View Full Version : Avortul

coolgreetings
10-01-2002, 09:47 PM
Cine si ce crede despre avort...
Ati fi deacord sa face-ti avort la sotia/prietena dumneavoastra daca s-ar intampla ca ea sa ramna gravida la momentul nepotrivit?
Fetelor da voi sunte-ti a-ti fi deacord sa recurgeti la solutia asta?
Eu sunt in unele cazuri de acord sa se faca avortul( spre exemplu atunci cand din prostie o fata de 16 ani a ramas gravida)
In general la chestia asta cel mai dureros reactioneaza biserica, socotind ca prin asta ucizi o fiinta umana! In realitate asa si este!
Eu cred ca asta trebuie sa fie o solutie ultimativa , adica atunci cand nu ai alt ceva ce alege....

Thorax
10-02-2002, 01:28 PM
Dapoi din prostie ...cand faci un lucru informeazate (shi mai ales ce lucru )
dar nu dupa aceea vrei sau nu vrei sa suporti consecintele (mai ales ca te afecteaza nu numai pe tine pana la urma !
Shi vinovatul nu-i unilateral barbatul , dar shi fata care face acest lucru fara nici o precautie sau protectie conshtintsa pana la urma!
Canui tat asha de frumos cum ii in filme :crazy: , ca de obicei se intampla la fetele care abia shi-o inceput viatsa sexuala ! SHi-i pacat mai ales ce riscuri implica , de nu a avea copii dupa ulterior!
Aici ii vorba de a alege dintre doua rauri unul mai putsin rau , de a maci copchilu capoi pe urma sa nu ingroashe randurile bomjilor :tobel:

coolgreetings
10-02-2002, 03:29 PM
Pai tocmai ca ai dreptate.... fetele cu mai putina experienta sunt mai mult expuse la risc... insa nu intodeauna!
Desi la noi atata reklama se face pe tema protectie, multi nu i-au asta in seama ...mai ales ca la unii de la sate lucrurile acestea nici nu ajung pana la ureche!

zopiryon
10-02-2002, 06:07 PM
Eu sunt impotriva acestor porcarii, nu sunt eu religios dar mi se pare o dovada de proasta educatie shi sub-cultura.

coolgreetings
10-02-2002, 08:50 PM
Eu sunt impotriva acestor porcarii, nu sunt eu religios dar mi se pare o dovada de proasta educatie shi sub-cultura.Hmm... nu este corect.... mai degraba este vina libertatea de astazi... eu nu sunt impotriva libertatii care o poseda copii, ba chiar ma bucur, insa uneori se ajunge prea departe!

gheocom
10-03-2002, 08:18 PM
salut la moderator care mi-a sters intrebarea mea :evil:

salut la toti care i-i intereseaza problema in cauza ...

cine poate sa spuna ce complicatii poate avea un avort pentru o fata de 20 ani, facut la 3 saptamini (sau bine zis nu pera cred ce spune) de sarcina .. :(

shapoi care-i probabilitatea de a NU mai avea copii pe viitor ..

moderatorului :ciupos: te rog ai grija de mesajul meu nu ca prima data

solara
10-04-2002, 12:58 AM
ar trebui sa nu fie nici un risc; daca nu face nici o infectie sau daca si-o trateaza cum trebuie, nu ramane sterila.
si mai ales, sa nu incerce sa-si provoace in vreun fel avortul!! sau daca face o asa prostie, sa-i spuna doctorului; altfel se poate ajunge pe lumea cealalta si nu din cauza medicului.

Fox
10-04-2002, 12:38 PM
Atunci cand avortul se face prin vid, sau, mai nou, prin vid mecanic nu ar trebui sa apara careva complicatii sau urmari grave, indiferent de varsta pacientei si chiar pana la 2 luni. Periculos e chiuretajul.

gheocom, intrebarea ta cu tot cu tema "abortul" a fost stearsa pe motiv ca nu era plasata unde trebuie. Tema, precum vezi, exista deja. :)

coolgreetings
10-04-2002, 10:02 PM
Totul depinde si de medic cat de iscusit este... de multe ori din cauza unui medic fara experieta sau nebagare de seama unele fete au ramas sterile...

solara
10-05-2002, 04:07 PM
cine poate sa spuna ce complicatii poate avea un avort pentru o fata de 20 ani, facut la 3 saptamini (sau bine zis nu pera cred ce spune) de sarcina .. :(

shapoi care-i probabilitatea de a NU mai avea copii pe viitor ..

acum am vazut...cum adica la 3 saptamani, gheocom? sub 5-6 nici nu se face, ca nu se vede ecografic si poate fi plasat oriunde.

Thorax
10-08-2002, 02:39 PM
Da da !!! foarte corect , dar eu ti-as sfatui sa asishti la o astfel de operatie shi sa-ti dai sema de fapt ce se intampla (scoaterea de manute shi piciorushe pe bucati) dragul meu "gheocom" shi dupa aceea cred ca ai sa fii conshtient sa faci sexul protejat sau nu :-?

Fox
10-08-2002, 03:07 PM
Hehe!
Thorax, ce faci, amus o sa lesine toti baietii de pe forum :wink:

coolgreetings
10-08-2002, 07:54 PM
Eu credeam fox ca tu ai sa spui ca vor lesina toate fetele ci nu baietii!

Fox
10-09-2002, 12:12 PM
Da eu stiu ca baietii sunt mult mai slabi de shire decat fetele :D

gheocom
10-09-2002, 12:38 PM
problema e ca avortul a fost cu doi ani shi ceva in urma, la care nu eu sunt tata, shi despre sexul protejat shtiu mai multe ...

problema e ca acuma am aflat despre aceasta shi ma intereseaza viitorul meu alaturi de "doamna" in cauza ...

