View Full Version : Visual V.S. Builder

dumon
10-03-2002, 09:43 AM
Am inceput cu VC & MFC 1 an in urma. Amu-n dau sama ca degeaba. In CBuilder asheleasi lucruri se fac mult mai usor. Shi sa fac? Sa le studiez pe-amindoua? :-x
P.S. Am inteles ca in .NET MFC-u n-are shi cauta.

Mask
10-03-2002, 02:05 PM
Mie personal imi place Builderul, dar principalul e ca sa stii cum sa programezi da ca environment macar si notepadul foloseste :coolel:

dumon
10-14-2002, 11:59 AM
Da, e adevarat. Dar daca luam in consideratie timpul? ,conceptul RAD? Visual cred e pentru progr-tori cu experienta. Builder-ul e noua mea descoperire.

Bion
11-25-2002, 05:51 PM
Eh, dumon, daca i-ti pare ca degeaba ai perdut un an studiind VC (MFC) apu cred ca tu pur si simplu nu ai simtit nevoia si nu ai depus efortul necesar...
Daca merge vorba de platforma Win32, apu aici nu poate fi nici un fel de discutii, totul depinde de complexitatea aplicatiilor pe care le dezvolti shi de nivelul de pregatire.
Daca faci laboratoare shi aplicatii de tipul "o forma in care introduci anul nasterii shi ca rezultat ai virsta", apoi cred ca Builder e de preferat, nici vorba, ba chiar mai mult, poti sa-l folosesti shi pentru aplicatii de tipul "o BD pentru numerele de telefoane a padrugilor", using interbase...
Intra pe www.rsdn.ru (eventual daca cunosti rusa), acolo sunt niste teste de comparare.
Insa daca te crezi profi, shi ai de facut aplicatii "de milioane", min. 50MB de cod sursa, apoi aici baiatu VC e tot ce a prescris medicul.
Vrei performante, ATL(WTL)+COM+STL+WinAPI.
Daca vrei RAD, viteza de implementare, garbage collector shi cod managed, atunci i-ti recomand C#, are tot ce trebuie, shi RAD, cod portabil shi alte pricoale prin care se evedentia Java, shi in plus dupa cum arata testele genereaza cel mai efectiv (rapid) cod.
Asta e, atat pot sa recomand, insa fa cum i-ti place, shtii vorba "in gusturile omului nu te c@ci", daca i-ti place Borlandu, innainte.
Principalul e sa te descurci.

Alexandru
11-26-2002, 05:08 PM
doctore, daca nu-i cu suparare am si eu o intrebare:
(iaca fara sa vreu s-o prinit sa rimeze)
apu shi, se poate de-amu de trecut pe C# sau sa mai zabajesc oleaca pe java?
sa-mi zici cind ca sa-mi iau razgon...
shi daca tot s-o pomenit aici despre cod portabil - eu nu stiu exact ce inseamna asta in contextul C#, da stiu ca de la anuntarea portabilitatii si pin'la o implementare/testare serioasa si reala a acesteia pe diferite platforme sunt vre-o 5 ani (pentru microsoft as mai adauga un bonus de 20%)

Bion
11-28-2002, 09:24 PM
Ap shi sa-ti spun, copchile?
Tu esti incurabil :D
Pe tema asta cu tine n-are rost sa mai vorghesc.
Da ladna, mai intii is zic sheva, shapu pe urma nu mai vorghesc :lol:
MS o facut public codul CLI, caneshna asta nu-i chiar CLR, da oricum...
Asha ca baietu deamu cateva cantore s-au apucat de portat .NET framework pe diferite platforme, dupa cite am auzit eu damu este pentru freeBSD (shi mainca shi pentru Solearca), deci cum numai apare .NET framework pe o platforma, automat TOATE aplicatiile .NET (facute in C#, MC++, VB NET etc) rulesc pe dynsa.
A, il tii minte pe Oboroc? el o fost nu demult in Moldova, zice ca acolo tare se intreaba C#, asha ca degeaba tu crezi ca nu-i perspectiva in .NET