View Full Version : frames rule?
uitati asa o intrebare care demult ma framinta, multi cunoscuti imi tot spun sa nu folosesc frames pe web pagini ca de acum nu mai este "moda" asta si deamu tot a trecut pe layeruri, tabele, css, etc...
Pe de alta parte, altii, si aceia destul de multi imi mai spun sa nu atrag atentia la prima categorie si sa folosesc frames ca pot fi create lucruri foarte frumoase si prin "metoda veche"...
are cineva vre-un argument convingator pentru sau contra frames?
radium 04-15-2001, 01:49 PM mie la fel mi-au spus: nu utiliza frames...
am incercat sa fac citeva pagini prin metoda fara frames... cite ceva iese, sunt avantaje, dar shi cu frame-uri nu e rau deloc...
chestia consta probabil in faptul ca daca exista linkul la un frame userul cu greu poate alege vre-o categorie... intselegi?
da, relativ...
eu ma gindeam ca poate frames ofera o senzatie prea "statica" sitului fiindca anumite portiuni ramin la fel, iar numai ceia ce tine de continut se schimba...
shapoi de asemenea ma mai gindeam ca daca nu folosesti frames ai posibilitatea sa schimbi designu permanent la tot continutu...
http://www.microsoft.com ii un bun exemplu in asa caz....:roll:
Crush 04-18-2001, 06:53 PM Avantajul tabelelor fata de frame-uri:
1. Un raspuns banal dar care imi place: arata mai bine. :smile:
2. In caz ca pe pagina ta ruleaza vre-un banner, la activarea unui link, in tabel, acest banner se incarca din nou cu tot cu tabelul intregii pagini, deci mai multe rulari de banner, deci mai multi banii... :smile:
imported_vitalie 04-19-2001, 02:30 AM eu ce sa va spun - uitati-va la lucru cu ochii unui simplu user, care nici nu intelege ce este un frame si de ce partea aia de sus care ocupa vreo 15-20 procente iti sta in fata tot timpul.
Cineva va spune ca e comod pentru navigare, insa chiar si comoditatea asta nu merita spatiul CONSTANT pe care un frame il ocupa. Nu degeaba s-a inventat bara "scrolling" si metode alternative de navigare pe langa cea de baza...
Cred ca ati inteles, ca eu nu as fi folosit frame-uri, insa daca cel ce-ti comanda un site vrea ca un banner respectiv sa stea tot timpul in ochii userului in partea stanga - atunci recurgi la frame-uri muscandu-ti degetele si excluzand ideea de a include site-ul respectiv in portofolul tau :smile:.
numai bine,
vitalie
vitalie
eu cred ca tebuie de folosit frame numai atunci cind nu ai alta solutie in rest sorry.
Alteia 05-13-2001, 06:42 PM frames - nu! nu-i bine din mai multe motive,
unele deja au fost spuse. iata ynca unul, nu mai putzin important:
pe diferite monitoare, cu diferite browser-e pagina facuta yn frame-uri arata diferit (de obicei mai rau decyt a fost gyndita).
radium 05-13-2001, 11:18 PM insa uneori anume aceasta - frame-ul permite sa fie pagina privita la diferite rezolutsii practic la fel: in coltsul din stinga? shi ce-i rau in asta? meniul ramine sus? destul de nice :smile:
Alteia 05-14-2001, 12:28 PM din cyte eu shtiu, nimeni din cei prezentzi yn acest multstimat forum n-au studii specializate yn domeniu. pentru toata lumea de aci web-design-ul yi hobby (chiar shi daca unii din Dvstra fac bani pe treaba asta). deci, ynvatzatzi din exemple: http://www.hp.com, http://www.ibm.com, http://www.cnet.com sau http://www.cnn.com, http://www.bbc.com - shy nicaieri nica frame-uri! oare di shi?!
dar, desigur, multa lume de p-aci yi mult mai deshteapta decyt designerii bespontovyie care o gyndit site-urile estea! hai, baietzi, rasturnatzi lumea, ca de altfel shi-a ramyne din urma voastra!
<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Alteia pe 2001-09-25 01:11 ]</font>
radium 05-14-2001, 06:31 PM m-am uitat eu la unele site-uri... ce pot sa zic nice! :grin: simplitatea triumfa...
insa cind e vorba de site-uri expuse in pagini cool facute de unii membri ai forumului incepi sa te gindeshti ce metode? cum? de ce?
:lol: trebuie sa te nashti in Moldova...
birkoff 05-15-2001, 06:49 PM da,sunt deacord cu Alteia shi sunt sunt nu sunt impotriva frame-urilor. Dar facind un site cu frame-uri: http://www.cnti.moldnet.md/scv/99/ web-masterul de la design.md mi-a facut o sugestie : sa nu folosesc frame-uri ! shi asa shi am facut!
Eu zic ca un site fara tabele nu este UN SITE bine facut ! shi shtitzi de ce? va dau un exemplu: daca se face un menu din mai multe imagini shi nu de pus tabel, atunci daca fereastra browserului este Minemized voi sa incercatzi sa intzelegetzi ceva ... asa ca cred ca voi atzi intzeles ce cred eu despre frame-uri !
Alteia 05-15-2001, 09:48 PM web-masterii de la design.md se prishep, bazar nu-i! bukvaljno shel mai ghini!
madwolf 05-20-2001, 10:47 AM Alteia, majoritatea siteurilor americane si nu numai au un motiv foarte important legat de frame'uri. Folosirea frame'urilor este ILEGALA (da da, corect ati auzit) pentru ca programele utilizatorilor handicapati nu lucreaza corect cu ele, si prin urmare nu sunt in stare sa vizioneze continutul.