Fox
10-09-2002, 02:02 PM
Pai sa merga "doamna" la medic sa se consulte.
Iar si mai sigur ar fi sa incercati fara protejare, sa vedeti ce iese :wink:

coolgreetings
10-09-2002, 04:58 PM
Da, da Fox.... tare desteapta idee :D

Fox
10-09-2002, 05:26 PM
De-ai sti ce mult m-am framantat pana am gasit-o :D

Thorax
10-10-2002, 10:07 AM
Sau folosirea altor orificii decat cel traditional... :P
kinky but safe :oops:

Fox
10-10-2002, 12:00 PM
???... :roll: ... crezi ca astfel se va primi ceea ce e sub semnul intrebarii prin metoda lasata noua de mama-natura pentru a ne prelungi neamul?
:wtf:

apstudio
10-22-2002, 09:48 AM
Eu sunt pentru avort, daca este la momentul nepotrivit sau este din greshala. Sau daca se dovedeshte a fi fatl bolnav de vre-o boala ceva care nu se lecuieshte.

sert
11-21-2002, 04:31 PM
Eu nu sunt de acord cu avortul :-x, deoarece ,se stie ca este o
crima.Iar de cei cu fetele de 20 ani :oops: le-as sfatui sa se consulte la
cel mai apropiat centru de planificare a familiei :ciupos: .Si chiar daca
s-a intimplat :o nu cred ca este unica iesire.

sert
11-21-2002, 04:34 PM
Eu nu sunt de acord cu avortul :-x, deoarece ,se stie ca este o
crima.Iar de cei cu fetele de 20 ani :oops: le-as sfatui sa se consulte la
cel mai apropiat centru de planificare a familiei :ciupos: .Si chiar daca
s-a intimplat :o nu cred ca este unica iesire.

gheocom
12-03-2002, 08:11 PM
in mod obligatoriu de la servici s-a facut vaccina contra rubeolei ..... :(
peste citeva zile s-a constatat faptul ca fata este insarcinata, :) asa ceva se astepta, dar nu de curind

de catre medici nu a fost intrebata daca vrea sa-si planifice familia .... :-x :tu_mori:

apoi am citit in bucletul lor ca este contraindicat femeiilor insarcinate ... :o

cine shi ce poate sa spuna la situatia creata :wink:

sert
12-16-2002, 05:18 PM
Oricare medic care era raspunzator de vaccinare a trebuit sa o
intrebe daca este sau nu insarcinata si inca multe altele.
Inseamna ca e vina medicului, daca gheocom a redat faptele exact
cum a fost.

gheocom
12-16-2002, 06:35 PM
da e fix asa cum am spus ... cu parare de rau
dar cine stie ce influenta poate sa aiba vaccina asupra sarcinii, sau cit de periculoasa este, ca unde am shi intrebat se primeste cam 50 la 50, adica jumate zic ca e rau iar alta jumate ca totul va fi bine shi iaca stai in torba shi te gruzesti

sert
12-17-2002, 10:36 AM
Deaceea acele 50% au si spus ca totul va fi bine ca sa nu te gruzesti, insa cum va fi vei vedea singur, doar trebuie sa speri la bine.

gheocom
12-17-2002, 06:28 PM
mersi sert pentru sustinere

sert
12-17-2002, 06:37 PM
NO PROBLEM!

alex aka
12-31-2002, 08:59 PM
sunt total impotriva acestui lucru: avortul sau uciderea cu buna stiinta a copiilor, cine dreaqu te-a pus sa te f.u.ti? nimeni , daca totusi s-a intamplat trebuie sa suporti consecintele!

sert
02-26-2003, 05:22 PM
Eu sunt de aceiasi parere, bravo alex.

Viperr111
04-20-2003, 08:27 PM
Nu sunt nici de partea lui "Da", nici de partea lui "Nu". Sunt pentru sexul
protejat, responsabil si cu cap. 8)
De ce trebuie sa se ajunga la asa ceva?
Oamenii trebuie sa fie responsabili de ceea ce fac si sa-si asume consecintele, oricare ar fi acelea. :wink:

Thorax
07-19-2003, 03:18 PM
bai eu vad ca aici numa baietii sa dau cu parerea ia sa auzim shi ce zic domnitele ca de fapt tat greul unui avort il duc ele .... :dati uai:

lizofoafa
07-19-2003, 09:42 PM
Un "Nu" hotarat din partea mea avortului! Sunt totalmente de acord cu Viper

solara
07-20-2003, 01:10 AM
Io-s destul de "pentru". Ba chiar sunt si pt sterilizarea unora, oricat de fascist ar suna (si mai fascist e ca se practica in spitale fara acordul pacientei; intra doctorii in cezariana si daca li se pare ca femeia e prea iresponsabila, ii si leaga trompele). Ba sunt si pt abandon: daca nu vrea sau nu-l poate creste, mai bine sa ajunga copilul intr-o familie care il doreste si care si-l permite sau chiar intr-un leagan (aici trebuie mult imbunatatite conditiile). Toate speciile se autoregleaza, isi transmit genele numai cei mai puternici si cei sanatosi. Numai peste om a dat asa o morala religioasa autodestructiva care il face sa-si sacrifice cea mai buna progenitura, care il ameninta daca alege sa nu aiba copii, care permite tuturor retardatilor, handicapatilor si bolnavilor sa se inmulteasca, cu riscul de a transmite boala mai departe sau de a lasa copilul orfan (cum sunt aia bolnavi de cancer care tin neaparat sa aiba copii sau cei cu boli de inima ce-i curata pe la 4o de ani, daca nu chiar la nastere).
Ba sunt si impotriva fertilizarii in vitro, cand sunt atatia copii care n-au si si-ar dori o familie.

xx
07-20-2003, 08:39 PM
Sunt pentru, inca cazul in care e necesar, si ambele parti sunt deacord. Apropo, nu va ganditi doar la fete de 16 ani, un copil poate fi nedorit la orice varsta..

Thorax
07-20-2003, 09:23 PM
in cazul in care is numai malformatii congenitale atunci din punc de vedere social individul are dreptul de a da urmashi dar in cazul in care se cupleaza doi surzi sau muti shi nasc inca un bunch de copchii cu aceleashi probleme (e adevarat ca exista shansa de a da urmashi sanatoshi,dar f mica) mi se pare inadmisibil.... :-?

solara
07-21-2003, 01:51 AM
Cu malformatii congenitale nu se traieste tare mult, daca nu-s rezolvate chirurgical. Sa lase un copil orfan nu e dovada de dragoste.

