View Full Version : Orange Moldova

ciofu
03-25-2003, 07:54 PM
Vad ca baietii deja se simt mai aproape:

www.orange.md

coolgreetings
03-25-2003, 08:08 PM
Tu glumesti.....ce in Moldova v-a veni compania Orange?

ciofu
03-25-2003, 08:29 PM
Cool, asta deja se stie demult, am impresia ca acum foarte in curand....

kedd
03-25-2003, 09:50 PM
coolgreetings da tu cand auzi termentul "Voxtel" - cam ce crezi ? :lol:
defapt domain name-u era demult snimit ;-)

coolgreetings
03-26-2003, 01:00 AM
Eu cand aud Voxtel...deodata...opa.....este ceva legat de Moldova :hehei:
Cei drept Voxtel este companie franceza da parca mi-ar parea deja ca este moldoveneasca :hehei:
Ma mira ca Orange ajunge pana in Moldova....Mi se parea o companie tare krutaia in privinta alegerii tarilor :hehei:

kedd
03-26-2003, 05:46 AM
de ce sa ajunga in MD ? Voxtel apartsine France Telecom'ulu, shi respectiv ciuvashii doar schimba numele din Voxtel in Orange...

ciofu
03-26-2003, 08:03 PM
Kedd, ci za "domainul e demult snimit"?

coolgreetings
03-26-2003, 08:38 PM
Asta cum?
Voxtel se duce si apare sub acoperire Orange? :wtf:

NiTROUS
03-26-2003, 08:48 PM
Oricum este bine ! :D Dar nu cred ca guvernului (MoldTelecom-ului) ii convine ! :cry:

ciofu
03-26-2003, 09:19 PM
Cool, uite in Romania, Dialog-u e amu Orange, asa va fi si la noi, daca intelegi ci zic eu amu

coolgreetings
03-26-2003, 09:20 PM
Aham...ok...cred ca deja incep sa inteleg mai bine lucrurile :)

kedd
03-26-2003, 10:12 PM
ciofu - eu vroiam sa zic ca ideie cu Orange no aparut ieri, shi respectiv shi domenul no fost cumparat doar amu recent...

GYN_Tonic
05-20-2003, 02:11 PM
cred ca le-ar fi prea costisitoare aceasta schimbare...
cred ca se va intampla cand orange va fi o singura mare companie... si intre tarile participante vor fi stranse legaturi...
am in vedere cand vei suna pe cineva din franta pe orange la pretul unei convorbiri locale.... (cum e la zapp acum)

Victor Prohnitchi
05-20-2003, 02:33 PM
cum credeti, in ce masura va afecta piata telefoniei mobile? ma refer la preturi...

ciofu
05-20-2003, 02:35 PM
normal, cum se face peste tot, in scopul atragerii clientilor, Orange ar trebui sa introduca preturi mai joase ca la celelalte companii....dar sa vedem ce ne aduce

Victor Prohnitchi
05-20-2003, 02:40 PM
normal, cum se face peste tot, in scopul atragerii clientilor, Orange ar trebui sa introduca preturi mai joase ca la celelalte companii....dar sa vedem ce ne aduce
la care celelalte companii? avem doar inca una, Moldcell care pe luna ce trece ramine cu sediul tot mai mic

Alien
05-20-2003, 11:52 PM
cred ca vara va aparea !

ciofu
05-21-2003, 01:57 AM
o sa apara doar si Moldtelecomu ca a 3 operator :lol:

Victor Prohnitchi
05-21-2003, 10:02 AM
o sa apara doar si Moldtelecomu ca a 3 operator :lol:

Apropos, chiar vroiam sa intreb ce e cu soarta celui de-al treilea operator GSM? " MOLDTELECOM?

GYN_Tonic
05-21-2003, 12:33 PM
Preturi mai mici in moldova??? :)
hmmm... ar fi complicat.. :-?
daca luam in comparatie preturile din moldova si romania sau aceeasi franta... observam ca in Moldova sunt cele mai mici preturi din toate... :o

Oricum... cu cat mai multa concurenta cu atat mai bine... :)
insa de-ar coopera inte ele (companiile) :(

coolgreetings
05-21-2003, 04:19 PM
la care celelalte companii? avem doar inca una, Moldcell care pe luna ce trece ramine cu sediul tot mai micCe ai avut invedere?

ciofu
05-21-2003, 08:37 PM
Cool, stii sediul Moldcell, apai in cladirea ceea sau deschis tot felu de birouri sau alte spatii au fost arendate :lol:

coolgreetings
05-21-2003, 08:38 PM
Pai voi ce nu ati stiut ca sediul cela mare de pe Stefan cel Mare nu mai este locul de baza al Moldcell-ului?

zeidrik
05-22-2003, 12:15 AM
Pai voi ce nu ati stiut ca sediul cela mare de pe Stefan cel Mare nu mai este locul de baza al Moldcell-ului?

aha.. am prins ideea - se conspireaza Moldcelul, sa nu stie concurentii pe unde le e sediul ;) Sa nu se-ntample ca si utilizatorii sa le uite existenta.

