View Full Version : SQL HELP
letUS 03-02-2003, 06:46 PM Iaca am o problema, am un file *.sql care contine datele pentru SQL da eu vreau sa-i fac import in MS Access cum pot sa fac eu asta?
Si a doua intrebare daca am o database in SQL care contine table si date caroce e tot, eu vreau sa copii tota base intr-un alt server dar fara ca sa le fac din nou.
in privinta accessului hz. da in privinta la a doua - cel mai simplu e sa faci back-upul, si sal tranferi pe el.
letUS 03-02-2003, 11:28 PM bine si cum fac back up. Am incercat dar nu se primeste, stiu ca imi trebuie enterprise manager insa el vine cu MSSQL Server dar eu am MSDE 2000 si nu-l am cum pot sa fac rost de el.
Alexandru 03-03-2003, 12:26 AM daca e vorba de MS SQL apoi el pastreaza bazele lui de date
in fisiere(cu extensia *.mdf de obicei) O baza poate avea in corespondenta unu sau mai multe fisiere.
Ele pot fi copiate de pe un calculator pe altul(si deci o baza poate
fi adusa pe alt calculator) dar trebuie sa tii minte 2 aspecte:
1. Inainte de a lua fisierele de pe calc. sursa trebuie sa "detasezi" baza, lucru care se face cu urmatoare comanda MS SQL
EXEC sp_detach_db 'Numele_Bazei';
2. Dupa ce ai adus fisierul pe calculatorul destinatie baza trebuie
"atasata" cu
EXEC sp_attach_single_file_db @dbname = 'Numele_Bazei', @physname = 'Path_Complet_Fisier_MDF';
Alexandru 03-03-2003, 12:34 AM despre access n-am inteles nici o brinza(si nici despre baza n-aveam sa
inteleg daca nu era al doilea reply...). ce fel de fisier *.sql ai, ce contine:
date sau instructiuni sql pentru inserarea datelor? shi esti asa de scump la vorba, spune mai detaliat ce si cum.
letUS 03-03-2003, 06:25 AM caroce file'lul *.sql are instructiuni pentru a face basa de data inclusiv tabelele si pentru a pune niste informatie in ele. Dae never mind. Asta ma intereseaza mai mult am o baza de date in sql care contine tabele si informatie in ele vreau sa fac aceias baza de date pe un alt server care este acesibil doar prin web interface adica el se afla intr-o retea nu pot sa ma conectez la el prin comand line. Eu am folosit SQL Manager dar cu el poti doar sa creezi din nou da eu si asa mam zaibit sa le fac odata si sa introduc datele ca sa o fac din nou.
Alexandru 03-03-2003, 11:09 AM Adica nu poti sa lucrezi cu calc. pe care vrei sa faci deployment la baza
decat prin http? da poate incerci totusi sa te conectezi - daca are ip si
port(1433) s-ar putea sa mearga cu un client de-a lui
ms sql accesul la baza...
letUS 03-03-2003, 07:37 PM nu nupot deorece serverul se afla in retea si este accesibil doar prin web serverul companiei, eu am pus pe web server SQL Manager si am incercat dar trebu sa le fac din nou si nuvreau. :-x
Alexandru, da replication n-a sa ajute?
Alexandru 03-04-2003, 04:30 PM nu stiu, intreaba de letUS... ca eu nu mai pricep, m-o bagat in ceata cu totul :)
dar cred ca nu, pentru ca solutia asta presupune ca trebuie sa te poti loga la calc.
cela de la un terminal grafic sau de la consola principala si tot ce are el este acces la o
interfata prin http cu serveru (nu chiar http, un fel de extensie a http-ului cu suport sql din cite inteleg eu). In orice caz, daca ar putea configura replication-ul atunci de-amu mai bine
sa foloseasca metoda din primul meu post, asa cum face toata lumea. e cea mai sigur asa - practic zmulgi baza cu tot cu radacini si o transporti pe orice alt ms sql.
letUS 03-06-2003, 12:13 AM Alexandru as folosiu cu drag insa "EXEC sp_attach_single_file_db @dbname = 'Numele_Bazei', @physname = 'Path_Complet_Fisier_MDF';" ti-am spus ca nu pot sa ma conectezi cu consola la server.