Surzii si mutii nu-s cei mai handicapati dintre toti; mai grav mi se pare sa li se permita orbilor, retardatilor mintal si altora la fel de grav bolnavi.

xx, ce nevoie e de acordul tatalui pt un avort? asta-i o trasnaie "patriarhala"; nu poti obliga o femeie sa faca un copil daca ea nu vrea. de acordul tatalui pt avort te poti lipsi linistit (mai sunt femei care, intrebate de medicii care descopera sarcina daca vor sau nu s-o pastreze, se codesc si spun ca se mai gandesc si mai vorbesc si cu sotii....am auzit ginecologi barbati incercand sa le convinga ca decizia e numai si numai a lor; unul dintre astia pe care i-am auzit avea un copil acasa si-si mai dorea unul)

xx
07-21-2003, 09:39 AM
solara,
daca e vorba de un copil din flori, si tatal deja e departe, atunci da. Eu ziceam de ambele parti, presupunand ca copilul a aparut dintr-o relatie; si daca nu-s ambii deacord cu abortul, realtia pe viitor va genera o viata de iad, ori o despartire.

lia
07-21-2003, 06:09 PM
Da' cum crezi ca va "evolua" relatzia asta, daca mama nu se simte pregatita sa-shi asume maternitatea? Dar relatzia mama-copil (se shtie ca exista femei care nu au un instinct matern foarte dezvoltat)?.... In mod normal, astea sunt chestiuni care se discuta pana la conceperea copilului...

xx
07-21-2003, 09:21 PM
Da' cum crezi ca va "evolua" relatzia asta, daca mama nu se simte pregatita sa-shi asume maternitatea? Dar relatzia mama-copil (se shtie ca exista femei care nu au un instinct matern foarte dezvoltat)?.... In mod normal, astea sunt chestiuni care se discuta pana la conceperea copilului...
anume din motivul asta.. anume ca nu e pregatita, ori ca nu e dezvoltat sentimentul, shamd. Relatia pote si sa decurga normal, daca nici tatal nu e pregatit, si nu va fi nici o problema dupa avort, imho, insa iata daca se hotaraste ca sa se nasca copilul, e foarte probabil ca din asa parinti el sa aiba o copilarie foarte rea.. sau in genere sa nu o aiba.. si asta sai lase amprenta pe toata viata.. uite de asta eu sunt pentru avort.
iar cu discutia innainte de concepere, desigur ca ar trebui multe sa se discute, in genere in ideal nu ar trebui sa apara conceperi neplanificate, insa viata e departe de ideal.. multi gresesc. Eu de fapt nustiu ce as face personal in asa caz, cu un copil nedorit, pentru ca inca nu a am ajuns la asa situatie (si foarte bine:) ) , e posibil ca atunci si sa-mi schimb parerea, si la fel si restul celor care scriu e posibil sa sio schimbe in asa situatie, insa acuma la moment sunt pentru avort.

lia
07-21-2003, 10:08 PM
Apropo de poll, cred ca intrebarea e putzin ambigua. Sunt doua aspecte ale acestei chestiuni, unul fiind cel politic, altul pur personal. Eu de ex., n-ash recurge la avort decat in cazuri extreme (caz de patologie grava explicita). In rest, mi-ash asuma orice consecintze (inclusiv despartzirea de partener, daca alta ieshire nu exista). Cred ca avortul e extrem de traumatizant (ca sa nu comentez prea mult...). Dar sunt contra interzicerii avortului prin lege.

vio
07-22-2003, 11:33 AM
Cazul cu treaba asta este foarte schimbatoare. Poti fi impotriva lui atita timp cit nu dai cu nasu. Eu tac caci mai bine fac, cam asta cred caci sint mii de situatii pe care nu-mi pot permite sa le judec. O perioada insa am fost o inversunata antiavort.

Thorax
07-22-2003, 12:39 PM
:) iata asha ar trebui sa revenim asupra poll-ului pest vrio 5 ani , sa vedem ce se mai schimba parerile!

alex aka
07-23-2003, 06:21 AM
solara nu-mi trebuie argumente ca sa-ti transmit: esti pro-asta, tamp-ita, oligo-frena, esti cea mai josnica fiinta de pe pamant, cum de te inghite cineva pe tine????????

solara
07-23-2003, 11:45 PM
aka, tie "nu-ti trebuie" argumente ca nu stii ce-s alea si cum se folosesc. Da` io, ca fata buna ce sunt, te-as cruta de suferinta prostiei cum te-as intalni. Definitiv.

alex aka
07-24-2003, 12:19 AM
solara, pentru tine astea ar trebui sa fie niste complimente, tu esti fata buna la ce...??????la pat, nu cred, m.ui.ste sunte peste tot !!!!!toate au carne in gura! problema ta esti tu!parintii tai ce spun despre tine? cred ca nu-i vezi decat din interes! avortul este pentru tine ca si o crima pentru un ucigas in serie, adica nevoia de un pacat strigator si uracios sufletului uman! te mai numesti inca si fiinta rationala, intelectuala cu un dicernamant treaz?????cum se face ca nu te-nghite pamantul?

Ingula
07-24-2003, 12:21 AM
Imi pare ca argumentele Solarei sunt foarte bune: eu sunt pro avort si sunt foarte strong on my position...evident ca e mai bine sa nu se ajunga la avort, da ce sa faci de acum daca ai ajuns sa discuti posibilitatea unui lui, discutiile despre educatia sexuala nu mai au sens.. de ce sa se chinuie mama cu un copil pe care nu il vrea si copilul sa se chinuie nascandu-se intr-un timp cand nu este dorit?
Familiile(sau femeile) care sunt impotriva avortului isi vor pastra copilul si li se va parea ca asta e solutia cea mai buna, celor care nu isi doresc o viata cu un copil, nu le pot zice nimic decat: faceti un avort si uitati de epizod(chiar daca lasa urme traumante).
Consider ca e un "pacat" mai mare cresterea unui copil fara conditiile necesare de dezvoltare a lui decat avortarea.

alex aka
07-24-2003, 12:27 AM
ma intreb, te intreb si va intreb :de cand un simplu om, muritor, o creatie a lui Dumnezeu, decide pentru viata unui om? atunci ce parere ai de un om care ucide pe alt om? face o crima, caci crede el dupa rationamentul lui ca trebuie sa decida pentru viata unui om? cum iti explici ca avortul este considerat un mare pacat si ca este pedepsit prin canon aspru? cum iti explici ca femeia se mantuieste prin nastere de copiii?

