letUS
03-12-2003, 05:09 AM
Iaca inca o problema: am unit odata doua calculatoare cu ajutorula la 2 ethernet cardururi si cablul. Calculatoarele erau pe Win98 amindoua. Acum incerc sa unesc intraceasi fel doua calculatoare cu WinXp instalat si nu pot. Imi spune ca Network Cable Unpluged. Eu is sigur ca cablu e conectat in amindoua parti. Inca ceva cind ma duc is properties la Lan Connection si pe urma properties la TCP/Ip schimb static Ip si pun 192.168.0.1 si la celalt . . . 2 insa daca in command promt scriu ipconfig imi scrie Media is not connected. Ce sa fac?
imported_Oleg
03-12-2003, 09:41 AM
apu' ashteapta - cu ai unit cablul cross-over acuma, sau simplu?
Un capat al firului UTP:
-1) alb-verde
-2) verde
-3) alb-oranj
-4) albastru
-5) alb-albastru
-6) oranj
-7) alb-cafeniu
-8) cafeniu
Celalalt capat la firului UTP:
la simplu:
-1) alb-verde
-2) verde
-3) alb-oranj
-4) albastru
-5) alb-albastru
-6) oranj
-7) alb-cafeniu
-8) cafeniu
la cross-over:
-1) alb-oranj
-2) oranj
-3) alb-verde
-4) albastru
-5) alb-albastru
-6) verde
-7) alb-cafeniu
-8) cafeniu
imported_Oleg
03-12-2003, 09:43 AM
crossover - dintre PC si PC sau dintre HUB si HUB
simplu - dintre PC si HUB
imported_Oleg
03-13-2003, 10:39 AM
problema poate fi din cauza cablului - contactele nu shed normal sau e rupt pe undeva. Incearca sa-l verifici undeva
letUS
03-13-2003, 07:12 PM
Chiar crezi ca nu m-am gindit la asta, a fost primul lucru. Cablul e bun.
imported_Oleg
03-13-2003, 08:09 PM
atunci daca cartelele de retea sunt in regula -> incearca ping 192.168.0.1
(vreun ip din retea) - vezi, poate win-ul are gliukuri
zaodno dai din shell un net view \\numecomputer, uite ce spune, si scrie si netstat -a si vezi daca el macar incearca sa se conecteze la cellalt, daca este ceva tipa TIME_WAIT spre cellalt comp mai uite pe la hcp://system/netdiag/dglogs.htm si trage o verificare a perifericelor de retea, si uite ce canta winda, (anume la cardurile de retea uite ce zice, daca tot ok) si .. verifica daca tot ok cu cardurile (ori schedele? cum se cheama in romana?) de retea. poate so bulit ele :) oricum daca zici ca cablu ii bun, ap daca ii un cross-over cu conectoare rj-45 acolo nare ce sa se incurce firele ca nai ce sa umbli la ele :) ashe ca trablu ii ori cu windowsu, ori cu hardu (apropo, aceeasi greseala apare pe ambele compuri?)