament, care a fost aprobată astăzi la ședința Guvernului republicii. Ministrul Justiției Vasile Dolghieru a refuzat să prezinte jurnaliștilor informațiisuplimentarevizavi de această chestiune.
redneck
10-15-2003, 11:21 PM
Presedintele Companiei Teleradio-Moldova risca sa fie demis pentru taraganarea procedurilor de elaborare a mecanismelor de functionare a institutiei
15 octombrie 2003
Consiliul de Observatori (CO) al Companiei Nationale "Teleradio-Moldova", intrunit marti in sedinta, i-a anuntat presedintelui Companiei, Artur Efremov, un avertisment public cu titlu de sanctiune pentru incalcarea legii privind transformarea Companiei de Stat "Teleradio-Moldova" intr-o institutie publica a audiovizualului.
Lui Efremov i se incrimineaza taraganarea premeditata a procedurilor de elaborare a Statutului institutiei nationale a audiovizualului si de prezentare a componentei Consiliului de administrare, contrar prevederilor stricte ale legii si celor formulate suplimentar de Consiliul Observatorilor.
Membrii CO au fost sesizati in repetate randuri de reprezentantii angajatilor companiei care afirma ca Efremov ar incerca sa promoveze in Parlament un amendament la legea in baza careia a preluat functia, astfel incat sa poate obtine lichidarea institutiei si nu reorganizarea acesteia in una publica, ceea ce i-ar da libertatea totala sa concedieze masiv personalul.
CO s-a declarat contrariat de lansarea de catre Efremov a pretinsei initiative legislative fara a o coordona cu membrii CO, initiativa care a cauzat tensiuni in mediul angajatilor.
Potrivit sesizarilor depuse de Federatia oamenilor de televiziune si de sindicatele de la "Teleradio-Moldova", Efremov a suprimat abuziv mecanismele in vigoare de gestionare a companiei si sistemul de remunerare a angajatilor ceea ce pune in pericol activitatea institutiei.
Lui Efremov i s-a "alocat imperativ" termenul de o saptamana pentru prezentarea proiectului Statutului Companiei "Teleradio-Moldova" si a componentei nominale a Consiliului de Administratie. CO l-a anuntat pe presedintele companiei nationale a audiovizualului ca daca nu se va conforma termenului impus el urmeaza a fi demis din functie.
Efremov nu a comentat deocamdata demersul dur lansat de CO.
In sedinta de marti membrii CO au incercat sa aleaga un nou presedinte in locul lui Valentin Beniuc, care s-a retras din componenta consiliului dupa ce a fost numit in functia de Ministru al Educatiei. Din cauza paritatii de voturi date pentru candidatii la functia de presedinte (decanul Facultatii de Jurnalism de la Universitatea de Stat, Victor Moraru, si redactorul-sef de la Agentia BASA-press, Vasile Botnaru) procedura de alegere va fi reluata in sedinta urmatoare a consiliului. Guvernul l-a delegat in componenta Consiliului, in locul lui Valentin Beniuc, pe Victor Costetchi, rectorul Universitatii slavone de la Chisinau.
http://www.azi.md/news?ID=26206
lia
10-19-2003, 01:36 AM
Majoritatea parlamentara a votat lichidarea Companiei de stat "Teleradio-Moldova" pe motiv ca nu exista alta cale de constituire a institutiei publice a audiovizualului
17 octombrie 2003
Versiune pentru tipar
Majoritatea parlamentara a votat vineri in prima lectura, in sedinta plenara a Legislativului, lichidarea Companiei de stat "Teleradio-Moldova" care functioneaza de facto, invocand motivul ca nu exista alta cale de constituire a institutiei nationale a audiovizualului in conformitate cu legea despre institutia publica a audiovizualului, aprobata in vara anului trecut sub presiunea Consiliului Europei.