Va lamuresc inca odata poate o sa fie mai bine: Exista o retea de claculatoare: 1. WebServer, 2.Sql server, 3. Inca ceva nu mai stiu
La internet este conectat doar Webserver'ul pe care eu am un accaunt cu Asp.Net, am facut upload la Sql Manager ( un web interface pentru sql server), insa cu sql manager nu pot executa comande.
Alexandru 03-06-2003, 11:26 AM letUS, ce windows ai pe web/db server? este win nt(terminal edition) iar versiunile mai noi de win au
terminale grafice, fac cam acelasi lucru ca si un X server/client
care exista demult pe unix/linux. ai trei calc: I - al tau, II - web, III - db.
din cite inteleg poti ajunge din I in II, din II in III, nu poti din I in III. dar, poti
sa intri din I pe II (ca un client de term grafic) apoi odata ajuns pe II faci exact acelasi
lucru si esti pe III.
letUS 03-06-2003, 07:15 PM ca un client de term grafic Nu m-am vrubit in asta.
Black 03-07-2003, 09:22 AM este asa o chestie, RemoteDesctop, te conectezi la compul dorit si lucrezi prin meniul standart win.
letUS 03-07-2003, 07:16 PM Oameni va mai spun odata am aces la webserver numai prin interfata web
letUS, cred ca poti dara sa faci doar ceea ce-ti permite interfata web. Daca are implementata posibilitatea de a importa date sau baze atunci e ok, daca nu, ce mai vrei? Fara acces la BD sa anini o baza noua, tare interesant, daca eventual o sa reusesti, sa-mi spui si mie metoda, ca tare ni-i interesant.
Sau descrie odaca ca lumea problema, daca vrei sa te putem ajuta.
letUS 03-12-2003, 04:50 AM gata am facut tot pur si simplu am schimbat hostingul si am pus tot cu trebu. Thaks for help.
::[xupypr]:: 03-28-2003, 07:18 PM ..eu am a$a o intrebare ... da cum sa fac eu ca dintr-o tabela Mysql (in care fiecare row e un news ...cu fieldurile subject, date , author etc.) sa se ieie datele $i sa se genereze tablite p/u fiecare rind cite o tabela .....un fel de newsboard....ma refer la ce fel de comenzi spre MySQL tre de dat $i in general ..daca se poate, dati vre-un link la vre-un script de a$a fel please ..
imported_Oleg 03-28-2003, 07:41 PM eu oleaka altfel ma gindesc!
ai tabele cu fiecare row cite o shtire .. in care este shi celula ID .. (p/u fiecare noutate diferita - auto_increment).
Apoi iti faci o inca o tabela -> acolo o impli cu date .. dar este shi celula LINK - adica cerei shtiri ii apartine commentul sau ce vrei tu sa fie .. -> deci LINK == ID ...
samd -> scapi de multe tabeluri
::[xupypr]:: 03-28-2003, 07:57 PM ..iata cum am facut eu tabelele http://bevvis.coolfreepage.com/screen.gif ... di aici eu tre sa eu datele $i sa le insertez in tabelele generate..
::]..iata cum am facut eu tabelele http://bevvis.coolfreepage.com/screen.gif ... di aici eu tre sa eu datele $i sa le insertez in tabelele generate..vezi ca coolfreepages nu permit linkuri directe pe imagini de la ei, tre sa pui link la tine pe pagina, si sa nimeresti pe imgagine de pe el.