IONIX
05-22-2003, 03:00 PM
daca s-ar extinde Orange la noi in Moldova, poate se va dezvolta si piata GSM :roll:
Moldcell ni-o facut podarok: a scumpit pretul la cartele reincarcabile :(

coolgreetings
05-22-2003, 06:50 PM

aha.. am prins ideea - se conspireaza Moldcelul, sa nu stie concurentii pe unde le e sediul ;) Sa nu se-ntample ca si utilizatorii sa le uite existenta.Ei.....fii serios :)
Noul sediu al Moldcell-ului se afla langa centrul comercial "Elat".

GYN_Tonic
06-19-2003, 04:59 PM
Unde ca nu l-am vazut :wtf:

Doomie
07-13-2003, 05:08 PM
Domain Name orange
Org./Registrant VOXTEL SA
City Chisinau
Country Moldova
Admin.contact Victor Nicolaescu victor.nicolaescu@voxtel.md
Tech.contact Eugeniu Onoi eo@voxtel.md
Primary NS ns.mldnet.com 212.56.192.10
Secondary NS ns2.mldnet.com 212.56.192.20
Exp.date 2004-07-04

curios :)

ciofu
12-14-2003, 02:24 PM
matinca ciuvacii so razgandit :crazy:

chan
12-20-2003, 03:41 PM
salutare, sper ca degraba ne vom bucura si noi de ORANGE insa din date precise am auzit ca cam se mai amina aceasta venire a lor pe piata noastra, si daca chiar vor aparea nu stiu cum va concura cu culoarea orange a MOLDCELLULUI asa ca mai ramine de vazut ce surprize ne vor oferi ambele companii
pa si salutare la toti :lol:

chewy
02-07-2004, 09:40 PM
anume imaginea BRANDULUI pe piata face intirzierea sau complet nevenirea lui Orange...

In Romania a fost usor ... Connex e verde... La noi insa ... :(

Aici in Moldova s-au intilnit 2 companii cu aceeasi culoare... ce e cam unic...

Oricum pina ce e cam clar ca Voxtel ramine Voxtel... :) 2 companii si ambele orange - asta e cam absurd pentru piata...

Si la urma urmei Moldova nu e o piata atit de mare pentru ca sa se faca cam asa o schimbare... France Telecom e acelasi, doar ca aici va fi Voxtel... Totusi ar fi fine sa fie Orange ... Si la Moldcell sa le dam ROSU :) sau altceva...

ciofu
03-12-2004, 08:37 PM
daca asta ar fi motivu, atunci e de ras pur si simplu :P

cucerov:)
03-17-2004, 09:09 PM
sa luam la comporatzie chiar aceea moldova cu statele unite
vreatzi sa shtitzi difirentza ca in moldova iese mai scump de trait
incepind cu pretzurile de la mincare shi terminid cu lucrurile caci cind am venit prima data totul transformam in lei ca orshice venit in coace dar acuma ma simnt normal shi intradevar vad cum traim noi shi pe ce baza
Aici in state macar leafa e la merit ceea ce nu pot sa spun in md(nu ma refer la primari shi minishtri:)))))))))) )

:cry: da mii jale dar astai viatza

Sam
05-18-2004, 04:07 PM
Sa yncepem cu faptul ca Orange este o marca notorie yn lume shi daca vine yn Moldova Moldcell-ul va fi nevoit sa-shi schimbe culoarea pentru ca yn primul rynd turkcell nu este marca notorie, yn al doilea rynd culoarea lor corporativa nu e "portocalie"
Da ideea ca sa vie Orange yn Moldova e dezzvoltata de foarte mult timp, Initzial chiar se preconiza ca un timp, aproximativ jumatate de an, brandurile Voxtel-Orange sa mearga ympreuna pentru ca lumea sa yntzeleaga transformarea :)
Asha ca eu cred ca ynca este posibil sa vedem Orange pe ecranele telefoanelor noastre mobile 8)

Victor Prohnitchi
05-18-2004, 07:16 PM
sa luam la comporatzie chiar aceea moldova cu statele unite

ca buna comparatie mai faci :crazy:
nu ai gasit nimic mai apropiat de chiar aceeasi Moldova?

khama
06-04-2007, 05:14 PM
interesant sa citeshti topicuri cu asha vechime pe marginea unui fapt implinit :)

Arina
06-04-2007, 05:23 PM
implinit dupa 4 ani... :) greu au ajuns.