FreezE
07-24-2003, 01:00 AM
Alex da eu shtiu ca se paote de facut avort acolo un timp de cind a ramas insarcinata pentru ca sufletul inca nu a intrat in corp shi nu se socoate ca crima.

alex aka
07-24-2003, 01:13 AM
draga freeze esti informat gresit!nu-i vina ta! sufletul este dat de Dumnezeu in momentul cand spermatozoidul intra in contact cu ovulul si se formeaza embrionul! din momentul acela exista viata data de Dumnezeu, adica exista omul in acea stare! asa ca este mare pacat! mare de tot! sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de uraciune!

lia
07-24-2003, 01:28 AM
Relatzia cu Dumnezeu este o problema personala a fiecaruia. De aia am adus vorba de doua aspecte ale acestei chestiuni. Shi tot de aia am zis ca avortul este traumatizant (shi nu la aspectul fiziologic m-am gandit in primul rand)... A fi sau a nu fi religios e o chestiune ce tzine de libertatzile fundamentale, asha incat persoana trebuie sa decida de una singura cat de grav este avortul (tzinand cont atat de propriile sale convingeri shi sentimente, cat shi de urmarile interventziei insashi (care rupe un proces natural, de obicei benefic, ce are loc in propriul sau organism)).

Interzicerea avortului din ratziuni religioase, politice s.a.m.d. este o incalcare a acestei libertatzi a confesiunii... Ca sa-l citez pe un bun prieten, statul n-are ce cauta in uterul femeii.

FreezE
07-24-2003, 01:59 AM
Eu tot nu sunt pedeplin deacord cu avortul numai in cazuri exceptsionale, ca cum ar fi daca copilu e bolnav grav de ceva samd, da despre aceea cu dumnezeu shi chestiile religioase nu shtiu precis paote e shi cum tu spui nimeni nu shtie numa dumnezeu shi vaca cum se zice :)

vio
07-24-2003, 11:18 AM
alex aka, te crezi mina dreapta a lui Dumezeu. Fiind un inflacarat adept al conceptiei religioase de ce iti permiti sa birfesti atit de urit. Oare Dumnezeu ar accepta?! Banuiesc ca esti baiet si esti sigur ca nu vei ajunde in astfel de situatii si de asta iti permiti sa judeci. dar mai amintesteti ca dumezeu a spus sa nu judeci si nu vei fi judecat. Nu esti rational dupa parerea mea. Am spus sint mii de cazuri.

De ex. O sarcina a unei femei care este in tratament care presupune primirea unui numar mare de pastile, pe care daca nu le primesti ajungi nemijlocit la moarte, pastrind sarcina risti in cel mai bun caz sa ai un copil cu anomalii sau fiind in luna a 5 sa-l pierzi si la sigur agravezi propria sanatate. Tu ce alegi?????????

xx
07-24-2003, 11:26 AM
lasa-l in pace, logica si fanatizmul religios sunt doua chestii incompatibile.

vio
07-24-2003, 01:29 PM
Ma tem eu ca nici macar nu e asa de credincios cum se crede. Mai degraba e ca baba iaga - vsegda protiv.

Ingula
07-24-2003, 04:41 PM
alex-
religia nu poate fi un argument anti avort deoarce nu toti oamenii sunt religiosi si nu toti considera avortul un pacat. Tu reprezinti atitudinea si ideile fundamentalistilor si faptul ca poti striga mai tare si justifica ideile tale cu fanatism religios, nu inseamna ca ai si dreptate. Eu nu am nimic impotriva femeilor care nu doresc sa avorteze din considerente religioase, foarte bine,asta le e decizia si cu asta vor trai, insa e nevoie sa existe o alegere pentru toti "ceilalti oameni de rand". Eu nu sunt pro avort doar in cazuri extreme de mutatii si viol(ca de obicei aceste cazuri sunt "iertate" chiar si de cei religiosi), eu insist asupra dreptului de a avorta pentru toate celelate femei care nu sunt gata de a avea un copil. Chiar daca avortul este crima(adica ucidere, dupa cum consideri tu, si nu toti altii), daca eu pot trai cu aceasta idee, atunci lasa-ma sa fac ceea ce consider ca e mai bine si nu ma judeca.. la randul tau,tu vei pastra copilul si eu nu te voi judeca deoarece nu am nici un drept si deoarece asta e decizia ta si nu a vecinului.
Iar in ceea ce privste statul si avortul- chiar nu vad cum ar justifica guvernul interzicere avortului.

lia
07-24-2003, 04:42 PM
Oamenii religioshi (nu vorbesc de nimeni de pe acest forum, sa fiu intzeleasa corect) vad diferentza dintre ei shi restul, vad disperarea celor care "nu au credintza". Din dorintza de a transmite starea lor de echilibru shi altorua, uneori devin intolernatzi cu cei din jur. E... o gresheala tipic omeneasca (pe care o fac shi cei nereligioshi, de altfel). Shi nu e rea intentzie aici. Doar ca... deranjeaza. Sunt de acord ci Vio insa ca rautatea, invershunarea nu prea pare sa aiba ceva comun cu credintza in Dumnezeu. E o contradictzie in termeni.

lia
07-24-2003, 04:49 PM
Iar in ceea ce privste statul si avortul- chiar nu vad cum ar justifica guvernul interzicere avortului.

Foarte simplu: asa cum au si facut multe state totalitariste: daca nu merge argumentul religios, atunci shi cel demografic e de ajuns (asa era in URSS, plus "argumentul forte": ca trebuie sa fie cat mai multzi copii, pentru a intari capacitatea de aparare a Patriei ;) ).

FreezE
07-24-2003, 08:49 PM
Da da da intimpulla al doilea razboi mondial singuri ishi impushkau "tovarishii" care fugeau de pe locul de lupta.

Ingula
07-24-2003, 10:07 PM
freeze, explica mai bine te rog...

lia
07-24-2003, 10:47 PM
Da da da intimpulla al doilea razboi mondial singuri ishi impushkau "tovarishii" care fugeau de pe locul de lupta.

Freeze are in vedere, probabil, ca politica anti-avort a svieticilor era o ipocrizie, de vreme ce soldatzii dezertori erau impushcatzi.

Politica asta parea a fi "dictata" de necesitatea de a compensa pierderile umane suferite in razboi. Dar shi mai tarziu, dupa razboi, politica aceasta a ramas la fel de inumana. Ipocrizia se vede shi mai bine, daca te gandeshti la deportarile shi executziile "dushmanilor poporului". Adica, pe de o parte statul ishi "fortza" (prin interzicerea avortului) femeile sa nasca, iar pe de alta, le impushca copii (pentru o vina inventata, de regula: cea de a fi "contra statului sovietic").