Factiunile de opozitie, Alianta "Moldova noastra" si Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD), au refuzat sa sprijine modificarea legii in vigoare pe motiv ca, in opinia lor, comunistii ar promova, sub acoperirea unor intentii nobile declarate, niste interese obscure, contrare obiectivelor anuntate, si anume sa se rafuiasca cu initiatorii grevelor de le Televiziune din anul trecut care au protestat impotriva cenzurii si sa camufleze deturnarile masive de fonduri publice. Ambele grupuri parlamentare de opozitie au reprosat majoritatii ca au fortat adoptarea amendamentului in regim de urgenta si nu l-au prezentat mai intai pentru expertizare la Consiliul Europei.
Amendamentul la legea aprobata in iulie 2002, dupa lungi dezbateri si ajustari la cerintele inaintate de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, a fost initiat de catre sapte deputati comunisti in frunte cu Vladimir Dragomir, presedintele comisiei parlamentare pentru mass-media.
Potrivit modificarii votate, Compania publica "Teleradio-Moldova" va fi absolvita de plata datoriilor acumulate pana acum, va obtine dreptul sa-si depoziteze banii in banci comerciale, iar salariatii disponibilizati in urma lichidarii institutiei, vor fi concediati "cu respectarea prevederilor legislatiei muncii".
Maria Postoico, presedintele comisiei juridice, pentru numiri si imunitati, a declarat ca amendarea legii, in special stipularea privind lichidarea companiei existente, deriva din coliziunea juridica cu normele noului Cod Civil. Potrivit Mariei Postoico, Codul Civil a fost supus expertizelor internationale, prin urmare amendamentul ajustat la normele codului se integreaza intr-un act juridic valabil. Liderul factiunii comunistilor, Victor Stepaniuc, a spus ca este de acord ca amendamentul sa fie supus expertizei la CE, dar a insistat ca modificarea sa fie operata, ca sa nu fie blocat procesul de transformare a Companiei Teleradio-Moldova in una publica, dupa care s-ar putea solicita expertiza ce ar putea dura chiar si trei saptamani. Stepaniuc a acuzat opozitia social-democrata de incercare de a zadarnici constituirea institutiei publice a audiovizualului.
In replica, liderul factiunii "Moldova noastra" a spus ca factiunea comunistilor de fiecare data cand vrea sa camufleze adevaratele scopuri ce stau in spatele unui amendament, il promoveaza in regim de urgenta, astfel incat sa nu se reuseasca o evaluare competenta si o larga mediatizare. In opinia liderului fractiunii social-democratilor, comunistii vor disponibiliza masiv personalul incomod si vor anula datoriile companiei formate in urma unei gestionari frauduloase.
Aceleasi motive ale refuzului de a vota amendamentul le-a invocat si Iurie Rosca, liderul fractiunii PPCD, care a spus ca partidul de guvernamant de fapt vrea sa pastreze in continuare controlul total asupra celei mai importante institutii a audiovizualului cu acoperire nationala. Rosca s-a declarat convins ca in cele din urma opozitia si societatea civila se va vedea obligata sa recurga la proteste ca sa atraga atentia Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei ca autoritatile e la Chisinau nu au indeplinit de fapt recomandarea privind transformarea companiei de stat Teleradio-Moldova in una realmente publica.
In ajun, joi seara, presedintele Parlamentului, Eugenia Ostapciuc, i-a convocat pe membrii Consiliului Observator a Companie Teleradio-Moldova carora le-au fost prezentat ratiunile de care s-au ghidat autorii amendamentului propus de cei sapte deputati. Spicherul Legislativului s-a vazut nevoita sa solicite un schimb de pareri cu membrii CO, dupa ce ei se aratasera nemultumiti ca au fost neglijati de initiatorii amendamentului.
BASA-PRESS
http://www.azi.md/news?ID=26239
redneck
10-24-2003, 11:25 PM
Păpușarii
•autor: Val Butnaru
Este de-a dreptul sfidătoare afirmația actualei puteri, cum că au fost respectate recomandările Consiliului Europei privind transformarea Companiei de stat “TeleRadio-Moldova” într-o instituție publică.