Antimatter
06-04-2007, 05:35 PM
Si la Moldcell sa le dam ROSU :) sau altceva...

aha aha!!! :P
sh mai mult nik?

khama
06-04-2007, 06:42 PM
roshu ii vodafone :)

Hmmm
06-05-2007, 09:59 AM
Serviciile ramin a fi cele mai importante shi nu culorile.

Antimatter
06-05-2007, 12:00 PM
imaginea e forma...serviciile continutul...una fara alta nu exista....
insa primul impact oricum e al culorii, imaginii, etc etc...tot ce tine de PR, marketing si merchandising

zeddo
06-05-2007, 09:30 PM
Culoare nu poate fi o marca, pentru a crea confuziuni, deci nu poate fi inregistrata, ci doar o combinatie de culori, asta conform unor conventii a dreptului proprietatii intelectuale... deci, pe piata moldoveneasca, sau pe orice alta piata pot exista concomitent sute de SRL-uri, SA-uri...si tot asa... cu acceasi culoare..fara a se incalca un drept, sau fara dreptul de a specula orice confuziune sau alte eventuale litigii...

Antimatter
06-06-2007, 01:17 AM
pot exista, da, dar sunt SA-uri care preseaza si "maninca" SA-urile mai mici si SRL-urile...uite cazul Eurotelului. deci cind a venit Evroseti pe piata moldoveneasca, astia au insuflat Eurotelului sasi schimbe culoarea, sa nu mai fie galben si Euro...pentru ca cica incurca rusilor care au venit dupa...de aia si avem acum Pronto care e violet, fostul Eurotel.
deci culoarea e o problema, si nu e caz unic

zeddo
06-06-2007, 07:11 PM
eh...asta se intampla la nivel de companii, si nu la nivel de legislatie.. practica juridica nu zice nimic...de ideea crearii confuziunii de culori... intelegi? asta doar la noi se poarta...."preseaza" alte companii pt a schimba ceva... in fine, vorbesc mai mult din punct de vedere legal, si nu de practica "interna" a relatiilor inter-societati din Moldova. Ceea ce tine de Eurotel..el parca a fost preluat de Evroseti..si nu vad nici o chestie de a presa concurentul comerical inexistent..Eventual Pronto, e o societate nou creata...

Antimatter
06-06-2007, 08:02 PM
in privinta Eurotelului stiu pentru ca am lucrat acolo...da a fost preluat ca mai tirziu, restul filialelor (pentru ca nu toate sau vindut la Evroseti) sa fie presate sasi schimbe: 1 culoarea, 2 denumirea...de aici si Pronto.....Evroseti in MD e cu "binecuvintarea" lui Olejka. Nu fac cine stie ce piata. scopul lor e mult mai mare: sa ajunga in Europa, prin Ro. MD fiind o punte

zeddo
06-08-2007, 12:05 PM
da...la noi e posibil mai tot, degeaba sunt hartii cu antet de lege.. oare evroseti se deschide prin franciza? ciudat, le-am vazut la fiecare pas, si mi se pareau ilogice sa se afle la 5 metri una de alta. Nush...in UE? sa incerce... dar aici e o concurenta bunicica.

Umbreon
06-12-2007, 02:38 PM
in privinta Eurotelului stiu pentru ca am lucrat acolo...da a fost preluat ca mai tirziu, restul filialelor (pentru ca nu toate sau vindut la Evroseti) sa fie presate sasi schimbe: 1 culoarea, 2 denumirea...de aici si Pronto.....Evroseti in MD e cu "binecuvintarea" lui Olejka. Nu fac cine stie ce piata. scopul lor e mult mai mare: sa ajunga in Europa, prin Ro. MD fiind o punte

Ce analiza strategica profunda , antimatter , sa-ti vada postul precis te angajeaza direct in head office ^^

Artur
06-21-2007, 07:22 PM
Am fost azi pe la Orange sa-mi achit factura.
Am pipait niste telefoane... of ce sofisticate is Nokia seria N :)
m-am convins inca o data ca motorola au cel mai levii meniu
si ca sony ericsson face in primul rind walkman si pe urma telefon :)