Ingula
07-24-2003, 10:49 PM
ok, ne cam deplasam de la tema, sa revenim la avort. eu as vrea sa treaca pe aici thorax si sa mai spuna ceva

alex aka
07-25-2003, 04:30 AM
da oameni "buni" eu sunt un fanatic religios pentru voi, nici macar credincios, uracios, etc. , dar voi ce sunteti? oameni? o! nu! sunteti niste "oameni"-criminali cu dreptate si care iubiti cu"adevarat", ce sa zic eu pacatosul, ce o sa spuna Dumnezeu!? si ne mai intrebam de ce Iadul e plin de oameni bine-voitori ca voi!

vio
07-25-2003, 12:52 PM
Alex, am citi odata o carte "Matase frantuzeasca" si acolo era un erou care moare impuscat chiar in primul capitol, era profet. Involuntar mi te asemeni cu el. Iti recomand cartea. Autor - Sandra Brown (parca asa se scrie). O gasesti la biblioteca Hasdeu. Biblioteca lucreaza si simbata si duminica.

Dar eu astept raspuns la situatia pe care am descris-o mai sus.

alex aka
07-29-2003, 12:49 AM
iti multumesc ptr. recomandare, dar cred ca ma multumesc cu sfintele carti, cu linisteasi cu fericirea ce mi-o da bucuria postului si a rugaciunii!

acidrock
08-27-2003, 09:09 PM
La urma urmei, fiecare procedeaza cum socoate mai bine p/u sine!
E foarte usor p/u barbat sa condamne avortul, pina cind acesta nu se afla in locul femeiei ce doreste sa procedeze astfel!!!

:ciupos:

Artemis
12-12-2003, 05:04 PM
alex aka scris:
fericirea ce mi-o da bucuria postului si a rugaciunii

intotdeauna mi-a fost interesant cum poti simti asta? sincer!

mi-e jale de femeile care ajung la asa solutie: adica avortul.
a le condamna este crud, deoarece cred ca pentru fiecare femeie care a ales asta a fost extrem de dureros!

caprone
11-17-2004, 11:27 AM
Deşi urmăresc forumul ăsta cam de doi ani, m-am mulţumit să rămân în postura de simplu spectator. M-am hotărât să intervin întrucât tema propusă mi-a amintit de un moment important din viaţa mea. Pe scurt: în urmă cu cinci ani s-a produs inevitabilul: prietena mea a rămas însărcinată. Bineînţeles accidental. Un copil ne încurca tare mult. N-aveam casă, nu eram căsătoriţi (deşi stăteam împreună de 7 ani) şi nici n-aveam de gând să o facem vreodată. Ne complăceam în situaţia dată, ne convenea de minune. Şi deodată, hodoronc, tronc, era pe punctul să apară o terţă persoană în viaţa noastră. Nefiind prea religioşi şi nici prea încrezători în capacitatea noastră de a creşte un copil, am ales de comun acord soluţia cea mai convenabilă: avortul. Am stabilt cu medicul data şi ora (inclusiv tariful) şi am aşteptat destul de degajaţi. Până când, într-o noapte, am visat amândoi acelaşi vis: un copil se uita cu ochii plânşi la noi şi nu scotea nici un cuvânt. Să vă mai spun că a doua zi, primul lucru pe care l-am făcut a fost să luăm hotărârârea care ne-a schimbat viaţa ? Şi am luat-o fără nici o ezitare. Am spus numai: Să vedem, o să crăpăm ? Ne-a fost greu, dar n-am crăpat. Acum copilul nostru are patru ani, e cel mai frumos, cel mai deştept etc., iar noi cei mai fericiţi părinţi din lume. Stăm câteodată şi ne întrebăm: ce-ar fi fost dacă .....? Nici nu vrem să ne gândim.
Sper că nu mă veţi înţelege greşit. Nu sunt nici pentru avort nici contra.
Totuşi, aş sfătui pe cei care au de luat o decizie de genul ăsta, să nu se gândească numai la ei, numai la repercursiunile imediate şi directe ale păstrării unui copil, la eventualul oprobiu al rudelor, cunoscuţilor etc., să se gândească un pic şi la viitor şi de ce nu, un pic şi la Dumnezeu. Poate de aici va veni răspunsul.
Sper că nu v-am plictisit prea tare cu postul meu. Toate cele bune !

coolgreetings
11-20-2004, 11:05 PM
Problema e ca societatea de azi a devenit prea materialista!
Oare se mai gandeau parintii nostri cum ne gandim noi cum vom intretine copilul acesta care creste in burta ei? Lumea s-a schimbat, viata s-a schimbat...majoritatea se gandesc la o cariera....majoritatea vor sa ajunga cineva in viata.....iar ca sa reusesti asta cu un copil este mai greu decat fara...
Multi se gandesc ca sunt prea tineri la 20 de ani ca sa aiba un copil...uitand ca anume parintii lor i-au adus pe la 20 de ani pe lumea asta....
Eu defapt is impotriva avortului, insa daca va trebui vreodata sa faca prietena un avort( Doamne fereste!) nu ma voi opune prea tare...din cauza ca gandesc intocmai ca noua generatie...sunt prea tanar, vreau sa ajung ceva in viata asta!

vio
11-21-2004, 03:27 PM
Asa se primeshte ca toti: "sunt impotriva atyta timp cit nu sunt in situatie".
La momentul cind se vad cu sarcina in spate isi schimba imediat conceptia.