::[xupypr]:: 03-28-2003, 08:50 PM ..solutia e simpla..scrii http://bevvis.coolfreepage.com ...intri pe pagina..da apoi adaugi la adresa screen.gif ...prime$ti http://bevvis.coolfreepage.com/screen.gif :)
imported_Oleg 03-28-2003, 09:34 PM da care e structura tabelelor noi ?
sau tu voobshe trebuie sa pui info in tabela news shi in celelalte?
imported_Oleg 03-28-2003, 09:43 PM $sql = "select * from news";
$result = mysql_query($sql);
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
$idn = $row["Idn"];
$Author = $row["Author"];
$Subject = $row["Subject"];
$Date = $row["date"];
$content = $row["content"];
/************************************************** **********/
/* BAGI DATELE UNDE ITI TREBUIE */
/* FOLOSIND */
/* mysql_query("insert into table values ($idn ... etc);"); */
/************************************************** **********/
};
::[xupypr]:: 03-29-2003, 12:21 PM ..cu sa pun eu $tiu ..da iaka cum sa le scot nu pre ...unika ce $tiu e ca cu SELECT se poate face a$a ceva ..da nu pre ma vrubesc cum ..
...cund fac echo la ceea ce intoarte query-ul cu SELECT i-mi scrie ceva de tipul "Resource ID #2" ...
P.S. ..cu toate ca ceea ce mi-ai dat nu mi-a trebuit..thanx ;)
::[xupypr]:: 03-29-2003, 12:27 PM ..i-ni trebuia ceva de tipul :
<html>
<head><title>(Title Here)</title></head>
<body>
<?php
$db="mydatabase";
$link = mysql_connect("localhost");
if (! $link)
die("Couldn't connect to MySQL");
mysql_select_db($db , $link)
or die("Couldn't open $db: ".mysql_error());
$result = mysql_query( "SELECT * FROM birthdays" )
or die("SELECT Error: ".mysql_error());
$num_rows = mysql_num_rows($result);
print "There are $num_rows records.<P>";
print "<table width=200 border=1>\n";
while ($get_info = mysql_fetch_row($result)){
print "<tr>\n";
foreach ($get_info as $field)
print "\t<td><font face=arial size=1/>$field</font></td>\n";
print "</tr>\n";
}
print "</table>\n";
mysql_close($link);
?>
</body>
</html>
..da se pare ca deja ma lamuresc eu ;)
imported_Oleg 03-29-2003, 04:27 PM hirurg --- cum eu fi-am aratat e mai ushor!
$sql = "select * from news";
$res = mysql_query($sql);
while ($row = mysql_fetch_array($res))
{
$title = $row["title"];
print("$title - Aici se afiseaza titlul <Br>\n");
};
samd ... asha parcugi tot tabelul
::[xupypr]:: 03-29-2003, 05:14 PM ..gata m-am lamurit ...folosind scriptul pe care l-am dat mai sus...am inteles tat pina la urma ;) ... m-am invatat a adauga date in baza de date $i a le afi$a ....o mai ramas s' ma invats sa le editez $i sa le $terg :oops: :lol: :lol:
imported_Oleg 03-29-2003, 07:16 PM de shters foloseshjte
delete from *** where ***
p/u ediate
update *** set ***=***, ***=***
samd
letUS 03-29-2003, 10:15 PM Totusi cred ca scriptul dat de Oleg e mult mai usor :D
::[xupypr]:: 03-30-2003, 05:17 PM ..scriptul lui Oleg pare mai u$or p/u ca nu vine cu toate tagurile HTML .. da in general, lucreaza tare bine $i cel care l-am gasit eu ....drept ca am avut de modificat cam multi$or pina l-am facut a$a cum i-mi trebuia mie ..ma refer la aceea ca l-am facut sa genereze mai multe tablitse nu numai una...
imported_Oleg 03-30-2003, 06:22 PM ideea e mai ushoara -- poti dintrodata sa te referi la toate celulele rindului din tabel
Black 05-19-2003, 05:18 PM iata inca o intrebare, nu prea SQl, dar...
am baza B1 cu procedura P1
am baza B2 cu tabelul T2
executarea procedurii P1 este permisa grupei public
orice acces la baza B2 este restrictionat p-tru grupul public
procedura P1 consta dintrun select din T2
accesul la serverul SQL se face printr-un iuser din grupul public respectiv cand se incearca executarea procedurii P1 da eroare de acces la B2
care ar fi solutia sa pot executa P1 cu iuser din grupul public fara sa alterez securitatea la B2?
|