Până la ora actuală, această instituție publică nu există nici măcar din punct de vedere juridic, iar întreaga vină trebuie să și-o asume Parlamentul. Inițial, legiuitorii vorbeau despre TRANSFORMAREA Companiei de stat în Publică, acum însă, invocând motive din zona chichițelor juridice, ei au votat legea cu privire la lichidarea instituției vechi și înființarea celei noi. Inițiativa legislativă a celor șapte deputați comuniști a provocat un val de indignare în sânul colectivului din Dealul Schinoasei. De ce?
Al “cui” este Efremov?
Ideea lichidării îi aparține actualului președinte al Companiei, Artur Efremov. El a adus-o la cunoștința membrilor Consiliului de Observatori (CO), radiind de fericire că a găsit modalitatea pentru a-și realiza planul de concediere masivă a angajaților care nu-i convin. Membrii CO l-au avertizat pe Efremov că epurarea de cadre va duce la o tensionare bruscă a situației. Arogant și sfidător, tânărul președinte și-a dus planul până la capăt, folosindu-i pe șapte deputați. Acum, noua Companie publică nu are angajați, Efremov având mână liberă să acționeze după bunul lui plac. S-a putut oare prevedea această întorsătură a situației acum trei luni, când Efremov a fost ales în funcția de diriguitor al Companiei? S-a putut, iar unii membri ai CO au și vorbit despre faptul că tânărul businessman nu se potrivește pentru această funcție. Efremov nu înțelege rostul unei Companii publice, confundând-o cu o structură comercială. Aceste argumente nu au fost luate în seamă și 10 din 15 membri ai CO au votat, ca la comandă, pentru o persoană total necunoscută. Ceilalți concurenți, unii fiind cu adevărat profesioniști, au făcut figurație într-un spectacol regizat de putere.
Consiliul Europei critică proiectul de lege vizînd lichidarea companiei de stat Teleradio Moldova
Expertii Consiliului Europei sunt de parere ca lichidarea companiei de stat Teleradio Moldova, propusa de un grup de deputati comunisti din Parlamentul de la Chisinau intr-un proiect de lege votat recent in prima lectura, poate avea consecinte negative pentru institutia audiovizualului.
Intr-un aviz al proiectului de lege, expediat Legislativului moldovenesc, expertul Karol Jakubovicz recomanda revizuirea prevederilor referitoare la lichidarea companiei. El considera ca unele schimbari de organizare a Companiei de stat pot fi efectuate in conditiile legii deja existente cu privire la statutul Teleradio Moldova. Lichidarea propusa nu va fi una reala, considera expertul, deoarece, potrivit proiectului, conducerea companiei nu se va schimba.
zeidrik
02-26-2004, 09:13 PM
http://azi.md/news?ID=28035
Presedintele Companiei "Teleradio Moldova", Artur Efremov, a fost destituit joi din functie, in urma unei sesizari semnate de sapte dintre membrii Consiliului de Observatori ai Companiei.
Cei 14 membri ai Consiliului de Observatori, prezenti la sedinta, au votat unanim pentru demiterea lui Efremov.
Efremov a fost acuzat de incalcarea legii privind institutia publica a audiovizualului si de ignorarea repetata a avertismentelor date de Consiliul de Observatori pana acum.
Consiliul a mai decis ca directorul postului national de radio, Ilie Telescu, va indeplini functia de interimar pana la alegerea unui nou presedinte al Companiei "Teleradio Moldova".
Consiliul a anuntat concurs pentru functia respectiva.
Artur Efremov a declarat in sedinta de joi ca va contesta in instanta decizia Consiliului de Observatori.
Artur Efremov a fost ales in functia de presedinte al Companiei "Teleradio-Moldova" la 14 iulie 2003, prin votul a 10 din cei 15 membri ai Consiliului de Observatori.