Dar.... caprone, povestea ta m-a zguduit...

alyyy
02-01-2007, 02:59 PM
ginditiva ce sa intimplat pe timpullui ceausesu cind a interzis avortul...daca se interzice de lege nu inseamna ca nu va mai exista...in orice alt domeniu de om lua...
si cite femei au murit din cauza ca mergeau la diferite babe acasa si le chinuia pe bietele fete pina scapa de sarcina...jalnic...e la deciziaa fiecaruia daca s apastreze sau nu sarcina...

groparu
02-01-2007, 03:18 PM
nu-ti pare ca "nefig" copkii sa faci daca n-ai nevoie de ei?

alyyy
02-01-2007, 03:22 PM
nu se vb de dorinta sau nedorinta..vb e cind s eintimpla....ca na...nu ai siguranta 100 la suta ......doar stii ca abstinenta iti garanteaza siguranta suta la suta...

fbi
12-18-2008, 12:31 PM
Cine si ce crede despre avort...
Ati fi deacord sa face-ti avort la sotia/prietena dumneavoastra daca s-ar intampla ca ea sa ramna gravida la momentul nepotrivit?
Fetelor da voi sunte-ti a-ti fi deacord sa recurgeti la solutia asta?
Eu sunt in unele cazuri de acord sa se faca avortul( spre exemplu atunci cand din prostie o fata de 16 ani a ramas gravida)
In general la chestia asta cel mai dureros reactioneaza biserica, socotind ca prin asta ucizi o fiinta umana! In realitate asa si este!
Eu cred ca asta trebuie sa fie o solutie ultimativa , adica atunci cand nu ai alt ceva ce alege....
folosinta de prezevativ e obligatoare!cu prezervativ dar fara avort,si cu copii mai tîrziu!nu?!

cipslim
12-18-2008, 04:42 PM
ginditiva ce sa intimplat pe timpullui ceausesu cind a interzis avortul...daca se interzice de lege nu inseamna ca nu va mai exista...in orice alt domeniu de om lua...
si cite femei au murit din cauza ca mergeau la diferite babe acasa si le chinuia pe bietele fete pina scapa de sarcina...jalnic...e la deciziaa fiecaruia daca s apastreze sau nu sarcina...

Bine bine nu e drept se se interzica prin lege dar condamnarea acestei crime in societate trebuie sa fie prezenta. Eu as propune pichetarea acestor clinici sau macar punerea de afise antiavort in fata lor. Personal am cunoscut care au facut avort si credeti-ma ca nu sunt linistite sufleteste in nici un fel. mai mare pacat cu greu se face.
Pentru cele care au facut avort sa vizioneze: http://www.youtube.com/watch?v=Fzeq0wRLTHE

PiggyEFromHell
12-18-2008, 09:28 PM
cipslim... cine esti tu sa hotarasti pentru altcineva ceea ce e bine si ceea ce e rau? Nu mai inventa prieteni imaginari cu "experienta rea" si n-o mai fa pe moralistul. Nu e corpul tau, deci nu te priveste... si daca tie ti se pare corect sau nu, cui ii pasa?

Daca tot esti asa de progresist inscrie-te si tu la un club care face campanii pentru contraceptive si prezervative gratuite, ai face si tu ceva util. Cautand scandal ai putea sa dai de un cot in dinti si sa fugi la mamica sa plangi ca viata nu e corecta...:D

FogDucker
12-19-2008, 01:06 AM
folosinta de prezevativ e obligatoare!cu prezervativ dar fara avort,si cu copii mai tîrziu!nu?!

Condoms are easier to change than diapers!

cipslim
12-19-2008, 11:36 AM
cipslim... cine esti tu sa hotarasti pentru altcineva ceea ce e bine si ceea ce e rau? Nu mai inventa prieteni imaginari cu "experienta rea" si n-o mai fa pe moralistul. Nu e corpul tau, deci nu te priveste... si daca tie ti se pare corect sau nu, cui ii pasa?

Daca tot esti asa de progresist inscrie-te si tu la un club care face campanii pentru contraceptive si prezervative gratuite, ai face si tu ceva util. Cautand scandal ai putea sa dai de un cot in dinti si sa fugi la mamica sa plangi ca viata nu e corecta...:D

Ma acuzi fara nici o baza si vii cu acuzatii puerile.
Imi iau coturi in gura? Altii au sfarsit pe cruce, nu ma tem.
Nu e corpul meu intradevar (nici al tau deatfel) dar conform moralei crestine iubirea aproapelui ma indeamna la implicare.
Tu nu esti femeie asa ca lasa-le pe ele sa ma critice daca au de criticat intradevar.
In viitor nu o sa-ti mai raspund pentru ca nu imi place lipsa ta crasa de a spune ceva constructiv si modul in care te adresezi altora.

dune
12-19-2008, 01:05 PM
presupun ca avortul e considerat in cazuri dificile cind femeia nu stie cum are sa creasca copilul. vazusem mai inainte un caz din liberia in care o femeie a ramas gravida din urma interventiei unui barbat alb. femeia a nascut copilu insa a fost nevoita sa plece din scoala si sa se apuce de lucru (vinzind banane) ca sa poate creste copilu. in plus, copilu respectiv nu e nici alb si nici negru si astfel e discriminat peste tot in societate, atit de albi cit si de negri. presupun ca un astfel de copil ar avea o viata dificila din momentul in care s-a nascut pina in momentul in care moare. poate va avea norocul la o viata mai buna, asta desigur nu se stie. pe baza exemplului ista as spune ca defapt avortu e o problema sociala si anume ca statu nu ofera cetatenilor conditiile necesare pentru a trai in bunastare cit de cit. in situatii in care nui de unde, as vedea cum avortul e considerat ca o optiune. presupun ca decizia pe care o are de facut mama nu e dintre cele mai usoare pentru ca ea stie in ce lume are sa aduca copilul si probabil ca nu vrea sal vada suferind in fiecare zi.

mai exista si cazul prostituatelor care de multe ori ramin insarcinate. in mod practic, ele nu pot sasi permita sa aiba copii (datorita lucrului) si daca statul in care traiesc nu poate avea grija de copii si acestia ajung sa fie copiii strazii, care e decizia cea buna?

dupa cum considera expertii avortul e omorirea copilului si astfel nu ar trebui sa aiba loc. fiecare stat ar trebui sa se asigure ca exista solutii ca copiii sa poata creste in afara familiei, ca ei sa poata fi educati, ca sa poate obtine un lucru si sasi traiasca viata. vroiam doar sa subliniez ca de multe ori asta nu e cazul. e destul probabil sa mergem in casele de copii din satele moldovei (si recunosc ca nu am fost) ca sa vedem conditiile de acolo. pe siteul ngoului clipa siderala (parca era clipa.md) erau niste statistici despre conditiile de la aceste case de copii pentru cei interesati.

fbi
12-19-2008, 01:47 PM
Condoms are easier to change than diapers!
hahhaha LOL!HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
hahhahahahhahahhahahhahahahhahahahahahhahahhahahha haha))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))!!!