Pe de alta parte, majoritatea acestor companii cu milioane de vizitatori pe zi au nevoie ca fiecare utilizator care poate fi pe cine stie ce platforma si cine stie ce browser sa poata vedea site'ul lor fara probleme....frame'urile fiind un lucru capricios deseori provoaca astfel de probleme, deaceea ei nu isi pot asuma riscul de a folosi asa ceva. Eu nu zic ca frame'urile RULE dar nu trebuie neglijate totusi. Au unele avantaje, pentru ca altfel nu ar fi fost create, si cei care au pus fundamentul HTML nu au fost mai prosti decat webmasterii de la IBM, HP, etc....
Eu personal in viitor voi trece la tabele cu pagina mea, pentru ca m-am convins ca nu merita pur si simplu.
<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: madwolf pe 2001-05-20 01:48 ]</font>
Alteia 05-20-2001, 07:39 PM apropo, au fost inventate o gramezenie de lucruri inutile pe lumea asta! shi toate au fost inventate yn mare masura de oameni deshteptzi.
iulik 07-04-2001, 09:00 PM Hmmm, Ateia, ean ingearca shi te gindeste din alt punct de vedere.
Tie ti se pare ca tu esti foarte desteapta shi ca cei ce lucratu pe MS DOS erau niste prosti. Ean incearca shi te gideste cam ce vor crede peste vreo 100 de ani despre noi in privinta calculatoarelor la general. Vor spune ca FLASH-ul (pentru ca este relativ mai nou) este un primitivism. Tin sa mentionez ca nu doresc sa te jignesc cu nimic, dar tu ai facut nishte afirmatii greshite.
Alteia 07-05-2001, 06:52 PM eu desigur ca-s deshteapta, asta nu se discuta! dar sensul mesajului lui iulik s-a pierdut pentru mine yn vyltoarea literelor! din cyte am observat, eu yn genere n-am facut nici un fel de afirmatzii ynafara de una "straduitzi-va sa nu folositzi frame-uri" - care-i corecta. sa mor io!
iulik 07-06-2001, 03:43 PM <TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Pe 2001-05-20 10:39, Alteia a scris:
apropo, au fost inventate o gramezenie de lucruri inutile pe lumea asta!
[/quote]
La asta am facut eu referire in mesajul anterior :te_tai:
radium 07-06-2001, 04:34 PM stati un pic Dos-mode e tare nice shi imi place de exemplu foarte mult interfaces-ul de la dos navigator sau far :smile: , deoarece este comod...
dar sa revenim la frame-uri. nu cred ca e nevoie sa fim atit de radicali. frame-urile trebuies, e doar o problema faptul de a le putea utiliza :grin:
Alteia 07-06-2001, 05:26 PM ah! moi nejnyi iulic! de ce te superi? "au fost inventate o gramada de lucruri inutile"... ma refeream la bani, guvern, politica... au am spus eu ceva de DOS?!
iulik 07-06-2001, 08:12 PM eeeeh draga mea Alteia, referitor la Guvern, banii etc, tot nu ai dreptate shi sa stii ca imi pare rau ca treubue sa te contrazic.
iulik 07-06-2001, 08:22 PM <TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Pe 2001-07-06 07:34, radium a scris:
stati un pic Dos-mode e tare nice shi imi place de exemplu foarte mult interfaces-ul de la dos navigator sau far :smile: , deoarece este comod...
dar sa revenim la frame-uri. nu cred ca e nevoie sa fim atit de radicali. frame-urile trebuies, e doar o problema faptul de a le putea utiliza :grin:
[/quote]
Sunt de acord cu tine Radium in privinta Far-ului. Problema e ca el merge doar sub Windows :sad: shi inca nu sub toate (pe platformele 2000 nu merge)
madwolf 07-06-2001, 08:57 PM merge! :smile:
iulik 07-07-2001, 09:53 AM posibil, dar eu am incercat o data shi nu mi-a placut cum mergea. sau farul respectiv sau windowsul avea bug-uri. :wink:
madwolf 07-07-2001, 10:39 AM ce anume "nu iti placea"? faptul ca nu vedeai nimic in afara de doua panele albastre goale? :smile:
radium 09-18-2001, 10:10 PM foarte corect
FAR cu ferestre goale... in Win98 totul nice, pe cind in 2k cam asta
apstudio 09-19-2001, 10:37 AM Pe 2001-07-06 11:22, iulik a scris:
<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Sunt de acord cu tine Radium in privinta Far-ului. Problema e ca el merge doar sub Windows :sad: shi inca nu sub toate (pe platformele 2000 nu merge)
Farul merge foarte bine pe platformele 2000, cine tsea spus ca nu merge??
Eu demult lucrez cu win 2000 profesional shi nu am avut nici o problema cu FAR-ul.
Pur shi simplu in Win 2000 trebu de configurat cum trebuie ferestrele(sa le dai marimea respectiva, in ce loc a ecranului sa apara tottimpul s.a.).
<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: apstudio pe 2001-09-19 01:41 ]</font>
iulik 11-18-2001, 02:27 PM Acum merge shi la mine .. :grin:
Black 02-13-2002, 04:03 AM iaca am dat shi io de problema asta
cineva a spus de efectul static pe care il capata pagina, totalmente deacord
dar nimeni n s-a referit la viteza de
incarcare, asta nu joaca nici un rol?
apstudio 02-13-2002, 02:53 PM Sigur ca joaca un rol importatnt...dar este o batae de cap mare cu crearea astfelor de saituri...
|
|