View Full Version : Cenzul de varsta
zeidrik 05-19-2003, 01:34 AM In lumina ultimelor evenimente triste ce au loc pe forum, ma refer la certurile interminabile intre ignoranta verde si experienta agresiva, vreau sa initiez un micro-referendum in vederea introducerii unei legi locale, care sa prevada ca participantii la dezbateri politice, sa aiba implinit majoratul. Scopul este de a ridica nivelul intelectual al discutiilor si de a evita situatiile conflictuale care apar din cauza varstei fragede ale unor participanti.
Astept de la voi pareri despre necesitatea acestei legi. In caz ca sunteti pro, va rog sa va propuneti si o limita de varsta.
Tin sa-i informez pe cei care vor intreba cum va fi posibil sa urmarim executia legii in caz de acceptare: exista metode psihologice, dar si tehnice, de determinare a varstei participantului. Daca un participant care nu a atins majoratul reuseste sa duca de nas administratia - bravo lui, inseamna ca gandeste ca un om matur, iar aceasta este esenta rezultatului legii.
Rezultatele se vor calcula in felul urmator: de partea stanga a balantei va fi raspunsul 1, iar de partea dreapta suma raspunsurilor 2-4. In caz de castig la dreapta, varsta definitiva va fi acea care a acumulat cele mai multe voturi.
Anatolie 05-19-2003, 01:58 AM Nu mi-i evident daca face sau nu de limitat varsta. Vei reduce numarul discutiilor infantile la sigur, insa nivelul discutiilor normale e mult prea sus de nivelul marei majoritati ai utilizatorilor pe acest forum. Si atunci risti sa te alegi cu discutii foarte liitate si/sau inafara capacitatilor de intelegere a celora cui le-ar fi cel mai de folos.
Cred ca face sa definesti un scop/manifest al acestui forum (Politica) si sa bati in directia definita. Daca e "discutii serioase intre oameni seriosi" atunci face sa limitezi si sa cauti activ utilizatori care ar putea participa.
Daca e educarea tineretului infantil (si celor care au ramas la etapa data a dezvoltarii) - apoi are mai mult sens sa nu limitezi accesul ci sa lupti pentru o atitudine mai toleranta si un mediu mai "dummy-friendly" pe forum.
Iar de estimarea varstei - nu cumva te apuci sa-ti ei pe tine aceasta functie murdara? :D
Am mai spus, nu cred ca e bine sa fie limitata varsta. Poate ne gandim la un regulament special al forumului, care sa sanctzioneze copy-past-ul (cel inutil, ca sa nu ne trezim cu zece variante ale aceleeashi stiri, postate in douazeci de locuri...), manifestarea prea temperamentala pe forum: calomnia, insinuarile, injuraturile (pentru ca asha ar fi bine: sa nu discutam persoanele de pe forum, ci doar situatzii, evenimente, idei...)?
zeidrik 05-19-2003, 02:28 AM Vad ca v-ati exprimat opiniile, le respect, dar de ce nu votati?
Anatolie 05-19-2003, 02:31 AM In cazul meu - nu pot vota deoarece nu-i optiunea "nu stiu" :D
Insa serios, daca ai specifica mai bine intentiile forumului dat - poate ar fi mai clar ce-i mai bine de facut.
Eu ash vrea sa vad shi alte pareri, ca sa ma decid... Sper ca voi mai avea shansa de a vota saptamana viitoare, pe miercuri-joi :)
Filip Antonio 05-19-2003, 04:25 AM Vad ca v-ati exprimat opiniile, le respect, dar de ce nu votati?
In calitate de libertarian nu pot decat sa ma opun restrangerii accesului la acest forum.
vitalic sprinceana 05-19-2003, 02:52 PM cred ca ar trebui sa fie totusi un cenz de virsta.persoanele peste 90 de ani nu au dreptul sa participe,din motive pur fiziologice :D :D :D
freejerk 05-19-2003, 03:02 PM Eu cred ca nu e chiar corect sa dai voie cetatzeanului sa voteze de la o anumita varsta, in cazul dat de la 18 ani, insa deobicei la aceasta varsta oamenii incep sa gandeasca mai matur, pe cand altzii nici la 40 nu stiu cum so faca. Poate e o idee tampita dar eu cred ca ar trebui stabilit alt criteriu de votare, ca de exemplu IQ-ul, nu e chiar reusit dar oricum... Poate parea discriminatoriu ... Dar ashai viatza totzi suntem diferiti.
Trebuia de mai pus o optziune:
Da - de la 16 ani
Black 05-19-2003, 04:29 PM :desovel: parerea mea
de ce?
unul din motivile invocate de Anatolie
tai din educatia acelor ce au nevoie
si cel mai important, omul nu e o scula directionata de a executa doar o
functie, el este si trebuie sa fie multilateral dezvoltat, cat de banal n-ar
suna.
sper ca in urma ultimilor evenimente de pe forum, cativa dintre noi isi
vor "extinde" un pic dezvoltarea sa multilaterala
daca-i inchide acest forum, aceasta din urma n-ar fi posibil ;)
zeidrik 05-27-2003, 12:53 AM Bine. Accesul va fi si in continuare liber pentru toti indiferent de varsta.
Tema este inchisa.
|
|