Kara
12-19-2008, 05:22 PM
pentru cipslim:

There are Jews in the world, there are Buddists
There are Hindus and Mormons and then
There are those that follow Mohammed, but
I've never been one of them

I'm a Roman Catholic
And have been since before I was born
And the one thing they say about Catholics is
They'll take you as soon as you're warm

You don't have to be a six footer
You don't have to have a great brain
You don't have to have any clothes on
You're a Catholic the moment Dad came, because

Every sperm is sacred
Every sperm is great
If a sperm is wasted
God gets quite irate

cipslim
12-19-2008, 05:40 PM
Da, Monty Python, l-am vazt. Era chestia de contraceptie nu de avort cu asta nu am nimic.

Kara
12-19-2008, 05:45 PM
si cu avortul ce ai?

ce zici de cazurile in care avortul e dpdv medical absolut indicat? ca de-altfel moare mama...
sau cazul in care se va naste copilul cu anomalii grave...

sau e femeia violata de-o bestie ceva... etc..#

hai ca ma-nnervez

adrenalina
12-19-2008, 07:33 PM
eu nu am facut niciodata avort, dar nu sunt impotriva avortului. este o decizie personala pe care o femeie o face. si din punct de vedere al femeii, cred ca acesta recurge la avort doar in cazuri extreme pentru ea sau pentru copil. sunt putine femei care fac avort de dragul avortului. noi aici discutam de parca femeile fac avort ca si cum ar manca mai multe calorii in plus. nu este asa. o femeie va face avort atunci cand va considera ca da cu minus, da nu cu plus, aducere pe lume a unei fiinte.

cipsilm, m-am saturat de copii orfani, abandonati sau maltratati, care nu se pot bucura de copilarie si nu ajung sa inteleaga niciodata ce inseamna dragostea si familia... ii foarte simplu sa spui ca nu este etic si crestin sa faci un avort, dar este etic sa distrugi viata acelui copil prin aducerea lui pe lume?

dune
12-19-2008, 11:57 PM
este totusi un aspect problematic (probabil ca sint si altele) in liberalizarea avortului. daca avortul inseamna ca copilul deja traieste si ca este astfel ucis ce ne opreste de la aplicarea acestei regule in alte situatii similare? de exemplu de a regulariza si legaliza sinuciderea? putem presupune ca un om nu considera o astfel de optiune decit in situatii dificile si atunci ar putea sasi ia viata in acelasi mod in care e luata viata unui copil pe cale de a se naste. pina la urma nu stim cu siguranta ce va aduce viata unui copil chiar daca e nascut in circumstante dificile. cred ca cu totii am avut parte de momente dificile insa si de momente frumoase pe care nu am vrea sa le uitam. cum ne-am simti noi ce traim acum daca cineva ar fi decis altfel inainte ca noi sa putem decide pentru noi? in afara de motivele personale traim intro societate in care afirmam dreptul la viata si dreptul la opinie. in ceia ce tine de copii, de obicei cind se iau decizii pentru ei se foloseste principiul de a lua decizia pe baza interesului copilului. oare e in interesul copilului sa moara sau sa traiasca? cum am raspunde noi daca am fi intrebati?

incerc sa expun aspecte problematice in cadru discutiei si nu necesar opinia proprie :)

cipslim
12-20-2008, 09:13 AM
si cu avortul ce ai?

ce zici de cazurile in care avortul e dpdv medical absolut indicat? ca de-altfel moare mama...
sau cazul in care se va naste copilul cu anomalii grave...

sau e femeia violata de-o bestie ceva... etc..#

hai ca ma-nnervez

Eu NU sunt de acord cu impunerea prin lege a avortului. Eu sunt de parere ca societatea ar trebui sa condamne acest lucru, familia, educatia, etc.
Dreptul la viata este inalienabil la orice varsta. Dupa cum pui problema cu anomaliile s-a incercat innainte de WW2 o teorie se chema eugenics. Daca mama isi pierde viata din cauza copilului? cate mame nu si-ar da viata ca sa-si salveze copii? este un lucru de apreciat nu de condamnat. Totusi nimeni in afara de mama nu are dreptul sa impuna asa ceva.

Dar sa-ti omori copilul ca sa nu iti intrerupi tu viata sociala este un lucru inacceptabil.

Iarasi repet cu riscul de a deveni o placa stricata nu prin lege sa se interzica voi oameni de rand sa nu le sfatuiti in felul asta pe femeile insarcinate din greseala. De multe ori acestea sunt la prima sarcina si nu constientizeaza decat dupa aceasta fapta.
Eu as propune un lucru: dupa comiterea avortului sa sa deie mamei corpul rupt al acestuia. Asta sa fie prin lege.

Nu te enerva, vorbim civilizat chiar daca avem diferente de opinie.

Kara
12-20-2008, 12:25 PM
Si eu as propune un lucru:

Sa hotarasca mama, daca vrea sa moara pentru copilul din ea(a nu se confunda: Vorbim despre copil, om cu drepturi prin lege, de la greutatea aprox. de 500 de grame..cind e organogeneza mai mult sau mai putin completa, nu ovulul fecundat de un spermatozoid sau un ghem de celule).
Deci sa hotarasca ea. Nu altii pentru ea.
Si nu vorbesc de avorturile alea facute asa aiurea, ci ma refer la alea medical absolut indicate!

PiggyEFromHell
12-20-2008, 07:51 PM
Ma acuzi fara nici o baza si vii cu acuzatii puerile.
Imi iau coturi in gura? Altii au sfarsit pe cruce, nu ma tem.

:D... deja te vezi martir...

Nu e corpul meu intradevar (nici al tau deatfel) dar conform moralei crestine iubirea aproapelui ma indeamna la implicare.

Asta se numeste ipocrizie si nu iubire crestina. Intr-adevar, cum au zis si altii inaintea mea, ce vor face multi din copii astea care vor creste pe strada, in orfelinate, sau vor face parte din traficul international de organe? Morala ta crestina ce iti zice acum? Multi se vor transforma in scursuri ale societatii si tot tu crestin fiind ii vei condamna la o viata "frumoasa". Sau ii vei ingriji tu pe toti oferindu-i un viitor macar decent?

Sau ce zici de copii care se vor simti nedoriti toata viata? Aceleasi misiuni crestine sustin sus si tare "dreptul la viata" prin Africa, fiind impotriva prezervativelor si avortului, in tari unde mor de foame cu miile si sunt plini de sida. Daca asta e morala crestina atunci sunteti de laudat fratilor.

Avortul e o solutie extrema intr-o situatie probabil deloc fericita. Nu cred ca se recurge la asa ceva de dragul procesului. Iar tu propui idei iluzorii cand sunt necesare solutii concrete.

Ce se intampla daca sarcina vine in urma unui viol? Ce se intampla daca suntem in cazul a 2 adolescenti de vreo 15 ani? Preferi sa le distrugi viata la 3 sau sa salvezi macar 2? Si daca e o familie nevoiasa? E inutil sa sa spui acum ca trebuia sa folosesca prezervative, faptul s-a consumat, problema exista, e necesara o rezolvare. Iar sa condamni pe cineva pentru un pic prea putina minte in tinerete toata viata(si sa inviti calduros societatea la ura in masa) e iarasi una din valorile crestinatatii?

Tu nu esti femeie asa ca lasa-le pe ele sa ma critice daca au de criticat intradevar.

Dupa logica asta n-ar trebui nici macar sa "deschizi gura", pentru ca nu esti femeie si nu ai ce sa comentezi.

In viitor nu o sa-ti mai raspund pentru ca nu imi place lipsa ta crasa de a spune ceva constructiv si modul in care te adresezi altora.

Nu mai fi atat de suparacios... n-am vrut sa fiu insensibil :)... vazand cat de constructiv esti tu pentru a crea un alt cult al discriminarii... chiar crezi ca te pot lua in serios?

P.S. 2dune, in cazul sinuciderii nu cred ca se poate face prea mult. Nu poti sa opresti o persoana de la sinucidere daca ea e convinsa.

cipslim
12-21-2008, 08:50 AM
Si eu as propune un lucru:

Sa hotarasca mama, daca vrea sa moara pentru copilul din ea(a nu se confunda: Vorbim despre copil, om cu drepturi prin lege, de la greutatea aprox. de 500 de grame..cind e organogeneza mai mult sau mai putin completa, nu ovulul fecundat de un spermatozoid sau un ghem de celule).
Deci sa hotarasca ea. Nu altii pentru ea.
Si nu vorbesc de avorturile alea facute asa aiurea, ci ma refer la alea medical absolut indicate!
Este normal sa hotarasca mama e dreptul ei si nu ar trebui limitt prin lege. Eu zic insa ca nu s-ar face atatea avorturi aiurea daca ar fi putina implicare a societatii. In tara unde sunt eu avortul se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 4 ani si medicul cu inchisoare de la 5 la 10 ani cu interzicerea practicarii meseriei binenteles. Nu am dat in gat pe nimeni desi am fost foarte revoltat in 2 cazuri.
Vreau sa va spun o intamplare adevarata:
2 tineri traiau impreuna dar nu erau casatoriti si ea a ramas insarcinata. Au luat decizia sa scape de copil(nu luam partea nimanui care a fost de acord mai mult sau mai putin) au facut lucru asta. Au ramas impreuna si iar a ramas insarcinata si au decis sa se casatoreasca si sa tina copilul si asa au facut. Pe ea a trimis-o in tara sa nasca si a avut ceva dificultati la nastere. Apoi a urmat el si s-a dus in tara ca sa aduca copilul din Romania si sa faca botezul. Copilul a murit imediat dupa botez. Nu conteaza aici din ce cauza, daca a avut legatura cu avortul, daca i-a pedepsit cel de sus, etc. Ce conteaza ca oamenii astia erau distrusi sufleteste intr-asa un hal ca eu nu i-am mai recunoscut cand au venit inapoi. Nu mai erau practic aceeiasi oameni. Vreau sa spun ca avortul pentru ea a fost la fel ca pierderea copilului dar el la avort nu a inteles pierderea si si-a dat seama abia dupa.
Nu le-am scos ochii, ci am incercat sa le alin durerea si sa-i consolez dar dupa asa ceva in om se stinge o luminita pe care nu o mai poate aprinde nimeni.
Din toate punctele de vedere avortul este un lucru rau. Un lucru egoist care nu aduce nimic bun nimanui pe termen lung.
Cand zici mai bine sa-l piarda ca si asa nu au cu ce sa il intretina...deja nu mai suntem oameni si ne credem Dumnezei, adica stim noi mai bine ce o sa se intample si in loc ca paritii copilului sa se zbata pentru mai bine solutia este sa omoare copilul. Poate asa acesti saraci nu vor mai exista si in timp numai oameni educati si cu stare vor popula pamantul. Hai sa fim cuminti.

Mama are tot dreptul sa faca ce vrea in limitele legii dar noi avem obligatia sa-i deschidem ochii si nici un drept sa o indemnam la asa ceva.

Inca ceva: persoanele care au facut avort trebuie planse si incurajate spre credinta in nici un caz judecate. Eu vorbesc de alea pe cale sa faca, acestea trebuie ajutate si indreptate.

cipslim
12-21-2008, 09:05 AM
eu nu am facut niciodata avort, dar nu sunt impotriva avortului. este o decizie personala pe care o femeie o face. si din punct de vedere al femeii, cred ca acesta recurge la avort doar in cazuri extreme pentru ea sau pentru copil. sunt putine femei care fac avort de dragul avortului. noi aici discutam de parca femeile fac avort ca si cum ar manca mai multe calorii in plus. nu este asa. o femeie va face avort atunci cand va considera ca da cu minus, da nu cu plus, aducere pe lume a unei fiinte.

cipsilm, m-am saturat de copii orfani, abandonati sau maltratati, care nu se pot bucura de copilarie si nu ajung sa inteleaga niciodata ce inseamna dragostea si familia... ii foarte simplu sa spui ca nu este etic si crestin sa faci un avort, dar este etic sa distrugi viata acelui copil prin aducerea lui pe lume?
Hopa acuma am vazut postul asta. Intradevar ma intristeaza lucrurile pe care le spui si felul in care vezi lucrurile.
Ai vazut vreodata cum se fac avorturile, cum atunci cand medicul incearca sa prinda copilul acesta incearca sa se ascunda? Si cand il prinde el se zbate? Si cum il rupe? Nu ai vazut!

Solutia pentru copii abandonati nu este avortul doamna draga este protectia sociala.

cipslim
12-21-2008, 09:07 AM
http://amightywind.com/abortionf/abortion04.jpg